Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το χ/κ Καλαβρύτων και εμείς
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
JohNi
QUOTE(elgreco @ Jan 25 2008, 02:21 PM) [snapback]111395[/snapback]

Έχω ενημέρωση? Λάθος εσύ κρίνεις ότι έχεις εγώ κρίνω ότι δεν έχω.

Τα παντα εινα σχετικα...για παραδειγμα καποιος αλλος για να κρινει οτι εχει ενημερωση μπορει να θελει προσωπικο τηλεφωνο καθε βραδυ απο το διευθυντη...αλλος μπορει να θελει να ξερει ποσα συννεφα θα περασουν πανω απο Χ/Κ κατα τη διαρκεια της ημερας...

Παντα ομως υπαρχουν και τα αντικειμενικα/λογικα πλαισια,μεσα στα οποια το ΧΚΚ παρεχει ενημερωση.Το γεγονος οτι δεν πουλαει τμημα του προιοντος του μεσω των forums δε μας ενδιαφερει...

Τίποτα δε θα γινότανε αν έδιναν την Στύγα ανοιχτη / κλειστη και κάνανε το αντίθετο

Η εμπειρια σου στο Forum σε πειθει οτι δε θα γινοταν τιποτα?

Ακομα θα επρεπε να ξερεις πως καθε βραδυ η Στυγα θεωρειται ανοιχτη για την επομενη μερα.Η ανακοινωση ''Αυριο θα λειτουργησουν ολοι οι αναβατηρες εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες'' δε σου λεει κατι?Ολοι οι αναβατηρες το βραδυ θεωρουντε ανοχτοι και αυτο υλοποιειται την ημερα αν το επιτρεψει ο καιρος.Απλο δεν ειναι?

Λες να ξυπνανε το πρωι και να παιζουν στο ταβλι το αν θα ανοιξει?
TEOXALANDRI
Εχει δίκιο Χρήστο ο Γιάννης.... Όταν δεν ανοίγει για κάποιο λόγο η Στύγα (το μισό ΧΚ για σένα) αρχίζουν τα "ξυπνάτε ρεεεεεεε...... "..... "γιατί δεν κανετε κάτι ρεεεεε " ..... "αντεεεεεεεε..."..." δειτε απέναντι τι κάνουν ρεεεεεεε..." και πάει λέγοντας..... Μην με βάλεις να αρχίσω να τα παραθέτω από παλιότερα τόπικ.... Το ξέρεις πολύ καλά... Και εν μέσω αυτών των συμπεριφορών ζητάτε να ασχοληθεί το ΧΚΚ και να ανοίξει διάλογο στο φόρουμ.... Εγώ αν ήμουν στην θέση του διευθυντή δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ...
Και σου ξανάλεω... (ειπώθηκε και πιο πάνω) από χιονοδρομία/καιρός ξέρεις.... και μπορείς να καταλάβεις αν θα λειτουργήσει και τι την επόμενη μέρα... Ανάλογα ακόμα και τις κατευθύνσεις του αέρα μπορείς να κρίνεις...

Για να κλείνουμε αυτήν την παράγραφο/διαφωνία και επειδή πρέπει να πάω να ετοιμάσω πράγματα για να ανέβω στο ΧΚΚ (και κάποιοι για την πίτα*) σημασία έχει ό τρόπος που ζητάς κάτι έχεις/δεν έχεις δίκιο... Με γκαρίλες και καφρίλες δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα... χάνεις το δίκιο σου (αν έχεις) εκείνη την στιγμή... Παραφωνίες προβλήματα αδυναμίες δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα ΧΚ της χώρας και είμαστε όλοι στο ίδιο "στρατόπεδο". Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να σταματήσετε να το βλέπετε έτσι... Εμείς από την μια ... και τα ΧΚ από την άλλη... Πρέπει να γίνει ένα το στρατόπεδο για να πάνε μπροστά τα πράγματα....

Καλή θέληση να υπάρχει...(ούτε πολιτικός να ήμουν... blink.gif )

* Περιττό να σου πω ότι αυτές οι διαφωνίες με έχουν τραβήξει από τον Σύλλογο διότι βρίσκω παντού "καλοθελητές" να μου την πουν γιατί "υποστηρίζω το ΧΚΚ" και "τι είναι αυτά που λες" κλπ... Την άποψη μου καταθέτω χωρίς να προσβάλω κανέναν και χωρίς να έχω κανένα όφελος από το ΧΚΚ...

Φιλικά
Θοδωρής

Υ.Γ. Προς Elgreco: Φέρε κανα κλαδί από τις Αγριόλευκες να το φυτέψουμε στο ΧΚΚ να τα κάνουμε... "αδερφικά ΧΚ" tongue.gif tongue.gif tongue.gif
metero
Να ανεβάσω και εγώ μερικές φωτογραφίες που μου αρέσουν από τα Καλάβρυτα
blink.gif biggrin.gif

IPB Image ohmy.gif

IPB Image ohmy.gif

IPB Image ohmy.gif

IPB Image ohmy.gif

IPB Image ohmy.gif

IPB Image ohmy.gif
metero
Τα παρακάτω συνέβησαν στο ΧΚΚ στις 25/01/2008
μετά την μία η ώρα και στο σημείο της πίστας που ενώνεται η Θετίς με την Στύγα

Κατά την ώρα λειτουργίας του ΧΚ γινόντουσαν χιονοεργασίες μέσα στην πίστα σε μεγάλο μήκος και πλάτος είχε γίνει σήμανση με κοντάρια και κορδέλα, από τον αέρα έφυγε το κοντάρι με την κορδέλα και παραλίγο να υπάρχει εμπλεκόμενος χιονοδρόμος (να σαβουρδιαστεί)

Επίσης κατά την διάρκεια των εργασιών ο οδηγός του εκχιονιστικού βγήκε από αυτό και αυτό κύλησε προς τα πίσω το πήρε χαμπάρι έγκαιρα

Προσοχή όταν πηγαίνετε σε ελληνικά ΧΚ φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ή αδιαφορία των κανόνων ασφαλείας ( Είναι προσωπική άποψη)
metero
QUOTE(sakisbanskos @ Jan 25 2008, 12:08 PM) [snapback]111362[/snapback]

Μπαινω οπου και οποτε θελω εγω και δεν δεχομαι καμια συσταση και συμβουλη ουτε θελω να φτιαξω αλμπουμ.....
Θελω να τις βλεπω εδω στο δικο μας το φορουμ τις φοτο......εχω την αμυδρη εντυπωση πως στο τελος θα πρεπει να απολογηθω κιολας....για ενα δικαιωμα μου αν κανω λαθος στις 3 αραδες διορθωσε με
Ποιο ειναι το προβλημα( δεν μπορω να καταλαβω) να ανεβαζει καποιος φωτος αν ειναι θεμα χωρητικοτητας η server η εν παση περιπτωση τεχνικο θεμα μπορει καποιος mod να μας διαφωτισει περαιτερω......
Και επειδη δεν γνωριζομαστε θα σου δωσω την εξης απαντηση.......Βαριεμαι να ανοιγω νεο παραθυρο στον υπολογιστη μου και επισης με γοητευει το αισθητικο κριτηριο της BOOZER η ιδια η ΒΟΟΖΕR και ο Γιαννης Νικολαου.... το τελευταιο πενταλεπτο αισθανομαι μια ερωτικη ισως ελξη και για τους 2........... blink.gif blink.gif

