Jump to content
gioand

Ελληνικά Χιονοδρομικά Και Τεχνητή Χιόνωση.

Recommended Posts

Και τοτε τι γραφεις το νερο θα χαθει? Εσυ γραφεις οτι ολα στεγανοποιουνται αμεσως μετα.

 

διαβασε το πρωτο σου ποστ και σκεψου να οτι κατηγορεις ευθεως σαν επιστημονας ανθρωπους που σχεδιαζουν το εργο οτι δεν μπορουν να μαζεψουν με τιποτα νερο εκει πανω και πετανε (παλι) λεφτα στο βροντο

 

κοστος ωφελεια προφανως ειναι και προφανως το κοστος ειναι παραπανω αλλα το χιονι θα μας σωσει σεζον πολλες φορες

 

Αυτη η βλακεια στην Ελλάδα ξερολας το νερο θα χαθει θα επρεπε να ποινικοποιηθει

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάκη, από δεξαμενές που έχω δει από κοντά ή σε εικόνες, επένδυση με τα υφάσματα υπάρχει κατά κόρον. Εννοώ, ανεξαρτήτως του αν είναι καρστικά τα ασβεστολιθικά από κάτω ή όχι, το ύφασμα θα το βάλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, έτσι δεν είναι. Από το σημείο αυτό και μετά, ποιά η διαφορά του κόστους αφού θα το βάλεις και στις δύο περιπτώσεις?

 

:shuriken:


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ερωτημα δεν ειναι αν θα κανεις αδιαπερατο τον ταμιευτηρα. Το ερωτημα ειναι αν θα πρεπει να κανεις αδιαπερατα τα αναντη για να ερθει το νερο στον ταμιευτηρα...

 

Γι αυτο λεω οτι δεν βλεπεις ρυακια οταν λιωνει το χιονι στο βουνο. Αν νομιζετε οτι θα γεμισει ο ταμιευτηρας απο την βροχοπτωση στην επιφανεια του, ειναι λαθος. Θελεις μεγαλη επιφανεια απορροης για να μαζεψεις το νερο που χρειαζεσαι (πχ το συνολο του Περικλη?)...

 

ΜΙΚ αν εσυ με αποκαλεις ξερολα και βλακα, τι να σου πω... Λυπαμαι και ντρεπομαι για λογαριασμο σου.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και παλιότερα έχουν γίνει διάφορες κουβέντες για το τεχνητό χιόνι.

 

Από την αρχή φάνηκε δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι ότι το τεχνητό χιόνι δεν ήταν κάποια συνθετική ύλη που μόλυνε το περιβάλλον.

 

Το νερό που θα τροφοδοτεί το χιόνι που θα παραχθεί, επειδή είναι αρκετό, κάπου θα πρέπει να βρίσκεται. Αυτό λέγεται τεχνητή λίμνη, ή ταμιευτήρας. Στεγανοποίηση του ταμιευτήρα, επιτυγχάνουμε και χωρίς πλαστικές μεμβράνες. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χωμάτινα φράγματα. Αλλά ας μην αναλωθούμε στην ανακάλυψη του τροχού και στο κόστος του τώρα.

 

Αυτό που ο Μάκης προσπαθεί ματαίως να εξηγήσει, είναι το ΠΩΣ θα τροφοδοτείται με νερό ο ταμιευτήρας που θα χτησιμοποιείται για την παραγωγή χιονιού;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Όλες οι τεχνητές ή φυσικές λίμνες, βρίσκονται σε θέσεις όπου υπάρχει τροφοδοσία νερού. Αυτό ονομάζεται ΠΟΤΑΜΙ. Η βροχή από μόνη της στην επιφάνεια της εκάστοτε λίμνης δεν είναι αρκετή όχι για να την γεμίσει, αλλά ούτε και για να την ποτίσει αν ήταν φυτεμένη. Αυτό (η επιφάνεια της οποίας το νερό καταλήγει σε μία λίμνη/ποταμό) ονομάζεται ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΟΗΣ. Απλά στον Παρνασσό, με τα πετρώματα που έχει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΟΗΣ που να τροφοδοτήσει με νερό την οποιαδήποτε στεγανοποιημένη επιφάνεια που θα προορίζεται να γίνει τεχνητή λίμνη σε ικανό υψόμετρο.

