Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χορηγοί ΣυλλόγουΣελίδα Facebook


Ημερολόγιο Προσεχώς


Γενέθλια
 • lobo's Φωτογραφία
  lobo

  Day: 1 / 21 / 2012

 • dimi's Φωτογραφία
  dimi

  Day: 1 / 21 / 1982

 • sbird's Φωτογραφία
  sbird

  Day: 1 / 21 / 1976

Φωτογραφία

Γραμμή Πτώσης, Εκεί Που Όλα Συμβαίνουν Γρήγορα


 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Χρήστος Λάππας

 • Συντονιστής
 • 21.634 Δημοσιεύσεις:
 • Φύλο:Male
 • Εγγραφή:
  01 Σεπ 2014

Καταχωρήθηκε 13 / 12 / 2015 - 11:11

Γραμμή πτώσης, το σημείο όπου όλα συμβαίνουν γρήγορα


Στο κάτω μέρος της στροφής, τα σκι σας θέλουν να πάνε στην κατηφόρα. Για να μην σας προσπεράσουν στην γραμμή πτώσης, το κλειδί είναι τέλεια ισορροπία.  
 

Έκτακτο Δελτίο: Όταν τα σκι σας σημαδεύουν την γραμμή πτώσης... επιταχύνουν. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε στροφής και ιδιαιτέρως απαραίτητο να το κατανοήσετε.

Οι εκπαιδευτές και προπονητές συνήθως λένε "μην αφήνεις τα σκι να σε προσπερνούν". Σπάνια σας λένε τι πραγματικά σημαίνει αυτό. 

 

Σημαίνει να φροντίζεις να μην επιταχύνουν από κάτω σου αφήνοντας το σώμα σου στο πίσω κάθισμα.

Σημαίνει να διατηρήσετε μια στοιχειώδη αθλητική στάση σε όλη την διάρκεια της στροφής.

 

Είναι ένας θεμελιώδης κανόνας του καλού σκι -και ένας από αυτούς που παραβιάζονται πιο συχνά. Όλοι το κάνουν, περισσότερο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Μην νιώθετε μόνοι σας λοιπόν. Αλλά κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την φωτογραφία του Harper Phillips, που τα καταφέρνει εξαιρετικά να μην τον προσπερνούν να πέδιλα του στις πλαγιές του Snowbird, Utah.

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  fall line.jpg   245,79Κ   37 Αριθμός downloads
Photograph by Scott Markewitz

Και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με τα σκι σας στην γραμμή πτώσης, θυμηθείτε αυτά τα βασικά:

 

» Αστράγαλοι λυγισμένοι:  Έχοντας και τους δυο αστράγαλους λυγισμένους πέρα από τις 90 μοίρες, ο Harper κρατάει το κάτω μέρος των ποδιών του σε επαφή με το μπροστινό μέρος από τις μπότες του. Αυτό μεταφέρει το βάρος του στο εμπρός σημείο του κάθε σκι -αυτό που λέμε sweet spot. 

 

» Το μέσα σκι ελαφρύ: Σηκώνοντας την ουρά του εσωτερικού σκι στην γραμμή πτώσης, ο Harper ρίχνει αποφασιστικά το βάρος του στο εξωτερικού σκι, μια κίνηση που κρατάει το σώμα του μπροστά καθώς τα σκι επιταχύνουν. Εστιάζει την πίεση στο εμπρός μέρος του εξωτερικού σκι, γνωρίζοντας ότι ένα σκι που δέχεται πίεση είναι σταθερό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

 

» Το εσωτερικό χέρι μπροστά: Παρατηρήστε πως ο Harper κρατάει το αριστερό του χέρι μπροστά από το σώμα του -τον αγκώνα του μπροστά από το στήθος του. Δεν έχει μείνει -και ούτε πρόκειται να μείνει- στην μέση του, ή πίσω από αυτή. "Οδηγώντας" το μπροστά, εξασφαλίζει ότι το πάνω μέρος του σώματος του παραμένει σταθερό. Όταν τα χέρια σας μένουν πίσω, συνήθως μένουν πίσω και οι ώμοι και αυτό καταστρέφει την αθλητική στάση.

 

» Σαγόνι, γόνατα, και δάχτυλα των ποδιών ευθυγραμμισμένα: Κρατώντας το σαγόνι του ευθυγραμμισμένο με το εξωτερικό του γόνατο και το γόνατο ευθυγραμμισμένο -ή ελαφρώς μπροστά από- τα δάχτυλα των ποδιών του, ο Harper μπορεί να κρατήσει το κέντρο βάρους του πάνω από το sweet spot των σκι του. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτεί το που βρίσκονται οι γοφοί του.

 

Η δημιουργικότητα και η χάρη του σκι που κάνετε είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με την ποιότητα της ισορροπίας σας. Όσο πιο καλά ισορροπημένοι είστε πάνω στα σκι σας, τόσο πιο πολλά θα μπορείτε να κάνετε με αυτά.
 

Μετάφραση για το snowclub.

 

Πηγή: http://www.skinet.co...?dom=tw&pub=ski


Νίφει!