Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πρεμιέρα Παρνασσού
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
Captain Powder
Ξέρει κανείς τι θα ανοίξει από την Πέμπτη ?
Κάτι γιά Κελάρια γράφει το Snow report.
Αν η 6 δεν έχει αρκετό χιόνι στο πάνω μέρος της θα μπορούσε να λειτουργεί το λίφτ, με σκοπό να αξιοποιούνται τα απάτητα πίσω από την κορυφογραμμή της Αρνόβρυσης (όπισθεν Ηρακλή, Οδυσσέα, Σαχάρα κλπ)
Αμαρτία τόσο χιόνι που θα έχουν αυτές οι πλαγιές να πάει χαμένο και να περιορίζεται η χιονοδρομία στη στρούγγα των Κελαριών.
Μία τέτοια κίνηση από πλευράς ΧΚΠ θα εκτιμηθεί δεόντως από τον κόσμο.
louis
Όντως αυτό είναι σωστό και το λέω εδώ και χρόνια στους διάφορους υπεύθυνους του χιονοδρομικού.
Μπορεί κάλλιστα η 6 να λειτουργεί μόνο για επιστροφή και όχι σαν πίστα.

Πέρυσι ο Πάνος το έκανε αρκετές φορές τότε που πηγαίναμε για ορειβατικό και δεν είχε χιόνι.
Γιατί όχι και φέτος που υπάρχει σαφώς περισσότερο χιόνι και ο κόσμος θα είναι πολύς... wink.gif
makalu
Η αληθεια ειναι πως ο Οδυσσεας κ η 6 δεν εχουν ακομα οσο χιονι θα ηθελε το ΧΚΠ κ ισως αυριο δε λειτουργησει στο 100% της δυναμικοτητας του, με μειωμενη κάρτα βεβαιως!
Θα βγει ενημερωση αργοτερα που θα ξεκαθαρισει τι θα λειτουργει dry.gif
panagiotis
Τουλαχιστον ελπιζω να δουλευει ο Ηρακλης
Εστω κι αν απαγορευτει η εισοδος στο αποτομο κομματι [πιπερι στο στομα]
Αν ο κοσμος ειναι πολυς [λογικο], τα λιφτ δεξια του Ηρακλη δεν θα αντεξουν [λογικο] και οι ταχυτητες ειναι πολυ χαμηλες [λογικο, sic], τοτε δν θα χουμε ευχαριστο opening :S

Eπισης φιλος που ανεβηκε την Κυριακη μου ειπε οτι το βουνο γενικως χρειαζεται κι αλλο χιονι
Τη Δευτερα δεν χιονισε αρκετα? Να φοβομαστε τα σανιδια μας μην χαρακοθουν?
JohNi
Εγω θα ανεβω με ενα φιλο μου αυριο για να ανοιξουμε ΚΑΙ tongue.gif τον Παρνασσο.

Εχω μια θεση για οποιον θελει να ανεβει και δεν εχει οχημα.Pm me...
JEEP
Για πειτε εντυπωσεις απο την πρεμιερα????
Εγω παντως δεν ειδα καμια αλλαγη!!!!!
Περα απο τις καρτες οι οποιες μπηκανε καθαρα για να κερδισει το χιονοδρομικο απο τους τζαμπατζηδες δεν ειδα καμια αλλη αλλαγη.
Ο Ηρακλης για μια ακομα φορα κλειστος.
Το πανω πιατακι κλειστο
Ο συνδεσμος κλειστος
Το κατω πιατακι δουλευε και καθε λιγο και λιγακι χαλαγε!!!!
Ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου αρεσει που κανανε και διαφημηση ΤΡΟΜΑΡΑ τους στα καναλια και καποιος μου ειπε οτι μιλαγανε και για παρκακι
Ισως να βαλανε και καπουτσινο στο σαλε περα απο τον Νες

Τι λες τωρα?????????????
Αντε και του χρονου 40 ευρω για να προσθεσουνε και κανενα γαλικο καφε
JohNi
H σημερινη μερα (πρεμιερα για το 2008) ηταν βγαλμενη απο τα παλια μιζερα χρονια του Χ/Κ Παρνασσου.

-Ο αναβατηρας ''Ηρακλης'' ηταν κλειστος χωρις να υπαρχει καποιος λογος.Βεβαια θα ανοιξει την Παρασκευη και το Σ/Κ,οπου η καρτα θα κοστιζει 30 ευρω.
-Ο συρομενος ''Περικλης'' ηταν χαλασμενος και δεν εξυπηρετουσε τους χιονοδρομους
-Ο αναβατηρας ''Βακχος'' λειτουργουσε με πολυ χαμηλη ταχυτητα και εκανε 15-20 λεπτα για να σε ανεβασει.
-ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΚΠ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ!Προσωπικα πιστευω πως μονο ο αναβατηρας ''Αιολος'' και η ομονυμη πιστα θα επρεπε να λειτουργουν.Σημερα ενας φιλος μας και μελος του συλλογου ειχε ατυχημα με τον ωμο του εξαιτιας μιας πετρας.Ευχομαι να μη δοθουν οι πιστες οπως ηταν σημερα για χιονοδρομια το Σαββατοκυριακο.Μπορει τα λεφτα να ειναι πολλα,ομως ΔΕΝ πρεπει να λειτουργειτε το Κεντρο με ΜΗ ΕΠΑΡΚΗ ποσοτητα χιονιου.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!Σεβαστειτε τους χιονοδρομους!
-Ο συρομενος ''Οδυσσεας'' γιατι ηταν κλειστος?Μηπως ειχε λιγοτερο χιονι απο τις πετρο-πιστες που λειτουργουσαν?

