Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πισοδέρι - Βίγλα
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
flocon
Το ΧΚ βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο και είναι μέσα στα δέντρα (κάτι σαν το Πήλιο). Το πάρκινγκ είναι άνετο και κοντά στο σαλέ και στα λιφτ. Το σαλέ είναι ζεστό αλλά ο χώρος για τις ενοικίασεις μικρός. Τα baby lift μια χαρά για τους αρχάριους. Οι πίστες πολύ ωραίες για μέτριο σκιερ και άνω. Μεγάλες σε μήκος (1,5 με 2 χλμ), μέσα στα δέντρα και με την ίδια δυσκολία από την αρχή ως το τέλος (διευκρίνιση για τους Νότιους: όχι όπως ο Ηρακλής, ο Βάγχος ή η Στύγα που είναι μεν κόκκινες στην αρχή αλλά γίνονται μπλε πολύ γρήγορα). Κάτω από το διθέσιο που ξεκινάει από το χωριό υπάρχει μια μαύρη απάτητη - όλο bumps - που παρόμοια δεν είχα ξαναδει. Υπάρχουν και δυο στενές τουριστικές πίστες (δασικοί δρόμοι θα έλεγα) που προσφέρουν εναλλακτική λύση όταν έχεις βαρεθεί το συνεχές πάνω-κάτω. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη λοιπόν καθώς δεν είχα ιδέα για το τι θα έβρισκα εκεί (μάλλον περίμενα κάτι σε στυλ Μαίναλο και έκανα μεγάλο λάθος). Έστω και αν προκαλέσω αντιδράσεις θα έλεγα ότι θυμίζει λίγο το Μπάνσκο - σε πολύ πιο μικρό βέβαια και χωρίς το πλατό και την Τόμπα - και ότι σε σύγκριση τα Κελλάρια μοιάζουν με μια ατέλειωτη baby πίστα. 'Οσοι βρεθείτε στην περιοχή, να πάτε γιατί αξίζει (όπως πιθανόν να αξίζουν και τα άλλα ΧΚ της Βόρειας Ελλάδας στα οποία δεν έχω πάει).
ΥΓ Ο καιρός ήταν καλός, το χιόνι άφθονο, οι πίστες καλά πατημένες και λειτουργούσαν όλα τα λιφτ... Προφανώς δεν θα είναι πάντα έτσι (ένας ωραίος τύπος - ντόπιος - που ανεβήκαμε μαζί στα καρεκλάκια μου έλεγε καμαρώνοντας για τον τόπο του "Είναί ωραία εδώ, κάνουμε σκι μέχρι και τέλη Μαρτίου!").
magicsnow
Το πισοδέρι είναι απο τα καλύτερα χιονοδρομικά και το μόνο μειωνέκτημα είναι η απόσταση.
Θα μπορούσε να αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμερικών διακοπών εβδομάδας αρκεί να είχε γρηγορότερα λίφτ.
¨Εχει αρκετό χιόνι για το υψόμετρο καί μπορεί το χωριό να γίνει με κατάλληλα έργα χωριο ski in-out.
makistop
Ως μόνιμος θαμώνας εκεί, δύο πράγματα. Το καρεκλάκι στην κεντρική επισκευάστηκε, (αντικαταστάθηκε κάποιο ανταλλακτικό ή κάτι τέτοιο) και η ταχύτητά του έχει αυξηθεί από το προηγούμενο Σ/Κ. Τα 15 λεπτά ανάβασης έγιναν 10. Για την επόμενη σεζόν, προγραμματίζεται η αντικατάστασή του με νέο 4θέσιο αποσυμπλεκόμενο.
Αν γίνει η πρόσβαση του κάτω lift με το χωριό θα προσφέρει ski in - ski out.
H ετήσια στοιχίζει μόνο 83€. wink.gif
Το Σάββατο οι πίστες ήταν χάλια πατημένες σε αντίθεση με όσα είχαμε συνηθίσει φέτος sad.gif
Πέρισυ λειτουργούσε μέχρι Απρίλιο rolleyes.gif φέτος άνοιξε από την πρώτη χιονόπτωση στις 24 Νοεμβρίου cool.gif
Κάποια καλά να έχουμε και μεις οι Βόρειοι ρε παιδί μου. biggrin.gif
JohNi
QUOTE (makistop @ Feb 2 2006, 11:26 AM) *
Για την επόμενη σεζόν, προγραμματίζεται η αντικατάστασή του με νέο 4θέσιο

