Jump to content

PhaethonF1

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  3,060
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

PhaethonF1 last won the day on September 22

PhaethonF1 had the most liked content!

Community Reputation

6,950 Excellent

About PhaethonF1

 • Rank
  PhaethonF1
 • Birthday 12/24/1982

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/SnowSerious/

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Athens
 • Ενδιαφέροντα
  skiing - snowboarding, traveling

Recent Profile Visitors

2,842 profile views
 1. Πας να βγάλεις λαβράκι από το τίποτα? 😁 Είναι πολύ πιθανό να είμαι αρκετές φορές φέτος στα Καλάβρυτα, αν το πρόγραμμά μου είναι όπως έχω σχεδιάσει (φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες τα σχέδια είναι άχρηστα, αλλά λέμε τώρα!), αλλά η βάση παραμένει Παρνασσό. Περνάω πάντα πολύ ωραία στα Καλάβρυτα, ενώ φέτος θα ήθελα να δω/στηρίξω από κοντά και τις προσπάθειες της νέας διοίκησης, που ήδη έχει αρχίσει με όρεξη και αγάπη τη δουλειά και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
 2. Ο περιορισμός αριθμού ατόμων δεν είναι παντού στον κόσμο δεδομένος, περισσότερο επιμένουν στη χρήση του γνωστού τύπου μαντηλιών, χρησιμοποιώντας ακόμα και φουλ καμπίνες. Προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψη τα ελληνικά δεδομένα, περισσότερο θα ανησυχούσα για την αναρχία στις ουρές και θα επέμενα στον σχεδιασμό της αναμονής. Θα πρέπει να καταληφθεί μεγαλύτερος χώρος για τον σκοπό αυτό, με διαχωρισμό σε στάδια. Φυσικά και για τους χώρους εστίασης των χιονοδρομικών. Τα Καλάβρυτα, βέβαια, έχουν την ευτυχή ελεύθερη διαρρύθμιση του εξωτερικού χώρου και στο κάτω και στο πάνω σαλέ. (Ο Παρνασσός νοικιάζει ξαπλώστρες για σέλφιζ και στα Κελάρια δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο σταντ εξωτερικού χώρου δωρεάν. Ούτε. Ένα. (Φτερόλακκα μόνο στο μπαλκονάκι.)
 3. Με 17/17 ανοιχτά λιφτ το πρόβλημα μετριάζεται πολύ. Βέβαια, το ερώτημα είναι με τι κόσμο τελικά μπορείς να λειτουργήσεις, από άποψη αγοράς. Αυτό όμως έχει να κάνει και με την οικονομική κατάσταση. (Αναρωτιόταν ο επιχειρηματίας που άνοιξε το μαγαζί του τον Ιούνιο "πού είναι οι πελάτες". Δεν ξέρω ρε φίλε, που να είναι... σπίτι τους και κοιτάνε μήπως πάρουν κανένα επίδομα ίσα για το νοίκι τους και να τρώνε από τις καταθέσεις για τα υπόλοιπα, αφού δε μπορούν να βγάλουν λεφτά τους τελευταίους μήνες.) Επίσης, η διαχείριση ουρών και εξυπηρέτησης σε σταθμούς είναι πολύ συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο (συγκοινωνιολόγου, operation research, βελτιστοποίηση και άλλα, αναλόγως το ειδικό θέμα). Το ότι δεν αξιοποιούνται οι αντίστοιχοι επαγγελματίες διαχρονικά είναι άλλο θέμα.
 4. Το ΧΚΠ πάντως δήλωσε ότι επεξεργάζεται τα σενάρια ασφαλούς λειτουργίας. Είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι μπορεί. Το να προδικάζουμε όμως εμείς την αποτυχία δεν εξυπηρετεί νομίζω σε αυτή τη φάση.
 5. Νομίζω περισσότερο είναι το κλάμα για το σκι που δεν έγινε μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, βλέποντας τα βουνά να ασπρίζουν προκλητικά, παρά για το σκι που έγινε νωρίτερα. Κάπου 9 Σαββατοκύριακα, εκ των οποίων 2 σχεδόν καμμένα λόγω ομίχλης/αέρα/βροχής και κάτι σκόρπιες καθημερινές. Όλα Παρνασσό. Μισή μέρα σανίδι. Λήξη σεζόν με υγεία, που είναι το σημαντικότερο κάθε άνοιξη. Όμορφες στιγμές με φίλους και μαθητές, ιδιότητες που συχνά συνυπήρχαν. Χάρη σ' αυτούς έχω αρκετά πράγματα να θυμάμαι, αναλογικά με το σκι που έγινε. Υπόσχεση για αναπλήρωση χιλιομέτρων του χρόνου, κυρίως με προσωπικό χρόνο, αυτοβελτίωση και σκι με φίλους.
 6. Για Fischer σίγουρα επίσημες εισαγωγές από την RTM Helmos στα Καλάβρυτα (μιλάς με τον Αλέξη) και πιο ιδιωτικά ο Θάνος Φλώρος (snowhow). Ορισμένα μοντέλα φτάνουν από εκεί και στο Avalanche στην Αράχωβα (Στάθης). Για Atomic δεν ξέρω περί "επίσημης" αντιπροσωπείας, αλλά θα βρεις πράγματα της εταιρείας στην Αμφίκλεια, στο Extreme Ski.
 7. Το συμπλήρωσα κι εγώ (συνάδελφε). Λίγο πολύπλοκο το stated preference στο τέλος για να το απαντήσει ο "κοινός χρήστης" αλλά αν στο δώσουν πολλοί, θα ναι καλά δεδομένα. Καλή επιτυχία!
 8. Χρήστο, απολύτως κατανοητό αυτό που λες. Κάνω μια αναδιατύπωση ρεζουμέ για να δεις λίγο διαφορετικά την οπτική: τώρα με την απαγόρευση σκέψου πόσοι θα λέν(μ)ε "αχ ας πήγαινα περισσότερο κι ας έκανα μόνο Βάκχο Περικλή".
 9. Φεύγοντας πια από το βουνό για φέτος, θα ήθελα να κάνω μια γενική παρατήρηση για τη φετινή "περίεργη" σεζόν, με βλέμμα στο μέλλον: Ναι, δεν είχαμε 3 μέτρα χιόνι σε κάθε λούκι. Αλλά κάποιες μέρες είχαμε χιόνι και για εκτός πίστας. Σίγουρα όμως, με εξαίρεση λίγο ζόρι για 2-3 βδομάδες με πετρούλες στον Αίολο, είχαμε χωρίς καμία διακοπή εξαιρετική πίστα. Η γενική γκρίνια και για το "λίγο χιόνι" οδήγησε πολύ κόσμο στο να μην έχει όρεξη να ανέβει για σκι και να χάσει πρακτικά πολλές καλές μέρες τσουλήματος. Πρόσφατα, οι νέες χιονοπτώσεις δείχνουν ότι θα είχαμε άνετα και την είσοδο στον Απρίλιο. Η διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας νομίζω ότι θα πρέπει να μας θυμίσει: "Τσουλάτε όσο μπορείτε. Ίσως να μη μπορείτε αργότερα." Βγαλμένα απ' τη ζωή την ίδια. Υγεία σε όλους και του χρόνου.
 10. Κουραμπιεδίνι φρέσκο
 11. Θεωρώ πως θα έπρεπε αρκετά νωρίτερα να υπάρχουν μέτρα στα χιονοδρομικά. Δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολο είναι διαδικαστικά, ίσως υπάρχουν θέματα ιεραρχίας, γραφειοκρατίας κτλ, αλλά σε έκτακτες συνθήκες αυτά θα έπρεπε να λύνονται γρήγορα. Λυπάμαι, γιατί κι εγώ έκανα τις προτάσεις μου και δημόσια και ιδιωτικά, μήπως καταφέρουμε να επεκταθεί λίγο η περίοδος και είχα μια ελπίδα, αλλά βλέποντας την πραγματικότητα αμφιβάλλω αν τελικά θα γίνονταν κι αυτά ακόμα σεβαστά. Λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη, και όχι το τι "θα θέλαμε να ισχύει" σωστά έκλεισαν. Γνώμη μου.
 12. Ο κόσμος που ανέβηκε αυτές τις μέρες στο χιονοδρομικό δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση ώστε να συνεχίσει η λειτουργία έστω για λίγο ακόμα. Μηδέν προσαρμογή, καμπίνες γεμάτες, στρίμωγμα στις ουρές, σαλέ γεμάτο με οικογένειες από ΟΛΗ την Ελλάδα κτλ. Όσοι πελάτες επιχείρησαν οι ίδιοι να εμποδίσουν επιπλέον άτομα να μπουν στις καμπίνες άκουσαν κράξιμο από άλλους που ήθελαν να μπουν. Η απόφαση για κλείσιμο θεωρώ ότι ήταν μάλλον μονόδρομος, όσο κι αν χάθηκαν δουλειές, όσο κι αν ξενερώσαμε για το σκι. Ειδικά οι εργαζόμενοι, που δεν είχαν επιλογή, πιέστηκαν πολύ από αυτή την κατάσταση.
 13. Περί λιφτ, χαράξεων και επιλογών, ας συνυπολογίσουμε ότι ορισμένες φορές οι τεχνικές δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις γραφειοκρατικές, πολιτικές και άλλες του υπερβατικού και υπερφυσικού κόσμου...
 14. Ψάχνω να βρω βίντεο και όχι μόνο φωτογραφίες από την κατάβαση του Hirscher... βρήκες κάτι?
 15. Σήμερα πάντως στον Παρνασσό η κατάσταση χιονιού εντός (όλη μέρα) κι εκτός (κυνηγώντας σωστά μέσα στη μέρα το σπάσιμο του πάγου προς αδιανόητο βουτυροζαχαρόχιονο) ήταν ονειρική... Καλώς με παρέσυραν να αμαρτήσω.
×
×
 • Create New...