Jump to content

mil

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  7,791
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  98

mil last won the day on October 31 2020

mil had the most liked content!

Community Reputation

8,283 Excellent

About mil

 • Birthday 08/24/1967

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Ν.Σμύρνη

Recent Profile Visitors

8,359 profile views
 1. Η Ελβετία, πριν 20-25 μέρες, είχε 50% περισσότερους θανάτους σε σχέση με την Ελλάδα.
 2. Το ποιες χώρες είναι στην λίστα των επικίνδυνων χωρών ανανεώνεται συνεχώς σύμφωνα με την κρίση των Ελβετών ειδικών. Οι Έλληνες, λόγω της διαχείρησης της πανδημίας στην χώρα μας, ήταν παντού ευπρόσδεκτοι. Επομένως ο λόγος που πήγες έτσι άνετα είναι γιατί η χώρα σου σε προίκησε με αυτή την άνεση.
 3. For countries and regions (source: Federal Office of Public Health) which have a significantly higher number of new infections compared to Switzerland, a travel quarantine applies when entering Switzerland. For further information, please refer to the website of the Federal Office of Public Health. When entering Switzerland, you must be able to show proof of a negative coronavirus test in two cases: If you enter Switzerland by air. Information in this regard can be found in the section Rules for entering Switzerland by air. If you have stayed in a location within the last ten days before entering Switzerland that is included on the FOPH list of risk countries. In this case, you must always be able to show proof of a negative test result, even if you enter Switzerland by bus, rail, car, boat, etc. Information in this regard can be found in the section Rules for entering Switzerland by land or water. Και υπάρχει διαχωρισμός για τις γειτονικές χώρες με τις οποίες υπάρχουν σύνορα σε σχέση με αυτές που δεν έχουν σύνορα. Η λίστα ανανεώνεται τακτικά. Για τώρα αυτό ισχύει από Αυστρία: Austria: Land Burgenland Land Kärnten Land Niederösterreich Land Oberösterreich Land Salzburg Land Steiermark Land Wien
 4. Ακόμα και τώρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε δυο απλά πραγματάκια....... Το σκι ως δραστηριότητα, από την ίδια την φύση του (πχ γίνεται σε εξωτερικούς χώρους) είναι από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες. Ακριβώς το αντίθετο με όλες τις δρστηριότητες που το υποστηρίζουν. Μακριά από το σπίτι. Apres ski. Ανάγκες για εστίαση. Ανάγκες για στέγαση. Έκθεση σε δύσκολες συνθήκες. Και πάρα πολλά άλλα. Όμως το χειρότερο είναι ότι έρχονται σε συγχρωτισμό άνθρωποι από εντελώς διαφορετικές περιοχές που θα διασπείρουν τον ιό στις περιοχές που θα είναι η εστία τους με την επιστροφή τους. Κοινώς θα "σπάσουν" την διαμερισματοποίηση των πλυθησμών και θα προκαλέσουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Μαθηματικά είναι. Όλες οι συγκρίσεις της Ελβετίας "με ανοικτά ΧΚ" σε σχέση με τις άλλες χώρες είναι παντελώς άχρηστες αν δεν καταλάβουμε τις λεπτομέρειες. Όταν εντός Αυστρίας και λοιπών γειτονικών χωρών δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις, όταν η Ελβετία είναι σε καραντίνα έναντι όλων των γειτονικών χωρών, κλπ, κλπ, αυτομάτως βάζει και την Ελβετία σε "καραντίνα", ενώ "δεν είναι σε καραντίνα" ή είναι σε μερική καραντίνα στο εσωτερικό της. Γενικά στην Ελβετία υπάρχουν "άλλοι κανόνες", όταν εκεί ο κόσμος που είναι κάτοικος του St. Moritz πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο του. Η Ελβετία πχ επιβάλλει καραντίνα στους περισσότερους Ευρωπαίους. Και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, έχουν καραντίνα με την επιστροφή τους σπίτι τους από την Ελβετία. Άνοιξε τον Παρνασσό και όσοι πάνε να έχουν 10 μέρες καραντίνα πριν και άλλες τόσες μετά. Άρα το τι κάνουν οι Ελβετοί με "ανοικτά χιονοδρομικά", δεν έχει και τόσο νόημα, αφού έχουν γενικά μια διαφορετική αντιμετώπιση. Και ειδικά στα χιονοδρομικά, από πριν τον κορονοϊό, δεν είχαν προσέγγιση μαζικού χιονοδρομικού τουρισμού. Όπως δεν έχουν διαδηλώσεις για τον "Κουφοντίνα", "για την παιδεία"........ Και γενικότερα η καθημερινότητα τους έχει κάτι προς καραντίνα σε σχέση με την καθημερινότητα της Ελλάδας σε εποχές προ κορονοϊού. Κάτι αντίστοιχο με την Αυστρία, όπου άνοιξε το 10% των χιονοδρομικών, με ελάχιστη δυναμικότητα (κάτω του 30% της δυναμικότητας), με πρόσβαση μόνο στους ντόπιους. Φυσικά και υπήρξαν παραβάσεις. Όπως και στην Ελβετία. Απλά δεν κρύφτηκαν και αντιμετωπίστηκαν. Γενικά προσοχή σε όσα διαβάζετε και μεταφέρετε. Οι λεπτομέρειες κρύβουν διαβόλους.
 5. Το τι είναι φτηνό ή ακριβό, έχει να κάνει με την προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι ακριβές υπηρεσίες, έχουν ακριβές τιμές και ξεφεύγουν από τον "έλεγχο" του value for money. Το club med προσφέρει κάτι που οι περισσότεροι που το σχολιάζουν δεν το ξέρουν, ούτε το καταλαβαίνουν. Τώρα επειδή εμένα σε προσωπικό επίπεδο το συγκεκριμένο κόστος με πονάει πάρα πολύ, στα όρια της οικονομικής υπέρβασης, το απορρίπτω όχι διότι δεν αξίζει, αλλά διότι δεν το φτάνω.
 6. Το χιονοδρομικό Λυκαβητού είναι κλειστό με πίστες χωράφια. Τι κάνει ο σύλλογος; Κοιμάται;
 7. Η οικογένεια ήρθε από Σμύρνη, πριν κάποιες γενιές. Οπότε εδώ και 50 χρόνια μένω Νέα Σμύρνη.
 8. 1) Έχουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι έλεγχοι είναι χρήσιμοι για να σου θυμίζουν και να μην ξεχνιέσαι. Ο έλεγχος δεν αποσκοπεί στο πρόστιμο. Ο σκεπτόμενος πολίτης δεν χρειάζεται έλεγχο για τηρεί τα προβλεπόμενα. Ο μ@Λ@#$$#, ονομάστηκε νεοέλληνας. Κάνει ό,τι γουστάρει και έχουμε χορτάσει από δαύτους. 2) Πες το και έγινε. Ήδη θα αρχίσει στην Αυστρία, όπου θα ζητούν εναλλακτικά αποτελέσματα covid-test. Και αυτά απ'ότι φαίνεται θα είναι τα πρώτα βήματα απεξάρτησης από την καραντίνα.
 9. Δυστυχώς ο "δικός μας" βγήκε εκτός στην πρώτη κούρσα και στους δύο αγώνες.
 10. Τον είχα γνωρίσει μαζί με τον Μιχάλη, τον zox και dogiako...... Είχαν πάει οι 4 μαζί. Πίσω τον χειμώνα 2004
 11. Ο ένας από τους δύο λέγεται Τηλέμαχος και ήταν γιατρός. Μιχάλη είναι ο γνωστός Τηλέμαχος;
 12. Εντυπωσιακότατες οι κάμερες και ο τρόπος αναμετάδοσης, θλιβερό ατύχημα.
 13. Έρχεται ίσως ο πιο συγκλονιστικός αγώνας της χρονιάς. Συντονιστείτε:
 14. Ανάλογες κουβέντες έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν καθώς έχουν υπάρξει πάρα πολλά ανάλογα περιστατικά και εδώ και στο fb και στο εξωτερικό, οπότε σίγουρα δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Το θέμα της διάσωσης είναι πολύ πιο γενικό και ένα επιμέρους τμήμα του είναι η διάσωση στο βουνό (με ή χωρίς χιόνι) σε κάποια από τις πολλές δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν (από κυνήγι, βόλτα, ορειβασία, βοσκή και πάει λέγοντας - έχουμε δει πολλά αντίστοιχα περιστατικά από μη χιονοδρόμους). Τώρα ο κατατρεγμένος, μπορεί να έχει πάει ως "φαντασμένος χιονοδρόμος του γλυκού νερού" οπότε "πρέπει να υποστεί τον δημόσιο εξευτελισμό, να του σκίσουμε τις σαλοπέτες και να τον βλέπουμε υποτιμητικότατα από εδώ και πέρα", όμως λάθη κάνουν και έμπειροι (φυσικά εμείς ΠΟΤΕ δεν θα κάνουμε λάθος). Εν πάσει περιπτώσει, ακόμα και ένας εγκληματίας σε δικαστήριο δύσκολα καταδικάζεται σε θανατική ποινή (ακόμα και όταν αυτή προβλέπεται ανεξάρτητα με το αν την αποδεχόμαστε), οπότε πριν από κάθε καταλογισμό κόστους διάσωσης, ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο τους διασώστες οι κινήσεις μας θα πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση περιορισμού του κινδύνου της ανθρώπινης ζωής. Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο, κάπου εντάσσονται και οι διασώσεις χιονοδρόμων που μας αφορούν εδώ περισσότερο. Κατά την γνώμη μου, εντός της περιοχής ευθύνης ενός χιονοδρομικού, είτε εντός είτε εκτός πίστας, όταν ένα χιονοδρομικό λειτουργεί και ο άλλος έχει αγοράσει κάρτα, πρέπει να διασωθεί και να τον μεταφέρουν στο επανδρωμένο ιατρείο που θα πρέπει να υπάρχει στην υποδοχή στην έκδοση καρτών (ανεξάρτητα με το τι ισχύει στην Ελλάδα ή το εξωτερικό). Οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, είτε μιλάμε για συμβάντα σαν το προχθεσινό, είτε σαν αυτό στον Λούσιο, ή του Μαινάλου πριν αρκετά χρόνια, ή σαν αυτά που συχνότατα γίνονται στον Όλυμπο....... Και εδώ θα πρέπει να δούμε αν θα πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να κυκλοφορούμε οπουδήποτε, ή αν σε όλες τις "άγριες περιοχές" οφείλουμε όταν μπαίνουμε να ενημερώνουμε κάποιον, ή να απαγορεύεται να κινούμαστε οποτεδήποτε οπουδήποτε και όποτε κινδυνεύουμε ή όποτε νομίζουμε ότι κινδυνεύουμε να "δικαιούμαστε" να κινητοποιούμε έναν ολόκληρο μηχανισμό υλικό και ανθρώπινο και αν αυτός ο μηχανισμός "δικαιούται" να μας απαντήσει "τώρα άντε πνίξου", ή "τώρα δεν μπορώ ξανακαλέστε αργότερα".
×
×
 • Create New...