Wipika 676 Report post Posted January 4, 2012 (edited) Φίλοι χιονοδρόμοι, ζητούμε την βοήθεια σας! Όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να έχουμε ένα οδηγό στο πρώτο μήνυμα κάθε χιονοδρομικού κέντρου με πληροφορίες για τις πίστες, χάρτες, πρόσβαση, την γύρω περιοχή, ταβέρνες, διαμονή ή ότι άλλο θεωρείτε απαραίτητο ή χρήσιμο να γνωρίζει ο επισκέπτης. Αυτές οι πληροφορίες θα μπουν με σύνδεσμο και στην ανανεωμένη πρώτη σελίδα του snowclub.gr Το Μαίναλο για την ώρα είναι "ορφανό" και περιμένει εναγωνίως την δική σας συμβολή! Ξεκίνησε ουσιαστικά από το περασμένο Σάββατο η ’’λειτουργία’’ του ΧΚ Μαινάλου. Το βουνάκι είναι πανέμορφο και χιονισμένο με αρκετή ποσότητα χιονιού. Τα δύο από τα τρία liftaκια λειτούργησαν κανονικά. Το τρίτο αναμένεται να λειτουργήσει από την Παρασκευή λόγω του ότι προέκυψε μια βλάβη. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και σχετική εκδήλωση για την έναρξη της περιόδου. Περισσότερα εδώ Από παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει την χιονοκάλυψη. Αρνητικά ή θετικά. @ΜΙΚ μπορείς να μας βοηθήσεις με τις εκτιμήσεις σου για την περιοχή στο επόμενο τριήμερο. @Μainale αναμένουμε επικαιροποιημένες πληροφορίες Edited January 29, 2012 by Χρήστος Λάππας www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 4, 2012 την Κυριακη ισως τα πουμε εκει Τρυφωνα "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 4, 2012 (edited) Ίσως στην της κακοκαιρίας χάσετε λίγο χιόνι που θα πέσει σαν βροχή. Μετά θα το γυρίσει σε χιόνι και αρκετό μάλιστα. Γενικά Παρασκευή και Σάββατο θα έχει πολύ σκατόκαιρο με πολύ αέρα αλλά κάτι μου λέει και εμένα να έρθω προς τα εσάς μιας και από ότι θυμάμαι δεν το πιάνει τόσο ο καιρός. Αν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι όσο αέρα και να έχει ανοίγει το κεντρικό λιφτ Edited January 4, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted January 4, 2012 (edited) Ίσως στην της κακοκαιρίας χάσετε λίγο χιόνι που θα πέσει σαν βροχή. Μετά θα το γυρίσει σε χιόνι και αρκετό μάλιστα. Γενικά Παρασκευή και Σάββατο θα έχει πολύ σκατόκαιρο με πολύ αέρα αλλά κάτι μου λέει και εμένα να έρθω προς τα εσάς μιας και από ότι θυμάμαι δεν το πιάνει τόσο ο καιρός. Αν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι όσο αέρα και να έχει ανοίγει το κεντρικό λιφτ Υπάρχει μεγάλη διαφωνία στα προγνωστικά μοντέλα τόσο για τις θερμοκρασίες όσο και για τον υετό που θα πέσει. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι θα προσθέσει αρκετό χιόνι. Όπως έγραψε και ο ΜΙΚ όμως θα χαθεί δυστυχώς αρκετό χιονάκι σαν βροχή ή χιονόνερο. Ο καιρός όντως δεν το πιάνει το Μαίναλο όσο αφορά τα λιφτ. Τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι να είναι κλειστό λόγω αέρα. Edited January 4, 2012 by gordonas Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 4, 2012 (edited) ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΕΚΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΤΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΚ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ http://www.tlife.gr/Article/news-stavelakis/0-9-26146.html Θέμα συζήτησης έχει γίνει από το πρωί το ατύχημα του πεντάχρονου γιου του δημοσιογράφου Νίκου Στραβελάκη. Συγκεκριμένα ο μικρός παρασύρθηκε από έλκυθρο και τραυματίστηκε, στις διακοπές της οικογένειάς στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου στην Αρκαδία. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κατηγορήσουν το γνωστό δημοσιογράφο για υπερβολική αντίδραση σχετικά με το ατύχημα του παιδιού του, ενώ πολλά blogς ανήρτησαν μηνύματα όχι και τόσο κολακευτικά για την συμπεριφορά προς τη μητέρα του παιδιού που ενεπλάκη στο ατύχημα. Ο δημοσιογράφος του Mega έδωσε την απάντησή του μέσα από το site aixmi.gr. Διάβασε ολόκληρη το άρθρο του Ν. Στραβελάκη Γράφω οργισμένος, όχι ως δημοσιογράφος αλλά- για πρώτη φορά - ως πατέρας. Αποφασίζω να δημοσιοποιήσω μια προσωπική μου περιπέτεια, με παρολίγον θύμα τον πεντάχρονο γιο μου, για να αυτοπροστατευθώ από μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, που δεν σου επιτρέπει πλέον ούτε τα αυτονόητα. Μια ζούγκλα διαδικτυακή, που αναπαράγει, χωρίς την παραμικρή επιβεβαίωση, ένα παρολίγον τραγικό περιστατικό, με παντελώς διαστρεβλωμένο τρόπο, με υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, μόνο και μόνο για να ξεσκίσει κυριολεκτικά , ως άγριο σαρκοβόρο, τον ανθρώπινο στόχο του. Χωρίς να νοιάζεται αν ο πραγματικός στόχος είναι ένα πεντάχρονο παιδί Ιδού τα πραγματικά περιστατικά: Δευτέρα πρωί, με τη σύζυγο μου και τον πεντάχρονο γιο μου, πάμε για περίπατο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου, στην Αρκαδία. Νοικιάζουμε, φυσικά χωρίς να μας δώσουν απόδειξη, ένα μικρό έλκηθρο για το παιδί. Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόμαστε στην άκρη της πίστας , σε μια μικρή πλαγιά, ένα άλλο έλκηθρο κατεβαίνει σαν βολίδα, ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, και μπροστά στα μάτια μας, παρασύρει τον γιο μας, που ήταν όρθιος, μπροστά μας. Τα πέδιλα του έλκηθρου βρίσκουν τα πόδια του και το τιμόνι την κοιλιά του. Το παιδί μου εκτοξεύεται- ήταν τόση η δύναμη της πρόσκρουσης- και πέφτει στα χιόνια, σφαδάζοντας από τον πόνο. Τα χάνω . Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα πόδια έχουν τσακιστεί. Συνειδητοποιώ ότι το έλκηθρο, το οδηγούσε ένα κοριτσάκι ,το πολύ πέντε χρονών. Σκύβω πάνω στο γιο μου, για να δω τι έχει πάθει. Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι ότι το κοριτσάκι ήταν ολομόναχο. Οδηγούσε ένα θεωρητικά φονικό όπλο, με την ταχύτητα που κατέβαινε ανεξέλεγκτα την πλαγιά, χωρίς καμιά επίβλεψη. Το διανοείστε; Αν είστε γονείς με καταλαβαίνετε. Ζητώ αμέσως βοήθεια για το παιδί μου, έναν γιατρό ή ένα ασθενοφόρο. Η σύζυγός μου, μένει δίπλα στο γιο μας, περιμένοντας βοήθεια κι εγώ αργότερα ψάχνω να βρω τους γονείς του κοριτσιού. Βρίσκω αμέριμνους, τη μητέρα και τον παππού του κοριτσιού, να πίνουν τον καφέ τους, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την πίστα. Είμαι οργισμένος, όπως θα ήταν κάθε πατέρας, που εκείνη την ώρα δεν ήξερε αν ο γιος του έχει διαλυμένα τα δυο πόδια, είναι σοβαρά τραυματισμένος ή όχι. Τους φωνάζω, ρωτώντας αν είχαν συνειδητοποιήσει, τι έκαναν. Αφηγούμαι, τρέμοντας, το