Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το χ/κ Καλαβρύτων και εμείς
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
zox
QUOTE(JohNi @ Jan 27 2008, 02:19 AM) [snapback]111542[/snapback]

Εγω θεωρω οτι ενα Χ/Κ πρεπει να ανοιγει οταν εχει επαρκη ποσοτητα χιονιου και ειναι ετοιμο,καθως οποιαδηποτε αλλη κατασταση ειναι αρκετα επικινδυνη και ειναι καλυτερο να παραμενει κλειστο(οποιες και αν ειναι οι πιεσεις για τη λειτουργεια του).

Λατρεμένε μου monsier JohNi huh.gif biggrin.gif δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που λες.Αλλά αν το δούμε έτσι,δηλαδή από το θέμα προτύπων ασφάλειας,τότε προετοιμάσου να το εξαντλήσουμε το θέμα και πέρα από το ύψος χιονιού.Διότι το να μιλάμε αποσπασματικά κι όχι σφαιρικά,ισοδυναμεί με αφέλεια και υποκρισία.
Π.χ 1: όταν την άνοιξη το χιόνι είναι σούπα,που κοινώς θεωρείται επικίνδυνο χιόνι,αντιστοίχως πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κλείνει το εκάστοτε χ/κ για λόγους ασφαλείας?Μήπως όταν έχει πάγο?
Π.χ 2 : Όταν ο αριθμός των χιονοδρόμων είναι πολύ παραπάνω από τον αριθμό τον οποίο μπορούν να υποδεχτούν οι πίστες,πιστεύεις ότι και πάλι θα έπρεπε να κλείνει το εκάστοτε χ/κ για λόγους ασφαλείας ή έστω να σταματήσει να κόβει εισητήρια από έναν αριθμό και πάνω?
Π.χ 3 : Όταν έχει πολύ ομίχλη και οι πίστες δεν έχουν στρωθεί σωστά (αυλακώσεις,κροκάλια στην πίστα),πιστεύεις ότι θα έπρεπε να λειτουργεί το χιονοδρομικό ή έστω ο σχετικός αναβατήρας?

Αν θες απάντα,αλλά σε προειδοποιώ ότι είναι ερωτήσεις-παγίδες,που ανατρέπουν ορισμένα γραφόμενα σε προηγούμενα ποστς έως εκθέτουν με γεγονότα υπευθύνους,οπότε καλύτερα μην το κάνεις,καλύτερα αφησέ τα να εμπνέουν προβληματισμό περί ....ασφαλείας.

Αν δούμε προσεκτικότερα κι ίσως ακούσουμε καλύτερα ανθρώπους που τυχαίνει να επισκέπτονται συστηματικά χ/κ των Άλπεων,πίστεψέ με θα εκπλαγούμε,από το τι θεωρείται ασφαλής λειτουργεία ενός χ/κ και κυρίως ασφαλής διεξαγωγή χιονοδρομίας από τη μεριά των χιονοδρόμων και πόσο μακριά απέχει η δική μας ελληνική θεώρηση.

Λες τα 50 εκατοστά να έγιναν 30 λόγω κραξίματος ? Ουάου !!!! rolleyes.gif
Ε αφού το κράξιμο έχει τόση δύναμη,τότε καλά κάνει ο metero που δίνει ρεσιτάλ κραξίματος rolleyes.gif wink.gif
mainalo
QUOTE(zox @ Jan 27 2008, 07:47 PM) [snapback]111573[/snapback]

Ε αφού το κράξιμο έχει τόση δύναμη,τότε καλά κάνει ο metero που δίνει ρεσιτάλ κραξίματος rolleyes.gif wink.gif

O metero σε πάρα πολλά που γράφει είναι σωστότατος.
Καλό θα ήταν πιστέυω τα γραφομενά του να τα αφήνετε να βγαίνουν προς τα εξω και να μην παιρνούν απο τη θεία δίκη.Απο εκεί και μετά αν δεν αρεσουν τα γραμένα του ας τα κρίνει το φόρουμ.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον zox και βρε Γιάννη πως θα κλείσεις ενα χ.κ το οποίο ναι μπορεί να έχει ελάχιστο χιόνι αλλά οταν έχει μια προηγούμενη χρονιά χωρίς καθόλου χιόνι και εχει καταστραφεί κόσμος και κοσμάκης πως θα το αφήσεις κλειστό;Πολύ καλά έκαναν και τα άνοιξαν.Απο εκεί και μετα όποιος θέλει πάει όποιος δεν θέλει να κάνει σε λίγο χιόνι δεν πάει.
zox
Τα του metero ,τω meteri.
mainalo
QUOTE(zox @ Jan 27 2008, 08:02 PM) [snapback]111575[/snapback]

Τα του metero ,τω meteri.

Αδικο έχει; smile.gif smile.gif smile.gif

Και για να μη νομίζετε κιόλας , κάνω πρόταση να στείλει ο σύλλογος επιστολή πρός το δήμο καλαβρύτων ετσι ώστε απο του χρόνου ο metero αναλάβει τη διέυθυνση του χιονοδρομικού κέντρου. rolleyes.gif
kostasbmw
o metero βλεπω να ξηλωνει τους παντες με τον διορισμο του

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

μπορει ομως να κρατησει καποιον λογω πειρας ειναι μεγαλοψυχος

zox
O metero δεν αμφιβάλλω ότι λέει ΚΑΙ σωστά πράγματα.
Παρόλα αυτά εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ με ΟΛΑ και ειδικά με τις προτάσεις που κάνει περί τοποθέτησης λιφτ.

Επιπλέον,να κάνω την εξής παρατήρηση στα γραφόμενα του metero,αλλά πιάνει και γραφόμενα άλλων.Η παρατήρηση,λοιπόν,έχει να κάνει με την επέκταση του τερματικού της Άρτεμις.Βλέπω ότι τις τελευταίες μέρες αποτελεί ένα σημείο κριτικής και πόσο λάθος ήταν μια τέτοια κίνηση.

Να υπενθυμήσω ότι το καλοκαίρι του 2006,που έγινε αυτό το έργο κανείς δεν είχε κάνει σχόλιο επί τούτου.Κανείς δεν είχε εκφράση γνώμη ότι η νέα τοποθέτηση του τερματικού την κάνει πιο ευάλωτη στον άνεμο-παγοποίηση.Ούτε ακόμα κι ο metero!!!! Αν θυμάμαι καλά τότε όλο το φόρουμ ασχολιόταν με την μετονομασία των πιστών,αν θα φτάσει η περίφημη εκείνη μπολντόζα και χίλια άλλα.Τότε όμως,ήταν η κατάλληλη ώρα για επικοδομιτικές προτάσεις-προειδοποιήσεις.Εκ των υστέρων η κριτική είναι πολύ εύκολη,αλλά καθόλου ωφέλιμη.

Μην ξεχνάτε ότι πάρα πολλοί κάποτε κατακρίναμε και θεωρούσαμε δύσβατο εκείνο το δρομάκι που ακολουθούσε κανείς από το πρώην τερματικό της Άρτεμις για να βγει στην παλιά αρχή της πίστας Άρτεμις3.Η λύση σε αυτό δόθηκε με τα έργα που έγιναν (επέκαταση πίστας 50 μέτρα + επέκταση τερματικού αναβατήρα Άρτεμις).Τώρα κατακρίνουμε αυτό το έργο για άλλους λόγους.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

Αυτή η στάση μας είναι κουραστική και δεν εξαντλείται μόνο στα τεκταινόμενα του χ/κΚ.Και το χ/κΠ έχει βρεθεί στο στόχαστρο ανάλογου ύφους κριτικής.Γενικά για κάθετι υπάρχει ένα επιχείρημα κι ένα αντιεπιχείρημα.Για κάθε ενέργεια θα βρεθούν κάποιοι να το θάψουν και κάποιοι που θα το επικροτήσουν.