Βγηκα Γιωτα 5.....χρειαζεται και αυτο.........ενιοτε blink.gif

Τότε κάνε αίτηση στο snowclub.gr να φτιάξει ο σύλλογος ένα FotoForum
kostakiskal
καλό είναι να ηρεμήσουμε όλοι λίγο!και επειδή απο το 2004 που είμαι σ το φορουμ δεν τα ΄΄'εχω πάρει στο κρανίο΄΄ ποτέ, νομίζω οτι δικαιουμαι να το κανω για πρώτη φορά.Ητοι :
1/καλό ε ίναι όσοι δεν ασχολούνται με τη χιονοδρομία να μην εκφέρουν άποψη.
2/τα προβλήματα του ΧΚΚ είναι πολλά και υπαρκτά.Ολοι τα γνωριζουμε και τα υπογραμμίζουμε.Πολλές φορές είναι αλήθεια, με άκομψο τρόπο.Ομως και αυτό τ ο πρυπογράφω, όχι απο εμπάθεια, ούτε απο μίσος για ορισμένα προσωπα και πραγματα.Απλως επειδή όλοι απιτούμαι και δικαιούμεθα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για αυτό , μπορούμε να εκφέρουμε και απόψεις.Οταν δ εν λειτουργεί η στύγα, που όντως είναι το μισό ΧΚΚ, καλό θα είναι να το ξέρω απο τ ην προηγούμενη.Η αν αυτό δεν ε ίναι δ υνατόν, να πληρώνω μισό εισητήριο.Εαν υποβληθώ στο μα΄ρτύριο να ταξιδέψω 3 ώρε άγρια χαράματα , μέσα α πο πάγους και χιόνια, για ν α πάω να βρω τη στύγα κλειστή και ν α πληρώσω και ολόκληρο εισητήριο, ναι, θα κράξω ασύστολα.
3/δεν είναι τυχαίο οτι κάθε μα κάθε χρόνο, όλα σχεδόν τα παράπονα επικεντρώνονται εκεί.Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να ταρακουνήσει τους αρμόδιους.
4/Οπως προανέφερα, φωτογραφίες αλλά και ποστ που δεν έχουν κάτι να πουν, καλό είναι να μην μπαίνουν.Κάποτε γινόταν ανταγωνισμός (αν θυμάμαι καλά) ποιος θα κάνει τα περισσότερα.Δεν βρίσκω κανένα λόγο για αυτό.Καλό ε ίναι να μιλάμε (και να ποστάρουμε φωτο) όταν έχουμε κάτι να πούμε που δ εν έχει ειπωθεί.Φωτος του ΧΚΚ, έχω χιλιάδες και μπορώ να βρω άλλες τόσες στο σαιτ τους.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις βλέπω και εδω.
5/επίσης καλό θα ήταν το ΧΚΚ, που ε ίμαι σ'ιγουρος οτι λαμβάνει γνώση όλων όσων γράφονται εδω, να άρχιζε μια διαδικτυακή επικκοινωνία.Δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να αποφέρει πολλά.Οπως και μια πιο ενδελεχής ενημε΄ρωση.
6/ Και εν πάση περιπτώσει, όταν κάποτε το ΧΚΚ κινούσε νομικές ενέργειες μέσω ε ισαγγελέα για το snowclub, ορισμένοι φαίνεται οτι το ξεχάσανε.Εγω όχι.Και για αυτόν το λόγο δεν πρόκειται ποτέ να διάκειμαι ευνοικά απέναντι τους.Αντίθετα πάντα θα είμαι με το ΄΄'οπλο παρα ποδας΄΄ γιατί δεν έχω πεισθεί περί του αντιθέτου.Και αν (όπως λέει ο makalu) συνεχίζεται αυτό το βιολί με τις απειλές, εδω είμαστε και δεν ορρωδούμε προ ουδενός.
7/Ας σταματήσει εδω αυτή η κουβέντα.Δεν οδηγεί πουθενά.Ολοι κρίνονται απο τ ις ενέργειες ή τις παραλέιψεις τους.Αλλά (κατα την ταπεινή μου γνώμη) είναι καλύτερα να περιοριστούμε κάθε φορά στις προσωπικές μας εντυπώσεις και κρίσεις.οσοι θεωρούν οτι όλα δουλεύουν καλά εκεί επάνω, ας συνεχίσουν να το θεωρούν.Ομως καλό ε ίναι να δέχονται και την α ντιθετη άποψη, αν υπάρχει, και δη απο άτομα που έχουν αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία.
Αυτά προς το παρόν και ας ευχηθούμε να έχουμε εναν καλό και άγριο χ ειμώνα μπροστά μας.
skimad
ρε Κωστακη αφου εσυ δεν ανεβαινεις ποτε στην στυγα τι σε ενδιαφερει τοτε; tongue.gif tongue.gif
ειπαμε στυγα τελος μονο αρτεμις
η στυγα μονο οταν δεν εχει ουρα για τα απατητα της και για 20αλεπτη ξεκουραση με φωτο
ΤΕΛΟΣ σαν πιστα εγινε αρχαριων(η υποτιθεμενη κοκκινη ετσιwink.gif
korn
Κωστακι μαζι σου ρε φιλε

+1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kostakiskal
Ναι, δεν ξανανεβαίνω στη στύγα γιατί θεωρώ μεγάλη κοροιδία να πληρώνω 24 ευρώ για μια εικοσάλεπτη ανάβαση και άλλα τόσα αναμονή, για 5 λεπτά κατάβαση.Στη στύγα θα ανέβω , όταν με το καλό βάλουν αξιοπρεπή αναβατήρα.Και επειδή σκέφτομαι που και που, πόσα λεφτά έχω αφήσει εκεί επάνω (άνετα αγόραζα Volkwagen Tuareg V10 5000 TDI για να πηγαίνω και κόντρα τον πρόεδρο biggrin.gif ) τόσο εκνευρίζομαι και δ εν ανεβαίνω.
Και θα επανέλθω σ ε ενα προηγούμενο ε ρώτημα μου :ας μου απαντήσει κάποιος (ιδιαίτερα απο όσους αρπάζονται με το θέμα ΧΚΚ) γιατί η Βασιλίτσα με τον ίδιο α ριθμό αναβατήρων και περισσότερες πίστες καταφέρνει και έχει εισητήριο 13 ευρώ και βάζει και κανένα λιφτ που και που.
και κάτι άλλο που ξεχασα πριν : κανείς δεν αμφισβητεί την απίστευτη ομορφιά αυτού του βουνού.Και τις υπέροχες φωτογραφίες που βγαίνουν σε αυτό ιδιαίτερα όταν είναι χιονισμένο.Ομως εμείς όλοι εδω πηγαίνουμε εκεί για μια συγκεκριμένη δ ουλειά.Εαν προκειται να ρεμβάσουμε την ομορφιά του, παιρνουμε τα πιολε και τα κραμπόν και τ ις σκηνοιύλες μας και τ ο βλεπουμε και δ ιαφορετικά.Κατα συνέπεια, ας περιοριστούμε στα χιονοδρομικά θέματα και ας αφήσουμε τα φυσιολατρικα.
Πάντως με εσένα skimad, θα κάνω μια εξαίρεση και θα ανέβω μόλις γίνεις καλά!
Mitsaras
Α!ρε Δρίβα,...τα βλέπεις πως χαλάς την πιάτσα με τις ενημερώσεις σου;Τί το θες το τηλ.επί 24ώρου βάσης,...να παίρνει ο καθένας μες τ΄άγρια χαράματα και να ξυπνάει και τα παιδιά εκεί πάνω;
Tέσπα,...όλοι εσεις που πιστολιάζεσθε IPB Image εδώ μέσα, χωρίς να΄χετε στην ουσία να χωρίσετε τίποτα,δεν μαζεύεσθε ν΄ανέβουμε all together την Κυριακή,...θα γίνει χοντρή πλάκα...το μόνο μελανό σημείο θα είναι η απουσία του Skimad αλλά τι να κάνουμε;Θα το υποστούμε!

metero
ΒΟΥΟΥΡ ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΚΚ
ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
blink.gif blink.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mainalo
Λοιπόν εγώ αυτό το θέμα το άνοιξα αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση. απο οτι βλέπω οι περισσότεροι απο εσάς δεν το καταλαβαίνεται πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.Και παρακαλώ πολύ μην βγεί κανείς και μου πει οτι εχω προσωπικά με το χ.κ ή με κάποιους απο εκεί γιατί μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Και επανέρχομαι στα ερωτηματά μου, αύριο ξέρουμε τι θα λειτουργεί στο κέντρο και αν θα λειτουργεί;
skimad
QUOTE(Mitsaras @ Jan 25 2008, 09:49 PM) [snapback]111465[/snapback]

...θα γίνει χοντρή πλάκα...το μόνο μελανό σημείο θα είναι η απουσία του Skimad αλλά τι να κάνουμε;Θα το υποστούμε!

