Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ενημέρωση από ΠΑΡΝΑΣΣΟ
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
Pages: 1, 2, 3
mil
Χθες Σάββατο πήγα σε Φτερόλακκα (τα Κελάρια ήταν απαγορευτικά από τον πολύ κόσμο). Η κατάσταση στο βουνό ήταν αρκετά προβληματική και ερχόμουν φτιαγμένος, αλλά είδα κάτι πολύ σπάνιο για Ελλάδα: καθαρές τουαλέττες, που διατηρήθηκαν καθαρές μέχρι το τέλος της ημέρας! Να'ταν σύμπτωση; Για χθες τουλάχιστον δεν έμοιαζε συμπτωματικό. Έτσι παρ'όλο που ήμουν φταγμένος να γκρινιάξω, ας το αναβάλω για μια άλλη φορά.
Σιδέρης Γιάννης
QUOTE (mil @ Jan 22 2006, 04:57 PM) *
Χθες Σάββατο πήγα σε Φτερόλακκα (τα Κελάρια ήταν απαγορευτικά από τον πολύ κόσμο). Η κατάσταση στο βουνό ήταν αρκετά προβληματική και ερχόμουν φτιαγμένος, αλλά είδα κάτι πολύ σπάνιο για Ελλάδα: καθαρές τουαλέττες, που διατηρήθηκαν καθαρές μέχρι το τέλος της ημέρας! Να'ταν σύμπτωση; Για χθες τουλάχιστον δεν έμοιαζε συμπτωματικό. Έτσι παρ'όλο που ήμουν φταγμένος να γκρινιάξω, ας το αναβάλω για μια άλλη φορά.

Φίλε mil, δε θα συμφωνισω μαζί σου. Είχε πολύ κόσμο μεν, αλλά οι ουρές προχωρούσαν σχετικά καλά κατά την περισσότερη περίοδο. Μέτρησα το μέσο χρόνο σε όλα τα λίφτ τις περιόδους αιχμής 10-15'. Είμουν εκεί από τις 8:50 μέχρι τις 3:15. Μέχρι τις 10:30 περνούσαμε περίπου στα 5'. Δούλεψαν όλα τα λιφτς στο full, σε αντίθεση με την Παρασκευή που περιμέναμε στις ουρές περίπου την ιδια ώρα και χωρίς τόσο κόσμο. Αν και δεν ελειψαν ατυχήματα απ' ότι έμαθα (απο γνωστούς μου) στίς πίστες, αλλά και στα παρκιν - δρόμους, γενικότερα ηταν μια μέρα που μπορύσες να ευχαριστηθείς το σπορ.

Js
mil
Όταν το πρωί πέρασα από Φτερόλακκα, μου είπαν ότι το συνδετικό δεν ήξεραν αν θα λειτουργήσει γιατί είχε ηλεκτρικά προβλήματα. Επειδή είχα το μικρό και δεν ήθελα να τον πάω στην αρχή στην 6, πήγα Κελάρια. Η ουρά για να ανέβεις ήταν έξω από το κτίριο. Ξαναγύρισα Φτερόλακκα, όπου στο κάτω τριπλό αν δεν πήγαινες στο απάτητο ήταν μέχρι επικίνδυνο να κατέβεις τον "πατημένο" δρόμο που καθώς πέρασε το ρατράκ είχε σπάσει τον πάγο και ήταν σαν να έκανες σκι στα χαλίκια και κροκάλες. Στο πιατάκι των αρχαρίων γινόταν χαμός, η 14 εκτός λειτουργίας, ο Δίας ξεχασμένος από πέρσι και η 6 μισοκλεισμένη για αγώνες. Ο αέρας ήταν αρκετά ενοχλητικός στην 6 και κάποια παιδιά του snowclub που βρήκα μου είπαν ότι ήρθαν από Κελάρια γιατί εκεί έκανες 1 κατεβασιά την ώρα.
Σίγουρα στην 6 δεν είχε μεγάλη ουρά, μήπως έφταιγαν λίγο και οι συνθήκες (αέρας, πέτρες και πάγος ψηλά); Μέσα στην πίστα υπήρχαν κομμάτια πάγου μεγάλου μεγέθους. Αν έκανες καλό σκι, σίγουρα θα μπορούσες ευχαριστηθείς γιατί οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν έδιωχναν τον κόσμο.
Τέλος πάντων, ας μην συνεχίσω. Όπως είδες αντί να αρχίσω με γκρίνια, είπα να αρχίσω με κάτι θετικό που είδα για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που πάω Παρνασσό.
MakisM
H 14 εφαγε χιονοστιβαδα (φετος) και ειναι υπο επισκευη.

Ο Διας ειχε επισκευαστει για φετος αλλα δεν αντεξε η επισκευη.

Στην 6 οντως ειχαν αγωνες

Αυτα απο ενα απο τους οδηγους των ρατρακ που επιασα κουβεντα, οχι απο επισημοτερη πηγη...

Η αναμονη δεν ηταν τραγικη, καναμε οσο σκι αντεχαν τα ποδια μας. Στον Ερμη (συνδετικο) δεν περιμεναμε πανω απο 5 λεπτα τις 3 φορες που κατεβηκαμε.