mainalo
Βρε παιδιά δεν ζούμε ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και στήν Κίνα.Μην λογοκρίνεται άλλο τα μηνύματα του metero.
στο κάτω κάτω ο καθένας μας με αυτά που γράφει είναι και υπέυθυνος για τις πράξεις του.Σκεφτήτε το λίγο ενα μηνυμά του το ποστάρισε στις 14:20 και το βγάλατε πρίν απο λίγο και του κρατάτε και άλλα εκτός...................
zox
Metero απευθύνσου σε παρακαλώ στον administrator του φόρουμ.
mainalo
zox τότε ο metero ήταν ο μοναδικός που το είχε επισημάνει αυτό ανατρεξτε σε εκείνη την εποχή και θα το βρείτε.Και να σας πω και κάτι;Είναι ή δεν είναι γεγονός οτι ο αναβατήρας πλέον είναι στήν κορυφή και είναι ερμαιο των ανεμων;Και εν πάσει περιπτώσει να πούμε τότε τι, αν δεν βλέπουν τι κάνουν αυτοί που εργάζονται εκει πάνω εδω και 20χρόνια και ξέρουν το κέντρο σαν καλπικη δεκάρα τι να πω τότε εγώ ο βλάχος απο την Τρίπολη;Αλλά να όμως που φάνηκε με την πρώτη κακοκαιρία;αέρα να το πούμε;το πρόβλημα υπάρχει και λύνεται δύσκολα πλέον
metero
Πέρσι δεν ανέβηκα καθόλου ΚΒ φέτος ήταν η πρώτη και μάλλον η τελευταία και ναι είχα επισημάνει παλιότερα για την μεταφορά του τερματικού της άγκυρας και τα προβλήματα που θα έχει.

Εάν μια διοίκηση ΧΚ προγραμματίζει και κάνει έργα που αφορούν αναβατήρες και μετά βλέπει τις επιπτώσεις των έργων αυτών τότε τι να πει κάποιος.

Όπως και το θέμα της επένδυσης ορισμένων μεταλλικών κολόνων με πέτρα όταν θα φύγει όλη η Στύγα γιατί δεν γίνεται οπτικός έλεγχος των δομικών μεταλλικών στοιχείων, θεός φυλάξει μην είναι κανένας επάνω, θα λέτε ξανά ποιος το είπε τόσα χρόνια , δηλαδή φταίμε που λέμε τα προβλήματα και τα ελαττώματα του ΧΚ και φταίμε και που δεν τα λέμε.

Το σημαντικότερο όμως για να αξιολογήσει κάποιος τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου ΧΚ είναι ότι τα μόνα έργα τα οποία αφορούν αναβατήρες (δηλαδή την εξυπηρέτηση του χιονοδρόμου) που έχουν γίνει μετά και την εγκατάσταση της Στύγας (πόσο παλιά 15 και χρόνια !!???) είναι η μεταφορά της αρχής του Αχιλλέα κοντά στο parking και η μεταφορά του τέλους της Άρτεμης στο τωρινό της σημείο που ουσιαστικά όπως γράφτηκε και προηγουμένως ο αέρας θα το βγάζει εκτός λειτουργίας πολύ ποιο εύκολα.

Και για όλα φταίνε οι πελάτες που δεν επισημαίνουν τα προβλήματα.

metero
QUOTE(mainalo @ Jan 27 2008, 08:59 PM) [snapback]111585[/snapback]

......................... καλπικη δεκάρα τι να πω τότε εγώ ο βλάχος απο την Τρίπολη;Αλλά να όμως που φάνηκε με την πρώτη κακοκαιρία;αέρα να το πούμε;το πρόβλημα υπάρχει και λύνεται δύσκολα πλέον

Σοβαρά ρε βλάχο !!??? laugh.gif laugh.gif laugh.gif ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το λύσεις!!???? αρκεί να παραδεχτείς το λάθος σου. blink.gif blink.gif
ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ohmy.gif ohmy.gif

Αλλιώς ονόμασε τον αναβατήρα ΑΙΟΛΟ και κάνε και καμιά θησεία κάθε ΣΚ μπας και λειτουργεί
zox
Mainalo ανέτρεξα ήδη σε 2-3 σχετικά threads στην ενότητα "Χιονοδρομικά" εκείνη την εποχή και δεν πέτυχα κάτι.Θα το ξανακοιτάξω όμως πιο λεπτομερώς.Πάντως η αλήθεια είναι, ότι βρήκα μια πρότασή του metero για μεταφορά της Στύγας στη θέση της Άρτεμις!

O.K είναι έρμαιο των ανέμων.Όπως επίσης γεγονός είναι ότι κι η προηγούμενη κατάσταση υπέφερε από άλλου είδους προβλήματα που προανέφερα.

Πάντως για γίνω πιο κατανοητός.Αυτό που εννοώ είναι κριτική επί χάρτου.Π.χ τις προάλλες ο κ.Δρίβας (χ/κΠ) μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μια σκέψη για εγκατάσταση συρόμενου λιφτ στη Σαχάρα (όπως και για την προτεραιότητα των χωματουργικών,και παλιότερα για κάτι έργα στο χ/κ Πηλίου).Εγώ π.χ τις όποιες ενστάσεις μου τις έχω ήδη καταθέσει.Δεν χολοσκάω κιόλας αν θα εισακουστούν,εξάλλου είμαι ένας απλός χιονοδρόμος.Όπως και να έχει όμως,δεν περίμενα να εγκατασταθεί το λιφτ και μετά να τις εκφράσω.Τότε θα είναι ώρα του απολογισμού.Τότε αν αποδειχθεί καλή ιδέα,θα γυρίσει ο κ.Δρίβας και θα μου πει (τρόπος του λέγειν biggrin.gif ) "άηντε zox κουταμάρες υποστήριζες τότε,καλά που δεν σε ακούσαμε".Αν πάλι γίνει και αποδειχθεί μούφα,ενδεχομένως να γίνει το ανάποδο unsure.gif.Κι οι δύο -ας το πούμε- θα έχουμε εκτεθεί εκ των προτέρων για τις άπόψεις μας και θα κριθούμε δίκαια εκ των υστέρων.

Η ουσία είναι ότι γουστάρω να εκθέτουμε τις απόψεις μας όταν το έργο/ενέργεια είναι ακόμα στα σκαριά.Να παίρνουμε μια υπεύθυνη θέση εξ'αρχής και μετά όλοι -χ/κ και πελάτες εκατέρωθεν- να κρινόμαστε δίκαια ανάλογα το αποτέλεσμα.Κι ο κ.Δρίβας κινούταν και κινείται πολύ έξυπνα σε αυτό.... rolleyes.gif Για αυτό λέμε και ξελαρυγγιαζόμαστε "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ,διότι κέρδος θα έχετε".

Δεν ξέρω αν το εξέφρασα καλά,αλλά ελπίζω να πιάνετε το πνεύμα μου.Ειλικρινά σας λέω την ταπεινή προσωπική μου άποψη,πάνω στο πως βλέπω εγώ μια υγιή συμμετοχική επικοινωνία.Δεν περιμένω να συμφωνήσετε με την άποψή μου,απλά έστω κατανοείστε τη θέση μου/βίτσιο μου.

Και εννοείται ότι κάθε είδους κριτική έχει δικαιώμα να βρίσκεται στο φόρουμ (για να μην παρεξηγόμαστε κιόλας).

Μetero γράφε ότι γουστάρεις κι αν δεν συμφωνώ μαζί σου θα στο λέω wink.gif Κατάλαβέ με όμως κι εσύ σε παρακαλω.Δεν είπα ότι φταίνε οι πελάτες που δεν επισημαίνουν τα προβλήματα ή φταίμε που λέμε τα ελαττώματα και φταίμε κι όταν δεν τα λέμε.Απλά προτιμώ να βλέπω κριτική όσων εκ των προτέρων προειδοποιούν και εκτείθονται,και φυσικά αυτοί θα έχουν κάθε λόγο μετά να ζητούν τα ρέστα (κατά κάποιον τρόπο).

Αν εσύ τότε το είχες επισημάνει,τότε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ search μου.Πολύ σοφά διείδες τον κίνδυνο και πολύ καλά κάνεις τώρα που το επισημαίνεις.Επίσης πολύ σωστά ακούγονται κι αυτά που γράφεις για την επένδυση πέτρας κλπ κλπ. Δεν συμφωνώ πλήρως με τα συρόμενα λιφτ,αντί του αποσυμπλεκόμενου.Ο ΜΙΚ πάντως θα συμφωνούσε wink.gif
mainalo
Ο Πάνος Δρίβας έριξε μια πρόταση για την επέκταση του Παρνασσού και ακούει ιδέες αυτή τη στιγμή.Δεν ξεκίνησε δηλ το έργο και αρχίσαμε εμείς να τον κράζουμε οτι είναι λάθος.αν έχουν είδη βγεί τα λεφτά για ενα έργο μετά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πίσω.
Στα Καλάβρυτα τα έργα είχαν κιόλας ξεκινήσει οπότε οτι και να λεγόταν μετά θα ήταν περιττό.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όμως οτι ανθρώποι που είναι τόσα χρόνια σε αυτό το βουνό δεν παρακολουθούν να δουν τι συμβαίνει κάθε φορά με τοναέρα;που το πιάνει περισσότερο και που είναι πιο προφυλαγμένο;Δηλαδή τόσα χρόνια τι κάνουν εκεί πάνω; Και μετά πάνε και βάζουν το τερματικό της άγκυρας σε ακόμα χειρότερο σημείο;
Εγώ μετά απο τόσα χρόνια στα βουνά αυτό που έμαθα είναι οτι όταν στήνεις έναν αναβατήρα κοιτάς να τον βάλεις σε σημείο που να μπορεί να λειτουργεί οσο περισσότερες μέρες γίνεται και οχι να τον πνιγεις εντελώς.
Αν μη τι άλλο μετά απο τόσα χρόνια εμπειρία που εχουν αποκτήσει κάποιοι στο χ.κ (αλήθεια την έχουν; ) το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε.....
metero
Καθόμαστε και αναφερόμαστε όλο στα ίδια και στα ίδια

Το θέμα είναι το εξής , σωστή διάταξη αναβατήρων για το μέγιστο αξιοποίησης του βουνού και εκεί που αποφασίζουν να κάνουν κάτι μετά από 15 χρόνια καταστρέφουν και αυτά που δουλεύανε

Τι να πεις πλέον οι άνθρωποι δεν γουστάρουν το ΧΚ και το δείχνουν
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεχτούμε
Αυτό που γίνεται στο συγκεκριμένο ΧΚ είναι αδιανόητο

Έχω αναφερθεί για την διάταξη των αναβατήρων πολλές φορές ΔΕΝ είμαι και ο σούπερ ειδικός ξέρω το βουνό εμπειρικά 11 χρόνια (ως χιονοδρόμος)
Ευχαρίστως να προσφέρω τις απόψεις μου στο ΧΚΚ αλλά ……………….

mainalo
QUOTE(metero @ Jan 27 2008, 10:46 PM) [snapback]111605[/snapback]

Ευχαρίστως να προσφέρω τις απόψεις μου στο ΧΚΚ αλλά ……………….

Μπαααα θα σε περιμένει ο εισαγγελέας όπως περιμένει και τον Κλαουδάτο στο Μαίναλο για την άδεια λειτουργείας απο τον ΕΟΤ που δεν εχει κανένα χιονοδρομικό laugh.gif
JohNi
Παραθετω μια φωτοφραφια σχετικα με τα μελλοντικα πλανα του ΧΚΚ (και το κεφαλι του Μακη tongue.gif smile.gif )

IPB Image
panpanou
το Σάββατο 26.01.08 ο αέρας στα ψηλά του Χελμού ήταν ΠΑΡΑ πολύ δυνατός ....

ΔΙΚΑΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ήταν κλειστά τα lifts της άγκυρας και της στύγας

περπάτησα όλη την περιοχή των κορφών από νωρίς μέχρι τις 5 η ώρα ....
το δικό μου (ιστιοπλοικό) ανεμόμετρο έδειχνε ένταση αέρα 6 με 7 Beaufort !!!
(αφού λέγαμε με την παρέα μου να ανοίξουμε φλόκο θυέλλης ...... biggrin.gif biggrin.gif )

συγνώμη, αλλά οι αναφορές για άγκυρες που δεν κουνιόντουσαν
όπως
και οι αναφορές για λανθασμένη μεταφορά του lift στην νέα του θέση (30 μέτρα πιο μακριά ....) είναι αφελείς απόψεις για να μην πω καθαρές ανοησίες ....

ο αέρας στο βουνό αγκαλιάζει μια περιοχή και είναι ίδιος σε ένταση..... δεν αλλάζει η ένταση ανά 30 μέτρα .....
παρεκτός και κινείσαι πχ σε διάσελο

δείτε πχ τι επικρατούσε στην περιοχή του καταφυγίου

IPB Image

τα λιφτ δεν άνοιξαν γιατί ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και όχι γιατί ήταν σε λάθος θέση ....

metero
Καπνίζει ο Κλαουδάτος !!!???
Γιατί εγώ δεν καπνίζω
MakisM
Ω ρε κατσε να δεις τωρα τι θα γινει... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
mainalo
Επειδή ξέρω πολύ καλά τι γράφω αλλά και τι βλέπω μέχρι τις 12:30 οι άγκυρες δεν κουνιόντουσαν σχεδόν καθόλου απο τον αέρα μέχρι το παλαιό τερματικό του λιφτ.Πιο πάνω δεν ξέρω τι γινόταν γιατί δεν φαίνεται κιόλας απο εκεί.Και πιστεψέ με το κοίταζα συνέχεια.
Αλήθεια μήπως ξέρει κάποιος απο όλους εσάς μέχρι πόσα χλμ αέρα μπορεί να λειτουργεί ενα συρόμενο;Οταν θα μου το πείτε να αρχίσουμε να μιλάμε σοβαρά εδω μέσα και με στοιχεία.
Τα 6 με 7 μποφοράκια είναι 39 εως 62 χλμ αέρας ,αυτο τον αέρα στο surf τον έχουμε για πλάκα.Αν είναι αυτός αέρας για να κλείσει ενα συρόμενο τότε τι να πω.
Να μη γράψω για το Μαίναλο που δουλέυαμε για χρόνια τον αετό μέχρι 90 χλμ αέρα και δεν τον κλείναμε απλά να πω οτι εν ετη 1996-1997 είμαι στόν Παρνασσό και για αρκετή ώρα κάθομαι στο τερματικό του Ηρακλη με αρκετούς φίλους πιστέρ γιατί εξω μας σήκωνε ο αέρας.Οι σπηλιάδες ήταν στα 75 με 80 χλμ αέρα και το δούλευαν σε πληροφορώ, και απλά το μόνο που έκαναν ήταν να του κόβουν ταχύτητα.

QUOTE(metero @ Jan 27 2008, 11:48 PM) [snapback]111618[/snapback]

Καπνίζει ο Κλαουδάτος !!!???
Γιατί εγώ δεν καπνίζω

Αστα καπνίζει θα μας βάλει σε έξοδα.Εσύ οικονομικά θα μας βγάλεις laugh.gif laugh.gif laugh.gif
metero
Σωστά ο αέρας ήταν σε λάθος θέση ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ohmy.gif ohmy.gif

Όσων αφορά τα σχέδια του κ Διευθυντά για το ΧΚ δεν αφορούν το ΧΚ και τον χιονοδρόμο αυτά τα σχέδια αλλά την τουριστική αξιοποίησης περιοχής, (το τζόβενο με την BMW και την γκόμενα με το τακούνι)
Το ΧΚ αφορούν μόνο σχέδια αναβατήρων και πιστών τα οποία για τα επόμενα 15 χρόνια ακόμα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε να γίνονται
metero
QUOTE(panpanou @ Jan 27 2008, 11:39 PM) [snapback]111616[/snapback]

το Σάββατο 26.01.08 ο αέρας στα ψηλά του Χελμού ήταν ΠΑΡΑ πολύ δυνατός ....

.................
το δικό μου (ιστιοπλοικό) ανεμόμετρο έδειχνε ένταση αέρα 6 με 7 Beaufort !!!
(αφού λέγαμε με την παρέα μου να ανοίξουμε φλόκο θυέλλης ...... biggrin.gif biggrin.gif )

Με τι ιστιοπλοϊκό ανέβηκες επάνω να πάρω και εγώ !!???
Γιατί με το surf δεν τα πάω καλά
Nikos
2 ερωτήσεις:

1) πως επηρεάζει ο αέρας το τερματικό ενός συρόμενου αναβατήρα? Εννοώ, αν το πρόβλημα ήταν μόνο στα τελευταία 30 μέτρα της επέκτασης και όλο το άλλο κομμάτι της Άρτεμης ήταν "προστατευμένο" απο τον αέρα, τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον αναβατήρα? Στα καρεκλάκια μπορώ να φανταστώ ότι απο τον αέρα προκαλείται ταλάντωση, στα συρόμενα τι συμβαίνει? Υπάρχει κίνδυνος "εκτροχιασμού" ή τίθεται θέμα για την ασφάλεια των χιονοδρόμων όταν αυτοί φτάσουν στο τερματικό σημείο?

2) Στη διαφάνεια με τις επεκτάσεις του ΧΚΚ αυτά τα κυβάκια στο κάτω μέρος είναι κάποιο "χωριό" στην περιοχή πίσω απο το parking στα 1650 ή δεν καταλαβαίνω σωστά? Επίσης, η κίτρινη γραμμή στο αριστερό άκρο της διαφάνειας είναι αναβατήρας, και αν ναι από που προς τα που? Στο σχεδιασμό προβλέπεται και 2ό καρεκλάκι απο το parking στο πάνω σαλέ?? Γενικά, αν κάποιος έχει γνώση των σχεδίων αυτών ας γράψει 2 λόγια, φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα (αν και λίγο προς σενάριο επιστημονικής φαντασίας στη χώρα που ζούμε).

Τέλος, είμαι της άποψης πως αν κάτι έγινε δεν έχει και τόσο νόημα να το κρίνουμε. Η απραξία και το βόλεμα είναι ο εχθρός. Το ότι έγιναν εκτεταμένα χωματουργικά και επέκταση της άγκυρας (με τα όποια αρνητικά) μετά απο 15 χρόνια μόνο θετικά το βλέπω. Το να έγιναν κάποια λάθη είναι εν μέρει ανθρώπινο αρκεί να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
mainalo
QUOTE(Nikos @ Jan 28 2008, 12:13 AM) [snapback]111624[/snapback]

1) πως επηρεάζει ο αέρας το τερματικό ενός συρόμενου αναβατήρα? Εννοώ, αν το πρόβλημα ήταν μόνο στα τελευταία 30 μέτρα της επέκτασης και όλο το άλλο κομμάτι της Άρτεμης ήταν "προστατευμένο" απο τον αέρα, τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον αναβατήρα? Στα καρεκλάκια μπορώ να φανταστώ ότι απο τον αέρα προκαλείται ταλάντωση, στα συρόμενα τι συμβαίνει? Υπάρχει κίνδυνος "εκτροχιασμού" ή τίθεται θέμα για την ασφάλεια των χιονοδρόμων όταν αυτοί φτάσουν στο τερματικό σημείο?

Αλλο να είναι φίλε μου προστατευμένο όπως ήταν στην παλιά του θέση και άλλο να είναι στήν κορυφή,υπάρχει διαφορά όσο και αν δεν θέλουν να το πιστέψουν κάποιοι.Απλά πιστέυω οτι ήταν λάθος.Μακάρη να βγω εγώ λάθος στο μέλλον και να μην έχει κανένα πρόβλημα.

QUOTE(Nikos @ Jan 28 2008, 12:13 AM) [snapback]111624[/snapback]

2) Στη διαφάνεια με τις επεκτάσεις του ΧΚΚ αυτά τα κυβάκια στο κάτω μέρος είναι κάποιο "χωριό" στην περιοχή πίσω απο το parking στα 1650 ή δεν καταλαβαίνω σωστά? Επίσης, η κίτρινη γραμμή στο αριστερό άκρο της διαφάνειας είναι αναβατήρας, και αν ναι από που προς τα που? Στο σχεδιασμό προβλέπεται και 2ό καρεκλάκι απο το parking στο πάνω σαλέ?? Γενικά, αν κάποιος έχει γνώση των σχεδίων αυτών ας γράψει 2 λόγια, φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα (αν και λίγο προς σενάριο επιστημονικής φαντασίας στη χώρα που ζούμε).

Πόσες διαφάνειες με επεκτάσεις βουνών και νεων χιονοδρομικών θέλετε να σας φέρω;Τα όνειρα είναι καλά αρκεί όμως κάποια στιγμή να γίνονται πράξη και να φτιάχνονται σωστά και λειτουργικά.Θα προτειμούσα να γίνονταν επεμβάσεις στο υπάρχον και να δουλέυει συνέχεια.
panpanou
ακούστε παιδιά.

και εγώ είμαι υπέρ της κριτικής.

αλλά όχι όμως έτσι. Δεν μπορεί να ασκείται κριτική με ανοησίες.
Χάνουμε και εσείς που τα γράφετε αυτά και εμείς που τα διαβάζουμε και απαντάμε, την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ μας.
Και μετά, δικαίως κανείς δεν μας δίνει σημασία.

Κάντε όση κριτική θέλετε για τα 20 ευρώ του Σαββάτου ή δεν ξέρω κι εγώ για ποιο άλλο θέμα θέλετε.

Μην λέτε όμως τις ανοησίες που έχουν γραφτεί εδώ.

QUOTE(mainalo @ Jan 28 2008, 12:01 AM) [snapback]111620[/snapback]

Τα 6 με 7 μποφοράκια είναι 39 εως 62 χλμ αέρας ,αυτο τον αέρα στο surf τον έχουμε για πλάκα.Αν είναι αυτός αέρας για να κλείσει ενα συρόμενο τότε τι να πω.

συγνώμη εδώ κάνουμε σκι και όχι σερφ ή ιστιοπλοία.
Δεν ξέρω αν αυτός είναι αέρας για να κλείσει ένα συρόμενο. Ας μας το απαντήσουν αυτό οι ειδικοί. Υποψιάζομαι ότι κάθε λιφτ έχει specifications και όρια λειτουργίας.

Ξέρω όμως ότι αέρας 6-7 Β είναι πολύ δυνατός αέρας. Τα βιβλία λένε ότι με 7 μποφόρ κάποιος δυσκολεύεται να περπατήσει ενάντια στον αέρα και τα δέντρα κουνιώνται ολόκληρα (όχι μόνο τα κλαδιά τους) .....

Να μη γράψω για το Μαίναλο που δουλέυαμε για χρόνια τον αετό μέχρι 90 χλμ αέρα

90 χιλ/ώρα αέρας ισοδυναμεί με 10 Beaufort (whole gale - storm) !!!!
θες να μας πεις ότι δουλεύατε το λιφτ με αέρα 10 Βeaufort ;

Οι σπηλιάδες ήταν στα 75 με 80 χλμ αέρα και το δούλευαν σε πληροφορώ, και απλά το μόνο που έκαναν ήταν να του κόβουν ταχύτητα.

κι εγώ μια φορά έφερα το ιστιοπλοικό από την Ρόδο με 12-13 μποφόρ !!!! αλλά το πήγαινα σιγά.........
Με πιστεύεις; biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif

μην μας τρελλαίνετε άλλο. Καλό ΣΚ περάσαμε !!!
mainalo
Καλά τότε φαίνεται οτι εντάξει τα δικά μας τα μηχανάκια στο Μαίναλο θα ήταν χαλασμένα.Αλλά και στον Ηρακλή;
Ρώτησε να μάθεις απο κανέναν που ασχολείτε στα χιονοδρομικά.Τέτοιοι ανέμοι παίζουν σχεδόν συνέχεια το χειμώνα.

Και αφού θέλεις specifications και όρια λειτουργίας, δώσε μου 2-3 ημέρες και θα έχεις. wink.gif
Nickel
Δεν μπορεί να ασκείται κριτική με ανοησίες.

Δεν ξέρω αν αυτός είναι αέρας για να κλείσει ένα συρόμενο....

άρα μην βιαζόμαστε να κρίνουμε και να χαρακτηρίζουμε τις προτάσεις άλλων.
panpanou
οι ανοησίες έγκεινται στο ότι η εκτίμηση της έντασης του αέρα έγινε με το μάτι, από 400 μέτρα μακριά (... δεν κουνιόντουσαν οι άγκυρες !!!!...) αλλά και στην (καινούργια ....) άποψη ότι το λιφτ έκλεισε γιατί ... μεταφέρθηκε 30 μέτρα παραπάνω και εκεί το πιάνει .... πιο πολύ ο αέρας ....

παρεμπιπτόντως τυχαίνει να γνωρίζω (γιατί ρώτησα ....) ότι οι εκεί υπεύθυνοι ξέρουν ποιο είναι το όριο του αέρα για να δουλέψει το συγκεκριμένο λιφτ της άγκυρας. και γιαυτό δεν ανοίξανε το λιφτ (ή μάλλον το ανοίξανε λίγο και το ξανακλείσανε .... )

Επίσης έχουν και ανεμόμετρο.
Δεν περιμένανε εμάς να τους πούμε με το μάτι ή με το σαλιωμένο δάχτυλο πόσος είναι ο αέρας .....
kostasbmw
με αυτο το σκεπτικο πριν στησεις ενα χιονοδρομικο κοιταας και ποσες μερες το χειμωνα εχει αερα και τι ενταση εχει

αν τις μισες εχει αερα και δεν ανοιγει το μισο χιονοδρομικο γιατι να φτιαχτει

θα μου πεις δωρο ηταν καπου επρεπε να το βαλουν

το εβαλαν οκ ο κοσμος ανεβαινει και αυξανεται μετα χρονια και το χιονοδρομικο αντι να καλυτερευει χειροτερευει
τι φταιει εγω φταιω και αρκετοι αλλοι που το επισκεπτομαστε απο την ημερα των εγκαινιων και φασνταζομασταν πραματα και θαματα ?

κατι φταιει ας το βρουν μονοι τους γιατι θα μεινουν να το κοιτανε

ας αλλαξουν τους καθημενους στις πολυθρονες μπας και βρεθει κανενας χριστιανος να ασχοληθει
metero
Να επισημάνω το ότι ο αναβατήρας Άρτεμης στο σημείο το οποίο τοποθετήθηκε βγαίνει ποιο εύκολα εκτός λειτουργίας λόγω αέρα μου το ανέφεραν και υπάλληλοι του χιονοδρομικού με τους οποίους είχα συζήτηση και είναι λογικό να βγαίνει
Μόνο ένας άσχετος δεν θα το καταλάβει ποτέ αυτό ή κάποιος ο οποίος δεν θέλει να το παραδεχτεί για προσωπικούς λόγους

Όσο για τις πολυθρόνες αλλάζουν συχνά αλλά μόνο οι πολυθρόνες laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ΑΛΕΞΗΣ
Είναι πολύ ωραίο να λειτουργεί ένα χ/κ μέσω ενός forum χιονοδρομίας. Το θέμα όμως είναι ποιος υπογράφει για την ασφαλή λειτουργία του. Ο mainalo μήπως ; εγώ ; ο Johni ; η Boozer ; η γιαγιά μου ; ο metero ;

Για ένα λεπτό ρε καλά παιδιά. Ωραία τα λέμε όλοι μας και μια χαρά τα ξέρουμε όλα.
Πάμε να το λειτουργήσουμε για έναν μήνα ;
Αλλά να υπογράφουμε κιόλας έτσι. Όχι να γράφουμε και να σβήνουμε πίνοντας καφεδάκι...

Θέλετε να διαμαρτυρηθούμε σαν σύλλογος για κάτι ; Γράψτε τα παράπονά σας να τα στείλουμε (για άλλη μία φορά) στον Δ/ντή του χ/κ και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και θα λυθούν τα προβλήματα από Δευτέρα ελπίζω.
Θέλετε να πιέσουμε μήπως και διώξουμε τον Τσεκούρα από το χ/κ Καλαβρύτων ; Εάν κάποιος πιστεύει οτι φταίει ο Τσεκούρας και θα λυθούν τα προβλήματα του χ/κ Καλαβρύτων ας τεκμηριώσει την άποψή του και είμαι ο πρώτος που θα το ζητήσει επίσημα από τον Δήμο Καλαβρύτων. Είμαι όμως ο τελευταίος που ως πρόεδρος αυτού του συλλόγου θα χαλάσω τις σχέσεις μου μ' ένα χ/κ. Κι αυτό γιατί είμαστε εδώ για να συνδράμουμε την προσπάθεια των χ/κ όποιους κι αν έχουν δ/ντές.

Το Σάββατο συζητώντας με τον δ/ντή του χ/κ Πηλίου κ.Γώγο μου ανέφερε ανάλογα προβλήματα παγοποίησης και ανέμων σ' έναν από τους αναβατήρες του Πηλίου. Συμπτωματικά, άκουσα τα ίδια που έχω ακούσει κι από τον κ.Τσεκούρα για τη ''Στύγα'' και την ''Άρτεμις''. Για να χαλαρώσουμε λίγο γιατί πολλοί από τους ανθρώπους που μας διαβάζουν γελάνε μαζί μας. Μέχρι και «κουταμάρες» χαρακτήρισε άλλος συνομιλητής μου αυτά που γράφουμε για τους αναβατήρες και τις παγοποιήσεις και τους ανέμους. Ήρθα σε δύσκολη θέση λόγω του forum αφού μερικά από αυτά που γράφονται εδώ μέσα, φαίνονται χαζά στους ανθρώπους που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και να γίνουμε ισότιμοι συνομιλητές. Γι' αυτό μή ζορίζεστε. Όλα τα χ/κ κάνουν ότι μπορούν για να λειτουργούν καλύτερα και να μας εξυπηρετούν. Το Σάββατο στο Πήλιο δεν λειτουργούσε ο αναβατήρας που θα κάναμε το νυχτερινό. Επίτηδες έγινε ; Όλοι στενοχωρηθήκαμε, αλλά αφού δεν γινόταν διαφορετικά τί θα κάνουμε τώρα. Θα σταυρώσουμε τον κ.Γώγο ; Συνεπώς πιο χαλαρά και απολαύστε τον χειμώνα.
metero
Αυτό κάνουμε Αλέξη απολαμβάνουμε τον χειμώνα τα βουνά και τα χιόνια blink.gif blink.gif
ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kostakiskal
Πρόεδρε, ενδεχομένως να έχεις δίκιο.Και εγω δεν είμαι και κανένας πολύ σχετικός με το αντικείμενο.Ομως, έχοντας ταξιδέψει κάμποσο στο εξωτερικό, έχω δ ει να προηγείται χιονόπτωση που αφήνει 1 μέτρο χιόνι και την άλλη μέρα όλα είναι χαλί.Εχω τύχει σ ε άερηδες που δεν μπορείς να περπατήσεις ούτε 1 μέτρο, και όμως τα 2/3 τουλάχιστον του χ/κ είναι ανοιχτά.Εχω τύχει σ ε θερμοκρασίες νυκτός -25 στην βάση του χιονοδρομικού στα 1850 (σκεφτείτε τι έκανε στα 2800 που ήταν τα τερματικά των αναβατήρων) και όμως την άλλη μέρα όλα λειτουργούν κανονικά.Αυτοί, πως τα καταφέρνουν;και αν οι δικοί μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, μήπως θα ήταν φρονιμότερο να φωνάξουν κάποιον απο ε κεί να τους δείξει;
Και για να αρχίσουμε με τα παράπονα, ας ρωτήσει ο σύλλογος γιατί με τα 2/3 του βουνού κλειστά, το εισητήριο έκανε 20 ευρώ.καθώς και εαν υπάρχει ενα τιμολόγιο ανάλογα με το τι είναι ανοικτό ή κλειστό.Π.χ. Η στύγα κλειστή 20 ευρώ, η στύγα + άρτεμις κλειστή 20 ευρώ, η στύγα + άρτεμις + αχιλλέας πάλι 20 ευρώ κ.ο.κ.Τουλάχιστον στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, δ εν υπάρχουν ούτε παγοποιήσεις, ούτε αέρηδες, ούτε τίποτα άλλο.Θα ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω την επίσημη τοποθέτηση του κέντρου.Οπως π.χ. αν δ εν άνοιγαν καθόλου οι αναβατήρες, εαν θα επέστρεφαν μέρος του ποσού.
KonstantinosV
QUOTE(ΑΛΕΞΗΣ @ Jan 28 2008, 09:32 AM) [snapback]111656[/snapback]

Συνεπώς πιο χαλαρά και απολαύστε τον χειμώνα.

+1 Παιδιά χαρείτε το χιόνι και την ηρεμία του βουνού είναι δώρα Θεού! Μετά τον τραυματισμό μου και την απώλεια της σεζόν αναθεωρώ πλέον κάποια πράγματα. Μακάρι να είχα γερό το πόδι μου και ας έκανα σκι τις μισές φορές από αυτές που ανέβαινα. Υγεία και καλή καρδιά παιδιά.
louis
Μπορούμε να γράφουμε συνέχεια για το χιονοδρομικό στο Χελμό, αλλά η ουσία είναι μία...

Πόσες φορές μας ικανοποιεί και πόσες μας βασανίζει;
Εγώ προσωπικά έχω βασανιστεί περισσότερο απ' ότι έχω ευχαριστηθεί, παρότι μου αρέσει πολύ το τερέν του και το ανάπτυγμά του.
Δεν θέλω να αναφερθώ στα γιατί, είναι πάρα πολλά, αλλά όταν έχω μια μέρα διαθέσιμη και αμφιβάλλω για τις συνθήκες, ο Χελμός για μένα είναι too much risκ for nothing more και έτσι πάω Παρνασσό που ξέρω ότι πλέον θα προσπαθήσει να λειτουργήσει στο μέγιστο συνθηκών και δυνατοτήτων... dry.gif

Εγώ ευτυχώς εδώ που μένω, έχω 4 ημερήσιες επιλογές σε απόσταση "βολής".
Πραγματικά όμως λυπάμαι τους μη έχοντες, που είναι εντελώς εξαρτώμενοι από την λειτουργία του Χιονοδρομικού του Χελμού για να απολαύσουν το σκι τους...
Πρέπει να τρώνε συχνά πίκρες και κατανοώ την δικιά τους πίκρα...
mainalo
Αλέξη τώρα τι να γράψω. Λοιπόν αν είναι μάγκες ας βγούνε να μας πούνε στο σαιτ τους πόσο αέρα είχε το Σαββατο.και να προσέξουν τι θα πουνε γιατί τον ιδι αέρα είχε και στον Παρνασσό. Και για ποιό λόγο η άγκυρα ήταν κλειστή. Και μέχρι πόσα χλμ αέρα μπορεί να λειτουργεί.Ααααα και για πιο λόγο λειτουργούσε ολο το χ.κ Παρνασσού εκείνη την ημέρα εκτός της τηλεκαμπίνας για δυο ώρες

panpanou δόξα το θεό εχω αποκτήσει τόση εμπειρία απο τα χιονοδρομικά, μάλλον θα στο πω αλλιώς, όταν λειτουργούσα χ.κ κάποτε τα Καλάβρυτα ακόμα δεν υπήρχαν ούτε σε μακέτες, οπότε επετρεψέ μου και με το μάτι και απο μακριά να καταλαβαίνω πόσο αέρα έχει αλλά και αν είναι επικίνυνος για τη λειτουργία ενός συρόμενου.

Κατά τα υπόλοιπα δεν εχω παρα να συμφωνήσω με τον Κωστάκη.
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE(kostakiskal @ Jan 28 2008, 09:53 AM) [snapback]111660[/snapback]
...έχοντας ταξιδέψει κάμποσο στο εξωτερικό, έχω δει να προηγείται χιονόπτωση που αφήνει 1 μέτρο χιόνι και την άλλη μέρα όλα είναι χαλί
Έκανα πάλι αυτό την ερώτηση και έλαβα πάλι την ίδια απάντηση από διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν συγκρίνονται οι συνθήκες των δικών μας βουνών με αυτές του εξωτερικού. Συνθήκες=κλίμα, καιρός, εξοπλισμός, εργατικό δυναμικό. Τα ίδια είχαμε ακούσει και πέρυσι από τον κ.Τσεκούρα. Τότε δε μας άρεσαν. Τώρα που μας τα είπαν υπεύθυνοι λειτουργίας αναβατήρων, μέλη της ΕΟΧ, άνθρωποι εξειδικευμένοι είναι καλά ;

QUOTE(mainalo @ Jan 28 2008, 10:44 AM) [snapback]111672[/snapback]
...αν είναι μάγκες ας βγούνε να μας πούνε στο σαιτ τους πόσο αέρα είχε το Σαββατο.και να προσέξουν τι θα πουνε γιατί τον ιδι αέρα είχε και στον Παρνασσό. Και για ποιό λόγο η άγκυρα ήταν κλειστή. Και μέχρι πόσα χλμ αέρα μπορεί να λειτουργεί
Εάν είναι θέμα μαγκιάς, ας ανέβουμε στο βουνό να τους πλακώσουμε στο ξύλο να ησυχάσουμε...
Στο θέμα «αέρας», ξέρεις πολύ καλά οτι κάθε αναβατήρας συνοδεύεται από συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας. Βάζεις την υπογραφή σου για να λειτουργήσει όταν τις ξεπερνάει ;

QUOTE(mainalo @ Jan 27 2008, 07:58 PM) [snapback]111574[/snapback]
O metero σε πάρα πολλά που γράφει είναι σωστότατος. Καλό θα ήταν πιστέυω τα γραφομενά του να τα αφήνετε να βγαίνουν προς τα εξω και να μην παιρνούν απο τη θεία δίκη.Απο εκεί και μετά αν δεν αρεσουν τα γραμένα του ας τα κρίνει το φόρουμ
Κάτι πιο συγκεκριμένο ; Είσαι σίγουρος οτι υπάρχουν μηνύματα στο παρασκήνιο ; Γιατί Δ.Σ, Διαχειριστής και συντονιστές δεν γνωρίζουν κάτι τέτοιο. Εκτός εάν υπάρχει παραforum και δεν το γνωρίζουμε.

Παιδιά λίγη σοβαρότητα δεν θα βλάψει κανέναν. Όποιος θέλει να πετάει λόγια στον αέρα, ας το κάνει σε άλλα forum. Εδώ και χωρίς στοιχεία δεν θα μένουν αναπάντητα.
Είναι πολύ βαρύ για την αξιοπρέπειά μας και για το χρόνο που δίνουμε καθημερινά να την ακούμε κιόλας. Άδικα συμπεράσματα μακριά από 'μάς. Είναι κρίμα. Όποιος θέλει γράφει την άποψή του και όποιος θέλει τη διαβάζει.
Επίσης εάν κάποιους σας ενοχλεί η αντίθετη άποψη είναι πρόβλημα δικό σας και όχι των άλλων. Διαβάζω και σέβομαι τις απόψεις που καταγράφονται, με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ. Απλό. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε μία άποψη. Ιδίως εάν έχεις να κάνεις με επιλογή πολιτικής. Μακάρι οι επόμενοι που θα αναλάβουν την διοικητική τύχη του συλλόγου να τα πάνε καλύτερα. Και μακάρι οι επόμενοι που θα αναλάβουν τη χιονοδρομική τύχη του χ/κ Καλαβρύτων να το λειτουργούν άψογα. Έτσι θα αποδειχθεί και ποιός έκανε καλά τη δουλειά του και αν. Υπομονή...
Al_Foutzin
Περι ανεμων και υδάτων το καταντήσαμε..

kostasbmw
αλεξη
συμφωνω μαζι σου και ερωτω εγω ο ασχετος

αφου για λογους ασφαλειας δεν δουλευουν οι χ ψ αναβατηρες γιατι δεν διαμορφωνεται αναλογα και η τιμη του εισητηριου ??/
πως τελος παντων διαμορφωνεται η τιμη ?
ας μας δωσουν τις τιμες σε σχεση με τη λειτουργια των αναβατηρων να το ξερουμε απο πριν δεν ειναι δυσκολο
πχ στυγα εκτος τιμη 20,εκτος στυγα +αρτεμις 15,εκτος αρτεμις 19 δεν ειναι και πολλοι οι συνδυασμοι ωστε οποιος ανεβαινει να ξερει τουλαχιστον και τι θα του στοιχισει
εγω δεν πιστευω οτι αν παρει ανθρωπος τηλεφωνο και του πουν οτι πχ η στυγα δεν δουλευει να κανει ταξιδι 200 εως 400χιλ θα παει να πληρωσει 20 ευρω
το ιδιο ισχυει και το απεναντι μαγαζι με 30 ευρω
προσωπικα δεν εχω δωσει ακομα ευρω και στα 2 χιονοδρομικα

οταν το σκεφτουν και φτιαξουν τις τιμες τους να ειναι αναλογες των αποδοχων του μεσου και κατω ελληνα (ετησεις αποδοχες απο 8000 εως 13000) υπολογισμενες μηνιαιες χ 14

vvlah
Το Σάββατο το πρωί απελπίστηκα, όπως και τόσοι άλλοι, για τις τεράστιες ουρές, εξοργίστηκα για τα 20€ με το μισό βουνό κλειστό και αναρωτήθηκα γιατί δεν λειτουργεί η άγκυρα με τον αέρα.

Όταν με το καλό άνοιξε το μεσημέρι, φτάνοντας στον τελευταίο πυλώνα πριν την κορυφή, φάνηκε το πρόβλημα το οποίο ούτε φαινόταν από τη βάση αλλά ούτε και μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν τόσο έντονο. Στο τέλος της διαδρομής οι άγκυρες έκαναν τραμπάλα και χτυπιόντουσαν με δύναμη από τον αέρα. Ευτυχώς δεν παρέσυραν το συρματόσχοινο από τον οδηγό του.

Ειδικός δεν είμαι για να εκτιμήσω τον κίνδυνο από τη λειτουργία σε τέτοιες συνθήκες. Το αφήνω στους γνώστες. Ούτε μπορώ να πω με σιγουριά αν η μεταφορά του πυλώνα στην κορυφή ήταν σωστή. Αν την απόφαση την πήραν γνώστες (δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), υποθέτω ότι είχαν κάνει μετρήσεις ανέμου κλπ. οπότε ήξεραν τι έκαναν.

Όμως δεν μπορώ να δεχτώ την αντιμετώπιση που είχα όταν ρώτησα έναν από τους χειριστές αναβατήρα τι πρόβλημα υπήρχε και όλη μέρα δεν λειτουργούσε η άγκυρα. Χαμογελώντας, απάντησε: "Αυτός ο αναβατήρας κι αν έχει πρόβλημα. Που να σου εξηγώ!".

Άραγε ήταν δύσκολο; ήταν απασχολημένος; χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για να καταλάβεις αυτά που θα σου πει; οι χιονοδρόμοι είναι χαζοί και δεν τα "πιάνουν";

(για την ιστορία απάντηση δεν δόθηκε)

Δεν ξέρω τι από αυτά είχε στο μυαλό αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι σωστή αντιμετώπιση του πελάτη του. Ίσως η συμπεριφορά ενός εργαζόμενου να είναι άδικο να χαρακτηρίσει το σύνολο του ΧΚ. Υπάρχουν όμως πολλά παρόμοια παράπονα και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία αδιαφορίας για ακόμα και στοιχειώδη πληροφόρηση μόνο καλό δεν κάνει. Δεν περιμένει κανένας τη νεράιδα με το μαγικό ραβδί να αλλάξει τα πάντα σε μια μέρα, περιμένει όμως καλύτερη αντιμετώπιση και ενημέρωση. Τότε μπορείς να συγχωρήσεις τα όποια λάθη και προβλήματα υπάρχουν και ίσως να βοηθήσεις με τον τρόπο σου για να βελτιωθούν. Διαφορετικά ...

Τέλος, εντύπωση μου έκανε η προσθήκη διχτιού κάτω από την ουρά στο πιατάκι. Νομίζω σωστά έκαναν καθώς λίγο χαμηλότερα το χιόνι είναι πολύ λιγότερο και επικίνδυνο για όποιον κατηφορίσει ή πέσει προς τα εκεί. Ας φροντίσει όμως κάποιος να αφαιρέσει τις γυμνές μπετόβεργες που το στηρίζουν για να μη θρηνήσουμε θύματα. Αν κάποιος χάσει την ισορροπία του μπορεί να βρεθεί με μια μπετόβεργα καρφωμένη στο στήθος ή στο κεφάλι του. Κρίμα είναι να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χρημάτων να βρεθεί μια καλύτερη λύση! Ελπίζω κάποιος να ασχοληθεί με αυτό σύντομα.
TEOXALANDRI
Να κάνω και γω μια ερωτηση... ? Μπορεί σχετικός να μην είμαι αλλά έχω μια...
Αν θεωρήσουμε ότι με 7-8 Bf θα μπορούσε να δουλέψει η Άγκυρα... αλλά με δυσκολία μπορείς να περπατήσεις... (εγώ τουλάχιστον δυσκολέυομαι)...αν κάποιος αρχάριος χιονοδρόμος ανέβει και για κάποιο λόγο ... δεν μπορέσει να μείνει μέσα στις τραβέρσες που οδηγούν η στην Στύγα η στην Άρτεμις 3 και φύγει ή από την μια ή από την άλλη... ποιός θα αναλάβει την ευθύνη...? Εγώ πάντως όχι... Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε δει αρχάριους (με τζην παντελόνι & νοικιάρικο εξοπλισμό) να καβαλάνε την άγκυρα... Εμένα με έχει τσακίσει πέδιλο τέτοιου... (που έπεσε στο ανέβα φυσικά)...Και έχω δει αρκετές φορές κόσμο που δεν ξέρει σκι να προσπαθεί να κατέβει την "νέα Άρτεμις"... με τον σβέρκο... blink.gif Και μην ξεκινήσει καμιά κουβέντα για διχτια κλπ.. δεν θα το αντέξω... unsure.gif νομίζω...

QUOTE(kostakiskal @ Jan 25 2008, 10:32 PM) [snapback]111459[/snapback]

Και θα επανέλθω σ ε ενα προηγούμενο ε ρώτημα μου :ας μου απαντήσει κάποιος (ιδιαίτερα απο όσους αρπάζονται με το θέμα ΧΚΚ) γιατί η Βασιλίτσα με τον ίδιο α ριθμό αναβατήρων και περισσότερες πίστες καταφέρνει και έχει εισητήριο 13 ευρώ και βάζει και κανένα λιφτ που και που.

Είναι μέρες που ρώτησες αλλά τώρα την είδα....
Η απάντηση είναι απλή και την ξέρεις....
Η μεν Βασιλίτσα είναι δικαιοδοσίας Γ.Γ.Α. και το δε Καλάβρυτό Δ.Ε.
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δλδ...(φιλικά ε... huh.gif )

dipanou
.......έχω την εντύπωση ότι επαναλαμβάνονται άνα σελίδα τα ίδια πράγματα, χωρίς να υπάρχει εμφανής λύση του προβλήματος.......

....είμαι και εγώ ένας απο τους κοινούς θνητούς που:

-διαμαρτυρήθηκε διότι τα εκδοτήρια ανοίγουν στις 9, μαζεύοντας έτσι 30 μέτρα ουρά......

-του έφυγε ένα 20άρικο (και όχι ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ mad.gif ) έχοντας ανοιχτή ΜΟΝΟ τη Δάφνη και ημι-ανοιχτή τη Θέτιδα.....

-πάταγε μονίμως πέτρες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν μαζευτεί.....

-τσαντίστηκε στις ουρές, όπου όλοι οι Ελληνάρες σπρωχνόντουσαν, πατιόντουσαν, βριζόντουσαν κτλ......(νομίζω πέσαν και κάτι άπερκατ.... biggrin.gif )

-σταμάταγε το σκί του καθε πέντε λεπτά για να πλακωθεί με το κάθε σνοουμπορντά και την ταχύτητα του....

-ενοχλήθηκε για πολλά άλλα πράγματα.......

ΑΛΛΑ θέλω να θέσω μια ερώτηση (όχι ρητορική, όχι ειρωνική, όχι μπιχτή, απλά ΕΡΩΤΗΣΗ)

...εάν το Σάββατο, το χιονοδρομικο είχε τη δυνατότητα να άνοιξει την Άρτεμη, γιατί δεν το έκανε???...

--μήπως κάνει πόλεμο νεύρων στα μέλη του ΣΤΟΥΧ? blink.gif

--μήπως, εδώ και 20 χρόνια, δεν γνωρίζουν ακόμα τα specifications των lifts?.....

--μήπως πήγαν να γλυτώσουν τη ΔΕΗ του Σαββάτου?.....

--μήπως ξύπνησαν άκεφοι?....

Οι υποστηρικτές των παραπάνω, θέλω να μου απαντήσουν στο εξής ερώτημα....

Γιατί τότε να τo ανοίξουν την Κυριακή? (...όπου ο αέρας ήταν εμφανώς μειωμένος)

(επειδή ήμουν από τους πρώτους που ανέβηκαν όταν άνοιξε η Άρτεμης το Σάββατο, τα T-bars περιστρεφόντουσαν οριζόντια στο επάνω ράουλο, και συνεπώς το χτύπαγαν)

.....είναι προφανές ότι το χιονοδρομικό ΔΕΝ έχει σκοπό να καταστρέψει την περιουσία του....

.....είναι πιο προφανές ότι δε συγκινείται από τις απόψεις 20 μελών ενός forum.....

(για την ιστορία, το Σάββατο έσπασαν 2 άγκυρες από το lift)

....την Κυριακή έγινε ωραίο σκί...... smile.gif smile.gif
mainalo
QUOTE(TEOXALANDRI @ Jan 28 2008, 01:30 PM) [snapback]111720[/snapback]

Είναι μέρες που ρώτησες αλλά τώρα την είδα....
Η απάντηση είναι απλή και την ξέρεις....
Η μεν Βασιλίτσα είναι δικαιοδοσίας Γ.Γ.Α. και το δε Καλάβρυτό Δ.Ε.

Και λοιπόν τι έγινε με αυτό; Μπορεί ο δήμος να μην λαμβάνει απο το κράτος παίρνει όμως το 2% απο τις επιχειρήσεις (βλέπε καφετέριες,εστιατόρια,ξενοδοχεία,καφενεία).Αλήθεια πρίν γίνει το χ.κ πόσα είσπρατε ο δήμος απο αυτά και πόσα τώρα με το χ.κ ανεπτυγμένο;
TEOXALANDRI
QUOTE(dipanou @ Jan 28 2008, 03:33 PM) [snapback]111721[/snapback]

....την Κυριακή έγινε ωραίο σκί...... smile.gif smile.gif

ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖUUUUPEEEEERRRR wink.gif
metero
QUOTE(TEOXALANDRI @ Jan 28 2008, 01:30 PM) [snapback]111720[/snapback]

Ν..........................αν κάποιος αρχάριος χιονοδρόμος ανέβει και για κάποιο λόγο ... δεν μπορέσει να μείνει μέσα στις τραβέρσες που οδηγούν η στην Στύγα η στην Άρτεμις 3 και φύγει ή από την μια ή από την άλλη... ποιός θα αναλάβει την ευθύνη...? Εγώ πάντως όχι... Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε δει αρχάριους (με τζην παντελόνι & νοικιάρικο εξοπλισμό) να καβαλάνε την άγκυρα... Εμένα με έχει τσακίσει πέδιλο τέτοιου... (που έπεσε στο ανέβα φυσικά)...........

Για όλα υπάρχει λύση

Εγώ προτείνω τα εξής
Ή να μένει κλειστώ το ΧΚ για όλους όταν υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν μπορούν να κάνουν οι αρχάριοι
Η να τους κολλάμε ένα Ν στην πλάτη

Τώρα βέβαια άμα είσαι αρχάριος και πας σε μαύρη ή κόκκινη πίστα πιστεύω ότι θα πηγαίνεις και για μπάνιο στα βαθιά χωρίς να ξέρεις κολύμπι οπότε να κλείσουμε και τις θάλασσες για να μην πνιγεί κανένας
kostasbmw
teo
οι θεσεις που θετεις περι ασφαλειας δεκτες(αερας και τα λοιπα) αλλωστε μας τα εχουν αναλυσει κοσμος και κοσμακης και μη μου πεις οτι το πρωτο κριτηριο σου για να νεβεις στο βουνο ειναι η ασφαλεια γιατι δεν θα σε πιστεψω.

για το οικονομικο μηπως ξερεις να μας πεις ??(εννοω εισητηρια) με τι κριτηρια βγαινουν οι τιμες ? λολ

Al_Foutzin
και μη μου πεις οτι το πρωτο κριτηριο σου για να νεβεις στο βουνο ειναι η ασφαλεια γιατι δεν θα σε πιστεψω.

τι είναι αυτα που γράφονται.. ohmy.gif ohmy.gif δηλαδη η ασφάλεια δεν είναι το πιο σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε ένα βουνο?? blink.gif Τότε τι είναι?? το άν θα ανοίξει η στύγα και η κάθε στυγα και το άν ειναι καλοστρωμένη η πίστα??

Εγω προτιμώ η πίστα να μην είναι στρωμένη αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αυτόν που την στρώνει λόγω των καιρικων συνθηκων..

Φιλικά πάντα
Αl_Foutzin
mainalo
QUOTE(Al_Foutzin @ Jan 28 2008, 02:20 PM) [snapback]111734[/snapback]

τι είναι αυτα που γράφονται.. ohmy.gif ohmy.gif δηλαδη η ασφάλεια δεν είναι το πιο σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε ένα βουνο?? blink.gif Τότε τι είναι?? το άν θα ανοίξει η στύγα και η κάθε στυγα και το άν ειναι καλοστρωμένη η πίστα??

Εγω προτιμώ η πίστα να μην είναι στρωμένη αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αυτόν που την στρώνει λόγω των καιρικων συνθηκων..
Φιλικά πάντα
Αl_Foutzin

Τι εννοείτε βρε παιδιά ασφάλεια και κίνδυνος για το πάτημα μιας πίστας και ειδικά οταν έχεις ρατράκ με βίντσι;;; ohmy.gif
metero
Μιλάμε για την χιονοδρομία εδώ !!???
Δηλαδή για ένα άθλημα το οποίο γίνεται σε ανοιχτό χώρο σε βουνό με χιόνια και χειμώνα !!??? και περιμένουμε πότε θα έχει καλό καιρό και θα είναι όλα ασφαλές στην τρίχα για να κάνουμε σκι !!???

Μάλλον θα αρχίσω το μπαλέτο
Al_Foutzin
ομιχλη αερας το βράδυ..

αλλου ήθελα να επικεντρωθω..στην ασφάλεια του χιονοδρόμου!
Δηλαδη θεωρω πως ενας χιονοδρόμος θα πρέπει να κοιτάζει πρώτα αν οι συνθηκες εξασφαλίζουν την δική του και των υπολοίπων ασφάλεια και μετα να σκεφτει αν επρεπε να ανοιξει το τάδε λιφτ..και τελικα΄να κράξει wink.gif

Φυσικά όταν ξέρω πως ο καιρος πάνω στο βουνο κανει άγρια πράγματα (πχ αερας) δεν πρόκειται να ανέβω εκτος και αν θέλω να δοκιμάσω την ανθεκτικότητα του καινουργιου μου gore-tex μπουφαν tongue.gif ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.