Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χορηγοί Συλλόγου
Σελίδα Facebook
youtube video
Γενέθλια

χ.κ. Παρνασσου-ΕΤΑ-Επενδυσεις..

44 replies to this topic

#1 sotogiannop

• Σύμβουλος ΔΣ
  • 1.809 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Oρεινή Nαυπακτία
  • Ενδιαφέροντα:Ότι έχει σχέση με το βουνό

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2006 - 12:38 μμ

Φυσικά και δεν είναι θέμα του διυθυντή οι τιμές.
Όμως αυτό που θα πρέπει να ζητάμε όλοι είναι να AΣXOΛHΘEI EΠITEΛOYΣ ΣOBAPA η ETA με το XK Παρνασσού και να κοιτάξει να βρει λύσεις στα προβλήματά του. Nα δρομολογήσει εξελίξεις για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του, για την αναβάθμιση αλλά και για την επέκταση του. Aυτό είναι το ζητούμενο γιατί τόσα χρόνια τώρα μόνο αλλαγές διυθυντών βλέπουμε από την εταιρεία. O Παρνασσός φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας και είναι σχεδόν ίδιος με την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Όταν ιδρύθηκε η ETA και έφυγε το XK από τη διοίκηση του EOT όλοι είπαμε ότι επιτέλους αποδεσμεύτηκε από το κράτος και οτι θα δει προκοπή. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η προσδοκία μας αυτή έχει διαψευστεί.
Σε τελική ανάλυση αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ας το πουλήσουν ή εν τέλει ας το κλείσουν!!!

#2 vouli

• Μέλος Forum
  • 1.413 Δημοσιεύσεις:
  • Φύλο:Female
  • Περιοχή:Pagkrati
  • Ενδιαφέροντα:ski, taxidia, diavasma, grapsimo

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2006 - 01:18 μμ

Η ΕΤΑ είναι θυγατρική του ΕΟΤ εάν δεν κάνω λάθος ή κάτι τέτοιο, που δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αποδεσμευτεί από το κράτος εντελώς. Δεν ξέρω πόσο καλό θα ήταν να περάσει σε ιδιώτες, γιατί στη θεωρία όλα είναι οκ, αλλά στην πράξη; πχ το σαλέ που το διαχειρίζεται ιδιώτης έχει τον νες 4 ευρώ!!! ούτε στην Πολιτεία δεν έχω βρει τέτοια τιμή για νεσκαφέ! Μπορεί να κάνουν εγκαταστάσεις κτλ αλλά εάν εκτοξεύσουν την τιμή της κάρτας στα ύψη έχουν αυτομάτως κάνει απαγορευτική την προσέλευση σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.
Από την άλλη βέβαια, όσο είναι στο δημόσιο θα αναπτύσσεται με ρυθμούς κουτσής χελώνας και με αμφίβολα αποτελέσματα. Λεφτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, οι πολίτες δεν έχουν, το κράτος δεν έχει, ακρίβεια παντού και μέσα σε έναν χρόνο η οικοδομική ανάπτυξη στην Αράχωβα και στο Λιβάδι έχει 3σιαστεί!!! κάτι δεν δένει!
Για άλλο ξεκίνησα και αλλού κατάληξα, αλλά έχω και εγώ απορίες σαν παιδι.
Je veux devenir calife a la place du calife

#3 anemos

• Banned
  • 218 Δημοσιεύσεις:
  • Φύλο:Male
  • Περιοχή:Athens /Papagou

Καταχωρήθηκε 23 Φεβρουάριος 2006 - 05:03 μμ

Πληροφοριες στο χωρο της χιονοδρομιας λενε οτι πανε τον παρνασσο να τον ρειμαξουν,γι αυτο και γινονται ολα αυτα,ωστε να ξευτελιστει τελειως για να τον αγορασει ΙΔΙΩΤΗΣ που εχει ηδη συμφωνησει σε εξευτελιστικα ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ....γι αυτο και γινονται ολα αυτα...
τωρα ποιος θα κατσει στη καρεκλα του διευθυντη αυτα ειναι για τα ματια του κοσμου...αλλα νομιζουν οτι τρωμε ολοι κουτοχορτο...ετσι δεν ειναι??
Αν θελει ο Sotgianopoylos να δωσει πιο πολυ ενημερωση ας το κανει.

