Jump to content
Ράνια

Τσιγάρο Vs Καθαρός αέρας

Recommended Posts

Βρε παλικάρια. Ηρεμήστε. Δύσκολο πράγμα αυτό το "δημοκρατία"...αλλά αναγκαίο κακό....και όμορφο κακό, δόξα το Θεό.

Αν κάποιος θέλει να καπνίζει....καλά κάνει και καπνίζει, απλά θα πρέπει να σέβεται και τους γύρω του και ειδικά τα παιδιά (και τα δικά του αλλά και τα ξένα)

Σας μιλάω ως καπνιστής.

Από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, έπαιζε τρελό μπαλκόνι για τσιγάρο. Τώρα που άλλαξα σπίτι....παίζει το τζάκι, με αναμμένο κεράκι μέσα, για να μην "ξεφεύγει" ο καπνός. Βασική προϋπόθεση, να μην μαγειρεύει συγχρόνως η γυναίκα μου με αναμμένο τον απορροφητήρα. Άτιμο πράγμα τα αλουμίνια.

Σε σπίτια φίλων, μη καπνιστών....δεν καπνίζω. Κακά τα ψέμματα...δεν φταίνε τίποτα ούτε τα παιδιά τους, ούτε οι κουρτίνες τους.

Μπροστά στο παιδί μου προσπαθώ (όχι πάντα με επιτυχία...το παραδέχομαι) να μην καπνίζω. Ασχημο πράγμα να βλέπεις την πιτσιρίκα με μια οδοντογλυφίδα στο στόμα να "κάνει"...οτι καπνίζει.

Σε ταβέρνες που γίνεται χαμός από τσιγάρο....οκ....καπνίζω. Σε ταβέρνες μικρές οπού ΔΕΝ γίνεται κακός χαμός και ειδικά αν υπάρχουν γονείς με παιδιά...ΔΕΝ καπνίζω. Όταν έγινα γονιός κατάλαβα πόσο εγκληματικό είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και απέφευγα τις ταβέρνες και τις καφετέριες λόγω του παιδιού μου. Αδικία δεν είναι εξ αιτίας κάποιων.

Με λίγα λόγια.....όσο δεν ενοχλείς τον δίπλα σου...κάνε ότι θέλεις.

Κάνει καλό το κάπνισμα???...ΟΧΙ.

Κάνει καλό η μόλυνση της πόλης???....ΟΧΙ....

Κάνουν καλό τα παϊδάκια (και ειδικά η προβατίνα...γνωστή και ώς "χοντρό")??? ... ΟΧΙ.....

Κάνουν καλό οι σοκολάτες???.....ΟΧΙ...

Κάνει καλό το one night stand????....OXI (εξαρτάται βέβαια)...

Κάνει καλό ο Αλογοσκούφης????...ΟΧΙ (κι εδώ εξαρτάται βέβαια)

Όλα τα καλά, ευχάριστα, όμορφα, λαχταριστά πράγματα αυτής της ζωής, είναι αμαρτωλά και κάνουν κακό. Τα καλά και υγιεινά είναι λίγο ξενέρωτα.

Αλλά......

Όταν ο άνθρωπος φτάνει σε μια...Χ,Ψ ηλικία και έχει κάνει αρκετά πράγματα στην ζωή του.....καλό είναι να αρχίζει να κατεβάζει ρυθμούς και να κάνει μια πιο συντηρητική ζωή. Ισχύει το παλιό καλό γνωμικό. "Μην πίνεις, Μην καπνίζεις.... για να πεθάνεις κάποια στιγμή υγιέστατος". Μου άρεσε πολύ αυτό το γνωμικό. Πιστεύω ότι ισχύει, με μια μικρή αλλαγή προς το τέλος του. Κάποια στιγμή όλοι θα "φύγουμε" από τον μάταιο τούτο κόσμος....αλλά ίσως να έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα φύγουμε και καλό θα είναι να φύγουμε Αξιοπρεπώς.

