τωρα που ο μπέμπης σταματησε να κλαιει

ειπα να γραψω εδω την περυσινή μου εμπειρία από κάποια από τα ΧΚ συγκριτικά με το πόσο ευκολα μπορούν να υποδεχθούν ενα μικρό παιδί που θελει να μαθει σκί. Τα χιονοδρομικά που πηγα ηταν: Παρνασσός (πρόπερσι), Καρπενήσι, Πηγάδια, Βασιλίτσα, Πισοδέρι, Καιμάκτσαλάν, πέρυσι το Φεβρουάριο με ενα 5χρονο παιδί, το οποίο ειχε δομιμάσει αρκετες φορές αλλά αναμεσα από τα πόδια μου και ποτέ μονο του. Λοιπόν:
Παρνασσός -Φτερόλακα:Στα +
έχει τιμολογιακή πολιτική για παιδιά και συνοδούς τους
στο σχοινάκι νομιζω έχει συμβολικη τιμη 1 Ε νομίζω
έχει περιστροφικό (δε ξερω πως το λενε) για τα μικρά
Στα -
στην πίστα με το σχοινακι έχει ουρά και ανακατευονται και οι ενηλικες αρχάριοι
το σχοινί δεν έχει καλή τριβή , ειδικά αμα εχει παγο
η πίστα με το σχοινακι ειναι πολυ μικρή
όταν ειναι κλειστός ο δρομος για πανω, πρεπει να βαλεις το μικρό στο καρεκλάκι
ΚαρπενήσιΣτα +
σε αφηνει το προσωπικό να κανεις τσάμπα μαζί με το παιδί

στα -
δεν εχει πραγματικό λιφτ για παιδιά, όλοι οι αρχαριοι συνωστιζοντε στο ενα και μοναδικό συρόμενο
έχει ουρές
η κλίση δεν ειναι ενιαία και έχει και επίκλιση
έχει μεγάλη κλίση στο τελος του λίφτ
δεν εχει μειωμένο εισήτηριο για τα παιδιά
μπορεί να έχει σκληρό χιόνι
Πηγάδια έχει πίστα εκμαθησης μεγάλη και με καλή κλιση αλλά την ειχαν κλειστη γιατί όπως μου ειπαν μπαινουν μεσα οι εκδρομείς με τα έλκηθρα!!!
όποιο παιδάκι οπως μπορεί να παίρνει συρόμενο όμως ειναι παρα πολυ καλά!!!
στα +
έχει δωρεαν εισητηριο
εχει σταθερή και μικρή κλίση
εχει και αλλα παιδιά για παρεα
εξυπηρετικό και φιλικό με τα παιδιά προσωπικό
ευκολη προσβαση
στα -
η κλειστη πίστα εκμάθησης
Βασιλίτσα μονο στα πανω συρόμενο των αρχαρίων δοκίμασα...οπότε δεν ξερω αν εχει πιστα εκμάθησης
στα +
καλή κλίση
εξυπηρετικό και φιλικό με τα παιδιά προσωπικό
κανεις χωρίς να πληρωσεις ουτε εσυ ουτε το παιδί τουλάχιστό το απόγευμα που πηγα
ευκολη πρόσβαση
Πισοδερι ίσως η καλύτερη πίστα εκμάθησης για παιδιά!!!
στα +
σωστη κλίση
αρκετό μηκος
ομορφο και ησυχο περιβάλλον, διπλα στο δασος
λίγος κοσμος
στα -
ακριβό εισητήριο , ολόλκηρο γα το παιδί και για το συνοδό εστω και αν μεινουνε μονο στο μπειμπι!!!
δυσκολη στο πιασιμο από τα παιδιά λαβή στο συρματόσχοινο
Καιμάκστα +
πίστα διπλα στο καφε να βλεπει και η μαμά
καλό μηκος
στα -
πιστα λίγο πιο απότομη απο το βελτιστο
σχοινάκι που γλιστραει
εισητηριο (δε πληρωσα αλλά μου ειπανε οτι ζητανε)
το χιόνι μπορεί να ειναι παγωμενο απο τον αερα
θερμοκρασίες (-8 με μας)
δεν εχει πίστα ευκολη με συρόμενο για καποιο παιδακι που ηδη μπορεί να παιρνει συρομενο
Ελπίζω να βοηθησα όσους εχουνε σκοπό να ξεκινησουνε τα παιδάκια τους στο σκί. Σιγουρα κατι θα ξεχασα η μου διέφυγε..συμπληρωστε...
Συμπέρασμα: χρειάζεται περισσότερη φροντίδα από τα ΧΚ.
Δοκιμαστε μαι βδομαδα με το παιδί σας χιονοδιακοπές, ετσι δε θα το ξυπνατε καθε σαββατο, θα ειναι και 'κεινο ξεκουραστο και κυριως εσείς πιο χαλαροί για να απολάυσετε τις πρωτες σας στροφες με το παιδί σας. Καλό σκι!!!
ΥΓ να εχετε υπόψη οτι τα παιδιά κοράζονται ευκολα...λέμε τωρα λολ...και μπορεί να κανουνε μιση ωρα σκί ή 6 ωρες, η να μη τους αρεσει το χρωμα απ τα σκί, οπότε ειναι πολυ σημαντικό το εισητηριο να ειναι μηδενικό, ή συμβολικό, κατά τη γνώμη μου, για τις πίστες εκμάθησης
tip. παρτε τους αμεσως δικό τους εξοπλισμό, θα τον αγαπήσουν, τον συνηθίζουν, θα γλιτωσετε την ενοικίαση με την ταλαιπωρία και τη γκρίνια.
οταν μεγαλώσουν τα δινετε στο επόμενο παιδί σας ..λολ...η στου φιλου σας, ή τα επιστρεφετε στο μαγαζι που τα πηρατε για εκπτωση στα επόμενα