Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το χ/κ Καλαβρύτων και εμείς
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
JohNi
QUOTE(ΑΛΕΞΗΣ @ Jan 28 2008, 09:32 AM) [snapback]111656[/snapback]

Για να χαλαρώσουμε λίγο γιατί πολλοί από τους ανθρώπους που μας διαβάζουν γελάνε μαζί μας. Μέχρι και «κουταμάρες» χαρακτήρισε άλλος συνομιλητής μου αυτά που γράφουμε για τους αναβατήρες και τις παγοποιήσεις και τους ανέμους. Ήρθα σε δύσκολη θέση λόγω του forum αφού μερικά από αυτά που γράφονται εδώ μέσα, φαίνονται χαζά στους ανθρώπους που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και να γίνουμε ισότιμοι συνομιλητές.

Αλεξη δε νομιζω οτι υπαρχει καποιος εδω μεσα που παριστανει τον ειδικευμενο σε θεματα που αφορουν τη λειτουργεια χιονοδρομικων κεντρων.Εμεις κανουμε κουβεντουλα ως ερασιτεχνες-λατρεις των χειμερινων sports και προσπαθουμε να βγαλουμε,εστω και λανθασμενα,καποια συμπερασματα.

Θα προτιμουσα να ελεγες στους κυριους,που εχουν καταλαβει θεσεις στα Χ/Κ μας με αξιοκρατικες διαδικασιες,να γραψουν καποιο αρθρο σχετικο με τα θεματα λειτουργιας/ασφαλειας ωστε να ''φωτισουν'' με τις γνωσεις τους και εμας.Θα ηταν πιο χρησιμο απο το να γελανε και να αποκαλουν ανοητους καποιους που δεν ειναι επαγγελματιες στο χωρο.
ΑΛΕΞΗΣ
QUOTE(kostasbmw @ Jan 28 2008, 12:35 PM) [snapback]111705[/snapback]
αλεξη συμφωνω μαζι σου
Είσαι υποχρεωμένος...

QUOTE(kostasbmw @ Jan 28 2008, 12:35 PM) [snapback]111705[/snapback]
ερωτω εγω ο ασχετος αφου για λογους ασφαλειας δεν δουλευουν οι χ ψ αναβατηρες γιατι δεν διαμορφωνεται αναλογα και η τιμη του εισητηριου ??/
πως τελος παντων διαμορφωνεται η τιμη ?
Άσχετη ερώτηση από έναν άσχετο, αλλά προφανώς δεν περιμένεις σχετική απάντηση από μένα.

QUOTE(JohNi @ Jan 28 2008, 02:54 PM) [snapback]111745[/snapback]
Θα προτιμουσα να ελεγες στους κυριους,που εχουν καταλαβει θεσεις στα Χ/Κ μας με αξιοκρατικες διαδικασιες,να γραψουν καποιο αρθρο σχετικο με τα θεματα λειτουργιας/ασφαλειας ωστε να ''φωτισουν'' με τις γνωσεις τους και εμας.Δεν θα ηταν πιο χρησιμο απο το να γελανε και να αποκαλουν ανοητους καποιους που δεν ειναι επαγγελματιες στο χωρο?
Γιάννη, οι κύριοι μας έχουν αναπτύξει τις απόψεις τους αρκετές φορές. Επίσης δεν απεκάλεσαν ανόητους κάποιους από εμάς, αλλά ανοησίες τα γραφόμενα μερικών που χωρίς να γνωρίζουν πετάνε κουβέντες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρθηκαν για το φαινόμενο της παγοποίησης και της μή λειτουργίας ενός αναβατήρα λόγω ισχυρών ανέμων και της απαίτησης μερικών χιονοδρόμων να δουλεύουν οι αναβατήρες όταν δεν πρέπει.

QUOTE(metero @ Jan 28 2008, 02:36 PM) [snapback]111739[/snapback]
Μάλλον θα αρχίσω το μπαλέτο
Μάλλον καλά θα κάνεις...και εις ανώτερα. Εύχομαι γρήγορα στην όπερα της Βιέννης να σε καμαρώσουμε με ρόζ πασουμάκι μπαλέτου και μίνι φουστίτσα...μούρλια θα είσαι...
Al_Foutzin
Μιλάμε για την χιονοδρομία εδώ !!???
Δηλαδή για ένα άθλημα το οποίο γίνεται σε ανοιχτό χώρο σε βουνό με χιόνια και χειμώνα !!??? και περιμένουμε πότε θα έχει καλό καιρό και θα είναι όλα ασφαλές στην τρίχα για να κάνουμε σκι !!???

Μάλλον θα αρχίσω το μπαλέτο

Άλλο στην τρίχα και άλλο να γίνεται χαμος και να κράζουμε παράλληλα γιατι δεν μπήκε εκει το συρρόμενο!
Δε σου πα ότι μόνο όταν έχει λιακάδα και άπνυα πρέπει να κάνουμε σκι.. ΕΛΕΟΣ
Αυτο που σου λέω είναι ότι πρέπει να κοιτάμε την ασφάλεια μας πάνω από όλα!

Προσωπικά άν θες να γνωρίζεις όλα τα προοηγούμενα χρόνια που ανέβαινα στο ΧΚΚ οι φορές που έκανα σκι με συνθηκες στην τριχα ήταν ελάχιστες.. και δεν είχα κανένα πρόβλημα να κανω σκι..
Άλλο αυτο και άλλο 7 μποφορ που γράφεται πιο πανω.. wink.gif

Think before you write smile.gif
Και εξάλλου..
Μην ξεχνας οτι κάνουμε τουριστικο σκι..
mainalo
Αλέξη μην με προκαλείς γιατί με τρώνε τα δαχτυλά μου.Αν θα αρχίσουμε να γράφουμε για το πότε πρέπει να δουλέυει τι, αλλά και τις ευθύνες που έχει αλλά και πρέπει να παίρνει ο καθένας, χιονοδρόμοι αλλά και χιονοδρομικά θα νυχτώσουμε και πάνω απο ολα κάποιοι μάλλον δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Παω να βάλω την κόρη μου για ύπνο, αντε γιατι με φτιάχνετε huh.gif
metero
Μάλλον θα αρχίσω τάβλι, γιατί ένας φίλος μου μόλις μου είπε ότι το μπαλέτο είναι επικίνδυνο , έπεσε επάνω του μία αρχάρια χορεύτρια την ώρα που κάνανε πιρουέτα μαζί και στραμπούλισε τον δεξί του όρχη
metero
Να επαναλάβω

Το θέμα δεν είναι γιατί δεν άνοιξε η Άρτεμης με αέρα
Αλλά το ότι καταστρέψανε ακόμα έναν αναβατήρα

Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει δικαίωμα του όπως και δικαίωμα μου να το καταλάβω και επειδή μπορεί να ενοχλεί δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το λέω
ΚΚΕ ΜΛ
Nickel
...έχοντας ταξιδέψει κάμποσο στο εξωτερικό, έχω δει να προηγείται χιονόπτωση που αφήνει 1 μέτρο χιόνι και την άλλη μέρα όλα είναι χαλί

ε οχι και χαλί... γιατι στο La Plagne είδαμε πολλές μέρες χάλι παρά χαλί απο το στρώσιμο των πιστών.
Πολλες φορές κλειστά λιφτ με δικαιολογια την ορατότητα αλλα και λόγο αέρα εκλεισε ενα απο τα πιο κεντρικά λιφτ του La plagne και ψαχναμε εναλλακτικα λιφτ για να παμε εκει που θέλαμε (προσεγγιση απο αλλη πλευρα του βουνου.)
Ατοπο το λιγοτερο Κostakiscal αυτο που συγκρινες χιονοδρομικα που εχουν 1 bowl/πλαγια με lift σε σχεση με τις Αλπεις που και εκεινοι κλεινουν πλευρες ολοκληρες λογω αέρα αλλά δεν φαίνεται μιας και τα χιονοδρομικά τους ειναι πολλές κοιλάδες/βουνα που ειναι προστατευμενα.

Εδω ακόμα και στο Παρνασσό πολλές φορες μας εχει τυχη να μη βλεπουμε τη μυτη μας απο ομιχλη και να μη δουλευει η μιση φτερολακκα λογω αερα και τα Κελλαρια να ειναι χαρα θεου με καλοκαιρινη μέρα.

