Jump to content

mil

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  8,007
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

mil last won the day on May 18

mil had the most liked content!

Community Reputation

8,722 Excellent

About mil

 • Birthday 08/24/1967

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Ν.Σμύρνη

Recent Profile Visitors

9,225 profile views
 1. ρώτα τον πρόεδρο καλύτερα, γιατί πέφτει βαρύ. Και μιας το έφερε η κουβέντα, mille feuille, (αν και η πραγματική του προέλευση είναι άγνωστη) είθιστε να λέγεται ότι είναι γαλλικό γλυκό με κρέμα. Πάντως με αυτό το όνομα πρωτοεμφανίστηκε σε αγγλικό βιβλίο μαγειρικής από Γάλλο. Επειδή έχει πολλά φύλλα, το ονόμασαν "χίλια φύλλα". Βέβαια η ορθογραφία εδώ μέσα δεν είναι το φόρτε. Είναι δηλαδή κάτι σαν να λέμε κορν beef, αφού ακούγεται παραπλήσια με παραποιημένη ορθογραφία. Πάντως για την περίσταση, το ποπ korn παραμένει ιδανικό.
 2. Μπράβο, μόλις μέσα σε λίγες ημέρες
 3. Βγήκε ήδη το πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν: Ετοιμαστείτε. Κάθε μέρα που περνάει είμαστε και μια μέρα πιο κοντά! Ξαναέβαλαν νωρίς αγωνίσματα.... πέρσι ακυρώθηκαν όλα. Για να δούμε φέτος.
 4. Γιάννη ξαναπήρες μια πρωτοβουλία για μη υπάρχων θέμα. Δεν υπάρχουν ούτε φαράγγια, ούτε γέφυρες ούτε αποκλεισμοί. Κατά καιρούς διάφοροι αποστασιοποιούνται για διάφορους λόγους. Στα 20 χρόνια, από το ΔΣ ίσως να έχουν περάσει πάνω από 100 άτομα, αν βάλουμε και τις ομάδες εργασίας πάνω από 200 και θα μπορούσα να σου βρω και άλλες κατηγορίες για να αυξήσω τους αριθμούς. Σε τελευταία ανάλυση υγεία είναι αυτό.
 5. Ο σύλλογος εδώ είναι. Ως τι επαναφέρεις ποιον; Κομίζεις μηνύματα;; Είσαι μπροστινός κάποιου; Πολύ θολούρα χωρίς ξεκάθαρες κουβέντες. Ο σύλλογος ποτέ δεν απέκλεισε κανέναν. Το να αναμασάμε ληγμένα δεν έχει νόημα.
 6. Έχουμε παρεξηγήσει πολλά πράγματα. Και για το τι νομίζουμε ότι είμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που διαβάζει χωρίς να συμμετέχει. Και μάλιστα διαβάζουν και φτάνουν πράγματα που γράφονται πιο ψηλά από όσο νομίζουμε και τελικά αυτή είναι η δύναμη του συλλόγου. Το φόρουμ δίνει την δυνατότητα στον καθένα να γράψει δημόσια, να εκθέσει και να εκτεθεί. Ο καθένας που γράφει ίσως να ανήκει στην κατηγορία που έχει τεκμηριωμένη γνώμη, ή να είναι κάποιος κόπανος και κομπλεξικός, όμως αυτός είναι, αυτός είναι ένας από αυτούς που βρίσκεται γύρω μας και τον συναντάμε και στον δρόμο και στην αγορά, κλπ. Και από αντίστοιχους κόπανους έχουμε πάρει αρκετές φορές μάθημα (για το τι δεν πρέπει να κάνουμε και για το πως μπορούν να εκθέσουν τον σύλλογο δίχως να φταίει, ενώ έχουμε φτάσει να τον έχουν χρησιμοποιήσει και εκθέσει εν αγνοία του). Η ενίσχυση του φόρουμ και η δημιουργία ενός site, πιθανώς να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που νομίζουμε. Επίσης καλό είναι να απαγκιστρωθούμε από την μαζικότητα σε ΓΣ, η οποία πιθανότατα να ήταν κακή. Μαζικότητα χρειαζόμαστε αλλού. Η ΓΣ είναι συγκεκριμένη διαδικασία, όχι καφενείο. Δυστυχλως οι "περισσότεροι" από αυτούς που θα ήθελαν να έρθουν, νομίζουν ότι πάνε σε καφενείο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έρθουν σε μια από τις συγκεντρώσεις που γίνονται. Χρειαζόμαστε ποιοτική συμμετοχή. Και η συμμετοχή δεν είναι απαραίτητο να γίνει στο ΔΣ (πέραν της συμπλήρωσης των υποχρεωτικών θέσεων), αλλά στην δράση που ο καθένας θεωρεί σημαντική για τον σύλλογο. Το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του συλλόγου. Πρέπει να εξασφαλίσει ότι η σφραγίδα του θα υπάρχει και του χρόνου. Να έχει σωστά οικονομικά, φορολογικά, να είναι εντάξει με τυπικά τα χαρτιά του και να μην αφήνει τρύπες σαν αυτές που υπήρξαν πριν 10 χρόνια. Γιατί αυτές οι τρύπες ήταν αυτές που προκάλεσαν την μεγαλύτερη κρίση στην ύπαρξη του συλλόγου, ήταν αυτό που την επόμενη μέρα μπορεί να μην υπήρχε σύλλογος, ανεξάρτητα με το αν αυτό δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό.
 7. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ποια διαδρομή βολεύει, καθώς το πάσο από St. Moritz και Bormio δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ανοικτά. Το σίγουρο είναι ότι η συντομότερη διαδρομή είναι από αεροδρόμιο Ζυρίχης, πηγαίνοντας από Klosters και φορτώνοντας το αυτοκίνητο σε τρένο αποφεύγεις το πάσο Fluela, όμως και πάλι κάνεις πάνω από 3 ώρες. Από Μιλάνο, αν πάς από Bormio και στην συνέχεια αν περάσεις το πάσο ο δρόμος είναι κανένα μισάωρο περισσότερο. Αν το πάσο είναι κλειστό, πρέπει να κάνεις έναν κύκλο μέσω St. Moritz (και στην συνέχεια πας Zernez και όχι από το πάσο της Bernina), που θα κοστίσει τουλάχιστον 20 λεπτά παραπάνω. Όμως αν θα ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο για να πάω, δεν θα πήγαινα Μιλάνο (στο οποίο δεν πάει Swiss, ή Lufthansa), άρα θα έχω επιπλέον χρέωση για τα σκι. Έτσι εγώ το Μιλάνο το απορρίπτω εξάρχής. Και από αεροδρόμιο Μονάχου, ο δρόμος είναι τουλάχιστον 4 ώρες. Λόγω της απόστασης η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα δεν μπορεί να είναι απογευματινή και η αναχώρηση της πτήσης από Ζυρίχη/Μόναχο δεν μπορεί να είναι πρωινή. Θεωρητικά θα προτιμούσα για μεταφορά το βανάκι (πχ του γιάννη50) από Ζυρίχη. Αν υπάρξει σωστή πρόβλεψη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν στοχεύσουμε στο "φτηνό και γρήγορο", αυξάνουμε το ρίσκο της μετακίνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σώνει και καλά κάτι θα στραβώσει.
 8. Θα μας τρελάνει ο καιρός φέτος. Αντί να τα ρίχνει όταν πρέπει τα ρίχνει τωρα….. Βεβαια τα ρίχνει από 1700 μέτρα και πάνω. Πέμπτη 11 Μαΐου :
 9. Ο αυξημένος ανταγωνισμός, στο εξωτερικό, είναι παράγοντας που ενισχύει την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο χιονοδρομικό του Παρνασσού, είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία, να κόβει αντί να ενισχύει τους δεσμούς με τους πελάτες του. Γενικά στην ελληνική χιονοδρομία, ακολουθούμε άλλους κανόνες από την υπόλοιπη υφήλιο.
 10. !!!!!!! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό!!! Τρεις ώρες προς την μια, τρεις ώρες προς την άλλη, συνεχόμενα!!!
 11. Αν κάποιος δεν έχει πολλές διαθέσιμες μέρες, θα πάει αυτές που μπορεί. Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι αξίζει να πας εβδομάδα αν έχεις διαθεσιμότητα.
 12. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία, θα σου πω τι ίσχυε μέχρι και πριν 4 χρόνια, αλλά η δουλειά μου δεν είναι να παρακολουθώ το τούνελ του Livigno. Έχει μήκος λιγότερο από 5 χιλιόμετρα και ο καθαρός χρόνος να το περάσεις δεν είναι πολύ μεγάλος. Κάτω των 10 λεπτών. Άρα αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, ανά 10/15 λεπτά ανοίγει μια προς την μια, μια προς την άλλη κατεύθυνση. Τον χειμώνα που αποτελεί την αποκλειστική πρόσβαση (καθώς τα πάσα είναι συνήθως κλειστά), πρέπει να έχει αξιόπιστη λειτουργία. Τώρα μπορεί να απαιτούνται εργασίες συντήρησης (όπως και με το Arlberg Tunnel που τώρα είναι κλειστό αλλά θα ανοίξει πριν τον χειμώνα). Γενικά όμως, είναι ανοικτό.
 13. Σε περίπτωση που θα υπάρξει ένα βασικό γκρουπ για εβδομάδα, υπάρχει δυνατότητα για τριήμερα γκρουπ υπό προϋποθέσεις. Εαν έχουμε μια τριάδα/τετράδα που μπορούν το πρώτο τριήμερο και άλλη μια τριάδα/τετράδα που μπορεί το δεύτερο τριήμερο (όταν λέω τριήμερο εννοώ το χιονοδρομικό τριήμερο), θα μπορέσουν να συνδυαστούν σε 2 δωμάτια που θα κλειστούν για 7 διανυκτερεύσεις και θα έχουμε εναλλαγή της διαμονής στο δωμάτιο. Κάποια λόγια για την μετάβαση. Αν σκεφτόμαστε αεροπλάνο με σκι και βαλίτσα, πρακτικά μιλάμε για Μόναχο που απέχει 4,5 ώρες, έναντι των 3,5 ωρών του Μιλάνου. Όπως και να έχει, το ταξίδι θα είναι μια μέρα να πάμε, 3 (ή 6) ημέρες σκι, άλλη μια μέρα ταξιδιού επιστροφής. Άρα αν για κάποιους το τριήμερο (+2 το ταξίδι) είναι προαπαιτούμενο, αν βρεθούν 6-8 άτομα που επικαλύπτονται οι ημερομηνίες, αυτό γίνεται εφικτό. Κατά την γνώμη μου το "παιχνίδι κόστους" έχει να κάνει με την μεταφορά. Αν κάποιος δεν ενοχλείται από το να πληρώσει 200-300 ευρώ περισσότερα, μπορεί να περιμένει. Αν για κάποιον το ποσό αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα το ενδιαφέρον, για να δούμε πως (και αν) κολλάει το πάζλ. Και για να τα λέμε πιο συγκεκριμένα, η εβδομαδιαία διαμονή και φαγητό, δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 700 ευρώ. Προφανώς δεν μιλάμε για να μένουμε σε ιγκλού και να μαγειρεύουμε φακές, προφανώς και υπό προϋποθέσεις μπορεί να πέσει ακόμα πιο κάτω (όχι πάρα πολύ όμως). Η μεταφορά, αν κλειστεί τώρα, δύσκολα θα πέσει κάτω από 350 ευρώ. Αν όμως υπάρξει καθυστέρηση, το ποσό αυτό εύκολα αυξάνεται (πχ +200). Επομένως καλά είναι να ξέρουμε ότι για εβδομάδα, το κόστος είναι εξαιρετικά δύσκολο να πέσει κάτω από 1000 ευρώ, εκτός και αν υπάρξει κάποια προσφορά διαμονής άγνωστη μέχρι σήμερα. Εάν θέλουμε να μην ξεφύγουμε από το χιλιάρικο, όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να εμφανιστούν, για να δούμε τι συνδυαστικές δυνατότητες υπάρχουν (πόσα δωμάτια, ποιο αεροδρόμιο, ενοικίαση αυτοκινήτου ή πούλμαν ή βανάκια, κλπ).
×
×
 • Create New...