Δεν νομιζω οτι ειχαμε λογο να γκρινιαξουμε, σχολιο απο αλλο μελος του ΣΤΧ: Τα καλυτερα 27 Ευρω που ξοδεψα τελευταια (οχι πως ειναι λιγα...)

Φιλικα

ΜακηςΜ
mil
Στα Κελάρια στα οποία δεν πήγα είχε όντως τόσο μεγάλες ουρές;
Μήπως τελικά ο δρόμος που κατεβάζει τους αρχάριους στο κάτω πάρκιγκ της Φτερόλακκας, θα πρέπει κάποτε να ολοκληρωθεί μέχρι το πάρκιγκ και το ξεκίνημα του κάτω τριπλού ώστε να αποφεύγεται το περπάτημα;
Αλήθεια στην Φτερόλακκα καλά θα ήταν να ρωτήσουμε γιατί το "πατημένο" κομμάτι είχε αυτά τα χάλια και ήταν πρακτικά αδιάβατο από σκιερ. Έφταιγε ο ίδιος λόγος που έγραψαν και στη αρχή της 6 "επειδή χάλασε το ρατρακ η πίστα δεν έχει στρωθεί σωστά";
MakisM
Oυρες ειχε, αλλα προχωραγαν, 10 - 15 λεπτα, μετα τις 1430 τιποτα!

Μονοπατι-πιστα που βγαζει κατ' ευθειαν στην εισοδο του τριπλου εχει, αλλα δεν ειναι και για αρχαριους. Μια φορα με παροτρυνε ο δασκαλος να το κατεβω με V προ διετιας και βρηκα τον διαολο μου. Τωρα φανταζομαι να μπορω να το κατεβω, αλλα δεν εχω παει ακομα Φτερολακκα. Το στενο διαδρομο που φτιαχνουν οι σκιερ πανω απο το δρομο, δεν μπορει να το πατησει τιποτε, ειναι μεγαλη η κλιση της γρανας.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Athos
Το Σάββατο στα κελλάρια ώρα 10 : ουρά για εισητήρια πάνω από 1 ώρα. Λειτουργούσαν δύο ταμεία και η διαδικασία εκτύπωσης των εισητηρίων καθυστερεί πολύ.
Προφανώς το θέμα εισητηρίων πρέπει να επανεξετασθεί. Να πωλούνται και από άλλα σημεία, να μην έχουν ημερομηνία αλλά μόνο τιμή και να ακυρώνονται στην είσοδο κλπ κλπ.
Επάνω οι ουρές στα λιφτ φυσιολογικές. Πήγαμε Φτερόλακα, οι αγώνες είχαν τελειώσει, πολύ καλή η 6 παρόλο το κρύο.
Λεπτομέρεια: κανένας έλεγχος καρτών στα λίφτ.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με τα πόδια, χαλαρά σε μισή ώρα θάμαι απάνω, οπότε γλυτώνω και τη μιάμισυ ώρα αναμονή και το 27άρι.
Σιδέρης Γιάννης
Ναι παιδιά, το θέμα των εισητιρίων και της ουράς στα αυγά ειναι πολύ hot. Πολλά τα τι, πως και γιατί, αλλά προς το παρών.... όσο πιο πρωί, τόσο το καλύτερο.

Για ένα πράγμα θα γρινιάξω μόνο...... Δεν υπήρχε έλεγχος των οδηγών για αλυσίδες απο χαμηλά και έγινε πάλι χαμός.....! Μαλιστα, από ενας φίλος μου που προσπάθησε να φύγει απο το κάτω παρκιν κατά της μια η ώρα, αποκλείστηκε μαζί με άλλους εκεί διότι ... άλλος ένας χριστιανός με VW-Tuareg(315 λάστιχα-από τους πολλούς εκείνη τη μερα), είχε γλυστρίσει και σταματησε πάνω σε δυο παρκαρισμενα SUV......και.... άλλος ένας οικογενειάρχης που βγήκε βόλτα να πιει καφέ στο ΧΚ(από τους πολλούς εκείνη τη μερα), ΔΕΝ έβαλε τις αλυσίδες του κατα την αναβαση, με αποτέλεσμα να κλείσει την άνοδο-έξοδο πρός το πάνω πάρκιν και τα οχήματα να μην μπορουν να πάν ούτε εμπρός αλλά ούτε και πίσω.

Κατά τις 8:20 πάλι, ένας οδηγός με 'μπροστοκίνητο' χωρίς αλυσίδες(από τους πολλούς εκείνη τη μερα), πήγε να ανέβει ανάποδα στο πάνω παρκιν και σταμάτησε στα μισά του δρόμου μεχρι να τις βάλει. Δεν υπήρχε κανείς εκει να τον σταματήσει χαμηλά από τη διασταύρωση.

Είδα και άλλα παρόμοια περιστατικά που δεν χρειαζετε να γραφτούν. Σίγουρα κι εσείς θα έχετε να πείτε άλλα τόσα, ισως περισσότερα και αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα παραμένει, μαζί με το κίνδυνο να εμπλακούμε παθητικά κι εμείς κάποια στιγμή σε κάποιο "ηλίθιο" ατύχημα.

