Jump to content
mammut

Συντήρηση,Αποθηκευση και διαφορες αποψεις

Recommended Posts

Χρηστο(fidelio)στο παραπανω ποστ σου αναφερεις τις ημερομηνιες απο 12 Δεκεμβρη-5 Μαιου.

Καλα ρε φιλε ηθελα να ηξερα οταν εισαι στο βουνο και διδασκεις, που βρισκεις τον χρονο και ασχολησε και με ολα τα υπολοιπα?? :lol:

Συγνωμη για το of topik αλλα πραγματικα δεν σε πιανω.............3 το λαδι, 3 το ξυδι, 6 το λαδοξυδο,τα υπολοιπα δεν βγαινουν ρε φιλε!! :lol:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Χρηστο(fidelio)στο παραπανω ποστ σου αναφερεις τις ημερομηνιες απο 12 Δεκεμβρη-5 Μαιου.

Καλα ρε φιλε ηθελα να ηξερα οταν εισαι στο βουνο και διδασκεις, που βρισκεις τον χρονο και ασχολησε και με ολα τα υπολοιπα?? :lol:

Συγνωμη για το of topik αλλα πραγματικα δεν σε πιανω.............3 το λαδι, 3 το ξυδι, 6 το λαδοξυδο,τα υπολοιπα δεν βγαινουν ρε φιλε!! :lol:

ε, που είναι το δύσκολο; Οταν πρέπει να γίνει ένα event για παράδειγμα, φεύγεις απο την σχολή για όσο χρειαστεί. Οταν πρέπει να γίνει ένα σεμινάριο , φεύγεις απο την σχολή για όσο χρειαστεί.... κ.ο.κ με τις ευλογίες του αφεντικού γιατί είναι μέσα στα πλαίσια της δουλειάς. Οταν η εταιρία για την οποία εργάζεσαι σου φέρνει ένα άνθρωπο από το εξωτερικό για το promotion και πρέπει να τον συνοδεύσεις , φέυγεις απο τα μαθήματα για όσο χρειαστεί... (μην βιαστείς , φεύγουμε και ξεπατωνόμαστε στο σκι απο χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό - κάποια φορά συνόδευσα έναν τέως ελευθερατζή..)

...κοίταξε να δεις, η ιστορία έχεις ως εξής , για να μην παρεξηγηθώ. Ξεκινάει κάποιος ένα θέμα τεχνικό , και έρχεται ένας και λέει κάτι , ..το διορθώνεις εσύ γιατί πολύ απλά μπορεις να το κάνεις και είναι και χρήσιμο για την κοινότητα - αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπος . Στην συνέχεια μπαίνουν οι εγωισμοί στην μέση και το πράμα μοιραία γίνεται σούπα ... δηλαδή έρχεται ο νικελ και μου λεει: "για βγάλτην ρε έξω να δώ ΠΟΣΟ την έχεις; " .... ε,...τι θες να κάνω και εγω; Του την βγάζω, του την δείχνω και τελειώνει η υπόθεση ... ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ :lol:

για το λαδόξυλο κατειδίαν ...δεν έχει άλλο νόημα εδώ :lol:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

...είναι στα παπάρια τους και τα πετάνε στο πατάρι (ένας απο αυτους είμαι και εγώ) ...

Ειναι αυτο που λεγεται reversible vasectomy?? :D Τα εχεις μονο οταν τα χρειαζεσαι; :)z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

χμ...τελικά όσο σε διαβάζω τόσο βλέπω οτι σου έχει λειψει...

χα, ..όλα είναι κύκλος αδερφέ :)

σου ευχομαι να κάνεις τόσο σκι του χρόνου , όσο να πάθεις overdose - συνυπολογίζοντας την ανέχεια στην ανοησία των βουνων μας αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, keep that in mind ... :D

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ο Nickel είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους "δάσκαλους", που κάνουν σκι 100+ μέρες το χρόνο...

Θα το λέω συνέχεια η ποσότητα είναι σχετικό πράγμα, εξαρτάται το τι κάνει καθένας και πως εκμεταλλεύεται το χρόνο του στο βουνό.

Έχει μεγάλη διαφορά να κάνεις σκι με τον Captain Powder, τον Makalu, τον Nickel, τον Aeras και λοιπούς καλούς σκιέρ σε όλα τα τερέν, από το να κάνεις εκπαιδευτικές στροφές με αρχάριους σε πράσινες και μπλε πίστες.

Η ποσότητα δεν υποκαθιστά την εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις. Η εμπειρία δεν είναι θέμα μόνο ποσότητας αλλά και ποιότητας.

Μπαίνει και το ταλέντο στη μέση, που δεν έχει υποκατάστατο...

Για όσους βαριούνται το σέρβις των σκι στο τέλος της περιόδου, ένα πέρασμα στις ακμές με την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού κουζίνας, σκούπισμα με ένα πανί και πέρασμα με βαζελίνη σε όλο το μήκος τους, κάνει μια χαρά δουλειά...

Θα το λέω συνέχεια η ποσότητα είναι σχετικό πράγμα, εξαρτάται το τι κάνει καθένας και πως εκμεταλλεύεται το χρόνο του στο βουνό.

Έχει μεγάλη διαφορά να κάνεις σκι με τον Captain Powder, τον Makalu, τον Nickel, τον Aeras και λοιπούς καλούς σκιέρ σε όλα τα τερέν, από το να κάνεις εκπαιδευτικές στροφές με αρχάριους σε πράσινες και μπλε πίστες.

+1

DALTONS POW ROBBERY.....

(αναρωτιέμαι το παραπάνω quote τι μου θυμίζει , αχμ ναι , αυτό που έχω σκυλιάσει να αναφέρω τόσες φορές- sport specific - Παρεπιμπτώντος , αυτήν την αρχή την διατύπωσε ο Γαληνός εδώ και 2000 χρόνια με την δική του γλώσσα φυσικά - ωστόσο ο θεός να ευλογεί τον Ιπποκράτη λολ. Δεν ξέρω αν λόγω ανοησίας εμείς ερχόμαστε τόσο τελευταίοι στην χρήση , σε πράγματα που έχουν διατυπωθεί τόσο παλιά ή απλώς είναι επειδή μόλις τώρα περνάμε το κατώφλι του μεσαίωνα ΚΑΙ στον αθλητισμό...)

Σωστό είναι αυτό περί ποσότητας - ποιότητας έτσι όμως όπως την παρουσιάζεις έχω την αίσθηση οτι αφορά την σύγκριση επιπέδου ανάμεσα σε δύο χιονοδρόμους. Αν αυτό ειναι το θέμα μας , θα πρέπει να σου πω οτι όλα αυτό μου θυμίζει οτι εξελικτικά ο άνθρωπος τελικά ΔΕΝ έχει ξεπεράσει την έμφυτη τάση να ανταγωνίζεται στην καθημερινότητά του ακριβώς όπως ένα πίθηκος, δηλαδή βλακωδώς .. ακόμα και όταν είναι στο βουνό. Δες το παρακάτω βίντεο , να δεις τι εννοώ:

YouTube Video ->

...ας υποθέσουμε τώρα λουη οτι είσαι ο πιο γαμάτος σκιερ που πέρασε ποτέ από αυτόν τον πλανήτη , τελικά τι έχει περισσότερη σημασία για τον αντίκτυπο που δίνεις , το πόσο γαμάτος είσαι; (η ποιότητα που λέγαμε ) ή το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις (η ποσότητα ... που λέγαμε ) ;

:)

Η ποσότητα δεν υποκαθιστά την εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις. Η εμπειρία δεν είναι θέμα μόνο ποσότητας αλλά και ποιότητας.

Μπαίνει και το ταλέντο στη μέση, που δεν έχει υποκατάστατο...

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχετε πολύ πλάκα και θα πρέπει να σας ευχαριστώ γιατί κατορθώνετε να κάνετε ένα τόπικ κατά βάση ανιαρό (όσο και χρήσιμο φυσικά), σέξυ και πικάντικο, καθώς η συζήτηση "ποιός την έχει πιό μεγάλη"-μεταφορικά φυσικά αγαπητοί μοντερατορς, είναι τελικά all times classic και παρουσιάζει το ενδιαφέρον της για κάθε φύλο....για άλλους λόγους φυσικά!!! :):D

Συνεχίζοντας, να σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά που καθώς μπαίνουμε να δούμε πώς θα συντηρήσουμε τα σκι μας, μας κάνετε να νιώθουμε τόσο όμορφα εμάς που δεν είμαστε Νίκελ και makalu και που σαφέστατα ο λόγος ποιότητας/ποσότητας σκι που κάνουμε δεν αγγίζει ούτε το 0.1% αυτού των συμμετεχόντων στη συζήτηση, ούτε η 2η ρίζα αυτού, ούτε το ολοκλήρωμά του, κλπ, κλπ...οπότε το συμπέρασμα που θα πρέπει να βγάλει κανείς τί θα πρέπει να είναι;;; Είτε να απέχει εξ' ολοκλήρου γιατί κάνει κάτι τόσο αντι-ποιοτικά...κάτι σαν μπλιάξ δηλαδή....είτε να πηγαίνει να προπονείται τις νύχτες, να φτύσει αίμα τέλος πάντων ώστε να φτάσει σε ένα αξιόλογα ποιοτικά επίπεδο που θα δικαιολογεί την ύπαρξή του και το χρόνο του στο βουνό!

Δεν λέω ότι όσα γράφετε δεν είναι σωστά κι ακριβοδίκαια...απλά, δεν καταλαβαίνω ποιός ο λόγος να γράφονται κάποια πράγματα...αν εσάς σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα, δεν νομίζω ότι χαίρονται και πολύ όλοι οι υπόλοιποι..Προσωπικά, βάζοντας ώριμη σκέψη, δεν έχω κανένα πρόβλημα αν όλοι οι άλλοι στο σύλλογο είναι καλύτεροι σκιέρ από εμένα και θα συνέχιζα να κάνω αυτό που μου αρέσει και να θέτω τους δικούς μου πολύ χαμηλούς (για το επίπεδο που συζητάτε - όχι για εμένα) στόχους. Ωστόσο, δεν νιώθω και πολύ όμορφα αυθορμήτως να μου λένε ότι εγώ χάνω το χρόνο μου στο βουνό...Θεωρώ λοιπόν ας πούμε αντιεκπαιδευτικές κι ότι δίνουν κακή εντύπωση ατάκες σαν την παραπάνω...

Συγνώμη, αυτή είναι η γνώμη μου..

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Απορώ Γιώτα πως κατάφερες και θίχτηκες από αυτό που έγραψα...

Θέλει φαντασία για να το προσεγγίσεις έτσι.

Όλοι αυτοί που ανέφερα από αρχάριοι ξεκίνησαν, εξάλλου όποιος θέλει προχωράει, όποιος θέλει απλά ευχαριστιέται το σκι όντας σε κατώτερο τεχνικό επίπεδο, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τα λεγόμενα μου...

Όταν κάποιος πετάει στον αέρα δηλώσεις του τύπου, δεν με πιάνεις με τίποτα και πρέπει να κάνεις σκι 10 χρόνια και λοιπά φαιδρά, πολύ πιθανόν χωρίς να ξέρει και το επίπεδο που βρίσκεται ο συνομιλητής του, τότε θέλει απάντηση για να έρθουν τα πράγματα στα ίσια τους.

Το ποιος αγαπάει το σπορ φαίνεται από τον τρόπο που το προσεγγίζει σε βάθος χρόνου, χωρίς να είναι η δουλειά του απλά.

Η ποσότητα (η μάλλον πιο σωστά η συχνότητα) που το κάνει είναι αποτέλεσμα και των υποχρεώσεων του...

Όσο για τις μαϊμούδες, κοιτάξτε ποιος είναι ο προκλητικός που θέλει να έχει και την τελευταία λέξη και βγάλτε συμπέρασμα...

Προσοχή σε καινούργια σχετικά σκι, όταν απλώνετε την βαζελίνη στις ακμές, μην κόψετε κανένα δάχτυλο...

η αλήθεια είναι οτι μερικά πράγματα τσούζουν ... αλλά ειναι να μην πετάξεις το γάντι πρώτος. θέλει μια σχετική προσοχή. :P:)

αλήθεια λουη οι μαιμούδες για πιο λόγο σε ενοχλούν; Δεν νομίζω να σε είπε κανάνενας πίθηκο, ..θέλει φαντασία για να καταλήξεις εκεί. ;) Αυτό που επεσήμανα είναι οτι ο ανταγωνισμός είναι ορμέμφυτος στα έμβια όντα σε όλη τους την εξελικτική πορεία. Διαφωνείς σε αυτό;

Τις μαϊμούδες εσύ τις διάλεξες...

Ναι ο ανταγωνισμός είναι έμφυτος...

Αλλά μέσω internet, χωρίς ποτέ να έρθουν σε επαφή;

Μιλάμε για εξελιγμένες ράτσες... :):P

Τα σκι δεν πρέπει να είναι κοντά σε υγρούς τοίχους...

Edited by louis

...

Τα σκι δεν πρέπει να είναι κοντά σε υγρούς τοίχους...

Ενα-ενα με το τσιγκελι θα σας τα βγαζουμε; :):P

Οι γοριλλες νομιζα οτι ηταν μπηχτη για το Nickel γιατι ο γοριλλας με τα καρφακια στο μαλλι τρωει τις περισσοτερες καρπαζιες :P;):lol: και θαυμαζα που στην οργη βρηκε γοριλλα με καρφακια σε βιντεο!!! :lol:

...α πολύ ωραία που συμφωνούμε περι ανταγωνισμού καθώς και για κληρονομικά στοιχεία συμπεριφοράς , έτσι λοιπον επαληθεύονται και οι σχετικοί συνειρμοί που κάνει ο εκάστοτε αναγνώστης . ...ΛΟΛΛΛΟΛΟΛΟΛ χαχαχαχαα :)

Απορώ Γιώτα πως κατάφερες και θίχτηκες από αυτό που έγραψα...

Θέλει φαντασία για να το προσεγγίσεις έτσι.

Δεν θίχτηκα ως Γιώτα που σας ξέρω και με ξέρετε, ούτε έχω ανάγκη το οποιοδήποτε ποστ στο φόρουμ για να βγάλω συμπέρασμα για το τί είναι ο καθένας από εμάς. Γιαυτό και σας πειράζω περισσότερο προσπαθώντας όμως παράλληλα να σας κάνω να δείτε όσα γράφετε ως "τρίτοι". Και δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό σου ποστ που "απαντάει" σε παραπάνω ποστς...απλά έκανα quote από τα "προκλητικά" αυτό που ήταν πιό κοντά και μου φάνηκε πιό χαρακτηριστικό...

Όταν διαβάσει κανείς όλη την ακολουθία των ποστς που έχουν γραφτεί, είναι αντιληπτή η εξέλιξη του θέματος και κάτω από ποιό πρίσμα έχει γραφτεί από τον καθένα ό,τι έχει γραφτεί.

Το θέμα όμως είναι ότι κάποιες ατάκες είναι παρεξηγήσιμες όπως διαβάζονται αυτούσιες και φυσικά δεν θα καθίσει κανείς να διαβάσει 125 ποστς πίσω για να δεί το πλαίσιο που γράφονται όσα γράφονται. Ένας λοιπόν τρίτος βλέπει ότι εδώ υπάρχει μία κόντρα κι ένας ανταγωνισμός μεταξύ μιάς ομάδας elit...που τους άλλους τους αφήνει απέξω...γιατί είναι πολύ πτωχοί τω πνεύματι..και γενικώς για να την (παρ)ακολουθήσουν.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία...

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

oχι ομάδα elit... αλλά αλήτ... είναι :lol:

να ενημερώσω λοιπόν ότι ουτε κοντρα είναι ουτε ανταγωνισμός επιπεδου χιονοδρομίας (ποσο μαλλον οταν ο φιδελιο δεν ανεβαινει κιολας :P αυτό είναι σπόντα³ :P)

απλος βρήκα κάτι που τσιγκλάει ελάχιστα τον Fid. και τον πειράζω εδω και μια εβδομάδα :lol: ... η ουσία του μηνύματος είναι η σκουριά στης ακμές... ε το αναλυσαμε διεξοδικά... σε βαθος πολύ χρονου η σκουριά κάνει κακό στης ακμές, σε βάθος 7-8 μηνων είναι αδιαφορο το αποτελεσμα παρα μονο αισθητικά και στην ψυχοσυνθεση του Τσέγα που μπορει να τα κανει service... (θα του δωσω ενα χημικο απο το μαγαζι να κανει δουλειά του) ... τώρα αφήστε μας να πειραχτουμε, πως θα βγάλουμε το καλοκαίρι με θαλάσσιο σκι? ε δεν παίζει θα πρεπει να παρω για δασκαλο τον φιδέλιο. αχαχα

οι Γορίλες παιζουν δεν μαλώνουν... και εμείς όταν βρεθούμε ολοι μαζι στο βουνο μια χαρά θα περάσουμε... ως συνηθως.

Πισω στις ακμες...

Σε καινουρια σκι, αφου σεταρουμε τις γωνιες στο επιθυμητο :lol: μπορουμε να σου φερουμε τα σκι στο μαγαζι να επιχρωμιωσεις τις ακμες; :lol: Κατι σε σκληρο... :P

Για να βγαλεις και συ την κριση, κριση που'ναι... :P και εμεις να εχουμε τις πιο γ@ματες ακμες στο βουνο...z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ

Πισω στις ακμες...

Σε καινουρια σκι, αφου σεταρουμε τις γωνιες στο επιθυμητο :lol: μπορουμε να σου φερουμε τα σκι στο μαγαζι να επιχρωμιωσεις τις ακμες; :lol: Κατι σε σκληρο... :P

Για να βγαλεις και συ την κριση, κριση που'ναι... :P και εμεις να εχουμε τις πιο γ@ματες ακμες στο βουνο...z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αν θες να ''λάμπεις'' στο βουνό πάρε Volant platinum ή gold. z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

:lol: ..στα της εξελικτικής πορείας του homo-sapiens ως μακρινό απόγονο του πιθήκου και πιο συγκεκριμένα στα της ανταγωνιστικής του φύσης στην καθημερινότητά του (ενέκα της τάσης του για επιβίωση, επιβολή και επιβεβαίωση η οποία πάντα έχει σχέση με την σεξουαλική ορμή) , έχω να πω οτι είναι μάταιο να επικαλύται κάποιος το οποιοδήποτε άλλοθι για να απομονώσει τον εαυτό του έξω από αυτό τον χορό. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον βιολόγο μας και την ψυχολόγο μας να σας πουν σχετικά για αυτό το θέμα...

Κοινώς ο άνθρωπος, σε ένα σχετικά έμπειρο μάτι, που είναι ανταγωνιστικός κάνει ΜΠΑΜ απο χιλιόμετρα μακρυά, :P - ο ανταγωνισμός ωστόσο δεν είναι απαραίτητα ένα κακό στοιχείο της προσωπικότητας όσο αυτό χρησιμοποιείται ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ για αυτοβελτίωση και όχι για να θέσει τον εαυτό του στον κόσμο συγκριτικά με τους άλλους - το γνωστό πνεύμα της υγιούς άμιλλας , "γνωστό σε όλους" τρόπος του λέγειν.. . Ο ενοχλητικός τύπος που του αρέσει να ανταγωνίζεται και δεν το έχει ερευνήσει ποτέ του γιατί συμπεριφέρεται έτσι , είναι αυτός που τα ξέρει ΟΛΑ και δεν αλλάζει γνώμη με ΤΙΠΟΤΑ !

ps ..σήμερα είχα την πρώτη μου προπόνηση στην ομάδα του αρκαδικού , φυσικά ως.... ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ !!!!!! :lol:

Για την συντήρηση Ξαναδιαβάστε αυτό το quote:

μικροσκοπικά, περισσότερη οξείδωση σημαίνει πιο ευάλωτη ακμή. Χονδρικά αυτό σημαίνει οτι το σκι δηιμουργεί πολύ πιο εύκολα "γρέζια" όταν θα κάνεις ξανά σκι και ειδκά στα πιο παγωμένα terrain.... όλα αυτά επαναλαμβάνω μικροσκοπικά ! Σαν συνέπεια αυτού όταν στρεσάρεις το σκι στο χιόνι αυξάνεις τις πιθανότητες για λιγότερο grip. ΣΚΙΝΤΑΡΕΙΣ!

Εγώ θα σας πω το εξής , η συντήρηση του εξοπλισμού είναι μέσα στο παιχνίδι της χιονοδρομίας ΚΑΙ η αποθήκευση , όχι υποχρεωτικά βέβαια αλλα-> Αν μπορεί κάποιος και έχει τον χώρο να ασχοληθεί θα κερδίσει ΠΟΛΛΑ από αυτήν την απασχόληση. Εχει περάσει περίοδος που ασχολούμουν συστηματικά με την συντήρηση όπως επίσης έχω πάρει και γνώμες από πιο επαγγελματίες στο είδος αρκετές , μάλιστα ένας...ένας λέω :P μου έδειξε αρκετά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα ..... και έχω δοκιμάσει στην πράξη όλη την τεχνογνωσία μιας συγκεκριμένης εταιρίας , πέρσι συγκεκριμένα, μερικοί απο εσάς μπορείτε να θυμηθείτε τα σχετικά θέματα ( όπου πάλι εκεί είχαμε παρατράγουδα στην εξέλιξη της συζήτησης....) , δηλαδή δοκιμές στην συντήρηση και σκι την άλλη μέρα. Σας συνιστώ αν έχετε όρεξη να κάνετε το ίδιο και επίσης σας συνιστώ να αποθηκεύσετε σωστά τον εξοπλισμό σας - για το οικονομικό θέμα αν ο μπαμπάς έχει αφήσει περιουσία για να αγορά καινούριων σκι κάθε λίγο και λιγάκι , αλλάζει το πράμα.... δεν το συζητάμε , απο ένα σημείο και μετά και εγώ το ίδιο θα έκανα.

ps ..σήμερα είχα την πρώτη μου προπόνηση στην ομάδα του αρκαδικού , φυσικά ως.... ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ !!!!!

να ζητήσεις οι μπάλες να είναι βαλσαμωμένες... θα σου είναι πιο ευκολο :P

Ο ενοχλητικός τύπος που του αρέσει να ανταγωνίζεται και δεν το έχει ερευνήσει ποτέ του γιατί συμπεριφέρεται έτσι , είναι αυτός που τα ξέρει ΟΛΑ και δεν αλλάζει γνώμη με ΤΙΠΟΤΑ !

να δεις ποιον εχω στο μυαλό μου... :)

Oh, my friend nickel μην του κρατάς κακία ... he is just spanking your butt a little ... x0x0x.gif

θα στρώσεις και συ ... :)

Όταν διαβάσει κανείς όλη την ακολουθία των ποστς που έχουν γραφτεί, είναι αντιληπτή η εξέλιξη του θέματος και κάτω από ποιό πρίσμα έχει γραφτεί από τον καθένα ό,τι έχει γραφτεί.

Το θέμα όμως είναι ότι κάποιες ατάκες είναι παρεξηγήσιμες όπως διαβάζονται αυτούσιες και φυσικά δεν θα καθίσει κανείς να διαβάσει 125 ποστς πίσω για να δεί το πλαίσιο που γράφονται όσα γράφονται. Ένας λοιπόν τρίτος βλέπει ότι εδώ υπάρχει μία κόντρα κι ένας ανταγωνισμός μεταξύ μιάς ομάδας elit...που τους άλλους τους αφήνει απέξω...γιατί είναι πολύ πτωχοί τω πνεύματι..και γενικώς για να την (παρ)ακολουθήσουν.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία...

Δεν είναι πάντα εύκολο να δεις την συνολική εικόνα και το πρίσμα κάτω από το οποίο γράφει κάποιος και απαντάει σε κάτι...

Πρέπει να τον ξέρεις πολύ καλά και μάλλον αυτό δεν συμβαίνει.

Θα ήθελα όταν μπλέκουμε σε τέτοιες μίνι "αντιπαραθέσεις", να συμμετέχουν και πολλοί άλλοι, ανεξαρτήτως του πόσο καλό σκι κάνουν.

Θα ήταν πολύ πιο εποικοδομητικό και θα ακούγαμε και τις απόψεις των υποτιθέμενων "θεατών".

Μην μου πεις ότι δεν έχετε άποψη...εγώ το εκλαμβάνω ως "βγάζω την ουρά μου απέξω", πράγμα το οποίο με ενοχλεί να το βλέπω...

Αν λένε κάτι οι "γνώστες" για τα θέματα που υποτίθεται ότι ξέρουν και μπορεί πράγματι να ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα δέχονται όλοι a priori, σαν αξιώματα δηλαδή.

Πρέπει το μυαλό να δουλεύει και να ακούμε όλες τις απόψεις και τότε μπορεί το συμπέρασμα που θα βγάλουμε να είναι πιο κοντά στην "αλήθεια".

Εγώ καταδικάζω το απόλυτο, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Αυτά που μας έλεγε η ιατρική, η προπονητική κλπ, τα ακούμε σήμερα και γελάμε και το πιο πιθανό είναι να γελάμε με τα σημερινά σε 10-20 χρόνια.

Άλλο το πείραγμα και άλλο η ειρωνεία και η υποβάθμιση.

Όταν συμβαίνει αυτό, η αντίδραση δεν είναι διεκδίκηση και κοκορομαχία, αλλά φυσική άμυνα.

Τα σκι όταν τα συντηρούμε καλά και τους κάνουμε και τακτικά σέρβις όπως πρέπει, τότε κοστίζουν αρκετά, αν δεν κάνουμε μόνοι μας το σέρβις.

Σε τρία χρόνια αυτή η συντήρηση μπορεί να ισοδυναμεί με την αξία ενός νέου ζευγαριού σκι.

Έστω ότι διατηρούμε λοιπόν μετά από χρόνια σε καλή κατάσταση τα σκι μας, τι θα έχουμε; Ένα ζευγάρι σκι σε καλή κατάσταση εμφανισιακά, αλλά παλιό, γερασμένο σε υλικά και φλεξ και μάλλον ξεπερασμένο σε γεωμετρία.

Αυτός είναι και ένας πολύ σημαντικός λόγος που πολλοί δεν προχωράνε τεχνικά, όπως θα έπρεπε...

Το κέρωμα φυσικά είναι απαραίτητο, όπως και ένα απλό ακόνισμα με πέτρα στις ακμές.

Τα χρήματα τα "χώνει" ο καθένας εκεί που αγαπάει και δεν είναι απαραίτητο να βγάζει ο μπαμπάς του φράγκα, μπορεί κάλλιστα να δουλεύει.

Εγώ έχω φτηνό αυτοκίνητο, γιατί δεν με ενδιαφέρει, αλλά αρκετά ζευγάρια σκι και ακριβά ποδήλατα και εξοπλισμό βουνού.

Έτσι τη βρίσκω... :)

Πρέπει το μυαλό να δουλεύει και να ακούμε όλες τις απόψεις και τότε μπορεί το συμπέρασμα που θα βγάλουμε να είναι πιο κοντά στην "αλήθεια".

Εγώ καταδικάζω το απόλυτο, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Πές μου κάτι λούη , πώς μπορείς να καταδικάσεις κάτι που ...δεν υπάρχει; :)

Επίσης πως μπορείς να προσεγγίσεις την αλήθεια , αν αυτήν δεν υπάρχει ... :P

define το "αλήθεια" ...

Αυτά που μας έλεγε η ιατρική, η προπονητική κλπ, τα ακούμε σήμερα και γελάμε και το πιο πιθανό είναι να γελάμε με τα σημερινά σε 10-20 χρόνια.

....είναι μέσα στο γνωστικό σου πεδίο το παραπάνω που ισχυρίζεσαι; έχεις κανει ποτέ κάποια μελέτη , κάποια έρευνα κάτι ρε παιδί μου για να ξέρεις τι λές;

Ας υποθέσουμε οτι παρεμβαίνω στο τομέα που εξειδικεύεσαι στην ζωή σου , και που μπορεί να ζείς και απο αυτό , είναι δυνατόν να έρχομαι εγώ να σου επιβάλλω πιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος; Είναι δυνατόν να σου γ@μα@ω κάθε φορά την κουβέντα όταν προσπαθείς να μοιράσεις τις εξειδικευμένες γνώσεις σου; ..και να λέω ααα , εγώ είμαι κατά του απόλυτου , το χάος , το σύμπαν ... ο φτερωτός ερμής;!!!! :P :P

Άλλο το πείραγμα και άλλο η ειρωνεία και η υποβάθμιση.

Εθιξε ποτέ κανένας την προσωπικότητά σου; Χρησιμοποιήσε ποτέ κάνενας στοίχεια της ιδιωτικής σου ζωής για να σε υποβαθμίσει ...

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ σε σχετικά λεγόμενά σου τα οποία είναι λανθασμένες προσεγγίσεις ; Τι είναι αυτό που σε θίγει ?? Μπορείς να μας εξηγήσεις; ΓΙΑΤΙ , όταν αντίστοιχα ο άλλος σιωπεί σε σωστά προσανατολισμένες παρεμβάσεις σου , ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙΣ ?

Προς louis & Fidelio.

Με συγχωρείτε Κύριοι. έχετε την εντύπωση πως όλα αυτά που γράφετε είναι δυνατόν να ενδιαφέρουν οποιονδήποτε εδώ μέσα?

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

εμενα παντως μου αρεσει πολυ αυτο το τοπικ

τοιχο-τοιχο :sword::drinks: