Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΦΑΛΑΚΡΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σκι κανεις στη μεστα χωρις πετρες, και στην καρταλκα με πετρες. Τις επομενες μερες που θα εχει και πολυ περισσοτερα κοσμο απο σημερα θα εχει και τεραστιες ουρες και πολυ περισσοτερα πετρα! Σημερα προλαβα 5 καλες κατεβασιες στην καρταλκα, μετα ηρθε κοσμος "ξυθηκε" και βγηκαν πετρες, δυστυχως το χιονι επεσε με πολυ αερα και δεν εστρωσε ομοιομορφα και φυσικα τα ελαχιστα βραχια που υπαρχουν στις πιστες του φαλακρου ποτε δεν υπηρχε καν η σκεψη να απομακρυνθουν ωστε το βουνο εστω και με αυτο το χιονι να δουλευει ολοκληρο-δες Ελατοχωρι...Ας ελπισουμε απο εβδομαδα να ριξει καλο χιονι και να ανοιξει ολο...-)
serJ
Άκουσα ότι το Σάββατο στο Φαλακρό θα γίνει μεγάλο πάρτυ με πολλα συμβάντα και παρουσία όμορφων μοντέλων και και και .........
Την Κυριακή θα γίνει και κάποιος αγώνας και μάλιστα αρκετά μέλη του ΕΣΤΧ θα συμετάσχουν και σαν κριτές!!!!

Θα παρακαλούσα για σχετική ενημέρωση από όποιον γνωρίζει περισσότερα rolleyes.gif

Ευχαριστώ.
sakisbanskos
Καταρχην το βουνο ειναι πιττα στο χιονι και...απο οτι φαινεται θα δουλεψει και το διθεσιο απο αυτο το σαββατοκυριακο.Πολλα μοντελα θα δωσουν το παρον σε επιδειξη μοδας στο χιονι μαλλον με μαγιω(θα παγωσουν οι κ...ι τους biggrin.gif biggrin.gif )
Την κυριακη εχει ανακοινωθει ενας αγωνας για μικρες ηλικιες στον οποιο μιας και διοργανωνεται απο τον ΑΧΟΣ Σερρων εφοσον μου ζητηθει θα ειμαι κριτης στις πορτες......
Τα καιρικα δεδομενα προβλεπονται μερχι στιγμης πολυ καλα (αιθριος..χωρις ομιχλη) αλυσιδες δεν χρειαζονται προς το παρον....οποτε αποτελει μια καλη ευκαιρια για τους θεσσαλονικεις φιλους να επισκεφτουν το σχετικα κοντινο για αυτους βουνο.....
sakisbanskos serj d45 ....θα μαστε πανω......
anemar
QUOTE (sakisbanskos @ Jan 12 2006, 10:04 AM) *
...Την κυριακη εχει ανακοινωθει ενας αγωνας για μικρες ηλικιες ...

Αλεξη θα κατεβεις?Ενταξει με την προετοιμασια,εισαι ετοιμος?? ph34r.gif

Ελπιζω να παρεις διακριση και να προβληθει κ ο συλλογος biggrin.gif
sakisbanskos
QUOTE (anemar @ Jan 12 2006, 06:08 PM) *
Αλεξη θα κατεβεις?Ενταξει με την προετοιμασια,εισαι ετοιμος?? ph34r.gif

Ελπιζω να παρεις διακριση και να προβληθει κ ο συλλογος biggrin.gif

Αμα ειμαι κριτης θα βοηθησω και...εγω με τον τροπο μου tongue.gif θα κανω τα στραβα ματια......σε καμια χαμενη πορτα.....
serJ
Όποιος βρέθηκε Το Σάββατο 14/1 στο Φαλακρό πρέπει να πέρασε μία από τις ωραιότερες μέρες για σκι την φετινή σαιζόν.
Ηλιοφάνεια σε όλο το βουνο και όλες οι πίστες σε λειτουργία και μάλιστα με ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάτημα!!!!
Την Κυριακή 15/1 ο ήλιος άφησε την θέση του στα σύνεφα γύρω στις 09:15 και επανήλθε στη θέση του γύρω στις 14:00 όπου και επιδοδήκαμε σε ένα απίστευτο βανδαλισμό τών πιστών που ευτυχώς για μας ήταν σχεδόν άδειες.
Το χιόνι σε πολύ καλή κατάσταση και ποιότητα μας χάρησε αξέχαστες στιγμές σε ένα βούνό με πολλές δυνατότητες για μεγαλύτερη και ποιοτηκότερη ανάπτυξη.

Υ.Γ Γνώρισα και τον Σωτήρη Γιαννόπουλο που μου είπε για το καινούριο Ρατράκ που βλέπει το Χ/Κ και μάλιστα με βίντσι.
Σωτήρη να έρχεσαι συχνότερα βρε, αν είναι να έχεις πάντα τέτοια νέα!!
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (anemar @ Jan 12 2006, 10:08 AM) *
Αλεξη θα κατεβεις?
Ρε καλά παιδιά, συγγνώμη αλλά κάπου κάτι έχασα...