Υπάρχουν πολλά που δε γνωρίζουμε και παιρνουν ρίσκα που αλλωτε τους βγαινους και αλλες φορες παθαινουν ζημιες τρελες.
Στο Πήλιο για να συνεχισω του Αλέξη έβαλαν το διθέσιο καρεκλακι να λειτουργησει το πρωι ενώ είχε μαυρο/διαφανο πάγο και ενω φαινοταν μια χαρα εφαγαν το υλικο απο τα ραουλα όλα μεσα σε δευτερολεπτα και εμεινε το λιφτ σταματημενο αρκετες μέρες μεχρι να ξαναφτιαχτει.
Αν δε το ανοιγαν το μισό βουνό θα έβριζε γιατι δε λειτουγει ο κινητηριος μοχλος του χιονοδρομικού.

Δε μπορεί να είναι όλα τόσο απλά.
Θυμάμαι και άλλη μια μέρα στο χκΠαρνασσού που ο ΠΔ έβαλε τον Ηρακλή πέρσι να δουλευει με ομιχλη/αερα και windchill Σιβηρίας (μεσα στα ασφαλή ορια του αναβατηρα αλλα πραγματικα απανθρωπες συνθηκες) αλλα όλοι οσοι διαμαρτυρόντουσαν γιατι δε δουλευε δε τόλμησαν να τον πάρουν δευτερη φορά και γύρισαν σαν σασκουατς.
Ομολογώ ότι ίσως διέκρινα και ένα ειρωνικό γελάκι απο τον διευθυντή tongue.gif

Θα συμφωνήσω με τον Loui
Πόσες φορές μας ικανοποιεί και πόσες μας βασανίζει;
Εγώ προσωπικά έχω βασανιστεί περισσότερο απ' ότι έχω ευχαριστηθεί, παρότι μου αρέσει πολύ το τερέν του και το ανάπτυγμά του.
Δεν θέλω να αναφερθώ στα γιατί, είναι πάρα πολλά, αλλά όταν έχω μια μέρα διαθέσιμη και αμφιβάλλω για τις συνθήκες, ο Χελμός για μένα είναι too much risκ for nothing more και έτσι πάω Παρνασσό που ξέρω ότι πλέον θα προσπαθήσει να λειτουργήσει στο μέγιστο συνθηκών και δυνατοτήτων...

Και πιστεύω οτι και πολλοί άλλοι συμφωνουν με αυτό, εαν είχα την διευθυνση του χκΚ αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθούσα να αλλάξω στους πελάτες μου!
Όσο παραμένει αυτή η σκέψη στους περισσότερους τότε το χκΚ μόνο θα χάνει πελάτες γιατι όσο γερνούν οι αναβατηρες/συρομενα/χιονστρωτηρες/προσωπικο έχεις να παλέψεις περισσότερο για τα Αυτονόητα!
mainalo
Ο κόσμος παραπονιέται και γράφει, οχι γιατί θέλουν το κακό του χ.κ αλλά γιατί θέλουμε να το δούμε να δουλέυει σωστά.
Αυτό το οποίο εδω και τόσα χρόνια συμβαίνει είναι οτι ποτέ μα ποτέ δεν μας έχουν δείξει οτι προσπαθούν για το μέγιστο των δυνατοτήτων τους (βλέπετε εγκαταστάσεις-ανθρώπινο δυναμικό).
Απεναντίας αυτό που βλέπουμε και έχουμε αποκομίσει οι περισσότεροι που πηγαίνουμε εκεί απο οταν άνοιξε το χ.κ είναι μια διάθεση του να μην διορθώνουμε τα κακώς κείμενα, να μην ενημερώνουμε σωστά σχεδόν ποτέ και χειρότερο όλων είναι οτι έχουν δείξει μια υπερβολική αγάπη στο να αρχειοθετούν αυτα που γράφει ο καθένας μας εδω μέσα και σε άλλα φορουμ ετσι ώστε να απειλούν με αγωγές μετά.
Όι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι πελάτες.
Οταν θα το καταλάβουν αυτό και αλλάξει και η συμπεριφορά τους τότε θα αλλάξουν και οι πελάτες απεναντί τους προς το καλύτερο.
ΑΛΕΞΗΣ
Mainalε, δεν μπορώ να σου απαντήσω...φαντάζομαι τον metero μπαλαρίνα...
Χρήστος Λάππας
Η γνώμη μου είναι ότι όταν στο snow forecast δίνει 50 και 55 χλμ αέρα, και παρόλα αυτά επιλέγουμε να ανέβουμε σε χιονοδρομικό που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον καιρό (άλλο Ελατοχώρι, άλλο Χελμός) και μετά γκρινιάζουμε στο forum που δεν δούλευαν κάποιοι αναβατήρες, μάλλον πάμε γυρεύοντας.

my 2 cents.
mainalo
QUOTE(ΑΛΕΞΗΣ @ Jan 28 2008, 03:38 PM) [snapback]111767[/snapback]
φαντάζομαι τον metero μπαλαρίνα...
Μπα δεν νομίζω φοβάται μην τραυματιστεί laugh.gif
JohNi
QUOTE(Χρήστος Λάππας @ Jan 28 2008, 03:39 PM) [snapback]111768[/snapback]

Η γνώμη μου είναι ότι όταν στο snow forecast δίνει 50 και 55 χλμ αέρα, και παρόλα αυτά επιλέγουμε να ανέβουμε σε χιονοδρομικό που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον καιρό (άλλο Ελατοχώρι, άλλο Χελμός) και μετά γκρινιάζουμε στο forum που δεν δούλευαν κάποιοι αναβατήρες, μάλλον πάμε γυρεύοντας.

my 2 cents.

+1

Για παραδειγμα,

Χτες το SR εδειχνε οτι σημερα ολοι οι αναβατηρες του ΧΚΠ θα ειναι ανοιχτοι ohmy.gif(αψογη ενημερωση biggrin.gif ) ,ενω το SF εδινε 50km αερα!!!Τελικα ηταν ανοιχτα μονο 3 lifts στη Φτερολλακα και ειχα δικιο που προτεινα σε ενα φιλο μου να μην ανεβει...
metero
QUOTE(JohNi @ Jan 28 2008, 03:49 PM) [snapback]111773[/snapback]

+1

Για παραδειγμα,

Χτες το SR εδειχνε οτι σημερα ολοι οι αναβατηρες του ΧΚΠ θα ειναι ανοιχτοι ohmy.gif(αψογη ενημερωση biggrin.gif ) ,ενω το SF εδινε 50km αερα!!!Τελικα ηταν ανοιχτα μονο 3 lifts στη Φτερολλακα και ειχα δικιο που προτεινα σε ενα φιλο μου να μην ανεβει...

- 100000000

ΠΡΟΦΑΝΩΣ DEN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ LIFT ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ Δ ΧΚ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΊΦΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Χρήστος Λάππας
Το πιατάκι ανάμεσα στην Στύγα και την άγκυρα λειτουργούσε;
metero
QUOTE(Χρήστος Λάππας @ Jan 28 2008, 04:21 PM) [snapback]111779[/snapback]

Το πιατάκι ανάμεσα στην Στύγα και την άγκυρα λειτουργούσε;

Άμα λειτουργεί αυτό είναι τζάμι το ΧΚ

ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Λέτε με το τάβλι να μου έρθει κάνα πούλη στο κεφάλι και να χτυπήσω !!???
Η εκεί που φυσάω τα ζάρια να καταπιώ κανένα !!???
Και εάν παίξουμε πλακωτό και είναι πρωτάρης ο άλλος λέτε να μου φέρει κανένα τάβλι στο κεφάλι
korn
ναι και περιμενε εσενα tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Χρήστος Λάππας
Μέτερο, πήγαινε να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες στον Χελμό. tongue.gif

Το ερώτημα γίνεται για να διαπιστώσουμε αν όντως πιο χαμηλά τα συρόμενα δεν είχαν πρόβλημα. Αν και βέβαια, το πιατάκι είναι ΠΟΛΥ πιο χαμηλά από την άγκυρα.
metero
QUOTE(Χρήστος Λάππας @ Jan 28 2008, 04:46 PM) [snapback]111787[/snapback]

Μέτερο, πήγαινε να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες στον Χελμό. tongue.gif

Το ερώτημα γίνεται για να διαπιστώσουμε αν όντως πιο χαμηλά τα συρόμενα δεν είχαν πρόβλημα. Αν και βέβαια, το πιατάκι είναι ΠΟΛΥ πιο χαμηλά από την άγκυρα.

