Jump to content
Ράνια

Τσιγάρο Vs Καθαρός αέρας

Recommended Posts

Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν πρόβλημα Χρήστο (πχ άσθμα). Υπάρχουμε και εμεις οι υπόλοιποι που απλώς δε μας αρέσει να βρωμάμε τσιγαρίλα μετά την εξόδό μας. Και για όλους εμάς το χειμώνα ειναι απλώς απαγορευτικό να βγαινουμε εξω για διασκέδαση γιατι δεν εχουμε επιλογή. Νοοτροπία ειναι όντως. Και παιδεία. Ολα.

Ελπίζω επιτέλους να μην επιτρέπεται και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους όπως γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις και φυσικά αναβατήρες χιονοδρομικών.

.................... προσβάλει τα δικαιώματα που μου δίνει η λέξη ελευθερία.

Για να σας γλιτώσω από μιά σειρά θεωρητικού κατεβατού περί του τί είναι η ελευθερία, τί μας επιτρέπει, τί μας απαγορεύει και με ποιά κριτήρια, μερικά ερωτήματα - food for thought που νομίζω οδηγούν τον καθένα μας σε συμπεράσματα:

- Γιατί δεν μας επιτρέπεται να κυκλοφορούμε με μαγιώ στο Σύνταγμα; (δεν θα βλάπταμε και κανέναν στο παραμικρό B) )

- Γυμνοί; (επίσης!! αντιθέτως μάλιστα!! <_< )

- Να τραγουδάω δυνατά στο δρόμο; (χωρίς να με κράζετε!!!!)

- Να κάνουμε βόλτα τα προβατάκια μας στη Σταδίου; (Ε, pourqoi pas????)

- Να κάνω ιππασία στην Ερμού; (interesting!!!!)

- Να βάλω κοκόρια στο μπαλκόνι μου; (να έχω και αυγουλάκια...)

- Να κάνουμε σεξ στο παγκάκι στη στάση του λεωφορείου;;

- Να κάνουμε την ανάγκη μας στο δρόμο;

- Να πλένομαι στο συντριβάνι στο Σύνταγμα;;; (έχει κάτι νεράκια εκεί στο πλάι...)

- Να μεταφέρω με το μετρό την οικοσκευή μου, το μηχανάκι μου, τα ζώα μου;;;

- κλπ, κλπ, κλπ.....

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

κανεις δεν σε αναγκαζει φιλε μου ουτε εσενα ουτε κανεναν να αναπνεεις τον καπνο των καπνιστων

γιατι παρα πολλοι ανθρωποι που δεν εχουν καν δοκιμασει ποτε στην ζωη τους τσιγαρο δεν τους ενοχλει καθολου και δεν διαμρτυρονται??

ειναι θεμα καθαρα νοοτροπιας του καθενος

Κοίτα φίλε μου, φυσικά και ειμαι αναγκασμένος να αναπνέω το καπνό όταν θελήσω να πάω σε ενα μπαρ. Νομίζω πως εχω το δικαίωμα όπως και εσυ να πηγαίνω σε όποιο μπαρ θέλω. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Φυσικά, για χάρη της παρεας δεν θα διαμαρτυρηθω για τον καπνο. Αυτό δεν σημαινει πως δεν με ενοχλεί.

εγω ξερω ενα πραγμα

οταν δεν μου αρεσει κατι δεν το κανω και οταν δεν μπορω να κατσω καπου για το α ή β λογο σηκωνομαι και φευγω

Να σου το θέσω κάπως αλλιώς με δυο παραδείγματα:

- Οδηγάς στην εθνική με 120. Ο μάστορας στο μπροστά αυτοκινητο πίνει κοκα κόλα και μόλις τελειώσει πετάει το κουτάκι απο το παράθυρο του. Αυτό προσγειώνεται στο παρμπριζ σου και το σπαει. Σύμφωνα με τη δική σου λογική, εσυ δεν θα πετάξεις ποτέ κουτάκι κοκακολα απο το παραθυρο αλλά αφού δε σου αρεσε κι ολας αυτη η συπεριφορά δε θα ξανα πας με αυτοκινητο στη εθνική οδό.

- Σκιάρεις στον αγαπημενο σου παρνασσό. Κάποιος φίλος κουράστηκε και είπε να ρίξει εναν υπνάκο κάπου στην ακρη της πίστας. Άφησε τα σκι του ομως στη μέση της πίστας. Εσύ τρέχεις με μεγάλη ταχύτητα όταν ξαφνικά βλέπεις τα σκι του στο μισό μέτρο. Πέφτεις πανω τους και βγαζεις τον ωμο σου .... Να φανταστώ οτι δεν θα του κάνεις παρατήρηση απλά θα πεις "εγω δεν αφηνω τα σκι μου στη μεση της πιστας" και φυσικά δεν θα ξαναπατησεις στον Παρνασσο.

τες πα ακρη δεν βγαινει ποτε και νικητης στον πολεμο καπνιστων αντικαπνιστων δεν θα βγει ποτε οσοι νομοι και αν ψηφιστουν

Δεν υπάρχει πόλεμος φίλε μου. Απλα δεν υπαρχει σεβασμός για τον συνανθρωπο. Αν υπήρχε δεν θα χρειάζονταν ουτε νόμοι ουτε αστυνόμοι.

Φιλικά πάντα

Αντωνης

Βασικά Χρήστο δεν υπάρχει κανένας πόλεμος πουθενά. Το αυτονόητο είναι να μην ενοχλεί κανείς κανέναν, αλλά δεν γίνεται. Η νοοτροπία μας και οι συνήθειές μας είναι οι περισσότερες εις βάρος του άλλου, του φίλου, του συνάνθρωπου, του αγνώστου.

"Απαγόρευση" συμφωνώ δεν χρειάζεται, απλά θα έπρεπε ο καθένας να σκέφτεται και λίγο πιο μακριά από την σκιά του, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται και καταλήγουμε στην απαγόρευση.

Υπάρχουν και άλλες συνήθειες οι οποίες καταντούν επιβλαβείς για τους δίπλα μας (κακή οδήγηση, μουσική στη διαπασών, πέταγμα σκουπιδιών παντού -εκτός από το σπίτι μας- κλπ κλπ), ας είναι η "απαγόρευση" του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους μια αρχή.

Αλήθεια πόσοι καπνιστές πετάτε (πετούσα) τα τσιγάρα σας έξω από το αυτοκίνητο εν κινήσει; στο δρόμο όταν περπατάτε; στη παραλία πριν βουτήξετε στη θάλασσα;

εκτός θέματος...

Να βάλω κοκόρια στο μπαλκόνι μου; (να έχω και αυγουλάκια...)
από τα κοκόρια ;

από τα κοκόρια ;

Φτου!...με πρόλαβες και το πήρες στην κυριολεξία από τα δάχτυλά μου.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Aντωνης-οκ

Φωτης-οκ

δεν συνεχιζω

ο καθενας απο την πλευρα του εχει τα δικια του

οπως ειπατε απλα να υπαρχει σεβασμος και τιποτ'αλλο.

DALTONS POW ROBBERY.....

εκτός θέματος...

από τα κοκόρια ;

Ναι βρε! Τα συγκεκριμένα είναι ερμαφρόδυτα!!! :rolleyes::rolleyes:

Εντός θέματος:

Διαφωνώ κι εγώ με τις απογορεύσεις γενικώς γιατί θεωρώ ότι μία καλά οργανωμένη κοινωνία με επαρκώς παιδευμένα μέλη (από το παιδεία - όχι από το παίδεμα :blink: ), δεν χρειάζεται τέτοιου τύπου αστυνομεύσεις για να εξασφαλίζεται το αυτονόητο...το οποίο εξ' ορισμού πρέπει να ταυτίζεται με το ωφέλιμο για το κοινό. Αυτό θέλω να εκμαιεύσω (με τα ερμαφρόδυτα κοκόρια μου) παραπάνω, από κραυγαλέα γελοία παραδείγματα όπου είναι αυτονόητο για τον καθένα μας ότι δεν του επιτρέπεται να λειτουργήσει έτσι, παρότι μπορεί να μην υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει!

Όμως, όταν επικρατεί η λογική του παραλόγου και θεωρούμε ελευθερία αυτό που μας βλάπτει αναμφισβήτητα και βλάπτει και όλους τους γύρω μας, τότε, επιβάλλεται να έρθει ο νομοθέτης και να πέσει πέλεκις. Το κακό είναι ότι φοβάμαι πως δεν θα γίνει έτσι στη χώρα μας γιατί θα καπνίζει κι αυτός!!! <_<

το μετρο το ηθελα πιο αυστηρό, ειναι κοροιδια ετσι και ολοι/πολλοι στοιχηματιζουν οτι σε 3-4 μηνες θα εχει εγκαταληφθει... ντροπη.

Ελπιζω και προσωπικα θα κυνηγήσω να μείνει ακαπνο το σαλε του χιονοδρομικου... αν και δυστυχως μεχρι στιγμης ειμαι "υπερκαπνιστης" πολλες φορες δεν αντεχω το πνιγηρο περιβαλλον στο σαλε του ΧΚΠ,ποσο μαλλον η κορη μου.

ναι και εγω τον θεωρω αχρηστο νομο ως προς την καταπολεμηση του καπνισματος... αλλα τουλαχιστο χαιρομαστε ολοι καπνιστες και μη τους ακαπνους και μαλιστα τους πρωην κακοκλιματιζομενος πνιγηρους χωρους.

Το μέτρο αυτό πιστέυω οτι θα αποτύχει. Κύριοι της κυβέρνησης το τσιγάρο ή το απαγορέυουμε ολοκληρωτικά ή οχι όπως εχει γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και εχει πετύχει . Τι θα πεί επιτρέπεται σε μαγαζιά κάτω των 70 τετραγωνικών οταν τα περισσότερα μαγαζιά εχουν εμβαδό ωφέλιμου χώρου (τραπεζόκαθίσματα) λιγότερο απο αυτά; Στα τρένα και στα καράβια γιατί επιτρέπεται;.

Κρίμα γιατί ήταν μια ευκαιρία να κοπεί το τσιγάρο και στη χώρα μας.

Για ολα οσα γράφω είμαι φανατικός καπνιστής.

9-2-05020.jpg

Στα τρένα και στα καράβια γιατί επιτρέπεται;.

Nα προσθέσω τα καζίνο!!!

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Στα τρένα και στα καράβια γιατί επιτρέπεται;.

Για τα τρένα δεν ξέρω αλλά στο καράβι(χθές ταξίδεψα) επιτρέπεται μόνο έξω.

Σε ταξίδι 10ωρών έκανα μόλις 6 τσιγάρα......!

Εγώ θέλω πολύ να δω την κατρακύλα όλων των καταστημάτων (καφέ, εστιατόρια, κλπ..) όταν μειωθούν δραματικά τα κέρδη

τους.Πες, μια φορά θα αντέξουμε να πάμε για καφέ - φαγητό σε μαγαζί που θα πρέπει να βγούμε έξω για να καπνίσουμε...θα

αντέξουμε να το κάνουμε και δεύτερη και τρίτη.....?Μπα......χλωμό έως πεθαμένο το βλέπω......! :rolleyes:

Λοιπόν, μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη ίσως και να κρατήσει το πανηγυράκι τους και η ντεμεκ απαγόρευση...

....όταν πιάσουν τα κρύα που θα πηγαίνουμε για καφε ποτο φαγητό να δούμε τι θα γίνει.Ή θα κλείσουν τα μαγαζιά....ή εμείς θα ξανακαπνίζουμε....

Και κάτι ακόμα.Το τσιγάρο επιτρέπεται στον διευθυντή της εταιρείας και απαγορεύεται στους υπαλλήλους οι οποίοι είναι έξω από την πόρτα του γραφείου του........? :lol::P:angry:

Μήπως να κάνουμε ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ διαμαρτυρία-πορεία προς Βουλή μεριά....? :P :P

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Οχι Μαρια να μην κανεις καπνιστικη διαμαρτηρια, απλα να κανεις προσπαθεια και συ για να μην καπνισουν τα παιδια σου!!!!! :rolleyes:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Λοιπόν, μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη ίσως και να κρατήσει το πανηγυράκι τους και η ντεμεκ απαγόρευση...

....όταν πιάσουν τα κρύα που θα πηγαίνουμε για καφε ποτο φαγητό να δούμε τι θα γίνει.Ή θα κλείσουν τα μαγαζιά....ή εμείς θα ξανακαπνίζουμε....

ή θα κόψετε το κάπνισμα !!!! :rolleyes: Σόρρυ, όντας κατά βάση μηχανικός, δουλεύω με πιθανότητες για κάθε ενδεχόμενο...πρέπει να δώσουμε και σε αυτό λοιπόν το σενάριο κάποια πιθανότητα!! :P

Πέρα από την πλάκα, είναι σοβαρά ευκαιρία για όλους να επανεξετάσουν τις επιλογές τους και να δουν αυτό το μέτρο περισσότερο ως κίνητρο για να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους και λιγότερο ως φασιστική απαγόρευση! Είναι βασικά κουτό να το βλέπει κανείς έτσι και να πεισμώνει στο "όχι εγώ θα καπνίζω", αντί να βλέπει το θετικό που έχει τη δυνατότητα να φέρει στη ζωή του! Είναι σαν να ανταγωνίζεται κανείς τον εαυτό του κρατώντας στάση επιθετική κι επιμένοντας, απλά για να μην του επιβληθεί κάτι ΚΑΛΟ.

Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά την αντίδραση που γεννά η όποια απαγόρευση σχετικά με τον τρόπο ζωής του καθενός γιαυτό, η προτροπή μου προς όλους τους καπνιστές είναι ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΤΣΙ!!!

Γενικά δεν είμαι φεμινίστρια, αλλά, ειδικά για το θέμα του τσιγάρου και γυναίκα, είμαι πολύ κάθετα αντίθετη! Άλλωστε, νομίζω για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, είναι πολύ αντιαισθητικό το θέαμα μιάς νέας δροσερής και τρισχαριτωμένης κοπελίτσας που καπνίζει σαν το φουγάρο!! Γιατί να το θέλει αυτό για τον εαυτό της;; Ή μιάς γυναίκας εγκύου που καπνίζει, κάτι που είναι αποδεδειγμένα εγκληματική αμέλεια για το μωρό της!

Η γυναίκα πρέπει να είναι κατεξοχήν πλάσμα που φροντίζει τον εαυτό της! Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό που την καθιστά ερωτική...το τσιγάρο χαλάει τα δόντια της, το δέρμα της, τα χέρια της, τη μυρωδιά της, την αναπνοή της, τη γονιμότητά της...

Ας δούμε λοιπον, όλες οι γυναίκες, αυτή την απογόρευση, ως μία ευκαιρία να διατηρηθούμε πιό όμορφες και πιό υγιείς! :lol:

φασιστική απαγόρευση!

