Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ενημέρωση για το Φαλακρό
Snowclub.gr Forums > Βουνό και χιόνι > Χιονοδρομικά
foititiskavala
Thelw na enimerosw oso ton dinaton perisotero komso gia tin katastash tou xionodromikou kentrou sto falkaro opoios endiaferete na kanei se pista (ektos se baby lift) an ton endiaferoun esto kai ligo ta ski tou na mi skeftei kan to falakro h katastash einai aparadekti to xioni den tha kseperna ta 2-3cm isa-isa skepazei tis petres (aplos de faiinontai...) alla ta ski tis vlepoun gia ta kala... Den exw ksanadei tetoia katastash se allo xionodromiko (oute stin ellada oute ektos) na exoun anoixtes tetoiou eidous pistes... Piga kai xrisimopoisa ekei gia prwti mou fora ta kainouria mou pedila kai me mia molis katavash ginane xeirotera kai apo ta pio metaxeirismena... fisika sikwthika kai efiga den me eniakse h karta twn 15 euro oute oti piga ws ekei kai ekana 1 volta mono... h aneuthinotita einai auti pou me tsantizei!!

Θέλω να ενημερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για την κατάσταση του χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό. Όποιος ενδιαφέρετε να κάνει σε πίστα (εκτός σε baby lift) αν τον ενδιαφέρουν έστω και λίγο τα σκι του να μην σκεφτεί καν το Φαλακρό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, το χιόνι δεν θα ξεπερνά τα 2-3cm ίσα ίσα σκεπάζει τις πέτρες (απλώς δεν φαίνονται...) αλλά τα σκι τις βλέπουν για τα καλά... Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση σε άλλο χιονοδρομικό (ούτε στην Ελλάδα, ούτε εκτός) να έχουν ανοιχτές τέτοιου είδους πίστες... Πήγα και χρησιμοποίησα εκεί για πρώτη μου φορά τα καινούργια μου πέδιλα και με μια μόλις κατάβαση γίνανε χειρότερα και από τα πιο μεταχειρισμένα... Φυσικά σηκώθηκα και έφυγα, δεν με ένοιαξε η κάρτα των 15 Ευρώ, ούτε ότι πήγα ως εκεί και έκανα μια βόλτα μόνο... Η ανευθυνότητα είναι αυτή που με τσαντίζει!!

Παρακαλούμε να σέβεστε τους κανονισμούς του forum και να μην χρησιμοποιείτε Αγγλικούς χαρακτήρες για Ελληνικό κείμενο.

Η ομάδα συντονιστών.
Χ.Λ.
Al_Foutzin
Ειναι πολυ σοβαρό αυτο πού γράφεις αν είναι τοσο χάλια η κατασταση..

Το SR δείχνει Ηλιοφάνεια
Τελ.χιον/ση:02/01/08
Υψος χιον.βάσης:40 εκ.
Υψος χιον.μέσης:50 εκ.
Υψος χιον.κορυφ:60 εκ.
Ποιότ.χιονιού:Παγωμένο
Θερμ.βάσης:-4c
Ανεμος:10 Km/h ΝΔ

Περιεργο να είναι τοσο κραυγαλέα η διαφορα με την πραγματικότητα..
Για να δουμε..

Προς αποφυγή παρεξηγησεων δεν λέω πως η μία ή η αλλη πλευρα λένε ψεματα απλά εκφραζω τον προβληματισμό μου..
kosmasdlk
θελοντας να ενημερωσω κι εγω θα ελεγα οτι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος παραπανω για την πιστα του παππου.Εκει παραδεχομαι οτι κι εγω αγανακτησα.Στις επανω πιστες(χιονοτρυπα,σαλε)η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη.Εγω προσωπικα ειδα πολυ λιγες πετρες επανω.Οσο για τις ποσοτητες που λενε για το χιονι κι εγω θα ελεγα πως λιγο υψυλοτερες απ'οτι στην πραγματικοτητα.(Ειμουν στο φαλακρο το σαββατο)
Michalis
Θέλω να ενημερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για την κατάσταση του χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό. Όποιος ενδιαφέρετε να κάνει σε πίστα (εκτός σε baby lift) αν τον ενδιαφέρουν έστω και λίγο τα σκι του να μην σκεφτεί καν το Φαλακρό. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, το χιόνι δεν θα ξεπερνά τα 2-3cm ίσα ίσα σκεπάζει τις πέτρες (απλώς δεν φαίνονται...) αλλά τα σκι τις βλέπουν για τα καλά... Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση σε άλλο χιονοδρομικό (ούτε στην Ελλάδα, ούτε εκτός) να έχουν ανοιχτές τέτοιου είδους πίστες... Πήγα και χρησιμοποίησα εκεί για πρώτη μου φορά τα καινούργια μου πέδιλα και με μια μόλις κατάβαση γίνανε χειρότερα και από τα πιο μεταχειρισμένα... Φυσικά σηκώθηκα και έφυγα, δεν με ένοιαξε η κάρτα των 15 Ευρώ, ούτε ότι πήγα ως εκεί και έκανα μια βόλτα μόνο... Η ανευθυνότητα είναι αυτή που με τσαντίζει!!
Όπως λέει και η παροιμία.. πέφτοντας μαθαίνεις! Με την κάρτα των 15 Ευρώ πήγες μόνο στον Παππού όπου βέβαια είχε πέτρες. Την επόμενη φορά θα γνωρίζεις πως οι πάνω πίστες έχουν πολύ χιόνι και καθόλου πέτρες,θα πληρώνεις 17 Ευρώ θα πηγαίνεις εκεί και θα ευχαριστιέσαι σκι. Και κάτι άλλο,το Φαλακρό προφανώς αυτό το χρονικό διάστημα είναι το βουνό με το περισσότερο χιόνι στην Ελλάδα, σκέψου λοιπόν τι γίνεται στα άλλα χιονοδρομικά από πέτρα. Με αυτή τη λογική λοιπόν δεν θα πρέπει να ανοίγει κανένα χιονοδρομικό στη χώρα.
tktis
Φίλε foititis είσαι άτυχος γιατί αν είχες διαβάσει μια προηγούμενη συζήτηση για το Φαλακρό εδώ:

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...pic=5720&st=140

θα γνώριζες ότι στον παππού είχε πέτρες από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με δεδομένο ότι δεν χιόνισε θα έπρεπε να περιμένεις να έχει και αυτό.

Στις επάνω όμως πίστες (καρτάλκα και χιονότρυπα) το πολύ χιόνι διατηρείται και είναι πολύ καλά.

Για τον παππού μάλιστα αυτό που διαπίστωσα είναι ότι τα πράγματα ήταν πολύ βελτιωμένα αφού, σε αντίθεση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οπτικά ήταν κάτασπρος. Είχαν βγάλει με τα χέρια όσες πέτρες κυκλοφορούσαν και μετέφεραν από δίπλα (που έχει πολύ) αρκετό χιόνι ούτως ώστε να γίνεται σχεδόν κανονικά σκι.
alexpowder
Το Φαλακρό καθόλου προφανώς δεν είναι το βουνό με το περισσότερο χιόνι στην Ελλάδα. Αναφορικά Βασιλίτσα, Βόρρας έχουν πολύ καλές συνθήκες. Και σε τελική βάση, η ποσότητα χιονιού γενικώς δεν είναι το μόνο κριτήριο για ασφαλή χιονοδρομία χωρίς πέτρες αλλά και παράγοντες όπως η προετοιμασία των πιστών.

Έχω ακούσει αρκετά παράπονα για τις πίστες του Φαλακρού αυτή την περίοδο. Και εγώ ο ίδιος έχω γράψει κάποια post για ελλειπή ενημέρωση από το ΧΚΦ και δεν είναι ζήτημα χρημάτων η ενημέρωση αλλά ενδιαφέρoντος. Και φυσικά δεν παίρνω το μέρος κάποιου ΧΚ ούτε μεροληπτώ.
tktis
aalexpowder τελικά πήγες στο Φαλακρό?
alexpowder
Όχι τελικά, λόγω ασθένειας αλλά και αμφιβολίας για το χιόνι. Μάλλον δεν ήταν όσο άσχημα νόμιζα ειδικά, που από ότι είδα είχε φανταστικό καιρό την Κυριακή. Από ότι ξέρω ρίχνει όμως πάνω τώρα. Ευχαριστώ όλους για την ενημέρωση όμως!
Michalis
QUOTE(alexpowder @ Jan 14 2008, 10:20 AM) [snapback]109590[/snapback]

Το Φαλακρό καθόλου προφανώς δεν είναι το βουνό με το περισσότερο χιόνι στην Ελλάδα. Αναφορικά Βασιλίτσα, Βόρρας έχουν πολύ καλές συνθήκες. Και σε τελική βάση, η ποσότητα χιονιού γενικώς δεν είναι το μόνο κριτήριο για ασφαλή χιονοδρομία χωρίς πέτρες αλλά και παράγοντες όπως η προετοιμασία των πιστών.

Έχω ακούσει αρκετά παράπονα για τις πίστες του Φαλακρού αυτή την περίοδο. Και εγώ ο ίδιος έχω γράψει κάποια post για ελλειπή ενημέρωση από το ΧΚΦ και δεν είναι ζήτημα χρημάτων η ενημέρωση αλλά ενδιαφέρoντος. Και φυσικά δεν παίρνω το μέρος κάποιου ΧΚ ούτε μεροληπτώ.

Φίλε Alex powder,
την πληροφορία μου για το ότι το Φαλακρό έχει το περισότερο χιόνι στην Ελλάδα τη βάσισα (Δυστυχώς) στον πίνακα του snow report της προηγούμενης εβδομάδας όπου βέβαια τα ύψη χιονιού δίνονται από τα ίδια τα χιονοδρομικά...Βέβαια σήμερα βλέπω πως η Βασιλίτσα δίνει σαφώς περισσότερο χιόνι!!!
Σ' ό,τι αφορά την κατάσταση των πιστών νομίζω πως τα πράγματα είναι πραγματικά καλά,δεν θεωρώ πως με τις συνθήκες που επικρατούν φέτος θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.
Εκεί που φαίνεται πάντως πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα αδικαιολόγητα είναι στον τομέα της ενημέρωσης γιατί ακούω πως παραπονιέται πολύς κόσμος και προφανώς έχει δίκιο.
Στη Δράμα από το πρωί βρέχει και πάνω χιονίζει καλά,καλές κατεβασιές σε όλους!
alexpowder
Σύμφωνοι Michalis.
Το πολύ θετικό είναι ότι το κενό καλύπτεται από την ενημέρωση του κόσμου που μεταφέρει την πληροφορία από τα ΧΚ και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια καλή χιονόπτωση και η συζήτηση για τις πέτρες θα είναι παρελθόν.

P.S. Εν αναμονή των 1.00-2.00m για να σταματήσουμε να μετράμε εκατοστά... επιτέλους
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.