#4 mil

• Μέλος Συλλόγου
  • 2.187 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Ν.Σμύρνη

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 07:42 πμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνvouli, κατά Feb 23 2006, 01:18 PM, λόγο:

Δεν ξέρω πόσο καλό θα ήταν να περάσει σε ιδιώτες, γιατί στη θεωρία όλα είναι οκ, αλλά στην πράξη; πχ το σαλέ που το διαχειρίζεται ιδιώτης έχει τον νες 4 ευρώ!!!
Ξέρεις τι ενοίκιο πληρώνει στο κράτος για να διαχειρίζεται το σαλέ; Είτε καλώς είτε κακώς, πήρε ένα ερείπιο, έβαλε πάνω από 500 εκατομύρια δρχ για να κάνει αυτό που βλέπεις σήμερα (δεν σχολιάζω από αισθητικής πλευράς), πληρώνει και 120 εκ. δρχ τον χρόνο στο κράτος ενοίκιο (νομίζω). Δηλαδή αν είχες πληρώσει εσύ τόσα λεφτά για σεζόν 3 μήνες, πόσο θα χρέωνες τον καφέ;
Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τις παραλίες με τις ομπρέλες. Όταν πληρώνουν του κόσμου τα λεφτά σε Δήμους, δηλαδή σε φορείς Δημοσίου, αναγκάζονται μετά να σου χρεώσουν βαπορίσια την όποια υπηρεσία.
Άρα τα χοντρ λεφτά, πάλι το κράτος τα εισπράτει.

#5 batucada

• Μέλος Forum
  • 4.156 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:xessaloniki - buchurest - sofia - athen - vasilitsa
  • Ενδιαφέροντα:ski - snowboard - tennis - Djing - bike

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 10:03 πμ

Mil τα νούμερα που λες δεν είναι σωστά, αλλά έχεις δίκαιο στο σκεπτικό. Μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να βγάλει τα έξοδά του και κάποιο κέρδος. Ετσι είναι και τα υπόλοιπα ΧΚ της χώρας μας. :rolleyes:

#6 MakisM

• Ομάδα Εργασίας
  • 8.755 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Upper East Side, Manhattan, New York, NY
  • Ενδιαφέροντα:Ski, Sailing, Bicycling

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 10:18 πμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνbatucada, κατά Feb 24 2006, 10:03 AM, λόγο:

Mil τα νούμερα που λες δεν είναι σωστά, αλλά έχεις δίκαιο στο σκεπτικό. Μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να βγάλει τα έξοδά του και κάποιο κέρδος. Ετσι είναι και τα υπόλοιπα ΧΚ της χώρας μας. ;)

Σταθη, πες μας τα σωστα νουμερα! :rolleyes: :rolleyes:

Μας τρωει η περιεργεια :rolleyes:

Φιλικα

ΜακηςΜ

#7 magicsnow

• Μέλος Forum
  • 124 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 11:49 πμ

Ναί μάς τρώει να μάθουμε τα νούμερα,μπάς καί μάς συμφέρει νά βάλουμε απο 10000€ ο καθένας να το πάρουμε το χιονοδρομικό!
Θα αποκτήσει καί ο σύλλογος μία πραγματική χιονοδρομική έδρα. :rolleyes:

#8 Σιδέρης Γιάννης

• Μέλος Forum
  • 93 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Γαλαξείδι
  • Ενδιαφέροντα:Snowski, Waterski και rock μουσική

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 12:22 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνmagicsnow, κατά Feb 24 2006, 11:49 AM, λόγο:

Ναί μάς τρώει να μάθουμε τα νούμερα,μπάς καί μάς συμφέρει νά βάλουμε απο 10000€ ο καθένας να το πάρουμε το χιονοδρομικό!
Θα αποκτήσει καί ο σύλλογος μία πραγματική χιονοδρομική έδρα. :rolleyes:

Πολύ καλή ιδέα.....!

#9 Athos

• Μέλος Συλλόγου
  • 298 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 01:55 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνmil, κατά Feb 24 2006, 03:42 PM, λόγο:

Ξέρεις τι ενοίκιο πληρώνει στο κράτος για να διαχειρίζεται το σαλέ; Είτε καλώς είτε κακώς, πήρε ένα ερείπιο, έβαλε πάνω από 500 εκατομύρια δρχ για να κάνει αυτό που βλέπεις σήμερα (δεν σχολιάζω από αισθητικής πλευράς), πληρώνει και 120 εκ. δρχ τον χρόνο στο κράτος ενοίκιο (νομίζω). Δηλαδή αν είχες πληρώσει εσύ τόσα λεφτά για σεζόν 3 μήνες, πόσο θα χρέωνες τον καφέ;
Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τις παραλίες με τις ομπρέλες. Όταν πληρώνουν του κόσμου τα λεφτά σε Δήμους, δηλαδή σε φορείς Δημοσίου, αναγκάζονται μετά να σου χρεώσουν βαπορίσια την όποια υπηρεσία.
Άρα τα χοντρ λεφτά, πάλι το κράτος τα εισπράτει.

Οπα, δεν πλήρωσε τίποτα με το ζόρι..
Πλειοδοτικός διαγωνισμός έγινε και τον πήρε ο κύριος..
Ελεύθερη αγορά δε θέλουμε ;
Δηλαδή τι άλλο θάθελες να κάνει το κράτος ; κατ ευθείαν ανάθεση ;

#10 sotogiannop

• Σύμβουλος ΔΣ
  • 1.809 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Oρεινή Nαυπακτία
  • Ενδιαφέροντα:Ότι έχει σχέση με το βουνό

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 05:03 μμ

Θέλω να απαντήσω στον anemos για το θέμα του ιδιώτη που καραδωκεί για να πάρει το XK.
Φίλε μου κανείς δεν θέλει τον Παρνασσό στα χάλια που είναι. Kανένας επιχειρηματίας δεν υπάρχει που να θέλει να πάρει μια εταιρεία με παλιά λιφτ και εγκαταστάσεις όπου και μόνο τα ετήσια έξοδα για συντηρήσεις θα είναι 4πλάσια από τα ετήσια έσοδα.
Όμως εαν λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του XK και μπορεί πλέον ο επιχειρηματίας να επεκτείνει το XK, να βάλλει νέα λιφτ, να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις υποδοχής, γιατί όχι και ένα μικρό χωριό για διαμονή 200-300 ατόμων. E, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Nα είσαι σίγουρος ότι σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι μεγάλο και θα γίνει σφαγή για το ποιός τελικά θα είναι ο τυχερός που θα το πάρει.

#11 mil

• Μέλος Συλλόγου
  • 2.187 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Ν.Σμύρνη

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 05:19 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνAthos, κατά Feb 24 2006, 01:55 PM, λόγο:

Οπα, δεν πλήρωσε τίποτα με το ζόρι..
Πλειοδοτικός διαγωνισμός έγινε και τον πήρε ο κύριος..
Ελεύθερη αγορά δε θέλουμε ;
Δηλαδή τι άλλο θάθελες να κάνει το κράτος ; κατ ευθείαν ανάθεση ;

Αφού δεν ξέρω όλη την αλήθεια, μπορεί να μου λείπουν σημαντικές λεπτομέρειες που να αλλάζουν ριζικά την ουσία του προβλήματος, τις οποίες όποιος ξέρει καλά θα ήταν να τις προσθέσει.

Δεν ξέρω αν έγινε κάποιος διαγωνισμός, αλλά απ'ότι ξέρω παραμυθιάστηκε για αναβάθμιση του ΧΚ, για επενδύσεις, κλπ. Υποτίθεται ότι θα έβαζε 1 δις στο σαλέ, υποτίθεται ότι θα του έφτιαχναν δρόμο μέχρι το πάνω σαλέ στα 1950 (αν και αυτό είναι εντελώς ανόητο και ελπίζω να μην γίνει, αλλά κάποια φορά υπήρξε και μία διαμαρτυρία σε TV), ότι θα γινόντουσαν κυλιόμενοι διάδρομοι προς το σαλέ από τα αυγά πάνω από την υπάρχουσα γέφυρα(άλλη κοτσάνα), λοιπές εγκαταστάσεις στις οποίες θα έφτανε ο κυλιόμενος διάδρομος στην άλλη άκρη της γέφυρας (εκεί θα δεις κάποια ριγμένα μπετά, παρατημένα και εγώ δεν ξέρω από πότε), αναβάθμιση της Φτερόλακκας (γι'αυτό ανέλαβε και το εκεί σαλέ, που βουλιάζει αύτανδρο και απ'ότι ξέρω θέλει να το κλείσει, αλλά η σύμβαση τον υποχρεώνει να μένει ανοικτό, τα δε ΕΤΑ δεν δέχθηκαν να το πάρουν δωρεάν πίσω) και άλλα λοιπά τραγελαφικά. Επίσης όταν ξεκίνησε την "αναβάθμιση" του 1950, έβαλε ένα σεβαστό ποσό, αλλά όταν είδε ότι η άλλη πλευρά κοιμώταν τον ύπνο του δικαίου, σταμάτησε τις εργασίες.

Αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα, οι διαγωνισμοί στην Ελλάδα, είναι ...... Γι'αυτό και γίνεται αυτό το μπάχαλο σε όλους τους τομείς της ζωής (όταν αναθέτεται έργο με :LOL:% έκπτωση, ποιος θα το αναλάβει; Άραγε εσύ θα μου ανέθετες να σου χτίσω βίλα στην Εκάλη με 10.000.000 δρχ:LOL: Αλλά ας μην μπλέξουμε με τις αναθέσεις, ή τους διαγωνισμούς, είναι άλλο κεφάλαιο.

Αν λοιπόν είχε "μαγκιά" το κράτος, ας έθετε στον όποιο διαγωνισμό πλαφόν στις τιμές των προϊόντων που μπορούν να πουληθούν. Αλλά η βρωμιά, ξεκινάει από το ίδιο το "κράτος". Και δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις που το πληρώνουν ιδιώτες. Από αυτά που ξέρω (μακάρι κάποιος που ξέρει περισσότερα, να ανατρέψει την δική μου αίσθηση) αυτή είναι μία τέτοια περίπτωση.

#12 gmak

• Μέλος Forum
  • 786 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:under discussion
  • Ενδιαφέροντα:snowboarding, music, speed

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 07:55 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνmil, κατά Feb 24 2006, 05:19 PM, λόγο:

ότι θα γινόντουσαν κυλιόμενοι διάδρομοι προς το σαλέ από τα αυγά πάνω από την υπάρχουσα γέφυρα(άλλη κοτσάνα), λοιπές εγκαταστάσεις στις οποίες θα έφτανε ο κυλιόμενος διάδρομος στην άλλη άκρη της γέφυρας (εκεί θα δεις κάποια ριγμένα μπετά, παρατημένα και εγώ δεν ξέρω από πότε)
Τώρα που το λες, ναι, το κουκούλωσαν κι αυτό με τη γέφυρα, είχε ακουστεί πολύ.
vae victis

#13 Sp

• Μέλος Forum
  • 1.467 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 10:10 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνsotogiannop, κατά Feb 24 2006, 05:03 PM, λόγο:

κανείς δεν θέλει τον Παρνασσό στα χάλια που είναι. Kανένας επιχειρηματίας δεν υπάρχει που να θέλει να πάρει μια εταιρεία με παλιά λιφτ και εγκαταστάσεις όπου και μόνο τα ετήσια έξοδα για συντηρήσεις θα είναι 4πλάσια από τα ετήσια έσοδα.
Ας δώσουν σε ιδιώτη τη διαχείρηση για 50-60 χρόνια,αλλά με την προϋπόθεση να το εκσυγχρονήσει.Δίπλα στην Αθήνα είναι όχι σε κάποιο χωριό.Έχει σίγουρη απόσβεση της επένδυσης,και μεγάλο κέρδος.Αλλά οι ιδιώτες στην Ελλάδα θέλουν μέσα σε ένα χρόνο να κερδίσουν ότι κερδίζουν άλλοι σε 20 χρόνια.

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνsotogiannop, κατά Feb 24 2006, 05:03 PM, λόγο:

Όμως εαν λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του XK και μπορεί πλέον ο επιχειρηματίας να επεκτείνει το XK, να βάλλει νέα λιφτ, να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις υποδοχής, γιατί όχι και ένα μικρό χωριό για διαμονή 200-300 ατόμων. E, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Nα είσαι σίγουρος ότι σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι μεγάλο και θα γίνει σφαγή για το ποιός τελικά θα είναι ο τυχερός που θα το πάρει.
Όταν λες "να λυθεί το ιδιοκτησιακό" τί εννοείς;Να πουλήσει το κράτος το βουνό;Μήπως να τους πουλήσουμε και τα δικαιώματα απο το οξυγόνο που εκλύεται απο τα Έλατα;Ας πάρει κάποιος ιδιώτης το χ.κ για 50-60 χρόνια.Και να τον αφήσουν να κάνει κι επέκταση.Αν και μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι Νομοί που δεν έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος παρά το κράτος.Διότι κακά τα ψέματα,η βοιωτία είναι η πιο ευνοημένη απο το Χ.Κ.Όταν το κράτος ξυπνήσει και δει ότι η Ελλάδα εκτός απο 3500 νησιά έχει και μεγάλα βουνά,θα βρει και τα χρήματα να εκσυχρονήσει όλα τα Χ.Κ.Το νέο "σποτάκι" του ΕΟΤ το είδατε;Όλο νησια,ούζο,συρτάκι,και ασβεστωμένα δρομάκια δίχνει...Η Τουρκία δίχνει και χιονοδρομικά!Το είδα στο eurosport.Οι δε φωτογραφίες απο το Χ.Κ Παρνασσού στη σελίδα του ΕΟΤ είναι απο το 1990!Με τον τηλέμαχο στη θέση που είναι τώρα ο Ηρακλής.Αλλά οι 300-όχι του Λεωνίδα!-έχουν πάρει το χαπάκι τους,και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου....

#14 Nickel

• Διαχειριστής
  • 9.175 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:Treble Cone NZ
  • Ενδιαφέροντα:Skiing...

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 11:24 μμ

Παράθεση

Έχει σίγουρη απόσβεση της επένδυσης,και μεγάλο κέρδος
Απο την αλλη εχω την αισθηση οτι τα λιφτ δε βγαζουν ουτε τα εξοδα τους, σε ολα τα χ/κ του κοσμου. Οι κλινες και τα εστιατορια/καφε του χιονοδρομικου σιγουρα βγαζουν.
Οταν λεει να λυθει το ιδιοκτησιακο σαφως και δεν εννοει να πουλησει το βουνο αλλα να μπορει να παρει τη χρηση γης για να κανει επεκταση πχ στα Ανω Κελλαρια. Τωρα και να υπηρχουν τα λεφτα δε μπορει να γινει επενδυση γιατι το υπολοιπο βουνο δεν ανηκει στα ΕΤΑ.

#15 Sp

• Μέλος Forum
  • 1.467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Φεβρουάριος 2006 - 11:32 μμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνNickel, κατά Feb 24 2006, 11:24 PM, λόγο:

Απο την αλλη εχω την αισθηση οτι τα λιφτ δε βγαζουν ουτε τα εξοδα τους, σε ολα τα χ/κ του κοσμου. Οι κλινες και τα εστιατορια/καφε του χιονοδρομικου σιγουρα βγαζουν.
Τα σύγχρονα μηχανήματα δεν είναι ενεργοβόρα όσο τα παλιά που έχει π.χ το Χ.Κ.Π.Επίσης έχουν μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

Οταν λεει να λυθει το ιδιοκτησιακο σαφως και δεν εννοει να πουλησει το βουνο αλλα να μπορει να παρει τη χρηση γης για να κανει επεκταση πχ στα Ανω Κελλαρια. Τωρα και να υπηρχουν τα λεφτα δε μπορει να γινει επενδυση γιατι το υπολοιπο βουνο δεν ανηκει στα ΕΤΑ.
Αν είχε ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα θα ήξερε το κράτος τί τού ανήκει και τί όχι.Διότι μην το έχεις απίθανο να εμφανηστεί κάποιο...μοναστήρι,και να διεκδικεί έκταση απο τον Παρνασσό...Ακόμα και στο Ποικίλο όρος,διεκδικεί έκταση ένα μοναστήρι απο τη Θήβα!!!Η επέκταση προϋποθέτει και σεβασμό στο Περιβάλλον.Δεν είμαι όμως περιβαλλοντολόγος και δεν έχω άποψη.Πάντως όχι να βιάσουμε και το βουνό για μερικά χλμ πίστες...

#16 ΑΛΕΞΗΣ

• Σύμβουλος ΔΣ
  • 9.306 Δημοσιεύσεις:
  • Περιοχή:ΑΡΓΟΣ
  • Ενδιαφέροντα:Ύπνος - Φαγητό - Φοροδιαφυγή

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2006 - 08:11 πμ

Απο την αλλη εχω την αισθηση οτι τα λιφτ δε βγαζουν ουτε τα εξοδα τους, σε ολα τα χ/κ του κοσμου
Πάνο δεν είναι αίσθηση, είναι πραγματικότητα τουλάχιστον για τα ελληνικά χ/κ.

