QUOTE(geo @ Jan 18 2008, 09:59 PM) [snapback]110351[/snapback]
Τελος ας μην ξεχναμε, οτι στο παρελθον ναυαγησε η τοποθετηση αποσυμπλεκομενου αναβατηρα στα Ανω Κελαρια, ο οποιος ειχε δημοπρατηθει, εξαιτιας της Δνσης Δασων η οποια ανεφερε οτι η εκταση ανηκει σε αυτην και οχι στον τοτε ΕΟΤ.
Το θέμα με τις περίφημες "δασικές εκτάσεις" είναι τεράστιο και πολύπλοκο και προφανώς ήταν η αιτία των προβλημάτων με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσα χρόνια.
Όμως εγώ θα ρωτήσω και
προκαλώ οποιοδήποτε δασάρχη να μου απαντήσει:
Από που προκύπτει ότι οι δασικές υπηρεσίες είναι
ιδιοκτήτες εκτάσεων; Μήπως κύριοι δασάρχες έχετε υπερβεί κάθε όριο δικαιοδοσίας σας στο σημείο αυτό; Γνωρίζετε την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου η οποία
αυτή και μόνον αυτή διαχειρίζεται κατά νόμον τη δημόσια περιουσία, όπως είναι και οι δασικές εκτάσεις; Μήπως κατά το νόμο η δικαιοδοσία σας φτάνει μέχρι τον
χαρακτηρισμό και μόνον μιας περιοχής ως δασικής ή μη και τη διαφύλαξη του χαρακτήρα της ως δασικής,
σε καμία όμως περίπτωση δεν χρίζονται και από πουθενά οι δασικές υπηρεσίες και το Υπουργείο Γεωργίας ως ιδιοκτήτες. Ιδικτήτης είναι το Ελληνικό Δημόσιο και έχει άλλο όργανο για τη διαχείριση της περιουσίας του.
Μήπως θυμάται κανείς δασάρχης γιατί, βάσει σχετικής γνωμοδότησης του Αρείου Πάγου προς τις αρμόδιες κατά τόπους επίτροπές
απορρίφθηκαν συλλήβδην οι ενστάσεις των δασαρχείων από το Κτηματολόγιο;
ΥΓ. Ξέρω πως ίσως τα παραπάνω να μην κολλάνε με το καλό για όλους μας νέο, που είναι η επέκταση του Χ.Κ.Παρνασσού, αλλά ή ιστορία αυτή θα βγαίνει μπροστά σε κάθε ΧΚ, αφού αυτά συνήθως γίνονται σε εκτάσεις χορτολιβαδικές, οι οποίες εμπίπτουν και αυτές στι δασικές.