Jump to content

mil

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  7,716
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

mil last won the day on September 23

mil had the most liked content!

Community Reputation

8,135 Excellent

About mil

 • Birthday 08/24/1967

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Ν.Σμύρνη

Recent Profile Visitors

8,029 profile views
 1. http://kataskevesktirion.gr/κρήτη-αναβαθμίζεται-το-εγκαταλελειμ/?fbclid=IwAR23O-2KuUnhs9-oO-q4VzJrsHpvBXiz3jT6zk2mp8sngw2P0dnt27OWu0s
 2. Αυτό είναι προφανές. Το παράδοξο είναι ότι απαντάτε κιόλας, άρα..... άστα να πάνε άστα.....
 3. Χαίρομαι που θα σας μείνει αξέχαστη η απάντηση μου. Μάλλον θα πρέπει να ξεχωρίσετε κάποιες έννοιες σε σχέση με το τι σημαίνουν Δημόσιες επενδύσεις, τι σκοπό έχουν, τι είναι σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, αναξιοπαθούντες χιονοδρόμοι, άμυνα, ασφάλεια, κλπ, κλπ. Ερώτηση: Εγώ έχω δικαίωμα αντί να ζω σαν το ποντίκι στο λεκανοπέδιο να με επιδοτούν να πάω στην "περιφέρεια" για να μου πληρώνουν τα ποντίκια το σκι μου;
 4. Δεν υπάρχει ΧΚ στην Ελλάδα που να λειτουργεί με τις εισπράξεις του. Όλα τα συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Αυτό που πάει να γίνει στο Πήλιο είναι άλλη μια οικονομοτεχνική τραγωδία. Στόχος: Κάθε ΧΚ, να είναι σε θέση οικονομικά να τα βγάζει πέρα χωρίς να επιβαρύνει με την παρουσία του. Να μην παρασιτεί. Δυστυχώς τόσα χρόνια κρίσης πήγαν στον βρόντο. Άρα η κρίση είναι ακόμα εδώ. Καμμένοι εγκέφαλοι παντού. Δυνητικά, εκτός Παρνασσού, όλα τα υπόλοιπα "ΧΚ" της ελληνικής επικράτειας, έχουν χιονοδρομική εμβέλεια μόνο στις τοπικές κοινωνίες ως πελατολόγιο. Είτε λόγω ποιότητας, είτε λόγω μεγέθους, κλπ, κλπ. Ακόμα και ο σημερινός Παρνασσός δεν μπορεί να ξεφύγει από την εμβέλεια της τοπικής πελατείας (βάζω μέσα την Αθήνα με λιγότερο από 2,5 ώρες απόσταση). Ας πληρώσουν οι Βολιώτες τα 15 μύρια επένδυσης και την ετήσια λειτουργία και ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ας κόψουν και όλες τις κατεβασιές που πιάνουν χιόνι. Αλλιώς λουκέτο. Το ίδιο και στα υπόλοιπα "ΧΚ". Εμένα θα με ρωτήσει κανείς αν θέλω να πληρώνω;
 5. Έχεις να μας δώσεις κανιά συνταγή;;;
 6. Όποιος δεν ξέρει τα καλύτερα σου έρχεται να του τα δείξεις.
 7. Κάθε πλάνο ανάπτυξης θέλει μελέτη και στον καλοκαιρινό και στον χειμερινό τουρισμό. Δυστυχώς έχουμε αποδείξει εκ του αποτελέσματος την έλλειψη φαντασίας και στόχων. Δεν έχουμε όραμα για την επόμενη μέρα και περιχαρακώνουμε τον μικρόκοσμο μας αντί να ανοιγόμαστε σε ευρύτερους ορίζοντες. Η αλλιώς αποτύχαμε να διώξουμε τους αποτυχημένους. Αρκετά θεωρητικό για να γίνει εύκολα κατανοητό. Στο δικό μας χιονοδρομικό μικρόκοσμο του Παρνασσου, αν και το βουνό έχει υπολογίσιμες χιονοδρομικες δυνατότητες, παραμένει εξαιρετικά περιορισμένο έναντι αυτού που θα μπορούσε να προσφέρει. Δυνητικά θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης ορισμένων χιονοδρόμων που έχουν την διάθεση να ταξιδέψουν για περισσότερο από ένα διήμερο, κυρίως για διαπιστώσει το παράδοξο (ενός μέσου ευρωπαϊκού μυαλού) οτι έχεις την δυνατότητα να κάνεις σκι σε μια χώρα που εκτιμάς ότι έχει αποκλειστικά θάλασσα και καλοκαίρι. Το ερώτημα είναι αν έχεις να προσφέρεις κάτι παραπάνω. Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σαφέστατα ΟΧΙ. Θα θέλαμε, αλλά ακομα δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις.
 8. Όταν ξαναπάς στο ίδιο μέρος, έχεις λυμένα πολλά από τα θέματα που συχνά σου τρώνε πολύ χρόνο αλλά και χιονοδρομικες μέρες. Ξερεις που θα πας να νοικιάσεις σκι για τα παιδιά, που θα βρεις τον δάσκαλο, θα είναι για τα παιδιά οικείο το περιβάλλον, ξέρεις που θα πας να φας, κλπ κλπ. Ξέρεις μια σειρά από λεπτομέρειες που δεν γνωρίζεις πηγαίνοντας κάπου την πρώτη φορά. Και από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος από το επίπεδο υπηρεσιών και το κόστος τους συχνά είναι καλύτερα να επαναλαμβάνεις την πετυχημένη συνταγή από το να επιζητάς να βρεις τα ίδια σε έναν τόπο που το βουνό μπροστά σου θα έχει άλλο όνομα. Δεν ισχύει ακριβώς αλλά σε σημαντικό ποσοστό, θα το έλεγα ότι «ο χορτασμένος γίνεται επιλεκτικός ενώ ο πεινασμένος κατεβάζει τα πάντα».
 9. Με αυτά παίζεις τένις....... Μου τα γυρνάς σε άλλα αθλήματα άρχοντα.....
 10. Αν ανατρέξεις στις δεκάδες επί δεκάδων δημοσιεύσεων, θα μπορέσεις να πάρεις σίγουρα πληροφορίες που θα ταιριάζουν στην δική σου ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι δυνατόν κανείς να σου κάνει "υποδείξεις" με μια λίστα "+" ή "-", γιατί απλούστατα η κάθε τέτοια λίστα στηρίζεται σε δεδομένα που ταιριάζουν στον γράφοντα και όχι στον αναγνώστη. Όλα τα χιονοδρομικά των Άλπεων, ακόμα και τα μικρά, είναι τόσο μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει, που θα ικανοποιήσουν τον καθένα μας. Συχνά το μέγεθος δεν συνάδει με την απόλαυση. Αντίθετα μικρότερα ΧΚ, κρύβουν περισσότερη "ησυχία", λιγότερη κοσμοσυρροή και αδρεναλίνη στο βουνό, η οποία δεν είναι το ζητούμενο για όλους. Τα συγκεκριμένα χιονοδρομικά που ανέφερε το άρθρο κρύβουν περισσότερη "ένταση", άρα στην περίπτωση σου που συνήθως επιζητείς κάτι περισσότερο αντισυμβατικό, μάλλον θα σου πρότεινα να τα αποφύγεις. Όσο μαζικότερος ο τουρισμός, τόσο περισσότερο χάνεται το τοπικό χρώμα.
 11. Την χιονοεβδομάδα την υποστηρίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Βέβαια ο καθένας ψάχνει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πολύ συχνά βλέπω αρκετούς να ενδιαφέρονται απλά να περνάνε από διαφορετικά μέρη, δίχως να γνωρίζουν ούτε να απολαμβάνουν τα μέρη από τα οποία περνούν. Σε αρκετούς προσδοκία της δυνατότητας ότι μπορούν να διανύσουν χιονοδρομικά αποστάσεις μεγάλες και να πάνε και κάπου αλλού (που συνήθως μένει ανεκπλήρωτη), είναι το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα που έχεις σε Ελληνικό χιονοδρομικό που είσαι αναγκασμένος να επαναλαμβάνεις κάθε μέρα την ίδια μικρή κατεβασιά. Επίσης εξαρτάται από το τι προσμένεις από μια χιονοδρομική ημέρα. Να ανεβάσεις αδρεναλίνη, να αισθανθείς αθληταράς που διαρκώς κάνεις νέα προσωπικά ρεκόρ και να αντιμετωπίζεις ανταγωνιστικά την κάθε κατεβασιά, να σε δουν με τον νέο σου εξοπλισμό, ή να χαρείς τον τόπο που βρίσκεσαι, την παρέα με την οποία βρίσκεσαι, κλπ, κλπ. Διαφορετικά χαρακτηριστικά όχι μόνο από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, αλλά και από την ηλικία και όχι μόνο. Φυσικά και τα Warth-Schroecken μπορούσαν να υποστηρίξουν εβδομαδιαίο χιονοδρομικό τουρισμό, κάτι που έκαναν με μεγάλη επιτυχία. Απλά η δυνατότητα πρόσβασης στο Lech, είναι δημοφιλέστερος σε αυτούς που πληρώνουν πιο χοντρά, άρα και αποδοτικότερος. Αλλάζοντας τα τουριστικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, αλλάζεις και πελατολόγιο κατά ένα ποσοστό.
 12. Εγώ δεν πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τουλάχιστον για να αντικαταστήσει την σημερινή χρήση του αυτοκινήτου. Δεν θυμάμαι που το διάβαζα (αλλά ήταν πρόσφατα), όπου το συμπέρασμα ήταν ότι αν στην Γερμανία αυτή την στιγμή όλα τα αυτοκίνητα γίνονταν ηλεκτρικά, θα χρειαζόντουσαν 6-7 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που καταναλώνουν στην χώρα σήμερα. Άρα θα είχαν πρόβλημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρα και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα πολλαπλασιαστεί. Επίσης αν βάλουμε την (άγνωστη) διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και τις περιορισμένες (ακόμα) πρώτες ύλες παραγωγής μπαταριών (και το πραγματικό περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής τους, αλλά και διαχείρισης-μερικής ανακύκλωσης τους ως απόβλητα)..... μάλλον ακόμα είναι ένα όνειρο υπό πολύ περιορισμένη και στοχευμένη χρήση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εντός πόλης (δηλαδή για περιορισμένες αποστάσεις σε περιοχές υψηλής ρύπανσης), ή σε κάποιο νησί όπου μπορεί να έχουν με ανεμογεννήτριες όσο ρεύμα θέλουν. Να σημειώσουμε ότι τα αυτοκίνητα δεν μολύνουν μόνο με τα καυσαέρια. Τα απόβλητα από τα ελαστικά και πάσης φύσεως λοιπών αποβλήτων, μόνο αμελητέα (ούτε καν αθώα) δεν είναι. Και σε αυτά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα βγάζει τα ίδια απόβλητα. Το θέμα των μετακινήσεων είναι αρκετά πολύπλοκο και πιστεύω ότι την επόμενη δεκαετία θα έχουμε εξελίξεις που δεν φανταζόμαστε τώρα.
 13. Απ'ότι φαίνεται είναι ένα φυλλάδιο που προτείνει κάποια Αυστριακά χιονοδρομικά. Ο καλός ο έμπορος, προσπαθεί πρώτα να διώξει το ελαττωματικό προϊόν. Ο top προορισμός, ούτως ή άλλως έχει από μόνος του επαρκή επισκεψιμότητα. Η δεύτερη κατηγορία θέλει σπρώξιμο.
 14. Δύο γραμμές, 10 λάθη νοοτροπίας. 1)Ποιον ενοχλεί;;;;;; 2)Ποιος πιστεύει ότι ο σύλλογος εστιάζει σε πολυτελή διαμονή. Ο σύλλογος εστιάζει σε αυτό που του ζητούν τα μέλη του. 3)Γιατί η αξιοπρεπής διαμονή πρέπει να ονομάζεται "πολυτελής"; 4)Γιατί η "πολυτελής" διαμονή απομακρύνει νεαρούς χιονοδρόμους; Δηλαδή οι νεαροί χιονοδρόμοι προτιμούν τις ακριβές στάνες από τις φτηνές πολυτέλειες; 5)Όταν τονίζεται η οικονομική διαμονή σε όλα τα χιονοδρομικά ταξίδια, ποιος μπορεί να την αγνοεί; 6)Τι σχέση έχει και ανακατεύεται ως θέμα "η Αθηναϊκή λέσχη" με το ταξίδι στις Άλπεις. 7)Ποιος μίλησε για Αθηναϊκή λέσχη; 8)Ο σύλλογος δεν ονομάζεται "Αθηναϊκή λέσχη". Πιθανώς να έχεις μπερδέψει τα forums. 9)Πως ένα ταξίδι στο εξωτερικό απομακρύνει νεαρούς χιονοδρόμους από τον σύλλογο: 10)Γιατί ένα χιονοδρομικό ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει να απευθύνεται σε νεαρούς χιονοδρόμους;
×
×
 • Create New...