Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/17/2020 in all areas

 1. 2 points
  Η άποψη μου είναι πως ο ξένος τουρίστας θα μπορούσε να έρθει στα ελληνικά χιονοδρομικά. Ένα βουνό όπως ο Παρνασσός, είναι ικανό να προσελκύσει κόσμο τόσο για τις lift-served όσο και για τις non-lift served διαδρομές του. Σαν χιονοδρομικό έχει πολύ ωραίο πεδίο και μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα μικρά χιονοδρομικά (50-60κμ) που είναι στα πέριξ της Ζυρίχης είναι αρκετά κοντά σε δυνατότητες. Αν δημιουργηθεί ένα πακέτο που να συνδιάζει επίσκεψη π.χ. στους Δελφούς, στην Παύλιανη ή στην Οίτη για catski και στο γυρισμό Ακρόπολη θα μπορούσε να γίνει αρκετά ελκυστικό. Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από ξένο κόσμο για κάτι τέτοιο αρκεί προφανώς να γίνει σοβαρός σχεδιασμός που θα οδηγήσει στην προσέλκυση του ανάλογου κοινού. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα νομίζω είναι η διοργάνωση του Pierra Creta που μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής εντός και εκτός χώρας.
 2. 1 point
  κοιτάξτε βάθος χιονιού!
 3. 1 point
  Όταν ξαναπάς στο ίδιο μέρος, έχεις λυμένα πολλά από τα θέματα που συχνά σου τρώνε πολύ χρόνο αλλά και χιονοδρομικες μέρες. Ξερεις που θα πας να νοικιάσεις σκι για τα παιδιά, που θα βρεις τον δάσκαλο, θα είναι για τα παιδιά οικείο το περιβάλλον, ξέρεις που θα πας να φας, κλπ κλπ. Ξέρεις μια σειρά από λεπτομέρειες που δεν γνωρίζεις πηγαίνοντας κάπου την πρώτη φορά. Και από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος από το επίπεδο υπηρεσιών και το κόστος τους συχνά είναι καλύτερα να επαναλαμβάνεις την πετυχημένη συνταγή από το να επιζητάς να βρεις τα ίδια σε έναν τόπο που το βουνό μπροστά σου θα έχει άλλο όνομα. Δεν ισχύει ακριβώς αλλά σε σημαντικό ποσοστό, θα το έλεγα ότι «ο χορτασμένος γίνεται επιλεκτικός ενώ ο πεινασμένος κατεβάζει τα πάντα».
 4. 1 point
  Όταν λέω ανταγωνιστικά πακέτα προφανώς γνωρίζουμε τις διαστάσεις των ελληνικών βουνών και προφανώς δεν τα συγκρίνουμε με τα αλπικά χιονοδρομικά , αλλά περιμένω ένα πακέτο που θα περιέχει ξενοδοχείο μεταφορά από και προς το χιονοδρομικο και σίγουρα καρτα σκι για να μην περιμένω στην ουρά για έκδοση .
 5. 1 point
  αυτο το εχουμε κατα κυριο λογο εμεις στην ελλαδα απο οτι παρατηρω η πλειοψηφια των ξενων πανε παντα στο ιδιο ΧΚ...για χρονια, μην σου πω δεκαετιες.. η αληθεια ειναι οτι και εγω απο ελλαδα προσπαθουσα παντα να πηγαινω καθε φορα καπου αλλου τωρα πια με παιδια βεβαια εινα αλλιως...ψαχνω ενα ΧΚ να βολευει, να εινα φτηνο κλπ κλπ....αν το βρω ποτε...και αν το βρω αναγκαστικα θα πηγαινουμε εκει.... αλλα το καθε τι εχει την γλυκα του...σιγουρα παντως την πρωτη φορα που πας καπου στις Αλπεις ψαχνεσαι...την 2η και ξη φορα στο ιδιο μερος περνας καλα...αλλα αυτο ισχυει για ολα
 6. 1 point
  Με αυτά παίζεις τένις....... Μου τα γυρνάς σε άλλα αθλήματα άρχοντα.....
 7. 1 point
  Αν ανατρέξεις στις δεκάδες επί δεκάδων δημοσιεύσεων, θα μπορέσεις να πάρεις σίγουρα πληροφορίες που θα ταιριάζουν στην δική σου ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι δυνατόν κανείς να σου κάνει "υποδείξεις" με μια λίστα "+" ή "-", γιατί απλούστατα η κάθε τέτοια λίστα στηρίζεται σε δεδομένα που ταιριάζουν στον γράφοντα και όχι στον αναγνώστη. Όλα τα χιονοδρομικά των Άλπεων, ακόμα και τα μικρά, είναι τόσο μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, που θα ικανοποιήσουν τον καθένα μας. Συχνά το μέγεθος δεν συνάδει με την απόλαυση. Αντίθετα μικρότερα ΧΚ, κρύβουν περισσότερη "ησυχία", λιγότερη κοσμοσυρροή και αδρεναλίνη στο βουνό, η οποία δεν είναι το ζητούμενο για όλους. Τα συγκεκριμένα χιονοδρομικά που ανέφερε το άρθρο κρύβουν περισσότερη "ένταση", άρα στην περίπτωση σου που συνήθως επιζητείς κάτι περισσότερο αντισυμβατικό, μάλλον θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις. Όσο μαζικότερος ο τουρισμός, τόσο περισσότερο χάνεται το τοπικό χρώμα.
 8. 1 point
  Γεια χαρά σε όλους. Έχω δύο απόψεις επί του θέματος. Νομίζω και οι δύο έχουν και τα θετικά και τα αρνητικά. Η μια που βρίσκει τους περισσότερους σύμφωνους, είναι να έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι κι ένα διαφορετικό χκ κάθε χρόνο με σκοπό να το εξερευνήσεις και να αποκομίσεις τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι αυτό που λέμε "χιονοδρομικός τουρισμός" Η δεύτερη που θα βρει λίγους υποστηρικτές, είναι ναι επισκέπτεσαι συχνά ένα συγκεκριμένο χκ και να ανακαλύπτεις τα μυστικά του! Από τη μια μου αρέσει να επισκέπτομαι διαφορετικά χκ των Άλπεων κάθε φορά, όμως το να πηγαίνω σε ένα συγκεκριμένο όσο περισσότερο μπορώ, έχει μια άλλη γλύκα και θα το εξηγήσω. Είναι αυτό που λέμε "χιονοδρομικός προορισμός για την κ***α" Ανακαλύπτεις εναλλακτικές διαδρομές, πλαγιές κλπ που μόνο αν είσαι θαμώνας εκεί, έχεις τη δυνατότητα. Το διαπίστωσα φέτος που πήγα για 2η φορα Ischgl.Το ευχαριστήθηκα 10 φορές περισσότερο σε σχέση με την 1η φορα κι αυτό γιατί ήξερα να "διαβάζω" το βουνό και να πάω εκεί που δεν θα πήγαινα πριν επειδή δεν ήξερα που θα με βγάλει. Σα να λες οτι στον Παρνασσό πας εκεί γιατί ξέρεις ότι θα σε βγάλει στο τάδε σημείο ενώ δε φαίνεται ενώ άλλοι δεν πάνε. Secret spots δηλαδη,. Με αυτή τη λογική εγώ θα ήθελα να ξαναπάω σε χκ που ήδη έχω πάει με σκοπό να αποκομίσω τα μέγιστα από αυτό, από την άλλη όμως το να πας σε χκ που δεν έχεις πάει, έχει κι αυτό τη γλύκα του. Μεγάλο δίλημμα τελικά!
 9. 1 point
  Μαζι με το εμβολιο για τον COVID-19 θα το προτιμουσα για φετος!
 10. 1 point
  Την χιονοεβδομάδα την υποστηρίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Βέβαια ο καθένας ψάχνει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πολύ συχνά βλέπω αρκετούς να ενδιαφέρονται απλά να περνάνε από διαφορετικά μέρη, δίχως να γνωρίζουν ούτε να απολαμβάνουν τα μέρη από τα οποία περνούν. Σε αρκετούς προσδοκία της δυνατότητας ότι μπορούν να διανύσουν χιονοδρομικά αποστάσεις μεγάλες και να πάνε και κάπου αλλού (που συνήθως μένει ανεκπλήρωτη), είναι το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα που έχεις σε Ελληνικό χιονοδρομικό που είσαι αναγκασμένος να επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια μικρή κατεβασιά. Επίσης εξαρτάται από το τι προσμένεις από μια χιονοδρομική ημέρα. Να ανεβάσεις αδρεναλίνη, να αισθανθείς αθληταράς που διαρκώς κάνεις νέα προσωπικά ρεκόρ και να αντιμετωπίζεις ανταγωνιστικά την κάθε κατεβασιά, να σε δουν με τον νέο σου εξοπλισμό, ή να χαρείς τον τόπο που βρίσκεσαι, την παρέα με την οποία βρίσκεσαι, κλπ, κλπ. Διαφορετικά χαρακτηριστικά όχι μόνο από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, αλλά και από την ηλικία και όχι μόνο. Φυσικά και τα Warth-Schroecken μπορούσαν να υποστηρίξουν εβδομαδιαίο χιονοδρομικό τουρισμό, κάτι που έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Απλά η δυνατότητα πρόσβασης στο Lech, είναι δημοφιλέστερος σε αυτούς που πληρώνουν πιο χοντρά, άρα και αποδοτικότερος. Αλλάζοντας τα τουριστικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, αλλάζεις και πελατολόγιο κατά ένα ποσοστό.
×
×
 • Create New...