To επισκευφθηκα και εγω φετος για πρωτη φορα.Ειναι σχετικα μικρο αλλα εχει πολυ ομορφες και ενδιαφερουσες πιστες.

Το μονο αρνητικο ηταν η οτι η 2πλη καρεκλα ηταν πολυ αργη.Αν οντως αντικατασταθει απο ενα νεο και συγχρονο 4θεσιο,τοτε λυνεται για αρχη ενα σημαντικο προβλημα που δυσαρεστει τους περισσοτερους επισκεπτες του.Μακαρι!

Επισης καπου διαβασα οτι προγραμματιζουν να κανουν και ενα halfpipe,δεν ξερω ομως ποσο εγκυρη ειναι η πληροφορια.

Υ/Γ:Το avatar ειναι φωτογραφια απο το δρομο Φλωρινα-Πισοδερι...εκεινη τη μερα καναμε πανω απο τα συννεφα!!! smile.gif
Nickel
Κάποια καλά να έχουμε και μεις οι Βόρειοι ρε παιδί μου

Πλακα μας κανεις... tongue.gif

Moνο οτι παιρνεις ετησια με οσα λεφτα πρεπει να δωσουμε για ενα ΣΚ εδω κατω να μην εχετε ουρες (και οταν λεω ουρες εννοω ΟΥΡΕΣ οχι 10-20 ατομα) αλλα να εχετε και πισταρες μηπως πρεπει να αλλαξω τοπο διαμονης? ΟΕΟ?

υγ. Εαν βαλουν τετραθεσιο αποσυμπλεκομενο στο Πισοδερι θα βγαλω και εγω ετησια.
νισαφι...
talos1
Κι εγώ το επισκεύθηκα για πρώτη φορά χθες Κυριακή και ένιωσα μια ευχάριστη έκπληξη.
Το χιονοδρομικό είναι πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα. Οι πίστες είναι όλες πολύ καλές με καλύτερη την καινούρια μεγάλη με το νέο καρεκλάκι και μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους σκιέρ και ιδιαίτερα τους καλούς γιατί είναι αρκετά απότομες. Δεν είδα την πίστα στο πιατάκι και την περιφερειακή και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι αυτές.
Στο χιονοδρομικό φαίνεται να υπάρχει διάθεση για επενδύσεις και αυτό φαίνεται από την νέα μεγάλη πίστα με το νέο διθέσιο, τον φωτισμό για νυχτερινό του παλιού διθέσιου (της πίστας που είναι δίπλα) και της σημαντικής αύξησης της ταχύτητας του παλιού διθέσιου (όπως διαβάζω εδώ, γιατί τώρα που πήγα ήταν ικανοποιητική). Επίσης μπορείς να νοικιάσεις snowmobile, και υπάρχει ένα ερπυστριοφόρο bus που απ' ότι μου είπαν χρησιμοποιείται είτε για μεταφορά σκιερ σε απάτητα πεδία (στην ακριβώς απέναντι κορυφή απο το χιονοδρομικό πρέπει να είναι η χαρά για τους λάτρεις του απάτητου) είτε για βόλτα.
Το σαλέ είναι καλό Το κατάστημα ενοικιάσεων είναι μικρό αλλά με εξυπηρετικούς ανθρώπους. Αν δεν ζητήσεις carving σου δίνει από τα παλιά τα οποία όμως φαίνονται καλοσυντηρημένα. Εμείς που ζητήσαμε carving, και μπότες με τέσσερα δεσίματα, μας έδωσε και ήταν καλά για νοικιάρικα.
Το σημαντικότερο για μένα είναι οτι διαπίστωσα οτι υπάρχει ένα χιονοδρομικό στην ακτίνα "δράσης" μου, όπου μπορώ να παω Κυριακή χωρίς να σπάσουν τα νεύρα μου περιμένοντας στις ουρές (ο λόγος για τον οποιο έκοψα τις Κυριακές). Μ' αυτά βέβαια που γράφω βοηθάω ωστε την επόμενη φορά που θα μπορέσω να πάω Κυριακή να σπάσουν τα νεύρα μου και εκεί smile.gif , αλλά νομίζω οτι του αξίζει.
Επίσης αξίζει να πώ ότι μέσω Εγνατίας (Βέροια-Κοζάνη-Πτολεμαϊδα-Φλώρινα-Βίγλα) όπου μπορείς άνετα να τρέξεις, εγώ απο βόρεια Πιερία έκανα κάτι λιγότερο από 2 ώρες (182 χλμ) όσο δηλαδή περίπου ( συν-πλήν 10 min) κάνω για Καιμάκτσαλαν και για Βασιλίτσα.
Νομίζω πάντως οτι το χιονοδρομικό έχει πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης
snowplus
Καταπληκτικό!!!
Πήγα το Σαββατοκύριακο και μου εκανε φοβερή εντύπωση. Πολύ καλές πίστες και ιδιαίτερα αύτη του καινούργιου αναβατήρα.

Αξιοσημειώτη η θεά από το σαλέ καθώς και το εστιατόριο. Μπράβο για την ποιοτητά τους και τις τιμές.(καλάβρυτα ακούτε?)
makistop
Την Παρασκευή πήγα πρώτη φορά για νυχτερινό και πήρα μαζί και τον πιτσιρικά μου...
με μια λέξη καταπληκτικό
Γύρω στους 20 ανθρώπους όλοι κι όλοι, θερμοκρασία γύρω στους 0 βαθμούς, πολύ καλό χιόνι, άριστα πατημένη η πίστα...
Όσοι είναι σε κοντινή ακτίνα δράσης ή προγραμματίζουν εκδρομή, αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με.

Και μερικές τελευταίες πληροφορίες.
Το 4θέσιο αποσυμπλεκόμενο δεν θα αντικαταστήσει το παλιό διθέσιο. Θα εγκατασταθεί σε νέα θέση εξυπηρετώντας την ίδια διαδρομή (σαλέ - κορυφή) και θα λειτουργεί Σ/Κ μόνο. Το παλιό διθέσιο θα παραμείνει σε λειτουργία τις καθημερινές αλλά και ενδεχομένως κάποια Σ/Κ με πάρα πολύ κόσμο που θα μπλοκάρει το 4θέσιο, οπότε θα είναι σαν να υπάρχει 6θέσιο για τα 3-4 Σ/Κ της σαιζόν που γίνεται της ανωμαλίας από κόσμο..

Στο πρόγραμμα επίσης 2-3 νέες πίστες. Η μία θα είναι από την άλλη πλευρά του λιφτ Πισοδερίου (δεξιά της γραμμής ανάβασης). Οι άλλες φημολογείται ότι θα είναι προς το εκκλησάκι δεξιά της τουριστικής (περίπου στο μέσο της)...

Χρονικός ορίζοντας υλοποίησης δεν γνωρίζω ακριβώς για τις πίστες, οι μελέτη πάντως έχει ολοκληρωθεί.
Για το λιφτ λένε από το νέο έτος...
KonstantinosV
Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό είναι το αγαπημένο μου αν και το ανακάλυψα αργά. Απέχει 218 χλμ. από την πόrτα του σπιτιού μου (Θεσ/νίκη) και αρκετές φορές έχω διανύσει την απόσταση αυθημερόν. Αν πραγματοποιηθούν και όσα γράφονται νομίζω ότι θα είναι μια άριστη επιλογή.
Φιλικά, KonstantinosV
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.