μιτσαρα αν ειναι να μελανιασει η κυριακη θα ερθω και γω ρε συ εστω και για βολτα εστω και αν ζηλευω
το πολυ πολυ να κανω λιγο σκι με το ενα ποδι tongue.gif tongue.gif laugh.gif laugh.gif

QUOTE(kostakiskal @ Jan 25 2008, 08:32 PM) [snapback]111459[/snapback]

Πάντως με εσένα skimad, θα κάνω μια εξαίρεση και θα ανέβω μόλις γίνεις καλά!
δεν θα κανεις μονο μια εξαιρεση θα κανεις αρκετες ακομα γιατι εχουμε το ιδιο μικροβιο και ειναι ανιατο laugh.gif laugh.gif

QUOTE(mainalo @ Jan 25 2008, 10:20 PM) [snapback]111471[/snapback]

Λοιπόν εγώ αυτό το θέμα το άνοιξα αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση. απο οτι βλέπω οι περισσότεροι απο εσάς δεν το καταλαβαίνεται πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.Και παρακαλώ πολύ μην βγεί κανείς και μου πει οτι εχω προσωπικά με το χ.κ ή με κάποιους απο εκεί γιατί μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Και επανέρχομαι στα ερωτηματά μου, αύριο ξέρουμε τι θα λειτουργεί στο κέντρο και αν θα λειτουργεί;
Γιωργο δεν ξερω αν λειτουργει η οχι αυριο το κεντρο
αυτο που ξερω ειναι οτι την κυριακη μπορει να σκασω μυτη στα μερη σου αν και κουτσος biggrin.gif biggrin.gif
JohNi
QUOTE(mainalo @ Jan 25 2008, 10:20 PM) [snapback]111471[/snapback]

Οπως ειπα και πριν,οι υπευθυνοι του ΧΚΚ θα παιξουν στις 8:30 ενα ταβλι και αν κερδισει ο διευθυντης θα ανοιξουν ολα tongue.gif biggrin.gif

Γιωργο μην το κανεις πολυπλοκο το θεμα γιατι δεν ειναι.Επισης αισθανομαι οτι δε διαβαζεις η δε θες να καταλαβεις αυτα που γραφοντε.

Ολοι οι αναβατηρες θα λειτουργουν εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες.Ειναι πολυ απλο.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει 15km αερα+ηλιοφανεια και να ειναι κλειστο το κεντρο.Μην το κουραζετε αδικα...

Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο.Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''.

Nikos
QUOTE(JohNi @ Jan 26 2008, 12:57 AM) [snapback]111479[/snapback]

Ολοι οι αναβατηρες θα λειτουργουν εφοσον το επιτρεψουν οι καιρικες συνθηκες.Ειναι πολυ απλο.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει 15km αερα+ηλιοφανεια και να ειναι κλειστο το κεντρο.Μην το κουραζετε αδικα...

Δεν ξέρω πόσα χρόνια πας στο ΧΚΚ αλλά αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Δεν το κουράζουμε εμείς, αυτό μας κουράζει.

Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο.Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''.

Όταν ο βασικός σου ανταγωνιστής (βλέπε ΧΚΠ) το κάνει συστηματικά εδώ και 3 χρόνια και βλέπεις ότι αυτή η πρακτική μόνο θετικά αποτελέσματα έχει τότε κινείσαι και εσύ προς την ανάλογη κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται ούτε χρήματα ούτε έγκριση απο γραφειοκρατικές επιτροπές. Απλά καλή διάθεση, τίποτα παραπάνω. Στα μάτια μου η τακτική αυτή απαξιώνει το ΧΚΚ γενικότερα. Για το λόγο αυτό δεν έχω πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις απο το ΧΚΚ και όποτε αποφασίσω να ανέβω είμαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα με αποτέλεσμα να περνάω πολύ καλά. Όμως φέτος για πρώτη χρονιά θα επισκεφτώ περισσότερες φορές το ΧΚΠ και το ίδιο θα προτρέψω να κάνουν όσοι φίλοι και γνωστοί με ρωτήσουν. Εγώ (και γενικότερα εμείς οι χιονοδρόμοι) δεν χάνουμε πολλά (προσωπικά μόνο τις πλαγιές του Αυγού "ζηλεύω" αλλά ευτυχώς ανακάλυψα αντίστοιχα terrain στη Φτερόλακα), το ΧΚΚ όμως?
JohNi
QUOTE(Nikos @ Jan 26 2008, 12:19 PM) [snapback]111485[/snapback]

φέτος για πρώτη χρονιά θα επισκεφτώ περισσότερες φορές το ΧΚΠ και το ίδιο θα προτρέψω να κάνουν όσοι φίλοι και γνωστοί με ρωτήσουν.

Πολυ σωστη η αποφαση σου,καθως το ΧΚΠ εκανε καλυτερο και πιο αξιοπιστο ντεμπουτο tongue.gif ,εχει περισσοτερο χιονι tongue.gif και φθηνοτερες τιμες tongue.gif .

Μηπως θα επισκεπτεσαι περισσοτερο τον Παρνασσο επειδη γυρισες στην Αθηνα,η εισαι ακομα στην Πατρα?
Nikos
QUOTE(JohNi @ Jan 26 2008, 01:57 PM) [snapback]111486[/snapback]

Πολυ σωστη η αποφαση σου,καθως το ΧΚΠ εκανε καλυτερο και πιο αξιοπιστο ντεμπουτο tongue.gif ,εχει περισσοτερο χιονι tongue.gif και φθηνοτερες τιμες tongue.gif .

Μηπως θα επισκεπτεσαι περισσοτερο τον Παρνασσο επειδη γυρισες στην Αθηνα,η εισαι ακομα στην Πατρα?

Επειδή ήμουν στο ντεμπούτου του ΧΚΚ, γέλασα πολύ όταν στις 11 το πρωί θυμήθηκαν να κρεμάσουν τις άγκυρες στην Άρτεμις, ενώ η αναμονή στον Αχιλλέα είχε φτάσει τα 20 λεπτά. Εντυπωσιακό ντεμπούτο σίγουρα. Σου ξαναλέω, προσωπικά πάω στον Χελμό για τους δικούς μου λόγους. Αυτό που σχολιάζω είναι πως με την πολιτική του, το ΧΚΚ διώχνει πελάτες αντί να προσελκύει καινούργιους. Και στο κάτω κάτω, πιο πολύ επωφελείται το ΧΚΚ και οι επιχειρηματίες της γύρω περιοχής από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας που θα αφήσουν χρήματα, παρά από εμένα που πάω καθημερινές, κάνω το snowboard μου, τρώω 2 σουβλάκια και φεύγω. Όπως το βλέπω εγώ, είναι σαν το ΧΚΚ να προσπαθεί να διώξει αυτό το κοινό απο το πελατολόγιο του.

Το ΧΚΠ μου προσφέρει 13 αναβατήρες και δύο χιονοδρομικά σχεδόν σε καθημερινή βάση και με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό. Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό).

Φέτος που "ανακάλυψα" τη Φτερόλακα βρήκα και στον Παρνασσό περιοχές με πολύ πούδρα και φρέσκο χιόνι στις οποίες έχω πρόσβαση με τη χρήση 2 εναέριων αναβατήρων και όχι ενός εναέριου και ενός συρόμενου (Άρτεμις) που λόγω της κλίσης της πλαγιάς με κουράζει. Εν τέλει, για να μην πολυλογώ, στον Παρνασσό μια κανονική μέρα μπορείς να έχεις εναλλαγές μεταξύ γρήγορων καταβάσεων-αναβάσεων στα Κελάρια (Ηρακλής) και off-piste στην Φτερόλακα. Τέλος, προσωπικά βρίσκω ότι τα στρώσιμο των πιστών στο ΧΚΠ είναι με διαφορά καλύτερο από αυτό στο ΧΚΚ.

Επειδή είμαι ακόμη φοιτητής η διαφορά των 4 ευρώ (5€ ΧΚΚ, 9€ ΧΚΠ) δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά καθώς υπερκαλύπτεται απο την ποιότητα των υπηρεσιών.

Φέτος είμαι μεταξύ Πάτρας και Αθήνας αλλά η επιλογή χιονοδρομικού έχει να κάνει καθαρά με το που θα περάσω καλύτερα. Πάντως και δύο βουνά έχουν αρκετό χιόνι αλλά και στα δύο θα δεις πετρούλες στα γνωστά σημεία.
Al_Foutzin
Το ΧΚΠ μου προσφέρει 13 αναβατήρες και δύο χιονοδρομικά σχεδόν σε καθημερινή βάση και με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό. Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό)

Δηλαδη αυτη την ωρα σημερα ξερεις τι θα είναι ανοικτό αυριο στον Παρνασσό?? Γιατι εγώ βλέπω τα πάντα με πορτοκαλι στο SR (αν το δεχτουμε σαν εγκυρη πηγη το SR..)
mainalo
Καλά λοιπόν αφού είμαι προκατηλημένος και κακεντρεχείς συνεχίζω.
Ξυπνάω σήμερα κατά τις 7 το πρωί και αφού κοιτάζω πρός τα Καλάβρυτα για να δω αν υπάρχουν σύννεφα κτλ κτλ αποφασίζω να ξεκινήσω για ο καιρός φαίνεται τέλειος.
Στίς 9:10 είμαι επάνω και βλέπω οτι λειτουργούν ο Αχιλλέας και η Δάφνη.Τα επάνω λιφτ ολα ferme.Παω βγάζω κάρτα 20 ευρώ παρακαλώ και με την ελπίδα οτι κάποια στιγμή θα δωθεί η Στύγα ή η άγκυρα.Αλλά που τέτοια τύχη ο αέρας είχε αντιθετη άποψη απο εμένα και μάλλον και τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος ήταν αρκετός.Τέλος πάντον απο τις 9:20 μέχρι και τις 12:30 κατάφερα μετά βίας να κάνω 3-4 φορές στη Δάφνη και η αναμονή ξεπερναγε τι μισή ωρα.

Συμπέρασμα:
Πολύ καλή η νεα πίστα στην άγκυρα αλλά ολοι αυτοί που σχεδιάζαν την επέκταση του τερματικού του αναβατήρα δεν κατάλαβαν οτι το βάζουν στην μπούκα του καιρού και είναι εκτεθειμένο περισσότερο και απο τη Στύγα;
Και παρακάλώ μην βγεί ξανά κανας ειδικός και αρχίσει και λέει το κοντο και μακρύ του.Αυτά τα γράφω για να τα διαβάσουν οι υπέυθυνοι οι οποίοι μπαίνουν και διαβάζουν εδω μέσα.
Οσοι ήταν επάνω σήμερα και κοίταζαν προς τον τερματισμό της άγκυρας θα έιδαν οτι μέχρι το σπιτάκι του τερματικού της τα πιάτα δεν κουνιόνταν καθόλου.Πιο πάνω στη νέα χαραξή της μάλλον θα γινόταν χαμός.
Δηλαδή για μια νέα πιστα πρέπει να εκθέσουμε εναν αναβατήρα τόσο πολύ στον αέρα;
Να δείτε οτι αν αρχίσουν οι κακοκαιρίες και οι ανέμοι κατι που έγινε και σήμερα η άγκυρα θα είναι κλειστή πιο πολλές φορές απο οτι η Στύγα και αυτό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον αέρα.
Με πολύ λίγα λόγια τα παλιά χρόνια ξέραμε οτι η αγκυρα είναι πολύ δύσκολο να κλείσει λόγω αέρα.Απο φέτος το βουνό κινδυνέυει να μένει κατά 70% εκτός λειτουργίας γιατί μάλλον κάποιοι δεν κάνουν σωστές μελέτες.
Προτείνω το τερματικό της άγκυρας να επιστρέψει εκεί που ήταν.

Παρακαλώ πολύ να μην βγεί να απαντήσει ο κάθε άσχετος που δεν γνωρίζει απο αναβατήρες λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων και τα σχετικά.

Υ.Γ σήμερα γνώρισα τον metero o οποίος ειίναι φοβερό παιδί smile.gif και έχει πολλές γνώσεις και πολύ καλές ιδέες.
skimad
φανταζομαι την ανταλλαγη αποψεων μετερο-μαιναλος
χαμος θα εγινε laugh.gif laugh.gif laugh.gif
metero
QUOTE(skimad @ Jan 26 2008, 04:43 PM) [snapback]111494[/snapback]

φανταζομαι την ανταλλαγη αποψεων μετερο-μαιναλος
χαμος θα εγινε laugh.gif laugh.gif laugh.gif

ΣΚΕΤΟ SEX
metero
QUOTE(mainalo @ Jan 26 2008, 03:08 PM) [snapback]111491[/snapback]

.............................................................
Υ.Γ σήμερα γνώρισα τον metero o οποίος ειίναι φοβερό παιδί smile.gif και έχει πολλές γνώσεις και πολύ καλές ιδέες.

Αυτό το τελευταίο πάρτο πίσω μου χαλάς το IMAGE
kostakiskal
Ε , δ εν πάμε καθόλου καλά!20 ευρώ με τα 2/3 του βουνού κλειστά.Κατα τα άλλα , φταίμε όλοι εμείς οι ελεεινοί και τρισάθλιοι , που φωνάζουμε.
Εδω, δεν χ ρειάζεται μια δυναμική παρέμβαση-καταγγελία του συλλόγου;λέω εγω τώρα....
Φαίνεται , με φυλάει ο θεός biggrin.gif και δ εν ξεκίνησα σήμερα για σκι.θα εκνευριζόμουν αφάνταστα.
Και καλά, την ώρα που πήγατε για κάρτα ρε mainale, Γιατί δ εν τους κράξατε ομαδικώς;
mainalo
Είπαν οτι κάποια στιγμή θα τα δώσουν.Τώρα αν έδωσαν το πάνω βουνό μετά τις 12:30 που έφυγα δεν ξέρω.Για εμένα η μέρα είχε χαθεί......
Δεν πειράζει τι να κάνουμε ..................
Mitsaras
Oπότε, εγώ τι κάνω αύριο;Πάω ή δεν πάω;IPB Image
mainalo
Τι να σου πω φίλε μου.Και εγω το σκέφτομαι πάαααρα πολύ.
Πάντος ή μερα ήταν καταπληκτική, η ποιότητα του χιονιού πολύ καλή αλλά πόσο σκι και πόσες φορές να κάνεις στον Αχιλλέα και στην Δάφνη;
kostakiskal
Nα πάτε, να πάτε biggrin.gif
καλά θα περάσετε.
Al_Foutzin
Είπαν οτι κάποια στιγμή θα τα δώσουν.Τώρα αν έδωσαν το πάνω βουνό μετά τις 12:30 που έφυγα δεν ξέρω.Για εμένα η μέρα είχε χαθεί......

Δηλαδή η μέρα σε ένα χ/κ αρχίζει στις 9 και τελειώνει στις 12.30?? huh.gif
Γιατί λογικά όσοι είχαν λίγη υπομονή και έμεινα μετα τις 12.30 μπορεί να χάρηκαν και το υπόλοιπο βουνο..
Δε ξέρω λογικές υποθέσεις κάνω.. wink.gif

υγ: Εκτος και αν προέκυψε κάτι άσχετο με το χ/κ και τελείωσε η μέρα σου στις 12.30.. sad.gif
Mitsaras
QUOTE(mainalo @ Jan 26 2008, 08:09 PM) [snapback]111508[/snapback]

Τι να σου πω φίλε μου.Και εγω το σκέφτομαι πάαααρα πολύ.
Πάντος ή μερα ήταν καταπληκτική, η ποιότητα του χιονιού πολύ καλή αλλά πόσο σκι και πόσες φορές να κάνεις στον Αχιλλέα και στην Δάφνη;

Σήμερα η πρόβλεψη έδινε 20άρια για τον αέρα,αύριο δίνει 15άρια το πρωί με ενίσχυση το απόγευμα.Μάλλον θα το ρισκάρω,βάζοντας στην άκρη ένα κολοκρύωμα που έχω...την τύχη μου μέσαIPB Image
mainalo
QUOTE(Al_Foutzin @ Jan 26 2008, 08:19 PM) [snapback]111510[/snapback]

Δηλαδή η μέρα σε ένα χ/κ αρχίζει στις 9 και τελειώνει στις 12.30?? huh.gif
Γιατί λογικά όσοι είχαν λίγη υπομονή και έμεινα μετα τις 12.30 μπορεί να χάρηκαν και το υπόλοιπο βουνο..
Δε ξέρω λογικές υποθέσεις κάνω.. wink.gif
υγ: Εκτος και αν προέκυψε κάτι άσχετο με το χ/κ και τελείωσε η μέρα σου στις 12.30.. sad.gif

Φίλε μου είμαι απο τους ανθρώπους που πάνε απο τους πρώτους στα χ.κ για σκι.Ο λόγος είναι οτι θέλω να βρώ τις πίστες αεροδρόμιο και το κυριότερο να μην έχει πολύ κόσμο και ουρές.Είμαι παράλογος;
KonstantinosV
QUOTE(Mitsaras @ Jan 26 2008, 08:20 PM) [snapback]111511[/snapback]

Σήμερα η πρόβλεψη έδινε 20άρια για τον αέρα,αύριο δίνει 15άρια το πρωί με ενίσχυση το απόγευμα.Μάλλον θα το ρισκάρω,βάζοντας στην άκρη ένα κολοκρύωμα που έχω...την τύχη μου μέσαIPB Image

Mitsara να πας φίλε να πας! Το πολύ πολύ θα πιείς καφεδάκι σε λευκό τοπίο. Πάνε εγώ τρελαίνομαι που δεν μπορώ να πάω sad.gif
Al_Foutzin
Όχι καθόλου απλά εγω αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να φύγεις στις 12.30 και να μην περιμένεις λίγο να δείς θα ανοίξουν και άλλα λιφτ.. wink.gif
Γιατί για παράδειγμα εγώ με την ίδια λογική την πρώτη μέρα που είδα την άγκυρα χωρίς πιατάκια και τα "πήρα" θα μπορούσα να φύγω από τις 12 και να χάσω τις εξαιρετικές off-piste διαδρομές στην Άρτεμη..αλλά περίμενα και στο τέλος της μέρας αντί να γκρινιάζω που αναγκάστηκα να φύγω στις 12 είχα λιώσει στο απάτητο και χαιρόμουν σαν παιδάκι που του δώσαν δώρο τα χριστούγεννα (βλ apache raider που μόλις είχα αγοράσει biggrin.gif )

Φιλικά
Al_Foutzin
zox

Επισης δεν ξερω πολλες επιχειρησεις να μπαινουν στα διαφορα forums για να ενημερωνουν το καταναλωτικο κοινο.

Όπως κι εγώ δεν ξέρω πολλές επιχειρήσεις να μπαίνουν τακτικότατα ως ανώνυμοι users στα διάφορα forums,να κρατούν επιμελώς καταγεγραμένα "ύποπτα" ποστς και να τα εκτυπώνουν για να "μηνύσουν" - "κινηθούν νομικά έναντι" στο καταναλωτικό κοινό. dry.gif

Γιάννη ανέφερες ότι γνωρίζεις καλά τις απόψεις πολλών μελών,καθώς και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν τολμούν να εκφραστούν στο φόρουμ από φόβο κοινωνικής περιφρόνησης-απομόνωσης,κοινωνικό κόστος.Εγώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ.Σκέψου όμως κι εσύ πόσοι είναι κι εκείνοι που επίσης θέλουν να εκφραστούν στο φόρουμ,αλλά δεν τολμούν λόγω ....εξώδικου. rolleyes.gif dry.gif
Ποιό άραγε να είναι πιο απαράδεχτο ????

Στο τελος βλεπω να δημιουργειται και μια νεα θεση εργασιας στη χιονοδρομικη αγορα...αυτη του ''υπευθυνος δημοσιων σχεσεων/επικοινωνιας ταδε Χ/Κ με τα forums''.

Αν η χιονοδρομική αγορά ζητά "υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων/επικοινωνίας",γιατί όχι? Εγώ θα πρότεινα π.χ την Boozer για τα Καλάβρυτα διότι μας παραθέτει πολύ όμορφες φωτογραφίες και βλέπω ότι το έχει και μεράκι,διότι το κάνει συστηματικά.Εγώ επικροτώ την ενέργεια αυτή και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το πρόβλημα.Νομίζω ότι την καλή αρχή την τακτικής φωτοενημέρωσης την άρχισε το χ/κΠ (επίσημα),τώρα βλέπω να ακολουθεί και το χ/κΚ ,έστω και ανεπίσημα χάρη στο μεράκι μιας χιονοδρόμου-επισκέπτριας και μακάρι να το υιοθετήσουν και τα υπόλοιπα χ/κ.

υ.γ: Boozer αν μου επιτρέπεις,πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο και επικοδομητικό αν έβαζες και μια λεζάντα κάτω από της φωτογραφίες,έτσι ώστε να γνωρίζουν - κατατοπίζονται οι χρήστες μας για το μέρος που απεικονίζεται ή να περιγράφει την φωτογραφιζόμενη τεχνική εργασία ή τέλοσπάντων να επεξηγεί/σχολιάζει την εικόνα.
metero
Πάντως από τι έχω ακούσει θα βάλουν ανεμοθραύστες στα προβληματικά σημεία για να είναι το ΧΚ παντός καιρού

Επίσης όποιος θέλει θα μπορεί να περιμένει και μέχρι το βράδυ να δει εάν θα ανοίξουν και τα άλλα lift και για αυτό θα παραμένει ανοικτό το σαλέ μέχρι τις 12 το βράδυ και μετά τις εφτά θα σερβίρει και προβατίνα
JohNi
QUOTE(Nikos @ Jan 26 2008, 02:24 PM) [snapback]111488[/snapback]

Όπως το βλέπω εγώ, είναι σαν το ΧΚΚ να προσπαθεί να διώξει αυτό το κοινό απο το πελατολόγιο του.

Πως γινεται να το πιστευεις αυτο?Ειναι δυνατον να το επιδιωκουν με την καρτα των 5 ευρω unsure.gif ?

Με ενημερώνει για την ποσότητα του χιονιού στις πίστες αξιόπιστα και όχι για την ποσότητα της τελευταίας χιονόπτωσης (παγκόσμια πρωτοτυπία και αυτό).

Οταν λενε οτι ειναι επαρκης ειναι παντα αληθεια.Ποτε δεν εχουν προσπαθησει να παραπλανησουν το κοινο,ουτε μας εχουν ανεβασει με 10 ποντακια και ενα σωρο πετρες για να σπασουμε τον εξοπλισμο μας η να κινδυνευσει η σωματικη μας ακεραιοτητα.

με ενημέρωση απο την προηγούμενη για το τι θα είναι ανοιχτό.

Μηπως καποια κεντρα συνομιλουν με τον Κυριο καθε βραδυ και μαθαινουν με ακριβεια τον καιρο?Φιλε δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι κλειστο καποιο lift χωρις λογο αν το επιτρεπει ο καιρος,ειδικα τωρα που η συνολικη λειτουργια του κεντρου εχει βελτιωθει.Σε αυτο σιγουρα βοηθησε και η καλη-συνεχης λειτουργεια του ΧΚΠ (ευχαριστουμε κ.Δριβα),οποτε σε ουσιαστικα θεματα το ΧΚΚ ακολουθει τους απεναντι wink.gif smile.gif

Προτείνω το τερματικό της άγκυρας να επιστρέψει εκεί που ήταν

Γιωργο,υπαρχει η δυνατοτητα να προστατευθει με καποιο τροπο το τερμα της Αγκυρας απο τα ''σκληρα'' καιρικα φαινομενα?
mainalo
QUOTE(JohNi @ Jan 26 2008, 10:46 PM) [snapback]111519[/snapback]

Γιωργο,υπαρχει η δυνατοτητα να προστατευθει με καποιο τροπο το τερμα της Αγκυρας απο τα ''σκληρα'' καιρικα φαινομενα?

Γιάννη αυτό δεν το γνωρίζω.Απλά εγω αυτό που βλέπω είναι οτι το έχουν εκθέσει ακόμα περισσότερο στον καιρό.
Εδω έχουν περάσει αρκετά χρόνια απο τότε που τοποθετήθηκε ή Στύγα και ακόμα δεν έχει γίνει μια προσπάθεια για να προστατέυθεί το τερματικό της.Εγω προσωπικά θα έφτιαχνα ενα στέγαστρο για το τερματικό της Στύγας παρά τα χρήματα που έβαλαν για να μεγαλώσουν την άγκυρα και την κατασκευή της νέας πιστας.
Πολύ καλές οι νέες πιστες, πραγματικά, αλλά πρώτα προσπαθείς να λύσεις τα λειτουργικά σου προβλήματα και μετά κάνεις τα υπόλοιπα.
JohNi
QUOTE(mainalo @ Jan 26 2008, 11:02 PM) [snapback]111520[/snapback]

Εγω προσωπικά θα έφτιαχνα ενα στέγαστρο για το τερματικό της Στύγας παρά τα χρήματα που έβαλαν για να μεγαλώσουν την άγκυρα και την κατασκευή της νέας πιστας.
Πολύ καλές οι νέες πιστες, πραγματικά, αλλά πρώτα προσπαθείς να λύσεις τα λειτουργικά σου προβλήματα και μετά κάνεις τα υπόλοιπα.

+1

Βεβαια ολοι ζουμε με το ονειρο να μπει ενα 4πλο αποσυμπλεκομενο στη θεση του 2πλου της Στυγας!!!

Επισης καλο θα ηταν να φτιαχτει και ενας ξυλινος φραχτης κατα μηκος της αρχικης ευθειας της πιστας ''Στυγα 2''(στη αριστερη πλευρα).
metero
Τα αποσυμπλεκόμενα είναι άχρηστα απλός θα μαραζώνουν
Μερικά snowmobile και είναι αρκετά
mainalo
Tα Καλάβρυτα Γιάννη έχουν ενα μεγάλο μείον σε σχέση με τον Παρνασσό.Είναι κατά την γνώμη πολύ πιο εκτεθειμένα στόν καιρό.Και αφού υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το λύνεις μόνο με συρόμενους αναβατήρες οι οποίοι αντέχουν πολύ περισσότερο στούς ανέμους και είναι και πολύ πιο οικονομικοί στήν αγορά και τοποθετησή τους.Εγώ π.χ θα έβαζα δυο συρόμενα στην Στύγα 2 (ενα μέχρι το καταφύγιο και το άλλο απο εκεί και μετά) τα οποία θα ήταν και πιο ασφαλή στόν καιρό αλλά και θα μοίραζα και τον κόσμο ακόμα περισσότερο.
Πολύ καλό το τετραπλό αποσυμπλεκόμενο αλλά και αυτό τα ίδια προβλήματα θα έχει με τον αέρα και τον πάγο.Σήμερα με τέτοια μέρα και αυτό θα ήταν κλειστό, ενώ απο οτι έμαθα η αγκυρα ανοιξε κατα τις 1:30.
Fidelio
..λόγω του ψηλοτραυματισμού δεν ανέβηκα σήμερα ,αλλά ούτε μίλησα με κάποιον απο τους φίλους μου που πήγαν - απο οσο διαβάζω το κλίσανε το μαγαζί στις 12 ? ... laugh.gif

Ρε σεις και απο όσους αντιρρησίες για την δυσμενή λειτουργία διαβάζουν πχ ο φίλος johni , το πρόβλημα με το τι θα είνα ανοιχτό ή τι όχι στο καλάβρυτο είναι χρόνιο και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτό. Προσωπικά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είμαι σίγουρος για το τι θα βρώ στο βουνό όταν πηγαίνω από θέμα λειτουργίας , ακόμα και αν πάρω κάποιον δικό μου άνθρωπο να μου πει τι παίζει απάνω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ και μιλάμε τώρα για το ίδιο το πρωί που με ενδιαφέρει να ανέβω στο βουνό ! ΗΜΑΡΤΟΝ ! δηλαδή ούτε αυτος ο γνωστός μου ξέρει (και έχω κάμποσους επάνω) και είναι δίπλα στις πληροφορίες , απλά τόσα χρόνια έμαθα να υποψιάζομαι την στραβή και φέτος την έχω πατήσει μια μόνο φορά.