QUOTE (sakisbanskos @ Jan 12 2006, 10:09 AM) *
Αμα ειμαι κριτης θα βοηθησω και...εγω με τον τροπο μου. θα κανω τα στραβα ματια......σε καμια χαμενη πορτα....
Εντάξει, για μία χαμένη κάτι γίνεται...μην είναι μία η σωστή μόνο...
sakisbanskos
Το σαββατοκυριακο αυτο ηταν κατ εμε απο τα καλυτερα σε χιονοδρομικο κεντρο τα τελευταια χρονια
Η πρωτη ευχαριστη εκπληξη ηταν το σαββατο το πρωι καθως περα απο την φανταστικη ηλιοφανεια οι πιστες ηταν πατημενες σχεδον επαγγελματικα.Η επομενη ηταν το διθεσιο το οποιο ανοιξε και λειτουργησε και τις 2 μερες με αποτελεσμα το να μοιραστει ισομερως ο κοσμος σε ολες τις πιστες με επακολουθο να μην υπαρχει η παραμικρη ουρα περα βεβαια απο τα 2 συρομενα των αρχαριων...πραγμα λογικο και κατανοητο.
Η κυριακη μας τα χαλασε λιγο με την 3ωρη ομιχλη που ωστοσο δεν εμποδισε την διεξαγωγη του σλαλομ με την συμμετοχη περιπου 50-60 αθλητων......
Το βουνο κατακλυστηκε απο κοσμο αλλα ..παρολα αυτα μπορεσε να ανταποκριθει και να λειτουργησει με συνεπεια και επαγγελματικοτητα.Οι λιφτιερηδες στην θεση τους εξυπηρετικοι και με χαμογελο παντα στα χειλη.....τα snowmobile εξορισμενα καπου στην αλανα του παρκινγκ υπαλληλοι του χιονοδρομικου στην εισοδο του να κατευθυνουν αμαξια και λεωφορεια για αποφυγη συμφορησης ολα αψογα.
Το μονο αρνητικο που παρατηρησα ηταν η "νησιωτικη" πρακτικη του κραχτη η αλλιως καμακι η τσιμπημα απο 2 επαγγελματιες του βουνου προς αγρα πελατων για ενοικιαση η μαθημα σκι....Τεσπα συμβαινει πλεον και αυτο......οπως και γοβα στιλετο με ταγερ η αλλα γυναικεια ευτραπελα που παρατηρηθηκαν...(στην Ελλαδα ειμαστε)
Το σαββατο το απογευμα ειχε και μια επιδειξη μοδας στο ΑΝΕΜΟΣΟΥΡΙ με την μις young και αλλες μοντελες καναλια και πολυ κοσμο ......
Συναντηθηκα και με τον sotogianop κατα κοσμο Σωτηρη Γιαννοπουλο και ειχαμε μια ολιγολεπτη και περιεκτικη συζητηση ανανεωνοντας το ραντεβου για την επομενη μαλλον στο....Σελι....
Οσον αφορα τον ΑΛΕΞΗ δεν γνωριζω αν συμετειχε στους αγωνες αλλα προσωπικα ημουν κριτης στις 4 πρωτες πορτες και μονο 2 ακυρωθηκαν (εγκατελειψαν)λογω πτωσης......Ετσι και αλλιως και να τον εβλεπα δεν θα τον γνωριζα...... biggrin.gif biggrin.gif
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (sakisbanskos @ Jan 16 2006, 10:30 AM) *
Οσον αφορα τον ΑΛΕΞΗ δεν γνωριζω αν συμετειχε στους αγωνες αλλα...ετσι και αλλιως και να τον εβλεπα δεν θα τον γνωριζα
Πώς να τον γνωρίσεις...αφού δεν βλέπεται ο άνθρωπος...
kostasbmw
ειναι τοσο γρηγορος που να τον προλαβεις
sakisbanskos
Σημερα Πεμπτη 19 το φαλακρο ειναι....ιδιωτικο χιονοδρομικο με τους λιγους χιονοδρομους που ειναι πανω ..να ασελγουν σε...βαρος του καλοστρωμενου "Παππου" + πουδριτσα+ ηλιοφανεια μετα το χιονι και την ομιχλη..... sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
serJ
19/1/06 .
Ανοιχτά ήταν ο Παπούς, η Μέστα και τα 2 Baby lift.
Είμασταν 9 άτομα για 4 πίστες!!!!!!!!!!!!
Κατά τις 13:30 μας ακολούθησαν και 2 από τα πολύ ευγενικά παιδιά που δουλεύουν στα Λιφτ.
Από τις 14:00 ο ήλιος ήταν τόσο δυνατός που σε έκαιγε ohmy.gif .
Μερικές φορές τα πράγματα είναι όπως ονειρεύεσαι ότι θα μπορούσαν να γίνουν biggrin.gif biggrin.gif .

Ευχαριστούμε όλους τους υπαλλήλους του Χ/Κ Φαλακρό για την άψογη εξυπηρέτηση παρόλο που είμασταν τόσο λίγα άτομα.
Jokey
Συγνώμη Γιάννη αλλά μην με βάζεις μαζί σου.
Εγώ δεν ονειρεύτικα ποτέ χιονοδρομικό με 9 πελάτες
flocon
1) Το να έχει ένα χιονοδρομικό 9 πελάτες είναι ανησυχητικό.
2) Από ποιον χιονοδρόμο δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ από το μυαλό, την ώρα που κατεβαίνει, ότι κάποιοι άλλοι τον "χαζεύουν" και να μην χάρηκε γι'αυτό; Κοινωνικά όντα δεν είμαστε;
MakisM
QUOTE (flocon @ Jan 20 2006, 09:09 AM) *
1) Το να έχει ένα χιονοδρομικό 9 πελάτες είναι ανησυχητικό.
2) Από ποιον χιονοδρόμο δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ από το μυαλό, την ώρα που κατεβαίνει, ότι κάποιοι άλλοι τον "χαζεύουν" και να μην χάρηκε γι'αυτό; Κοινωνικά όντα δεν είμαστε;

Ειχα διαβασει για τα μαυρα αθορυβα ελικοπτερα που μας παρακολουθουν τις νυχτες, καιρος να αρχισουμε το "ασπροντυμενοι πρακτορες, σε ασπρα αθορυβα snowmobils, στα ΧΚ, μας παρακολουθουν!!... Αυτοι...οι αυτοι!!

Χε χε, only the paranoid survive οπως ειπε και ο Andy Groves πρωην αφεντικο της Intel...

Οχι πως ξεκινησες κατι τετοιο Flocon, απλως Παρασκευιατικα, δεν βλεπω την ωρα να φορτωσω το Saxo και να την κανω για Τιθορεα. 8 ωρες ακομα...

Φιλικα

ΜακηςΜ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σημερα ηταν τελεια...Ηλιος, αψογα πατημενες πιστες που κρατηθηκαν σχεδον μεχρι το τελος (βοηθησε το οτι δεν επεσε πολυ χιονι τις τελευταιες μερες, σε συνδυασμο με τις πολυ χαμηλες θερmοκρασιες). Οι κατοχοι ετησιας βαζαμε..... δαχτυλακι :-) Θα ειμαι και αυριο εκει...
sakisbanskos
Αλλο ενα τελειο weekend ...Μα τι συμβαινει τελοσπαντων!!!!!!!!
Ολα ηταν τελεια στο βουνο.....καλοπατημενες πιστες ....σχεδον καθολου ουρες παρα τον πρωτοφανη λογω λιακαδας ογκο των επισκεπτων.....
Ολα τα λεφτα ηταν το διθεσιο με σχετικα λιγους χιονοδρομους ....και must το αλματακι.. rolleyes.gif
Η διαφορα ειδικα στο καλο πατημα φανηκε απο το γεγονος...οτι ακομα και την Κυριακη στις 3.00 η πιστα παραλληλη του τετραθεσιου ηταν σχεδον ανεπηρεαστη απο το περασμα χιονοδρομων....
Αν αυτο το χιονοδρομικο ηταν κοντα στην Αθηνα..........
Nickel
Η διαφορα ειδικα στο καλο πατημα φανηκε απο το γεγονος...οτι ακομα και την Κυριακη στις 3.00 η πιστα παραλληλη του τετραθεσιου ηταν σχεδον ανεπηρεαστη απο το περασμα χιονοδρομων....
Αν αυτο το χιονοδρομικο ηταν κοντα στην Αθηνα..........

Μαλλον απο τη καλη ποιοτητα του χιονιου...