Δεν φτάνει μόνο η κυκλοφοριακή αγωγή που θα επρέπε να έχουμε-γιατί δεν την έχουμε οι περισσότεροι. Πρέπει να υπάρχει και υπόδειξη από την αστυνομία ίσως??? Ή, πιό καλή επιτήρηση στα πάρκιν-δρόμους κοντά στο ΧΚ.

Υπομονή λοιπόν παιδιά. Υπομονή!

Js
Jey
QUOTE (MakisM @ Jan 23 2006, 08:02 PM) *
Δεν νομιζω οτι ειχαμε λογο να γκρινιαξουμε, σχολιο απο αλλο μελος του ΣΤΧ: Τα καλυτερα 27 Ευρω που ξοδεψα τελευταια (οχι πως ειναι λιγα...)

Μάλλον ήταν ειρωνικό το σχόλιο μιας και το συγκεκριμένο μέλος είχε εγκαταλείψει τη προσπάθεια να κάνει υπομονή για τις τεράστιες ουρές στα Κελλάρια και είχε αράξει κάνοντας ηλιοθεραπεία. Κατα τις 16:00 που είχε αδειάσει το ΧΚ ήταν μια χαρά (για μισή ώρα μέχρι να κλείσει biggrin.gif tongue.gif ). ΟΕΕΕΟΟΟΟΟΟ
MakisM
Τεμπελακο! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ
prodgirl
Ειναι δυνατο με τοσο χιονι που εριχε οι πιστες να πηραν μονο +5m φρεσκο??
Εχουν κανει λαθος μετρησεις η απλως δεν ενημερωθηκα καλα το site??
Επρεπε να βαλει τουλαχιστον 1 μετρο ο παρνασσος ειδικα!
JohNi
Δε σημαινει πως επειδη χιονισε στην Αθηνα και γενικα σε χαμηλα υψομετρα θα επρεπε να βαλει στα Χ/Κ 10 μετρα χιονι...Και προπερσυ που το ειχε στρωσει μεχρι και στην Πατρα(τοτε παλι ειχε βαλει πολυ χιονι στην Αθηνα),στα Καλαβρυτα δεν ειχε βαλει καποια μεγαλη η σημαντικη ποσοτητα χιονιου wink.gif
prodgirl
εδω εβαλε στην αραχωβα 40 ποντους!δεν εριξε στο χ.κ ενα μετρακι??
Η απλως δε προλαβαν να το "μαζεψουν" και το πηρε ο αερας??
Στα καλαβρυτα παντος πρεπει να "θαβεσαι"!
napa
Στα Καλάβρυτα έβαλε 1μ στις 23/1
70εκ στις 24/1 και 50εκ στις 25/1
Δηλαδή 2,2μ σε τρεις μέρες !!!!!
Αρκετό μου φαίνεται....
MAC
Ξέρει κανείς αν περνάει ο δρόμος από Φτερόλακα προς Κελάρια;
Αν σνέβω Παρανασσό το ΣΑΒ θα είναι αυθημερόν και λέω μήπως την κάνω από αυτή την πλευρά, μήπως και γλιτώσω κίνηση.
arma
Ξερει καποιος φιλος ,τι καιρο θα κανει αυριο ,ΔΕΥΤΕΡΑ ,στον Παρνασσο???(περισσοτερο με ενδιαφερει ο αερας ,για να δω αν θα λειτουργησουν τα lifts....)
huh.gif .Προσπαθω να μπω στην προβλεψη του snowreport ,αλλα "υπαρχει σφαλμα στη σελιδα".....λεει. mad.gif
Αριστοτελης
flightcaptain
QUOTE (arma @ Jan 29 2006, 01:40 PM) *
Ξερει καποιος φιλος ,τι καιρο θα κανει αυριο ,ΔΕΥΤΕΡΑ ,στον Παρνασσο???(περισσοτερο με ενδιαφερει ο αερας ,για να δω αν θα λειτουργησουν τα lifts....)
huh.gif .Προσπαθω να μπω στην προβλεψη του snowreport ,αλλα "υπαρχει σφαλμα στη σελιδα".....λεει. mad.gif
Αριστοτελης

Αριστοτέλη για δοκίμασε εδώ.Σε μένα ανοίγει κανονικά η σελίδα

Φιλικά
mil
Στα πολλά στραβά που παρουσιάζει ο Παρνασσός φέτος, θα ήθελα να επισημάνω και μια φωτεινή εξαίρεση. Το Σάββατο, οι πίστες εκτός της απότομης του Ηρακλή ήταν καλά πατημένες. Επίσης τα λιφτ λειτούργησαν μέχρι τις 16.30, ενώ μετά τις 15.00 ο κόσμος είχε αραιώσει. Έτσι είχαμε μιάμιση ώρα καλού σκι στο τέλος της ημέρας. Κρίμα που ο Οδυσσέας και η Φτερόλακκα βρίσκονται σε χειμερεία νάρκη.
panagiotis
Τελευταία ενημέρωση: Today biggrin.gif