Το πρόβλημα δεν είναι να ενημερώσουν το snowclub προσωπικά ουτε κάν με ενδιαφέρει αυτό , άλλωστε είναι δικαίωμά τους , δεν κατάλαβα με το ζόρι επίσημη ενημέρωση μέσω forum; Και όσον αφορά τώρα την αντίπερα όχθη , όπως είναι ο Παρνασσός και η διοίκησή του απλά να αναφέρω ότι εκτιμώ την πολιτική του στάση , όχι όμως πως πιστεύω ότι δεν είμαστε πλέμπα για αυτούς εντάξει; Και ο νοών νοείτω . . . . mad.gif

Το πρόβλημα με το καλάβρυτο είναι ότι έχει πλέον θεσπιστεί η κακή ενημέρωση γενικά και μιλάω για το τηλεφωνικό τους κέντρο ως ένα επίσημο μέσο ενημέρωσης, προφανώς λόγο της ιδιομορφίας του σχεδιασμού ως κέντρο σχετικά με τους δυνατούς αέρηδες και την μερική έλλειψη ετοιμότητας στα φρέσκα χιόνια. Αυτό το πρόβλημα έχει εδραιωθεί δυστυχώς . . εκτιμώ όμως ότι δεν γίνεται εσκεμμένα , ενώ υπάρχουν άτομα που στο προσωπικό τους είναι γνώστες της δουλειάς και μάλιστα από το ανώτερο αν θες προσωπικό που εμπλέκεται στο "πεδιο της μάχης" καθεαυτό , η δουλειά μέσα στα terrain δηλαδή και τα συναφή και μάλιστα στην δικιά μου λογική τα άτομα αυτά είναι respect για αυτά που έχουν προσφέρει με την εργασία τους και την εμπειρία τους. Ομως την διαφορά δεν μπορούν να την φέρουν 2 ή 3 άνθρωποι σωστά; . . .

Τεσπα , την αποψή μου λέω , πρόβλημα στην ενημέρωση υπάρχει ως απόρροια των προβλημάτων σχετικά με την λειτουργία του κέντρου ως αρχική κατασκευή που δεν ξέρω ρε παίδες αν είναι ολοτελα λαθος , αλλα ταυτόχρονα μπορώ να πω ότι φέτος γίνεται πολύ καλή προσπάθεια , ε δεν μπορούν να βάλουν από την μια στιγμή στην άλλη αποσυμπλεκόμενα ουτε να γυρίσουν τον χρόνο πίσω or what so ever- φυσικά ένα στέγαστρο θα μπορούσε ευκολα να μπει ( ; ) . . . Πλέον το έχω αποδεχτεί σαν επισκέπτης , δεν θυμώνω και το απολαμβάνω έτσι όπως το βρίσκω και φέτος όσες φορές πηγα ήταν πολύ καλά . . .πρέπει όμως να σας πω ότι έχω μάθει να κάνω την σωστή κίνηση για πέρα . . . laugh.gif

ps μαιναλο σορυ αλλά πέθανα στα γέλια μόλις διάβασα αυτο:

QUOTE(mainalo @ Jan 26 2008, 07:57 PM) [snapback]111504[/snapback]

Δεν πειράζει τι να κάνουμε ..................

φαντάζομαι τα καντύλια που θα έριξες χαχαχαχα..... tongue.gif
mainalo
Χρήστο έριξα αρκετά απο μέσα μου αλλά και τι να έκανα;Ξέσπασα στο γιο μου τον κυνήγαγα με το μπαστούνι στο σλάλομ laugh.gif

Το χιονοδρομικό φέτος έχει πάει πολύ καλά γιατί μέχρι τώρα δεν είχε κακοκαιρίες.Σήμερα με τον αέρα φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα.Το οτι έχει στηθεί λάθος το χ.κ αυτό φαίνεται.Ομως πολλά απο αυτά μπορούν να διορθωθούν.
zox

Ποτε δεν εχουν προσπαθησει να παραπλανησουν το κοινο,ουτε μας εχουν ανεβασει με 10 ποντακια και ενα σωρο πετρες για να σπασουμε τον εξοπλισμο μας η να κινδυνευσει η σωματικη μας ακεραιοτητα.

Γιάννη δεν το κατάλαβα αυτό....εφόσον δηλώνει ξεκάθαρα και εγκαίρως ότι στις πίστες το πατημένο χιόνι είναι μόλις 10 εκατοστά,πως στο καλό στοιχειοθετείται η παραπλάνηση του κοινού??????

Παραπλάνηση θα υπήρχε αν γράφανε στο site τους "ποσότητα χιονιού:EΠΑΡΚΗΣ" ,ενώ είχε πέτρες.

Όταν δίνεται νούμερο για το ύψος χιονιού ,ο πελάτης ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (και δεν τον ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ) ανάλογα την κρίση του ή την κ@...λα του.Γνωρίζει πριν ξεκινήσει από το σπίτι του,ότι με 10 δηλωμένα μίζερα εκατοστά,προφανώς πέτρες θα ξεπροβάλλουν.

υ.γ: Αν χρησιμοποιούσες τέτοια λόγια για να περιγράψεις ένα γεγονός στο χ/κΚ,θα είχες ήδη παραλάβει μήνυση για δυσφήμιση dry.gif (στα υπόψην για τα περί έκφρασης wink.gif )

Μηπως καποια κεντρα συνομιλουν με τον Κυριο καθε βραδυ και μαθαινουν με ακριβεια τον καιρο?

Όχι,απαραίτητα κι ένας μετεορολογικός σταθμός αρκεί....

QUOTE(zox @ Dec 5 2005, 03:25 PM) [snapback]42673[/snapback]

Π.χ στο Αρίσταρχο θα εγκατασταθεί μετεορολογικός σταθμός-εξοπλισμός,που είναι απολύτως απαραίτος για τη λειτουργία του τηλεσκοπίου.Πέρσι,σε συζήτηση που είχα με μέλος της διεύθυνσης,όσον αφορά για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του καιρού,μεταξύ άλλων,μου είπε ότι δεν είχαν επαρκή εξοπλισμό πρόβλεψης καιρού,διότι κοστίζει πολύ και δεν υπήρχαν λεφτά,και αυτός ήταν ο βασικός λόγος,που αδυνατούσαν να δώσουν ειλικρινώς επαρκή ενημέρωση.Ας ελπίσουμε ότι όταν εγκατασταθεί αυτός ο μετεορολογικός σταθμός στον Αρίσταρχο,οι ιθύνοντες σε συνεργασία και με προτροπή της διοίκησης/διεύθυνσης ίσως και δικής μας,να προβούν στις απαράιτητες ενέργειες,ώστε τα δεδομένα του μετεορολογικού σταθμού να αξιοποιούνται για την ενημέρωση των χιονοδρόμων.

Συμφωνώ πλήρως με Fidelio.

QUOTE(Fidelio @ Jan 27 2008, 12:21 AM) [snapback]111529[/snapback]

Πλέον το έχω αποδεχτεί σαν επισκέπτης , δεν θυμώνω και το απολαμβάνω έτσι όπως το βρίσκω ...

that's the right attitude wink.gif wink.gif
kostakiskal
πάντως, οι χιονοδρόμοι μειώνονται συνέχεια.Και τα καλάβρυτα (χωριό) δεν πάει καλύτερα.με αυτά και αυτά, θα τον διώξουν τελείως τον κόσμο.
Fidelio
QUOTE(kostakiskal @ Jan 27 2008, 12:49 AM) [snapback]111533[/snapback]

πάντως, οι χιονοδρόμοι μειώνονται συνέχεια.Και τα καλάβρυτα (χωριό) δεν πάει καλύτερα.με αυτά και αυτά, θα τον διώξουν τελείως τον κόσμο.

δεν ξέρω αν έχεις επισημα στοιχεία για αυτό που λες γιατί αν είναι έτσι είναι κρίμα αν και δεν νομίζω να οφείλεται στα γνωστά παραπονά για το κέντρο , .. η δική μου εκτίμηση πάντως είναι οτι οι χιονοδρομοι πλέον αναζητούν διεξόδους εκτός ελλάδος γενικώς , βέβαια μιλάω για τον δικό μου κύκλο γνωριμιών. Η κινηση απο όσο μαθαίνω πάνω στα κέντρα τα ΣΚ καλά κρατεί , για το εμπόριο τώρα και λοιπες τουριστικές επιχειρήσεις μήπως είναι στα μαζέματα απο τα περσυνά "βάσανα" .... ασχετο-> γενικώς εδω στο ελάντα επιχειρηματικώς δεν πάμε καλά ... tongue.gif

τελος παντων , σας καληνυχτίζω , πάω να πάρω τα χάπια μου και να πεσω για ύπνο . . cheers smile.gif

Al_Foutzin
Τα αποσυμπλεκόμενα είναι άχρηστα απλός θα μαραζώνουν
Μερικά snowmobile και είναι αρκετά

ΘΕΟΣ ΤΕΛΟΣ!!

χα χα χα!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
JohNi
QUOTE(zox @ Jan 27 2008, 12:40 AM) [snapback]111531[/snapback]

Γιάννη δεν το κατάλαβα αυτό....εφόσον δηλώνει ξεκάθαρα και εγκαίρως ότι στις πίστες το πατημένο χιόνι είναι μόλις 10 εκατοστά,πως στο καλό στοιχειοθετείται η παραπλάνηση του κοινού??????

Παραπλάνηση θα υπήρχε αν γράφανε στο site τους "ποσότητα χιονιού:EΠΑΡΚΗΣ" ,ενώ είχε πέτρες.

Όταν δίνεται νούμερο για το ύψος χιονιού ,ο πελάτης ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ (και δεν τον ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ) ανάλογα την κρίση του ή την κ@...λα του.Γνωρίζει πριν ξεκινήσει από το σπίτι του,ότι με 10 δηλωμένα μίζερα εκατοστά,προφανώς πέτρες θα ξεπροβάλλουν.

Αυτο που εγραψα δεν αναφερεται στον τομεα της παραπλανησης,αλλα στα προτυπα ασφαλειας που τηρει το καθε Χ/Κ για τους πελατες του.

Αλλα ακομα και αν το ειδες ετσι σου εχω μια απαντηση κυριε Zox tongue.gif

Αν θυμασαι εκεινη την Πεμπτη που ανοιξε του ΧΚΠ στο SR ανεφερε 70 η 50 εκατοστα χιονιου,τα οποια την επομενη μερα (μετα το κραξιμο που εφαγαν και στα δυο forums) εγιναν 30... biggrin.gif

Εγω θεωρω οτι ενα Χ/Κ πρεπει να ανοιγει οταν εχει επαρκη ποσοτητα χιονιου και ειναι ετοιμο,καθως οποιαδηποτε αλλη κατασταση ειναι αρκετα επικινδυνη και ειναι καλυτερο να παραμενει κλειστο(οποιες και αν ειναι οι πιεσεις για τη λειτουργεια του).
Nikos
QUOTE(JohNi @ Jan 27 2008, 02:19 AM) [snapback]111542[/snapback]

Αυτο που εγραψα δεν αναφερεται στον τομεα της παραπλανησης,αλλα στα προτυπα ασφαλειας που τηρει το καθε Χ/Κ για τους πελατες του.

Αλλα ακομα και αν το ειδες ετσι σου εχω μια απαντηση κυριε Zox tongue.gif

Αν θυμασαι εκεινη την Πεμπτη που ανοιξε του ΧΚΠ στο SR ανεφερε 70 η 50 εκατοστα χιονιου,τα οποια την επομενη μερα (μετα το κραξιμο που εφαγαν και στα δυο forums) εγιναν 30... biggrin.gif

Εγω θεωρω οτι ενα Χ/Κ πρεπει να ανοιγει οταν εχει επαρκη ποσοτητα χιονιου και ειναι ετοιμο,καθως οποιαδηποτε αλλη κατασταση ειναι αρκετα επικινδυνη και ειναι καλυτερο να παραμενει κλειστο(οποιες και αν ειναι οι πιεσεις για τη λειτουργεια του).

Τι να πώ βρε παιδιά, ίσως μερικοί παραβλέπετε τα στραβά του ΧΚΚ επειδή σας υπερκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του. Ίσως πάλι να μην πηγαίνετε τόσο συχνά. Δεν θέλω για κανέναν λόγω να μπώ σε μια διαδικασία κατηγοριών/υπεράσπισης του ΧΚΚ ή κανενός άλλου χιονοδρομικού. Ο καθένας βλέπει και διαμορφώνει την άποψη του.

Και για να μείνω στο θέμα (ΧΚΚ και εμείς) ας κάνω μια επισήμανση. Την τελευταία φορά που ανέβηκα στα Καλάβρυτα, στον τερματισμό του Αχιλλέα δεν υπήρχε χιόνι προφανώς λόγο αέρα αφού είχε χιονίσει την προηγούμενη νύχτα. Υπήρχε ένα λεπτό στρώμα πάγου και εκτεθειμένο τσιμέντο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάω αυτό οπότε ας γίνει μια επισήμανση να ανανεώνεται με χιόνι από την γύρω περιοχή ο διάδρομος αποβίβασης.
kostasbmw
βρε σεις δεν υποχρεωτικο να σας ενημερωνουν

κοιτατε απο το παραθυρο εξω βλεπετε καλο καιρο πατε ασχετα αν δεν δουλευει το μισο χιονοδρομικο
δεν μπορει το χιονοδρομικο να υπογραψει τι θα δουλεψει την αλλη μερα
και τους δικαιολογω
αυτο που σιχαινομαι περισσοτερο ειναι η αναμονη να ανοιξουν τα ταμεια ακριβως στις 09.00 γιατι ετσι θελουν και να μην εχουν διαμορφωσει τις αναλογες τιμες συμφωνα με το τι εχουν αποφασισει να ανοιξουν.

αυτη η καθυστερηση σημαινει οτι χανεις ευκολα το πρωτο μισαωρο η παραπανω σκι και οτι αν θελεις να φυγεις γρηγοροτερα γιατι εχεις καποια χιλιομετρα να κανεις χανεις και το ανοιγμα των πιστων που γινεται μετα το μεσημερι
οι σκιερ που πηγαν και θα συνεχισουν να πηγαινουν στο εξωτερικο φετος ειναι αρκετα περισσοτεροι για να μην πω πολλοι περισσοτεροι

αυτο πρεπει να προβληματισει ολα τα κεντρα αλλα κυριως αυτα που εχουν και μειωση πελατειας και απο τα λεγομενα φιλων ενα απο αυτα ειναι το καλαβρυτων

τα αποτελεσματα θα φανουν συντομα

metero
Πάντως τι να πει κάποιος μετά από 15 χρόνια Δ και ξέροντας (υποθέτω) το βουνό και τον καιρό του με τα προβλήματα του δεν έχω (κάνει) καμιά επένδυση έστω και σε ένα συρόμενω και αυτό που υπάρχει και εξυπηρετεί το μισό επάνω βουνό πάω και το βάζω καρφί στον αέρα λες και δεν ξέρω τι θα γίνεται αλλά για να δώσω 50 μέτρα πίστας ακόμα χαλάλι μερικές μέρες παραπάνω κλειστό το lift

Δυο με τρία συρόμενα θέλει μόνο το βουνό και την Στύγα κόψιμο στην μέση για να έρθει να στρώσει και βαίβεα τοποθετημένα προστατευμένα από τον αέρα.
Τα αποσυμπλεκόμενα είναι ακριβά και μεγάλο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης τους για τα ελληνικά ΧΚ που δουλεύουν μόνο ΣΚ δεν συμφέρει να τα λειτουργείς καθημερινές και δεν τα χρειάζεσαι με τον κόσμο που έχεις τις καθημερινές.

ΧΚΚ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ
metero
ΤΟ ΧΚΚ ΧΑΡΙΖΕΙ MANAGER ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ E-MAIL ΣΤΟ METERO12@HOTMAIL.COM Η ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΟ 6979476540

Υ.Γ. ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ : ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.