Jump to content

 

Κανονισμός Forum

 

 

 

Με αφορμή το καινούργιο Forum του snowclub.gr θεωρήσαμε σωστό να θεσπιστούν κάποιοι κανόνες που θα διασφαλίσουν την σωστή διεξαγωγή των συζητήσεων. 

 

Οι κανόνες έχουν ως εξής:

 

Για τη συμμετοχή κάποιου ως μέλος στο snowclub.gr- Forum, είναι απαραίτητη η χορήγηση και η χρήση κατάλληλου ψευδώνυμου και συνθηματικού.

 

Για τη χορήγηση ψευδώνυμου, το μέλος πρέπει:

 

- Να είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 15 ετών. 

- Να αποδεχθεί τον παρόντα Κανονισμό Χρήσης του snowclub.gr.

- Να ταυτοποιηθεί από υπαρκτό και μοναδικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν επιτρέπεται το ίδιο φυσικό πρόσωπο να διαθέτει περισσότερα από ένα ψευδώνυμα,σε αντίθετη περίπτωση ο ΕΣΤΧ δικαιούται να τον διαγράψει.

Η ομαλή λειτουργία του snowclub.gr - Forum επαφίεται πρώτα απ΄ όλα στο προσωπικό ήθος του κάθε μέλους, τη διάθεσή του να σεβαστεί την προσωπικότητα, την άποψη, τις πεποιθήσεις και τη διαφορετικότητα του άλλου μέλους, και τη συνειδητή αποχή του από προσωπικές αντιπαραθέσεις, ύβρεις και προσβολές.

  

Ειδικότερα, στο snowclub.gr - Forum δεν επιτρέπεται:

 

- Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα.

 - H αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων χωρίς αναφορά της πηγής.

- Η δημοσίευση άσεμνου ή / και ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση των νόμων της Ελλάδας.

- Η δημοσίευση θεμάτων και μηνυμάτων άσχετων με την ευρύτερη θεματική στόχευση του snowclub.gr-Forum, όπως ορίστηκε παραπάνω.

- Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum.

- Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε καθώς και τα υπονοούμενα σεξουαλικής μορφής.

- Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου.

- Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του snowclub.gr - Forum χωρίς πρότερη άδεια του ιδιοκτήτη του.

- Η δημοσίευση θεμάτων και μηνυμάτων με πολιτικό,θρησκευτικό περιεχόμενο

- Η διαφήμιση.

- Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του snowclub.gr-Forum (spam).

- Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένδετων παραθέσεων (τεχνικό πρόβλημα).

- Η χρήση λατινικών χαρακτήρων ( greekglish ) σε ελληνικό κείμενο

 

Ορισμός.

 

To snowclub.gr forum είναι ένα βήμα ελεύθερης, αν και όχι ανεξέλεγκτης, ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του. Ως τέτοιο βήμα, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τον εποικοδομητικό διάλογο και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτά εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο. 

 

Η ευρύτερη θεματική στόχευση του snowclub.gr- Forum είναι η χιονοδρομία και τα συναφή με αυτήν θέματα.

 

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο snowclub.gr - Forum είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη που τις διατυπώνουν.

 

Το snowclub.gr και οι ιδιοκτήτες του, δεν φέρουν ευθύνη για τις απόψεις που δημοσιεύονται, ούτε για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη χρήση του snowclub.gr - Forum.

 

Το Forum είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας(ΕΣΤΧ), που φέρει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.

 

Kανονισμός.

