Jump to content
dimitristsif

Βοηθεια για το υψος των σκι!

Recommended Posts

Γεια σε ολους! Θα ηθελα την βοηθεια - γνωμη σας γιατι θελω να προχωρησω στην αγορα καινουργιων πεδιλων αλλα μπερδευομαι γιατι αλλα μου λεει ο καθε πωλητης...!

ασχολουμε με το σκι 16 χρονια τωρα κ κυριως τα πεδιλα που ειχα ηταν Race, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν τα χρησιμοποιουσα κ για αρκετο παιχδιδι (καθε αλλο...)!

Πλεον σκεφτομαι να αποκτησω ενα περισσοτερο freestyle πεδιλο και θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το τι υψος πρεπει να αγορασω, οπως επισης και καποιες προτασεις απο ατομα που ανδεχομενως να εχουν δοκιμασει καποια πεδιλα!

Ενδιαφερομαι κυριως για πεδιλα της Atomic μιας και φοραω αρκετα χρονια εξοπλισμο της συγκεκριμενης εταιρειας και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Περιμενω προτασεις - απαντησεις!

Ευχαριστω!!! :angry:

Καλώς ήρθες.

Φίλε δεν βλέπω να απαντάει κανένας. Βασικά πες ποια μοντέλα της ATOMIC έχεις στο νου σου και τι σκι σκοπεύεις να κάνεις(%εντός/εκτός/καρβαριστό/freestyle)?

Επίσης βάρος (και ύψος) καθώς και είπεδο σκι θα είναι χρήσιμα αν μας πεις.

(Υποθέτω ότι είσαι αρκετά καλός :P )

Να γυρίσουν και οι άγριοι από Γαλλία...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γεια σε ολους! Θα ηθελα την βοηθεια - γνωμη σας γιατι θελω να προχωρησω στην αγορα καινουργιων πεδιλων αλλα μπερδευομαι γιατι αλλα μου λεει ο καθε πωλητης...!

ασχολουμε με το σκι 16 χρονια τωρα κ κυριως τα πεδιλα που ειχα ηταν Race, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν τα χρησιμοποιουσα κ για αρκετο παιχδιδι (καθε αλλο...)!

Πλεον σκεφτομαι να αποκτησω ενα περισσοτερο freestyle πεδιλο και θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το τι υψος πρεπει να αγορασω, οπως επισης και καποιες προτασεις απο ατομα που ανδεχομενως να εχουν δοκιμασει καποια πεδιλα!

Ενδιαφερομαι κυριως για πεδιλα της Atomic μιας και φοραω αρκετα χρονια εξοπλισμο της συγκεκριμενης εταιρειας και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Περιμενω προτασεις - απαντησεις!

Ευχαριστω!!! :P

Εγω φιλε μου ειχα τα ΑΤΟΜΙC G9 εδω και 3χρονια μετα απο καιρο και αφου διαβασα αρκετα και ακουσα αποψεις κατασταλαξα σε all mountain χιονοπεδιλο και βρηκα τον εαυτο μου παω και παιζω παντου σε ολα τα τερεν το υψος μου ειναι 1,84 και εχω χιονοπεδιλο 1,62 διοτι αυτο με βοηθα να καρβαρο και να στριβω καλητερα και φυσικα πανω απο ολα ειμαι ξεκουραστος..Τα πεδιλα που ειναι καθαρα πισταδικα το μονο που κανουν ειναι να σε εχουν παντα στην τσιτα και δεν χαρηζουν λαθη.Ευχομαι να βρεις το πεδιλο που σου παει ..

Δεν μας έχεις πει βάρος και ύψος που είναι και τα βασικά ,γενικά σου προτείνω κάτι σε 50/50 αλλά προς freeride με μέση από 78μεχρι 85 και μπροστά περίπου στο 120,για το ύψος του σκι περίπου στο ύψος σου ,μόνο τα πισταρικα τα παίρνουμε κοντά

Το υψος μου ειναι 1.73 και το βαρος μου ειναι στα 68 κιλα. Το επιπεδο μου ειναι αρκετα προχωρημενο!

Θα ηθελα ενα πεδιλο που θα μπορω να το χρησιμοποιω σε ολο το βουνο, γιατι τα χιονοδρομικα μας δεν φημιζονται και πολυ για τα snowparks τους...!

Σκεφτομουν να αγορασω καποιο freestyle αλλα απο οτι διαβαζω δεν υα βοηθαει και πολυ εντος πιστας, πραγμα που ειναι αναγκαστικο στην ελλαδα!