περιστατικό. Και εκείνοι, αμέριμνοι και απαθείς, χωρίς να ρωτήσουν καν πώς είναι το παιδί μου, απαντούν: Πώς κάνετε έτσι; Παιδί είναι και παίζει!!!!!! Τους επισημαίνω ότι είχαν αφήσει μόνο του ένα πεντάχρονο κορίτσι, το παιδί τους, να ανεβοκατεβαίνει ανεξέλεγκτα μια πίστα με ταχύτητα και… Όποιον πάρει ο χάρος. Και εκείνοι, αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη, αρχίζουν να υβρίζουν χυδαία. Η αντίδρασή τους είναι πέρα από κάθε λογική και ανοχή. Ζητώ τα στοιχεία τους για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου. Αρνούνται να τα δώσουν και συνεχίζουν να βρίζουν. Πηγαίνω εκεί από όπου νοίκιασα το έλκηθρο. Τους αναφέρω το περιστατικό και ζητώ να με βοηθήσουν. Αδιαφορούν εξοργιστικά. Νοικιάζουν έλκηθρα, χωρίς να είναι σε θέση να διαπιστώσουν στη συνέχεια, ποιος τα οδηγεί, άρα ποιος έχει την ευθύνη. Δεν έχουν ούτε γιατρό. Ειδοποιώ την αστυνομία, χωρίς ακόμα να ξέρω, ποσό σοβαρά είναι χτυπημένο το παιδί μου. Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κράτος δικαίου, σκέπτομαι ότι κάπως πρέπει να υπερασπισθώ τον εαυτό μου. Μετρώ αδικήματα: Οι γονείς του κοριτσιού: παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, εξύβριση, σωματικές βλάβες από βαριά αμέλεια. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού: έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας. Σε λίγο , έρχονται η αστυνομία και ένα ασθενοφόρο.. Η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού συνεχίζουν να μη δίνουν τα στοιχεία τους και χλευάζουν τη σύζυγό μου με το παιδί μου, που ήταν σε μικρή απόσταση. Ενημερώνω τους αστυνομικούς, που ζητούν από τη μητέρα του κοριτσιού να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα Λεβιδίου. Παίρνω αγκαλιά τον γιο μου και τρέχουμε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Ευτυχώς, ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Το γεγονός ότι το παιδί είναι ελαφρό, τινάχθηκε στον αέρα και έπεσε στα χιόνια, το έσωσε. Στη συνέχεια πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί με ενημερώνουν ότι πήραν κατάθεση από τη μητέρα, ότι ενημέρωσαν την εισαγγελέα, και με ρωτούν αν θα κάνω μήνυση για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για τα αδικήματα που διέπραξε. Η μητέρα του κοριτσιού , σοκαρισμένη και εντελώς διαφορετική πλέον από ότι πριν, συνειδητοποιώντας προφανώς τις νομικές συνέπειες των πράξεών της, ζητεί συγγνώμη. Δεν υποβάλλω μήνυση και την αφήνουν ελεύθερη. Προσέξτε τώρα: Ο διοικητής του τμήματος με ενημερώνει ότι το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια. Μου λέει ότι έχουν γίνει μηνύσεις από άλλους, αλλά δεν μπορεί να το σφραγίσει γιατί τα σχετικά αδικήματα προσφάτως μετετράπησα, από πλημμελήματα , σε πταίσματα. Μου λέει ότι είναι θέμα του ΕΟΤ ,που έχει ενημερωθεί ,αλλά δεν κάνει τίποτα. Άρα, ένα χιονοδρομικό κέντρο, με χιλιάδες επισκέπτες, λειτουργεί χωρίς άδεια, χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ζωές μικρών και μεγάλων τίθενται σε κίνδυνο, αλλά το κράτος το αφήνει να λειτουργεί. Μετά από όλα αυτά, με το παιδί μου στο κρεβάτι σοκαρισμένο, χτυπημένο- ευτυχώς όχι σοβαρά – και με