Εαν ηταν κοντα στην Αθηνα θα ακουγες μονο παραπονα... και το
St. Anton να ειχαμε θα λεγαμε δε στρωνουν καλα τη Valluga...
sakisbanskos
O καιρος μας εκανε για αλλη μια φορα την χαρη φετος στο χιονοδρομικο κεντρο του φαλακρου και ηταν ενα απο τα πιο "γεματα" σαββατοκυριακα που μας περασαν.
Ειδικα το σαββατο ο κοσμος ηταν σχετικα πολυ λιγος μιας και στα χαμηλα...δηλ σερρες δραμα καβαλα η ορατοτητα ηταν περιπου στο μηδεν και μαλλον οι χιονοδρομοι ξεγελαστηκαν......
Δυστυχως δεν δουλεψε καθολου το διθεσιο υποθετω λογω παγοποιησης...ωστοσο οι υπολοιπες πιστες ηταν αρκετες και καλα πατημενες για να ευχαριστηθουμε το χουι ....μας biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Στα bonus του weekend βαλτε και την παρουσια του ..απιστευτου Παναγιωτη Τοκου ο οποιος εκανε ...ρεπορταζ..."φαλακρο ωρα μηδεν" και επισης ηταν παρων μεχρι τα ξημερωματα Κυριακης σε ενα παρτυ στο ανεμοσουρι......Βλεπω να βγαινουμε στον Θεμο απο δευτερα....ολο το παρτυ... ohmy.gif ohmy.gif
Ουρες δεν παρατηρηθηκαν καθολου...σε κανεναν απο τους αναβατηρες αν και την κυριακη ο κοσμος ηταν σαφως περισσοτερος....ισως μονο στα baby αν παρατηρησα καλα.......
Oσον αφορα το νεο συστημα ..με τα αποτυπωματα θελω να πω πως καλυτερα θα ηταν να μιλαμε για κατι εμπεριστατωμενα εφοσον το δοκιμασουμε...ειναι καλυτερα και αντικειμενικοτερα για ολους....
Nickel
ερχεται η ωρα... wink.gif Καθαρα Δευτερα θα ειμαστε επανω ολο το snowclub.
gargalatas
Πήγα το ΣΚ φαλακρό και πραγματικά πέρασα υπέροχα. Πάρα πολύ καλός καιρός, όλοι οι αναβατήρες σε λειτουργία (εκτός απο την διθέσια) και πάρα πολύς κόσμος. Το Σαββάτο το πρωί είχε ήλιο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και φυσικά ψήθηκα. Το απόγευμα είχε και νυχτερινό σκί με προβολείς πολύχρωμους, στο μεγάλο το baby lift (αριστερά).
Την κυριακή ταλαιπωρηθήκαμε λίγο απο την ομίχλη αλλά δεν μπορώ να πώ οτι χαλαστήκαμε κιόλας. Κατα το μεσιμεράκι ο καιρός "άνοιξε" με αρκετή ηλιοφάνεια. Δεν λειτουργούσαν το καρεκλάκι και η χιονότρυπά λόγω ομίχλης. Οι πίστες ήταν άριστα στρωμένες και τις δύο μέρες και μάλιστα εγκαινίασα και την καρταλκα όπου άνοιξε το μεσιμεράκι και έτυχε να είμαι κοντά στο τετραθέσιο και έτρεξα αμέσως :-)
Το σοβαρότερο μειονέκτημα που ίσως έχει το φαλακρό είναι τα καθυστερημένα του λιφτ! Ελπίζω να γίνει κάτι γι' αυτό στο μέλλον.
Τώρα όσο αναφορά την νησιώτικη πρακτική που αναφέρει ο sakisbanskos πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 4 μαγαζιά ενοικίασης και φυσικά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Στο μαγαζί που πηγαίνω έχει ένα τεράστιο σαλέ ώστε να αλλάξεις, όμορφες χαμογελαστές υπάρξεις να σε βοηθούν και γενικά πολύ προσωπικό, καινούργιο υλικό (και το εννοώ) και τιμή μόλις 10ευρώ για πέδιλα και μπότες. Στα πηγάδια υπάρχει μόνο ένας - μονοπώλιο, στο Πήλιο δύο (ο ένας είναι ψηλά - ποιος περπατάει), και στο Καιμάκτσαλαν ένας, που ενοικιάζουν εξοπλισμό. Όλοι αυτοί έχουν συνήθως τα ΣΚ πάρα πολύ ουρά και αναμονή, υπάρχει περίπτωση να μην βρείς μπότες - πέδιλα και αν βρείς είναι παμπάλαια, άθλια και χαλασμένα πολλές φορές. Επίσης το προσωπικό είναι κάθε άλλο παρά εξυπηρετικό! Για τα σαλέ τους καλύτερα να μην μιλήσω... Όλα αυτά βέβαια στην προνομιακή τιμή των 20ευρώ (τιμή στα πηγάδια) περίπου.
Δεν θα ξεχάσω στο Καιμάκτσαλαν τον πωλητή που του έλεγα ότι τα πέδιλα είναι απαράδεκτα και του ζητούσα να μου δώσει κάτι καλύτερο και με κοιτούσε με ένα βλέμμα σαν να μου έλεγε: Αν θες φιλε... Στο φαλακρό αν ζητήσω καινούργια (που έχω το θράσσος) θα μου φέρουν καινούργια να τα εγκαινιάσω :-) Πάντος για τον κόσμο στα ξενοδοχεία και στα μαγαζιά γενικότερα στο Καιμάκτσαλαν έχω να πώ τα καλύτερα. Πραγματικά σε σκλαβώνουν.
Μετά απ' όλα αυτά πιστεύω ότι λίγο καμάκι δεν βλάπτει. Άσε που δεν νομίζω ότι γίνονται ενοχλητικοί. Εμένα τουλάχιστον δεν μου έτυχε.
Γράφω όλα αυτά όχι γιατί είμαι κανένας κολημένος με το φαλακρό αλλά γιατί είμαι απογοητευμένος απο τα υπόλοιπα. Στο φαλακρό πηγαίνω απο μικρός και νόμιζα ότι παντού έτσι ήταν. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο σε κάποιο άλλο κέντρο (Πήλιο) δεν πίστευα στα μάτια μου.

QUOTE (serJ @ Jan 16 2006, 03:03 AM) *
Υ.Γ Γνώρισα και τον Σωτήρη Γιαννόπουλο που μου είπε για το καινούριο Ρατράκ που βλέπει το Χ/Κ και μάλιστα με βίντσι.

Τι είναι το Ρατρακ και το βίντσι;

Χάρης
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (gargalatas @ Feb 19 2006, 10:57 PM) *
Τι είναι το Ρατρακ και το βίντσι;
Ρατράκ είναι ο χιονοστρωτήρας. Το μηχάνημα που στρώνει τις πίστες. Μία κατηγορία αυτών είναι αυτά που φέρουν βίντσι (συρματόσχοινο-γάντζο κλπ) τα οποία χρησιμοποιούνται για να στρώνουν πίστες με μεγάλη κλίση. Στρώνουν ανεβαίνοντας, δεμένα στο πάνω σημείο της πίστας.
kostasbmw
[quote]Πάντος για τον κόσμο στα ξενοδοχεία και στα μαγαζιά γενικότερα στο Καιμάκτσαλαν έχω να πώ τα καλύτερα. Πραγματικά σε σκλαβώνουν.
Μετά απ' όλα αυτά πιστεύω ότι λίγο καμάκι δεν βλάπτει. Άσε που δεν νομίζω ότι γίνονται ενοχλητικοί. Εμένα τουλάχιστον δεν μου έτυχε.[code]

καλα τοτε να παω καιμακακ θα εχει περισσοτερρο ενδιαφερον
nikosoikski
Ήμουν την Κυριακή και ήταν σχεδόν κλειστό, μόνο ένα πιατάκι το πίσω που σε πάει στον διθέσιο και τα baby lift ήταν ανοιχτά τπτ άλλο, αλλά να πω πως είχε πολύ ομίχλη, αέρα και χιόνιζε πολύ. Κάρτα λιφτ 5€, φτιάξαμε και ένα μικρό αλματάκι, αλλά λόγω της ομίχλης είχαμε πρόβλημα να το δούμε, τελικά βάλαμε μερικά μπατόν.
Nickel
αστο να χιονιζει παρακαλατε να βαλει κι αλλο και απο Παρασκευη καλοκαιρι biggrin.gif ερχομαστεεεεεεεεεεε
Pefto_kai_Matheno
QUOTE (Nickel @ Feb 28 2006, 09:54 PM) *
αστο να χιονιζει παρακαλατε να βαλει κι αλλο και απο Παρασκευη καλοκαιρι biggrin.gif ερχομαστεεεεεεεεεεε

Ηθικο ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ!!!!!!!!!!!

rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
πρεπει μα εβαλε πολυ πραγμα επανω, σημερα ειχε 5-10cm στο λεκανοπεδιο νευροκοπιου αλλα ελιωνε γιατι ειχε 6 βαθμους κατα της 11.00! Απο χιονι θα εχει μπολικο, αλλα με τετοιες θερμοκρασιες το φρεσκο καθεται αμεσως οποτε Πανο πουδρες πολυ χλωμο να ευχαριστηθεις...
sakisbanskos
Oποιος βρεθει η θελει να βρεθει στο χιονοδρομικο την Κυριακη μπορει να συμμετασχει σε αγωνες τουριστικου σκι .....

Απαραιτητη προυποθεση ειναι να μην εχει η ειχε ποτε δελτιο σαν αθλητης χιονοδρομιας.......

Το αγωνισμα ειναι παραλληλο σλαλομ με τις πορτες να τοποθετουνται στην πιστα που φτανει στη βαση του τετραπλου.....

Ηδη εχει προκυψει ενα ντερμπυ αιωνιων banskos vs serj(καποιος αορατος δακτυλος τους εβαλε να τρεξουν αντιπαλοι).....στο οποιο οποιος χασει χανεται......... biggrin.gif biggrin.gif
kostasbmw
το αλλο σαββατοκυριακο 1-2 εκτος απροοπτου θα ειμαστε πανω καμμια

10αρια μινιμουμ

εκτος συνταρακτικου καιρικου απροοπτου

ετοιμασε τα ψητα
serJ
Μία πραγματικά τέλεια μέρα σήμερα στο Χ/Κ Φαλακρό. biggrin.gif tongue.gif cool.gif

Ο καιρός: Ήλιος καυτός κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με μερικά περαστικά (ευτυχώς) σύνεφα.
Το χιόνι: Ο Παπούς γρήγορα χάλασε και κατά τις 11:00 ήταν σουπέ.
Η Καρτάλκα και η Χιονότρυπα όμως ήταν παγωμένες και έδιναν την τέλεια ευκαιρία για γρήγορο και καλό σκί μέχρι και αργά το μεσημέρι.
Τα απάτητα όμως........ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!

Τα μέλη: Γρηγόρης Κων/νου, serj και Sakis Banskos (και όλοι όσοι ανέβαιναν στο 4πλό μαζί μας)

Γίναμε γρήγορα μια τρελή παρέα και προσπαθούσαμε σε κάθε κατάβαση να πατήσουμε ότι απάτητο είχε μείνει στην πιο πλατιά πίστα που έχω δει ποτέ μου. Με λίγα λόγια ξεσαλώσαμε για άλλη μία φορά.
Στο τέλος οι πάντα ευγενικοί και υπομονετικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να μας την πούνε γιατί κοντέψαμε να πέσουμε και στον γκρεμό για να πιάσουμε όλη την πίστα από όλες τις γωνίες της.

Το κακό της υπόθεσης, ο λίγος σχετικά κόσμος (που εμάς δεν μας χάλασε βεβαίως) που δείχνει ότι είναι δύσκολο να περάσει στην παιδεία του Έλληνα, το σκί ακόμη και μια όμορφη ζεστή μέρα.
Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μέχρι και τις 16/4, μέρα που λογικά θα κλείσει το Χ/Κ.
sakisbanskos
Η Κυριακη οντως ηταν απο τις καλυτερες και πιο πληρεις χιονοδρομικα μερες...
Ποτε δεν φανταζομουμα οτι θα λατρευα τοσο πολυ το απατητο χιονι μιας και λατρευα τις καλοσιδερωμενες "κοτλε" πιστες.......

Μεχρι προχθες ομως ολα αυτα....

Ασυγκριτη αισθηση και τραβερσες οσο παιρνει το ματι σου....στην ουσια ενα βουνο με λιγο σχετικα κοσμο ,καλη ποιοτητα χιονιου(τουλαχιστον μεχρι τις 3.30), αποκλειστικα στην διαθεση μας για να κανουμε οτι θελουμε......

Ακουστηκε καπου στην κορυφη και η ατακα ...ΡΕ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΑΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.....

Χαρηκα παρα πολυ που γνωρισα τον Γρηγορη στην κορυφη του τετραθεσιου....και στη συνεχεια κατεβα ανεβα και μην σταματας αλλα και μουχαμπετι με καφε στο Ανεμοσουρι......για αλλη μια φορα προσωπικα να τονισω το ποσο καλα και προθυμα παιδια ειναι οι λιφτιερηδες(δουλεουν λες και ηταν ονειρο τους να κανουν αυτη την δουλεια)!!!!!!!!

Αν και κανονικα θα πρεπε να μας διωξουν (σε αυτην την καρτα κι αν εγινε αποσβεση...) blink.gif blink.gif

Ο ανταγωνισμος εν κατακλειδι εχει κανει πολυ μεγαλο καλο.....στο συγκεκριμενο βουνο που εχει παρασαγγας αλλαξει απο περυσι......Σιγουρα τα παραπονα δεν θα λειπουν μιας και ο Ελληνας την χει και λιγο γονιδιακα την μιρλα ...αλλα εχουν γινει πολυ μεγαλα βηματα αυτο δεν μπορει κανεις να το αρνηθει.

Ελπιζω σε κανα χαμηλο .....για να τραβηξει λιγο ακομα αν και οι πιο πολλοι ηδη τραβηξαν προς παραλιες Καβαλας και Θασο ....δικαιωμα τους αλλα και δικο μας βεβαια...... biggrin.gif
Δήμος
Οφείλω να συμφωνήσω πως για απάτητα είναι καλό μέρος το Φαλακρό. Τι γίνεται όμως με μας τους άλλους που θέλουμε πίστα απότομη και πατημένη;;;; Η διθέσια καρέκλα είναι διακοσμητικό στοιχείο. Πέρυσι έπαιξε συνολικά 8 μέρες. Φέτος 10 μέρες με το ζόρι. (http://www.snowreport.gr/liftlength.html) Απαράδεκτο; Ο καθένας κρίνει μόνος του. Δικαιολογίες πολλές και χαζές. Χιονοστοιβάδες, μαλακό χιόνι, απότομη κλίση, ομίχλη, λίγο χιόνι, πάγος κλπ. Μήπως κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο ή δεν ξέρουν να πατάνε πίστες; Μήπως απλώς βαριούνται; Αλλωστε τα λεφτα έρχονται απο τους αρχάριους. Θα τσαλαβουτήξουν, θα νοικιάσουν, θα πιουν θα φάνε και όλα καλά.

Ερώτηση ρητορική: αν κάποιος χτυπήσει επειδή μια πίστα είναι τραγική, κάνει μήνυση ή δεν κάνει; Και πριν βιαστείτε να πείτε οτι φταίει αυτός που χτύπησε, (αυτό λίγο-πολύ είπαν στην αρραβωνιστικιά μου) ακούστε κι αυτό: Σε συνομιλία που είχα με τον κ.κ. πρόεδρο του Χ/Κ Φαλακρού (έτσι τουλάχιστον μου συστήθηκε) μου είπε οτι η πίστα δεν είναι πίστα!!!!! Έλα μ.... στον τόπο σου! Δεν θα κάτσω να περιγράψω πόσο ΧΑΛΙΑ ήταν η πίστα. Θυμήθηκα τώρα τη σκηνή από το ARMAGEDDON που λέει ο άλλος:"the scariest environment possible".

Είναι ρε παιδιά ή δεν είναι πίστα όταν έχει καρφωμένες πόρτες κάθε 30 μέτρα εκατέρωθεν; Από πάνω μέχρι κάτω. Και αναφέρομαι στο κομμάτι κάτω από την τετραθέσια στο κάτω μέρος που βλέπει στο πάρκινγκ. Οφείλει ή δεν οφείλει ένα χιονοδρομικό που σέβεται τον εαυτό του να πατήσει ένα κομμάτι 50 μέτρων για να μην ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ο κόσμος;

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε ως πελάτες-τουρίστες και να διεκδικήσουμε στοιχειώδη δικαιώματα; Εγώ προσωπικά πήγα στην αστυνομία και έκανα επώνυμη καταγγελία. Και ακόμα αναρωτιέμαι: ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ όταν σου λέει ο πρόεδρος οτι δεν μπορεί το ρατράκ να πατήσει γιατί μπορεί να πέσει κάποιος επάνω! Δηλαδή άστο έτσι να τσακιστούν κι άλλοι. Την επόμενη μέρα (Κυριακή 26/3/2006) βέβαια πατήσανε μετά τους αγώνες των παλαίμαχων.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ στην αρραβωνιαστικιά μου που έπαθε ρήξη χιαστού;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
Είδα πολλούς στο forum να λένε ότι δεν έχει ουρές στο Φαλακρό. Λένε οτι δεν έχει κόσμο. Ε, πως να έχει κόσμο όταν υπάρχει τέτοια κατάσταση;;;;; Κορόιδο είναι ο άλλος να δώσει τα λεφτά του (+ χρονος, βενζίνες, διαμονή κλπ) για να πάει να τσακιστεί σε παγωμένες κροκάλες; Θα πάει στη Βουλγαρία. Γιατί να μην πάει όταν με τα ίδια λεφτά και λιγότερα έχει και κάτσε καλά εγκαταστάσεις στα πόδια του;;;

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΟΣΜΕ. Ξυπνήστε κύριοι "υπεύθυνοι" και κάντε σωστά τη δουλειά σας.
Σεβαστείτε τον τουρίστα που σας τιμά με την παρουσία του.
Σεβαστείτε την σωματική του ακεραιότητα.
Σεβαστείτε την νοημοσύνη του.
Ξυπνήστε συνέλληνες χιονοδρόμοι και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να σας σέβονται.
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να μην είναι καρμανιόλες οι πίστες.
Να κλείνουν τα επικίνδυνα κομμάτια.
Να πατάνε τις πίστες.

Δηλαδή στη Φλώρινα πως πατάνε τις πίστες ρε παιδιά; Μέχρι και τη μαύρη!!!! Οποιος αμφιβάλει άς πάει να δεί!!!
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (Δήμος @ Mar 29 2006, 05:29 PM) *
1. Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε ως πελάτες-τουρίστες και να διεκδικήσουμε στοιχειώδη δικαιώματα; Εγώ προσωπικά πήγα στην αστυνομία και έκανα επώνυμη καταγγελία.
2. Και ακόμα αναρωτιέμαι: ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ όταν σου λέει ο πρόεδρος οτι δεν μπορεί το ρατράκ να πατήσει γιατί μπορεί να πέσει κάποιος επάνω! Δηλαδή άστο έτσι να τσακιστούν κι άλλοι.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ στην αρραβωνιαστικιά μου που έπαθε ρήξη χιαστού;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
3. Είδα πολλούς στο forum να λένε ότι δεν έχει ουρές στο Φαλακρό. Λένε οτι δεν έχει κόσμο. Ε, πως να έχει κόσμο όταν υπάρχει τέτοια κατάσταση;;;;; Κορόιδο είναι ο άλλος να δώσει τα λεφτά του (+χρονος, βενζίνες, διαμονή κλπ) για να πάει να τσακιστεί σε παγωμένες κροκάλες;
4.Σεβαστείτε τον τουρίστα που σας τιμά με την παρουσία του. Σεβαστείτε την σωματική του ακεραιότητα. Σεβαστείτε την νοημοσύνη του. Ξυπνήστε συνέλληνες χιονοδρόμοι και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να σας σέβονται. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να μην είναι καρμανιόλες οι πίστες. Να κλείνουν τα επικίνδυνα κομμάτια. Να πατάνε τις πίστες.
1. Ξυπνήσαμε εδώ και καιρό. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία αυτού του συλλόγου, που δίνει τη δυνατότητα στους χιονοδρόμους, με κόσμια συμπεριφορά, να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
2. Στα περισσότερα χ/κ αποφεύγουν να στρώνουν τις πίστες εν ώρα λειτουργίας. Και καλά κάνουν. Από την πλευρά τους έχουν δίκιο, καθώς τις περισσότερες φορές δεν είμαστε καλά παιδιά...
3. Σωστά είδες. Και τα παιδιά που γράφουν-πηγαίνουν συχνά στο Φαλακρό, γράφουν αυτά που βλέπουν. Το συγκεκριμένο χ/κ δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους προβλήματα (δεν αμφισβητώ τα γραφόμενά σου), γι' αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός αν δεν ακούσω και την άλλη πλευρά.
4. Τα χ/κ κάνουν οτι μπορούν. Αλλά νομίζω οτι δεν χρειάζεται να απαιτούμε τα αυτονόητα. Ξέρουν τί πρέπει να κάνουν. Φυσικά και δεν κάνουν όλες τις φορές αυτά που πρέπει και γι' αυτό ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους για να βοηθάμε στη λύση των προβλημάτων.

Καλώς όρισες στην παρέα μας.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ολα καλα ή μαλλον σχεδον καλα φετος στο φαλακρο αλλα γιατι κλεινει αυτο το ΣΚ δεν το καταλαβα. Χιονι εχει και μαλιστα ψηλα πολυ, θερμοκρασιες καλες για την εποχη, κοσμο σιγουρα δεν εχει αλλα αν δεν σκεφτεται και εμας τους χιονοπυροβολημενους ισως απο του χρονου να εχει πολυ λιγοτερο... Κριμα!
Nickel
H αληθεια ειναι οτι το Καιμακ και το Φαλακρο θα ηταν τα μονα που θα λειτουργουσαν ικανοποιητικα αυτη τη περιοδο...
Εχει ακουσει κανεις το λογο που κλεινει?

Λετε να ληγουν και εκει οι συμβασεις εργασιας οπως περσι σε αλλα?
serJ
Νομίζω ότι φταίει η έλλειψη πελατών.

Σε συζήτηση με παράγοντες του Χ/Κ έμαθα ότι οι συμβάσεις λήγουν στις 16/3/06, οπότε θα μπορούσαν να μείνου το πολύ για άλλη μια βδομάδα ανοιχτοί!!!

