Jump to content
mammut

Συντήρηση,Αποθηκευση και διαφορες αποψεις

Recommended Posts

Λάθος μου. Συνεχίστε παρακαλώ.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Προς louis & Fidelio.

Με συγχωρείτε Κύριοι. έχετε την εντύπωση πως όλα αυτά που γράφετε είναι δυνατόν να ενδιαφέρουν οποιονδήποτε εδώ μέσα?

Αν αυτό είναι άποψη, μην τα διαβάζεις...

Για τα υπόλοιπα Χρήστο, αυτή είναι η δική σου άποψη, η δικιά μου μπορεί να είναι αντίθετη , όπου νομίζω εγώ και θα τη λέω όποτε θέλω και μου αρέσει...

Όταν νομίζω ότι έχεις δίκιο δεν επεμβαίνω, αλλά η ειρωνεία που κατά κόρον χρησιμοποιείς, είναι κακό πράγμα, όπως και η αίσθηση της απόλυτης γνώσης, που νομίζεις ότι έχεις...

Κανονικά το wax συντήρησης είναι διαφορετικό από το wax ολίσθησης και πρέπει να το αφαιρούμε λίγο πριν την έναρξη της περιόδου και να βάζουμε κανονικό για τσούλημα...

Έστω ότι διατηρούμε λοιπόν μετά από χρόνια σε καλή κατάσταση τα σκι μας, τι θα έχουμε; Ένα ζευγάρι σκι σε καλή κατάσταση εμφανισιακά, αλλά παλιό, γερασμένο σε υλικά και φλεξ και μάλλον ξεπερασμένο σε γεωμετρία.

Αυτός είναι και ένας πολύ σημαντικός λόγος που πολλοί δεν προχωράνε τεχνικά, όπως θα έπρεπε...

Ας πούμε οτι είμαι κάτοχος ενός σκι 5ετίας σε καλή πάντα κατάσταση.Θεωρητικά, ένα πέδιλο του 2004(τέλος πάντων) είναι ικανό να αποτελέσει τροχοπέδι στην εξέλιξή σου;Αν ναι, θα πρέπει να αλλάζουμε σκι κάθε 2 περίπου χρόνια, πράγμα που θα μου ακούγεται λίγο υπερβολικό.

Θα ήθελα να συμμετέχω περισσότερο αλλά στερούμαι γνώσεων. :P

Υ.Γ Το αμάξι μου είναι πενταετίας. :)

Edited by arisk

εμενα παντως μου αρεσει πολυ αυτο το τοπικ

λολ, πιάσε ποπ-κορν και κοκα-κόλα γιατί έχει και συνέχεια ... :)

(εγώ αυτό θα έκανα... )

Για τα υπόλοιπα Χρήστο, αυτή είναι η δική σου άποψη, η δικιά μου μπορεί να είναι αντίθετη , όπου νομίζω εγώ και θα τη λέω όποτε θέλω και μου αρέσει...

Ωραία - οπότε όταν θα καταχωρώ κάτι τεχνικό το οποίο θα στηρίζω στο ανάλογο πλαίσιο ΚΑΙ εσύ θα πετάς την αντίθετη γνωμη επειδη έτσι σου αρέσει , να περιμένεις και τις συνέπειες. Μόνο μην μου πεις οτι σε ενοχλέι η ειρωνία, ΓΙΑΤΙ;

...δεν μου λες ; αυτό που γράφεις στον Δαμιανό , ο οποίος έχει κάθε λόγο να εκνευρίζεται και να κουράζεται ΔΕΝ είναι ΕΙΡΩΝΙΑ;

Αν αυτό είναι άποψη, μην τα διαβάζεις...

Είναι ή δεν είναι; ειρωνία; .... :P

Θεωρητικά, ένα πέδιλο του 2004(τέλος πάντων) είναι ικανό να αποτελέσει τροχοπέδι στην εξέλιξή σου;

ΟΧΙ δεν είναι ικανό να αποτελέσει τροχοπέδι , από την στιγμή που οι ακμές ως επι των πλείστων και δευτερευόντως η βάση του , βρίσκονται στην στοιχειώδη καλή κατάσταση. Τι σημαίνει αυτό; Χονδρικά - πολύ απλά προσοχή όταν κάνεις σκι μακρυά απο τις πέτρες, oxide stone με το τέλος της ημέρας ειδικά αν έκανες σκι σε παγο ,ΜΑΘΕ να καιρώνεις τα σκι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ υπάρχει τρόπος και κάνε σωστή αποθήκευση του εξοπλισμού σου όχι μόνο στο τέλος της περιόδου , αλλά και την περίοδο της σαιζόν - πηγαινέτα σε τεχνικό όπου νομίζεις οτι δεν μπορείς να παρέμβεις..

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

λολ, πιάσε ποπ-κορν και κοκα-κόλα γιατί έχει και συνέχεια ... :)

(εγώ αυτό θα έκανα... )

ScarJo_popcorn.gif

αχαχαχαχαχαχα :):P :P

αλλάζω το θέμα της συζήτησης ... ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ !!!!!! ?? Damn !!!

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ας υποθέσουμε οτι παρεμβαίνω στο τομέα που εξειδικεύεσαι στην ζωή σου , και που μπορεί να ζείς και απο αυτό , είναι δυνατόν να έρχομαι εγώ να σου επιβάλλω πιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος;

exm... ολα αυτά που γράφεις ισχυουν για την "οξειδωση των μεταλλων"... Η δουλειά μου είναι, με εξειδικευση, ζω απο αυτο κλπ... μια χαρα ομως πιστευεις οτι εχεις δικιο βρε Φιδ αλλά δεν θα νιώσω και άσχημα που διαφωνεις για κάτι που αντιμετωπιζω και εξετάζω καθημερινά σε τεράστιες ποσότητες και για μέταλλα που απο την οξειδωση τους κρινετε η λειτουργικότητα τους σε επιπεδο ανθρωπινης ζωής (βλ. Ταμπελα που εσπασαν τα αγκυρια που την κρατουσαν στην εθνικη οδό),τεραστιου χρηματικου κοστους (πχ για την ΔΕΗ που η οξειδωση σε χαλκινες επαφες της μπορει να χρειαστει να ξεθάψουν μεγάλες συσκευες για να της αλλαξουν/πεταξουν γιατι καηκαν) ή απλά απο αισθητικής πλευράς (οπως τα εξαρτηματα του σκάφους σας που εκτελειτε τα διαφορα water games.)

και πάμε σε αυτό...

είναι δυνατόν να έρχομαι εγώ να σου επιβάλλω πιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος;

ναι αν το δεις απο την πλευρά οτι οι αντιθετες γνωμες αναγκάζουν αυτόν που "ξερει" να απαντάει οσο πιο σωστα και κατανοητα μπορει... ο "προβληματικός" μπορει να μην καταλαβει ποτε τελικά γιατι εχει αλλους στοχους ...αλλά οι άλλοι αναγνώστες παντα κερδίζουν οταν φιλτραρουν αυτα που πρεπει.

Θεωρητικά, ένα πέδιλο του 2004(τέλος πάντων) είναι ικανό να αποτελέσει τροχοπέδι στην εξέλιξή σου;

Και ναι και οχι (σας αγαπάω και τους 2 :P)

Πιστευω οτι για τον μέσο τουρίστα χιονοδρόμο (αν υπαρχει) που δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις και δεν ψάχνεται να σκιαρει στο οριο το δικο του και του εξοπλισμου του τότε δεν θα ενοχληθεί απο το κουρασμένο σκι του, μπορει να μην του δωσει ασφάλεια να κανει το κατι παραπανω αλλα οπως και να ειναι προοδο θα εχει...

απο την άλλη...

...αν εβλεπες τα κακομοιρα τα SL9 μου μετά απο 50 μέρες γερης χρησης και 2 καλα service ενα στο εξωτερικο και 1 στην Ελλάδα δεν θα το ηθελες ποτε να το καβαλησεις.

οπως και του Jey τα παλιά SL9 του οταν μου τα εδωσε πηγαινα βαρκα γυαλό αφου τα είχε λιώσει στα 3 χρονια που τα ειχε παρολο που τα φροντιζε... (αλλά τα ξέσκιζε στο σκι)

ή ο ΜΙΚ που με τα παλιά λιωμένα του σκι παραπονιοταν οτι ειχε χαλασει η τεχνικη του και δεν μπορουσε να "στριψει" οπως παλιά και οταν πηρε καινουρια εβριζε που εχασε μια χρονιά σκι και ειχε χαλασει και την ψυχολογία του μεχρι που αγορασε speed πανί για να μην πατάει στο χιόνι :P

Οπως ειχε γράψει και ο Φιδέλιο αρκετά πιο πανω, κάθε ακόνισμα μειωνει της αντοχές των ακμών... αμα ειναι και κακος ο μάστορας μπορεί και να τα καταστρέψει με την πρώτη (οπως του αδελφού που εκανε το λάθος και τα πηγε σε κακο service).

Tα service δεν ειναι απεριοριστα... και ποτέ το σκι σου δεν θα ειναι ιδιο οπως οταν ηταν καινουριο.

exm... ολα αυτά που γράφεις ισχυουν για την "οξειδωση των μεταλλων"... Η δουλειά μου είναι, με εξειδικευση, ζω απο αυτο κλπ... μια χαρα ομως πιστευεις οτι εχεις δικιο βρε Φιδ αλλά δεν θα νιώσω και άσχημα που διαφωνεις για κάτι που αντιμετωπιζω και εξετάζω καθημερινά σε τεράστιες ποσότητες και για μέταλλα που απο την οξειδωση τους κρινετε η λειτουργικότητα τους σε επιπεδο ανθρωπινης ζωής (βλ. Ταμπελα που εσπασαν τα αγκυρια που την κρατουσαν στην εθνικη οδό),τεραστιου χρηματικου κοστους (πχ για την ΔΕΗ που η οξειδωση σε χαλκινες επαφες της μπορει να χρειαστει να ξεθάψουν μεγάλες συσκευες για να της αλλαξουν/πεταξουν γιατι καηκαν) ή απλά απο αισθητικής πλευράς (οπως τα εξαρτηματα του σκάφους σας που εκτελειτε τα διαφορα water games.)

ωραία , ΤΙ σχέση έχει η ταμπέλα της ΔΕΗ , με την χρήση των σκι ;

Δύο είναι οι περιπτώσεις

α) Δεν εχεις ασχοληθεί ποτέ ο ίδιος με την συντήρηση των σκι σου

β) Εχεις ασχοληθεί και απλά αντιμετώπισες τον εξοπλισμό σου σαν να ήταν .... ΤΑΜΠΕΛΑ της ΔΕΗ.

Και στις δύο περιπτώσεις παίζει failure όπως καταλαβαίνεις.

Εδώ ολόκληρο τεχνικό τμήμα ΤΟΣΩΝ εταιριών για την συντήρηση του εξοπλισμού έχει στηθεί για την τουρισιτκή και αθλητική χρήση των πέδιλων του σκι , και έρχεσαι συ να μου πεις οτι εξιδικεύεσαι στις ... ταμπέλες ; ΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ?

Ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει οτι η συντήρηση των σκι είναι κάτι σαν μια φαρνατζίδικη δουλειά , ή έχει να κάνει με know how του υδραυλικού ή του βιδολόγου :P E, δεν είναι έτσι τα πράγματα , η εικόνα του πέδιλου δεν έχει και τόση σημασία για το σκι . Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ TERRAIN !!!! Αυτά που σου φαίνονται εσένα ασύμαντες λεπτομέριες (γιατί δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ σου) , είναι + plus της απόδοσης του εξοπλισμού σου.... STO TERRAIN !!

Τα υπόλοιπα βαριέμαι ειλικρινά να τα σχολιάσω .... :P

GET OVER IT επιτέλους :P Είσαι λάθος εδώ.

ps, κατα τα άλλα επειδή έχω καταλάβει τον τρόπο που τα λες , ΟΥΤΕ εγώ πολυασχολούμαι με τα σκι μου. Ολα αυτα ειναι για χάρη της συζήτησης , το οτι βαριεμαι να φτιάξω τα σκι μου δεν σημαίνει οτι θα με κρατήσουν κιόλας όταν ανέβω στο βουνό. Με αυτήν την έννοια , μακάρι να μπορούσα να αγόρασω καθε χρόνο καινόυρια πέδιλα ... θα το έκανα.

Ειρωνεία είναι η ειρωνεία και όχι η καθαρή και ίσια κουβέντα που είπα στον Δαμιανό...

Κάποιο θέμα που με αφήνει αδιάφορο δεν το διαβάζω καν, πόσο μάλλον να κάνω και σχόλια...

Είσαι και ειδικός της γλώσσας τώρα; :P :P :P :P

Αυτά τα τεχνικά που καταχωρείς και που τα βρίσκει ο καθένας όποτε θέλει με λίγο ψάξιμο, μην μου πεις ότι είναι αποκλειστικό προνόμιο της μεγαλοσύνης και της υπέρμετρης τεχνικής σου γνώσης; (αυτό είναι ειρωνεία). -_-

Αν αυτοχριστείς Βασιλιάς μπορεί να το πιστέψεις ότι είσαι...ω μοναδική αλήθεια του σύμπαντος!!!(αυτό κι αν είναι ειρωνεία). :P

Όσο για τις συνέπειες του αντίλογου...με κατατρόμαξες... :o (ναι κι αυτό είναι ειρωνεία).

Αν τα σκι άντεχαν μετά από πολλά σέρβις, τότε θα τα χρησιμοποιούσαν και σε αγώνες του παγκοσμίου, αλλά δεν συμβαίνει αυτό, γι αυτό και τα αλλάζουν σε κάθε αγώνα, για να μην πω κατάβαση.

Μετά τα κρατάνε για προπόνηση μόνο.

Στην Ελλάδα και σε χαμηλότερο επίπεδο αγώνων, τα κρατάνε από μισό μέχρι ένα χρόνο αν δεν τα χτυπήσουν, οι πιο φτωχοί μπορεί και δύο, αλλά σημασία έχει πως αποδίδουν και στον πάγο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός, ότι πάτημα και να έχει κανείς...

Οι γωνίες για πάγο κρατάνε σε σοβαρό τουριστικό επίπεδο το πολύ 2 ώρες, μετά θέλουν ξανά στοργή και προδέρμ...

Τα δραστικά ακονίσματα των ακμών, είναι μετρημένα σε κάθε σκι, όσο χοντρό πάτο και ακμές κι αν έχει.

Έχω κι εγώ σκι 5ετίας και βάλε, απλά δεν έχω απαιτήσεις από αυτά, ειδικά στα σκληρά χιόνια.

Σε ερασιτεχνικό επίπεδο και μαλακά σχετικά χιόνια δεν φαίνεται το πρόβλημα και τόσο, αλλά υπάρχει και θα φανερωθεί στο πρώτο παγωμένο κομματάκι που θα βρεθεί, ότι και σέρβις να τους κάνω, όσες μοίρες και να δώσω στις ακμές...

Καλό είναι να έχουμε κι ένα φρέσκο ζευγάρι σκι για τέτοιες συνθήκες και να το συντηρούμε σωστά για το χρόνο που λειτουργεί σωστά.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και έχουμε μόνο ένα ζευγάρι, ε τότε θα κάνουμε συμβιβασμό, σίγουρα και στην τεχνική μας, καθώς εκεί που πηγαίναμε καρβαριστοί, θα πηγαίνουμε πλαγιολισθαίνοντας μέχρι να μαλακώσει το χιόνι, αν ποτέ μαλακώσει μέχρι το τέλος της μέρας.

Άρα τι κάνουμε; Έκπτωση στην εξέλιξη μας...

Για κάποιον σοβαρό χομπίστα, το να παίρνει ένα σκι κάθε τρία χρόνια δεν και τίποτα το φοβερό κατά τη γνώμη μου...

...

Αν αυτοχριστείς Βασιλιάς μπορεί να το πιστέψεις...

[off-topic]

ATT1395130.jpg

[/off-topic]

Sorry, κατι περασε απο το μυαλο μου... :P

παιζει και να μην διαβάζεις τα μηνυματα...

εκτός και αν για συντομια συνδεσες την ταμπελα με την Δεη, ξεχασες να αναφερεις το σκαφος χα χα...

εγω σου γράφω για την οξείδωση της ακμης και υποστηρίζω οτι υπο λογικές συνθηκες αποθηκευσης το χαλυβδινο κράμα της ακμής δεν αλλοιώνεται ουσιαστικά σε 7-8 μηνες.

Αν μου βρεις τα ακριβή "συστατικά" του κράμματος μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος.

για πολλά χρόνια συντηρούσα σχολαστικά τον εξοπλισμό μου, πιο πολυ απο βίτσιο ... πλέον επειδή βαριέμαι την διαδικασία, εχω δωρίσει/χασει τα συνεργα, οταν χρειαστει θα πάω στο κατάστημα θα μπω πισω απο τον πάγκο και θα διορθώσω (συνηθως στα πουδροπεδιλα) τον τσαμπουκά της ημέρας και θα τα κερώσω τακτικά ,ειδικά όταν είμαστε σε μήνα με συχνες πουδρες... (για να μην σπρώχνω στην περιφερειακη της Φτερολακκας, :P)

Συνηθως τα πιστας δεν θα χρειαστούν ακόνισμα, Τον απρίλιο παίρνω ski demo για να εχω φρέσκες ακμες :P

και τον επομενο χρόνο τα αντικαθιστώ και τα 2.

ναι ειναι ιδανικο να καλύπτεται της ακμές με κερί... αν δε το κανετε η "αντιοξειδωτική" πετρουλα που σας λέει ο Φιδ. αν περαστεί πριν ξεκινησει η σαιζον θα σας καθαρίσει την κοκκινίλα και θα ειναι σαν την τελευταία μερα που τα φορέσατε.

ξερω είμαι λάθος... μικροσκοπικά αδυνατίζει η ακμή... ε τοτε 'ντάξει :P

ε τα λάθη μας στο σκι είναι μεγάλα ,αρα μικροσκοπικά είναι ασήμαντο -_-

Ειρωνεία είναι η ειρωνεία και όχι η καθαρή και ίσια κουβέντα που είπα στον Δαμιανό...

Τότε δεν θα σε πειράξει αν σου πει φερειπειν ,... "σκάσε επιτέλους ρε λουη μας έχεις σκοτίσει τα @@ !" ε; θα σε πειράξει; Μια κουβέντα στα ίσια θα είναι και αυτή... ;)

Τότε δεν θα σε πειράξει αν σου πει φερειπειν ,... "σκάσε επιτέλους ρε λουη μας έχεις σκοτίσει τα @@ !" ε; θα σε πειράξει; Μια κουβέντα στα ίσια θα είναι και αυτή... :D

Το σωστό θα ήταν να πεις: "...μου έχεις σκοτίσει τα @@..."

Μπα δεν με πειράζει... :lol:

Ο σημαντικότερος παράγοντας οξείδωσης των ακμών είναι η μη λεία επιφάνεια τους.

Αν τις περνάμε για ένα λεπτό μετά το σκι με κάτι σαν αυτό, η οξείδωση δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ... :D

Αν τις περνάμε για ένα λεπτό μετά το σκι με κάτι σαν αυτό, η οξείδωση δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ... :D

Να υποθέσω οτι είναι σαν το γνωστό σφουγγαράκι που αγοράζουμε στα χρωματοπωλεία για λείανση τοίχου και προετοιμασία για βάψιμο (του τοίχου :lol: );

ναι ακριβώς αυτό που λες ειναι arisk , και ναι σε ένα χρωματοπωλείο μπορείς να το βρεις.

Επίσης σε μαγαζί με επιγραφές που φτιάχνουν και ταμπέλες, αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπορεις να τους ρωτησεις - ο νικελ μπορει να μας πει περισσότερα.

:lol:

Να υποθέσω οτι είναι σαν το γνωστό σφουγγαράκι που αγοράζουμε στα χρωματοπωλεία για λείανση τοίχου και προετοιμασία για βάψιμο (του τοίχου :lol: );

Είναι πιο πυκνό σαν υλικό και πιο συμπαγές,σχετικά μαλακό και τρίβεται...με αργό ρυθμό αλλά τρίβεται.

Είναι πολύ καλό για φινίρισμα των ακμών και μετά από λιμάρισμα χοντρό πρώτα και μετά ψιλό.

Το χρησιμοποιώ χρόνια, ειδικά στο εξωτερικό, το έχω μαζί μου και περνάω καμιά φορά τις ακμές και κατά τη διάρκεια του σκι, αν χρειαστεί.

Υπάρχει και κάτι που συμφωνώ με τον Χρήστο, είναι ότι το σέρβις των σκι (ειδικά στην περιοχή των ακμών είναι σοβαρή δουλειά) και πρέπει να το κάνει κάποιος που ξέρει, αλλιώς πάπαλα...

Η συντήρηση για αποθήκευση είναι σαφώς πιο εύκολη δουλειά.

Προσοχή στο σιδέρωμα του wax. Κάθε κερί έχει τη δικιά του θερμοκρασία σιδερώματος ανάλογα τη σύσταση και τη σκληρότητα.

Αν υπερβούμε τα ανώτατα όρια του, το καίμε, σε αντίθετη περίπτωση δεν απορροφάται καλά από τον πορώδη πάτο του σκι.

Αν το παρακάνουμε μπορεί να ξεκολλήσει και ο πάτος...

..αυτο με το χρωματοπωλείο ήταν πλακα έτσι; Προφανώς...

και τώρα που πέρασε πλέον η saison, ας θυμηθούμε πως πρέπει να αποθηκεύσουμε τα ski μας.
η καλύτερη λύση είναι:
service που να αφήσει όμως το κερί επάνω στα ski ώστε να καλυφθούν τα μαχαιρια και

όλο το κάτω μέρος τους και τα αποθηκεύουμε ξεχωριστά το ένα από το άλλο (!) με τις "πατούσες"

προς τα πάνω ( αν τα αφήσετε στο πάτωμα ) η προς τα έξω ( αν τα στηρίξετε στον τοίχο )σε μέρος χωρίς υγρασία !

:hi:

• Like 3

Γιάννη πολύ χρήσιμο ποστ. Να τα αποθηκεύουμε ξεχωριστά, εννοείς να μην τα αποθηκεύουμε με τα straps δεμένα. Να είναι ελεύθερα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλό για τους πιο νοικοκύρηδες, πριν το σερβις να τα πλύνουν με απιονισμένο νερό...

send from mob with tapatalk

1162895.jpg

Γιάννη πολύ χρήσιμο ποστ. Να τα αποθηκεύουμε ξεχωριστά, εννοείς να μην τα αποθηκεύουμε με τα straps δεμένα. Να είναι ελεύθερα. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλό για τους πιο νοικοκύρηδες, πριν το σερβις να τα πλύνουν με απιονισμένο νερό...

όχι ! σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να είναι δεμένα μεταξύ τους !

έτσι θα χάσουν το rebound τους με τον καιρό και θα καταλήξουν να στολίζουν το τζάκι σου.

*όταν λέμε service στο τέλος τις saison εννοούμε και το πλύσιμο και στέγνωμα (!!) των ski και των δεστρών και

αν γίνεται, ψεκάζουμε και με ειδικό spray τις δέστρες.

Edited by giannis-ski
  • Like 1

Κάποια διαδικασία για αποθήκευση της μπότας εκτός από τα κλιπ που πρέπει να είναι κουμπωμένα?

1162895.jpg

για τις μπότες καλο είναι να έχουμε κάποια μικρά κομματάκια ξύλου από κέδρο τα οποια

έχουν την δυνατότητα να απορροφήσουν ακόμα και τα τελευταία ίχνη υγρασίας και οσμής

και τα βάζουμε μέσα στις μπότες για όλη την περίοδο που είναι αποθηκευμένες.

• Like 3

φυσικά και μπορούμε να το πλύνουμε αλλα (!!!) πρέπει να στεγνώσει 100% από μονο του

πριν το ξαναβάλουμε ( και να προσέξουμε να εφαρμόσει πάλι καλά ) μέσα στην μπότα.

• Like 2

OFF TOPIC συνέχειας:

Εμείς οι skiers δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε

να χαλαρώσουμε τα din στις δέστρες μας,

κατά την "θερινή τους νάρκη".

Δεν ξεχνάμε επίσης, όσοι κουβαλούν νερόσακους

και δεν σκοπεύουν να τους χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον,

να αδειάσουμε τελείως & να καθαρίσουμε καλά

ασκούς & σωληνάκια

Εκτός αν θέτε να φτιάξετε ροκφόρ!

Γράψτε κι άλλα,

για να τα συγκεντρώσουμε σε ένα ωραίο ξεχωριστό topic,

αν και νομίζω ότι κάπου υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

• Like 3