Πολύ καλός καιρός, ήλιος με δοντάρες συγκεκριμένα μέχρι το μεσημεράκι που ανέβηκε κι άλλο η θερμοκρασία και ...μύρισε άνοιξη dry.gif mad.gif (ουστ, ακόμα χειμώνα έχουμε tongue.gif )
Το πατημένο ήταν σκληρό και λίγο παγωμένο. Αλλά όπου έβρισκες εστώ και λίγο απάτητο, ήταν παραγματικά χαρά! Βατό κι ας ήταν λίγο βαριά η πούδρα. Και το έβρισκες στο τέλος της πίστας του Ηρακλή προς το συνδετικό. Και στον Βάκχο, στο "αόρατο" μέρος του που δεν το πατάνε σχεδόν ποτέ!
Κόσμος ανύπαρκτος αλλά μετά τις 12.00 τα πράγματα άγριεψαν...
stormbringer
Παρακαλώ να καταλάβαιτε την αγωνία μου...
Διαβάζω για χειροτέρεψη του καιρού από αύριο αλλά για έντονα φαινόμενα από Δευτέρα....
Τελικά θα μπορέσουμε να τσουλίσουμε αύριο?
Οποια πληροφορία θα εκτιμηθεί δεόντος!
Αληθεια πως ήταν σημερα?

¶τιμη εργασία... που δεν μας επέτρεψες να κάνουμε σκι αυτή την εβδομάδα#$%^&*^%$
mil
Πάντως η κατάσταση δείχνει κάπως βελτιωμένη από το μπάχαλο που διαφαινόταν στην αρχή της σεζόν.
Το τελευταίο Σάββατο, μπορεί να είχε πάλι μεγάλες ουρές για 3-4 ώρες περίπου (ουρές που για τα διεθνή δεδομένα είναι μη αποδεκτές, για τα Ελληνικά δεδομένα θεωρούνται μικρές για ΣΚ), όμως λειτούργησε ο Οδυσσέας (αν και έκανε ένα διάλειμα "για καφέ") και το ΧΚ λειτούργησε πάλι μέχρι τις 4.30, οπότε κάποιος μπορεί να κάτσει μέχρι το τέλος και να κάνει κάποιο αξιοπρεπές σκι.
Αυτό και μόνο το γεγονός, σε εμένα δείχνει ότι όλη η (δικαιολογημένη) γκρίνια έφερε κάποιο αποτέλεσμα αφού διαπιστώνεται κάποια τάση βελτίωσης. Επίσης και κάποια τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αρχή, φαίνεται ότι σιγά σιγά βρίσκουν λύσεις.
Δηλαδή λύθηκαν τα προβλήματα; Φυσικά όχι! Αλλά η κριτική μπορεί να συνεχιστεί με λιγότερο κράξιμο.
Nickel
Σημερινη αλλα κλειστο λογω αερα.
Εχει φορτωσει χιονι το βουνο και μιας και ανοιξε και ο Οδυσσεας λεω να το τιμησω αυτο το ΣΚ.
panagiotis
Λουκουμάκι κανεις; Σήμερα μπορει να ήταν κλειστό με αέρα αλλά από βράδυ μας ξανάρχονται τα χιόνια... wink:
anemos
Πληροφοριες λενε οτι το πανε το βουνο κλειστο για σ.κ.....οποτε...
Και μενα μου ακουστηκε απιθανο αλλα εχωντας κατα νου μερικα πραγματα ειναι πολυ πιθανο.
Nickel
για πες και σε εμας smile.gif
stormbringer
Ο Σακης (οχι ο Ρουβάς) λέει νεφώσεις....
Σαν τις νεφώσεις της περασμένης Κυριακής?
Κάπου διάβασα και για κλειστούς δρόμους?
Για πείτε ρε παιδιά τι γνωρίζετε για ΣΚ?
anemos
Aυτο το σ.κ ο παρνασσος δεν ειναι καλη λυση.Προτιματε καλαβρυτα.Πολυ ομιχλη και δυνατος ανεμος.Απο δευτερα φτιαχνει αισθητα.Τριτι τεταρτη τελειως.
zox
Τώρα θα κάνω κάτι που έιχα να κάνω κάτι μήνες.....να γράψω κι εγώ πως τα πέρασα στο χ/κ Παρνασσού μιας και σήμερα έκανα το πρώτο σκι για φέτος.Θα είμαι λείαν σύντομος,γιατί πονάω.....

Ξεκινάω από Αμφίκλεια,ο δρόμος είχε πάγο από σχετικά χαμηλά (Αμφίκλεια -Φτερόλακα),οπότε και βάζω αλυσίδες,εκ των οποίων η μια -το κέρατό μου-είχε problem,που διορθώθηκε on the fly !!!!!Τσεκάρετε που και που τις αλυσίδες,λοιπόν.

Φτερόλακα πήγα και βρήκα μπόλικη ομίχλη,μπόλικο χιόνι +5 ποντάκια φρέσκο πάνω στην σκληρή βάση...μια χαρούλα δηλαδή-και σχεδόν καθόλου αέρα.Δούλευε η 7 και η 10,μετά δουλέψαν και την 6.Δυστυχώς συνδετικό γιόκ,οπότε σύνδεση με Κελλάρια δια αυτοκινήτου.Κόσμος ...εμένα μου φάνηκε λίγος για Κυριακή,ούτε ουρές,ούτε ενοχλητική κίνηση στις πίστες και τα πέριξ.Λίγο μας τα πρηξε η ταχύτητα της 7,που παραπήγαινε αργά,ελέω ίσως των μικρών χιονοδρόμων.....αλλά δεν βαριέσαι.Ο δρόμος για το σαλέ στα 1850 κλειστός και τίγκα στο χιόνι,οπότε αναγκαστικά πρόσβαση μόνο από τα 1650.

Ήταν πάνω επίσης ο φαντάρος ΜΙΚ,Ίάσωνας,Ελένη,Nickel,Κατερίνα,οι οποίοι με ρίξαν τον ταλαίπωρο κατευθείαν στα απάτητα,τα δεντράκια κλπ κλπ....δεν τα κάνουν αυτά ρε σεις σε πρωτάρηδες....¶ουχ πονάω.Τέλοσπάντων περάσαμε super,ανακαλύπτοντας και την τελευταία υποψία πούδρας ανάμεσα στα δέντρα κατά κύριο λόγο οι mid-fat Mik-Nickel δηλαδή...κι εγώ ακολουθούσα από απόσταση ασφαλείας...ΟΕΟ!!!!!Μετά άνοιξε κι ο καιρός,λιακάδα,οπότε επιδρομή στην 6 με "θανατερές" τραβέρσες προς τα δεντράκια,όπου τα πόδια μου βαρέσαν γενική διάλυση + κράμπες,ώστε στο τέλος να μην μπορώ ούτε....να πάω.Γενικά I sucked,αλλά που θα πάει θα το βρω.....

Τώρα γράφω από Αμφίκλεια με ξαστεριά,κάμποσο κρυουλάκι και ο κάματος με πλημμυρίζει και με στέλνει για ύπνο,αλλά αύριο μας βλέπω προς Κελλάρια μεριά με full λιακάδα.....το πιάσιμο το έχω δεδομένο,αλλά δε μασάω,θα τα χώσω.....ΟΕΟ!!!!

υ.γ:Τελικά η τελευταία κατεβασιά θα μπορούσε και να λείπει,διότι πέραν του ότι ήταν "καταστροφική",έχασα και ώρα,και δεν πρόλαβα τα τελικά του half-pipe.Πρόλαβα τα τελευταία 20 λεπτά...και το τελευταίο run του Shaun White.Όποιος το είδε ,ή το γραψε,please ας ρίξει μια ενημέρωση στο "snowboard".Thank you
panagiotis
Τελικά θα είμαι αύριο Παρνασσό. Ζοχ, θα σε δω πάνω στα Κελάρια!
MakisM
Και μετα, οι προαναφερθεντες (πλην του ΜΙΚ) οδηγησαν Κελλαρια και περιελαβαν εμας, αντε κατεβα Βακχο (τριπλο) απο δεξια, αντε Ηρακλη, αντε να διορθωσουμε (τα αδιορθωτα) την τεχνικη σου, αντε να σε παρουμε και βιντεο, αντε μεχρι τις τεσσερεσημισυ, με λιωσανε το φουκαρα και μενα. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Λες να το κανουν επιτηδες; dry.gif

Και μας εκαψε ο ηλιος και εγινε η φατσα μας σαν αρνητικο ρακουμ (κοκινη με ασπρη μασκα γυρω απο τα ματια). Και μετα μας κατεβασανε στο Λιβαδι (τραβατε με κι ας κλαιω... rolleyes.gif ) μαζι με καναδυο φιλους του Snowclub και φαγαμε λιγουλακι στου Ζαχου. Και μετα αειντε Τιθορεα μεσω Πολυδροσου, φτιαξαμε ενα βαρυ καφε και μετα Αθηνα. Και τωρα προσπαθω να ξεπερασω το τρεμουλο του καφε και να παω για υπνο.

Τριτη λεμε μονοημερη Κελλαρια. Θεου θελοντος και καιρου ευδοκουντος, μπας και εμπεδωσω τις ευγενεις συστασεις των Jey & Nickel για την ....τεχνικη μου (κουτσουροcarving θα το βγαλω tongue.gif ).

Φιλικα

ΜακηςΜ (ο,τι απεμεινε δηλαδη..)
zox
Κελλάρια σήμερα λοιπόν,με Ηρακλή off λόγω συντήρησης....γκρρρρρρ,αλλά είχε Οδυσσέα.Λιακάδα,το πρωί το θερμόμετρο του αμαξιού έγραφε -11,ελάχιστο αεράκι,χιόνι super γρήγορο,πίστες ικανοποιητικά πατημένες.Τα απάτητα όλα βιασμένα ήδη και σκληρά,οπότε κυρίως στις πίστες κάναμε.

Μέχρι τις 12 και κάτι κάναμε με λιακάδα,έως ότου κατέφθασαν τα σύννεφα από Γκιώνα μεριά και μας κάτσανε καπέλο...με κάτι τρύπες που και που να περνά και λίγος ήλιος για να γκαζώνουμε.

Ουρές έως 5 λεπτά την ώρα αιχμής.Συνάντησα και τον Παναγιώτη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε βουνό και κυρίως έτρωγα την πούδρα του στη δεξιά του Βάκχου....καλά καλά κάτσε να γράψω κι εγώ χιλιόμετρα και τα λέμε.....

Απλά μας τσάντησε που δεν λειτουργούσε ο Ηρακλής.....πφφφφφφ

..... α ναι και συνεχίζω να ΠΟΝΑΩ!!!!!!!!!
panagiotis
Ναι, ο Ηρακλής ήταν το αγκάθι στις πρώτες ώρες που η μέρα ήταν υπέροχη με το χιόνι στις πίστες να σε προκαλεί για γκαζι biggrin.gif

Ζοχ, ωραία η πουδρίτσα μου? laugh.gif laugh.gif
Σειρά η Στύγα 1 wink.gif (με το νέο μου όπλο ετοιμοπόλεμο)
zox
Περίμενε να ξεπιαστώ...αχ βαχ ο σφάχτης μου..... και τα λέμε στα 2314.
Nickel
Ενημερωση απο ΜΙΚ.
Απνοια, χιονοπτωση, ορατοτητα μια χαρα, τουλαχιστο 10 ποντους αφροχιονο (λεγε με και πουδρα) απο τη νυχτερινη χιονοπτωση οι πιστες απατητες αλλα σε τρομερη κατασταση και οργιασε το κωλοφανταρο,
με επαιρνε ανα 2 ωρες τηλεφωνο για να μου σπαει τα νευρα και του το εκλεινα οσο πιο γρηγορα μπορουσα.
Δουλευε 2πλο 3πλο και το πανω πιατο μια χαρα ουτε 20 ατομα δεν ηταν στο βουνο.

Αυριο αναμενεται ακομα καλυτερη μερα με ακομα πιο πολυ πουδριτσα.
Χρήστος Λάππας
Και να σκεφτείς ότι μπορούσαν να ανέβω σήμερα και δεν το τόλμησα γιατί φοβήθηκα τον καιρό...
panagiotis
Οπότε αύριο θα έχω την ευκαιρία για όργια με την νέα μου σανίδα! biggrin.gif biggrin.gif
(Ουφ, πόσες φορές το είπα; tongue.gif )
Athos
Σάββατο 18/2 Κελάρια. Ώρα 9. Τα προγνωστικά λέγαν ηλιοφάνεια αλλά είχε συνεφιά και λίγη ομίχλη.
Εισητήριο μειωμένο 17 ε επειδή "είχε ομίχλη".
Ανεβαίνουμε, λειτουργούσαν μόνο το 2πλό, το 3πλό, και το πάνω πιατάκι. Οι ουρές ήδη αδιαχώρητο.
(σκασίλα τους για τα έσοδα, το ζητούμενο είναι η λούφα..)
Κατα τις 10 φεύγουν οι συννεφιές, ήλιος να καίει, χιόνι τέλειο, και το χιονοδρομικό ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ κατ ουσία ΚΛΕΙΣΤΟ.
Περνάει καμμιά ώρα, αρχίσαν οι ψιλοφασαρίες, βγαίνουν κάτι ανακοινώσεις ότι θα "καταβληθεί προσπάθεια να λειτουργήσουν όλες οι πίστες" και τελικά ανοίγουν το 4πλό και το συνδετικό στις 12, ο Οδυσσέας άνοιξε λίγο και ξανάκλεισε, ενώ το κάτω πιατάκι δεν άνοιξε καθόλου..

Κανονίζουμε με φίλους 4ήμερο στο παλιό-καλό Μπόροβιτς..
giorgosL
Πραγματικα απαραδεκτη η κατασταση χτες στα Κελαρια χωρις καμια δικαιολογια!! Απο τις 9 μεχρι τις 12 ειχαμε κανει μονο μια κατεβασια με την αναμονη στις ουρες κοντα στη 1 ωρα, δηλαδη το περισσοτερο που μου εχει τυχει ποτε. Ειχε και event με 3 Ιταλους που ηρθαν να δειξουν τεχνικες freeride-big air (?)- carve, θα ειδαν οι ανθρωποι τι μπανανια ειμαστε και θα γελανε!
Ανοιχτο εξαρχης ηταν το διπλο και το τριπλο, ο κοσμος ως γνωστον παρα πολυς και να γινεται το αδιαχωρητο. Ο ενας να σπρωχνει τον αλλο στην ουρα και να τον παταει για να περασει. Ο Περικλης κλειστος μεχρι τις 10.30 περιπου. Απ οτι πηρε το αυτι μου κατι ειχε χαλασει και ψαχνανε το ανταλλακτικο...

Κατα τις 12 μονο ανοιξαν ο Ηρακλης και ο Ερμης αλλα μεχρι τοτε η κατασταση ηταν εφιαλτικη και φυσικα αντι να χαρουμε λιγο σκι οπως ειχαμε σχεδιασει, μας ειχαν σπασει τα νευρα! Το εισιτηριο βεβαια στα 17 ευρω αλλα αν ξεραμε πως θα ηταν τα πραματα επανω θα ζηταγαμε να μας πληρωσουν 17 για να ανεβουμε!

Απαραδεκτο να μην εχουν ανοιξει τα λιφτ αφου η θερμοκρασια ηταν και πανω απο το μηδεν και η δικαιολογια της παγοποιησης δεν εστεκε! Εβλεπες να βγαζουν το χιονι απο τον Ηρακλη στις 11 η ωρα! Εν τω μεταξυ Παρασκευη το χκ κλειστο λογω καιρου με ομιχλη, ελαφρα χιονοπτωση και δυνατους ανεμους αλλα τα πραματα οχι τοσο τραγικα. Επομενως καποια προετοιμασια πιστευω θα μπορουσε να γινει απο την προηγουμενη μερα δεδομενου οτι ξερανε πως ακολουθουσε: 1)Σαββατο, 2)με ηλιοφανεια και 3)τρελο κοσμο...

