Jump to content
Al_Foutzin

Ski σε χιονοδιαδρόμους...

Recommended Posts

Τα ίδια και τα ίδια. Το θέμα της τεχνητής χιόνωσης έχει αναλυθεί και επεξηγηθεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Ο Κωστής έχει ξαναγράψει την αδυναμία χωρίς τεράστια σπατάλη ενέργειας και χρημάτων, στο να τοποθετηθεί ένα τέτοιο σύστημα στο ΧΚΠ.

Και ερχόμαστε τώρα βασιζόμενοι στην έλλειψη αυτού, να επιχειρηματολογήσουμε για την υπερκτίμηση της λιθοτριψίας στα λεγόμενα κέντρου και επισκεπτών, όπως επείσης να πετάμε γενικές κατηγορίες περί οικολογικών παραληρημάτων.

 

Καλημέρα (ευτυχώς χιονίζει)

Edited by fotski

Share this post


Link to post
Share on other sites

:P παλι οι moderators πηραν θεση αλληλοϋπερασπισης!

 

Χρήστο, δε μειωνω κανεναν περισσοτερο από το να τον αποκαλω κλεφτη κ απατεωνα (κ ειδικα αυτόν που προχθες σε εβαλε στο γραφειο του κ τα λεγατε)!! –

Αν οντως Ορεστη, ειχε ειλικρινη απορια/ερωτηση το θρέντ αυτό (?), τοτε θα μπορουσες να αποφυγεις τετοιους χαρακτηρισμους ! //κ βεβαια να κανω τωρα edit το παραπανω σημειο που υποστηριζεις ότι σε μειωνει, αρκουμενος μονο στην αναλυση περι τεχνητου χιονιού! :wub:

 

Το ποσο ευκολα μπορω να πω κατι, χωρις να θιξω oυτε ανθρωπους, ουτε δεντρα, εξαρταται απο το ποσο ισχυρα θελω να περασω το μηνυμα που μεταφερω! Δεν ειμαι ξυλινος πολιτικος όμως αγαπητε, κ ουτε με ενδιαφερει να κανω πολιτιξ (κ νομιζω ουτε εσυ εισαι B) )!

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς με ευκολία να γράψεις και να τεκμηριώσεις την θέση σου χωρίς την ανάγκη να..

Κ εσυ Χρήστο, ειμαι σιγουρος ότι μπορεις με αντιστοιχη ευκολια, να κανεις το ιδιαιτερο σου χιουμορ (πραγματικα επιτυχημενο φιλε :lol: ), αποφευγοντας όμως να βαζεις συχνα, πχ. το σεξιστικοερωτικο υπονοουμενο/προστυχιά, διοτι καποιοι/καποιες μπορει, ειτε να προσβαλλονται (κ να ντρεπονται να το πουνε, όπως μου εχουν πει!), ειτε να σκεφτονται λανθασμένα, το οτιδηποτε για ‘σενα. :D Απλα εχεις επιλεξει με τον τροπο αυτό (ο καθενας εχει τον τροπο του αλλωστε), να κανεις πιο HOT κ ξεχωριστο το πόϊντ σου, και καλα κανεις δλδ – οι προσωπικοτητες των ανθρωπων ειναι μοναδικες!

Μην αρχισουμε όμως βρε φιλε, ο καθενας να κανει μαθηματα καλης (βασει του ιδιου) συμπεριφορας στους υπολοιπους, γιατι καηκατε/με!!

 

Ότι χαλάει την ζαχαρένια μας ειναι προσβλητικο?

Ποια ζαχαρενια βρε Ορέστη?… ;) τη δικια μου? :ph34r: -μα γιατι δε συγκρατησε λιγο?--η καθημερινοτητα μου, δε θα αλλαξει ΚΑΘΟΛΟΥ, με το αν θελετε να καψετε ή όχι ζωντανους τους ανθρωπους εκειπανω ή οποιονδηποτε πλην της φαμιλιας μου = σου/σας το λεω ξεκαθαρα!

Να μπουνε -ορθολογικα- περισσοτερα λιφτς + καλυτερες χιονοδρομικες υπηρεσιες’ όπως θελετε ολοι θελω κι εγω…κ μονο 1 ατομο βλεπω εφικτο στη χωρα μας για κατι τετοιο!

 

Καλη βδομάδα κ Καλά Χριστούγεννα σε ολους :)

Κ.


Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δε θα βαλω την παραμετρο του περιβαλλοντικου αποτυπώματος στη σούπα (γιατι θα μας την πεσουν παλι οι μηχανικοι του φορουμ…κλεφτες θα γινουν οι ανθρωποι!!? :D ).

 

Ξεχνωντας λοιπον το ζητημα του eco-footprint που είναι τεραστιο (κ πιθανως να σκοτωθουμε αν το ξαναξεκινησουμε), κανονακια ΔΕΝ μπαινουν στο ΧΚΠ, διοτι το βουνο, δεν εχει σταγονα νερου πανω από τα 1400μ!!! Επιφανειακα νερα ΟΥΓΚ/ΓΙΟΚ---

Το βουνο είναι ένα σφουγγαρι που αναβλυζει τα νερα του χαμηλα..

Η πιο ολοκληρωμενη μελετη που παραδοθηκε περυσι στο ΧΚΠ, περιεργαφε μεταφορα νερου (διαβαστε κ προσπαθηστε να μη γελασετε, όπως καναμε με τον ΠΔρβ :wub: ) από τον Βιοτικό Κηφισό [το ποταμακι εξω από τη Σβάλα-Αμφικλεια κτλ] σε υψομετρο κοιτης τα 300μ κ σημειο καταληξης τη θεση ‘βρωμοπηγαδο’ στα 1700μ!!! (το plateau πισω από τα parkings των Κελλαριων)

 

 

ΔΛΔ, αντληση νερου σε υδατοδεξαμενη 1400μ υψομετρικής διαφορας!!!!!!!!

Κ δεν τελειωνει εκει το παραμυθι. Εκτος λοιπον της καταναλωθεισας ενεργειας για να φτασει εκειπανω το νερο (φανταστειτε αντλιοστασια κτλ κτλ) κ να διατηρηθει με ειδικους μεικτες που θα λειτουργουνε ΟΛΟ το χειμωνα, ξεπάγωτο, μετα πρεπει από εκει, να διανεμηθει με δικτυο υπογειων σωληνώσεων (θυμιζω ο Παρνασσός είναι βραχώδης, όχι χωματοβουνι) στα κανονια που θα είναι μοιρασμενα στις πιστες…(κι αααααλλη ενεργεια δλδ)

 

 

Θελετε κ μια ταξη μεγεθους του κοστους, αν θυμαμαι καλα!?!??! :

Το κοστος επενδυσης για τεχνητη χιονωση ΜΟΝΟ στα Κελλαρια, εξισωνεται με το κοστος επεκτασης του ΧΚΠ στις Ομορφες Λακες, δλδ με 2 ακομα αποσυμπλεκομενα κ 1-2 συρομενα!!!!!!!!!! (φανταστειτε μετα που θα πανε τα skipasses!) (κοντα στα 10€ μυρια-χαρτιά)

 

Τι θα προτιμουσαμε λοιπον, μερικα εξτρα συγχρονα λιφτακια/χλμ σε 2-3 χρονια (που ηδη η Σαχαρα απεκτησε, εστω κ αν είναι στην αποθηκη των Κελλαριων) ή κανονακια ΠΑΛΙ στο ιδιο bowl των Κελλαριων που ΟΛΟΙ πλεον εχουμε βαρεθει..???

 

Η τεχνητη χιονωση είναι κ γαμώ της επενδυσαρες στα χορταριασμενα Πηγαδακια, στο υγρο πατατοβούνι του Καιμακ, στο Ελατοχωρι, στο Μετσοβο (με τη λιμνη του Αωου διπλα), ισως το ΧΚΚ (αν εχει νερα στην Ξερολουτσα, δεν ξερω), ΟΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ στον Παρνασσό.. :P

 

Σε κανενα δεν αρεσει να βλεπει τα Κελλαρια να αποκτουνε αμμωδη παραλια τυπου Ψαρού (μονο το N’ammos λειπει, ε με τον κΠανακριβοπουλο μπορει να δουμε κ φοινικοδεντρα εκειπανω ;) ), αλλα ειναι η μονη τεχνικα εφαρμοσιμη πρακτική (κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ε μην το ξεχναμε) ώστε να μπορεις να λειτουργησεις τις πιστες σου με 20-25π (όπως εγινε προχθες-βλ φωτο σημερινη) κ να τις κρατησεις ανοιχτες μεχρι αργα τον Απριλη-αρχες Μαη.

 

 

Όταν παραπανω λοιπον, επικαλουμαστε περιβαλλοντικη καταστροφη, «κλεψια» και «απατη» απο την λιθοτριψια (οπτική οχληση θα την ελεγα εγω), ας αναλογιστουμε ΟΛΟΙ τι προκαλει χειροτερη ζημια από τα παραπανω που διαβασαμε κ τι θα κανατε εσεις στη θεση του «κλεφτη/απατεωνα»… :ph34r:

 

Με την ανάλυση σου Κωστή, βλέπω ξεκάθαρα ότι για ΧΚΠ η τεχνητή χιόνωση είναι ένα ζήτημα που δεν είναι υλοποιήσιμο (και δεν πρέπει) καθώς απαιτούνται μεγάλες επεμβάσεις. (και δεν εννοώ το οικονομικό κόστος αν και μηχανικός :lol: )

 

Βλέπω επίσης ότι αναφέρεις ενδεικτικά κάποια άλλα βουνά που ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν πολύ καλή επένδυση.

Οικονομικά, συμφωνώ. Αν υπάρχουν επιφανειακά νερά το κόστος σαφώς και μειώνεται.

Μια μικρή λιμνούλα όμως, μήπως αλλάζει το μικροκλίμα του βουνού?

Αν είναι χωματοβούνι, το κόστος επίσης μειώνεται δραστικά (αν και θα προτιμούσα επιφανειακά συστήματα παροχής προσωρινού χαρακτήρα)

Προσωπικά, δεν θα με ενδιέφερε ένα ΧΚ να γεμίσει με κανόνια. Αρκούν 1-2 πίστες για τις περιόδους που δεν υπάρχει χιόνι γενικά ή επιλεγμένα προβληματικά σημεία τα οποία είναι γνωστά σε κάθε βουνό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, περιβαλλοντικά, ποιες είναι οι επιπτώσεις? Υπάρχει μια ισόρροπη λύση?

Μήπως σε κάποιες περιπτώσεις είναι μικρότερη όχληση ένα σύστημα τεχνητής χιόνωσης από νέες πίστες, λιφτ κλπ?

Στις περιπτώσεις που έχει εφαρμοστεί στο εξωτερικό, υπό ποιες συνθήκες και με τι επιπτώσεις περιβαλλοντικά?

Χωρίς υστερίες (περιβαλλοντικές ή αντι-) και δογματισμούς και τεκμηριωμένα, όποιος έχει την γνώση και τη διάθεση, για να μάθουμε και μεις...(οι μηχανικοί που νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα :) )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να απαντήσει.


''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

το ΧΚΠ εχει να αντιμετωπισει και το θεμα του δρυμου !

 

με τους χαρτες που εχω στην διαθεση μου ολη η περιοχη στις ομορφες λακες, αλοκαΐτικο, αρνοβρυση, σαχαρα και τμημα της φτερολακας ειναι χαρακτηρισμενη απο το 1930 εθνικος δρυμος = απαγορευεται "σχεδον" καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα !

 

με αυτο τι ειδους επεκταση μπορει να προτεινει καποιος ???

 

και πως μπορει να το αντιμετωπισει το ΧΚΠ ??? (αν ξερει καποιος ?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ειναι χαρακτηρισμενη απο το 1930 εθνικος δρυμος = απαγορευεται "σχεδον" καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα !

δεν απαγορεύονται ''τα πάντα'' στους εθνικούς δρυμούς ..θελει ψάξιμο η νομοθεσία


"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites
δεν απαγορεύονται ''τα πάντα'' στους εθνικούς δρυμούς ..θελει ψάξιμο η νομοθεσία

 

+1

 

όπως και στις περιοχές natura να συμπληρώσω....

 

ΥΓ1. Το ΧΚΠ έγινε πριν το 1930? :rolleyes:

 

ΥΓ2. Δεν επιτρέπει ο χώρος για να αναφερθούν λεπτομέρειες...αλλά υπάρχει τρομερό παρασκήνιο και χρήμα στο θέμα περιβαλλοντικές οργανώσεις (ΜΗ.ΚΥ.Ο. είναι κι' αυτές).

Δεν μιλάω για όλες αλλά για αρκετές και δεν μιλάω για όλους όσους συμμετέχουν σ' αυτές αλλά για ηγετικές ομάδες. Θα φρίξετε... :rolleyes:

Πεδίον δόξης λαμπρό...


''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
:rolleyes: παλι οι moderators πηραν θεση αλληλοϋπερασπισης!

 

Όχι φίλε, εμφατικά όχι. Έχεις χάσει επεισόδια. Αν παρακολουθούσες αυτό το forum λίγο περισσότερο θα είχες συνειδητοποιήσει ότι δεν διστάζω να πάρω θέση εναντίων των "συναδέλφων" όταν θεωρώ ότι κάνουν λάθος. ;)

 

Χρήστο, δε μειωνω κανεναν περισσοτερο από το να τον αποκαλω κλεφτη κ απατεωνα (κ ειδικα αυτόν που προχθες σε εβαλε στο γραφειο του κ τα λεγατε)!! –

 

Ούτε εγώ, ούτε ο Ορέστης αποκάλεσε κανένα κλέφτη και απατεώνα, φίλε. Και θεωρώ ότι το Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να πούμε 2-3 πράγματα με τον Πάνο που να άνοιξαν τα μάτια και των 2 πλευρών για τα προβλήματα αναφορικά με το Χ.Κ.Π.

 

Ακόμα και έτσι να ήταν όμως (που ΔΕΝ είναι, και μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο Π.Δ.), είναι λίγο εκδικητικό να προσβάλλεις κάποιον, όχι γιατί στο συγκεκριμένο topic έγραψε κάτι παράλογο, αλλά γιατί "του τα έχεις μαζεμένα". Το μήνυμα σου μόνο να κερδίσει θα είχε αν έλειπε η απαξιωτική παράγραφος. Και είναι άδικο, όχι μόνο για τον Ορέστη, αλλά και για εσένα.

 

 

Κ εσυ Χρήστο, ειμαι σιγουρος ότι μπορεις με αντιστοιχη ευκολια, να κανεις το ιδιαιτερο σου χιουμορ (πραγματικα επιτυχημενο φιλε :P ), αποφευγοντας όμως να βαζεις συχνα, πχ. το σεξιστικοερωτικο υπονοουμενο/προστυχιά, διοτι καποιοι/καποιες μπορει, ειτε να προσβαλλονται (κ να ντρεπονται να το πουνε, όπως μου εχουν πει!), ειτε να σκεφτονται λανθασμένα, το οτιδηποτε για ‘σενα. :rolleyes: Απλα εχεις επιλεξει με τον τροπο αυτό (ο καθενας εχει τον τροπο του αλλωστε), να κανεις πιο HOT κ ξεχωριστο το πόϊντ σου, και καλα κανεις δλδ – οι προσωπικοτητες των ανθρωπων ειναι μοναδικες!

Μην αρχισουμε όμως βρε φιλε, ο καθενας να κανει μαθηματα καλης (βασει του ιδιου) συμπεριφορας στους υπολοιπους, γιατι καηκατε/με!!

 

Θα αρκούσε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ κοπέλα να γράψει ότι δεν νιώθει πολύ άνετα με αυτά που γράφω για να μην το ξανακάνω. Όπως ελπίζω ότι θα είναι αρκετή η μια επισήμανση για την ανάγκη για αποφυγή προσβολών από μέρους σου, Κωστή.

 

Καλές γιορτές να έχουμε. :)


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εδώ έναν περιφερειακό δεν μπορει να φτιαξει τοοοοοσα χρονια η Αράχωβα (που εχει κ θράσος να εκφραζει δυσαρεσκεια/απειλες για τα εργα/τιμες, όταν δεν εχει βαλει ουτε μιση φορα το χερι της στην τσεπη υπερ του ΧΚΠ :rolleyes: )

 

Τι θα προτιμουσαμε λοιπον, μερικα εξτρα συγχρονα λιφτακια/χλμ σε 2-3 χρονια (που ηδη η Σαχαρα απεκτησε, εστω κ αν είναι στην αποθηκη των Κελλαριων) ή κανονακια ΠΑΛΙ στο ιδιο bowl των Κελλαριων που ΟΛΟΙ πλεον εχουμε βαρεθει..???

 

Ο περιφερειακός είναι ήδη έτοιμος αλλά δεν νομίζω οτι εκεί είναι το θέμα.

 

Για το θέμα του τεχνητού χιονιού πιστεύω κι εγώ οτι δυστυχώς έχεις δίκιο και είναι μη υλοποιήσιμο στον Παρνασσό, και σίγουρα είναι καλύτερο να επεκταθεί το Χ.Κ. προς τα άνω Κελλάρια για να έχουμε περισσότερες πίστες.

Ειλικρινά όμως τρομάζω στην ιδέα μίας τέτοιας επέκτασης εάν φαντασθώ τι θα γίνει με τις τιμές !!!

 

Σε ότι αφορά τον Πάνο που τόσο πολύ υπερασπίζεσαι συνεχώς, οπως έχω γράψει και εγώ σε αρκετά post φυσικά και τον θεωρώ έναν από τους ικανότερους αν όχι τον ικανότερο για τη θέση του Δντη και ίσως τον μονο που μπορεί να υλοποιήσει επιτέλους την επέκταση που όλοι τόσο θέλουμε, αλλά θα μπορούσε να μη δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα σχετικά με τις τιμές που ουσιαστικά πληρώνουν ΜΟΝΟ 2/3 κατηγορίες επισκεπτών - οι πολύ πολύ τακτικοί - διότι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται δεν έχουν καταλαβεί οτι ίσως και να οφελούνται από τις αλλαγές.

 

Οι αυξήσεις στις τιμές αφορούν τόσο μικρές κατηγορίες που εύκολα θα μπορούσε να τις πάρει πίσω και τα έσδα του Χ.Κ.Π. να αυξηθούν αντί να μειωθούν.


Η ΕΤΑ μας ξέσκισε...

 

όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

εδω μπορείτε να συζητησετε για το τεχνητο χιονι... (ασχετα αν το εχουμε εξαντλησει)

 

τα περι Αραχωβας κλπ ομορων, αν θέλετε ανοιξτε καινουριο θέμα, ειναι μεγάλο και οχι τοσο εξευτελιστικά μικρό θεμα όσο το παρουσιάζει ο Μακαλου.

 

Ξέρεις και εσύ Κωστή ότι αν δεν πάρει το σήμα λειτουργιας, δεν νομιμοποιηθεί η έκταση στα Ανω Κελλάρια δεν προκειται να γίνει τίποτα μερα, μόνο νύχτα. και οπως λέει και ο σοφός λαός μας... όποιος νύχτα περπατεί.... :rolleyes:

 

οι συμβουλές περι ηθικής,καλης συμπεριφοράς καλύτερα να λείπουν,χιόνισε, πόσο μάλλον όταν το τελευταίο 10ημερο έχει χαθεί η μπάλα.

 

Αrvii ο Κωστής συμφωνεί οτι ο τιμοκατάλογος είναι φαουλ σε πολλά σημεία και έχει πρακτικά αρκετά τυφλά σημεία, αλλα τον τιμά να υπερασπίζεται τον φίλο του, αρα μην ψάχνεις να τον κάνεις να νιώσει άσχημα γι'αυτο (αν το ψάχνεις έτσι...έτσι μου ακουστηκε εμένα που έχω κοιμηθεί 2 ώρες σημερα).

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση μπορεί να γίνει στο θέμα του τιμοκατάλογου και όχι εδω για να μην ψαχνόμαστε που είναι το ένα που είναι το άλλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντελως, μα εντελως εκτος θεματος :

Το μοναδικο forum που ακομα για τεχνικα θεματα συζητησης εχουμε πλακωμους-τσακωμους ! :blink:;):lol:

Σκεψου να μην ειχε χιονισει και ολας, ε ρε γλεντια :rolleyes::unsure:


temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Share this post


Link to post
Share on other sites
δεν απαγορεύονται ''τα πάντα'' στους εθνικούς δρυμούς ..θελει ψάξιμο η νομοθεσία

 

Αυτό έλλειπε, θα απαγορευόταν και το σκί :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εντελως, μα εντελως εκτος θεματος :

Το μοναδικο forum που ακομα για τεχνικα θεματα συζητησης εχουμε πλακωμους-τσακωμους ! :lol: :LOL: :lol:

Σκεψου να μην ειχε χιονισει και ολας, ε ρε γλεντια :rolleyes::lol:

 

Αυτό γίνεται γιατί μπερδεύεται το φόρουμ με το σύλλογο και τις "κατευθυντήριες" γραμμές του, στις οποίες υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες και διαφορές...

 

Ας δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν αντικειμενικά και ας διαφωνήσουμε κόσμια και με επιχειρήματα τεκμηριωμένα και κοινή λογική.

 

Ο σύλλογος είναι χρήσιμος, όταν ξεπερνάει τα όποια μικροσυμφέροντα και μικροεκπτώσεις στα μέλη του και άλλα τέτοια, που ούτως η άλλως τα βρίσκει εύκολα κανείς με λίγες γνωριμίες.

Το γιατί πολλοί δεν γίνονται μέλη του συλλόγου πρέπει να σας προβληματίσει και σίγουρα δεν είναι εμπόδιο τα 25 η 30€ το χρόνο...

 

Για το σκι σε χιονοδιαδρόμους (για να μην είμαι εκτός θέματος), θα πω ευχαριστώ δεν θα πάρω και θα περιμένω να ανοίξει η Φτερόλακκα με επαρκές χιόνι για να κάνω σκι σε όλο το βουνό.

Η λιθοτριψία κάνει δουλειά σε μερικές πίστες, αλλά χαλάει το βουνό κατά τη γνώμη μου και δεν δίνει την αίσθηση του ελεύθερου σκι, αλλά του "σταβλισμένου".

Είναι έργο που ωφελεί κυρίως το χιονοδρομικό και όχι τους χιονοδρόμους, καθώς δεν προσφέρει τίποτα καλύτερο η περισσότερο, από άλλους 5-10 πόντους χιονιού και μάλιστα σε περιορισμένη έκταση.

Ούτε περισσότερο τερέν (που είναι για μένα το σημαντικότερο), ούτε χρονική απόδοση ημέρας στο σκι (βλέπε ταχύτερα λιφτ).

 

Απορώ πως το ski data καταφέρνει και διαβάζει τις μεταβλητές αργίες του χρόνου και δεν μπορεί να μας κάνει τις δύο μονάδες μία όταν πρέπει.

Είναι και αντικίνητρο να δώσει κάποιος μαζεμένα τα λεφτά του. Ας το εξετάσει καλύτερα το χιονοδρομικό, όποιος τέλος πάντων έχει την ευθύνη, γιατί δεν ξέρω ποιος πραγματικά την έχει...

Για την τιμή των 30€ της ημερήσιας δεν κάνει κανένας κουβέντα;

Τη θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη;

 

Προσωπικά δεν υπολογίζω την τιμή και πολύ, αλλά δεν το θεωρώ σωστό να έχει τέτοια τιμή η κάρτα οποιουδήποτε κέντρου στην Ελλάδα με αυτά που προσφέρουν.

Αν δηλαδή του χρόνου μπει και το λιφτ της Σαχάρας θα δεχτούμε έτσι απλά και άλλη αύξηση;

Τι θα γίνει αν, λέω με το καλό πρώτα, γίνει επέκταση πιο πάνω;

 

Το ποτ είναι ήδη πολύ υψηλό...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον louis σε όλα...

άλλο σκι άλλο ξεχαρμάνιασμα.

΄και προσοχή απο λιθοτριψία αρχίζουμε στο abu dabi θα καταλήξουμε... Αν εχουμε θερμοκήπιο απλά θα κάνουμε λιγώτερο σκι. Δεν θα κάνουμε το βουνο καρουζέλ...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η λιθοτριψία κάνει δουλειά σε μερικές πίστες, αλλά χαλάει το βουνό κατά τη γνώμη μου και δεν δίνει την αίσθηση του ελεύθερου σκι, αλλά του "σταβλισμένου".

Είναι έργο που ωφελεί κυρίως το χιονοδρομικό και όχι τους χιονοδρόμους, καθώς δεν προσφέρει τίποτα καλύτερο η περισσότερο, από άλλους 5-10 πόντους χιονιού και μάλιστα σε περιορισμένη έκταση.

Ούτε περισσότερο τερέν (που είναι για μένα το σημαντικότερο), ούτε χρονική απόδοση ημέρας στο σκι (βλέπε ταχύτερα λιφτ).

 

Οι 5 πιο ουσιαστικες (για μένα) γραμμές που γράφτηκαν για το θέμα που άνοιξα (αλλά και γενικότερα για την όλη συζητηση περι ελληνικών χιονοδρομικών και σε άλλα τοπικ) και μέσα σε αυτές τις γραμμες περιεχει όλη την ουσια..

 

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω! :rolleyes:


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για την τιμή των 30€ της ημερήσιας δεν κάνει κανένας κουβέντα;

Τη θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη;

Προσωπικά δεν υπολογίζω την τιμή και πολύ, αλλά δεν το θεωρώ σωστό να έχει τέτοια τιμή η κάρτα οποιουδήποτε κέντρου στην Ελλάδα με αυτά που προσφέρουν.

Αν δηλαδή του χρόνου μπει και το λιφτ της Σαχάρας θα δεχτούμε έτσι απλά και άλλη αύξηση;

Τι θα γίνει αν, λέω με το καλό πρώτα, γίνει επέκταση πιο πάνω;

Το ποτ είναι ήδη πολύ υψηλό...

Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.Και η αδικία φυσικά.Γνωρίζουν πολύ καλά και οι δυο ...μνηστήρες οτι θα αρμέγουν ανενόχλητα τους φουκαράδες τους Αθηναίους (και όχι μόνο).Αν δεν υπάρξει ανταγωνιστής οι τιμές δεν πρόκειται να βελτιωθούν.(μα τι λεω :rolleyes: )Και φυσικά οταν μπει το νέο λιφτ θα υπάρξει και το ανάλογο ...ξύρισμα.Καλύτερα όμως να το σταματήσω εδώ γιατί ...θυμώνω.

Edited by arisk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για την τιμή των 30€ της ημερήσιας δεν κάνει κανένας κουβέντα;

 

Ότι κουβέντα και να κάνεις,δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή.Εγώ είπα και σε άλλο post ότι η κάρτα στο Χ.Κ.Π θα έπρεπε να κόστιζε το πολύ 10€.Πανάρχαιος εξοπλισμός,μικρό μήκος διαδρομών,λίγες πίστες,υποτυπώδης σύνδεση με την Αθήνα,είναι μερικά από τα αρνητικά του.Αλλά είπαμε,έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά.Μόλις πάψει να γεννάει τόσο παραγωγικά,και δεν πατάει κανείς επάνω,θα αλλάξουν μυαλό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tα ΧΚΠ για να βγαλει τιμή ημερησιας δεν κοιτάει κανενα μοντέλο, το μόνο που ελέγχει είναι πως θα μειώσει το έλλειμα του και πιο είναι το ποσο που ευκολα ή δυσκολα θα περάσει στον κόσμο χωρις να σταματησει να πηγαινει. αυτό φέτος είναι το 30€. Σαφώς και μην περιμένετε να μειωθεί... μάλιστα ξέρουν οτι με την περσινή επισκεψημότητα για να μην είχαν έλλειμα θα έπρεπε το ημερησιο να ήταν γυρω στα 52€ αλλά δεν το κάνουν γιατί τότε ...δεν θα είχαν επισκεψημότητα.

 

επειδή αναφερθήκατε με τα τέλη των όμορων δήμων και οτι δεν προσφέρουν οι Αραχωβίτες, μια απο της προτάσεις μας αφου το χκπ είναι κρατικό, να παραμείνει κρατικό και να του αποδίδουν οι ΔΟΥ των όμορων δημων ένα ποσοστό απο το ΦΠΑ(άμεσος φορος) και ένα ποσοστό απο της φορολογικές δηλώσεις (εμμεσος) και να μπεί και ένα πολύ μικρό ποσοστό επι της απόδειξης λιανικης πχ 1% το οποιο έτσι και αλλιώς θα το "καταπιεί" ο ανταγωνισμός ή θα το "καταπιεί" και ο επαγγελματίας που πολλές φορές η υπηρεσία ή το προιον που προσφέρει ειδικά στα περιξ του Παρνασσού είναι ηδη υπερτιμημένο.

Τότε θα μπορεί να δείξει και το κοινωνικό του πρόσωπο, να κατεβάσει τις τιμές του κάτω απο 30€ μιας και ο σκοπός του είναι να ανέβουν όσοι πιο πολλοι σε ολη την περιοχή και δεν θα στηρίζεται στο εισητηριάκι και θα έχει τα λεφτά να κάνει στο βουνο ένα αληθινό χιονοδρομικό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

..αυτο ΝΑΙ, ειναι μια πολύ εξυπνη κινηση/τακτικη να βοηθηθουν τα Χ/Κ (κ μετα να εχεις σοβαρο πατημα να τους βαλεις χερι για τις συνεχεις αυξησεις των τιμων τους)

Μπορειτε να εστιασετε σε αυτό Πάνο-Ολγα-Ανεστη?

Ας δημιουργηθει μια ειδικη ομαδα-επιτροπη-οτιδηποτε με τους συμβουλους σας, να το παρει ως project?δεν είναι καθολου μα καθολου απλο / αλλα μπορει να αποδειχθει σωτηριο για τα 4-5 χ/κ που στρατηγικα εχει επιλεξει ο ΕΣΤΟΥΧ να αναπτυχθουν (ΑΝ ποτέ γινει αυτό!) στην Ουγκάντα.

Κι όχι μονο Αραχωβα, αλλα κ Σβαλα, Αμφικλεια, οσον αφορα τον Παρνασσο, Καλαβρυτα οσον αφορα το ΧΚΚ κοκ κοκ?

Edited by makalu

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αργήσαμε παιδιά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε .

Έχει πάει κανείς σας σε κρατικό νοσοκομείο ποτέ που κάνετε τέτοιες προτάσεις ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

φιλε jokey, τα έσοδα που εχει το υπουργείο οικονομικών λόγο της υπαρξης του ΧΚΠ είναι πολλαπλάσια απο το έλλειμα που έχουν τα ΕΤΑ απο την χρηση του χκπ.

λεμε λοιπον, ένα ποσοστό απο τα έσοδα να τα δίνει το υπουργειο οικονομικών στο Κρατικό χκΠ.

 

η μονη προυποθεση είναι να θέλουν ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού στο υπουργείο Τουρισμού... :unsure:

 

οι ομοροι δήμοι είναι 3, Αραχωβας,Αμφικλειας,Παρνασσου(με αγοριανη,σβαλα κλπ)

 

Τα νοσοκομεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν σου φέρνουν έσοδα/κερδη, και δεν πρέπει να περιμένεις να σου φέρουν έσοδα/κερδη. Αλλά δεν θα το αναπτυξουμε εδώ το θέμα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως γνωρίζεις καμία εταιρία με τμήμα συντήρησης στις τάξεις της που να της αποφέρει κέρδη ?

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έχουν τέτοια τμήματα ?

Σκέψου και πάλι το τμήμα ''συντήρησης'' του κράτους και πως λειτουργεί ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ με την πρόταση ένα σύγχρονο χιονοδρομικό θα φέρει περισσότερο κόσμο, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, και αύξηση της προσωπικής περιουσίας των κατοίκων της περιοχής (τα αγροτεμάχια θα γίνουν οικοπεδάρες).

 

Γι’ αυτό επιβάλετε να συμβάλει η περιοχή στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού.

 

Σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό τον έχουν ανακαλύψει άλλη πριν από εμάς (βλέπε Άλπεις)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προτείνω ο σύλλογος να στραφεί στο ,Υπ. Αθλητισμού να χαρακτηριστούν τα ΧΚ αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει χρηματοδότηση από τα δελτία του ΟΠΑΠ

 

Τα ΧΚ στην ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ κερδοφόρα ώστε να μιλάμε για επενδύσεις και εκσυχρονισμό

παρά μόνο για λιθοτριψία και οπτικές ίνες


Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συγκεκριμενη θεση περι προσφορας των ομορων δημων,επαγγελματιων κτλ. ειναι αποτυπωμενη εδω και καιρο στις θεσεις του ΕΣΤΧ οσον αφορα την αναπτυξη της ελληνικης χιονοδρομιας και περιλαμβανεται και στο booklet που φτιαχτηκε φετος(θα ανεβει συντομα και στο forum)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Alexis c
      Alexis c
      (63 years old)
    2. petroskavala
      petroskavala
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...