Κυριοι υπευθυνοι του ΧΚΠ γνωριζετε πολυ καλα οτι το χιονι στο Κεντρο σας δεν ειναι επαρκες για χιονοδρομικες δραστηριοτητες.Ευχομαι να λειτουργησετε υπευθυνα και να μη δωσετε πιστες ανοιχτες για το Σαββατοκυριακο.

Υ/Γ:Η σημανση ηταν ανυπαρκτη στα επικινδυνα σημεια.Βεβαια,αυτο ειναι λογικο,αφου οι πετρες ειναι τοσες που το Κεντρο η δε θα επρεπε να λειτουργει η να εχει μετατραπει σε μια τεραστια σημαδουρα.
afrodite
QUOTE(JEEP @ Dec 21 2007, 09:52 AM) [snapback]107394[/snapback]

Ο συνδεσμος κλειστος

Τι η φτερολακα δεν θα επικοινωνει με τα κελαρια?ουτε μεσο λιφτ??? blink.gif
JEEP
QUOTE(afrodite @ Dec 21 2007, 09:39 PM) [snapback]107430[/snapback]

Τι η φτερολακα δεν θα επικοινωνει με τα κελαρια?ουτε μεσο λιφτ??? blink.gif

Δεν ειπα οτι ξηλωσανε το λιφτ απλα οτι ηταν κλειστο.
Για το θεμα των πετρων δεν αναφερθηκα (αν και το σανιδακι μου θελει τωρα επειγοντως κερωμα) γιατι για αυτο δεν εφταιγε το χιονοδρομικο αλλα η ποιοτητα χιονιου.

Δεν διαφωνω οτι ηταν επικινδυνο απλα την ευθυνη την ριχνω και στους χιονοδρομους σε αυτη την περιπτωση .Να βαλουνε συμανση ηταν αρκετα δυσκολο γιατι πετρες υπαρχουν πολλες και καλα κρυμενες.

Προσοχη μεχρι να πεσει και αλλο χιονι και ειδικα εκτος πιστας!!!!!
JohNi
QUOTE(JEEP @ Dec 21 2007, 09:06 PM) [snapback]107474[/snapback]

Για το θεμα των πετρων δεν αναφερθηκα (αν και το σανιδακι μου θελει τωρα επειγοντως κερωμα) γιατι για αυτο δεν εφταιγε το χιονοδρομικο αλλα η ποιοτητα χιονιου.

Γιατι εφταιγε η ποιοτητα του χιονιου?Απλα δεν ειχε επαρκες χιονι και για αυτο εβρισκες πετρες.Οι ανθρωποι του Κεντρου κανουν ελεγχο και γνωριζουν πολυ καλα αν πρεπει να λειτουργησουν οι πιστες.Αν σε ενα κεντρο η ποιοτητα/ποσοτητα χιονιου δεν ειναι η αναγκαια οι υπευθυνοι οφειλουν να μη δωσουν πιστες για χιονοδρομια.

.Να βαλουνε συμανση ηταν αρκετα δυσκολο γιατι πετρες υπαρχουν πολλες .

Φυσικα.Δε γινεται να σημαδεψεις ολο το βουνο.Μπορεις ομως να μη λειτουργησεις το Κεντρο λογω μη επαρκους χιονοκαλυψης.

afrodite
Nα κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου?Τι θα γινοταν εαν εβγαζανα ανακοινωση οτι το κενρο θα παραμεινει κλειστο τα Χριστουγεννα?δηλαδη να μην ανοιγε καθολου τηΠεμπτη...Δεν θα υπηρχε γκρινια και επανασταση απο το κοσμο?δε θα αναρωτιοταν πως γινετε να ειναι κλειστο αφου στις φωτογαφιες βλεπει χιονισμενο βουνο και καλα στρωμενες πιστες??(βλ φωτοενημερωση ΧΚΠ) Ειδη υπηρξε μια μικρη επανασταση/γκρινια οταν μετα τη τελευταια χιονοπτοση ειπαν οτι το κεντρο δε θα λειτουργησει και θα ανοιξει στις 20-22/12...Παλι καλα που ανοιξαν τα Καλαβρυτα (οπως τελος παντων ανοιξαν) και ησυχασε ο κοσμος (οχι οτι και εκει δεν υπηρχε γκρινια και εκνευρισμος)
Απλα τωρα με λιγη προσοχη πιστευω οτι θα ευχαριστηθει ο κοσμος σκι/sb τα χριστουγεννα.Ξερει τι θα αντιμετωπισει και τι και που να προσεξει.Εδω περσυ εγω προσωπικα εκανα σε χειροτερες συνθηκες χιονιου (λιγο + παγωμενο + πετρες) και παρολα αυτα ευχαρηστηθηκα biggrin.gif
JohNi
Αφροδιτη εχεις δικιο σε αυτο.Το σκεφτηκα και εγω,δυστυχως ετσι ειναι ο ελληνας.Βεβαια πιθανολογω οτι θα υπαρχουν και αλλες πιεσεις απο επιχειρηματιες τις περιοχης κλπ...

Αν ομως εβγαινε μια ανακοινωση ''Το ΧΚΠ λειτουργησε δοκιμαστικα την Πεμπτη και διαπιστωθηκε πως η ποσοτητα του χιονιου δεν ειναι επαρκης για χιονοδρομια'' τοτε θα ''σωζοταν'' η κατασταση.Αλλωστε το επιβεβαιωσαμε και εμεις οι χιονοδρομοι στα διαφορα forums/sites.Θα πρεπει να ειναι ιδιαιτερα αφελης καποιος για να πιστευει οτι καποιο Χ/Κ θα εκανε Χριστουγεννα κλειστο ενω εχει χιονι.

Ευχομαι το Σ/Κ να πανε ολα καλα και να μην υπαρχουν ατυχηματα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.