Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/18/2020 in all areas

 1. 4 points
  Ευσεβής πόθος: Αν τα είχαμε καλύτερα με τους γείτονες, θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα λιφτακι από την μεριά τους -που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα σε κλίση- και να επεκταθεί η κρεμαση μέχρι το εκκλησάκι ώστε να γίνει super το χιονοδρομικό (και πραγματικό πρότυπο συνεργασίας για τους δυο λαούς).
 2. 4 points
  Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες (sic). Άλλο θέμα βέβαια η διαδικτυακή συζήτηση με θέματα όπως αυτό που προτείνει ο ΜΙΚ, το οποίο εν πολλοίς αποτέλεσε και το κυριότερο αντικείμενο συζήτησης προχθές. Και άλλο θέμα η διοργάνωση της Γευσιγνωσίας Ουίσκι, η οποία κατά μία έννοια θα υποκαταστήσει στις αρχές Δεκεμβρίου το Pray 4 Snow Party. Το ένα δεν αποκλείει λοιπόν το άλλο. Πρακτικά τώρα, συμμετοχή στη Γευσιγνωσία μπορεί να δηλώσει όποια και όποιος θέλει σε όλη την Ελλάδα, με την πρόσθετη επιβάρυνση των εξόδων αποστολής του ειδικού κουτιού. Ενδεικτικά δηλαδή φαντάζομαι ότι κάποιος στην Αθήνα μπορεί να επιβαρυνθεί με 5€ έξοδα αποστολής και κάποιος στην Έδεσσα με 10€. Για εκτός Ελλάδος θα πρέπει να το ρωτήσω σε σχέση με το κόστος αλλά και τον χρόνο παράδοσης.
 3. 3 points
  Κάντε και άλλη μια ρε παιδιά, πλάκα έχει. Αν τελειώσετε με τη γευσιγνωσία θα έλεγα να γίνει μια με θέμα: "Προβλήματα Ελληνικών Χιονοδρομικών, στο υποθετικό σενάριο που μας επιτραπεί το σκι κάποια στιγμή πως μπορεί ο Σύλλογος να δράσει για την επίλυσή τους"
 4. 3 points
  180-185, πιο μακρύ θα είναι σταθερότερο στο γκάζι, πιο κοντό θα είναι πιο ευέλικτο στα ζόρικα. Σκληρό με μέταλλο(α) πολύ πιο σίγουρο στα σκληρά χωράφια, χωρίς πιο χαλαρό και ευχάριστο σε φιλικά πεδία. Ηδη Θα έχεις καταλάβει πως κάπου θα συμβιβαστείς. Οπως έχει αναφερθεί και παραπάνω, όλα τα πέδιλα ανάλογα με τη γεωμετρία τους και την κατασκευή τους κάπου υπερτερούν και κάπου χάνουν. Υπάρχουν στο φορουμ αρκετά νήματα με ανάλογους προβληματισμούς. Ενα είναι το σημαντικότερο: τεχνική. Ξεκινάς με πέδιλο πίστας (ακόμα καλύτερα με 0 ροκερ) και όσο τη βελτιώνεις τόσο θα ανακαλύπτεις στοιχεία που θα σε βοηθήσουν και στην επιλογή άλλου πέδιλου. Μη βιάζεσαι, επένδυσε σ' αυτό και δεν θα χάσεις.
 5. 2 points
 6. 2 points
  Ένα υπέροχο ΧΚ...!! Σύντομα θα ενημερωθούμε και επίσημα ως Σύλλογος από την ΕΤΑΔ για τα δύο αγαπημένα ΧΚ, ιδίως δε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν όταν, εφόσον και μακάρι...
 7. 2 points
  Μ'ανακατεψες! Άκου μήλα με κρεμμύδια και χυμό μανταρίνι......τώρα που το σκέφτομαι καλή συνταγή, να κάνω τραπέζι στην πεθερά μου. Εγγυημένη αναγουλα :-)))))) Α πα πα πα .... δεν τρωγόταν με τίποτα σου λέω. !! ?
 8. 2 points
  Από τη συμμετοχή που είχε η διαδικτυακή μας παρέα και το χρόνο παραμονής όλων (κανείς δεν διέκοψε πριν τη λήξη της) όχι μόνο άρεσε, αλλά πιστεύω ότι υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Από εμένα επισης ενα μεγάλο Μπράβο σε όσους το σκέφτηκαν το οργάνωσαν και το υλοποίησαν. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να επαναληφθεί, και εφόσον υπάρχει και ένα ενδιαφέρον αντικείμενο όπως αυτό της γευσιγνωσίας, ακόμα καλύτερα.
 9. 2 points
  Η όμορφη ιδέα της διαδικτυακής μας συνάντησης ξεκίνησε από τον Panchristo, κι αν σας άρεσε θα την ξανακάνουμε και μάλιστα πιο οργανωμένα, με ημερήσια διάταξη αμιγώς χιονοδρομική ☺️ Η ιδέα που είχαμε με τον ΓΙΑΝΝΗ Μηλιώνη, να οργανώσουμε μια γευσιγνωσία ουίσκι για τα Μέλη του Snowclub (και όσους τυχερούς προλάβουν να εγγραφούν) μου γεννήθηκε όταν συνειδητοποίησα ότι μάλλον με Après Ski δραστηριότητες θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα... Ο Γιάννης το οργανώνει επαγγελματικά από πέρυσι και θα υπάρξει σύντομα Ανακοίνωση, Στην εκδήλωση που θα οργανώσουμε στις αρχές Δεκεμβρίου αντί του πατροπαράδοτου Pray 4 Snow Party, μπορούν να συμμετάσχουν φίλες και φίλοι από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, καθώς θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά το σχετικό "κουτάκι γευσιγνωσίας".
 10. 2 points
  Πω πω .... 51δευτερόλεπτα σκαμπίλια από έναν πιτσιρικά Ιταλό !!!?!! η καινούργια γενιά μουσικών με εκπλήσσει όλο και περισσότερο !! Respect !!!
 11. 1 point
 12. 1 point
  Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα, αμέσως μετά στο Κοζούφ θα υπήρχε πρόσβαση και από την Ελληνική πλευρά. Αν δεν είμασταν Βαλκάνια και όχι παίξε γέλασε...
 13. 1 point
  Μ'ανακατεψες! Άκου μήλα με κρεμμύδια και χυμό μανταρίνι......τώρα που το σκέφτομαι καλή συνταγή, να κάνω τραπέζι στην πεθερά μου. Εγγυημένη αναγουλα :-))))))
 14. 1 point
  Η αρχική σου τοποθέτηση, nicoski, είναι από μόνη της πολύ σωστή ως προς τον προβληματισμό. Έχουν υπάρξει μέρες σε ελληνικά χιονοδρομικά που δικαιολογούν τέτοιες "τάβλες". Η πρακτική αλήθεια, όμως, είναι ότι στην Ελλάδα "αυτές" οι μέρες είναι μετρημένες, ειδικά αν συνυπολογίσεις το ότι δεν πάει εύκολα κάποιος συνέχεια για σκι και - κυρίως - δεν μένει για πολυήμερες χιονοδρομικές διακοπές κάπου, ώστε να τις πετύχει. Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο μετά από χιονοπτώσεις 0.5 - 1 m να μην είναι έτοιμα τα χιονοδρομικά να λειτουργήσουν. Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα χρημάτων και χώρου (γιατί κάπου πρέπει να τα φυλάς και με κάποιο τρόπο να τα μεταφέρεις στο χιονοδρομικό) δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να μην έχει πολλά και διαφορετικά πέδιλα για όλες τις συνθήκες, ακόμα κι αν τύχουν λίγες φορές. Είναι πάντως -σε μεγάλο βαθμό- θέμα χρονιάς. Πράγματι, με τα πολύ φαρδιά και ρόκερ πέδιλα δεν έχεις τον ευέλικτο έλεγχο σε στροφές, αλλά σε βοηθάνε να πας βόλτα σε βαθιά χιόνια. Σε σκληρότερα/χαλασμένα χιόνια υπάρχει το πρόβλημα του κραδασμού από τις μύτες/ουρές. Τα σκληρότερα πέδιλα κάπως μετριάζουν το πρόβλημα. Επειδή μιλάμε για καθαρά εκτός πίστας απολαύσεις, προτείνω μαζί με τα πέδιλα να αφιερώσεις και αρκετό χρόνο επιμόρφωσης σε θέματα ασφαλείας. Επίσης, δεν έχει πολύ νόημα να κολλάς σε μάρκες, όπως είπαν κι άλλοι φίλοι σημαντικότερο είναι να βρεις το επίπεδο και τα χαρακτηριστικά και τελικά όλες οι εταιρείες έχουν κάτι γύρω από αυτό. Μίλα και με Έλληνες αντιπροσώπους, ίσως βρεις και τιμές που δεν περίμενες, ανάλογα τη χρονιά του μοντέλου. Μερικοί από αυτούς, δε, μπορούν να σου δώσουν να δοκιμάσεις κάποιο πέδιλο στο βουνό. Είμαι ο πρώτος που θα πει να έχεις πριν απ'όλα οπωσδήποτε ένα πέδιλο αυστηρά πίστας, αλλά εδώ ρωτάς κάτι άλλο, οπότε μένουμε σε αυτό.
 15. 1 point
 16. 1 point
  Από την αρχή αυτής της δυσάρεστης και απρόβλεπτης κατάστασης που προξενήθηκε εξ' αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πεποίθηση μου ήταν πως το να βρίσκεται το Καϊμακτσαλάν υπό την εποπτεία και διαχείριση της ΕΤΑΔ, μόνο θετικό ήταν. Πιστεύω είναι ευτύχημα που ένα τόσο "δύσκολο" χιονοδρομικό λειτουργεί υπό την σκέπη της, ένας λόγος παραπάνω φέτος.
 17. 1 point
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΔ ΑΕ (η τελευταία παράγραφος αφορά τα ΧΚ Παρνασσού και Βόρα) Αναστολή λειτουργίας των Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ Α.Ε. λόγω των έκτακτων μέτρων για την Covid-19 Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας από σήμερα Σάββατο 7.11.2020 έως και τη Δευτέρα 30.11.2020 των Επιχειρηματικών της Μονάδων, Ακτή Βουλιαγμένης, Σπήλαια Διρού, Μουσείο Αχίλλειο, Ιαματική Πηγή Υπάτης και Γκολφ Αφάντου Ρόδου. Με αίσθημα ευθύνης η ΕΤΑΔ Α.Ε ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις και τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διασπορά του ιού και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών. Παράλληλα, η ΕΤΑΔ είναι ήδη έτοιμη με προτεινόμενα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα –Καϊμάκτσαλαν να υποδεχθεί, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων, τους επισκέπτες και τους χιονοδρόμους, σύμφωνα και πάλι με τις υποδείξεις της Πολιτείας, τις οποίες η Εταιρεία πάντοτε τηρεί πιστά για όλες τις Επιχειρηματικές της Μονάδες.
 18. 1 point
×
×
 • Create New...