Μήπως εδώ θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κατι σαν ΣΤΧ?
ΑΛΕΞΗΣ
Δεν είναι οι συμβάσεις το πρόβλημα. Είναι η μή ικανοποιητική προσέλευση πελατών, που καθιστά εντελώς ζημιογόνα τη λειτουργία...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ναι ρε Αλεξη αλλα και τοσα ΧΚ που δουλευουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ολο το χειμωνα μεσα μπαινουν και μαλιστα χοντρα. Το φαλακρο και δεν λεει να ανοιγει καθημερινες εστω και ενα λιφτ και στο τελος κλεινει πιο μπροστα απο ολα της βορειας ελλαδας. Πιστευω οτι αυτη η "πολιτικη" που ακολουθει ειχε σαν συνεπεια να μην αποκτησει φανατικους "πελατες" απο θεσσαλονικη αλλα και ελαχιστοι αθηναιοι να το βαζουν στα πλανα τους αφου ειναι πολλα τα χμ για ενα απλο ΣΚ. Ετσι εχει μπει σε ενα φαυλο κυκλο, δεν εχει κοσμο κλεινει νωρις ή δε δουλευει ολα τα λιφτ. Μα για να προσελκυσει κοσμο θα πρεπει να μπει μεσα και να μην αφηνει να φυγει παραπονεμενος ουτε ενας πελατης. Δυστυχως τα 2 προηγουμενα χρονια φυγαν πολυ παραπονεμενοι και τοτε πονταρε σε εμας(καβαλα, ξανθη, κομοτηνη, αλεξανδρουπολη) που δεν ειχαμε αλλη επιλογη, απο φετος ομως με το τελωνειο της εξοχης ολοι αυτοι οι σιγουροι πελατες ειχαν και αλλη επιλογη (ΜΠΑΝΣΚΟ) και γι αυτο ειχε πολυ λιγοτερο κοσμο απο καθε αλλη χρονια φετος παρολο που δουλεψε πολυ καλυτερα απο τα προηγουμενα χρονια. Στεροντας μας το "κερασακι" τωρα στο τελος, μας αφηνει τελικα με πικρα και νευρα και με στεναχωρει που δεν υπολογιζει καθολου εμας τους "βαρεμενους" αλλα ριχνει ολο το βαρος στους απλους επισκεπτες, οι οποιοι πλεον τραβηξανε στις παραλιες και γι αυτο το κλεισαν μια "ωρα" νωριτερα. Στην τελικη οταν αναιβενουμε ομως εμεις καθε ΣΚ κουβαλαμε και πολλους επισκεπτες και αν ααπο του χρονου μας χασει και εμας να δουμε με πιους θα κανει "ΣΕΦΤΕ".

Δυστυχως κλεινει η χρονια με γκρινια και νευρα ελπιζω του χρονου να ειναι καλυτερα τα πραγματα στο Φαλακρο....και να μην το παρει η "κατω βολτα" οπως ψιθυριζετε!
ΑΛΕΞΗΣ
Γρηγόρη, αυτό που έγραψα δεν είναι απόφαση δική μου. Δεν διαφωνώ με το μήνυμά σου, αλλά...
Nickel
και θα ειναι πραγματικα κριμα να χαθει μια τετοια χιονοδρομικη εγκατασταση. Προσωπικα ενιωσα οτι ειναι ισως το καλυτερο στην Ελλαδα. Σε ολους τους τομεις.

Ελπιζω οταν τελειωσει η Εγνατια να ειναι σαφως πιο προσβασιμο για ολη τη Βορεια Ελλαδα. Αλλα και για εμας που θα ερχομαστε απο την Αθηνα.
kostasbmw
η προσβαση μια χαρα ειναι και τωρα εγω δεν εχω προβλημα και τα χιλιομετρα αξιζουν το κοπο για να πας εκει

αλλο ομως να πας και να μη δουλευει το κεντρο η να δουλευει το μισο

απο αυτους εξαρταται αν μεινει κορυφαιο χιονοδρομικο
sakisbanskos
Οτι και να λεμε η ελλειψη πελατων ειναι ο σπουδαιοτερος παραγοντας που καθιστα λειτουργησιμο η οχι ενα χιονοδρομικο.

Ας αντιστρεψουμε τους ρολους......Αν ηταν καποιος απο εμας ιδιοκτητης (λεμε τωρα....) του εν λογω χιονοδρομικου θα το κρατουσε ανοιχτο η οχι???

Το τελευταιο σαββατοκυριακο που πηγαμε πανω 25 μαρτιου ....παρακαλω με το ζορι να ειχε καμια 300 ατομα σε ολο το χιονοδρομικο.....

Οι "ορκισμενοι φιλοι" του απο θεσσαλονικη απουσιαζαν εντελως......Δραμινοι και σερραιοι πηγανε να ξεσκονισουν τα εξοχικα τους στις κοντινες παραλιες

Το επομενο παλι που ηταν και το τελευταιο ακουσα οτι δεν κοπηκαν ουτε 80 καρτες.........

Σαν χιονοδρομος και εγω θα ηθελα να κανω σκι ισως και μεχρι τον Ιουνιο....αλλα δεν ξεχνω την χωρα στην οποια ζω αλλα και την νοοτροπια της..........
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (sakisbanskos @ Apr 11 2006, 11:41 AM) *
Σαν χιονοδρομος και εγω θα ηθελα να κανω σκι ισως και μεχρι τον Ιουνιο...αλλα δεν ξεχνω την χωρα στην οποια ζω αλλα και την νοοτροπια της...
Εδώ καταλήγουμε τελικά. Τί χιονοδρομική παιδεία έχουμε και πόσοι.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Παντως για να αλλαξει λιγο αυτη η ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, το πρωτο λιθαρακι θα πρεπει να το βαλει ο αμεσα ενδειαφερομενος, δηλαδη τα ιδια τα ΧΚ. Πρεπει να δουλευουν οσο εχουν χιονι ακομη και αν μονο οι ιδιοι κανουν σκι, αλλιως ειναι σαν να σου λενε "αιντε καιρος να πατε Θαλασσα, τι ηρθατε να κανετε αρχες Απριλη στο Βουνο!!!!"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.