Απλα θα ηθελα τις συμβουλες καποιου που εχει δοκιμασει ειτε ενα καθαρα freestyle πεδιλο ειτε ενα 50-50!

Απλα μου αρεσουν και τα γκαζια αλλα και τα παιχνιδια σε αλματα και off piste!

Και το συγκεκριμενο πεδιλο που εχω ειναι race και δεν με πολυβοηθαει σε αυτο!

Το βασικοτερο προβλημα μου ομως ειναι το... σε τι τι υψος πρεπει να αγορασω πεδιλα...!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τη βοηθεια! :rolleyes:

φίλε Δημήτρη είμαστε στα ίδια "κυβικά" (ύψος και κιλά),

και μάλλον και στο ίδιο επίπεδο απ'ότι βλέπω. Εγώ έχω

ένα μοντέλο Αtomic (procarv!)10ετίας και 10 cm πίο ψηλό από μένα

και πρός το παρόν τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να το αλλάξω.

Παρ'όλα αυτά το πάω καλά παντού!

Πρόσφατα όμως δοκίμασα με ένα σκί φίλου μου, all mountain και 1.60 ύψος

και τρελάθηκα, ειδικά με την ευκολία εκτός πίστας σε απάτητα!!

θα το ήθελα όμως λίγο πιό ψηλό...

Εγώ θα έπαιρνα ένα σκί all mountain, όχι καθαρά freestyle,

γιατί στο βουνό μ'αρέσει να κάνω τα πάντα. Μου αρέσει πολύ εκτός πίστας,

αλλά και το αγωνιστικό εντός πίστας.

Ανάλογα και την παρέα επίσης, κάνω πίστα ή εκτός .

Όσο για το ύψος νομίζω 1.65 είναι καλά!

πιστεύω ότι τα πολύ κοντά δεν είναι τόσο σταθερά σε ταχύτητα!

Γενικά πιστεύω όμως ότι αν κάνεις καλό σκί πάς παντού με ότι να' ναι!!

φιλικά

Κώστας

Πάντως τα scratch bc της rossi (και τα public enemy της Κ2) και καρβαρουν και κάνουν γενικά για αυτό που λες. Και πολλά άλλα μοντέλα από άλλες μάρκες απλά δεν τα έχω δει να καρβάρουν

Αν πάρεις τέτοιο πέδιλο στο 1.75 θα είσαι σταθερός, με πλεονέκτημα στο εκτός αλλά βαρύς στα άλματα και λιγότερο ευέλικτος σε άλματα και πίστα

Αν το πάρεις σε 1.65 θα είσαι καρβαριστός και πολύ άνετος στα άλματα. Κάπου στη μέση μάλλον θα σου έλεγα ανάλογα με το τι θες.

Και εγώ θα σου έλεγα να δεις σε all mountain

Ποια κοιτάς σε ATOMIC? URBAN PYNX, PYNK,TWINS?

http://www.atomicsnow.com/int/home/product...odel/twins.html

Υ.Γ. Μη με ακούς ότι σου πει ο mammut κάνε :rolleyes:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μπορεις να συνδυασεις πεδηλο με racing πυρηνα, freeride διαστασεις[ 120+ 75-85/105 ] και ουρα ελλιπτικη ,ελαφρα ανασηκωμενη[οχι twin tip]. Υψος 1.65-1.70 αναλογα με σκληροτητα και διαστασεις. Συνιστω[/ skinet.com/ brand/categories /length/skis of the year].

Αν πραγματικά είσαι όπως περιγράφεις τον εαυτό σου, τότε η δικιά μου γνώμη σύμφωνα με αυτά που θέλεις να κάνεις, είναι...

Κάτι σε 177 μέχρι 184 σε μήκος

Από 84-94 μέση

Τρύπημα κάπου μεταξύ freeride και freestyle

Twin tip αν θέλεις να κάνεις κόλπα και ανάποδα άλματα.

Όλα τα σκι ανεξαρτήτου μήκους και πλάτους καρβάρουν, το θέμα είναι σε τι ταχύτητα, τι χιόνι και σε τι ακτίνα στροφής...

Μερικά σχόλια με βάση της παρακάτω παραθέσεις , μιας και διάβασα το thread.

Σκεφτομουν να αγορασω καποιο freestyle αλλα απο οτι διαβαζω δεν υα βοηθαει και πολυ εντος πιστας, πραγμα που ειναι αναγκαστικο στην ελλαδα!

Δεν ισχύει και τόσο αυτό , ένα καθαρά freestyle πέδιλο είναι κατεξοχήν on piste - μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πιο βολικά από τα συμβατικά σκι εντός πίστας ή all around ή .. ή ...ή ...

Απλα μου αρεσουν και τα γκαζια αλλα και τα παιχνιδια σε αλματα και off piste!

Επειδή τις περισσότερες φορές θα θέλεις να συνδυάζεις τα γκάζια σου εκτός , και τα καρβαρισματά σου εντός δεν σου συνιστώ το πέδιλο να ξεπερνά το ύψος σου, ενώ από την άλλη δεν πρέπει να πάρεις κοντό πέδιλο. Μπακαλίστικα θα σου έλεγα μέχρι τα μάτια το ύψος τους θα είναι καλά και όχι κάτω από το σαγόνι. Εμπειρικά και για τους ίδιους λόγους προτείνω για μέση 78-85.

Πάντως να ξέρεις , σε ένα πέδιλο ΔΕΝ μπορείς να τα έχεις όλα. Αν όμως πρέπει να έχεις ΕΝΑ ζευγάρι , θα πρέπει να έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά που σου προτείνω.

Τώρα για εταιρία, βασικά οτι σε φωτίσει λολ , αλλά αν μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα κάπου αυτό θα ήταν το ιδανικότερο....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!

Φιλε MIK απο την ATOMIC κοιταω κυριως τα Urban Punx! Δεν ξερω ομως γιατι καποιος σημερα σε ενα μαγαζι μου ειπε οτι δεν πρεπει να τα παρω!!!

Γιατι δεν προσφερονται κ πολυ για ελλαδα...! Τι να πω?!

Θα προσπαθησω να μαθω και απο καποιον που εχει χρησιμοποιησει καποιο παρομοιο η ιδιο πεδιλο!

Και μια ερωτηση ακομα... γνωριζεται ποιος πουλαει τα Κ2 στην Ελλαδα, αλλα και που μπορω να βρω ATOMIC στην Αθηνα???

Ευχαριστω και παλι! ;)

Edited by dimitristsif

απο την ATOMIC κοιταω κυριως τα Urban Punx! Δεν ξερω ομως γιατι καποιος σημερα σε ενα μαγαζι μου ειπε οτι δεν πρεπει να τα παρω!!!

Γιατι δεν προσφερονται κ πολυ για ελλαδα...! Τι να πω?! (...)

Από τις ανάγκες σου έτσι όπως τις περιγράφεις , έχει δίκιο να στο λέει - σε ότι αφορά τις διαστάσεις του πέδιλου είναι ελαφρώς προορισμένο για πιο πολλά χιόνια και μακριές off piste διαδρομές.

Υπάρχει και το Punx το οποίο έχει ναι μεν τον ίδιο πυρήνα αλλά είναι λίγο διαφορετικό στην γεωμετρία του, κάτι το οποίο θα σε βολέψει εντός πίστας περισσότερο. (εφόσον σε ενδιαφέρει και εντός πίστας.)

Υπάρχει αυτό που σου πρότεινε ο MIK και το οποίο έχει άλλο πυρήνα (βασικά είναι σκέτο ξύλο) πράγμα που το κάνει πολύ ευχάριστο πέδιλο - και αν κρίνω από τον σωματοτυπο σου ( 68 κιλά μόλις) πιστεύω οτι θα σου ταίριαζε καλύτερα.(θα καρβάρεις πολύ καλύτερα εντός πίστας)

Και τέλος αν δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα υπάρχει και αυτό , Deviant -

Και πάλι όλα αυτά ειναι θεωρητικά , βασικά συζητάμε γιατί έχεις 16 χρόνια στην πλάτη με σκι , διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν πολύ νόημα. Σε κάθε περίπτωση σε ότι αφορά την Atomic είσαι μεταξύ των Twins ή των Punx.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Tα Κ2 Public Enemy σταμάτησαν να βγαίνουν... τώρα λέγονται Extreme --> http://k2skis.com/products/skis.asp?id=26

σε 1.69 θα ειναι πιο ευκολα να βγαλεις κολπακια στα αλματακια (αν τα καρφωσεις και λιγο προς το mid core) σε 1.74 θα ειναι καλυτερα για να κανεις σκι εκτος πιστας και να βαρας οτι αλμα,αφημα βρισκεις μπροστα σου.

...καλή αποδοση και στην πίστα αλλά δεν συγκρίνεται με τα αγωνιστικα που ειχες έτσι...