Jump to content
Sign in to follow this  
deathlok

Αγορα σανιδας - δεστρας - μποτας

Recommended Posts

Καλησπέρα, Πέρυσι πήγα 4-5 φορές για snowboard μου άρεσε αλλά με ξενέρωνε το να μην έχω δικά μου πράγματα οπότε είπα φέτος να αγοράσω και εγώ εξοπλισμό.

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι είμαι εντελώς άσχετος και έχω μπερδευτεί με την πληθώρα εξοπλισμού και εταιριών του χώρου.

 

Για να μην σας κουράζω δεν ψάχνω το απόλυτο σανίδι στην καταπληκτική τιμή κτλ κτλ γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και είναι και εντελώς υποκειμενικό.

 

Κατέληξα λοιπόν ότι αφού είμαι 1,88 84 κιλά, παπούτσι (αθλητικό) 46 και θέλω απλά να κατεβαίνω τις πίστες και αν γίνεται να πηγαίνω και λίγο δίπλα από την πίστα στο απάτητο ότι πρέπει να πάρω ένα all mountain wide σανίδι (βέβαια οι κατηγορίες έχουν γίνει λίγο αχταρμάς από ότι κατάλαβα αλλά δεν βαριέσαι)

 

Με τα παραπάνω γνώμονα και ότι όσο ψάχνω μπερδεύομαι χειρότερα αντί να καταλαβαίνω περισσότερα θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω:

 

http://www.blue-tomato.com/en/Sets-Freesty...ce=productguide

 

1)Αυτό το σετ είναι καλό; (είπαμε δεν με νοιάζει να είναι το καλύτερο του κόσμου, αλλά να μην ανέβω στο βουνό και γελάνε μαζί μου με την σαβούρα που πήρα :P )

2)Η τιμή του είναι καλή; (εννοώ σε σχέση τιμή απόδοση)

3) Η μάρκα είναι καθόλου γνωστή;

 

 

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να γυρίσω όλα τα μαγαζιά που αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα εδώ για να ψάξω εγώ ο ίδιος και δεδομένου ότι το tomato έχω ακούσει πως έχει καλές τιμές διάλεξα (με τις λίγες γνώσεις μου) κάτι από εκεί.

 

Αν πιστεύεται πως δεν αξίζει το συγκεκριμένο σετ και υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο στα λεφτά αυτά ή εκεί κοντά (αποφάσισα πως η αρχική σκέψη να πάρω τα πάντα burton και να δώσω 600+ euro δεν αξίζει για το επίπεδο και τις φορές που κάνω snowboard) πείτε μου που μπορώ να το βρω να το πάρω!!!

 

Δλδ (αν γίνεται βέβαια γιατί σιγά μην έχετε τον νταλκά μου όλοι) πείτε μου μεγάλε (ή Δημήτρη (που είναι και το όνομα μου)) θα πας εκεί και θα πάρεις αυτό (ή ακόμα καλύτερα online μαγαζί :D )

 

Υ.Γ. μπότες θα πάρω όταν ανέβω Καλάβρυτα από τα εκεί μαγαζιά ώστε να μπορέσω να τις δοκιμάσω όση ώρα θέλω και να είμαι σίγουρος.

 

Υ.Γ.2 θα πάρω και ένα κράνος, τα νούμερα (για να το πάρω από tomato αν πάρω τελικά το atomic) είναι σαν τα κανονικά τα κράνη (medium κτλ);

Edited by deathlok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι έχεις κάνει μια καλή επιλογή. Καλό σετ, γνωστή μάρκα και σε προσιτή τιμή. Το έχω προτείνει και σε ένα φίλο μου.


IPB Image

IPB Image

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας! ειμαι 1,<_< και 75-:lol: κιλα θα ηθελα να αγορασω σανιδα και σκεφτομαι να παρω μια salomon freeride ή (Length: 156cm -Waist: 244cm- Effective Edge: 1220cm- Sidecut Radius: 8m) ή (Length: 159cm- Waist: 248cm- Effective Edge: 1240cm- Sidecut Radius: 8.2m) θα ηθελα την γνωμη σας για πιο μεγεθος ταιριαζει σε μενα. Μετα οσον αφορα τις δεστρες σκεφτομουν για (Salomon SPX Pro Snowboard Bindings Mens Medium 7-10) (NEW Salomon Relay Pro Snowboard Bindings Large 10-14) στα αθλητικα φοραω 9,5 με 10 και θα ηθελα να μου πειτε αν πρεπει να παρω medium που το 10 ειναι το μεγαλυτερο ή large που το 10 ειναι το μικροτερο παντα σε συνδιασμο με το ποια σανιδα πρεπει να προτιμισω. οσον αφορα τις μποτες σκεφτομαι για vans. ευχαριστω πολυ προκαταβολικα

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολυ κοντη σανιδα για καποιον που ξερει σανιδα

σχετικα κοντη για καποιον που δε ξερει σανιδα


rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
πολυ κοντη σανιδα για καποιον που ξερει σανιδα

σχετικα κοντη για καποιον που δε ξερει σανιδα

δηλαδη σε τι μηκος σανιδας πρεπει να δω

Share this post


Link to post
Share on other sites
εως τωρα με τι μηκος εκανες?