Μην χωρίζεστε (το έχουμε αυτό το συνήθειο) ως εμείς και οι άλλοι.....οι σιχαμεροί από την μια...οι ξενέρωτοι από την άλλη. Το κράξιμο φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και όσο καλή διάθεση έχετε για να κάνετε το καλό...πεισμώνετε τον άλλον και κάνει ακριβώς το αντίθετο και με πιο φανατισμό.

Αυτά..

(Που σαι βρε μαλλιά και συ Δάσκαλε να με κράξετε λίγο μπας και το κόψω, μια και καλή επιτέλους)

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Βγήκε ένας άνθρωπος και έδωσε στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και το οικονομικό κόστος (γιατί υπάρχει και άλλο μεγαλύτερο) στην ευρύτερη κοινωνία, το οποίο είναι τεράστιο (όπως και από τα αυτοκινητιστικά και για αυτό υπάρχουν και εκεί απαγορεύσεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις) και μη συγκρίσιμο με πολλά άλλα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μπαίνει γράφει, κάνει άστοχες συγκρίσεις και νιώθει ευτυχισμένος γι αυτό. Σιχτιρίζει και 2-3 έτσι γιατί δεν γουστάρει, ειρωνεύεται άλλους δύο, πάντα όμως με επίπεδο και κυρίως με επιχειρήματα. Ανωτέρου επιπέδου συζήτηση.

τα γραφωμενα μου καμια σχεση δεν εχουν με ιατρικη, πανπανου

απλα με τρομαζει η ιδεα του κρατους τιμωρου...

αλλα και τις "σταθμισμενης" ασφαλισης συμφωνα με τους παραγοντες κινδυνου, γιατι παραγοντας κινδυνου ειναι και το καπνισμα και μια οικογενης δυσλιποπρωτειναιμια δυστυχως!

και αυτα δυστυχως συμβαινουν ηδη σε πιο "φιλελευθερες" χωρες.

και στελνουν και το λογαριασμο για το αποτυχημενο search and rescue στον χαροκαμενο πατερα που ο γιος του την πατησε 100 μετρα εκτος πιστας...

αυτες ειναι οι αντιρρησεις μου...

Γιατι πριν τα βαλουν οι ασφαλιστικες εταιριες με τους διαβητικους, τα βαλανε με τους καπνιστες (που εναι πιο κοινωνικα αποδεκτο)

αυτα :(

τωρα αυτο με τις εξετασεις τι το ηθελες;

αγχωθηκα.... ;)

μπορώ και χωρίς ...

Για να μην πω πολλά, χαίρομαι που είμαι μετά από 2 μήνες ξανά μια αμιγώς ελεύθερη επαγγελματίας και που δε θα ξαναβρεθώ σε γραφείο, όπου οι συνάδελφοι -και καπνιστές- θα ανάβουν τσιγάρο χωρίς καν να με ρωτήσουν αν δε με ενοχλεί. Βαρέθηκα να πηγαίνω άρτι μπανιαρισθείσα και μέσα σε 5 λεπτά να βρωμάνε τα μαλλιά και τα ρούχα μου από την τσιγαρίλα τους... ;)

Στα 17, μου μπήκε η ιδέα να καπνίσω. Έκανα τράκες από μια 'καλή' φίλη για μερικές μέρες, στο τέλος πήγα θαρρετά σε ένα περίπτερο και απέκτησα το πρώτο μου πακέτο και τον πρώτο μου αναπτήρα. Η μαμά μου με πήρε χαμπάρι σε... δευτερόλεπτα. Μου είπε πολύ απλά, 'Δική σου επιλογή, αλλά αυτό ούτε λύνει τα προβλήματά σου (Πανελλήνιες, εκείνη την εποχή) ούτε πρόκειται να σε κάνει πιο δυνατή στην υγεία σου'. Και τα δυο αυτά απλά επιχειρηματάκια το κεφαλάκι μου -κατά περίεργο, ομολογουμένως, τρόπο - τα επεξεργάστηκε και αποφάσισα. Ήμουν πολύ τυχερή μάλλον, γιατί πήρα μια απόφαση και χωρίς κόπο απέβαλα την ιδέα του καπνίσματος.

Το μόνο κακό είναι ότι αντί να πετάξω το πακέτο και τον αναπτήρα, τα χάρισα στη φίλη μου... Αναρωτιέμαι αν ακόμα καπνίζει, πλάκα-πλάκα...

Η γνώμη μου: ΟΧΙ κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, ας κάνουμε οικονομία στο νερό

(γιατί θα το ξοδέψω διπλά και τριπλά για να βγάλω από πάνω μου την επίκτητη τσίκνα!) :(

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

Όλα τα καλά, ευχάριστα, όμορφα, λαχταριστά πράγματα αυτής της ζωής, είναι αμαρτωλά και κάνουν κακό. Τα καλά και υγιεινά είναι λίγο ξενέρωτα.

Πάει ένας ασθενής στον γιατρό και του αναγγέλει ότι έχει ακόμα 1 εβδομάδα ζωής.

Γιατρέ μου τι να κάνω ώστε να μεγαλώσω το διάστημα που μου μένει;

"Θα κόψεις το κάπνισμα, θα κόψεις το σεξ, θα κόψεις τα λιπαρά, θα κόψεις τα γλυκά, θα κόψεις τους καφέδες, ................................................................................

.................................................................................

.................................................................................

............................................................."

Και γιατρέ μου πόσο παραπάνω θα ζήσω αν κόψω όλα αυτά;

"Το ίδιο θα ζήσεις, αλλά θα σου φανεί αιώνας.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

και τι θα καταλαβεις;τιποτα.

εγω θα προτιμουσα το να τα κανω ολα αυτα και εις διπλουν μαλιστα να φυγω ευχαριστημενος :(;)

βεβαια ειναι το πως το βλεπει κανεις

φτου φτου μακρια απο ολους μας

DALTONS POW ROBBERY.....

Μετά από πολύ καιρό που απλώς παρακολουθούσα το φόρουμ,γράφω ποστ!

Καταρχήν καλή χιονοδρομική σεζόν χωρίς τραυματισμούς,σε όλους.

Μιας και το θέμα είναι για το κάπνισμα,να πω κι εγώ την άποψη μου.Δεν καπνίζω,αλλά κάπνιζε παλιά η μητέρα μου-το έχει σταματήσει εδώ και 15 χρόνια-αλλά και ο πατέρας μου.Ο πατέρας μου κάπνιζε για 60 χρόνια,μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα,όπου τον πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο με υποψία εγκεφαλικού επεισοδίου.Τελικά η διάγνωση είναι καρκίνος σε δύο σημεία.Πρωτοπαθής στον Πνεύμονα που έκανε δύο μεταστάσεις στον εγκέφαλο,και οι οποίες μεταστάσεις δεν δέχονται χειρουργική επέμβαση.Για τον πνεύμονα θα κάνουμε περαιτέρω διερεύνηση.Είναι 74 ετών,και μέχρι την περασμένη Πέμπτη απολύτως δραστήριος.Τον Ιανουάριο που μας πέρασε,ανέβαινε στις ελιές και κλάδευε,έκανε διάφορες εργασίες στα κτήματα,και κάπνιζε 2 πακέτα την ημέρα.Τώρα,έχει μετανιώσει για όλα αυτά τα τσιγάρα,διότι ο βήχας που έχει εδώ και 1 μήνα και για τον οποίο νόμιζε ότι είναι κρύωμα,είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός.Τώρα όμως είναι αργά...Το πρόβλημα δημιουργήθηκε...Δυστυχώς δε μου έδωσαν την ακτινογραφία θώρακος,που ήθελα να τη σκανάρω,να δείτε την έκταση του προβλήματος.Μόλις τη δείτε ίσως αναθεωρήσετε τα "επιχειρήματα" σας για το κάπνισμα.Και όσο νωρίτερα το κάνετε τόσο καλύτερα,και για εσάς και για τους οικείους σας,διότι δεν ξέρετε αν το πρόβλημα χτυπήσει την πόρτα σας στα 40 ή στα 90.Δε σε προειδοποιεί,αλλά σε χτυπάει αιφνιδιαστικά....

@ΤiLT:

στην παραπάνω πολύ ενδιαφέρουσα (και από πολλούς άκρως εξομολογητική συζήτηση) συμμετείχαμε πλήθος μελών του φόρουμ,

καταθέτοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις απόψεις μας ....

σου ομολογώ ότι αυτό που με ενόχλησε στο post σου, αγαπητέ TiLT, είναι ότι χωρίς να έχεις συμμετάσχει καν στην κουβέντα μέχρι τώρα, καταφθάνεις μετά από 20 μέρες που διαρκεί η συζήτηση, απομονώνεις ένα απόσπασμα από αυτά που έχω υποστηρίξει σε ένα ποστ μου, και πάνω σε αυτό αρθρώνεις μία, (κατ' εμένα) έωλη και σαθρή επιχειρηματολογία, και ένα σχολιασμό ο οποίος ενδεχομένως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ειρωνεία ....

Θα προτιμούσα να καταθέσεις την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου άποψη (ΚΑΙ ως ειδικός ΚΑΙ ως ενδεχομένως καπνιστής), με καταφατικό τρόπο και όχι χρησιμοποιώντας τα γραπτά κάποιου άλλου, ακολουθούμενα από μιά σειρά από ατυχή σχόλια ......

τα γραφωμενα μου καμια σχεση δεν εχουν με ιατρικη, πανπανου

ομοίως και τα δικά μου - εδώ είναι ένα χιονοδρομικό φόρουμ, δεν είναι το BMJ ούτε το NEJM ......

κατέθεσα την προσωπική μου άποψη ως πρώην καπνιστής και χρησιμοποίησα ένα πρόσφορο (έτσι νομίζω τουλάχιστον ...) τρόπο, ώστε να

βοηθήσω και να εμψυχώσω αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν από την καπνιστική συνήθεια ....

και χάρηκα πάρα πολύ από την ανταπόκριση που είχε αυτή μου η παρέμβαση, σε διάφορους (άγνωστους μου) φίλους του φόρουμ ....

επίσης έγραψα ότι

.... είμαι κατά του αντικαπνιστικού μένους .... και κυρίως κατά της τρομοκρατίας ...

το σκίτσο που έβαλα ... απευθυνόταν στην Αφροδίτη και στην συγκινητική εξομολόγηση της .....

ήθελα να την κάνω να χαρεί ...!!!

εσύ έγραψες:

τα γραφωμενα μου καμια σχεση δεν εχουν με ιατρικη ......

και παρακάτω

...... αλλα και της "σταθμισμενης" ασφαλισης συμφωνα με τους παραγοντες κινδυνου, γιατι παραγοντας κινδυνου ειναι και το καπνισμα και μια οικογενης δυσλιποπρωτειναιμια δυστυχως!

και αυτα δυστυχως συμβαινουν ηδη σε πιο "φιλελευθερες" χωρες.

ΕΔΩ όμως, ΓΡΑΦΕΙΣ για ιατρική, όπως έγραψες ΚΑΙ στο προηγούμενο ποστ σου, επικαλούμενος παραδείγματα ανθρώπων που πάσχουν από σάκχαρο, δυσλιπιδαιμία και θαλασσαιμία, που επιβαρύνουν έτσι τον προυπολογισμό υγείας .....

εξισώνεις δλδ τους άτυχους ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις σοβαρότατες παθήσεις με τους καπνιστές ...... δεν νομίζεις ότι δημιουργείται έτσι στους αναγνώστες σου μία (ηθελημένη ; ) σύγχυση .....

σου επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι η διαφορά ΕΓΚΕΙΤΑΙ στο ότι ο καπνιστής ΕΠΙΛΕΓΕΙ να καπνίσει και επομένως επιβαρύνει με τον τρόπο του τον κοινωνικό προυπολογισμό, με το κόστος των νοσημάτων που σίγουρα θα αποκτήσει ....

αντίθετα αυτός που πάσχει από δυσλιπιδαιμία ή σακχαρώδη διαβήτη ή β- μεσογειακή αναιμία, δεν έχει επιλέξει την πάθηση του .....

η πάθηση ήρθε δυστυχώς και του χτύπησε την πόρτα ....

τωρα αυτο με τις εξετασεις τι το ηθελες;

αγχωθηκα.... :D

δικαίως !!!

η μεν τέχνη μακρά, ο δε βίος βραχύς .....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Ξαναφέρνω το θέμα στην επιφάνεια γιατί σε λίγο καιρό........θα έχουμε πρβλμ.......! ;)

Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται το κάπνισμα

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους θα είναι μία πραγματικότητα, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος 3730/2008 θα τεθεί σε ισχύ από 1 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το νέο νόμο , απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς - δημόσιους ή ιδιωτικούς - χώρους . Αν όμως το μαγαζί (εστιατόριο, καφέ, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης) είναι εμβαδού μέχρι 70 τ.μ τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει καπνιστήριο. Αν είναι μεγαλύτερο θα πρέπει να φτιάξει μέσα σε αυτό καπνιστήριο .Στους χώρους εργασίας τώρα - ιδιωτικούς και δημόσιους - ο εργοδότης μπορεί επίσης να φτιάξει αδιευκρίνιστους χώρους για τους καπνιστές καθώς το υπουργείο δεν έχει ακόμα προκαθορίσει πώς πρέπει να είναι αυτοί.

Απαγορεύεται μεν το κάπνισμα σε:

- Δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους εργασίας

- Χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, σταθμοί λεωφορείων κλπ.)

- Μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, περιφερειακά και δημοτικά ιατρεία κλπ.)

- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.α)

- Χώρους που παρέχεται εκπαίδευση δημόσιοι ή ιδιωτικοί (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, ΤΕΙ, ΑΕΙ, φροντηστήρια, παιδότοποι κλπ.)

- Μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, πλοία, αεροπλάνα, ταξί)

Αλλά επιτρέπεται στα καπνιστήρια τους!

Όπως αναφέρει ο νόμος σε "νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φροντιστήρια, στα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτικούς δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το κράτος, οργανισμών και άλλων ιδρυμάτων (Ο.Τ.Ε, Δ.Ε.Η, ΕΛ.ΤΑ κλπ.) στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, ιατρεία νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (ΙΚΑ κλπ) ορίζονται ειδικοί χώροι (καπνιστήρια) στους οποίους θα υπάρχει ισχυρή εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού για τους εργαζόμενους καπνιστές".

Από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιρούνται τα πλοία εσωτερικών γραμμών που όπως αναφέρει ο νόμος "σε αυτά θα υπάρχει ένας χώρος καπνιστήριο, καλά αεριζόμενος, εάν είναι δυνατόν ανά όροφο".

Αυτά......! :P

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Θα απαγορευτει στα ΑΕΙ/ΤΕΙ? Ας γελασω! Εδω οι καθηγητες μας στα εργαστηρια [3+ ωρες], καπνιζουν σαν φουγαρα. Ωραιο παραδειγμα δινουν!

JAPOW!!!

το μετρο ξεκιναει να ισχυει τωρα που ειναι καλοκαιρι

μεχρι να μπει χειμωνας και αρχισουν τα κρυα θα εχει ξεχαστει και δεν θα το εφαρμοζει κανενας χεχεχεχε

DALTONS POW ROBBERY.....

Από σήμερα τέρμα το τσιγάρο στο γραφείο!!!

Ανοίγω γραμμή υποστήριξης!!!!

μέχρι τώρα έχω κατέβει μια φορά για τσιγάρο!!!

που θα πάει θα περάσει και αυτό.

Je veux devenir calife a la place du calife

μέχρι τώρα έχω κατέβει μια φορά για τσιγάρο!!!

που θα πάει θα περάσει και αυτό.

Εννοείς, δεν θα κατεβαίνεις ούτε μιά φορά για τσιγάρο;;;; :lol::lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

εγω Βουλα σου ειπα ειμαι μαζι σου εγω και ο καπνος μου.....

υπομονη σε λιγο καιρο θα ξανακαπνιζεις στο office τα αδερφια μας οι καπνιστες θα κανουν καπνιστικη διαμαρτυρια στο συνταγμα :lol: :LOL: :D

DALTONS POW ROBBERY.....

Έχει δημιουργηθεί μία παρεξήγηση όλο αυτό το διάστημα, προφανώς για να δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα σε καπνιστές και μή. Με αφορμή τον τίτλο του topic και διαβάζοντας ακριβώς τον ίδιο στους τηλεοπτικούς διαύλους (κανάλια στα ελληνικά...), θέλω να σημειώσω οτι δεν απαγορεύεται το κάπνισμα σε κανέναν. Κανένας νόμος δεν επιβάλλει στους καπνιστές να το κόψουν (το τσιγάρο). Απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Θα περίμενα βέβαια πιο ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή καμία εξαίρεση, αλλά πού θα πάει...

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί, αφού ούτε το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά και δεν συχνάζω σε χώρους που ''πνίγονται'' στην κάπνα. Νομίζω πάντως οτι κανείς δεν θα πάθει τίποτα εάν μείνει χωρίς τσιγάρο για καμιά ώρα, στην ταβέρνα που πάει για φαί ας πούμε.

Αν και δυστηχώς φανατικός καπνιστής θεωρώ ότι δεν πρέπει κανένας να αναπνέει τον καπνό μου. Πράγματι δεν παθαίνω τίποτα κάθε φορά που πηγαίνω στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα Αλέξη είναι ότι εδώ είναι Ελλάδα και τα κάνουμε όλα μπάχαλο και ψάχνουμε πάντα τρόπο να παρακάμψουμε νόμους για να περάσει το δικό μας.

Στην Ιταλία οι συνάδελφοι μου έλεγαν ότι κανένας δεν πίστευε ότι θα πετύχενε το μέτρο. Τους φαινόταν σαν ανέκδοτο ότι δεν θα κάπνιζαν στα μπαρ, στα κλαμπ και γενικά παντού. Κι όμως μέσα σε μια μέρα, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό όλα έγιναν.

Εδώ είναι Ελλάδα. Για να δούμε...

Από ότι είδα σχεδόν όλα τα μικρά μαγαζιά ζήτησαν άδεια να γίνουν καπνιστών. Ωραία απαγόρευση

ΒΟΥΛΑ ΓΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μου αρέσει αυτό το μέτρο γιατί με ωφελεί! :lol:

Δεν μου αρέσει αυτό το μέτρο γιατί μου χαλάει την ευχαρίστησή μου! :D

Για να εκφέρω μία απόλυτη και δυνατή γνώμη, με δεδομένο ότι το κάπνισμα ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ βλάπτει την υγεία τόσο του καπνίζοντα, όσο και των διπλανών του που αναγκάζονται να αναπνεύουν τον καπνό του, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ παρά μόνον τους εμπόρους γενικότερα 80 κι ακόμη, ότι τα έξοδα περίθαλψης τόσων νοσούντων στη συνέχεια, τα πληρώνουμε ευρύτερα όλοι, καπνίζοντες και μή, θεωρώ ότι το μέτρο αυτό είναι ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!

Κι εγώ ψιλοκαπνίζω και μάλιστα από καθαρή επιλογή, μόνο για την ευχαρίστησή μου, όποτε το κάνω πραγματικά κέφι κι όχι από εθισμό ή συνήθεια. Έτσι ούτε νιώθω ότι χρειάζομαι αυτό το μέτρο για να το κόψω,ούτε θεωρώ ότι τα 2-3 τσιγάρα ανά όποτε έχω καλή παρεούλα, βλάπτουν την υγεία μου κι ευτυχώς τώρα θα γλιτώσω! Με χαλάει λοιπόν να μου επιβάλλουν τη αποχή μου στους χώρους όπου θα είναι η παρέα μου και θέλω να χαλαρώσω και να το ευχαριστηθώ, αλλά αν σκεφτεί κανείς, πόσα άλλα του επιβάλλονται που τον βλάπτουν κι όλας (φόροι ας πούμε 80 ), θεωρώ ότι είναι απείρως μικρότερος ο φασισμός που θα υποστούν οι καπνιστές από αυτό το μέτρο, από ότι ένα σωρό άλλα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα στη ζωή και δεν μας κάνουν καθόλου να αντιδρούμε! Αν θέλετε να διαμαρτυρηθούμε σθεναρά για κάτι, ας είναι για τα συνεχόμενα, το ένα μετά το άλλο, ευκαιριακά, τελείως φοροεισπρακτικά νομοσχέδια που μας κατακλέβουν όπως - όπως, προκειμένου να καλύψουν αυτά που έφαγαν οι θεσάτοι ιθύνοντες με τα κάθε λογείς σκανδαλά τους!!

Καπνιστές, χαλαρώστε λοιπόν κι απολαύστε το !!! Είναι ευκαιρία να γίνετε πιό όμορφοι και πιό υγιείς και να γλιτώσετε και μερικά χρήματα και να μυρίζετε και πολύ πιό όμορφα!! 80

Υ.Γ. Ναι, μόλις διάβασα το καινούριο νομοσχέδιο του Σουφλιά για τους ημι - υπαίθριους κι έχω πάρει χοντρές ανάποδες!!! Ναι, ναι, γιατί μετά το κτηματολόγιο, το ΕΤΑΚ, την αύξηση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων, κλπ, κλπ, πληρώστε πάλι τώρα για τη Siemens, το Βατοπέδι κι ό, τι άλλο έχει εκδράμει εις Βραζιλίας και λείπει από τα ταμεία μας...:lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

οτι ειμαστε για γελια ειμαστε αφου φτασαμε στο σημειο να λεμε πως θα αντεξουμε το μετρο

θυμαμαι τοτε που καπνιζα και απαγορευτηκε στις πτησεις τις μακρυνες(στις κοντινες ειχε ηδη γινει) και καποιοι πονηροι καπνιζαν στη τουαλετα και χτυπαγε ο συναγερμος καπνου και ξευτιλιζονταν

τωρα που δεν καπνιζω δεμε ενδιαφερει καθολου αν γινουν ολα τα μαγαζια για καπνιζοντες γιατι απλα δεν θα πηγαινω

βουρ ολοι για το συνταγμα οπως τοτε με το παπαθεμελη με το ωραριο

Δεν είπε κανείς να μην γίνει το μέτρο και καλώς θα γίνει αλλά όπως ήδη ξέρεις αφού ήσουν καπνιστής, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κόψει κάποιος το τσιγάρο, όχι τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Ρε παιδια δεν εχω καταλαβει καποια πραγματα

Το καπνισμα επιτρεπεται σε τρενο και πλοια. Πως ειναι δυνατον αφου τις 2 τελευταιες φορες που πηρα τρενο για Θεσσαλονικη, σε ερωτηση μου στους ελεγκτες αν μπορω να καπνισω [εστω στον χωρο εξω απο τις αριθμημενες θεσεις] μου απαντησαν κατηγορηματικα οχι...

Σιγουρα θα μπορω να καπνισω ελευθερα, οταν αραζω σε καμια πλατεια? Μην νιωθω σαν τον κηνυγημενο

Στις παραλιες τι γινεται? Ειναι δημοσιος χωρος κι αυτος.

Εν τελει, απαγορευεται μονο στους κλειστους χωρους?

JAPOW!!!

Το μέτρο μια χαρά κάνει και επιβάλλεται, μπορεί να έχει μια δόση "φασισμού" (βαριά κουβέντα αλλά δεν έβρισκα άλλη λέξη) αλλά μπορώ να καταλάβω όσους δεν καπνίζουν όπως και όσους καπνίζουν.

Προσωπικά το χάρικα που στο γραφείο δεν θα καπνίζουμε πια, θα μου πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσω αλλά δεν παιζόταν η ατμόσφαιρα εκεί μέσα.

Σήμερα κατέβηκα 3 φορές για τσιγάρο, το περίμενα χειρότερο.

ε, σιγά σιγά, θα αρχίσουμε να βαριόμαστε πάνω κάτω 10 ορόφους έστω και με το ασανσέρ.

αγαπητη vouli

και γω νομιζα οτι ειναι τρομερα δυσκολο να κοπει

ομως αφου ειχα ηδη κοψει το καπνισμα(εμενα με πηρε 1 εβδομαδα αλλα μαχαιρι )

ειδα αλλους που καπνιζαν πανω απο 50 ετη 1 με 2 πακετα ημερησιως να το σταματουν για διαφορους λογους πεισθηκα οτι

οποιοσδηποτε μπορει να το σταματησει αν θελει

πιστευω οτι με λιγη προσπαθεια και αυτοι που δεν θελουν να το σταματησουν θα προσαρμοστουν οπως παντου γινεται στα εξωτερικα και θα καπνιζουν στους χωρους που επιτρεπεται πχ val thorens εξω στους -28 12 βραδυ

φιλικα

Το μέτρο μια χαρά κάνει και επιβάλλεται, μπορεί να έχει μια δόση "φασισμού" (βαριά κουβέντα αλλά δεν έβρισκα άλλη λέξη)...

Καταλαβαίνω πως το θέτεις το θέμα αλλα θα πιαστώ απο μία μόνο λέξη σου χωρίς να σημαινει πως σου απαντώ.

Ισως τελικά ειναι φασιστικό το μέτρο ... σκεφτήτε όμως οτι ειναι ακόμα πιο φασιστικό να μου επιβάλει κάποιος να αναπνέω τον καπνό του. Ελευθερία είναι να μπορώ να κάνω πράγματα τα οποία δεν προσβάλουν την ελευθερία των συνανθρώπων μου. Το να μην μην μπορώ να πίνω ένα ποτό σε κάποιο μπαρ επειδή δεν θα είμαι σε θέση να αναπνέω το οξυγόνο μου νομίζω πως προσβάλει τα δικαιώματα που μου δίνει η λέξη ελευθερία.

Φιλικά

Αντωνης

Καταλαβαίνω πως το θέτεις το θέμα αλλα θα πιαστώ απο μία μόνο λέξη σου χωρίς να σημαινει πως σου απαντώ.

Ισως τελικά ειναι φασιστικό το μέτρο ... σκεφτήτε όμως οτι ειναι ακόμα πιο φασιστικό να μου επιβάλει κάποιος να αναπνέω τον καπνό του. Ελευθερία είναι να μπορώ να κάνω πράγματα τα οποία δεν προσβάλουν την ελευθερία των συνανθρώπων μου. Το να μην μην μπορώ να πίνω ένα ποτό σε κάποιο μπαρ επειδή δεν θα είμαι σε θέση να αναπνέω το οξυγόνο μου νομίζω πως προσβάλει τα δικαιώματα που μου δίνει η λέξη ελευθερία.

περισσοτερο προσβαλει τα δικαιωματα των καπνιστων παρα των αντικπνιστων αυτο..

Φιλικά

Αντωνης

κανεις δεν σε αναγκαζει φιλε μου ουτε εσενα ουτε κανεναν να αναπνεεις τον καπνο των καπνιστων

γιατι παρα πολλοι ανθρωποι που δεν εχουν καν δοκιμασει ποτε στην ζωη τους τσιγαρο δεν τους ενοχλει καθολου και δεν διαμρτυρονται??

ειναι θεμα καθαρα νοοτροπιας του καθενος

ας πουμε ο spider καθε φορα που θα κατσουμε καπου μου σπαει τα νευρα γιατι καπνιζω ειτε ειμαστε σε κλειστο χωρο ειτε σε ανοιχτο...

και καπνιζε παρα παρα πολλα χρονια και παρα πολλα τσιγαρα.

εχει γινει φανατικος αντικαπνιστης και φωναζει παντου

εγω ξερω ενα πραγμα

οταν δεν μου αρεσει κατι δεν το κανω και οταν δεν μπορω να κατσω καπου για το α ή β λογο σηκωνομαι και φευγω

τες πα ακρη δεν βγαινει ποτε και νικητης στον πολεμο καπνιστων αντικαπνιστων δεν θα βγει ποτε οσοι νομοι και αν ψηφιστουν

DALTONS POW ROBBERY.....