Ευτυχως στις 12 μας πηρε το ρατρακ με τον κυρ Παππο και σωθηκε η μερα!
Sp
Το snowreport αναφέρει ότι αύριο θα είναι κλειστοί οι αναβατήρες Ερμής, 6, Ηρακλής και Περικλής λόγω εργασιών της ΔΕΗ.Ήταν να ανέβω αύριο και τελικά το ανέβαλα.Την Τρίτη θα ανοίξουν;Κυρίως ο Περικλής με ενδιαφέρει και δευτερευόντως ο Ηρακλής.Πάντως μού φένεται παράδοξο.Να γίνονται εργασίες της ΔΕΗ που να αφορούν μόνο τους συγκεκριμένους αναβατήρες.Μήπως όντως υπάρχουν τεχνικά προβλήματα;Θα ήταν καλύτερα να το έλεγαν ευθέως αν πρόκειται για κάτι τέτοιο...
mil
Οι εργασίες συντήρησης στην Ελλάδα γίνονται τον χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι λειτουργούν όλα στην εντέλεια.
Όταν για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια σκέφτηκα το τετραήμερο-πενταήμερο σε Αυστρία, ειδικά αυτή την εποχή που τα αεροπορικά είναι φτηνά, αναρωτιόμουν αν ήταν υπερβολικό αυτό που έκανα. Δυστυχώς λοιπόν, αν θέλετε να κάνετε σκι, πάρτε το απόφαση και πάτε έξω, έστω και για 4ήμερο, να κάνετε το σκι της χρονιάς.
Το σαββατοκύριακο εδώ, με την προϋπόθεση να έχει καλό καιρό, κάνεις 1 ώρα στην αρχή και μία ώρα στο τέλος και την υπόλοιπη ώρα προσπαθείς να μην σου σπάνε τα νεύρα οι ουρές. Βέβαια πάντα με την προϋπόθεση να μην έχει παγοποίηση και άλλα extreme φαινόμενα σαν αυτά που εμφανίζονται κατ'αποκλειστικότητα στα ελληνικά βουνά.
Αν πάλι πας καθημερινή, το μισό βουνό είναι κλειστό.
Αλλά και πάλι, ακόμα και στην ιδανική ημέρα, με τέλειο χιόνι και χωρίς ουρές, το σκι που κάνεις εδώ είναι περιορισμένο όταν ανεβαίνεις 15 λεπτά πάνω στο λιφτ την Στύγα ή το 3πλό. Φτάνεις εδώ στα 17 λεπτά για ένα πάνω κάτω, όταν τα 2 λεπτά είναι σκι και τα 15 λεπτά μεταφορά. Αντίθετα έξω, η αναλογία σκι-μεταφοράς είναι 50-50 αντί του 85-15 που είναι εδώ.
Και τελικά η διαφορά κόστους δεν είναι υπερβολική. Αντίθετα αν δούμε το value for money, τότε έξω είναι ασύγκρητα φτηνότερα.
Και ξέρετε τι με προβλημάτισε; Ότι το τελευταίο ΣΚ, μετά το extreme τετραήμερο μου σε Αυστρία, βαρέθηκα πάλι τα ίδια και δεν ανέβηκα καν. Ξύπνα 5.30, τρέχα να προλάβεις το ξεκίνημα της ημέρας, άντε στριμωξίδι και τσαλαπάτημα των σκι μετά για πόση ώρα για να κάνεις άλλη 1 ώρα σκι στο τέλος της ημέρας, πλήρωσε και του κόσμου τα λεφτά.
Μήπως παραμεγάλωσα και παραξένεψα; Να πάω σε κανέναν γιατρό;
MakisM
QUOTE (mil @ Feb 20 2006, 12:04 AM) *
...Μήπως παραμεγάλωσα και παραξένεψα; Να πάω σε κανέναν γιατρό;

Εγω στο'πα, στο αλλο ποστ... sad.gif sad.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ. Οι γιατροι δεν βοηθαν, παρα μονο για τους πονους wink.gif . Degenerative lift disease δεν γιατρευεται, μονο με μεταμοσχευση στην Αυστρια... cool.gif
mil
Εσύ μου έβαλες την ιδέα και γι'αυτό είπα να ρωτήσω και σε κάποια άλλη θεματική ενότητα να δω πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου.
Πολύ φοβάμαι ότι και η μεταμόσχευση δεν θα κάνει τίποτα.
Ούτε ως εθελοντή δότη οργάνων δεν θα με θέλουνε!
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE (mil @ Feb 20 2006, 12:04 AM) *
Μήπως παραμεγάλωσα και παραξένεψα; Να πάω σε κανέναν γιατρό;
Και γρήγορα...χάλια φαίνεσαι...
Nickel
Mil ισως ηρθε η ωρα να το γυρισεις στο curling...

p.s H παγοποιηση ειναι οντος ελληνικο φαινομενο... χωρις δοση ειρωνειας. Το εχουν και αλλα παραθαλασσια χιονοδρομικα οπως της Αιτνας.
MakisM
Της Αιτνας??!!!!! huh.gif huh.gif

Ελα Παναγια μου....