Edited by mil
  • Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λυπαμαι...

Είμαι σίγουρος ότι ο ΜΙΚ δεν ήθελε να προσβάλλει. Απλά γράφει με το γνωστό παρορμητικό του ύφος και μερικές φορές φαίνεται επιθετικός ενώ δεν είναι. :)

  • Like 2

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρηστο, δεν ειμαι σε θεση να ξερω αν ο ΜΙΚ προσπαθει να παρει μερος η το ολον του εργου και γι'αυτο γινεται 'επιθετικος'. Δεν εχω καμμια διαθεση να του παρω την μπουκια απο το στομα αν οντως ετσι εχουν τα πραγματα...

 

Αν ειμαστε απλως στο επιπεδο ανταλλαγης αποψεων, η εμπειρια που χρειαζεται για να σχεδιασεις/μελετησεις εστω και σε επιπεδο προκαταρκτικης μελετης ενα ταμιευτηρα εγκειται σε γνωσεις

 

α) Υδρολογιας (Εχω παρει Υδρολογια στο ΕΜΠ και σε μεταπτυχιακο επιπεδο Hydrology and Earthen Dams (Dam Break problem).

 

β) Γεωλογιας. (Επισης μαθημα απο το ΕΜΠ)

 

γ) Τεχνολογια Φραγματων (Επισης απο το ΕΜΠ)

 

και καποια συναφη τεχνολογικα σχετιζομενα με τα εργοταξια.

 

Προφανως δεν ειναι επαρκη για να ειμαι 'ξερολας' αλλα ειναι μια στοιχειωδης θεμελιωση βρε αδερφε.

 

Επισης, για να συνδυασεις ολες αυτες τις γνωσεις, χρειαζεσαι και μια στοιχειωδη ευφυια, να μην εισαι μπετοβλακας δηλαδη...

 

Οποτε, καλυτερα να το αφησω το θεμα.

 

Χαιρετισμους απο τα μακρυνο Χιουστον

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμα και στην Ίο, που είναι ένα εντελώς άνυδρο και ξερό νησί, έφτιαξαν φράγμα για να μαζεύει το βρόχινο νερό και το κατάφεραν πολύ καλά. Όμως και εκεί θα δείτε ότι υπάρχουν κάποιοι χείμαρροι (με κίτρινο) που γεμίζουν με βρόχινο νερό το οποίο κινείται επιφανειακά (δεν το ρουφάνε τα πετρώματα της όπως στον Παρνασσό), υπάρχουν παραπόταμοι που προφανέστατα μαζεύουν το νερό της λεκάνης απορροής (με το κόκκινο περίγραμμα) και όλο το νερό που πέφτει εντός του κόκκινου περιγράμματος, με τις όποιες απώλειες υπάρχουν, αντί να πάει στην θάλασσα, πάει στην τεχνητή λίμνη που έχει στεγανοποιηθεί και έλυσε το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού. Όλα αυτά σχεδιάστηκαν πολύ πρόχειρα και γρήγορα και είναι ενδεικτικά:

 

post-398-0-97172000-1462226248_thumb.jpg

 

Ποια αντίστοιχα ποτάμια/χείμαρροι καταλήγουν στα 2200 στον Παρνασσό; Ή στα 1950;; Ή στα Κελάρια γενικότερα;;;; Ή που έχετε δει αντίστοιχους χειμάρρους;;;;; Δεν μπορεί, με τόσο χιόνι που πέφτει και λιώνει, θα έπρεπε να είχαμε πολλά επιφανειακά νερά!!!!!!!

Στα πιο πολλά Αλπικά χιονοδρομικά, θα βρείτε αρκετά τέτοια ποτάμια, ακόμα και αν η επιφάνεια τους είναι παγωμένη και χιονισμένη:

 

post-398-0-13363800-1462227077_thumb.jpg

 

post-398-0-98818300-1462227259_thumb.jpg

  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ερωτημα δεν ειναι αν θα κανεις αδιαπερατο τον ταμιευτηρα. Το ερωτημα ειναι αν θα πρεπει να κανεις αδιαπερατα τα αναντη για να ερθει το νερο στον ταμιευτηρα...