Τις βαρκούλες της έχουνε με κάτω τα πανιά και προστατευμένες από τον αέρα
IPB Image
metero
NO COMMENTS

IPB Image
metero

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΧΕΛΜΟ

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΧΕΛΜΟ

IPB Image
TEOXALANDRI
QUOTE(metero @ Jan 28 2008, 06:04 PM) [snapback]111776[/snapback]

- 100000000

ΠΡΟΦΑΝΩΣ DEN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ LIFT ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ Δ ΧΚ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΊΦΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

Ρε Μετε(ο)ρε... tongue.gif το καταλάβαμε αυτό που λες αλλά και πάλι είναι προσωπική σου άποψη... Προσωπικά προτιμώ το λιφτ έτσι όπως έγινε γιατί δημιουργήθηκε μια ακόμα πιστα που παρόλο που σε βγάζει στην Δάφνη και τρως πιο πολύ ουρά είναι μια ακόμα (+Στυγα) αξιόλογη πίστα στο ΧΚΚ με πολύ καλή κλίση (ειδικα στην αρχή της) και με μεγάλο μήκος και πλάτος... Και είναι πάντα στρωμένη από την πρώτη μέρα που άνοιξε το ΧΚ.... Προτιμώ δλδ να είναι μερικές μέρες κλειστή και να είναι έτσι παρά πριν με την στενή τραβέρσα και αδιάφορη... όσον αφορά το μηκος και την κλίση.... wink.gif
metero
Επίσης να επισημάνω κάτι ακόμα, παρατήρησα ότι με το σκάψιμο της πλαγιάς για να καλυφθούν τα νεροφαγώματα στην περιφερειακή της Στύγας , έχουν δημιουργήσει ένα σκαλοπάτι από την δεξιά μεριά όπως κατεβαίνεις το οποίο είναι πάνω από ένα μέτρο σε πολλά σημεία, από την πάνω μεριά μαζεύει με καλή χιονόπτωση τουλάχιστον δυο με τρία μέτρα χιόνι. Δεν θέλω να το αναλύσω εγώ άλλο σκεφτείτε και μόνοι σας …………………
TEOXALANDRI
QUOTE(mainalo @ Jan 28 2008, 03:35 PM) [snapback]111723[/snapback]

Και λοιπόν τι έγινε με αυτό; Μπορεί ο δήμος να μην λαμβάνει απο το κράτος παίρνει όμως το 2% απο τις επιχειρήσεις (βλέπε καφετέριες,εστιατόρια,ξενοδοχεία,καφενεία).Αλήθεια πρίν γίνει το χ.κ πόσα είσπρατε ο δήμος απο αυτά και πόσα τώρα με το χ.κ ανεπτυγμένο;

Το ότι το ΧΚΚ δεν δείχνει ζημιά και έρχεται κερδοφόρο δεν σου λέει τίποτα...? Το ότι δεν τρώνε τα λεφτά... (προφανώς) ούτε αυτό λέει τίποτα...? Γιατί σίγουρα για κάποιους είναι σημαντικό... Και επειδή δεν είμαι οικονομολόγος για να αναλύσω τα χρηματοικονομικά των ΧΚ το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να συγκρίνεις το οικονομικό μέγεθος ΓΓΑ με όποιονδήποτε ΄μικρό δήμο.... Είναι τουλάχιστον αστείο... Να σου θυμίσω αυτό που είχες πει για το Μαίναλο κάπου αλλού..."Τον χειμώνα του 2002-2003 το χιόνι ξεπέρασε τα 4 μέτρα.Αρκεί να σου πώ οτι το πάρκινγκ του χ.κ είχε μείνει στο 1/5 του γιατί δεν είχαμε που να πάμε τα χιόνια.Ο αποχιονισμός τότε στον δήμο Λεβιδίου που ήταν και ο διαχειρηστής του χ.κ έφτασε στα 60 με 70.000 ευρώ, με λίγα λόγια τους έβαλε με τα μπούνια μέσα."

Και μην ξεχνάμε το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει μια τυχόν αποτυχία σε επενδυση στο ΧΚ....
metero
QUOTE(TEOXALANDRI @ Jan 28 2008, 05:42 PM) [snapback]111800[/snapback]

Ρε Μετε(ο)ρε... tongue.gif το καταλάβαμε αυτό που λες αλλά και πάλι είναι προσωπική σου άποψη... Προσωπικά προτιμώ το λιφτ έτσι όπως έγινε .................. Προτιμώ δλδ να είναι μερικές μέρες κλειστή και να είναι έτσι παρά πριν με την στενή τραβέρσα και αδιάφορη... όσον αφορά το μηκος και την κλίση.... wink.gif

ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΘΕΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ
laugh.gif laugh.gif laugh.gif

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ laugh.gif laugh.gif laugh.gif
skimad
QUOTE(kostakiskal @ Jan 28 2008, 09:53 AM) [snapback]111660[/snapback]

Και για να αρχίσουμε με τα παράπονα, ας ρωτήσει ο σύλλογος γιατί με τα 2/3 του βουνού κλειστά, το εισητήριο έκανε 20 ευρώ.καθώς και εαν υπάρχει ενα τιμολόγιο ανάλογα με το τι είναι ανοικτό ή κλειστό.Π.χ. Η στύγα κλειστή 20 ευρώ, η στύγα + άρτεμις κλειστή 20 ευρώ, η στύγα + άρτεμις + αχιλλέας πάλι 20 ευρώ κ.ο.κ.Τουλάχιστον στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, δ εν υπάρχουν ούτε παγοποιήσεις, ούτε αέρηδες, ούτε τίποτα άλλο.Θα ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω την επίσημη τοποθέτηση του κέντρου.Οπως π.χ. αν δ εν άνοιγαν καθόλου οι αναβατήρες, εαν θα επέστρεφαν μέρος του ποσού.
καποιανου πωπος πρεπει να πιαστει
το κεντρο εβαλε 20 ευρω το εισητηριο γιατι σου λεει αν κατσει ο αερας μετα θα ανοιξουμε την αρτεμι και την στυγα
αν σου βαλει εισητηριο 10-12-15 ευρω μετα αν κατσει ο αερας και ανοιξουν θα πετας απο την χαρα σου που κανεις σκι σε ολο το πεδιο με 12 ευρω πχ
ετσι ειναι και μου εχει τυχει στο παρελθον.πληρωσα 12 ευρω γιατι δεν λειτουργουσε τιποτα πανω λογο αερα και στις 10-30 ανοιξαν ολα
εγω γελαγα οι του κεντρου επιαναν το κεφαλι τους
ε τωρα αλλαξαν το συστημα και σου λενε κατσε να πισουμε εμεις λιγουλακι κ@λ@ καταλαβες;
kostasbmw
skimad
αν σου τον πιανουν μια φορα μπορει να κακομαθεις

οποτε ασε καλυτερα μακρυα και αλαργα
Jokey
Στο θέμα τιμολογιακής πολιτικής νομίζω πως για κάθε αναβατήρα που δεν δουλεύει είναι μειωμένο το εισιτήριο κατά δύο ευρώ .
fotski
Δηλαδή αν δεν λειτουργεί κανένα λιφτ πάλι πληρώνουμε; χεχε
Πάντως όλο προβλήματα με αυτό το χιονοδρομικό. Ευτυχώς που το βουνό έχει κάποια ομορφιά και τραβάει κόσμο ακόμα, γιατί για να αποφασίσεις να πας για σκι πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου.

Αλήθεια αφού μάχονται να τα φέρνουν βόλτα κάθε χρόνο και δεν υπάρχει προοπτική να βρουν χρήματα να φτιάξουν κάτι, γιατί αρνήθηκαν την πρόταση να ακολουθήσουν το μοντέλο του Παρνασσού;
Jokey
QUOTE(fotski @ Jan 28 2008, 10:22 PM) [snapback]111840[/snapback]

Αλήθεια αφού μάχονται να τα φέρνουν βόλτα κάθε χρόνο και δεν υπάρχει προοπτική να βρουν χρήματα να φτιάξουν κάτι, γιατί αρνήθηκαν την πρόταση να ακολουθήσουν το μοντέλο του Παρνασσού;

Φώτη το μοντέλο του Παρνασσού είναι πολλά χρόνια αυτό και μόνο τα δυο τελευταία φαίνεται πως αποδίδει .
Χρήστος Λάππας
Τελικά ξέρει κανείς να μας ενημερώσει αν το πάνω πιατάκι δούλευε όταν η άγκυρα ήταν ακινητοποιημένη λόγω αέρα;
metero
QUOTE(Χρήστος Λάππας @ Jan 28 2008, 11:08 PM) [snapback]111846[/snapback]
Τελικά ξέρει κανείς να μας ενημερώσει αν το πάνω πιατάκι δούλευε όταν η άγκυρα ήταν ακινητοποιημένη λόγω αέρα;
Δούλευε σερβίρανε γλυκό του κουταλιού

laugh.gif laugh.gif laugh.gif blink.gif blink.gif blink.gif
fotski
QUOTE(Jokey @ Jan 28 2008, 10:38 PM) [snapback]111842[/snapback]
Φώτη το μοντέλο του Παρνασσού είναι πολλά χρόνια αυτό και μόνο τα δυο τελευταία φαίνεται πως αποδίδει
Μιλάω για το φετινό μοντέλο
mainalo
Tο πάνω πιατάκι δούλευε αν εννοείτε για το Σάββατο.Φαίνεται πως αυτό το κακόμοιρο δεν το αγκαλιάζει ο αέρας όπως το υπόλοιπο βουνό.