Sorry θα επρεπε να το γραψω ειναι η πρωτη σανιδα που αγοραζω. Αυτες οι δυο που ειπα τις βρηκα σε καλη τιμη (μπορω να διαθεσω τα λεφτα) και ειναι του 2007(καινουριες) υπαρχει καποιο προβλημα? τωρα σχετικα με το επιπεδο θα ελεγα καπου στην μεση ουτε beginer ουτε expert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

το θεμα του μηκους ειναι υποκειμενικο σχεδον,

παντως αν ηταν για μενα,απο τα δυο που εγραψες θα χτυπαγα το 159αρι,ταιριαζει πιο πολυ στα μετρα σου.


rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

φιλε η τιμη του ειναι πολυ πολυ καλη...το θεμα ειναι τι διαστασεις θελεις να εχει το σανιδι....παντως να παρεις ενα freestyle σανιδι....ουτε freeride ουτε all mountain......θα παρεις freestyle που θα σε βοηθησει να οδηγεις ευκολα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα 3 τόκιπ που ανοίχτηκαν με το ίδιο θέμα: Αγορά σανίδας - δέστρας - μπότας, συγνωνεύτηκαν όλα εδώ!

 

Φιλικά εκ του moderation team


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

ρε μαγκες αν δεν μας πουν τα παιδια τα κιλα τους και τι riding θελουν να κανουν δεν μπορουμε να προτεινουμε τιποτα

 

α και τι νουμερο παπουτσι φορανε ωστε να δουμε αν θελουν wide η οχι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι καινούργιος στο forum και για να μην ανοίξω καινούργιο topic είπα να ποστάρω εδώ.

 

Κάνω αρκετά χρόνια σανίδα και είμαι θα έλεγα μέτριος. Θα ήθελα όμως να αγοράσω μια καινούργια σανίδα και να μάθω κάπως καλύτερο snowboard.

 

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα Oxygen σανίδα 1,55cm που πλέον αν είχε πινακίδες, θα τις παρέδιδα για να μην πληρώσω τα τέλη!!!

 

Λοιπόν έχω ύψος 1,77 και 90kg. μπότες φοράω νούμερο 10,5 ή 11

 

Με τι κριτήρια πρέπει να αποφασίσω τι σανίδι πρέπει να αγοράσω; Τι σανίδι πιστεύετε ότι θα ταίριαζε σε έναν μέτριο που θέλει να μάθει κάπως καλύτερα στο ύψος το δικό μου κλπ;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Χρήστος Λάππας
Μετατροπή στα Ελληνικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα.. εχω κανει snowboard 3 φορες και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος..σκεφτομαι να αγορασω τον εξοπλισμο αλλα νομιζω πως ειναι αργα πια. τα χιονια περασαν,προσωπικα εγω θα παω το πολυ αλλες 3 φορες και μετα παλι απο νοεμβριο. επειδη ειμαι αρχαριος θελω μια σανιδα οπως εχω διαβασει με flex 5-6 το ιδιο και μποτες. με τη σανιδα θελω απλως να κατεβαινω τις πιστες αξιοπρεπως χωρις κολπα φιγουρες και αλλα σχετικα που κανουν οι εμπειροι..γι'υτο θελω μια σανιδα με 200-250ευρω ωστε να την κρατησω 1-2 χρονια και μετα οταν εξελιχτω να παρω καποια πιο καλη. το θεμα ειναι οτι:

1) οπου εχω ψαξει δεν μπορω να βρω αυτο το χαρακτηριστικο 'flex'

2)να παρω τωρα σανιδα που εχουν εκπτωσεις μεχρι 30-40% ή να περιμενω το σεπτεμβριο?,θα βαζουν και τοτε εκπτωσεις?

 

εχω σκεφτει καποιοες σανιδες να μου πειτε την γνωμη σας.

1) http://parnass.gr/snowboard/snowboard-head-matrix.html

2) http://parnass.gr/snowboard/matrix.html

3) http://parnass.gr/snowboard/true-black.html

4) http://parnass.gr/snowboard/snowboard-head-matrix.html

εμενα ιδιες μου φαινονται αλλα εσεις κατι παραπανω θα ξερετε.. μπορειτε να μου πειτε το flex της καθε σανιδας και αν κανει για χρηση all mountain που χρειαζομαι εγω?

το υψος μ ειναι 1.73 με 68-70kg

Edited by panos_mlonas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Posts

    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. dmar
      dmar
      (117 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (39 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,318
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,673
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Robshata
    Joined
×
×
  • Create New...