Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/20/2020 in all areas

 1. 5 points
  Αυτό που ξεκίνησε ως λύση ανάγκης (δεν ήταν επιτρεπτή μια ΓΣ σαν αυτές που είχαμε συνηθίσει), τελικά δούλεψε πολύ καλά. Νομίζω πολύ καλύτερα από αυτό που οι περισσότεροι εκτιμούσαν. Σίγουρα δεν υποκαθιστά μια ΓΣ με φυσική παρουσία (θεωρώ ότι η φυσική παρουσία είναι πάντα καλύτερη όταν είναι εφικτή). Όμως σίγουρα επιτρέπει την συμμετοχή πολλών που θα ήταν αδύνατο να έχουν φυσική παρουσία και να εισακουστούν. Και αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός για να μας αναγκάσει το δοκιμάσουμε στην πράξη, ίσως να καθυστερούσαμε αρκετά χρόνια ακόμα. Θεωρώ ότι το χρωστάμε σε αρκετούς "μακρινούς", που έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για τον σύλλογο. Νομίζω ότι στο μέλλον θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά να δώσουμε αυτή την δυνατότητα στα μέλη που δεν βρίσκονται κοντά στον τόπο πραγματοποίησης της ΓΣ. Επίσης θα ήταν άδικο να μην παρατηρήσουμε ότι ο σύλλογος έκανε και φέτος άλλα 2 (τουλάχιστον) βήματα μπροστά.
 2. 3 points
  Καλημέρα σε όλους. 1.- Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως για το νομικό σκέλος, αφού πράγματι η Γενική Συνέλευση των μελών είχε ανακοινωθεί δημόσια, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά έπρεπε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος συμμετοχής μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα. Υπήρξε πράγματι μέλος που την παραμονή της Γ.Σ. κατέβαλε τραπεζικά τη συνδρομή του και έλαβε άμεσα κωδικό εισόδου στη Γ.Σ. 2.- Για την καλύτερη οργάνωση και των επόμενων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό τα μέλη μας να ενημερώσουν τον Γραμματέα ή τον Ταμία με τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να λάβουν όλες και όλοι έγκαιρα email κλπ. Ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν με email μια επικαιροποίηση των στοιχείων τους. 3.- Παρότι τα θέματα που συζητήσαμε και η λήψη αποφάσεων προφανώς αφορούν τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, με διαφάνεια τα προβάλλουμε ευρύτερα. Όπως προανέφερα, προβάλλουμε όλες μας τις εκδηλώσεις, ακόμη κι εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη μας (π.χ. εκδρομές εξωτερικού), ακριβώς διότι θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όλες και όλους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να προσφέρουν συμμετέχοντας και στη διοίκησή του (ΓΣ ή και ΔΣ). Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!
 3. 3 points
  Πάντως για ένα σύλλογο σαν το δικό σας, με μέλη σε όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό), μια φυσική ΓΣ είναι πολυτέλεια. Είναι επίσης παιχνίδι για λίγους. Μια κλειστή ομάδα ίσως; Με διαδικτυακές γενικές συνελεύσεις και διευρυμένη συμμετοχή, αλλάζουν οι όροι και ίσως να βρεθείτε και προ εκπλήξεων. Και πάλι μπράβο.
 4. 2 points
  Απευθυνόμενος περισσότερο στα μη μέλη του σωματείου μας, έγραψα σε άλλο σημείο τα εξής: "Καλημέρα σε όλους. 1.- Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως για το νομικό σκέλος, αφού πράγματι η Γενική Συνέλευση των μελών είχε ανακοινωθεί δημόσια, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά έπρεπε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος συμμετοχής μόνο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμα και την τελευταία ημέρα. Υπήρξε πράγματι μέλος που την παραμονή της Γ.Σ. κατέβαλε τραπεζικά τη συνδρομή του και έλαβε άμεσα κωδικό εισόδου στη Γ.Σ. 2.- Για την καλύτερη οργάνωση και των επόμενων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό τα μέλη μας να ενημερώσουν τον Γραμματέα ή τον Ταμία με τα ακριβή στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να λάβουν όλες και όλοι έγκαιρα email κλπ. Ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν με email μια επικαιροποίηση των στοιχείων τους. 3.- Παρότι τα θέματα που συζητήσαμε και η λήψη αποφάσεων προφανώς αφορούν τα μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, με διαφάνεια τα προβάλλουμε ευρύτερα. Όπως προανέφερα, προβάλλουμε όλες μας τις εκδηλώσεις, ακόμη κι εκείνες που απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη μας (π.χ. εκδρομές εξωτερικού), ακριβώς διότι θέλουμε να προσελκύσουμε νέα μέλη. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία για όλες και όλους να εγγραφούν στο Σύλλογο και να προσφέρουν συμμετέχοντας και στη διοίκησή του (ΓΣ ή και ΔΣ). Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!"
 5. 2 points
  O Προεδρος ειναι επαγγελματιας νομικος. Περιμενω οτι ειμαστε καλυμμενοι...
 6. 2 points
  Κώστα, οι καιροί αλλάζουν. Όποιος θέλει να βοηθήσει έχει 8-9 μήνες περιθώριο να πληρώσει συνδρομή και να συμμετάσχει κανονικά. Κι εγώ είμαι από τους φανατικά αντίθετους με τις εξ αποστάσεως συνελεύσεις, αλλά την Κυριακή δόθηκε η δυνατότητα σε μέλη από πολλές περιοχές, και εκτός Ελλάδος, να συμμετάσχουν. Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.
 7. 1 point
  Συγχαρητηρια για την διαδυκτιακη συνελευση που νομιζω πρεπει να λαμβανει χωρα συγχρονως με την ζωντανη-φυσικη συνελευση ,αυριο μεθαυριο οταν θα ειναι εφικτο , ωστε να παιρνουν μερος και καποιοι οικονομικα τακτοποιημενοι ,που δυσκολευονται να παρεβρεθουν.Αν επιτευχθει αυτο σημαινει πως ο συλλογος επιθυμει μια διευρινση ,αν δεν γινει σημαινει πως ο συλλογος επιθυμει να μεινει ως εχει σαν μια μεγαλη παρεα στην Αθηνα και με μερικους απο την επαρχια.Δεν νομιζω οτι θα χρειαστει καποιος να δευτερολογισει επ'αυτου ! Αυτη την διαδυκτικη συνελευση οπως προειπα ο συλλογος την πετυχε και αξιζουν συγχαρητηρια σε οσους ασχοληθηκαν για να επιτευχθει ! Ενα αλλο που πρεπει να πετυχει ο συλλογος ,που θα βοηθησει παρα πολυ ,θα ειναι να μπορει καποιος με την πιστωτικη του καρτα να πληρωνει την συνδρομη του κι οχι να πηγαινει στην τραπεζα! Αν το χει καταφερει και δεν το πηρα χαμπαρι ,συμπαθατε με.Συχαρητηρια και παλι !!!
 8. 1 point
  Θα πέσουν μυννήσεις...!! Πολύ σοβαρή πράγματι η ευθύνη των ΧΚ εάν γνώριζαν την κατάσταση και την απέκρυψαν για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα!
 9. 1 point
  Αγαπητά Μέλη του ΕΣΤΟΥΧ, Η υγειονομική κατάσταση και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, συνελεύσεων κλπ μας υποχρέωσαν να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για χθες Τακτική Καταστατική Γ.Σ. του ΕΣΤΟΥΧ, με ημερήσια διάταξη που περιελάμβανε σημαντικά θέματα, όπως η τροποποίηση του Καταστατικού και η διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σύμφωνα με το Καταστατικό. Ωστόσο, η συνέχεια διοίκησης του Συλλόγου κι η ανάγκη διεκπεραίωσης τρεχουσών τραπεζικών και φορολογικών υποθέσεων έως ότου καταστεί δυνατό να συγκληθεί η προγραμματισμένη Τακτική Καταστατική Γ.Σ. και να εκλεγεί νέο Δ.Σ., τέθηκε υπόψη των μελών του ΕΣΤΟΥΧ. Επειδή οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν και έκτακτες λύσεις, πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά (όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Μαΐου) μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ Γενική Συνέλευση, η οποία ως ανώτατο όργανο διοίκησης του Συλλόγου αποφάσισε: 1. Την παράταση της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. για έξι (6) μήνες προκειμένου να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πληρωμές προμηθευτών, φορολογικές εκκρεμότητες κλπ και 2. τη διενέργεια της Τακτικής Καταστατικής Γ.Σ. με φυσική παρουσία των μελών, εφόσον αργότερα το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση της χώρας, με παράλληλη χρήση της διαδικτυακής επικοινωνίας και ψηφοφορίας. Η διαδικτυακή μας Γενική Συνέλευση θεωρούμε ότι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συμμετοχή των μελών στη διοίκηση του ΕΣΤΟΥΧ. Η διαδικασία που επιλέξαμε εξασφάλισε τόσο την ακριβή ταυτοποίηση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που συνδέθηκαν, όσο και την ανωνυμία της ψήφου μας. Νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαμε στη νέα αυτή διαδικασία έχουμε ένα έντονο αίσθημα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, καθώς "συναντηθήκαμε" και συζητήσαμε μετά από καιρό, και μέλη που συνδέθηκαν από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία γίναμε μια παρέα! Να διευκρινίσουμε, σε σχέση με την υπέροχη Γ.