QUOTE(panpanou @ Jan 22 2008, 10:46 PM) [snapback]110866[/snapback]
πριν την τιμωρία υπάρχει η πρόληψη ....
και το ερώτημα μου είναι πως επιτυγχάνεται η πρόληψη;
σωστό αυτό , λέγεται παιδεία και όσον αφορά τους ενήλικες θέληση για αυτοβελτίωση (βέβαια εμπλεκεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η νοοτροπία μας ως έλληνες , όπου εκεί όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτο...)
τι να την κάνω την τιμωρία, όταν έχω ήδη πάθει τα κατάγματα μου ή έχω το παιδί μου με βαρειά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην εντατική και όταν βγει από κει να είναι ανάπηρο σε όλη του την ζωή; ..... επειδή πήγε να κάνει σκι !!!!!
Εντάξει ένα πράγμα το οποίο δεν μου αρέσει σε αυτές τις συζητήσεις είναι τα φόβητρα. Βέβαια απο την εκδοχή σου αυτή φαίνεται οτι δεν το έχεις και σε πολύ εκτίμηση το σκι, ενω απο την άλλη μεριά σκοτόνωνται παιδιά στην ελλάδα ή μένουν ανάπηρα μέσα σε πολυ χειρότερες καταστάσεις , ενώ απο το σκι ουδείς μέχρι τώρα όπως με τόση ευκολεία προφητεύεις. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά την φράση ..."επειδή πήγε να κάνει σκι !!!!!" ??? Σορυ κιολάς αλλα εγώ ανήκω στην κατηγορία των χιονοδρόμων , που θεωρεί το σκι ένα πολύ συμαντικό κομάτι της ζωής του.
όσους ασπάζονται τα γνωστά για την επιτήρηση : "πως θα γίνει αυτό;" "με τι;" "γιατί;" "ποιος θα;" "πότε;" (είναι το γνωστό "παπαρολογίας το ανάγνωσμα" που δεν μας αφήνει να γίνουμε πολιτισμένο κράτος με ΝΟΜΟΥΣ) ......
ε όλους αυτούς μπορώ να τους πάρω μιά βόλτα σε μιά εντατική ή σε ένα κέντρο αποκατάστασης ........
Εχεις εσυ , κάποιες στατιστικές ή δεν ξέρω τι άλλο , όπου δείχνουν οτι οι εντατικές μας είναι γεμάτες απο χιονοδρομόυς που χαροπαλεύουν και που υπήρξαν θύματα της ανευθηνης οργάνωσης στο θέμα της ασφάλειας εκάστοτε ελληνικού κέντρου;
στο διά ταύτα λοιπόν, ξαναβάζω το ερώτημα:
ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΡΤΕΣ;
Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ,και όπου υπάρχει/εντοπίζεται σκοπιμότητα απο την μεριά του χιονοδρόμου για επικίνδυνη συμπεριφορά. Σε κάθε άλλη περιπτωση ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΡΤΕΣ.
Και εξάλλου είναι και αυτό, όπου επαναλαμβάνομαι , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ποτε ένας χιονοδρόμος είναι επικινδυνος απο το προσωπικό που υπάρχει στα χιονοδρομικά στην ελλάδα σήμερα; (αντε να είναι δυό τρις που ξέρουν την δουλειά τους...τους άλλους τα ταμεία των χιονοδρομικών δεν τους σηκώνει ή δεν το θέλουν !!!!)
έτσι λοιπόν, (και εδώ απαντώ στον Δντή του ΧΚΚ και πολλά χρόνια γνωστό μου Γιώργο Τσεκούρα), όταν το ΧΚΚ ή οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό ΧΚ, φάει την πρώτη αγωγή από άνθρωπο που έπαθε ατύχημα ή από τους συγγενείς του και του επιδικαστεί η (... θα είναι) τεράστια αποζημίωση λόγω έλλειψης μέτρων επιτήρησης και διαδικασιών ασφάλειας των χιονοδρόμων), τότε θα τρέχουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα να πούνε στο δικαστήριο "...Ντάξει είτε αρέσει είτε όχι , η φύση του αθλήματος είναι τέτοια oπου αυξάνεται ο παράγοντας ατυχήματος , period...." (είπε ο Fidelio !!!) και θα γελάνε και οι κότες ......
Δεν μου αρέσει το σενάριο, αλλά τόχω ξαναδεί το έργο ...
Σε 10 χρόνια θα είμαστε κάπως έτσι:
" .... Kalavrita ή Arahova ή Kaimktsalan Ski Accident Injury Lawyers
Snow Sports Accident Attorneys
Winter recreations, including skiing and other sports, can be exciting and entertaining events for the whole family but accidents do happen. Many accidents occur as a result of a person or resort neglecting to properly issue warnings, failing to properly monitor conditions and equipment or insufficiently designing runs or lifts. Until recently, skiers, snowboarders and other winter sport enthusiasts were often unsuccessful in the successful outcome of personal injury court cases. Today victims of ski resort accidents are more likely to receive compensation in contrast to the fines and other disciplinary actions placed on the resort for negligence in maintaining a standard of reasonable consideration in the function of their facilities. If you have been injured in a Kalavrita ski accident, the attorneys at ......... , ............ & .......... will work hard to help you obtain the compensation you need and deserve ...... "είναι η πρώτη σελίδα από
διαφήμιση δικηγορικού γραφείου στην Utah των ΗΠΑ, που είναι ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ και στρέφονται κατά των χιονοδρομικών κέντρων και των υπαιτίων των ατυχημάτων. Τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν επιδικάσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολλαρίων και φυλακίσεις στους υπαιτίους ...... τέτοιων ατυχημάτων ....
Τα ευρωπαικά δικαστήρια ακολουθούν κατά πόδας ... ένα ψάξιμο στο ίντερνετ θα σας πείσει ......
η Ελλάδα θα έχει σειρά μετά .....
και βέβαια ο πρώτος που θα υποβάλλει αγωγές στα χιονοδρομικά κέντρα , αν ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι, θα είμαι εγώ .....
γι αυτό την κάνουμε την κουβέντα εδώ για να πάρουμε θέση όλοι μας (και των Διευθυντών των χιονοδρομικών συμπεριλαμβανόμενων....)
για να μη μας πει κανείς μετά: "...Ντάξει είτε αρέσει είτε όχι , η φύση του αθλήματος είναι τέτοια oπου αυξάνεται ο παράγοντας ατυχήματος , period...."
Δηλαδή για σένα το ζήτημα είναι νομικής φύσεως και όχι ουσιαστικό. Εχουμε δει και δικηγόρους ή ατόμα στα χιονοδρομικά να κάνουν αγωγές και για πιο απιστευτα πράγματα, πάντα θα υπάρχει μια τρύπα για να χωθείς και να βγάλεις κάτι ή να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντά σου. Οι αμερικάνοι πράγματι μας έχουν δείξει το δρόμο σε αυτό σε όλους τους τομείς της κοινωνικής τους ζωής...., και έχεις τον εκάστοτε αμοιρο τον διευθυντή να τρώει τις μυνήσεις στο κεφάλι την μια πισω απο την άλλη.
Αμφιβάλεις απο την άλλη οτι η χιονοδρομία είναι ένα άθλημα , αυξημένης επικινδυνότητας. Το ξέρεις βέβαια οτι οι μέσες ταχύτητες των χιονοδρόμων, ΑΒΙΑΣΤΑ είναι απο 40 έως 70 χιλιόμετρα έτσι; Πράγμα που σήμαίνει οτι ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΟ ΑΡΓΆ όπως δεν γίνεται να βαδίζεις στον δρόμο λιγότερο απο 5 χιλ/ώρα Η πολυκοσμία -γιατί περι αυτόυ προκειται και όχι λόγω της ταχύτητας -μέσα στις πίστες είναι ένα προβλημα που αντιμετωπίζεται με άλλα μέσα αφου θες να είσαι αυστηρος: Να υποχρεωθεί νομικά το χιονοδρομικό να εκδίδει περιορισμένο αριθμό καρτών τα ΣΚ σύμφωνα με τις δυνατότητες φιλοξενείας των πιστών και με βάση τον παράγοντα ασφάλεια. Τι είναι πιο τραγικό τώρα , να αφαιρείς αβέρτα τις κάρτες ή να μην φουλάρεις τις πιστες με κόσμο; ...