Jump to content

ashbury

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  1,047
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

ashbury last won the day on May 8 2020

ashbury had the most liked content!

Community Reputation

2,874 Excellent

About ashbury

 • Birthday 05/02/1990

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Zürich

Recent Profile Visitors

2,235 profile views
 1. Το βίντεο από το εξαιρετικό event της Mammut σχετικά με την ασφάλεια στο βουνό.
 2. Αν μπορώ να προσθέσω κάτι στις παρατηρήσεις των παιδιών, θα πρότεινα οπωσδήποτε να δοκιμάσεις μπότες με διαφορετικά χαρακτηριστικά instep. Επίσης να μην κολλήσεις απαραίτητα στο mondopoint ως τιμή σε σχέση με τις μετρήσεις του ποδιού σου. Αν κάνεις μια καλή δοκιμή-fit θα διαπιστώσεις ότι σε κάποιες εταιρείες μπορεί να πας αρκετά κάτω ανάλογα με το fit που θες. Σε σχέση με το τελευταίο να έχεις στο μυαλό σου πως ένα πολύ άνετο fit σήμερα θα οδηγήσει σε υπερβολικά loose fit μετά από κάποιες μέρες χρήσης.
 3. Για τη σανίδα υπάρχει η επιλογή της μεταφορικής από Ελλάδα, αλλιώς με κάποια υπηρεσία courier που όμως θα έρθει πιο ακριβά. Δεν γνωρίζω εάν οι μεταφορικές εξυπηρετούν το Davos ή θα πρέπει να έρθεις Ζυρίχη για την παραλαβή. Σου στέλνω με πμ την μεταφορική που χρησιμοποιώ εγώ.
 4. Μένω Ζυρίχη και έρχομαι αρκετά συχνά και στο Graubünden 🙂
 5. Καλή αρχή εύχομαι! Το Davos είναι πραγματικά πολύ όμορφο όπως και όλο το Graubünden. Αν χρειαστείς κάποια πληροφορία για τα γραφειοκρατικά κλπ στείλε πμ. Θα τα πούμε στα βουνά!!
 6. Αν διεξαχθούν οι αγώνες τότε θα είναι σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η πρόβλεψη είναι μισό μέτρο χιόνι Σάββατο και άλλο τόσο Κυριακή με αρκετό αέρα.
 7. Τις ambition της έχω και εγώ. Όσο τις έχω χρησιμοποιήσει και με αλπική μπότα δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο ανέβασμα. Στο κατέβασμα επίσης μια χαρά με την εξαίρεση ότι το πόδι είναι λίγο πιο ψηλά από μία normal δέστρα. Οπότε μια αλλαγή δέστρας χωρίς αλλαγή μπότας θεωρώ πως θα ήταν οκ τουλάχιστον για αρχή!
 8. Συμφωνώ στο γεγονός ότι η κατάσταση παγκοσμίως είναι ρευστή. Και εδώ δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε σε 2 εβδομάδες πχ να συνεχίζουμε τη ζωή μας όπως σήμερα κλπ. Η αίσθηση που υπάρχει βέβαια είναι πως η χιονοδρομία θα επιτραπεί καθώς είναι ένα άθλημα που εξασκείται σε ανοιχτό χώρο. Φαντάζομαι πως τόσο ο καταναλωτής όσο και η επιχειρήση γνωρίζουν το ρίσκο. Στην περίπτωση του καταναλωτή φαντάζομαι υπάρχει η γνώση πως η ετήσια με ελάχιστες επισκέψεις "έχει βγει" ενώ παράλληλα του εξασφαλίζει τη δυνατότητα να μην περιμένει σε ουρές, οι οποίες στην περίοδο που διανύουμε δεν είναι κάτι που συστήνεται. Στην περίπτωση της επιχείρησης, θεωρώ πως πρέπει να προωθήσουν τέτοιες προσφορές καθώς τους εξασφαλίζει την απαραίτητη ρευστότητα για την έναρξη της σεζόν. Θα ήταν καλό να υπάρξει μέριμνα σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ευθύνη της επιχείρησης το άνοιγμα ή το κλείσιμο...
 9. Απ' όσο γνωρίζω απ' τα εδώ χιονοδρομικά οι ετήσιες κάρτες/προσφορές κλπ βγαίνουν κανονικά. Όσοι τα επισκέπτονται τακτικά προφανώς και θα προτιμήσουν να αγοράσουν ετήσια αφού ακόμα και με ελάχιστες φορές το κόστος έχει βγει. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να δουλέψουν και να παρέχουν στον κόσμο τις υπηρεσίες τους με βάση τα μέτρα που υπάρχουν. Δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα υποτίμησης νοημοσύνης... Έχω τονίσει πολλές φορές λάθη του ΧΚΚ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο λάθος.
 10. Για ενημέρωση σχετικά με covid situation στην Ελβετία όσων ενδιαφέρονται να ανηφορίσουν, ένα αξιόπιστο twitter account είναι αυτό: https://twitter.com/CoronaEnglish. Έχετε κατά νου ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μία σχετική αναστάτωση λόγω του αριθμού των κρουσμάτων και τα μέτρα/περιορισμοί πλέον αυστηροποιούνται όλο και περισσότερο. Επίσης, ανάλογα το καντόνι ισχύουν διαφορετικά μέτρα...
 11. Και μια δημοσίευση από τη σύζυγο ενός θύματος χιονοστιβάδας που χρησιμοποιούσε το εν λόγω transceiver.
 12. Μάλλον είναι κατασκευαστικό ζήτημα άρα αφορά τους πάντες. Απ' ό,τι διάβασα η PIEPS θα το αντικαταστήσει εάν ο πελάτης μιλήσει μαζί τους αλλά δεν έχει κάνει ακόμα γενικό recall, κάτι αρκετά περίεργο με δεδομένο ότι γνωρίζουν το ελάττωμα και ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί είναι αρκετά μεγάλος (τουλάχιστον με μια γρήγορη αναζήτηση σε fora, instagram αθλητών etc).
 13. http://sbcskier.com/not-enough-pieps-dsp/
 14. Από ελβετικά, κοντά στη Ζυρίχη μόνο ο παγετώνας στο Engelberg άνοιξε προχθές αλλά είναι πολύ μικρή η skiable περιοχή ειδικά σε σχέση με Saas-Fee, Zermatt (επίσης ανοιχτοί οι παγετώνες) που όμως είναι νότια και αρκετά πιο μακριά. Το Glacier 3000 (κοντά στο Gstaad) άνοιξε μία πίστα απ' όσο γνωρίζω. 31 Οκτωβρίου ανοίγει το Gemstock στο Andermatt. Ωστόσο δεν γνωρίζω αν θα ανοίξει ολόκληρο. Αν ο καιρός ευνοήσει, εντός Νοεμβρίου θα υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις.
 15. Για όποιον μένει Ελβετία, τρέχει αυτή την περίοδο (μέχρι 31/7) μία πολύ καλή προσφορά για ενιαία κάρτα σε Arosa Lenzerheide, Laax, Davos Klosters plus 3 days Engelberg για καλοκαίρι 2020 και χειμώνα 2020-2021. Η κάρτα προσφέρεται ως ατομική ή οικογενειακή στο παρακάτω link https://www.topcard.info
×
×
 • Create New...