 

Κρίσιμη διευκρίνιση, τώρα ακριβώς κατάλαβα γιατί κάνεις όλο το fuss about it. Ευχαριστώ.

 

:shuriken:


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε Μάκη γράφεις ουσιαστικα: ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ

 

Ούτε που με νοιάζει να υπερασπιστώ κανένα έργο σου γράφω: ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ ΤΟ και θα πάω εγώ στον εισαγγελέα αν για ακόμα μια φορά αυτοί οι άχρηστοι που έχουμε μπλέξει εκεί πάνω κάνουν τέτοιες βλακείς (πάλι)

 

Σου μεταφέρω ότι όλοι λένε (όπως και εσύ φυσικά) ότι στεγανοποιείς ότι θες

 

Γράφεις άλλα ουσιαστικά από το αρχικό και μου λες ότι είμαι επιθετικός που λέω ότι την Ελλάδα την έχει καταστρέψει το ότι όλοι λέμε "κάντε με πρωθυπουργό μια μέρα, εγώ τα ξέρω όλα, ρε τους άχρηστους πως έκαναν έτσι το έργο" αλλά μόνο το λέμε και όταν βλέπουμε την κλοπή των χρημάτων μας δεν πάμε στον εισαγγελέα. Επί του θέματος σκι ωραία βαράμε το πληκτρολόγιο στο snowclub αλλά όταν μας ζητάνε να συμμετάσχουμε και να βοηθήσουμε να πιέσουμε δεν κάνουμε τίποτα. Προφανώς δεν το γράφω προσωπικά για σένα Μάκη αυτό γενικό για το σκι μας και τον Έλληνα χιονοδρόμο το σχόλιο.

 

Τώρα που το τεκμηρίωσες σε ευχαριστούμε (μας γκάστρωσες) στο υποθετικό σενάριο που τα ΕΤΑΔ απαντήσουν επιτέλους στον Σύλλογο σε όλα τα ερωτήματα για τα 30.000.000 πεταμένα ευρώ θα χαρώ να θέσω και το θέμα που αναφέρεις.

 

Σε προφορική κουβέντα που είχα με τον υπεύθυνο του έργου η απάντηση είναι ότι απλά θα αργήσει να γεμίσει, ίσως χάσουμε μια δυο σεζόν χωρίς να έχει όλο το νερό η λίμνη. Είναι θέμα τύχης πόσο νερό και χιόνι θα ρίξει αφού το χτίσεις. Τα ποτάμια που λες προφανώς είναι χρήσιμα αλλά αυτό που μου είχαν πει είναι ότι απλά θα περιμένεις και δεν θα δουλεύεις το νερό όπως θα το δούλευες σε μια "τυχερή" θέση που γεμίζει από ποτάμια. Αυτό που θα κάνεις απλά είναι ότι κάθε Μάιο θα παίρνεις το ωραίο σου χιονάκι πιο ψηλά στο βουνό με τα ρατράκ και θα το πετάς ακριβώς πάνω ή και μέσα στη λίμνη.

 

Παράλληλα προφανώς θα είναι πιο ακριβό το έργο από μια άλλη τυχερή θέση που θα γεμίζει με ποτάμια, θες μεγαλύτερη λίμνη για το ίδιο νερό. Αυτό θα γίνει.

 

Συμπερασματικά νομίοζω ότι αξίζει να μιλήσεις εσύ ή άλλος γεωλόγος πχ με αυτούς τους ανθρώπους που σχεδίασαν το έργο αλλά η αίσθησή μου (μηχανολόγος μηχανικός) είναι ότι μια χαρά τεχνητό θα έχουμε απλά πράγματι σε σχέση με "τυχερα" σημεία σε άλλα βουνά που μαζεύουν από ποτάμια θα έχουμε απλά πιο ακριβό και ίσως με λίγο λιγότερο διαθέσημο νερό τεχνητό.