πυρετό, έκπληκτος διαβάζω σε δήθεν αθώο φόρουμ του χιονοδρομικού, τη δήθεν αθώα αφήγηση δήθεν επισκέπτη, με πλήρως διαστρεβλωμένα τα πραγματικά περιστατικά και με εξευτελιστικά σχόλια για το πρόσωπό μου, σε μια εμφανή προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί αντεστραμμένο το περιστατικό – και ότι δήθεν συνέβη μακριά από τις πίστες, στο χώρο ενοικίασης ελκήθρων – για να αποσείσουν τις ευθύνες τους οι άνθρωποι του χιονοδρομικού. Και σε… χρόνο μηδέν, αυτή η διαστρεβλωμένη συκοφαντική δήθεν αφήγηση αναπαράγεται από δεκάδες sites kai blogs στο διαδίκτυο , με ακόμα πιο εξευτελιστικά σχόλια, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια από κάποιον να επικοινωνήσει μαζί μου για να διασταυρώσει τα στοιχεία ή έστω να ζητήσει την άποψη μου. Άρα, είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, γιατί: Αν είσαι πατέρας – και έχεις την ατυχία να είσαι δημοσιογράφος – θα πρέπει, αν έχεις την ατυχία να χτυπήσει το παιδί σου μπροστά στα μάτια σου, υπό αυτές τις συνθήκες, να πεις ευχαριστώ στους γονείς του άλλου παιδιού που του έδωσαν ένα δυνητικά φονικό όπλο σε μια πλαγιά και το άφησαν χωρίς επίβλεψη- να καθήσεις να σε βρίζουν, να σε εξευτελίζουν μπροστά σε επισκέπτες, να μην ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου, να μην κάνεις κάτι να προστατεύσεις το παιδί σου, να σηκωθείς και να φύγεις. Κι αν την επομένη, κάποιος, για προφανείς λόγους, επιδιώξει να δημοσιοποιήσει -μέσω διαδικτύου- την ιστορία με χυδαία συκοφαντικό και διαστρεβλωμένο τρόπο για να σε πλήξει- θα πρέπει να υποστείς και τη χλεύη της ανεξέλεγκτης διαδικτυακής αναπαραγωγής και να καταδικαστείς ερήμην σε δημόσιο εξευτελισμό. Όσο για το κράτος, προφανώς είμαστε ζούγκλα, γιατί ο καθένας ανοίγει ένα παράνομο χιονοδρομικό , χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας, και μετά – αν συμβεί ατύχημα -ανεβάζει στο site του ένα ανώνυμο σχόλιο, ότι …..για όλα φταίνε οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Να γιατί είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα! Edited January 4, 2012 by Troboni Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 4, 2012 ΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ FIMOTRO ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ Αγαπητό Fimotro, Σχετικά με την ανάρτησή σας και σχετικά με το σχόλιο του Ν. Στραβελάκη, πέραν των άλλων που εμφανώς μονομερώς ανέφερε στο δημοσίευμά του, θα ήθελα να επισημάνω το εξής : Αναφέρει -με ειρωνεία και απαξίωση- πως όταν... νοίκιασε το έλκηθρο, δεν του έδωσαν απόδειξη! Δηλαδή, ζήτησε και δεν του έδωσαν; Σύμφωνα με το νέο Νόμο Βενιζέλου, όταν ο πελάτης δεν έχει λάβει απόδειξη, θεωρείται συνυπεύθυνος και τιμωρείται με 100 ευρώ πρόστιμο! Ο κος Στραβελάκης, δήλωσε και μάλιστα εγγράφως, ότι δεν έλαβε απόδειξη. Δεν θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος; Δεν θα του επιβληθεί το νόμιμο πρόστιμο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής; Ή επειδή είναι δημοσιογράφος του MEGA θα βγει και τιμητής... Σας ευχαριστώ, ελπίζω να το επισημάνετε από το διεισδυτικό blog σας. Φώτης Λ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... ...ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ BLOG Ή SITE ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Διαμαρτύρεται ο N. Στραβελάκης και ενδεχομένως δίκαια, καθώς από το πρωί κυκλοφορούν σε email γνωστών portals, sites και blogs διάφορα περίεργα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα για την περιπέτεια που είχε ο γιος και η οικογένειά του στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Ο... N. Στραβελάκης πριν από λίγο στο aixmi.gr του προϊσταμένου του Χρ. Παναγιωτόπουλου, έστειλε επιστολή εξηγώντας τι πραγματικά συνέβη στον γιο του. Για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια προφανώς θίχτηκε από δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Εξ' όσων γνωρίζουμε όμως κανένα μεγάλο σε επισκεψιμότητα blog ή site δεν δημοσίευσε παραποιημένα στοιχεία από το περιστατικό ή το email που έφθασε από άγνωστη προέλευση. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν κύριε Στραβελάκη να μην μας βάζετε όλους στην ίδια κατηγορία και όταν αναφέρεστε σε "διαδικτυακή ζούγκλα" να μας εξηγήσετε ποιους ακριβώς εννοείτε. Διαφορετικά μας παίρνει όλους η μπάλα... Fimotro Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 4, 2012 (edited) ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ SNOWBOARD ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΥΡΑΚΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΟΤ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΟΛΑ ΤΑ ΧΚ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΚ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ Edited January 4, 2012 by Troboni Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted January 4, 2012 .....στραβελακης!!!!! κινησε γη και ουρανο για εναν μικροτραυματισμο του παιδιου του απο ενα ατυχες συμβαν απο αλλο 5χρονο..... ....και το αρχειο ελαβε με "ελαφρα την καρδια" τις υποθεσεις 3-5 πηγαδια και μετσοβο..... o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
Troboni 10 Report post Posted January 4, 2012 (edited) ....και το αρχειο ελαβε με "ελαφρα την καρδια" τις υποθεσεις 3-5 πηγαδια και μετσοβο..... λέω εγώ τώρα για μη φτάσουμε πάλι εκει, αλλά και να κάνουμε ασφαλή χιονοδρομία πρέπει όλοι να συνδράμουμε όλοι και επιχειρηματίες και πελάτες όπως ορίζει ο νόμος τις προδιαγραφές τώρα το επωνυμος ή ανώνυμος όταν πάθεις τη ζημιά στην μεν πρωτη περίπτωση φωνάζεις στη δε δεύτερη σε τρώει τι σκοτάδι Edited January 4, 2012 by Troboni Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted January 4, 2012 ...να εφαρμοσθει ο νομος στα παρανομα χιονοδρομικα μας :Talking Ear Off: Η χωρα της παρανοιας!!!!! o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 4, 2012 πρεπει να σταλει μια επιστολη στον ΕΟΤ "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted January 4, 2012 πρεπει να σταλει μια επιστολη στον ΕΟΤ ναι ολγα ...και μετα επειδη ίδρωσαν ,ΑΛΛΑΞΑΝ πουκάμισο.. μας εχουν γραμενους ολους δεν του ΚΑΙΓΕΤΑΙ καρφι για τιποτα ποσο μαλον για την χιονοδρομια ΑΜΦΙΒΑΛΩ αν γνωριζουν πια χκ εχουν κανει φετος ελέγχους πανω σε λιφτ κλπ εχουν τωρα και την εκλογή αρχηγου στο πασοκ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ και εκλογες ,,αστα ρε παιδι μου τωρα τι εμεινε ακομα 40 μερες και τελος το χιονι και η φωνες διαμαρτυρίες τον επομενο ΟΚΤΩΒΡΙΟ οποιος ειναι στα ΥΠΟΥΡΓΙΑ ας κανει τοτε οτι νομιζει .. ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 4, 2012 (edited) Παιδιά όμως καταρχάς μη χαλάμε το thread του ΧΚΜ και κυρίως μήν κάνουμε τους έκπληκτους για κάτι που όλοι μας ξέρουμε ότι θα προκαλούσε ατύχημα. Έχω γράψει πολλές φορές για τα έλκηθρα στις πίστες των : ΧΚΠ, ΧΚΚ, ΧΚΒ και έχω κράξει πολλές φορές όλους τους υπευθύνους αλλά το "έλα μωρέ" είναι μόνιμο για έλκηθρα μέσα στις πίστες όπου όσο μπορει να με χτυπήσει αυτό, άλλο τόσο μπορώ να το χτυπήσω και εγώ και μετά άντε ένας από εμάς να αποδείξει ότι δεν φταίει που χτύπησε μέσα σε πίστα ένα έλκηθρο κάνοντας σκι. Ελέφαντας θα είσαι. Αρχίζω και πιστεύω ότι τσάμπα τρέχω στα κατσάβραχα και πάιζω τον κwλο μου κορώνα αγράμματα για speed Πάνω από όλα όμως μην κάνουμε τους έκπληκτους για κάτι που όλοι μας έχουμε δει ειδικά εμείς σχεδόν σε όλα τα χκ: Σκυλιά, γατιά, περιπατητές και έλκηθρα μέσα στις πίστες. Προκαλώ κάποιον να βγάλει μια τέτοια φωτογραφία στις Άλπεις Για μένα δεν προκαλεί καμία εντύπωση και όσο τα χκ δεν κανουν τίποτα θα το ξαναδούμε Στο θέμα μας: powder visit Μαιναλο. Θα είναι ανοιχτό? Edited January 4, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 4, 2012 Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες: YouTube Video -> Ψήνομαι άγρια για ένα Μαιναλάκι κάποια μέρα από το ΠΣΚ. Αρκεί να δουλεύει. :Talking Ear Off: Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 4, 2012 (edited) Έχω μπερδευτεί εντελώς και εγώ. Λες Μαίναλο Σάββατο, Κυριακή Καλάβρυτα με διαμονή ή αυθημερών? Και ένας άλλος παράγοντας. Θα ξεχιονίσουν ή θα το βλέπουμε από μακριά? Edited January 4, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted January 4, 2012 Είχα και εγώ τραβηχτεί στα τμήματα με μια αντίστοιχη περίπτωση με του Στραβουλακη όταν παιδάκι ξεκινώντας από ψηλά ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάρφωσε πάνω σε ελατάκι. Ο γονιός ζητούσε εξηγήσεις για την παρουσία του δέντρου στο βουνό και απειλούσε με καταγγελίες που αλλού, στον Τριανταφυλλόπουλο. Προβληματίζομαι σχετικά με τον καιρό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για βροχούλες με τον καιρό της Παρασκευής και από Σάββατο η θερμοκρασία πέφτει αλλά υποχωρούν και τα φαινόμενα. Το lift αν έχει επισκευαστεί θα ξέρουμε αύριο βράδυ και ο δρόμος αν χιονίσει κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ανοιχτός ίσως με λίγη καθυστέρηση. Αν όλα πάνε καλά θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία γιατί ίσως το θάψει και τότε θα το λατρέψετε το βουναλάκι. www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 4, 2012 το σάββατο το βορεινό κατά 99% θα λειτουργεί.αύριο το πρωί ο γερμανός θα κάνει πλέξει στο συρματόσχοινο την Παρασκεύη θα δοκιμαστεί και θα είναι ολα έτοιμα. αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ποιές πίστες να πατήσουμε για το σκ να τις αφήσουμε ολες απάτητες πλην της βορεινής ή να τις πατήσουμε ολες; ρε wipika για πες καμια γνώμη και εσύ. τώρα για τον καιρό τι να πω ΜΙΚ κάνε τις προβλέψεις σου Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted January 5, 2012 (edited) αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ποιές πίστες να πατήσουμε για το σκ να τις αφήσουμε ολες απάτητες πλην της βορεινής ή να τις πατήσουμε ολες; ρε wipika για πες καμια γνώμη και εσύ. Δεν αγγίζετε τίποτα, αφήνετε όλο το πεδίο απάτητο πλην του πλατό της βάσης. Για δυο λόγους. Πρώτον γιατί το ΧΚ Μαινάλου θα καινοτομήσει ως το πρώτο mini freeride χιονοδρομικό στην Ελλάδα τύπου mini La Grave ας πούμε. Και δεύτερον για να μην καταστρέψετε τίποτα. Edited January 5, 2012 by Wipika www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 5, 2012 +1000! αφηστε τα πατήματα για τα mainstream χιονοδρομικά, το Μαίναλο μπορεί να ξεχωρίσει προσφέροντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 8, 2012 (edited) Η La Grave των αγύμναστων... Θα ήταν το Μαίναλο χτες αν άνοιγε το Βορινό. Κρίμα γιατί είχε πουουουουουουδρα για πάρα πολύ κόσμο. Παρά τις φιλοτιμες προσπάθειες του προσωπικού τα μηχανήματα που έχουν είναι για συνταξιοδότηση. Πολύ κρίμα γιατί (βοήθα Παναγία να έχουμε καλές σεζόν) είναι όμορφο, πουδραριστό, μιαμιση ώρα από την ΑΘήνα και τουλάχιστον οι "μέσοι" σκιερ μπορούν να περνάνε καταπλητικά. Και πάνω από όλα με παλιόκαιρο είναι το μόνο χιονοδρομικό σε ακτίνα 4 ωρών από την Αθήνα που μπορείς να κάνεις σκι. Μακάρι ο Δήμος να το δει σοβαρά και να ενισχύσει με τα μηχανήματα που πρέπει το βουνό. Υπέροχη μέρα για αρχάριους το Σάββατο, προσωπικά πήρα τα ορειβατικά και ευχαριστήθηκα πούδρα, ευχαριστώ τον mainalo για το λιφτ της πτήσης. Κάνα βιντεάκι θα δούμε. Πετάει το βουνό, μακάρι να φτιαχτεί το λίφτ και σίγουρα θα είμαστε συχνά εκεί. Το στοιχειώδες savoir vivre του σκι λέει ότι όταν κάποιος (βύσμα) έχει ανέβει με τεχνητά μέσα, και κάποιος άλλος ανεβαίνει με τον ίδρώτα του και οι δύο έχουν μπροστά τους μια ωραιότατη παρθένα πλαγιά, τότε ο τεχνητός αν μη τι άλλο ρωτάει τον ιδρωμένο αν θέλει να κατέβει πρώτος τη πλαγιά. Αίσχος κύριοι σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας. Τι αναλγησία. Κι όμως κατέβηκε με τη μια τη πίστα με πλήρη έλεγχο Edited January 8, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 8, 2012 οι φωτο μου θυμιζουν παλιες καλες εποχες απο ποσοτητες χιονιου!!! θα το φτιαξουν το ρημαδι που θα παει... DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 8, 2012 Είναι ετοιμο το ρημάδι μπήκε σε λειτουργία απο τις 3 και μετά και οσοι το πρόλαβαν τρελάθηκαν στην πούδρα. Μιχάλη θέλω να πετάξω και εγω τρελάθηκα χθές. Η πτήση πάνω απο τους πυλώνες του βορεινού ήταν φανταστική. Θα σε περιμένουμε να σε θαυμάσουμε ξανά. Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted January 9, 2012 Το πρωινό του Σαββάτου με βρήκε να ξεροσταλιάζω στην βάση του Βορινού lift περιμένοντας να ανοίξει το ρημάδι. Δεν θα αναλύσω τους λόγους που δεν λειτουργούσε, έχει πάψει πια να με ενδιαφέρει από την στιγμή που έφτασαν να με κατηγορούν ότι προκαλώ δυσφήμηση στον τόπο μου, εφόσον κάνω ερωτήσεις και κριτική. Καλό κουράγιο και συγχαρητήρια μόνο στους ανθρώπους που το παλεύουν και αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που τα χέρια τους έχουν γράσα, λάδια και χιόνια και που μέσα στον παγωμένο χειμώνα σκαρφαλώνουν σε πυλώνες και παλεύουν. Μπροστά μου όμως εκείνο το πρωί, δέσποζε ένας κατάλευκος βαθύς παράδεισος, αγνός αμόλυντος και ανέγγιχτος . Τα ορειβατικά είχαν μείνει (κακώς) στην Αθήνα και η σκέψη να το αποτολμήσω με τα πόδια σε τόσο χιόνι με αποθάρρυνε. Ο χειριστής του χιονοστρωτήρα (και υποτιθέμενος ’’φίλος’’ mainalos) περνοδιάβαινε προκλητικά με το μηχάνημα από μπροστά μου αγνοώντας επιδεικτικά να εκπληρώσει (έστω τιμής ένεκεν) την επιθυμία μου έστω για μια και μοναδική κατάβαση. Έλα το ΣΚ μου έλεγε σε άλλο μήνυμα και θα λιώσουμε παρέα στις πούδρες. Τον συγχωρώ αλλά δεν το ξεχνώ. Στο μεταξύ, εμφανίζεται ένας τύπος με ορειβατικά ski και με ένα τσιγάρο στο στόμα. Μπονζουρ μεσιε, μπονζουρ μου απαντάει. Κομαντ του ταπελ και κομαντ αλεβου? Ζε μαπελ Μισέλ ή ΜΙΚ μου λέει και γουστάρω πολύ το τεχνητό χιόνι, τους αναβατήρες, ένα μεγαλο ΧΚ στην Ελλάδα, τις ΑΠΕ, τις εκπομπές ρύπων από τζιπάκια και αεροπλάνα που ταξιδεύουν για Καναδά και ακόμα περισσότερο γουστάρω το speedriding. Δώσε reference του λέω στον Panpanou για τα υπόλοιπα και σε μένα πες μου τι κάνει αυτό το speedriding. Θα σου κάνω και καλή τιμή μου λέει, μόνο 500 το μάθημα. Πάρε ένα τσιγάρο του λέω, πάρε και φωτιά και για τα 500 θα τα βρούμε. Ανοίγει ένα σάκο και ξεδιπλώνει ένα πανί με 3000 σχοινάκια, με ιμάντες, με ιμαντάκια, καραμπινεράκια και πολλά άλλα σκακουλάκια. Εκ πρώτης όψεως δύσκολο και μόνο που τα βλέπεις όλα αυτά, αλλά χάρη στην υπομονή και την άψογη μεταδοτικότητα του μεσιε ΜΙΚ το φόρεσα και εγώ και έκανα μια μικρή πορεία 100-200 μέτρα στο πλατό της βάσης. Παρντόν ΜΙΚ αλλά ξέχασα το ποιηματάκι (upper brake, lower glide…) που πρέπει να θυμάμαι αλλά με το χειρισμό δεν τα πήγα και τόσο άσχημα. Στην συνέχεια και ενώ εγώ είχα εγκαταλείψει το ξεροστάλιασμα στην βάση του βορινού εφόσον δεν θα άνοιγε βρίσκει ευκαιρία ο ’’ακατανόμαστος’’ με το ratrak φορτώνει τον ΜΙΚ, τον πάει στην κορφή και η συνέχεια είναι αυτή: @MIK το επόμενο Σάββατο έχει μάθημα στο Μαίναλο ? www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 9, 2012 Γκλαϊντερ μπελοου λοουερ ραιζερ μπελου, γκλαϊντερ αμποβ λοουερ ραιζερ αμποβ Μπράβο φίλε που το φτιάξατε, αν το ήξερα θα έφευγα 2 από τα Καλάβρυτα να ερχόμουν. Στην επόμενη χιονόπτωση 9.00 είμαστε εκεί. Υ.Γ. Περιμένω το βίντεο Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 9, 2012 Κάτι για παράπονα διαβάζω και για νόμους στο βουνό ΜΟΥ ! Λεπον θα πρέπει να ξέρετε οτι αυτά δεν ισχύουν για το Μαίναλο , αμα δεν σας αρέσει ή θέλετε να ισχύουν κανονισμοί και νόμοι να πάτε ΑΛΛΟΥ ! Εδώ δεν χωράει μαρκετινγκ και λοιπες τεχνικές πώλησης γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Εδώ είναι το χιονδρομικό βατικανό της Αρκαδίας. Μην νομίζετε οτι επειδή είμαι στην θεσσαλονικη δεν παρακολουθώ τι "λέγονται" και τι "γίνονται". Πηγαίνετε στα καλάβρυτα ή στον παρνασσό αμα σας αρέσει να γράφεται ραβασάκια παραπόνων, ουστ ! ... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites