Jump to content
ΜΙΚ

Speedflying ή Speedriding Ένα νέο extreme sport

Recommended Posts

SPEEDFLYING ή SPEEDRIDINIG: Ένα νέο extreme sport

 

Πετώντας πάνω από το χιόνι

 

Από τον Μιχάλη Ζιώτη

 

Ένα νέο σπορ έχει αρχίσει να κερδίζει φανατικούς φίλους στα χιονισμένα βουνά του κόσμου. Ένα σπορ που προσφέρει άφθονη αδρεναλίνη και συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική με την ελευθερία της πτήσης. Αναμφίβολα είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχει εμφανιστεί στα χιονοδρομικά κέντρα τα τελευταία χρόνια. Τα πρώτα εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν ήδη γίνει ενώ σε «θρυλικές» καταβάσεις όπως αυτές του Aconcnagua, του Mont Blanc και του Eiger έχουν καταγραφεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο extreme sport.

 

JM06-10-nano07172.jpg

 

Το speed flying είναι μια κατάβαση πλαγιάς με τη χρήση ενός μικρού αλεξιπτώτου τύπου ελευθέρας. O πιλότος απογειώνεται από μια πίστα σκι και στη συνέχεια κάνει συνεχόμενες προσγειώσεις και απογειώσεις ουσιαστικά μεγάλα άλματα στη διεύθυνση της πλαγιάς. Οι ταχύτητες που αναπτύσσει είναι της τάξης των 30-60 χιλιομέτρων την ώρα. Είναι ότι πιο εντυπωσιακό υπάρχει στα χιονοδρομικά κέντρα αυτή τη στιγμή και σίγουρα εντυπωσιάζει τους χιονοδρόμους όπου και αν το δουν.

 

Όσο και να φαίνεται επικίνδυνο ή extreme το speedflying έχει ελαχιστες απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση ή ικανότητα από τον πιλότο που επιθυμεί να ξεκινήσει ενώ μπορεί να γίνει με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφάλειας αρκεί ο πιλότος να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και να σεβαστεί τους στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας. Το χιόνι προσφέρει την βάση πάνω στην οποία ταχύτητες μπορούν να αναπτυχθούν. Δεν είναι υπερβολή το ότι είναι αδύνατον να πάθει ατύχημα ένας πιλότος σε μια εύκολη μπλε πίστα σκι με επαρκή χιονοκάλυψη.

 

Στις Άλπεις κάποια χιονοδρομικά όπως το Valfrezus, το Les Arcs και το Tignes το έχουν αγκαλιάσει και από λιγότερο από 100 πιλότους το 2005 φέτος έχουν πουληθεί περισσότερα από 5.000 αλεξίπτωτα κάνοντάς το το ταχύτερα αναπτυσσόμενο χειμερινό σπορ.

 

Πως γίνεται το speedflying?

 

Ο πιλότος πηγαίνει στο χιονοδρομικό και κάνει κανονικά το σκι του. Μαζί του έχει ένα αλεξίπτωτο που ζυγίζει 2,7 κιλά και ένα μικρό κάθισμα που είναι το ίδιο το σακίδιο για να τα έχει στην πλάτη. Κάποια στιγμή αποφασίζει πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες και παίρνει το αλεξίπτωτο σε μια πλαγιά οποιασδήποτε κλίσης. Μέσα σε δύο λεπτά έχει δέσει το αλεξίπτωτο στους ιμάντες και έχει φορέσει το κάθισμα. Αφού κάνει ένα δοκιμαστικό φούσκωμα για να δει ότι όλα τα σκοινάκια είναι καλά, ελέγχει τη πλαγιά ότι είναι καθαρή από κόσμο, εμπόδια κλπ και αφού ελέγχει τον αέρα απογειώνεται.

 

_DSC0146.jpg

 

Ο καιρός πρέπει να είναι κατάλληλος, δηλαδή λιγότερο από 10-15 χιλιόμετρα αέρα όταν ο αέρας είναι από πίσω, λιγότερο από 20-25 όταν είναι πλάγιος και 30-35 όταν είναι φάτσα στην διεύθυνση της κατάβασης. Καλό (αν και όχι απαραίτητο) θα είναι να μη χιονίζει και η ορατότητα να είναι καλή.

 

Ξεκινάμε. Αφού πάρει λίγη φόρα με τα σκι το αλεξίπτωτο έχει φουσκώσει και αφού με λίγο αντίθετο φρένο φροντίσει να έρθει ακριβώς από πάνω ξεκινάει η κατάβαση.

 

JM06-10-nano07130.jpg

 

Αφήνoντας το αλεξίπτωτο να πάρει ταχύτητα (45-60χλμ) μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή κατάβασης ανάλογα με την κλίση. Ο πιλότος αν θέλει σε μια απότομη πλαγιά μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί πολύ πιο κάτω κάνωντας μια μεγάλη πτήση. Αλλά αυτό δεν έχει πλάκα.

JM06-10-nano07149.jpg

 

Το αλεξίπτωτο είναι φτιαγμένο να κάνει 5 μέτρα μπροστά και ένα κάτω δηλαδή κλίση 17-19 μοίρες. Σε μια τέτοια (μπλε για το σκι) πλαγιά ο πιλότος μπορεί να κάνει κανονικά το σκι του και κάποιες στιγμές να κάνει άλματα των 5-10 μέτρων, ένα ή παραπάνω μέτρα πάνω από το έδαφος.

Σε μια πιο απότομη πλαγία αρχίζει η δράση. Ο πιλότος επιλέγει να πετάει και κάνοντας απότομες στροφές να ακομπάει τα πέδιλα στο χιόνι ή ακόμη καλύτερα το ακροπτερύγιο του αλεξιπτώτου του.

JM06-10-nano07093.jpg

Η ταχύτητα είναι μεγάλη, η αδρεναλίνη απίστευτη και δεν υπάρχει όριο στο πόσο γρήγορες μανούβρες μπορεί να κάνει. Προσγειώνεται, μαζεύει το αλεξίπτωτο στον ενσωματωμένο σάκο σε ένα λεπτό και ή συνεχίζει το σκι του ή πηγαίνει για ακόμα μια πτήση.

 

Φυσικά το speedflying δεν πρέπει να γίνεται σε πίστες που κινούνται χιονοδρόμοι για λόγους ασφαλείας. Οι καταβάσεις γίνονται εκτός πίστας και μόνο νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα όταν η πίστα είναι άδεια από χιονοδρόμους πρέπει να επιτρέπεται η χρήση των πιστών του κάθε χιονοδρομικού.

 

_DSC0163.jpg

 

Που Θα κάνετε

 

Στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα είναι κατάλληλα για speedflying. Παρότι οι πλαγιές δεν είναι αντίστοιχες των Αλπικών Κέντρων σε μέγεθος υπάρχουν πολλά σημεία όπου είναι ιδανικά για αυτό το νέο σπορ.

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η έλλειψη δέντρων και οι μεγάλες πλαγιές το κάνουν ουσιαστικά παράδεισο για το speedflying. Η κατάβαση από την κορφή του συνδετικού στα 2.200 μέτρα μέχρι το πάρκινγκ στα 1.750 μέτρα είναι από τις καλύτερες πλαγιές στην Ελλάδα και το 2008 έγιναν οι πρώτες απολαυστικές καταβάσεις. Η περιοχή της Σαχάρας είναι ένα ακόμα εξαιρετικό πεδίο. Φυσικά και στην κοιλάδα των Κελλαριών νωρίς το πρωί και μετά την τελευταία κατάβαση χιονοδρόμων είναι εξαιρετικό πεδίο για speedflying ενώ η αριστερή κατάβαση του αναβατήρα Βάκχου με πεδίο εκτός πίστας και ελάχιστους χιονοδρόμους είναι ιδανική για περιοχή εκμάθησης.

 

Στα Καλάβρυτα η εκτός πίστα περιοχή της Στύγας είναι ιδανική, ενώ και στο Καρπενήσι υπάρχουν εξαιρετικές εκτός πίστας πλαγιές. Στην Βόρεια Ελλάδα τα καταλληλότερα χιονοδρομικα είναι το Σέλι και το Καιμακτσαλάν ενώ το Φαλακρό με τις μεγάλες εκτός πίστας εκτάσεις του τετραθέσιου αναβατήρα σίγουρα θα γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα στο μέλλον.

 

Το μέλλον υπόσχεται περισσότερα

 

Επειδή τα Ελληνικά βουνά έχουν τεράστια ανεκμετάλλευτα πεδία με χιόνι πολύ περισσότερο από αυτό των υφιστάμενων χιονοδρομικών, έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια για ναύλωση ελικοπτέρου, εξοπλισμού ασφαλείας και κινηματογραφικού υλικού ώστε να γίνουν μερικές από τις μεγάλες καταβάσεις που διαθέτουν τα Ελληνικά βουνά και να καταγραφούν σε βίντεο. Αν σκεφτεί κανείς ότι η μεγαλύτερη πίστα σε Ελληνικό χιονοδρομικό είναι 2 χλμ είναι κατανοητό ότι οι παρακάτω καταβάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες

 

Η ιστορική σημασία του Ολύμπου και το μεγάλο του ανάπτυγμα τον κάνει σίγουρα πρώτο στόχο για μια τέτοια προσπάθεια.Eλπίζουμε εντός του Μαρτίου 2009 να γίνει και η πρώτη κατάβαση του Ολύμπου μια κατάβαση που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις καλύτερες καταβάσεις των Αλπικών βουνών (2800-1200μ 8χλμ).

 

Η κατάβαση της Βελίτσας (2400-1300 6χλμ) στον Παρνασσό είναι ο δεύτερος στόχος και η κατάβαση της Δυτικής πλευράς της Κακαρδίτσας (2400-1200 6χλμ) ο τρίτος.

 

All fotos "gin gliders".

 

Υ.Σ. Το παραπάνω μπορεί να επαναδημοσιευθεί ελεύθερα

 

 

 

Απλά θα ήθελα τη συνεργασία των χιονοδρομικών και όποιου μπορεί να προσεγγίσει τις διοικήσεις ώστε πριν αρχίσει η σεζόν να έχω απάντηση στο αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται το speedflying στα Ελληνικά χιονοδρομικά και υπό ποιούς κανονισμούς θα πρέπει να γίνεται.

 

Καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί...

 

Τα κατάλληλα χιονοδρομικά είναι τα παρακάτω

 

Παρνασσός

Καλάβρυτα

Καρπενήσι

Βασιλίτσα

Σέλι

Καιμάκτσαλαν

Φαλακρό

 

 

Y.S. Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει καταρχάς να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο χειρισμού speedwing ενώ βοηθάει το να έχει κάνει παραπέντε ή kitesurfing. Μετά θα πρέπει να έχει παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο σκι. Ένα search στο youtube θα λύσει κάθε απορία

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξέχασες το skydiving Μιχάλη.... τα πανιά του speedflying είναι ουσιαστικά βασισμένα στα πανιά της ελευθέρας, μάλιστα speedflying μπορείς να κάνεις και με πανί ελευθέρας τα οποία όπως γνωρίζεις λόγο σχεδιασμού σε πάνε μόνο πρός τα κάτω σε αντίθεση με αυτα του παραπέντε που υπό κάποιες συνθήκες σε πάνε και πρός τα πάνω, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι το ξέρεις καλύτερα B) ....

 

Πάντως το speedflying απ΄ότι έχω δεί στά διάφορα βιντεάκια παραείναι extreme διότι συνδυάζει ένα πολύ καλό επίπεδο στο σκι, στο παραπέντε και στην ελεύθερη πτώση....

Δύσκολα θα βρείς τόσο δυνατά τυπάκια στην Ελλάδα..... Οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές, τα μικρά πανιά της ελευθέρας πολύ νευρικά...λές και έχεις ένα χαρτομάντηλο πάνω από το κεφάλι σου....και πάνω απ' όλα είσαι δύο βήματα πάνω από το έδαφος..... Απλά για την ιστορία τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στην ελεύθερη πτώση δεν γίνονται πλέον από εμπλοκές κατά την διάρκεια της πτώσης αλλά από "ταρζανιές" με αυτά τα "χαρτομάντηλα" ( ο Θεός να τα κάνει αλεξίπτωτα), σε μικρή απόσταση από το έδαφος, και τέλως πάντων το θεωρώ λίγο βλακεία να χάνεις την ζωή σου ή να χτυπάς πολύ άσχημα με το αλεξίπτωτο να έχει ανοίξει κανονικά......

Τα τυπάκια που βλέπουμε στα video πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα πολύ καλό επίπεδο στην ελεύθερη πτώση ( τουλάχιστον 500 άλματα ) ή ένα πολύ καλό επίπεδο στο παραπέντε..... το σκί είναι αυτονόητο ότι το κατέχουν.....

 

Απλά ορισμένα πράγματα θέλουν και τις κατάλληλες υποδομές για να πραγματοποιηθούνε κάτα που στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.....

 

Φιλικά

Σπύρος :P

 

ΥΓ1: Αν διοργανώσει το χιονοδρομικό κάποιο event ίσως να έχουμε την ευκαιρία να δούμε κανά τέτοιο τρελαμένο τυπάκι που θα έχει έρθει από έξω σαν guest star, αλλά εδώ δεν διοργανώνονται απλά πράγματα, το speedflying μας μάρανε.....

 

ΥΓ2: Μιχάλη το KΙΤΕ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το παραπάνω άθλημα......


Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σημαντικη λεπτομερεια: Οι κλιμακες των βουνων μας δεν επιτρεπουν συγκινησεις μεγαλης διαρκειας..αντε κανα 2-3 λεπτο να πεταξεις εφαπτομενικα των πρανων μας. ---μην ανησυχειτε, το εχουν σκεφτει κ αλλοι! :P

 

Anyway, για τους παρατολμους (ή οσους ονειρευονται συχνα :P )..οσες φορες βρισκομαι μεσα στη χαραδρα της Βελιτσας, φανταζομαι πως ειναι ενα ιδανικο τεραιν, (αν ηταν μαλιστα x3 B) ) για κατι τετοιο, μιας κ υπαρχει μια συνεχης κλιση με ομαλα κυλα-κυρτα εμποδια σε ολο της το μηκος κ με αρκετο φαρδος για αποπροσγειωσεις. Ιδια χαρακτηριστικα, εχει κ η καταβαση της Στυγας ΙΙ μεχρι την Ξερόλουτσα του ΧΚΚ.

Ένα αλλο πιθανο playground για κατι τετοιο, ειναι ολη η εγκαρσια τομη του Ξερολακίου στον Ολυμπο, που βασικα ειναι μια αλπικη χουνη 7 περιπου χλμ απο τα 2900μ μεχρι τα 1300μ! ;)

 

..καλη ονειρωξη! :D


Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σωστός ο Σπύρος ξέχασα την ελέυθερη πτώση.

 

Απλά κανόνιζα με μια σχολή στη Γαλλία και μου είπαν για kite και παραπέντε ενώ δεν μου είπαν για ελεύθερη. Βασικά μου είπαν κυρίως χειρισμό speedwing οπότε υποθέτω όσοι κάνουν ελεύθερη αυτό το έχουν. πχ εγώ πρώτα πρέπει να μάθω χειρισμό speedwing και μετά να ορμήσω. Με καμιά ωρίτσα κοντρόλ λογικά θα το πιάσω μου είπαν. To kite σίγουρα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ένα speedwing και τον αερα οπότε εάν είσαι και καλός σκιερ το έχεις.

 

Έτσι όπως είναι τα πράγματα απλά παρακάλα να χιονίσει πολύ (χρειάζομαι εντελώς άσπρο το βουνό) και να μη αρχίσουν καμιά ιστορία τα χιονοδρομικά με αστυνομίες κλπ(σιγά που θα με πιάσουν βέβαια).

 

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιος δάσκαλος στην Ελλάδα αλλά...αναγκαστικά αυτοδίδακτοι θα μαστε

 

Η ιδέα μου είναι να πέτάω στην πρώτη κατάβαση της μέρας αν είμαι πρώτο καρεκλάκι και στην τελευταία αφού έχουν αδειάσει οι πίστες. Αλλιώς ορειβατικά ή ρατρακ και Άνω Κελλάρια-Βελίτσα κλπ κλπ.

 

Ναι μόλις προσέθεσα στην ιδιωτική ασφάλεια και διακομιδή με ελικόπτερο μην ανυσηχείς.

 

Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ εάν βοηθήσετε να επικοινωνήσω με τα χιονοδρομικά για να μην έχουμε δυσάρεστα. Η σχολή μου είπε βρες τους μίλα τους και μετά πήγαινε να πετάξεις. Καιμακ Βασιλο Φαλακρό Καρπενήσι κυρίως θέλω τη γνώμη τους

 

Aπό εδώ η καινούργια μου παρέα ο Νάνος

 

http://www.gingliders.com/speedflying/nano07.php

 

Αγαπητέ Κωστή. Κατεβασέ το να δεις το Mt Blanc υπό άλλη οπτική γωνία

http://www.acro-base.com/fr/imgs/galerie/v.../sagagnasse.mov

 

Υ.Σ.ΕΛΑ ΣΠΥΡΟ 1350 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η βορινή στο Βελούχι είναι φοβερή γι αυτό το σπορ (και για σκι..απλό)... :D

 

Σε μισή ωρίτσα με τα πόδια, από το τέρμα του τριπλού, είσαι στην κορυφή και από κει κατάβαση από τα 2315μ μέχρι τα 900μ μέχρι την Αγία Τριάδα και επιστροφή με ταξί.

Από την κορυφή κατεβαίνεις και την ανατολική πλευρά στον δρόμο στα 1200-1300μ και επιστροφή πάλι με ταξί.

Υπάρχει και το Κακόρεμα στην νότια πλευρά που σε βγάζει κοντά στο Καρπενήσι... ;):lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν μερη να γινει αλλα δεν υπαρχουν οι καταλληλες υποδομες και οι γνωσεις για κατι τετοιο στην Ελλαδα.Παντως αν γινοταν κατι εδω,θα ημουν απο τους πρωτους που θα δοκιμαζε!!Την βλεπω θετικη την ιδεα παντως.


"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρε μέρη υπάρχουν πολλά μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 10 πίστες μόνο στον Παρνασσό.

 

Φίλε fileas πρέπει απλά να παραγγείλουμε τα αλεξίπτωτα μόνοι μας δεν υπάρχει σχολή που να έχει. Είπαμε 1350 ευρώ είναι παράγγειλέ το και θα δούμε για την εκπαίδευσή σου :lol:


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

..κατσε βρε μπαγασάκο, θα δοκιμασουμε με το δικο σου ντε! γιαυτο ειναι οι φιλοι---ωω! :D

 

Αληθεια, εχεις σκεφτει μια καλη λυση για το πανι, για τους υπολοιπους 8 μηνες του χρονου? :lol:

 

τα πανια του windsurf κανουν, μιας κ η επενδυση φετος εγινε προς τα κει.. ;)


Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λες μακ,να χρησιμοποιουμε τα πανια μετα την θαλασσα και επανω στο βουνο??Καπου ειχα δει σε ενα περιοδικο εναν τυπο να κανει σκι με μικρο 3ρακι πανι(μηπως το εχεις δει και εσυ,πουθενα???)


"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λες μακ,να χρησιμοποιουμε τα πανια μετα την θαλασσα και επανω στο βουνο??Καπου ειχα δει σε ενα περιοδικο εναν τυπο να κανει σκι με μικρο 3ρακι πανι(μηπως το εχεις δει και εσυ,πουθενα???)

:lol: μαζι το βλεπαμε προχθες στο 3S στο Λιβάδι :lol:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: μαζι το βλεπαμε προχθες στο 3S στο Λιβάδι :lol:

Ναι,πραγματι...τωρα το θυμαμαι!!Μας βλεπω να βαλουμε και ενα μικρο αλμπουρακι στην σχαρα μαζι με τα πεδιλα...φαντασου απορια απο τους αλλους στα παρκινγκ των χ.κ.!.Δεν θα κανουμε και χρηση των λιφτ,με την βοηθεια του αερα φτανουμε σε πιτσ-φιτιλι στις κορυφες!CHIC!


"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

Share this post


Link to post
Share on other sites

..κατσε βρε μπαγασάκο, θα δοκιμασουμε με το δικο σου ντε! γιαυτο ειναι οι φιλοι---ωω! :P

 

Αληθεια, εχεις σκεφτει μια καλη λυση για το πανι, για τους υπολοιπους 8 μηνες του χρονου? :lol:

 

τα πανια του windsurf κανουν, μιας κ η επενδυση φετος εγινε προς τα κει.. :D

 

-To πανί θα δίνεται με την επίδειξη του διπλώματος πιλότου παραπέντε :P (και πάλι κατά περίπτωση...ποτέ)

 

-Τους υπόλοιπους 8 μήνες θα πετάει στην Άνδρο και γενικά όταν φυσάει πολύ για παραπέντε :D

 

-Να σας δω με windsurf/πανί επάνω χρόνια το περιμένω...'ολο λόγια είστε. Μόνο κάτι παλικάρια στη Βασίλο κάναν σοβαρές προσπάθειες :D Αφήστε τις κορφές. όλα τα λεφτά θα είναι να έχει χιόνι στο Λιβάδι και πολύ αέρα για surf

 

Η βορινή στο Βελούχι είναι φοβερή γι αυτό το σπορ (και για σκι..απλό)... B)

 

Σε μισή ωρίτσα με τα πόδια, από το τέρμα του τριπλού, είσαι στην κορυφή και από κει κατάβαση από τα 2315μ μέχρι τα 900μ μέχρι την Αγία Τριάδα και επιστροφή με ταξί.

Από την κορυφή κατεβαίνεις και την ανατολική πλευρά στον δρόμο στα 1200-1300μ και επιστροφή πάλι με ταξί.

Υπάρχει και το Κακόρεμα στην νότια πλευρά που σε βγάζει κοντά στο Καρπενήσι... B):lol:

 

Όλοι οι Σατανάδες μαζεμένοι. Κάτσε να speedflyαρισω τον Περικλή πρώτα


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχεις δει carve-gybe στον περικλη διπλα σου...? :) (ειναι να το 'χεις στο αμαξι, κ οταν ειναι σε αναστολη το χκ λογω αερα, θα ειναι ιδανικα για ποντζες κ τακς..την ανοιξη θα κανεις κ soup-starts με freeriding στο κυμα :P ) :rolleyes:

 

slovakia-jasna-ski-hotel-liptov-in-accommodation-holiday-winter-low-tatras-jasna-skiing-sport-en-big-katewing.jpg


Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχουμε ψιλοξεφυγει, η μου φαινεται; :rolleyes:

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maκη ηρθε η ωρα να ανοιξουμε οι δυο μας μια ιδιωτικη ορθοπεδικη κλινικη στο Λιβαδι. απο πελατεια θα βρουμε πολυ πραμα σου λεω.

Στο ισογειο θα νοικιαζουμε πανια για speedflying ,

να σε δω να κανεις speedflying στον Περικλη και εαν τη γλυτωσεις απο πυλωνες, συρματοσχοινα, σπιτακια, και φτασεις στο Σαλε... θα κάτσω...να με... μαθεις και εμενα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

να σε δω να κανεις speedflying στον Περικλη και εαν τη γλυτωσεις απο πυλωνες, συρματοσχοινα, σπιτακια, και φτασεις στο Σαλε... θα κάτσω...να με... μαθεις και εμενα.

:unsure::unsure: αυτο ακριβως σου ελεγα κ εγω ΜΙΚ στο τηλ :(

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

 

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

γιατί ρε παιδιά, οι άλλοι που κατεβήκαν το Eiger έκαναν σλαλομ στα βράχια, εύκολο θα είναι :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

να πας στη Τουμποράχη και να φυγεις μεσα στα ανω κελλαρια να πω κατι γινεται, αντε να πετυχεις το ρατρακ του παπου :unsure: αλλα δεν εχει και κλιση ρε παιδι μου μεσα στη μεση, δε ξερω χρειαζεται και αερα αυτο το πραμα γιατι ουτε απο αυτο εχει μεσα στο bowl ιδιαιτερα...

 

Εκει που πρεπει να αξιζει ειναι στο Φαλακρο στο απάτητο δεξια του τετραθεσιου. εκει Ναι.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maκη ηρθε η ωρα να ανοιξουμε οι δυο μας μια ιδιωτικη ορθοπεδικη κλινικη στο Λιβαδι. απο πελατεια θα βρουμε πολυ πραμα σου λεω

Εγκώ θα κάνει το μοντέλο :unsure::unsure:


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλα υποθετω οτι η ποντζα θαναι πανευκολη λολ

 

μερικοι δεν εχουν πιασει στα χερια τους ματσα για να δουν ποσα απιδια εχει ο σακκος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κύριε ενδιαφερόμενε

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαφοροποιηθείς από τη μάζα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα, εάν είναι αυτό το ζητούμενο.

Δηλαδή για να το κάνω λιανά, να βγεις το σαββατοκύριακο στα Κελλάρια και να μείνουν όλοι με το στόμα ανοικτό μ’ αυτό που θα δουν και να έρχονται οι πιτσιρικάδες να σε ρωτούν «τι ειν’αυτό ρε φίλε… φοβερό κλπ » κι εσύ φουσκωμένος να εξηγείς κλπ κλπ…..αλλά αξίζει αυτό το ρίσκο… να πέσεις να σκοτωθείς και να σε κλαίει η μανούλα σου λόγω φιγούρας!

Κατέβα καλύτερα σε κανά τηλεreality να είσαι ασφαλής.

 

Τώρα, εάν το θέμα σου είναι η αδρεναλίνη, τότε δεν κατεβαίνεις καλύτερα κάτω στην Κύπρο να φτιάξεις καμιά παραστρατιωτκή οργάνωσούλα μια και τα ξέρεις τα κόλπα (αλεξίπτωτα, no fear ,κλπ) μπάς και λυθεί το εδαφικό και βγει κερδισμένος κι ο Ελληνισμός . Στον πόλεμο να δεις αδρεναλίνη!!!! Αφγανιστάν, Ιράκ, Δυτική όχθη,... σε περιμένουν τρελές αδρεναλίνες!!!

 

Πάντως πέρα απ’τη πλάκα πρέπει να το ψάξεις βαθύτερα το πρόβλημά σου!!!...

 

Φιλικά

teo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εχουμε ψιλοξεφυγει, η μου φαινεται; :huh:

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

 

Το ψιλό...... μου άρεσε...

 

μάλλον χοντρόξεφύγει ..... θες να πείς.... :):o

 

 

Maκη ηρθε η ωρα να ανοιξουμε οι δυο μας μια ιδιωτικη ορθοπεδικη κλινικη στο Λιβαδι. απο πελατεια θα βρουμε πολυ πραμα σου λεω.

Στο ισογειο θα νοικιαζουμε πανια για speedflying ,

να σε δω να κανεις speedflying στον Περικλη και εαν τη γλυτωσεις απο πυλωνες, συρματοσχοινα, σπιτακια, και φτασεις στο Σαλε... θα κάτσω...να με... μαθεις και εμενα.

 

 

Πάνο μήπως μπορώ να έχω το ..... κυλικείο της κληνικής να βγάζω κι εγώ το ψωμάκι μου ρε αδελφέ :P:lol:

 

Φιλικά

Δημήτρης :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...