 

Μάκη διαβάζωντας τα post σου τη λέξη βλακεία εσύ τη χρησιμοποίησες πρώτα και είναι σαφές ότι εγώ την χρησιμοποίησα σε απάντηση στην συμπεριφορά του Ελληνικού λαού. Καμία επίθεση σε εσένα ήταν σαφής επίθεση στο πρώτο σου post που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ασαφές, γενικό και έλεγε κάτι που δεν ισχύει όπως με μεγάλη ευκολία ο κάθε βλάκας Έλληνας κάνει τόσα χρόνια και έχει καταστρέψει τη χώρα μας και το σκι μας. Σαν ξερόλας έγραψες κάτι που δεν ισχύει χωρίς να το τεκμηριώσεις. Σόρυ αλλά είναι γεγονός.

 

Αλλά επειδή ξέρω τι θα γίνει, θα τους βρίζουμε εδώ στο forum, κανένας δεν θα ασχοληθεί από τον Σύλλογο, το Προεδρείο θα κοιμάται, στα ΕΤΑΔ θα παίρνουν μίζες και θα κάνουν άχρηστα έργα ας ξαναγράψω όποιος το ξέρει το θέμα να ασχοληθεί μπας και πέσω έξω.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

 

Σε προφορική κουβέντα που είχα με τον υπεύθυνο του έργου η απάντηση είναι ότι απλά θα αργήσει να γεμίσει, ίσως χάσουμε μια δυο σεζόν χωρίς να έχει όλο το νερό η λίμνη. Είναι θέμα τύχης πόσο νερό και χιόνι θα ρίξει αφού το χτίσεις. Τα ποτάμια που λες προφανώς είναι χρήσιμα αλλά αυτό που μου είχαν πει είναι ότι απλά θα περιμένεις και δεν θα δουλεύεις το νερό όπως θα το δούλευες σε μια "τυχερή" θέση που γεμίζει από ποτάμια. Αυτό που θα κάνεις απλά είναι ότι κάθε Μάιο θα παίρνεις το ωραίο σου χιονάκι πιο ψηλά στο βουνό με τα ρατράκ και θα το πετάς ακριβώς πάνω ή και μέσα στη λίμνη.

...

Η απαντηση του υπευθυνου τα λεει ολα και αυτο δεν σε ενοχλει?

 

Σχεδιαζουμε ενα ταμιευτηρα που θα τον χρησιμοποιουμε σε ετησια βαση αλλα για να γεμισει θελει 2,3, η και 5 χρονια?

 

Δεν σε ενοχλει αυτο σαν απαντηση? Απο υπευθυνο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να γεμίσει πρώτη φορά βρε Μάκη. Μετά απλά θα προσπαθείς να μην τον αδειάσεις τελείως προς το τέλος της σεζόν και να του φέρνεις χιόνι.


Δεν σε ενοχλει αυτο σαν απαντηση? Απο υπευθυνο?

Και τι να κάνω? Έτσι είναι το βουνό αυτό έχουμε, να το αλλάξουμε και να φέρουμε άλλο δεν μπορούμε.

 

Τεχνητό λείπει από το βουνό, τεχνητό θα βάλουν και από ότι καταλαβαίνω όλοι συμφωνούν ότι με μερικούς περιορισμούς και λίγο πιο ακριβό από άλλα πιο "τυχερά" βουνά μια χαρά τεχνητό θα είναι. Ίσως να δουλέψει μια δυο σεζόν και ίσως δεν έχεις τόσο διαθέσημο όσο σε ένα βουνό που θα τροφοδοτηθεί από ποτάμια αλλά μια χαρά τεχνητό θα είναι.

 

Αν έχεις διαφορετική άποψη γράψτην και σε αντίθεση με τα άλλα έργα του Παρνασσού που έκαναν βλακείες και ο σύλλογος κοιμόταν σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να μην κοιμηθεί τώρα.

 

Αλήθεια πιστεύετε ότι δεν θα βοηθήσει καθόλου? Αλήθεια πιστεύετε ότι το νερό θα εξατμίζεται? Αλήθεια πιστεύετε ότι δεν θα σώσει αρκετά Χριστούγεννα ή σεζόν σαν της περσινής?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Και τι να κάνω? Έτσι είναι το βουνό αυτό έχουμε, να το αλλάξουμε και να φέρουμε άλλο δεν μπορούμε.

...

Αυτη η συζητηση δεν εχει πλεον νοημα. Ειναι σαν να προσπαθεις να εξηγησεις ... (δεν χρειαζόταν αυτό το σχόλιο. mod.)

Μακαρι να μαζεψει αρκετο νερο για να σου κατσει, αλλα προσωπικα δεν το βλεπω. Γι'αυτο οι προκαταρκτικες μελετες εχουν feasiblity study. Να δουμε καν αν γινεται.

 

Εγω παραιτουμαι εδω...

Edited by Χρήστος Λάππας
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ειμαι με τον MakisM,

απλά πραγματα,

μπορει να μην εχω τις σπουδες του, αλλά ,μάτια εχω

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΛΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΟΗΣ.

 

Θα μου πεις εδω ειναι τοσο λαμογια, που παρουσιασαν μελέτη που θα μετατρεψει μια αλπικη δολινη σε... ταμιευτηρα (πρεπει να ειναι παγκοσμια πρωτοτυπία).

ΠΡΟΣΟΧΗ οχι αλπικη κοιλάδα αλλα ΔΟΛΙΝΗ.

ΤΙ ΤΟΥς ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ριξουν πισόχαρτο στο οροπεδιο τσαρκου-γεροντοβραχου, να σκαψουν στον βραχο καναλι, να γεμισουν με τα μπάζα την πάνω δολινη για να πεφτει ο αμαζόνιος στην κάτω, αφου βεβαια την τσιμεντωσουν για να μην σκίστει το καλτσον, συγγνώμη η μεμβρανη....

αλλωστε δικα τους χρήματα θα ειναι?

εδω ειναι τα ιδια λαμογια που γεμησανε το βουνο καμπινεδες....

ο μονος ταμιευτηρας θα ειναι που θα μεινει...αδειος? γεμάτη ειναι η ελλάδα (το οτι υπάρχουν πιο πολλοι ταμιευτηρες που γεμιζουν απο εκεινους που δεν γεμιζουν, δεν με παρηγορει, αλλωστε η τεχνολογία που θα φτιαχνει εκ κατασκευης ταμιευτήρες που δεν γεμιζουν δεν ειναι ακομα διαθεσιμη και αναγκαστικα παμε εμπειρικα, λεφτα υπάρχουν....

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι Μάκη μου λυπάμαι αν δεν ξέρεις να διαβάζεις

 

... σου ζητάω να γράψεις τεκμηριωμένα μια ανάλυση γιατί δεν θα δουλέψει και εσύ από ότι κατάλαβα το μόνο που ψάχνεις είναι από την Αμερική να μας πείσεις πόσο χαζοί είμαστε

 

Ο μόνος λόγος που θέλω να κάτσει είναι για να κάνω καλό σκι στον Παρνασσό, δεν τους αγαπάω που μόνο βλακείες κάνουν στο βουνό και απλά προσπαθώ να καταλάβω αν θα κάνουν και άλλη βλακεία. Εσύ αντί να απαντάς προσπαθείς να επιτεθείς. Απάντα λοιπόν σαν επιστήμονας

 

Είμαι πολύ ανοιχτός να ακούσω ότι δεν θα δουλέψει για αυτόν και αυτόν τον λόγο αλλά γράφετε μόνο γενικότητες.

 

Λοιπόν όποιος μπορεί να το τεκμηριώσει ας το γράψει η ερώτηση είναι μια και είναι σαφέστατη:

 

Αν στα τέλη Μαίου έχει μια λίμνη κάποιο νερό και της φέρω και μπόλικο χιόνι και την έχω στεγανοποιήσει καλά υπάρχει κάποιος λόγος να εξατμιστεί πάνω από το 10-20% του νερού μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη?

 

Μια μεγάλη στεγανοποιημένη λίμνη δεν θα μαζέψει ποτέ νερό στον Παρνασσό?

 

Ειλικρινά αγαπητέ μου ταλιμπάν ρωτάω, δεν ξέρω και απλά ρωτάω. Γράψε μου ένα όχι και στα δύο και πάω εισαγγελέα εγώ

 

Και επειδή είμαστε τόσο ξερόλες σαν λαός ρε vro ποιό κομμάτι από το "ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΙΦΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΡΑΦΕΙ ΡΗΤΑ ΑΜΕΑ" δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσουμε?

 

Ή καμπίνες ή παλιό βάκχο και παλιό αυγό και παλιά 6 και παλιό συνδετικό ήταν το δίλλημα

Edited by Χρήστος Λάππας

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

κατσε ρε μιχαλη, εμμέσως παραδεχθηκες οτι δεν υπάρχει λεκάνη αποροής.

με παγούρια θα την γεμίσεις?


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα ηταν αστείο αν δεν ηταν τοοοοοσο τραγικό

δηλαδη τι λεει ο αγράμματος της εταδ

η δολινη στον προφητη ηλία που με τοοοοοοοσο κοπο θα στεγανοποιηθεί θα πρεπει να περιμενει 2-3 χρόνια για να γεμίσει απο την βροχη και με μεταφορες χιονιου (ειναι να αυτοκτονεις) γιατι δεν θα εκμεταλευεται καθολου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ τα γυρω χιόνια....

ελεος τι ιος (το αναφερω επειδει ειπωθηκε), τι προφητης ηλιας, ιδιες συνθηκες....

και μαλιστα η ιος εχει και λεκάνη

μια εξαδα εμφυαλωμενα και μια μουτζα στον μ@λ@κα που τα λεει αυτά.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ. Είναι αν ανεβαίνεις τον Περικλή μπροστά και αριστερά από το τέρμα του. Άσε που από ότι βλέπω έχει σχεδόν μηδαμηνά σημεία ανάντι που λέτε να έρθει το νερό από κάπου.

 

Αν στα τέλη Μαίου έχει μια λίμνη κάποιο νερό και της φέρω και μπόλικο χιόνι και την έχω στεγανοποιήσει καλά υπάρχει κάποιος λόγος να εξατμιστεί πάνω από το 10-20% του νερού μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη?

 

Μια μεγάλη στεγανοποιημένη λίμνη δεν θα μαζέψει ποτέ νερό στον Παρνασσό?

 

Δεν κρατάει νερό μια καλά στεγανοποιημένη λίμνη αν δεν έχει αδιαπέρατα ανάντι να έρθει νερο στον ταμιευτήρα ακόμα και σε ένα σημείο που πιάνει 2-3-8 μέτρα χιόνι κάθε χειμώνα? Αιώνια στεγνή θα είναι?

 

Γράψτε ένα όχι ρε παιδιά ρωτάω αλήθεια δεν έχω ιδέα, να μάθω προσπαθώ

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

α ολο και καλυτερο γινεται, δεν ειναι η δολινη? ειναι η γουβιτσα προς τον ηρακλη? το φραγμα θα την χωριζει απο την δολίνη? θα εχει και υδροηλεκτρικο σταθμο?

θα εχει μεγαλυτερη χωριτικοτητα και απο την μπανιερα μου?

σαν να λεμε 10 μετρα χιονι (ειδες πόσο large ειμαι μην γκρινιαζεις) επι 200 τετραγωνικα , φοβερο, η αραλη στα 2000 μετρα......

 

ρε συ μιλάμε για μια γουρνα για τα πρόβατα.... και θελουν και ενδιαμεσο εσπα για να την φτιάξουν?

μιλάμε για τζιμανια, καλα οποιος βλέπει το συρματοσχινο (φλαιν φοξ, τρομαρα μας) στην φτερο καταλαβαινει οτι ειναι ικανοί για...τέρατα.....

και θάλασσα θα σας φτιαξουμε, να βαλουν και γονδολες.

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία Βασίλη, για μια ακόμα φορά ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη σου απάντηση και όλες τις προσπάθειές σου για την βελτίωση της χιονοδρομίας.

 

Να υποθέσω ότι σε ελεύθερη μετάφραση το κείμενό σου είναι ότι ΔΕΝ φτάνει να τεχνητοχιονίσεις Περικλη Αίολο? Κάνας άλλος να το στοιχειοθετήσει με νούμερα και επιχειρήματα?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω δει τεχνητά αυλάκια (νομίζω τσιμεντοποιημένα αλλά δεν είμαι σίγουρος ) κάτω από πίστες στη Βουλγαρία που ενώνονται με άλλα τεχνητά αυλάκια. Επίσης στη Βασιλίτσα έχει τεχνητό αυλάκι (με τσιμέντο ) που φαίνεται στον δρόμο πηγαίνοντας προς το πάνω πάρκινγκ και τρέχει πολύ νερό την άνοιξη. Ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολη η τεχνητή κατεύθυνση προς τη λεκάνη. Ίσως να λέω και *%^ίες. :D

Για το υπέδαφος του Παρνασσού δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο


1162895.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα έλεγα να ηρεμήσουμε λίγο όλοι (λίγο λείψαμε και τα κάνατε Julia). Οι προσωπικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις αφαιρέθηκαν, τα υπόλοιπα μηνύματα έμειναν.

 

Εγώ δεν είμαι ούτε γεωλόγος, ούτε μηχανολόγος. Είμαι ένας απλός καθηγητής Αγγλικών. Πιστεύω όμως ότι από την στιγμή που δεν έχουμε όχι απλά τις λεπτομέρειες, αλλά ούτε καν τα βασικά στοιχεία για το που και πως, καλό θα ήταν να κρατάμε μια πισινή πριν προφτάσουμε να δηλώσουμε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ γίνεται, ή ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται μέσα στα πλαίσια του οικονομικά εφικτού και με βασικό γνώμονα την λειτουργία του χιονοδρομικού μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν ελπίζει και αυτό και οι επαγγελματίες που ζουν από αυτό να τζιράρει.

 

Αυτό που είπε ο Μιχάλης για το ΕΣΠΑ και την αναγκαστική επιλογή των τηλεκαμπίνων ώστε να έχουν πρόσβαση και άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες δεν το ήξερα. Αν ισχύει, σίγουρα βάζει όλη την κατασκευή κάτω από εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Προφανώς αν το φτιάχναμε με δικά μας χρήματα, θα το κάναμε αλλιώς. Τώρα που μας τα χάρισαν, αναγκαστικά ακολουθούμε τους όρους που μας τέθηκαν.

  • Like 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ. Είναι αν ανεβαίνεις τον Περικλή μπροστά και αριστερά από το τέρμα του. Άσε που από ότι βλέπω έχει σχεδόν μηδαμηνά σημεία ανάντι που λέτε να έρθει το νερό από κάπου.

 

Αν στα τέλη Μαίου έχει μια λίμνη κάποιο νερό και της φέρω και μπόλικο χιόνι και την έχω στεγανοποιήσει καλά υπάρχει κάποιος λόγος να εξατμιστεί πάνω από το 10-20% του νερού μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη?

 

Μια μεγάλη στεγανοποιημένη λίμνη δεν θα μαζέψει ποτέ νερό στον Παρνασσό?

 

Δεν κρατάει νερό μια καλά στεγανοποιημένη λίμνη αν δεν έχει αδιαπέρατα ανάντι να έρθει νερο στον ταμιευτήρα ακόμα και σε ένα σημείο που πιάνει 2-3-8 μέτρα χιόνι κάθε χειμώνα? Αιώνια στεγνή θα είναι?

 

Γράψτε ένα όχι ρε παιδιά ρωτάω αλήθεια δεν έχω ιδέα, να μάθω προσπαθώ

 

Από τον τρόπο γραφής σου δεν προσπαθείς να μάθεις. Η απάντηση είναι :

ΟΧΙ

 

ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙΣ.

 

Και οι απαντήσεις που μας μετέφερες από "ειδικούς" είναι για κλάματα.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία Βασίλη, για μια ακόμα φορά ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη σου απάντηση και όλες τις προσπάθειές σου για την βελτίωση της χιονοδρομίας.

 

Να υποθέσω ότι σε ελεύθερη μετάφραση το κείμενό σου είναι ότι ΔΕΝ φτάνει να τεχνητοχιονίσεις Περικλη Αίολο? Κάνας άλλος να το στοιχειοθετήσει με νούμερα και επιχειρήματα?

Συνήθως αυτός που προτείνει την Χ λύση, την υποστηρίζει!

Θα περίμενα λοιπόν να μας έφερνες έστω και 1 νούμερο που να τεκμιριώσει ένα επιχείρημα υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    No users celebrating today
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,821
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,634
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    jofejon
    Joined
×
×
  • Create New...