Τελικά τι έγινε δεχτήκανε την πρόταση απο τον ΕΟΤ ή σε κανά δυο χρόνια τρία θα κοιτάνε με δέος και το στόμα ανοικτό στην απέναντι πλέυρά που θα έχει καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα πίστες;

TEOXALANDRI δεν ήξερα οτι σε ενα δήμο κοιτάνε πρώτα το πολιτικό κόστος.Τότε μπράβο τους.
Ενας δήμος κάνει επενδύσεις οχι πάντα με γνώμονα το συμφέρον του δήμου (πολιτικό κόστος) αλλά το συμφέρον ολης της ευρύτερης περιοχής.Τότε στις Αλπεις αλλά και αλλού δεν θα έπρεπε να έχει φτιαχτεί τίποτα και να κάθονται και να κλαίνε τη μοίρα τους.
metero
Αχ αυτό το πιατάκι έχει κάψει καρδιές laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Τι θα κάναμε χωρίς αυτό
Λέτε έτσι να πρωτοξεκίνησαν και τα ΧΚ των Άλπεων με ένα πιατάκι και να κάθονται να το κοιτάνε εάν το φυσάει ο αέρας !!?? blink.gif blink.gif blink.gif

panpanou
θα βάλω και αυτές τις φωτογραφίες για να βοηθήσω τους ... λιφτολόγους και τους υποψήφιους διδάκτορες της λιφτολογίας ..... biggrin.gif tongue.gif

εδώ είναι το τέρμα της άγκυρας όπως ήταν το 2004.
Παρατηρήστε τα συρματόσχοινα: μέχρι την (τελευταία) κολώνα είναι ανηφορικά και μετά οριζοντιώνονται ...
(για να προσανατολιστείτε: πίσω από το κιόσκι είναι η κορυφή Αυγό και πάνω από το πράσινο καπέλο του κοριτσιού φαίνονται στο βάθος τα Βαρδούσια ...)

IPB Image

εδώ φαίνεται καλά τι ακριβώς έγινε (η φωτό είναι από πεζοπορία στις πίσω (νότιες) πλαγιές του Χελμού τον Γενάρη 2007)
Η επιστροφή του λιφτ μετακινήθηκε στην καινούργια του θέση και απελευθέρωσε χώρο για τον διάδρομο προς την καινούργια πίστα

IPB Image

έτσι λοιπόν τώρα τα συρματόσχοινα κατηφορίζουν προς την επιστροφή του λιφτ (είναι η ίδια φωτογραφία με την πρώτη από άποψη προσανατολισμού)

IPB Image

εδώ φαίνεται η τωρινή επιστροφή του λιφτ και η παλιά του θέση

IPB Image

IPB Image

IPB Image

είναι, όπως αντιλαμβάνεσθε, ΑΝΟΗΣΙΑ να υποστηρίζει κάποιος ότι αυτή η μετακίνηση άλλαξε την δυναμική του
λιφτ, το εκθέτει σε αέρα ... και γι' αυτό τον λόγο έκλεισε η άγκυρα το προηγούμενο Σάββατο .....

Κάνοντας κριτική με τέτοιους όρους, απαξιώνουμε κάθε προσπάθεια να σταθούμε με κριτική ματιά αλλά εποικοδομητικά, απέναντι στο ΧΚΚ
(και αυτό έχει ζητήσει ο φίλος Βασίλης, όταν άνοιξε αυτό το thread, αυτό θέλουμε όλοι).

Δεν πρόκειται βέβαια κανένας από την διοίκηση του ΧΚΚ, να ασχοληθεί με την δική μας κριτική, όταν θα του παρουσιάζονται τέτοιες αφελείς απόψεις
και μάλιστα με ειρωνικό ύφος και μάγκικο στυλ "όλα τα καρφώνω, όλα τα μαχαιρώνω, είμαι ο γιος του πάρτα όλα" .....

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει και οφείλουμε να ασκούμε συνεχή κρίση στο ΧΚΚ για όσα θεωρούμε στραβά και έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν.
Για δε τα θέματα ασφάλειας η κριτική μας πρέπει να είναι σκληρότατη.

ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ όμως, χωρίς ειρωνεία και τζάμπα μαγκιές, χωρίς εμπάθειες και χωρίς απωθημένα.
Και όσο κριτικάρουμε τα κακώς κείμενα, άλλο τόσο οφείλουμε να επαινούμε τα καλά καμωμένα, δίνοντας κουράγιο σε αυτούς που εργάζονται εκεί.

Κριτική λοιπόν. Ας λέμε ό,τι νομίζουμε ότι δεν είναι σωστό.

Γιατί το εισιτηριο με το μισό χιονοδρομικό κλειστό είχε 20 ευρώ;
Γιατί τα εκδοτήρια ανοίγουν στις 9 η ώρα με ουρά 30 μέτρων και τον κόσμο να διαμαρτύρεται;
Γιατί τα ΣΚ χρησιμοποιείται το 3θέσιο καρεκλάκι και για τους επισκεπτες;
Γιατί στα λίφτ όπως αυτό της άγκυρας οι χιονοδρόμοι φεύγουν ένας ένας, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του χρόνου αναμονής;
Γιατί οι καμικάζι σκιέρ και boarders αφήνονται χωρίς έλεγχο και παρατήρηση;
Γιατί οι τουαλέτες των σαλέ είναι τόσο βρώμικες που στο τέλος θα κινδυνεύουμε από ηπατίτιδα όταν τις χρησιμοποιούμε;
Γιατί αφήνονται οι επισκέπτες και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις πίστες χιονοδρομίας;
Γιατί τα πλακάκια στην είσοδο του κάτω σαλέ είναι τοσο γλυστερά;
Γιατί δεν υπάρχει κουτί παραπόνων στο ΧΚΚ;

Συμπληρώστε όσα γιατί θέλετε.

αλλά και έπαινος.
Μπράβο σας για τα περσινά σας έργα. Οι καινούργιες πίστες, ακόμα και σε μένα που δεν μου αρέσουν τα πολλά στα βουνά, και είμαι δύσπιστος και όχι "φίλα κείμενος" προς τα χιονοδρομικά, φαντάζουν πολύ ωραίες και προκλητικές για χιονοδρομία.
Μπράβο για την σήμανση
Μπράβο για τις καλά στρωμένες πίστες
Μπράβο για τον πάντα ανοιχτό δρόμο σας
Μπράβο για το απέραντο πάντα εκχιονισμένο παρκινγκ σας
Μπράβο που είστε εκεί και ακούτε όποτε σας έχουμε αναζητήσει

Είμαστε οι χρήστες ενός χιονοδρομικού κέντρου, στην Ελλάδα του 2008, και θέλουμε να είμαστε πολιτισμένοι πελάτες ενός πολιτισμένου ΧΚ, που είναι άνετο, χαλαρό, έχει εξωστρέφεια, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, και που ακούει τους πελάτες του και συνεχώς βελτιώνεται όπου μπορεί ....

Για να τα καταφέρουμε αυτά, για να έχουμε αξιόπιστο λόγο, εμείς οι χιονοδρόμοι, δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική με ανοησίες, ψευτομαγκιές και ειρωνεία.

Μπορούμε;
Al_Foutzin
θα βάλω και αυτές τις φωτογραφίες για να βοηθήσω τους ... λιφτολόγους και τους υποψήφιους διδάκτορες της λιφτολογίας ..... biggrin.gif tongue.gif

εδώ είναι το τέρμα της άγκυρας όπως ήταν το 2004.
Παρατηρήστε τα συρματόσχοινα: μέχρι την (τελευταία) κολώνα είναι ανηφορικά και μετά οριζοντιώνονται ...
(για να προσανατολιστείτε: πίσω από το κιόσκι είναι η κορυφή Αυγό και πάνω από το πράσινο καπέλο του κοριτσιού φαίνονται στο βάθος τα Βαρδούσια ...)

IPB Image

εδώ φαίνεται καλά τι ακριβώς έγινε (η φωτό είναι από πεζοπορία στις πίσω (νότιες) πλαγιές του Χελμού τον Γενάρη 2007)
Η επιστροφή του λιφτ μετακινήθηκε στην καινούργια του θέση και απελευθέρωσε χώρο για τον διάδρομο προς την καινούργια πίστα

IPB Image

έτσι λοιπόν τώρα τα συρματόσχοινα κατηφορίζουν προς την επιστροφή του λιφτ (είναι η ίδια φωτογραφία με την πρώτη από άποψη προσανατολισμού)

IPB Image

εδώ φαίνεται η τωρινή επιστροφή του λιφτ και η παλιά του θέση

IPB Image

είναι, όπως αντιλαμβάνεσθε, ΑΝΟΗΣΙΑ να υποστηρίζει κάποιος ότι αυτή η μετακίνηση άλλαξε την δυναμική του
λιφτ, το εκθέτει σε αέρα ... και γι' αυτό τον λόγο έκλεισε η άγκυρα το προηγούμενο Σάββατο .....

Κάνοντας κριτική με τέτοιους όρους, απαξιώνουμε κάθε προσπάθεια να σταθούμε με κριτική ματιά αλλά εποικοδομητικά, απέναντι στο ΧΚΚ
(και αυτό έχει ζητήσει ο φίλος Βασίλης, όταν άνοιξε αυτό το thread, αυτό θέλουμε όλοι).

Δεν πρόκειται βέβαια κανένας από την διοίκηση του ΧΚΚ, να ασχοληθεί με την δική μας κριτική, όταν θα του παρουσιάζονται τέτοιες αφελείς απόψεις
και μάλιστα με ειρωνικό ύφος και μάγκικο στυλ "όλα τα καρφώνω, όλα τα μαχαιρώνω, είμαι ο γιος του πάρτα όλα" .....

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει και οφείλουμε να ασκούμε συνεχή κρίση στο ΧΚΚ για όσα θεωρούμε στραβά και έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν.
Για δε τα θέματα ασφάλειας η κριτική μας πρέπει να είναι σκληρότατη.

ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ όμως, χωρίς ειρωνεία και τζάμπα μαγκιές, χωρίς εμπάθειες και χωρίς απωθημένα.
Και όσο κριτικάρουμε τα κακώς κείμενα, άλλο τόσο οφείλουμε να επαινούμε τα καλά καμωμένα, δίνοντας κουράγιο σε αυτούς που εργάζονται εκεί.

Κριτική λοιπόν. Ας πουμε τι νομίζουμε ότι δεν είναι σωστό.

Γιατί τα εκδοτήρια ανοίγουν στις 9 η ώρα με ουρά 30 μέτρων και τον κόσμο να διαμαρτύρεται;
Γιατί στα λίφτ όπως αυτό της άγκυρας οι χιονοδρόμοι φεύγουν ένας ένας, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του χρόνου αναμονής;
Γιατί οι τουαλέτες των σαλέ είναι τόσο βρώμικες που στο τέλος θα κινδυνεύουμε από ηπατίτιδα όταν τις χρησιμοποιούμε;
Γιατί αφήνονται οι επισκέπτες και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις πίστες χιονοδρομίας;

Συμπληρώστε όσα γιατί θέλετε.
Είμαστε οι χρήστες ενός χιονοδρομικού κέντρου, στην Ελλάδα του 2008, και θέλουμε να είμαστε πολιτισμένοι πελάτες ενός πολιτισμένου ΧΚ, που είναι άνετο, χαλαρό, έχει εξωστρέφεια, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, και που ακούει τους πελάτες του και συνεχώς βελτιώνεται όπου μπορεί ....

Για να τα καταφέρουμε αυτά, για να έχουμε αξιόπιστο λόγο, δεν μπορούμε να ασκούμε κριτική με ανοησίες και ειρωνεία.

+100000000
Και καληνυχτα! smile.gif
Fidelio
QUOTE(panpanou @ Jan 29 2008, 02:34 AM) [snapback]111867[/snapback]

(...)Γιατί το εισιτηριο με το μισό χιονοδρομικό κλειστό είχε 20 ευρώ;

This is THE million dollar question !

Αν απο την μια μεριά δεν πρέπει να έχουμε παράπονα απο τον καιρό (δυναμη της φύσης είναι αυτή) , ίσως δεν θα έπρεπε να προσπερνάμε έτσι εύκολα το γεγονός οτι μερικές φορές μας περνάνε και για ανόητους , στην σημερινή ευρωπαική ελλάδα. Βέβαια η απορία μου και εμένα είναι ρητορική και θα έλεγα οτι σαφώς και δεν αφορά την γραμμή management την άποψη των λιγοστών χιονοδρόμων με ρεαλιστικές απαιτήσεις. Γενικότερα όμως θα έλεγα οτι αυτο αποτελεί ένα απο τα σημεία των καιρών όχι του χινοδρομικού , αλλα της πολιτικής της λαμογιάς που έχει κατακλύσει την ελληνική πραγματικότητα - και παρασέρνει και τον τελευταίο wannabe αθώο ή ιδεαλιστή. Εν κατακλείδι νομίζω οτι οι χιονοδρόμοι ίσως θα έπρεπε να το κατανοούν αυτό και να κάνουν τα στραβά μάτια , γιατί ξέρουν πολλοί καλά οτι ένα χιονδρομικό με x<20-15ευρώ εισιτήριο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα απαιτούμενα των λογιστικών στόχων. Ωστόσο ένα γαμώτο μενει ΄: Γιατί να πληρώσω παραπάνω, για κάτι το οποίο δεν το αξίζει; Εκείνο που δεν έχει γίνει κατανοητό απο τους έλληνες - κάτι που ο maximus το έχει αναφέρει σε σχετική αρθρογραφία του περι "Αγγελάδας" και τα συναφή - είναι το ζήτημα της ολικής ποιότητας στην προσφορά των υπηρεσιών. Τι να πω , δεν ξέρω αν θα φτιάξει ποτέ το πράμα σε τούτη την χώρα, ίσως τώρα επειδή νυστάζω και ετοιμάζομαι να την πέσω για ύπνο, να τα βλέπω θολά πολύ τα πραματα. . .

kostasbmw
παπαπανου
δεν ξερω αν επιρεασε η θεση και τι επιρεασε

ρωτω μηπως τα πιατακια η αγκυρα μολις τα αφηνουν οι χιονοδρομοι στα τελευταια μετρα επιρεαζονται απο τον αερα στα τελευταια μετρα και τα διπλωνει(τα φερνει γυρω ο αερας η τα εκτροχιαζει)
εγω δεν εχω παει να κανω αυτοψια ουτε θα παω παρα μονο οταν εχει λιακαδα να το συνδυασω και με ηλιοθεραπεια
το θεμα με τις μετακινησεις των λιφτ λιγο με ενδιαφερει ,περισσοτερο με ενδιαφερει το τιμολογιο και αυτο θιγω κατα καιρους το θεμα ειναι αν απασχολει τους πολλους
αν το τιμολογιο ειναι λογικο μπορει να δουν εκτος απο φοιτητες και κανεναν αλλον καθημερινη και σαββατοκυριακο
MakisM
QUOTE(Fidelio @ Jan 29 2008, 03:50 AM) [snapback]111870[/snapback]
This is THE million dollar question !

Αν απο την μια μεριά δεν πρέπει να έχουμε παράπονα απο τον καιρό (δυναμη της φύσης είναι αυτή) , ίσως δεν θα έπρεπε να προσπερνάμε έτσι εύκολα το γεγονός οτι μερικές φορές μας περνάνε και για ανόητους , στην σημερινή ευρωπαική ελλάδα. Βέβαια η απορία μου και εμένα είναι ρητορική και θα έλεγα οτι σαφώς και δεν αφορά την γραμμή management την άποψη των λιγοστών χιονοδρόμων με ρεαλιστικές απαιτήσεις. Γενικότερα όμως θα έλεγα οτι αυτο αποτελεί ένα απο τα σημεία των καιρών όχι του χινοδρομικού , αλλα της πολιτικής της λαμογιάς που έχει κατακλύσει την ελληνική πραγματικότητα - και παρασέρνει και τον τελευταίο wannabe αθώο ή ιδεαλιστή. Εν κατακλείδι νομίζω οτι οι χιονοδρόμοι ίσως θα έπρεπε να το κατανοούν αυτό και να κάνουν τα στραβά μάτια , γιατί ξέρουν πολλοί καλά οτι ένα χιονδρομικό με x<20-15ευρώ εισιτήριο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα απαιτούμενα των λογιστικών στόχων. Ωστόσο ένα γαμώτο μενει ΄: Γιατί να πληρώσω παραπάνω, για κάτι το οποίο δεν το αξίζει; Εκείνο που δεν έχει γίνει κατανοητό απο τους έλληνες - κάτι που ο maximus το έχει αναφέρει σε σχετική αρθρογραφία του περι "Αγγελάδας" και τα συναφή - είναι το ζήτημα της ολικής ποιότητας στην προσφορά των υπηρεσιών. Τι να πω , δεν ξέρω αν θα φτιάξει ποτέ το πράμα σε τούτη την χώρα, ίσως τώρα επειδή νυστάζω και ετοιμάζομαι να την πέσω για ύπνο, να τα βλέπω θολά πολύ τα πραματα...
Αν και κοιμωμενος...ορθως ομιλησες!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Συμφωνω και γω! Στα πλαισια του λογικου, οι τιμες λιγο πολυ ειναι δεδομενες. Αν πεσουν πιο χαμηλα bye bye Χιονοδρομικο (το οποιο Χιονοδρομικο...) αν παει πιο ψηλα απο το ανεκτο, bye bye πελατεια!

"...ειναι το ζητημα της ολικης ποιοτητος στην προσφορα των υπηρεσιων..."

Αυτο εχει ενστερνισθει ο κος Δριβας, το εχει κανει στοχο του και πραξη, και γι'αυτο τον εχουμε ολοι στην κορυφη. Επιτρεψτε μου να σημειωσω οτι και αλλοι Δ/ΧΚ καταβαλλουν πολυ καλες και φιλοτιμες προσπαθειες, αλλα την "ολικη" δεν την εχουν καταφερει ακομα.

Το πακετο "ολικη ποιοτητα" περιλαμβανει ποιοτητα στρωσιματος, ασφαλεια πιστων, ευγενες/προθυμο/γρηγορο προσωπικο, αποψη για το μελλον, ικανοτητα management, ικανοτητα public relations. Σιγουρα ξεχνω και καποια αλλα...

Δεν ισχυριζομαι οτι το ΧΚΠ εχει φτασει στην τελειοτητα σε ολα τα επι μερους θεματα του 'πακετου'. Ειμαι ομως εφησυχασμένος ότι έχουν τεθεί στόχοι σέ όλα τα επί μέρους θέματα και οτι γίνονται προσπάθειες γιά την επίτευξή τους.

Προσωπική μου γνώμη είναι οτι το ΧΚΚ έχει παρόμοιους στόχους καί γίνεται προσπάθεια. Απλά ο στόχος του θέματος public relations είναι πολύ χαμηλός λόγω προτέρου "μή εντίμου βίου" (αναφερομαι στα λαθη περι απειλων, μηνυσεων κλπ στα οποια ο Δ/ΧΚΚ δεν ειναι αμοιρος ευθυνων). Για να αναγνωρισω ομως του ανθρωπου του στραβου το δικιο, φανταζεσαι να βγει στο φορουμ γιατι δεν ανοιξε η Στυγα και να πει 'δεν ανοιξα τη Στυγα, διοτι κατα την κριση μου οι συνθηκες ηταν επικινδυνες...'. Με οσα παθη εχουν συσσωρευθει, θα καει το ομοιωμα του στην πλατεια του φορουμ... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Προσωπικη μου γνωμη παντα!

Λοιπον, επειδη χιοναει εξω απ' το μπαλκονι μου, παω να το απολαυσω! Καλημερα σε μας (το χιονοδρομικο κοινο) και καλες δουλειες στους Δ/ΧΚ που πρεπει να φροντισουν το 'πακετο'

Fidelio περαστικα!

Φιλικα

ΜακηςΜ
TEOXALANDRI
Mε κάλυψε 1000000001% ο panpanou

Ευχαριστώ.... τα ρέστα μου... blink.gif
vvlah
QUOTE(Χρήστος Λάππας @ Jan 28 2008, 11:08 PM) [snapback]111846[/snapback]
Ναι, δούλευε (το Σάββατο)
kostakiskal
παιδιά , δ εν ξέρω τ ι λέτε εσείς, αλλά με όλα αυτά , τα ελληνικά χ/κ σε 2-3 χρόνια θα ψάχνουν να βρουν πελάτες με το ντουφέκι.Ηδη, τα πρώτα δ είγματα μεγάλης μείωσης αριθμού σκιερ τα βλέπουμε και φέτος.Ηδη τ ο Μπάνσκο επεκτείνεται.Οι Βούλγαροι ετοιμάζουν και άλλο κάπου ε κεί κοντά (Kulinotto ή κάπως έτσι , ας δώσει πληροφορίες ο Σάκης).Το Kozuf ετοιμάζεται και αυτό.Οι άλπεις έχουν φτάσει σ το σημείο να είναι πιο οικονομικές απο τα ελληνικά χ/κ (για υπηρεσίες ας μην το συζητήσουμε) και εδω οι αρμόδιοι κοιτάζουν να διώξουν και τους λίγους εναπομείναντες.Να δ είτε που το επόμενο σ/κ θα είναι ακόμα λιγότεροι οι σκιερ.Και εμείς τσακωνόμαστε για την άγκυρα ή τη στύγα.Εαν δ εν καταλαβάινουν οι υπεύθυνοι, τι πρέπει να κάνουν για να κρατήσουν τον κόσμο που τους φεύγει, τι να πούμε εμείς.Ας κλείσουν όλα, προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου.
και μην μου πει κανείς για επεκτάσεις, αναβαθμίσεις κλπ.Πέραν οτι τα ακούμε πολλά χρόνια, οταν δ εν είσαι σε θέση να λειτουργήσεις καλά 2-3 αναβατήρες, τι θα κάνεις με τους 10;Και για να ανταγωνιστείς τους ξένους, θα πρέπει να κάνεις τέτοιες επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό και μηχανήματα που σε καμιά 10ετια και αν , θα αρχίσει να σου αποδίδει, και με δεδομένη τη μείωση του αριθμού επισκεπτών κάθε χρόνο.Aς κάνουν οι ειδικοί στα οικονομικά και στο management εδω μέσα τους υπολογισμούς τους, να δούμε αν μπορούν να γίνουν υγιείς επενδύσεις ή αν μπορεί να βρεθέι κανένας τρελός ιδιώτης.
Και αυτό ε ίναι το μεγάλο κακό απο συμπεριφορές τέτοιες.οτι ο έλληνας χιονοδρόμος πλέον εγκαταλείπει την ελλάδα.
Nickel
Δεν υπάρχει περίπτωση ο χιονοδρόμος να χορτάσει με μια αντε 2 εβδομαδες σκι το χρόνο στις Αλπεις αρα παντα θα υπάρχουν ανθρωποι που θα θέλουν σωστα χιονοδρομικά στην Ελλάδα συμφωνα με τα ελληνικα δεδομενα.
η μειωση των επισκεπτων οφείλεται στους κακους χειμώνες, περσι και φέτος (αν και νωρις) και δεν ειναι μονο ελληνικο φαινόμενο. Ακομα και στις Αλπεις οι κρατησεις για μεσα στις γιορτες ήταν λίγο "νευρικες" μιας και επαθαν λαχταρα το 06/07.
Τεσπα χρειάζονται λεφτά και κανενα δημοτικο χιονοδρομικο δε θα τα βρει για να γινει κατι ουσιαστικο.

Θα το δεχόμουν το 20αρικο αν εβαζε οριο στο ποσες κάρτες θα εκδιδε το χιονοδρομικό συμφωνα με τους αναβατήρες που λειτουργούν, τουλάχιστον να μπορεις να κανεις σκι σαν ανθρωπος και οχι σαν σαρδέλα. (ουτοπια)
kostasbmw
μπορει να μη χορτασει πανο αλλα δεν θα ειναι και στη τσιτα ντε και καλα

καθε σαββατοκυριακο να ανεβει στο βουνο

θα ειναι ποιο χαλαρος

zox
Πάντως από τις φωτογραφίες που παρέθεσε ο Panpanou για το νέο τερματικό της Άρτεμις,τουλάχιστον εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν ήταν στην προηγούμενή του θέση και τόσο προφυλαγμένο από τους αέρηδες,ώστε τώρα με την μετακίνησή του να υποστηρίζουμε ότι έγινε μέγα έγκλημα και κουταμάρα ή ότι καταστράφηκε ένα λιφτ που πριν δεν είχε κανένα πρόβλημα από άερα/παγοποίηση κλπ.Όσο εκτεθειμένο ήταν το τερματικό της Άρτεμις τα προηγούμενα χρόνια (ακριβώς πάνω στην ράχη),άλλο τόσο είναι και τώρα,που έπεσε 7 μέτρα από την πίσω μεριά.Όσες μέρες θα έμενε κλειστή για αυτό το λόγο στο παρελθόν,άλλες τόσες θα μένει και τώρα.Οπότε,εντάξει να δεχτώ ότι το κακό δεν διορθώθηκε με κάποιου είδους κατασκευή/στέγαστο,ωστόσο δεν έγινε και χειρότερο,όπως γράφτηκε.Τουλάχιστον τώρα εξυπηρετεί καλύτερα τις πίστες.

-) Οπότε ενίσταμαι για το ότι τόσα χρόνια και μέχρι σήμερα,δεν έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα/κατασκευή προτασίας του τερματικού της Άρτεμις λόγω άερα/παγοποίησης.
ο) Κρατώ ουδέτερη στάση,για το αν η επέκταση του τερματικού ως έχει έχει επιβαρύνει τη λειτουργία του αναβατήρα λόγω έκθεσης στα καιρικά φαινόμενα
+) Συγχαίρω που οι πίστες εξυπηρετούνται καλύτερα και έχουν γίνει και τα απαραίτητα χωματουργικά.

Ίσως στο άμεσο μέλλον το επόμενο έργο τους να είναι η προσθήκη μια καλύπτρας/στεγάστρου στο τερματικό της Άρτεμις -και γιατί όχι και της Στύγας-ώστε να αντιμετωπιστεί επαρκώς τουλάχιστον το θέμα παγοποίηση τερματικών σταθμών.

Και να σας πω.....το ονειρεμένο εναέριο από τη βάση του χ/κ στο Αυγό -που και η διεύθυνση έχει μέσα στα σχέδιά της- λογικά κι αυτό θα αντιμετωπίζει προβλήματα έκθεσης στον δυνατό άερο στο τερματικό του.Οπότε όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα να εγκατασταθεί το λιφτ προβλέψτε και 30.000 για ένα στέγαστρο wink.gif

Νομίζω ότι η κριτική βασισμένη στην μετακίνηση κατά 30 μέτρα του τερματικού αυτοακυρώνεται.Και όπως λέει ο Panpanou καλύτερα και ωφελιμότερα θα ήταν αν το άσβεστο πάθος και ενέργεια για κριτική (που εννοείται ότι καλό είναι να υπάρχει) το διοχετεύαμε σε πιο ουσιαστικά θέματα που σίγουρα παρουσιάζονται στο χ/κΚ και είναι και άμεσα διαπραγματεύσιμα (π.χ τιμές,ενημέρωση,ασφάλεια).Πριν μερικά χρόνια έτυχε να υποστηρίξω κι εγώ αυτό το πνεύμα της επικοδομητικής κριτικής,αλλά μάταια μιας και τότε η πόλωση κυρίως μεταξύ διεύθυνσης χ/κ και πελατών κυριαρχούσε + τροφοδοτούταν από κάτι αγωγές rolleyes.gif.Εν μέσω "σύρραξης",φωνές για ήπιους τόνους και μεθοδικές κινήσεις απλά πνίγονταν.
Τώρα παρατηρείται πόλωση και οπαδισμός μεταξύ των μελών του φόρουμ - πελατών του χ/κΚ σκιαγραφώντας έναν ιδιότυπο εμφύλιο huh.gif. Πάντως,όπως και να έχει, είναι κρίμα να ουρλιάζουμε επί παντός επιστητού,να απλώνουμε αβέρτα τα δίχτυα της ολοκληρωτικής κριτικής κι ότι ψάρι πιάσουμε,κι ας μην τρώγεται (κι αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Χ/Κ).

Υπόψην ότι και οι κρίνοντες κρίνονται από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο φόρουμ από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και την υποφαινόμενη διάθεσή τους.Το κακό όμως είναι ότι η μόνιμη και αποκλειστική κριτική είναι και κουραστική και φορτική και προκλητική όχι μόνο στους αποδέκτες της (το πως το εκλαμβάνουν αυτοί πρόβλημα δικό τους),αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο φόρουμ,που μπορεί να έχουν μια διαφορετική ή μια πιο μετριοπαθή αντίληψη.Και το τελευταίο είναι ένα θέμα που οφείλει να απασχολεί όλους μας,διότι λειτουργεί ως αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στο φόρουμ.
Αντιστοίχως ισχύουν,αλλά από την ανάποδη, για τους ανελέητα επαινούντες dry.gif

Προσοχή δε λέω όσοι θέλουν να κάνουν δριμύα κριτική ή και υποστήριξη να πάψουν (προς Θεού),απλά να γνωρίζουν τουλάχιστον ότι πρέπει να ζυγίζουν και λίγο τα λόγια τους και τις εκφράσεις τους (κι όχι τόσο τις ουσιαστικές τους θέσεις),διότι υπάρχει ο κίνδυνος για ανάλογη ενστικτώδη αντίδραση και μοιραία ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ από μια άλλη πλευρά/μερίδα των συμμετεχόντων στο φορουμ με την ίδια υπερβολή και φανατισμό.

Δύο πράγματα που παρατηρώ γιατί μου φάινεται είναι ώρα και για λίγη ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ (που την έχουμε λίγο ξεχάσει):

1) Δεν χρειάζεται κάθε thread να εξελίσσεται σε κοκορομαχία.Δηλαδή "δεν σταματάω αν δεν κάνω τον αντικρουόμενο να αποδεχτεί δημοσίως τα δικά μου επιχειρήματα". Ας κουλάρουμε λίγο,ας αφήσουμε να πέσει και κάτι κάτω,να πούμε την άποψή μας,να ακούσουμε και των άλλων και μην φτάνουμε στα άκρα,διότι δεν βγάζει πουθενά ,παρά μόνο σε εντάσεις.Το έιδαμε στο παρελθόν,το βλέπουμε και τώρα.

2) Κάθε κριτική για το χ/κΚ αμέσως απλώνει τα πλοκάμια για το χ/κΠ και αντίστροφα.Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει πλέον.Λέγεται π.χ κάτι άσχημο για το χ/κΚ ,τσουπ θα αντιπαρατεθεί ένα στραβό του χ/κΠ.Ασκείται κριτική για μια ενέργεια του χ/κΠ ,τσουπ θα ανταπαντηθεί με κριτική σε ενέργεια του χ/κΚ.

Λέει κάποιος "Μα το χιόνι ήταν έτσι κι έτσι στο χ/κΚ,και η Στύγα δεν δούλευε και το εισητήριο ήταν ακριβό" και απαντά ο άλλος "Ναι,αλλά και στο χ/κΠ είχε πέτρες ,και γινόταν χαμός στα πάρκινγκ και το εισητήριο είναι ακόμα πιο ακριβό" και πάει λέγοντας.Με άλλα λόγια πλέον επειδή έχουμε εξαντλήσει τα επιχειρήματα υποστήριξης ή δεν έχουμε στοιχεία/αποδείξεις,έχουμε φτάσει ούτε λίγο,ούτε πολύ στην νοσηρή κατάσταση του αλληλοθαψίματος sad.gif
Εντάξει,όντως υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χ/κ του νότου,ωστόσο χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε σαν οπαδοί ?
Χρήστος Λάππας
Κρατάω κάτι που θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας:

QUOTE(zox @ Jan 29 2008, 12:54 PM) [snapback]111930[/snapback]
...Υπόψην ότι και οι κρίνοντες κρίνονται από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο φόρουμ από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και την υποφαινόμενη διάθεσή τους.Το κακό όμως είναι ότι η μόνιμη και αποκλειστική κριτική είναι και κουραστική και φορτική και προκλητική όχι μόνο στους αποδέκτες της (το πως το εκλαμβάνουν αυτοί πρόβλημα δικό τους),αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο φόρουμ,που μπορεί να έχουν μια διαφορετική ή μια πιο μετριοπαθή αντίληψη.Και το τελευταίο είναι ένα θέμα που οφείλει να απασχολεί όλους μας,διότι λειτουργεί ως αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στο φόρουμ.
Αντιστοίχως ισχύουν,αλλά από την ανάποδη, για τους ανελέητα επαινούντες dry.gif

Respect Mr. Zox. wink.gif

mainalo
panpanou οταν στήνεις ενα χιονοδρομικό και ακόμα περισσότερο όταν ξεκινάς να κάνεις μια μελέτη για να βάλεις εναν αναβατήρα το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι κατά πόσο ο αναβατήρας αυτός θα είναι εκτεθειμένος στόν καιρό.Αυτό είναι αντικείμενο μελετών απο έμπειρους ανθρώπους το οποίο δεν γίνεται για μια σαιζόν μόνο αλλά για τουλάχιστον 3 με 5 χρόνια.Αυτό μας έμαθαν κάποτε οι Γάλλοι της ΡΟΜΑ και αυτό κάνουν στα χιονοδρομικά που στήνουν.
Ε λοιπόν με συγχωρήτε πολύ αλλά σε αυτό τον τομέα στους αναβατήρες Στύγα και άγκυρα το χ.κ Καλαβρύτων έχει αποτύχει ολοκληρωτικά.Και τα τελευταία χρόνια ενω έβαλαν κάποια χρήματα στο χ.κ για έργα αντι να κοιτάξουν να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα φτιάχνουν νέες πίστες.Το αποτέλεσμα είναι εδω και 20 χρόνια ο κοσμάκης (πελάτες) να ταλαιπωρούνται συνεχώς για τα ίδια πράγματα και βελτίωση δεν φαίνεται πουθενά.

Οσο για τα περί λιφτολογίας κτλ αφήστε το καλύτερα το εχω σπουδάσει αρκετά το θέμα με διδακτορικό για πολλά χρόνια επάνω σε πυλώνες και ράουλα.

Εδω να πάμε σε πιο απλα βέβαια πραγματάκια, αλήθεια στην Στύγα εκεί που είναι η γκρεμίλα θα μπει ποτέ κανά διχτυ ασφαλέιας όπως έχουν και τα οργανωμένα χιονοδρομικά των ευρωπαικών προδιαγραφών ή οχι;

ΤΕΛΟΣ
kostasbmw
ΖΟΧ
αγαπητε αν διακρινουν οι αρμοδιοι εμπαθεια στα γραφομενα ας τα διαγραφουν
βλεπω οτι ολοι ασχολεισθαι περισσοτερο με τα τεχνικα θεματα

εγω εχω πει για μερικα απλα πραγματα

γιατι να ανοιγει το ταμειο στις 09.00 ???

γιατι να μην μεταφερθει μπροστα στο σαλε να μην το πιανει και ο αερας και κρυωνουν οι κοπελες και δεν ανοιγουν το παραθυρο στο γκισε αμεσως οταν ερχεται ο πελατης αλλα να εξυπηρετουνται και οι φαν της δαφνης ?

γιατι να μην σινιαρουν το σαλε λιγο που εχει την εικονα παρατημενου ,κυριως οι τουαλετες (απαραδεκτες) ?

γιατι δεν διαμορφωνουν αφου ξερουν οτι δεν δουλεουν καποια λιφτ τη τιμη αμεσα αλλα περιμενουν μερικες φορες να διαμαρτυρηθει ο κοσμος και μετα να προχωρησουν στην αναλογη μειωση?

γιατι να μπουρδουκλωνονται οι τουριστες της ωρες αιχμης παντου οπου δεν θαπρεπε

γιατι δεν διαμορφωνουν στο κατω βαβυ ενα χωρο για τα ελκυθρα που εχουν γινει τωρα πια μονιμη πηγη κινδυνου(μπροστα στο σαλε) για ολους , τελος παντων καπου που να μην ενοχλουν γιατι συνηθως μαζι με ενα ελκυθρο ακολουθουν και 1 η 2 ατομα(γονεις)

αυτα δεν στοιχιζουν και πολλα νομιζω

zox
Όπου αρμόδιοι = moderators.
Κώστα αυτό που γράφεις,το φαντάζεσαι να γίνεται πράξη,εξαντλώντας μάλιστα το γράμμα του κανονισμού?
Θα μας σταύρωναν και θα μας έκαιγαν σαν τις μάγισσες το Μεσσαίωνα tongue.gif tongue.gif
Εσύ π.χ θα το δεχόσουν? O metero π.χ αποκλείεται να το δεχόταν πάντως rolleyes.gif
Εδώ οι moderators δεν πειράζουν απολύτως τίποτα και πάλι υποψίες εγείρονται.Τώρα εσύ προτείνεις ευθέως να διαγράφονται ποστς αν διακρίνουμε εμπάθεια. Χμμμμ.... πραγματικά αναρωτιέμαι τι moderatorιλίκι θα ήθελε το φορουμικό κοινό τελικά?

Προς το παρόν ως moderator μπορώ να μαζεύω ότι ερώτημα κατατείθεται από τα τα μέλη του φόρουμ και να τα παραπέμψω στο Δ.Σ,ώστε είτε να τα προωθήσει προς απάντηση στην διεύθυνση του χ/κΚ,είτε να συζητηθούν καλήν ώρα στην εκδρομή στο χ/κΚ.

Μέχρι τώρα έχουμε:

(Από Panpanou)

(Από mainalo)
αλήθεια στην Στύγα εκεί που είναι η γκρεμίλα θα μπει ποτέ κανά διχτυ ασφαλέιας όπως έχουν και τα οργανωμένα χιονοδρομικά των ευρωπαικών προδιαγραφών ή οχι;

(Από Kostasbmw)
γιατι να μην μεταφερθει μπροστα στο σαλε να μην το πιανει και ο αερας και κρυωνουν οι κοπελες και δεν ανοιγουν το παραθυρο στο γκισε αμεσως οταν ερχεται ο πελατης αλλα να εξυπηρετουνται και οι φαν της δαφνης ?
γιατι να μην σινιαρουν το σαλε λιγο που εχει την εικονα παρατημενου ,κυριως οι τουαλετες (απαραδεκτες) ?
γιατι δεν διαμορφωνουν αφου ξερουν οτι δεν δουλεουν καποια λιφτ τη τιμη αμεσα αλλα περιμενουν μερικες φορες να διαμαρτυρηθει ο κοσμος και μετα να προχωρησουν στην αναλογη μειωση?
γιατι δεν διαμορφωνουν στο κατω βαβυ ενα χωρο για τα ελκυθρα που εχουν γινει τωρα πια μονιμη πηγη κινδυνου(μπροστα στο σαλε) για ολους , τελος παντων καπου που να μην ενοχλουν γιατι συνηθως μαζι με ενα ελκυθρο ακολουθουν και 1 η 2 ατομα(γονεις)

(Και για του λόγου το αληθές στο τελευταίο ερώτημα του Kostasbmw...εδώ) blink.gif rolleyes.gif unsure.gif unsure.gif

Παρακαλώ προσθέστε όσοι ενδιαφέρεστε τα ερωτήματά σας - κριτική σας.

Ως Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ απευθυνόμαστε στην διεύθυνση του χ/κΚ από το 2005 είτε ηλεκτρονικά,είτε και μέσω αναδημοσίευσης στην τοπική εφημερίδα...http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=2668&st=0...τώρα από απαντήσεις.....στην αρχή είχαμε ομολογουμένως κάποια "προβλήματα". rolleyes.gif rolleyes.gif...αλλά εντάξει όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα βελτιώνονται.
mainalo
QUOTE(zox @ Jan 29 2008, 03:32 PM) [snapback]111969[/snapback]

Μέχρι τώρα έχουμε:

(Από Panpanou)

(Από mainalo)
αλήθεια στην Στύγα εκεί που είναι η γκρεμίλα θα μπει ποτέ κανά διχτυ ασφαλέιας όπως έχουν και τα οργανωμένα χιονοδρομικά των ευρωπαικών προδιαγραφών ή οχι;

(Από Kostasbmw)

αλήθεια στην Στύγα εκεί που είναι η γκρεμίλα θα μπει ποτέ κανά διχτυ ασφαλέιας όπως και σε άλλα επικίνδυνα σημεία του χ.κ ετσι ώστε να λειτουργεί με περισσοτερη ασφάλεια τις ημέρες που έχει ομίχλη και να μην κλείνει για αυτό το λόγο.

Να κάνουν κάτι επιτέλους ΄(στέγαστρα; ) με τα τερματικά της Στύγας-άγκυρας ετσι ωστε να προφυλαχθούν οσο περισσότερο γίνεται απο τον αέρα και πάγο
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.