Jump to content

PhaethonF1

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  3,056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

PhaethonF1 last won the day on June 9

PhaethonF1 had the most liked content!

Community Reputation

6,939 Excellent

About PhaethonF1

 • Rank
  PhaethonF1
 • Birthday 12/24/1982

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/SnowSerious/

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Athens
 • Ενδιαφέροντα
  skiing - snowboarding, traveling

Recent Profile Visitors

2,664 profile views
 1. Νομίζω περισσότερο είναι το κλάμα για το σκι που δεν έγινε μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, βλέποντας τα βουνά να ασπρίζουν προκλητικά, παρά για το σκι που έγινε νωρίτερα. Κάπου 9 Σαββατοκύριακα, εκ των οποίων 2 σχεδόν καμμένα λόγω ομίχλης/αέρα/βροχής και κάτι σκόρπιες καθημερινές. Όλα Παρνασσό. Μισή μέρα σανίδι. Λήξη σεζόν με υγεία, που είναι το σημαντικότερο κάθε άνοιξη. Όμορφες στιγμές με φίλους και μαθητές, ιδιότητες που συχνά συνυπήρχαν. Χάρη σ' αυτούς έχω αρκετά πράγματα να θυμάμαι, αναλογικά με το σκι που έγινε. Υπόσχεση για αναπλήρωση χιλιομέτρων του χρόνου, κυρίως με προσωπικό χρόνο, αυτοβελτίωση και σκι με φίλους.
 2. Για Fischer σίγουρα επίσημες εισαγωγές από την RTM Helmos στα Καλάβρυτα (μιλάς με τον Αλέξη) και πιο ιδιωτικά ο Θάνος Φλώρος (snowhow). Ορισμένα μοντέλα φτάνουν από εκεί και στο Avalanche στην Αράχωβα (Στάθης). Για Atomic δεν ξέρω περί "επίσημης" αντιπροσωπείας, αλλά θα βρεις πράγματα της εταιρείας στην Αμφίκλεια, στο Extreme Ski.
 3. Το συμπλήρωσα κι εγώ (συνάδελφε). Λίγο πολύπλοκο το stated preference στο τέλος για να το απαντήσει ο "κοινός χρήστης" αλλά αν στο δώσουν πολλοί, θα ναι καλά δεδομένα. Καλή επιτυχία!
 4. Χρήστο, απολύτως κατανοητό αυτό που λες. Κάνω μια αναδιατύπωση ρεζουμέ για να δεις λίγο διαφορετικά την οπτική: τώρα με την απαγόρευση σκέψου πόσοι θα λέν(μ)ε "αχ ας πήγαινα περισσότερο κι ας έκανα μόνο Βάκχο Περικλή".
 5. Φεύγοντας πια από το βουνό για φέτος, θα ήθελα να κάνω μια γενική παρατήρηση για τη φετινή "περίεργη" σεζόν, με βλέμμα στο μέλλον: Ναι, δεν είχαμε 3 μέτρα χιόνι σε κάθε λούκι. Αλλά κάποιες μέρες είχαμε χιόνι και για εκτός πίστας. Σίγουρα όμως, με εξαίρεση λίγο ζόρι για 2-3 βδομάδες με πετρούλες στον Αίολο, είχαμε χωρίς καμία διακοπή εξαιρετική πίστα. Η γενική γκρίνια και για το "λίγο χιόνι" οδήγησε πολύ κόσμο στο να μην έχει όρεξη να ανέβει για σκι και να χάσει πρακτικά πολλές καλές μέρες τσουλήματος. Πρόσφατα, οι νέες χιονοπτώσεις δείχνουν ότι θα είχαμε άνετα και την είσοδο στον Απρίλιο. Η διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας νομίζω ότι θα πρέπει να μας θυμίσει: "Τσουλάτε όσο μπορείτε. Ίσως να μη μπορείτε αργότερα." Βγαλμένα απ' τη ζωή την ίδια. Υγεία σε όλους και του χρόνου.
 6. Κουραμπιεδίνι φρέσκο
 7. Θεωρώ πως θα έπρεπε αρκετά νωρίτερα να υπάρχουν μέτρα στα χιονοδρομικά. Δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολο είναι διαδικαστικά, ίσως υπάρχουν θέματα ιεραρχίας, γραφειοκρατίας κτλ, αλλά σε έκτακτες συνθήκες αυτά θα έπρεπε να λύνονται γρήγορα. Λυπάμαι, γιατί κι εγώ έκανα τις προτάσεις μου και δημόσια και ιδιωτικά, μήπως καταφέρουμε να επεκταθεί λίγο η περίοδος και είχα μια ελπίδα, αλλά βλέποντας την πραγματικότητα αμφιβάλλω αν τελικά θα γίνονταν κι αυτά ακόμα σεβαστά. Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη, και όχι το τι "θα θέλαμε να ισχύει" σωστά έκλεισαν. Γνώμη μου.
 8. Ο κόσμος που ανέβηκε αυτές τις μέρες στο χιονοδρομικό δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση ώστε να συνεχίσει η λειτουργία έστω για λίγο ακόμα. Μηδέν προσαρμογή, καμπίνες γεμάτες, στρίμωγμα στις ουρές, σαλέ γεμάτο με οικογένειες από ΟΛΗ την Ελλάδα κτλ. Όσοι πελάτες επιχείρησαν οι ίδιοι να εμποδίσουν επιπλέον άτομα να μπουν στις καμπίνες άκουσαν κράξιμο από άλλους που ήθελαν να μπουν. Η απόφαση για κλείσιμο θεωρώ ότι ήταν μάλλον μονόδρομος, όσο κι αν χάθηκαν δουλειές, όσο κι αν ξενερώσαμε για το σκι. Ειδικά οι εργαζόμενοι, που δεν είχαν επιλογή, πιέστηκαν πολύ από αυτή την κατάσταση.
 9. Περί λιφτ, χαράξεων και επιλογών, ας συνυπολογίσουμε ότι ορισμένες φορές οι τεχνικές δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις γραφειοκρατικές, πολιτικές και άλλες του υπερβατικού και υπερφυσικού κόσμου...
 10. Ψάχνω να βρω βίντεο και όχι μόνο φωτογραφίες από την κατάβαση του Hirscher... βρήκες κάτι?
 11. Σήμερα πάντως στον Παρνασσό η κατάσταση χιονιού εντός (όλη μέρα) κι εκτός (κυνηγώντας σωστά μέσα στη μέρα το σπάσιμο του πάγου προς αδιανόητο βουτυροζαχαρόχιονο) ήταν ονειρική... Καλώς με παρέσυραν να αμαρτήσω.
 12. Όπως είπα, ήμουν ολίγον τρολ, αλλά ελπίζω με νόημα. Ο Παρνασσός (και τα Καλάβρυτα) για να αποκτήσει σταθερότερο προγραμματισμό σεζόν με σχεδόν εξασφαλισμένη αρχή σεζόν τις γιορτές και αποφυγή χαρχαλόπετρας βάσης στις βασικές πίστες, θέλει τεχνητό. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση είναι τελείως άλλη συζήτηση. Πράγματι, όπως ειπώθηκε αναλυτικά παραπάνω, το τεχνητό κι αυτό έχει τις φάσεις του και δεν είναι από μόνο του ή για πάντα καλής ή κακής ποιότητας για σκι. Απλά το κόκκαλο τεχνητό είναι κατά τη γνώμη μου ακόμα χειρότερο κι από τον πάγο που βλέπει κατά κανόνα στον Παρνασσό (όχι τον μαύρο πάγο στο Hintertux) ο χιονοδρόμος. Ο λόγος που το έθιξα είναι για να τονίσω πόση σημασία έχει να αποδέχεται ο κόσμος τις διαφορετικές συνθήκες που βγαίνουν στο βουνό, γιατί το βουνό δεν είναι σαλόνι σπιτιού. (το τι μπορεί να κάνει το χιονοδρομικό για τον πάγο είναι επίσης άλλη συζήτηση, εγώ εδώ μιλάω για την πλευρά του πελάτη). Τι θα γίνει όταν έρθει το τεχνητό; Θα λέει ο κόσμος στα τηλέφωνα στους φίλους στην Αθήνα "μην έρθεις, έχει όλο τεχνητό" και θα το χρυσοπληρώνουμε κιόλας? Αυτό δεν είναι καλή χιονοδρομική παιδεία.
 13. Χωρίς να μπαίνω στην ουσία της συζήτησης για τον πάγο, αναρωτιέμαι πραγματικά ποια θα είναι η αντίδραση του παρνασσικού και καλαβρυτινού κοινού όταν/αν έρθει για πρώτη φορά μαζικά σε επαφή με hardpack τεχνητού χιονιού. 😍 *Είμαι τρολ*
 14. Το βαθύτερο νόημα της ανακοίνωσης μάλλον είναι "μη ρίχνετε εύκολα άκυρο σε μια μέρα όταν βλέπετε 45άρια στο forecast". Σήμερα πχ μέχρι τις 12:30 που ήμουν πάνω δεν ήταν για κάψιμο η μέρα.
 15. Το τι έγινε και δεν έγινε σήμερα νομίζω είναι πλέον σαφές από τις περιγραφές. Μια άλλη διάσταση που θα ήθελα να αναδειχθεί με την ευκαιρία είναι το πόσο κακώς έχει μείνει η Φτερόλακκα σε υποβάθμιση (σαλέ, προώθηση, περιποίηση γενικά). Φαίνεται ειδικά σε τέτοιες άτυχες μέρες, που θα μπορούσε να σώσει πολλά. Το να τρέχει ο κόσμος μαζικά να περάσει Κελάρια από τη Φτερόλακκα δεν είναι υγιές. Μιλάμε για μια πλευρά του βουνού που στέκεται αν θέλει αξιοπρεπέστατα και μόνη της για απαιτήσεις καθημερινής. Επίσης, ο καφές στο σαλέ της Φτερόλακκας είναι καλύτερος. Και σαν περιβάλλον για χιονοδρόμους και γευστικά, για κάποιο λόγο.
×
×
 • Create New...