Φιλικα

ΜακηςΜ
Nickel
http://www.etnasci.it/default/index.asp
mil
Κι εγώ που νόμιζα ότι με την τελευταία έκρηξη καταστράφηκε από την λάβα και τις υψηλές θερμοκρασίες και όχι από την παγοποίηση!

"Και γρήγορα...χάλια φαίνεσαι..." Όσο για εσένα πολύ μου μπαίνεις τώρα τελευταία! ¶κουσα και κάτι φήμες.... περί διαγραφής. Για να μαζευόμαστε μερικοί μερικοί.

"Mil ισως ηρθε η ωρα να το γυρισεις στο curling..." Δεν αντέχω την αδρεναλίνη του σπορ αυτού στην ηλικία μου.

"p.s H παγοποιηση ειναι οντος ελληνικο φαινομενο... χωρις δοση ειρωνειας. Το εχουν και αλλα παραθαλασσια χιονοδρομικα οπως της Αιτνας."
Στις φωτογραφίες που "δημοσίευσα" από Ελβετία (αλλά και σε αυτές που θα επακολουθήσουν όταν προλάβω από Αυστρία), είδες τις εγκαταστάσεις στην αρχή και στο τέλος των λιφτ; Μήπως έφτιαξαν στέγαστρο για να προφυλάξουν τις εγκαταστάσεις;
Nickel
δηλαδη δεν εχεις δει το συρματοσχοινο στο Παρνασσο να εχει διαμετρο 30-40 ποντους λογω του παγετου?

Εδω περσι ειχαν τον Ηρακλη και δουλευε ολο το βραδυ το συρματοσχοινο και τελικα λογω παγοποιησης τους το πεταξε απο τα ραουλα.
Δεν ειναι τοσο απλο φαινομενο παντως. Ασχετα εαν το Σαββατο αυτο φαινεται λες και το εκαναν επιτηδες, τι να πω εχω αρχισει και κανω ποικιλα σεναρια για το λογω που φερονται κατα αυτο το τροπο...

βρες λες να τον δουμε σε ιδιωτικα χερια?
mil
Η παγοποίηση δεν είναι κάποιο μαγικό φαινόμενο, ούτε κάτι το μη αντιμετωπίσιμο. Δεν έχει να κάνει ούτε με το πόσο κρύο κάνει.
Συνήθως το πρόβλημα είναι ότι το παγωμένο χιόνι που πέφτει, ή η υγρασία της ατμόσφαιρας που παγώνει από το κρύο, με τον αέρα "κολλάει" στις παγωμένες μεταλλικές επιφάνειες και στις περιπτώσεις αυτές το παγωμένο χιόνι κολλάει σαν να έχει κόλλα.

Επίσης σίγουρα σε ΧΚ με ξηρό κλίμα (όπως στις ¶λπεις) το φαινόμενο αυτό είναι σπανιότερο και λιγότερο οξύ, ενώ στην Αίτνα είναι αναμενόμενο να υπάρχει "πρόβλημα" ανάλογο με αυτό των ελληνικών ΧΚ. Λογικά και στην Νορβηγία θα υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, ίσως και σε Λίβανο, Ισπανία.

Μπορεί να μην έχω εμπειρία στο θέμα, αλλά βάζοντας την λογική μου να δουλέψει, νομίζω ότι το θέμα είναι αντιμετωπίσιμο χωρίς την απαίτηση πυρηνικής φυσικής και διαφορικών εξισώσεων. Όμως, αν υπήρχε στέγαστρο στην αρχή και στο τέλος, θα προστάτευε τις πιο ευαίσθητες εγκαταστάσεις του λιφτ. Επίσης και στους πυλώνες αν τοποθετηθούν προστατευτικά στα ράουλα, θα προστατευτούν όλα τμήματα επαφής του συρματόσκοινου με τα σταθερά μέρη του λιφτ. Από εκεί και πέρα, σε πιο ακραίες συνθήκες θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιο είδος θέρμανσης στα ράουλα και στο συρματόσκοινο, το οποίο αν λειτουργεί χωρίς λιφτ, τεντώνοντας και ξετεντώνοντας το με τα αντίβαρα, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι οι πιο ειδικοί θα μπορούν να μας διαφωτίσουν καλύτερα.
Τέλος δεν έχω δει διάμετρο παγοποιημένου συρματόσκοινου 30-40 εκατοστά, ούτε μπορώ να το φανταστώ, εκτός και αν είναι εγκαταλελειμένο στην μοίρα του.
zox
QUOTE (mil @ Feb 21 2006, 01:24 AM) *
νομίζω ότι το θέμα είναι αντιμετωπίσιμο χωρίς την απαίτηση πυρηνικής φυσικής και διαφορικών εξισώσεων.

Σαφώς εμείς στο Greece κυμαινόμαστε στο άλλο άκρο,παραμένοντας πιστοί στην παραδοσιακή μέθοδο με το σφυράκι και αγάλι αγάλι... biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif tongue.gif tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.