Οι κλινες και τα εστιατορια/καφε του χιονοδρομικου σιγουρα βγαζουν.
Κι αυτό ισχύει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. Χελμός) η cafeteria δεν ανήκει στο χ/κ και φυσικά δεν έχει κανέναν λόγο (?) να ασχοληθεί με την επένδυση σε αναβατήρες. Δυστυχώς.

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνSp, κατά Feb 24 2006, 11:32 PM, λόγο:

Πάντως όχι να βιάσουμε και το βουνό για μερικά χλμ πίστες...
Στάθη, δε διαφωνώ. Αλλά νομίζω οτι η πρώτη φορά είναι το ζόρι, μετά γίνεται ρουτίνα...
Τέλος εποχής...

#17 ΑΛΕΞΗΣ

• Σύμβουλος ΔΣ
  • 9.306 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2006 - 08:14 πμ

Οταν λεει να λυθει το ιδιοκτησιακο σαφως και δεν εννοει να πουλησει το βουνο αλλα να μπορει να παρει τη χρηση γης για να κανει επεκταση πχ στα Ανω Κελλαρια. Τωρα και να υπηρχουν τα λεφτα δε μπορει να γινει επενδυση γιατι το υπολοιπο βουνο δεν ανηκει...
...σε ποιόν ανήκει το βουνό ;;; OEO
Το πρώτο θέμα (που παλεύει και ο σύλλογος με το υπουργείο) είναι αυτό, η χρήση γής. Το δεύτερο είναι να επεκτείνουν τα χ/κ τη δραστηριότητά τους και εκτός χειμώνα. Δεν βγαίνει το 12μηνο με 3 μήνες λειτουργία.
Τέλος εποχής...

#18 Sp

• Μέλος Forum
  • 1.467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2006 - 08:19 πμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνΑΛΕΞΗΣ, κατά Feb 25 2006, 08:14 AM, λόγο:

Το δεύτερο είναι να επεκτείνουν τα χ/κ τη δραστηριότητά τους και εκτός χειμώνα. Δεν βγαίνει το 12μηνο με 3 μήνες λειτουργία.
Αυτό είναι πραγματικότητα.Όμως τόσο ο Έλληνας όσο και ο αλλοδαπός,έχουν την Ελλάδα συνυφασμένη με τον Ήλιο και τη θάλασσα και όχι το βουνό. Και σε αυτό συμβάλλει και το ίδιο το υπουργείο τουρισμού. Ο ΕΟΤ στο φετεινό "σποτάκι" του δε δίχνει ούτε μια σκηνή απο ένα βουνό το Καλοκαίρι.Αντίθετα οι Τούρκοι,που είναι ανταγωνιστική χώρα,δείχουν χιονοδρόμους να κάνουν slalom σε μια τεράστια σε πλάτος πίστα!!! Πέρυσι ο ΕΟΤ θυμάμαι ότι έδειχνε τον Παρνασσό. Φέτος γιατί το γυρίσαμε στα ουζάκια,το συρτάκι,και τα ασβεστωμένα δρομάκια των Κυκλάδων;

#19 ΑΛΕΞΗΣ

• Σύμβουλος ΔΣ
  • 9.306 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2006 - 08:25 πμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνSp, κατά Feb 25 2006, 08:14 AM, λόγο:

Φτάνει τα αρμόδια υπουργεία να ξυπνήσουν και να δουν τον χειμερινό τουρισμό, ως πηγή εσόδων και δημιουργίας θέσεων εργασίας και οχι σαν το ελάσσον τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας.
Συμφωνώ αν και πιστεύω οτι όλα εξαρτώνται από τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί το κράτος εμείς είμαστε δεν είναι οι άλλοι ή οι αυτοί (που λέει κι ο Μάκης). Και θα ξαναγράψω το εξής : όταν στο κοντινό (στο χ/κ) χωριό, τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες, τα cafe δουλεύουν συνεχώς, ανεξάρτητα αν έχει χιόνι στο χ/κ, είναι δεν είναι χιονοδρομική περίοδος, για πιο λόγο να κάτσουν οι τοπικοί παράγοντες να σκάσουν για το χ/κ ;

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνSp, κατά Feb 25 2006, 08:19 AM, λόγο:

Πέρυσι ο ΕΟΤ θυμάμαι ότι έδειχνε τον Παρνασσό. Φέτος γιατί το γυρίσαμε στα ουζάκια,το συρτάκι,και τα ασβεστωμένα δρομάκια των Κυκλάδων;
Έλα ντέ, γιατί ;
Μήπως γιατί οι αρμόδιοι θεωρούν οτι εκεί είναι τα πολλά λεφτά και δεν βλέπουν τίποτ' άλλο ;
Μήπως γιατί η θερινή τουριστική περίοδος διαρκεί οκτώ μήνες και είναι και σίγουρη από πλευράς καιρού, ενώ το χιονάκι ξέρουμε αν θα έρθει και πότε ;
Τέλος εποχής...

#20 Sp

• Μέλος Forum
  • 1.467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2006 - 08:35 πμ

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνΑΛΕΞΗΣ, κατά Feb 25 2006, 08:21 AM, λόγο:

Και θα ξαναγράψω το εξής : όταν στο κοντινό (στο χ/κ) χωριό, τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες, τα cafe δουλεύουν συνεχώς, ανεξάρτητα αν έχει χιόνι στο χ/κ, είναι δεν είναι χιονοδρομική περίοδος, για πιο λόγο να κάτσουν οι τοπικοί παράγοντες να σκάσουν για το χ/κ ;
Ας κάνουν τα Χ.Κ κέντρα προετοιμασίας ομάδων.Όπως οι Ελληνικές πάνε στην Αυστρία ή στην Ελβετία για προετοιμασία,ας έρθουν κι εδώ.Βέβαια θα μού πεις και τα 3-5 πηγάδια που έχουν τέτοια υποδομή,δεν τα επισκέπτεται σχεδόν καμιά ομάδα,αλλά κάτι πρέπει να κάνουν.
Το κράτος σαφώς και είμαστε όλοι οι Έλληνες.Απλώς,όπως λέει και ο Πανούσης,έχουμε βάλει τους άχρηστους για τις βρωμοδουλειές!!!!!

Εμφάνιση δημοσιεύσεωνΑΛΕΞΗΣ, κατά Feb 25 2006, 08:25 AM, λόγο:

Μήπως γιατί οι αρμόδιοι θεωρούν οτι εκεί είναι τα πολλά λεφτά και δεν βλέπουν τίποτ' άλλο ; Μήπως γιατί η θερινή τουριστική περίοδος διαρκεί οκτώ μήνες και είναι και σίγουρη από πλευράς καιρού, ενώ το χιονάκι ξέρουμε αν θα έρθει και πότε ;
Κοίτα,χιόνι τα Ελληνικά βουνά θα έχουν.Είτε νωρίς είτε λίγο αργότερα.Το θέμα είναι ότι ακόμα και όταν έχει χιόνι τα χ.κ υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν καθόλου.Την περασμένη τρίτη στο Χ.Κ.Π ενώ είχα φτάσει απο τις 08:15,έκανα σκι στις 11:00 επειδή είχε βλάβη η τηλεκαμπίνα...Άλλες φορές για 10χλμ αέρα κλείνει.Και ας μη φυσάει στο επάνω μέρος πολύ.Οι μισοί αναβατήρες δε λειτουργούν λόγω βλάβης,οι άλλοι πάνε πιο αργά και απο το replay...Η Στύγα στο Χ.Κ.Κ μπορεί να "σκάσει" το Σ/Κ που έχει πολύ κόσμο,η Άρτεμις τα ίδια...Παρόμοια προβλήματα μπορεί να έχει και στ'αλλα Χ.Κ της χώρας.Αλλά και το καλοκαίρι,μπορεί να μην έχει αναβατήρες,αλλά έχει πλοία.Ποιος εγγυάται στον αλλοδαπό που έρχεται με 10 ημέρες άδεια στην Ελλάδα,ότι θα φτάσει εγκαίρως στο νησί;Τη μία τα μελτέμια,την άλλη βλάβη στο τάδε πλοίο,πιθανές απεργείες εργαζομένων στις συγκοινωνίες.Δεν είναι και στο θερινό τουρισμό όλα ρόδινα.Το θέμα είναι τί έχει ως πρωτεραιότητα το υπουργείο.Εδώ το κράτος δεν πληρώνει τους φύλακες στους Αρχαιολογικούς χώρους,κι έρχεται ο Ιάπωνας να δει τους δελφούς,και βρίσκει κλειδωμένο το χώρο...

1 Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες