QUOTE (Athos @ Feb 24 2006, 01:55 PM)

Οπα, δεν πλήρωσε τίποτα με το ζόρι..
Πλειοδοτικός διαγωνισμός έγινε και τον πήρε ο κύριος..
Ελεύθερη αγορά δε θέλουμε ;
Δηλαδή τι άλλο θάθελες να κάνει το κράτος ; κατ ευθείαν ανάθεση ;
Αφού δεν ξέρω όλη την αλήθεια, μπορεί να μου λείπουν σημαντικές λεπτομέρειες που να αλλάζουν ριζικά την ουσία του προβλήματος, τις οποίες όποιος ξέρει καλά θα ήταν να τις προσθέσει.
Δεν ξέρω αν έγινε κάποιος διαγωνισμός, αλλά απ'ότι ξέρω παραμυθιάστηκε για αναβάθμιση του ΧΚ, για επενδύσεις, κλπ. Υποτίθεται ότι θα έβαζε 1 δις στο σαλέ, υποτίθεται ότι θα του έφτιαχναν δρόμο μέχρι το πάνω σαλέ στα 1950 (αν και αυτό είναι εντελώς ανόητο και ελπίζω να μην γίνει, αλλά κάποια φορά υπήρξε και μία διαμαρτυρία σε TV), ότι θα γινόντουσαν κυλιόμενοι διάδρομοι προς το σαλέ από τα αυγά πάνω από την υπάρχουσα γέφυρα(άλλη κοτσάνα), λοιπές εγκαταστάσεις στις οποίες θα έφτανε ο κυλιόμενος διάδρομος στην άλλη άκρη της γέφυρας (εκεί θα δεις κάποια ριγμένα μπετά, παρατημένα και εγώ δεν ξέρω από πότε), αναβάθμιση της Φτερόλακκας (γι'αυτό ανέλαβε και το εκεί σαλέ, που βουλιάζει αύτανδρο και απ'ότι ξέρω θέλει να το κλείσει, αλλά η σύμβαση τον υποχρεώνει να μένει ανοικτό, τα δε ΕΤΑ δεν δέχθηκαν να το πάρουν δωρεάν πίσω) και άλλα λοιπά τραγελαφικά. Επίσης όταν ξεκίνησε την "αναβάθμιση" του 1950, έβαλε ένα σεβαστό ποσό, αλλά όταν είδε ότι η άλλη πλευρά κοιμώταν τον ύπνο του δικαίου, σταμάτησε τις εργασίες.
Αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα, οι διαγωνισμοί στην Ελλάδα, είναι ...... Γι'αυτό και γίνεται αυτό το μπάχαλο σε όλους τους τομείς της ζωής (όταν αναθέτεται έργο με 80% έκπτωση, ποιος θα το αναλάβει; Άραγε εσύ θα μου ανέθετες να σου χτίσω βίλα στην Εκάλη με 10.000.000 δρχ

Αλλά ας μην μπλέξουμε με τις αναθέσεις, ή τους διαγωνισμούς, είναι άλλο κεφάλαιο.
Αν λοιπόν είχε "μαγκιά" το κράτος, ας έθετε στον όποιο διαγωνισμό πλαφόν στις τιμές των προϊόντων που μπορούν να πουληθούν. Αλλά η βρωμιά, ξεκινάει από το ίδιο το "κράτος". Και δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις που το πληρώνουν ιδιώτες. Από αυτά που ξέρω (μακάρι κάποιος που ξέρει περισσότερα, να ανατρέψει την δική μου αίσθηση) αυτή είναι μία τέτοια περίπτωση.