Σ. που έγινε χθες ότι τυπικά, στις Γ.Σ. του σωματείου μετέχουν μόνο τα μέλη του, η δε συμμετοχή μη μελών σε αυτές απαγορεύεται διότι δημιουργεί θέμα ακυρότητας. Όπως τονίσαμε, με τις κατάλληλες νομικές και τεχνικές προδιαγραφές, καταφέραμε να πετύχουμε την ταυτοποίηση κάθε μέλους που συμμετείχε αλλά και την ανωνυμοποίηση της ψήφου του. Είναι επίσης λογικό τα (οικονομικώς τακτοποιημένα) μέλη του ΕΣΤΟΥΧ να έχουν κάποια προνόμια έναντι των απλών χρηστών της ιστοσελίδας μας (πχ. συμμετοχή στις εκδρομές, πόσω μάλλον στις Γενικές Συνελεύσεις). Φυσικά, πάντοτε ανακοινώνονται όλες οι εκδηλώσεις, δράσεις, εκδρομές, συναντήσεις των μελών για να προσελκύσουμε και νέα μέλη. Συνεπώς, είναι ευκαιρία για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα οργανωτικά του ΕΣΤΟΥΧ, ενόψει της Τακτικής Καταστατικής Γ. Σ. του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, να εγγραφούν και νέα μέλη στο Σύλλογο, όπως βέβαια τα παλαιά μέλη να ανανεώσουν τις συνδρομές τους από 1η Σεπτεμβρίου για την περίοδο 2020-2021. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη χθεσινή επιτυχία της διαδικτυακής μας Γ.Σ. και θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ΨΑΡΡΟΣ Quote Edit
 10. 1 point
  Coronavirus: Ski resort tourists sue Austrian authorities for ‘withholding information’ about outbreak | The Independent https://www.independent.co.uk/news/world/europe/coronavirus-ski-resort-tourist-austria-sue-withold-ischgl-st-anton-a9519916.html Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 11. 1 point
  Και ο γραμματέας επίσης... 😁
 12. 1 point
  Line of sight is a bitch. Χτες κάναμε μια δοκιμή επικοινωνίας σε αστικό περιβάλλον με το Motorola XTNi και το Yaesu 246, δυο από τα κορυφαία License-free PMR446 που μπορεί να αγοράσει κανείς. Η απόσταση ήταν μόλις 322 μέτρα με αρκετά σπίτια ενδιάμεσα. Η επικοινωνία ήταν ουσιαστικά αδύνατη. Το Motorola του μισού βατ άκουγε μεν το Yaesu -έστω και οριακά- αλλά δεν ακουγόταν. Διατηρώ μικρή επιφύλαξη για το αν το Yaesu είναι όντως μισό βατ (κάτι θυμάμαι για μετατροπή στα 5, αλλά έχουν περάσει άπειρα χρόνια από τότε που το αγόρασα). Θυμάμαι τότε που είχα μιλήσει με το Motorola από την κορυφή του Οδυσσέα στον Παρνασσό με ενα snowclubίτη που ήταν στην Στύγα στα Καλαβρυτα (ο Alcatraz, αν δεν κάνω λαθος) Πόση διαφορά κάνει το clear line of sight! Το Zello φυσικά δεν είχε θέμα να ακουστεί ανάμεσα στα δυο σπίτια. Είτε μιλάμε για απόσταση 30 μέτρων, ή 300, είτε 3000 χιλιομέτρων, η επικοινωνία είναι καμπάνα, αρκει να έχεις δίκτυο. Στα πολύ θετικά του επισης το ότι τα μηνύματα αποθηκεύονται αυτόματα. Είπε κάποιος από την ομάδα σου κάτι και δεν το άκουσες καλά; Ξαναπατας το κουμπί και ακούς όσα και οποία μηνύματα θελεις. Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Υπάρχουν διαφορά θέματα που χαλούν την εμπειρία.. Πρώτα και κύρια, κάποια μηνύματα χάνονται, χωρίς προφανή λόγο. Το σήμα είναι φουλ, το Zello είναι ανοιχτό και παρόλα αυτά το ένα iphone -όχι πάντα το ίδιο- θα ακούσει το Inrico και το άλλο όχι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει; Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου. Επίσης κάνει αρκετές αποσυνδέσεις χωρίς λογο. Δελεαστική η απεριόριστη εμβέλεια, αλλά αν το Zello αποσυνδεθεί και δεν το παρεις χαμπάρι, επικοινωνία γιόκ. Επίσης, αν κάνεις ακρόαση σε πολλά κανάλια που μιλάνε αδιάλειπτα, καταναλώνει αρκετά data. Για μόλις 3 μέρες χρήσης (μετά αφαίρεσα την SIM) ο λογαριασμός μου ήρθε στα €5. Αν έχεις απεριόριστα data όπως έχω στο κινητό μου και του δίνεις hotspot φυσικά δεν είναι πρόβλημα. Αν δεν έχεις όμως, θα πρέπει να επιλέξεις πάρα πολύ προσεκτικά κάποιο πακέτο δεδομένων για να μην σου πάρουν το σκαλπ οι πάροχοι. Τα μικρομεγαφωνα... αναμένονται ακόμα! βλέπω να μου έρχονται από την Κίνα το 2021... 🙁
 13. 1 point
  Να διευκρινίσουμε κάτι νομικό και κάτι πρακτικό, σε σχέση με την υπέροχη Γ.Σ. που έγινε χθες: 1. Νομικά, στις Γ.Σ. του σωματείου μετέχουν μόνο τα μέλη του, η δε συμμετοχή μη μελών σε αυτές απαγορεύεται διότι δημιουργεί θέμα ακυρότητας. Με τις κατάλληλες νομικές και τεχνικές προδιαγραφές, καταφέραμε να πετύχουμε την ταυτοποίηση κάθε μέλους που συμμετείχε αλλά και την ανωνυμοποίηση της ψήφου του. 2. Πρακτικά, είναι λογικό τα (οικονομικώς τακτοποιημένα) μέλη του ΕΣΤΟΥΧ να έχουν κάποια προνόμια έναντι των απλών χρηστών της ιστοσελίδας μας (πχ. συμμετοχή στις εκδρομές, πόσω μάλλον στις Γενικές Συνελεύσεις). Φυσικά, πάντοτε ανακοινώνονται όλες οι εκδηλώσεις, δράσεις, εκδρομές, συναντήσεις των μελών για να προσελκύσουμε και νέα μέλη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ευκαιρία για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα οργανωτικά του ΕΣΤΟΥΧ, ενόψει της Τακτικής Καταστατικής Γ. Σ. του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, να εγγραφούν και νέα μέλη στο Σύλλογο, όπως βέβαια τα παλαιά μέλη να ανανεώσουν τις συνδρομές τους από 1η Σεπτεμβρίου για την περίοδο 2020-2021.
 14. 1 point
  Ολοκληρώθηκε η 1η διαδικτυακή Γ.Σ. του Συλλόγου μας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο! Επιθυμία και απόφαση όλων να επαναληφθεί, και στη ΓΣ του φθινοπώρου να υπάρχει δυνατότητα φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας! Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ευχαριστούμε τα μέλη για την συμμετοχή τους παρά τις όποιες τυχόν τεχνικές δυσκολίες. Ο Γραμματέας
 15. 1 point
  Αν αναφέρεσαι στον Γιάννη 50 συμφωνώ 😁🤣
 16. 1 point
  Τουλάχιστον φέτος ανακαλύψαμε μια νέα πίστα κοντά στο σπίτι μας Στην κακοκαιρία 6/1/2020
 17. 1 point
  Μολονότι από περιέργεια κάποιος ίσως ενδιαφέρεται για τις δεξιότητες που αναζητούνται κατά την εκπαίδευση/αξιολόγηση κάποιου για να γίνει εκπαιδευτής, δεν μπορώ να εκφράσω επαρκώς το πόσο διαφορετική διαδικασία είναι από το "θέλω να μάθω να κάνω καλό σκι". Από την προσωπική μου εμπειρία πάντως, το σκι δεν είναι ποτέ ξανά το ίδιο μετά από αυτήν... Μάλλον δεν ενδιαφέρει έναν τουρίστα χιονοδρόμο που απλά θέλει να βελτιώσει τη τεχνική του για να απολαμβάνει περισσότερο τη δραστηριότητα που λέγεται σκι.
 18. 1 point
  Ας πούμε λοιπόν οτι ξύπνησε μέσα σου ο δάσκαλος που καλά κρυβόταν τόσο καιρό. Στα παρακάτω βιντεάκια της csia (Καναδική ομοσπονδία εκπαιδευτών σκι κλπ κλπ) παρουσιάζονται τα level 1, level 2 και level 3. Μέχρι ποιο level λέτε οτι περνάγατε εύκολα; Στο 4ο βίντεο παρουσιάζονται υποψήφιοι και αν κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις . Φυσικά υπάρχουν αρκετά βιντεάκια αυτής της σειράς αλλά αξίζει να δείτε πως εντοπίζονται τα λάθη. Καλή διασκέδαση.
 19. 0 points
  The day skiing died: Inside the historic day coronavirus forced Colorado’s ski industry to shutter: https://coloradosun.com/2020/04/15/colorado-ski-resorts-shutdown-backstory/
×
×
 • Create New...