 1. Το Forum του snowclub.gr είναι χώρος που έχει φτιαχτεί για να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας επάνω στα θέματα που μας φέρνουν κοντά, την χιονοδρομία και τα συναφή σε αυτά θέματα. Είναι χώρος που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει. Ως τέτοιος χώρος, ενθαρρύνει τη συμμετοχή, τον εποικοδομητικό διάλογο και την καλοπροαίρετη κριτική, όταν αυτά εκφράζονται με ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο. Δεν είναι πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων και ανταλλαγής ύβρεων. Σε αντίθετες περιπτώσεις οι αρμόδιοι σωστής λειτουργίας του forum/site (Moderator/Administrator) θα αναγκάζονται να λαμβάνουν άμεσα μέτρα ώστε να επαναφέρουν το Forum στη σωστή λειτουργία του.
 2. Το snowclub.gr - Forum δεν είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε μέσο προσωπικής ανάδειξης, διαφήμισης ή προβολής, ούτε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων.
 3. Θα πρέπει να σεβόμαστε τους υπόλοιπους χρήστες του Forum καθώς και τα θέματα των ενοτήτων και να μην τις χρησιμοποιούμε για προσωπικές συζητήσεις.Για τις παραπάνω μπορούμε να χρησιμοποιούμε είτε τα προσωπικά μηνύματα (P.M.), είτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).
  • Η συζήτηση σε ένα topic δεν πρέπει να ξεφεύγει από το θέμα του topic, όπως το όρισε ο συγγραφέας του, ιδιαίτερα στα topics της κατηγορίας Θέματα και προβλήματα της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα,Χιονοδρομικά,Ski: Το άθλημα, Snowboard: Το άθλημα , τα οποία θα διαβαστούν μελλοντικά από χρήστες για πληροφόρηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που αφορούν. Σε αυτά τα θέματα ο συντονισμός (moderation) όσον αφορά το off-topic θα είναι αυστηρότερος.
  • Συστήνεται στα μέλη του φόρουμ η αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τα περιπαιχτικά σχόλια προσωπικής φύσεως. Καλοδεχούμενη η πλάκα αλλά δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχό μας και τελικά να καταστρέφει ενδιαφέροντα topics. Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε την πλάκα σας και να πειράζετε τους συν-snowclubίτες ελεύθερα στις κατάλληλες θεματικές ενότητες (Άλλα Θέματα,Νέα Μέλη κτλ.).
 4. Οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται με ελληνικούς μικρούς χαρακτήρες αφού τα κεφαλαία υποδηλώνουν πως κάποιος φωνάζει.
 5. Πριν δημιουργήσουμε κάποιο καινούργιο θέμα (topic) θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχει ήδη κάποιο με αντίστοιχο περιεχόμενο και ο τίτλος που θα του δώσουμε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός και να εμφανίζει το περιεχόμενο του topic.
 6. Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο snowclub.gr - Forum είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη που τις διατυπώνουν. Το snowclub.gr και οι ιδιοκτήτες του, δεν φέρουν ευθύνη για τις απόψεις που δημοσιεύονται, ούτε για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη χρήση του snowclub.gr - Forum.
 7. Θα πρέπει να φροντίζουμε ΟΛΟΙ να κρατάμε το επίπεδο του forum υψηλό, αναλογιζόμενοι ότι το περιεχόμενο τους απευθύνεται και σε επισκέπτες που δεν είναι μέλη του forum. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος του forum αγνοεί τους κανόνες σωστής λειτουργίας θα αποκλείεται από τις συζητήσεις του forum.
 8. Οι ιδιοκτήτες του snowclub.gr και οι Administrators, Moderators του Forum διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν, διορθώσουν ή κλειδώσουν οποιοδήποτε post ή topic θεωρήσουν αναγκαίο, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτούν γι’αυτό.
 9. Απαγορεύεται δημόσια απάντηση από χρήστη η οποία αμφισβητεί προειδοποίηση που του έγινε ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (π.χ. μετακίνηση ή κλείδωμα topic) από administrator ή moderator με αυτόματη ποινή ban 10 ημερών χωρίς άλλη προειδοποίηση. Αν κάποιος έχει αντιρρήσεις ή πιστεύει πως αδικήθηκε από κάποια ενέργεια της ομάδας διαχείρισης μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις του μόνο με pm πρώτα στον administrator/moderator που έκανε την εν λόγω ενέργεια και εφ'όσον δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση στην υπόλοιπη ομάδα διαχείρησης.
 10. Το snowclub.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες/μέλη. O χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το snowclub.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του λογαριασμού μέλους και του κωδικού πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.
 11. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο snowclub.gr αποτελούν μία προσφορά προς τον επισκέπτη/χρήστη του snowclub.gr και γενικά προς την κοινότητα των χρηστών του Διαδικτύου και δε δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως έγκυρες πληροφορίες ή/και συμβουλές ούτε υποκρύπτουν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προτροπή για την επιχείρηση ή μη συγκεκριμένων πράξεων. Το snowclub.gr αναλαμβάνει τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να εγγυάται την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητα αυτού και την απουσία ενδεχομένων λαθών πολύ δε περισσότερο λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου του, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων) κατά την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του. Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες του snowclub.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών.

 

 

 

Πιστεύουμε πως όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε ως μια παρέα και με την βοήθεια σας να έχουμε ένα λειτουργικό και φιλικό Forum που θα ενώνει τους χιονοδρόμους από όλη την Ελλάδα.

×
×
 • Create New...