Φασιστική απαγόρευση??.!Μου αρέσει πολύ όπως το θέτεις γιατί στην ουσία αυτό είναι. Με το έτσι θέλω του κάθε Αβραμόπουλου να κόψουμε το τσιγάρο?..? Το αν θέλω εγώ να κόψω το τσιγάρο, άσε με να το κρίνω εγώ και όχι να μου το επιβάλλει ο κάθε Αβραμόπουλος. Αν ήθελαν να είμαστε μια χώρα όπως οι άλλες (Γαλλία, Γερμανία?κλπ) να ξεκινούσαν αλλαγές

Σε κάτι πιο σημαντικό, πχ στους μισθούς μας και αφού κάνουν copy ? paste τα του εξωτερικού να πέρναμε και εμείς ως βασικό κατώτερο μισθό όσο και οι γερμανοί

Γενικά δεν είμαι φεμινίστρια, αλλά, ειδικά για το θέμα του τσιγάρου και γυναίκα, είμαι πολύ κάθετα αντίθετη! Από κάτι τέτοιες απόψεις χαλάει η πιάτσα??.!Την εποχή που πήγαινε η μαμα μου σχολείο επικρατούσε η αντίληψη ότι καπνίζουν μόνο οι πόρνες, οπότε άμα κάπνιζες και δη στον δρόμο ήσουν μια από αυτές. Μην γυρνάμε λοιπόν πάλι σε τέτοιες αντιλήψεις??! Το τσιγάρο είναι και για γυναίκες και για άντρες.

Άλλωστε, νομίζω για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, είναι πολύ αντιαισθητικό το θέαμα μιάς νέας δροσερής και τρισχαριτωμένης κοπελίτσας που καπνίζει σαν το φουγάρο!! Το αν μια κοπελίτσα είναι τρισχαριτωμένη και θέλει να παραμείνει, δεν εξαρτάται από το αν καπνίζει ή όχι. Όλα έχουν να κάνουν με το στυλ. Το αν μια γυναίκα δλδ είναι στην πένα καθημερινά γλυκιά και τρισχαριτωμένη αλλά καπνίζει δεν σημαίνει ότι χάνει την γοητεία της??.Και πίστεψέ με υπάρχουν και γυναίκες που χάνουν την γοητεία τους από άλλα πράγματα χωρίς να καπνίζουν.

Ας δούμε λοιπον, όλες οι γυναίκες, αυτή την απογόρευση, ως μία ευκαιρία να διατηρηθούμε πιό όμορφες και πιό υγιείς! :rolleyes:Τι?.τώρα το θυμήθηκες που απαγορεύτηκε το κάπνισμα???Πιο πριν δλδ τι κάναμε?..δεν διατηρούσαμε την ομορφιά μας και την υγεία μας?..?

Τεσπα, για να διατηρήσουμε την ομορφιά μας και την υγεία μας υπάρχου πάρα πολύ άλλοι τρόποι.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Είμαι 39 ετών και ξεκίνησα το τσιγάρο στα 14. Κάπνιζα 2+ πακέτα την ημέρα μέχρι πριν απο τρείς μήνες που το έκοψα. Δεν θα μπώ στη λογική του αν πρέπει ή όχι κάποιος να καπνίζει, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του αλλά:

- Γιατί ο νόμος είναι φασιστικός για τους καπνιστές?

Δεν απαγορεύει το κάπνισμα, αλλά το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους. Είναι με την ίδια λογική φασισμός το πέταγμα των σκουπιδιών μόνο σε κάδους απορριμάτων?

- Ο καπνιστής δεν έχει δικάιωμα σε καθαρούς εργασιακούς ή χώρους αναψυχής?

Ενα "ντουμανιασμένο" με καπνό δωμάτιο δεν ήταν το καλύτερο μου ακόμη και την εποχή που κάπνιζα, για να μην θυμηθώ "υπέροχες" πτήσεις όταν επιτρεπόταν το κάπνισμα στο αεροπλάνο.

- Είμαι 100% υπέρ της αντικαπνιστικής εκστρατείας, 1000% κατα της αντικαπνιστικής υστερίας και 10000% κατα τις καπνιστικής βλακείας που προσπαθεί να βρεί άλλοθι σε μια επιβλαβή για την υγεία συνήθεια.

Φιλικά

Άγγελος.

Αυτό το τόπικ το άνοιξα πιο πολύ για το αστείο του πράγματος! και καλά συμπαράσταση όσοι καπνίζουμε.

παρότι κατεβαίνω 10 ορόφους για να κάπνίσω μέσα στη μέρα, χαίρομαι που καθαρίζει η ατμόσφαιρα στο γραφείο (τα παράθυρα δεν ανοίγουν και ο εξαερισμός απλά υπολειτουργεί). Χαίρομαι που δεν βρωμάω καπνώ όταν φεύγω από το γραφείο.

και επειδή έχω υπάρξει και μη καπνίστρια καταλαβαίνω πως είναι να σε ενοχλεί ο καπνός.

Θα ήθελα πάντως να μπορώ σε μερικούς κλειστούς χώρους να καπνίζω πίνοντας το ποτό μου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

Je veux devenir calife a la place du calife

Γιατί βρε παιδιά δεν θα μπορείτε να πίνετε το ποτό σας ή ότι άλλο καπνίζοντας; Τα μικρά μαγαζιά, κάτω των 70 τ.μ., στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως δέιχνουν τα πράγματα, θα αποκτήσουν σήμα "ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ" συνεπώς Ο.Κ. Στα μεγαλύτερα μαγαζιά θα υπάρχουν διακριτοί χώροι για καπνιστές και μη, συνεπώς Ο.Κ. Τώρα αν το μπαράκι που το είχατε στέκι επέλεξε να γίνει "ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ" τότε τι να πω ... τόμπολααα :rolleyes:

Θέμα "απαγόρευσης" του τσιγάρου δεν υπάρχει.

Θέμα φασισμού υπάρχει.........όλα αυτά τα χρόνια όποιος καπνίζει αδιαφορεί για οποιονδήποτε άλλο.

Θέμα νοοτροπίας υπάρχει, διότι ελλείψει επιχειρημάτων έχουμε καταλήξει να λέμε ατάκες του στυλ "γούστο μου καπέλο μου", "ο φασίστας χ υπουργός", "ο ρουφιάνος που κάλεσε το τετραψήφιο νούμερο" αλλά κυρίως "ΈΛΑ ΜΩΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ".

Το τελευταίο είναι κατάντια κύριοι-ες, καπνιστές και μη, ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

ΥΓ. Τουλάχιστον όταν καπνίζετε έξω μην πετάτε τα τσιγάρα κάτω. Ούτε στη παραλία. Ούτε έξω από το αυτοκίνητο.

Δεν απαγορεύει το κάπνισμα, αλλά το κάπνισμα σε συγκεκριμένους χώρους
Το έγραψα στα πρώτα μηνύματα του thread, το γράφει και τώρα ο Άγγελος. Προφανώς είναι δύσκολο για κάποιους* να καταλάβουν οτι δεν απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κανέναν, παρά μόνο σε συγκεκριμένους χώρους. Πού θα πάει...

*αυτούς που δεν έχουν αφήσει τηλεοπτικό παράθυρο αυτές τις ημέρες, βγάζοντας δεκάρικους περί ρατσισμού και δημοκρατίας.

είμαι φανατικός καπνιστής και εχω δυο μαγαζιά απο τα οποία μπορώ να διαλέξω να τα κάνω καπνιστών ή μη. Θα ήθελα πολύ να τα κάνω μη καπνιστών και τα δυο αλλά βλέποντας οτι ολοι οι συναδελφοί μου θα τα κάνουν καπνιστών μάλλον θα κάνω και εγω το ιδιο. Κρίμα γιατί θα γλυτώναμε απο πολλά τσιγαρα.

Ενα μπράβο που μια ολόκληρη Ιταλία αλλά η Αγγλία και δεν ξέρω ποιές άλλες ακόμα κατόρθωσαν να το κάνουν αυτό το μέτρο απαγόρευσης ολοκληρωτικά και το πέτυχαν . Κρίμα θα μπορούσαμε και εμείς...........

9-2-05020.jpg