Jump to content

PhaethonF1

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  3,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

PhaethonF1 last won the day on September 16

PhaethonF1 had the most liked content!

Community Reputation

7,181 Excellent

About PhaethonF1

 • Rank
  PhaethonF1
 • Birthday 12/24/1982

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/SnowSerious/

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Athens
 • Ενδιαφέροντα
  skiing - snowboarding, traveling

Recent Profile Visitors

3,640 profile views
 1. Μια άλλη προτεραιότητα εκτός των parking θα έπρεπε να είναι η λειτουργία τοπικών ski bus στο δίκτυο των όμορρων περιοχών (από Αράχωβα, Δελφούς, από Κ. Τιθορέα, Αμφίκλεια και από Πολύδροσο, Αγόριανη). Άλπεις να κοιτάμε, αλλά να τα κοιτάμε όλα.
 2. Η ελεύθερη πρόσβαση στο ύψος του σαλέ Φτερόλακκας ήταν κομβικής σημασίας για την επιτυχία της Φτερόλακκας πέρυσι, όπως και για την ανάπτυξη των περιοχών αυτής της πλευράς (Αμφίκλεια-Κ.Τιθορέα-Πολύδροσο). Πολλά συμβαίνουν στο εξωτερικό και δεν συμβαίνουν εδώ. Δεν αρκεί η αναφορά τους για να γίνονται copy-paste. Κρινουμε τί αντιγράφουμε, πώς και σε τι περιβάλλον το εφαρμόζουμε.
 3. Το μέγεθος των έργων και το τι σημαίνει "σωστά" ξοδεμένα χρήματα είναι πάντα υπό συζήτηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι πως η Αράχωβα έχει σημαντικό πρόβλημα διαχείρισης στάθμευσης, εκτός των διαμπερών φόρτων. Μεγάλο κομμάτι, δε, των διαμπερών φόρτων δεν είναι καν κατ' ουσίαν διαμπερείς, αλλά καταλήγουν να είναι λόγω αναζήτησης θέσης στάθμευσης στις δύο πλευρές της.
 4. Αν βγάζει Pinot ο Αργυρίου θέλω κι εγώ το κέρασμα. (Συγγνώμη, off topic)
 5. Μετά από μια πετυχημένη χρονιά σαν αυτή (έτσι λέγεται, ας αποφασίσουμε ή ας ανακοινώσουμε επίσημα όμως τι ισχύει), άμεση προτεραιότητα της διοίκησης οφείλει να είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό πρώτης γραμμής. Πρώτα και κύρια απέναντι σε κάποιους εργαζόμενους που αποτελούν τα θεμέλια της λειτουργίας και ασφάλειας του κέντρου (τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς). Σοβαρές συμβάσεις με σταθερότητα και ενίσχυση με επιπλέον εκπαίδευση. Από τώρα αυτές οι συζητήσεις, όχι τον Νοέμβριο. Ήταν μια υπέροχη χρονιά από άποψη χιονιού και καιρού. Αρτιμελείς και πλήρεις, και του χρόνου...
 6. Αφού μας έκανες την τιμή και εμφανίστηκες στο βουνό "μας", είπαμε να σε φιλέψουμε τον παρνασσιώτικο χρυσό... Χαιρόμαστε να κάνουμε σκι μαζί σου κι ας είσαι των απέναντι!
 7. Η δυναμική που έδειξε φέτος αγορά του χιονοδρομικού-χειμερινού τουρισμού, ακόμα και παρά τα πολλά και κραυγαλέα λάθη που έγιναν σε επίπεδο σχεδιασμού και διαχείρισης, δείχνει πως υπάρχει έδαφος για κάτι καλύτερο στο κομμάτι του τουριστικού αλπικού σκι και τα χιονοδρομικά κέντρα. Πέρα από τους πεινασμένους των 2 χρόνων, τα βουνά κέρδισαν πολύ καινούριο κόσμο. Τη δυναμική αυτή την κατάλαβαν και οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις των χιονοδρομικών και οι τοπικές κοινωνίες. Τώρα ακριβώς είναι η στιγμή να ανοίξει η κουβέντα για την επόμενη μέρα. Όποιος θέλει να βάζει και φώκιες, ας βάζει, δεν τον εμποδίζει τίποτα. (νομίζω αυτή η συζήτηση είναι ευρύτερη και αδικεί το εν λόγω topic, που καλό θα ήταν να είναι γεμάτο με τις εμπειρίες και τις παρατηρήσεις σας για το ίδιο το avalanche workshop)
 8. Μετά τη λήξη της κανονικής βάρδιας προβλέπονται επιπλέον βάρδιες προσωπικού, όπως και στρώσιμο με ρατράκ. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους κατόχους ετήσιας (είμαι κι εγώ τέτοιος, να ξεκαθαρίσω) αλλά συνολικά θεωρώ ότι δεν είναι εντελώς παράλογο, αρκεί να μιλάμε για ποιοτική και ασφαλή λειτουργία.
 9. Συγγνώμη Πάνο, αλλά το να μπαίνει με το ζόρι στη συζήτηση του ΧΚΠ και των Χιονοδρομικών Κέντρων μια εκδήλωση όπως το Pierra Creta (που σαφώς είναι εξαιρετική και μπράβο σε διοργανωτές και συμμετέχοντες, τους χαίρομαι) νομίζω ότι δεν προσφέρει και πολλά στην ουσία όσων συζητάμε εδώ. Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό, ένα one-off event, όχι για σεζόν, χωρίς εγκαταστάσεις και πάγια έξοδα κτλ κτλ κτλ. Όσον αφορά στο ΧΚΠ και το ψιθυριζόμενο πρόωρο κλείσιμο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο έδαφος. Σεζόν υπάρχει. Χιόνι υπάρχει. Συμβάσεις υπάρχουν και εξασφαλίζουν συγκεκριμένη ημερομηνία, επεκτάσεις μπορούν να γίνουν. Επισκέπτες υπάρχουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Βασικά δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η συζήτηση, μόνο αόριστες φήμες.
 10. Όπως ακριβώς τα λέει ο xmen. Τρομερά ενδιαφέρουσα χρονιά και ευχαριστούμε τον Pant για τη συνεπή ενημέρωση. Υπέροχο πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές και ωραίο σκι. (Σήμερα στις γυναίκες λίγο έλειψε να τα φέρει όλα τούμπα η Μίκα, αλλά οκ, τα θαύματα έχουν τα όριά τους.)
 11. Αυτό το ΣΚ ο βασικότερος λόγος ήταν ο καιρός. Σε πανικό η Αθήνα για νέο βραχυκλύκλωμα και το forecast δεν έδινε ντάλα ήλιο να πιάνει τόπο η ξαπλώστρα. Είναι αρκετά σαφές όταν συμβαίνει αυτό από τις ακυρώσεις διαμονής, μαθημάτων κτλ.
 12. Μεταξύ Σαχάρας και 14 πιο συγκεκριμένα. Δεν βάζω το πέδιλό μου στη φωτιά, αλλά νομίζω ήταν το τελευταίο μεγάλο που πιάνεις από Δία πριν ξεκινήσουν τα στενότερα λούκια πάνω από τη 14.
 13. Γενική παρατήρηση, συνέχεια συζητήσεων με φίλους στο καρεκλάκι: Δυστυχώς παντού στο ίντερνετ και στο βουνό μόνο εκ των υστέρων διαπιστώσεις. Καλά τα βιντεάκια που δείχνουν τι πάθαμε και τι γλιτώσαμε αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται έτσι. Ζούμε την αποθέωση του "άντε πάμε" κι ό,τι γίνει. Το πού επενδύεις τελικά το χρήμα και τον χρόνο σου λέει πολλά. Προς το παρόν η επένδυση χρόνου και χρήματος γέρνει υπέρ της αναζήτησης και αγοράς του καλύτερου πουδροπεδίλου.
 14. Πολλά από αυτά που λέει ο Paul και αρκετοί άλλοι εξαιρετικοί σκιέρ και δάσκαλοι είναι λεπτομέρειες που αφορούν όσους ήδη έχουν κατακτήσει τα θεμελιώδη της τεχνικής και αναζητούν το κάτι παραπάνω. Επίσης, δεν αντιτίθενται σε αυτή, αλλά τη συμπληρώνουν, είτε για συγκεκριμένες συνθήκες είτε για το τι ταιριάζει κάπως στον καθένα ώστε να το βρει καλύτερα. Γνώμη μου είναι, συνεπώς, να ακολουθείτε τη βασική μεθοδολογία (οι διαφορές μεταξύ "σχολών" ανά χώρα είναι πολύ μικρές στο βασικό επίπεδο) και μην εκλαμβάνετε τέτοιες τεχνικές ως "παράκαμψη" χωρίς να είστε σίγουρος ότι κατέχετε τα βασικότερα. Τα λέω αυτά χωρίς να γνωρίζω τι σκι κάνεις, απλά ως γενική αρχή, με την ευκαιρία του ποστ.
×
×
 • Create New...