Χρήστος Μ. 3,950 Report post #51 Posted February 17, 2010 (edited) Για την περίπτωση high avalanche hazard αν υφίσταται τέτοια εντός και εκτός πλησίον του πεδίου για την περιοχή που συζητάμε , η επιστολή για τα μέτρα πρόληψης και εποπτίας πρέπει να πάει αλλού , όχι στο ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα τώρα με τα παραπάνω που περιγράφεις εσύ και οι άλλοι θαμώνες του βουνού, αμφιβάλω αν παίζει βάση διεθνών standards προοπτική για "high" επικυνδηνότητα . Οπως και να ΄χει όμως, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου ΠΡΩΤΑ την χιονοστιβάδα θα την προκαλέσει ένας χιονοδρόμος και μετά αλλαγή στο κλίμα βουνού ή το αντίστροφο. Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που διαβάζει αυτό το thread. (...τώρα υπάρχει και η πιθανότητα , εκτός από την υπερχητική πτήση ένος φ-16 50 μέτρα πάνω απο το πεδίΟΥ (θεός χωρέσ' τον πιλότο , και τους παρευρισκούμενους ανθρώπους και ζωντανά , σαλέ , σπίτια κτλ) , υπάρχει και η πιθανότητα να πέσει ένας ιπποπόταμος απο την μεταφορά του με ελικόπτερο προς το Αττικό Ζωολογικό πάρκο. Αν ο άνθρωπος με σκι στα πόδια του μπορεί να ασκήσει γύρω στα 200- 1500 Pa πίεση , φαντάσου ένας ιπποπόταμος τι μπορεί να κάνει , ΑΝ πέσει από τον ουρανό σε χώρο υψηλής επικυνδηνότητας για χιονοστιβάδα.. ) Edited February 17, 2010 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #52 Posted February 17, 2010 Πραγματικά ώρες ώρες λυπάμαι που ανοίγω θέματα που θεωρώ σοβαρά και χωρίς επιχειρήματα τα απορίπτουν και προσφέρουν απίστευτο χιούμορ με ιπποπόταμους και καρχαρίες Οσο η πιθανότητα να έχει 5 νεκρούς στο Μαίναλο εκείνη τη μέρα που δεν το πίστευες fidelio Σβήστε το thread mods μάλλον με τον sp θα κάνουμε μια επιστολή για τον πάγο στο δρόμο και ας αφήσουμε τις χιονοστιβάδες να ξεκολλάνε από τα F-16 μάλλον ούτε τα μάτια μου ούτε τα μάτια αυτόπτων μαρτύρων πάνε καλά θα παμε σε οφθαλμίατρο. Σε κάθε περίπτωση "Άσχετοι άνθρωποι θέτουν τον εαυτό τους κίνδυνο ενώ μπορούσαν να κάνουν το ίδιο απολαυστικό σκι με απόλυτη ασφάλεια. Σαφώς πιο συχνά θα χτυπήσουν από πλάκα που ξεκόλησαν οι ίδιοι παρά από υπερπτήση" Καλό κολύμπι Λούη και να ξέρεις ότι κάποιες μέρες θεωρούμε ότι κάνετε λάθη χοντρά στην κίνησή σας στο βουνό αλλά μάλλον εγώ απλά είμαι κότα όπως και οι φίλοι μου που σας βλέπουν. Έπίσης από όσο ξέρω μόνο Κυριακές πας οπότε δεν πετάνε μαχητικά τότε. Για τις καθημερινές μιλάμε. sp θα τα πούμε για την επιστολή για το δρόμο. Και όσο ο Παρνασσός δε χρησιμοποιεί εκρηκτικά θα μου επιτρέψετε να συνεχίσω να θεωρώ ότι εμείς όλοι θα φταίμε που δεν μιλήσαμε για ότι γίνει είτε από σκιερ είτε από ιπποπόταμο είτε από καρχαρία είτε από μαχητικά(κατά σειρά πιθανότητας). Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post #53 Posted February 17, 2010 Μικ εγώ δε γνωρίζω για τον κίνδυνο πρόκλησης χιονοστιβάδας από τα μαχητικά. Όπως το βλέπω όμως για να το υποστηρίξεις και να υπολογίσουν τη γνώμη σου στο ΓΕΕΘΑ ή όπου απευθυνθείς θα πρέπει να έχεις βρει στοιχεία και μελέτες που να στηρίζουν τη θέση σου, πέρα από μαρτυρίες από αυτόπτες, τις οποίες προσωπικά δέχομαι ως βάσιμες. Διαφορετικά μάλλον θα σε βλέπουν σαν "εξωγήινο"... Προσωπικά διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα γράφεις εδώ σχετικά με τις χιονοστιβάδες και θα σε παρακαλούσα να άνοιγες ένα θέμα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα των χιονοστιβάδων για να βοηθηθούμε και εμείς που δεν έχουμε εξειδικευμένη γνώση παρά μόνο το φόβο τους... Αν κάτι τέτοιο είναι ταλαιπωρία, θα μπορούσες εναλλακτικά να μου προτείνεις κάποια βιβλία που θα με βοηθήσουν να εντοπίζω τους κινδύνους και να εκτιμώ τις καταστάσεις; Διότι σεμινάρια στο εξωτερικό λίγο δύσκολο να βρούμε χρόνο να κάνουμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #54 Posted February 17, 2010 Δεν υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδας φίλε ούτε στο δρόμο έχει πάγο και τα καντηλακια μάλλον από καρδιακό είναι. Μας το απέδειξαν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα οι φίλοι μας και μελέτες για stable packs. Η χιονοστιβαδα που ξεκόλλησε ο Λάππας δεν ήταν χιονοστιβάδα αλλά καρχαρίας μεταμφιεσμένος. Και αντί να φωνάζουμε που το ΧΚΠ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά ας φωνάξουμε που είναι 3 ευρώ ακριβότερο το εισητήριο. Σε κάθε περίπτωση το ΓΕΑ πρέπει να ακούσει γιατί απλά απαγορεύεται στο ΧΚΠ να χρησιμποιήσουν εκρηκτικά. Μπορεί και να μην ακούσει. Έχει ανεβάσει ο panpanoy υλικο θα σκανάρω και διάφορα που έχω να στα δώσω αν και οι ειδικοί είναι άλλοι εγώ απλά τους ακούω. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,958 Report post #55 Posted February 17, 2010 MIK, αποφασισε ποιος ειναι ο σκοπος του thread σου και ποια ειναι τα επιχειρηματα σου και μετα βλεπουμε... Αν υποθεσουμε οτι ο Λαππας ειναι 55 κιλα (55Χ9,81=539,55 N αντε 540 Ν βαρια-βαρια...) και τα σκι του εχουν footprint 1,60Χ0,085=0,136 μ2 ο Λαππας εξασκει πιεση 540/0,136=3970 Pa και κατι ψιλα... Κατι αλλο... Οταν ΕΣΥ προσγειωνεσαι στιγμιαια, στη Σαχαρα να 'ουμ' η καπου πανω απο την Περιφερειακη, με πανω απο 4000 Pa δεν εισαι κινδυνος για χιονοστιβαδες στους απο κατω; Μηπως πρεπει να ελεγχονται και οι χαμηλα ιπταμενοι σαβουρογαμοπτεροι; Ας ξαναγυρισουμε ομως στα κιντηρα του thread... Αν θελεις να βοηθησεις το ΧΚΠ να παρει αδεια χρησης εκρηκτικων, μπορεις να αναδειξεις τον κινδυνο χιονοστιβαδων που ουτως η αλλως υπαρχουν, που ουτως η αλλως εχουν ιστορια προβληματων (το τερματικο της 14, νομιζω οτι εφαγαν και το Δια) ωστε να δωθει η αδεια χρησης εκρηκτικων. Οταν ο κινδυνος χιονοστιβαδας ειναι υψηλος, μπορει οντως να ξεκολλησει με το τιποτα, ειτε αυτο ειναι F16 ειτε γιατι φταρνιστηκε ο πουδροκερως... Αυτα... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #56 Posted February 17, 2010 Ωραία Μάκη ας αναδιατυπώσουμε το ζουμί του thread: 1. Δεν επιτρέπονται τα εκρηκτικά στον Παρνασσό 2. Οι χιονοδρόμοι είναι άσχετοι (έστω οι πιο πολλοί) για τους κινδύνους των χιονοστιβαδων 3. Υπάρχουν σημεία που δεν περνάει κανένας να την ξεκολήσει την επίμαχη πλάκα είτε γιατί είναι κλειστό το λίφτ, είτε γιατί το απαγόρεψε το ΧΚΠ, είτε γιατί δεν έτυχε να περάσει κανένας. Διαφωνεί κανείς ότι το επόμενο πιο δυνατό trigger είναι το F-16 και υπάρχουν 7 σημεία με πίστα στη διαδρομής χιονοστιβάδας? MIK, αποφασισε ποιος ειναι ο σκοπος του thread σου και ποια ειναι τα επιχειρηματα σου και μετα βλεπουμε...Ας ξαναγυρισουμε ομως στα κιντηρα του thread... Αν θελεις να βοηθησεις το ΧΚΠ να παρει αδεια χρησης εκρηκτικων, μπορεις να αναδειξεις τον κινδυνο χιονοστιβαδων που ουτως η αλλως υπαρχουν, που ουτως η αλλως εχουν ιστορια προβληματων (το τερματικο της 14, νομιζω οτι εφαγαν και το Δια) ωστε να δωθει η αδεια χρησης εκρηκτικων. Οταν ο κινδυνος χιονοστιβαδας ειναι υψηλος, μπορει οντως να ξεκολλησει με το τιποτα, ειτε αυτο ειναι F16 ειτε γιατι φταρνιστηκε ο πουδροκερως... Το ζουμί ζουμί...όσο δεν επιτρέπονται εκρηκτικά(και ο πουδρόκερος δεν υπάρχει Μάκη ούτε ο Άγιος Βασίλης) Ο κάτωθι υπογεγραμμένος δηλώνω υπεύθυνα ότι βάση των κανόνων της επιστήμης δεν θα προκληθεί ατύχημα από αποκόλληση χιονοστιβάδας λόγω υπερπτήσεων μαχητικών αεροσκαφών στο ΧΚΠ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 1. Κάποια από τις χιονοστιβάδες 1-7 θα σκάσει από υπερπτήση F-16 ενώ νωρίτερα ακόμα και με τεχνητά μέσα (πέρασμα με σκι) δεν κόπηκε ή απλά να σκάσει πριν την ώρα της (μεσημέρι ή με Νοτιά κλπ κλπ ανάλογα με τα μαθηματικά). ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ 100% Και ερωτώ: Είναι θέμα να το αγνοεί κανείς όσο χαρούμενοι σκιερ κάνουν σκι από κάτω και δεν επιτρέπονται τα εκρητκικά στον Παρνασσό? Υ.Γ. Ο δρόμος εκτός από τη δική του ιστορία θέλει νέο thread τον αγνοούμε κι ας πεθάνουν οι 1000πλάσιοι από όσους θα πεθάνουν από χιονοστιβάδα τα επόμενα 100 χρόνια στην Ελλάδα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 3,950 Report post #57 Posted February 17, 2010 (edited) (...)Ας ξαναγυρισουμε ομως στα κιντηρα του thread... Αν θελεις να βοηθησεις το ΧΚΠ να παρει αδεια χρησης εκρηκτικων, μπορεις να αναδειξεις τον κινδυνο χιονοστιβαδων που ουτως η αλλως υπαρχουν, που ουτως η αλλως εχουν ιστορια προβληματων (το τερματικο της 14, νομιζω οτι εφαγαν και το Δια) ωστε να δωθει η αδεια χρησης εκρηκτικων. (...) Αυτό που λέει o MakisM είναι ρε συ ΜΙΚ. Στο κάτω κάτω , ΠΩΣ στον χελμό χρησιμοποιούν εκκρηκτικά από τότε που έγινε το περιστατικό με την Στύγα ; (επαναλαμβάνω , έχει ξεκολλήσει πλάκα μπροστά στα μάτια όλων όπου σκέπασε την Στύγα 2 κάτω απο το καρεκλάκι ...) Από τότε εγώ βλέπω σε μέρες επικινδυνότητας να έρχεται άνθρωπος απ' έξω για αυτήν την δουλειά. Πως έχουν την άδεια αυτοί δηλαδή; ΜΗΠΩΣ πρέπει και οι έλληνες πιστερ , οδηγοί , ασφάλεια πίστας κτλ να εκπαιδευτούν σε αυτο; Που πρέπει να πάει αυτή η επιστολή ; Αυτό ειναι το πρόβλημα. (πάντως όχι στο αρχηγείο στρατου...) (Το παράδειγμα το Μαινάλου , το ανέφερα για άλλο λόγο , όχι για να κάνω συσχέτηση με τα ερεθίσματα που προκαλούν χιονοστιβάδα. Προφανώς γιατί πολύ κόσμος ,περιμένει για να πεθάνουν άνθρωποι απο χιονοστιβάδα , τόνους χιονιού να κατρακυλούν στις πίστες. Εχμ, μάλλον τα μεγέθη των άλπεων είναι πλεονασμός - και εδώ βλέπεις στην Φτερόλακκα , στα φρέσκα χιόνια κόσμος να πηγαίνει να κόψει χιονοστιβάδα για διασκεδαση, ενώ όλοι κυκλοφορούν ενεξέλκτα στο πεδίο, λουκια κτλ - Επίσης δεν ήξερα τι παίζεται με τα ηχητικά κύματα και τις χιονοστιβάδες , να που έμαθα με την αφορμή αυτού του thread, οπότε ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ!! Ξεκόλλα όμως τώρα , με τα φ-16 ) Edited February 17, 2010 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,958 Report post #58 Posted February 17, 2010 Ωραία Μάκη ας αναδιατυπώσουμε το ζουμί του thread: 1. Δεν επιτρέπονται τα εκρηκτικά στον Παρνασσό 2. Οι χιονοδρόμοι είναι άσχετοι 3. Υπάρχουν σημεία που δεν περνάει κανένας να την ξεκολήσει την επίμαχη πλάκα είτε γιατί είναι κλειστό το λίφτ είτε γιατί το απαγόρεψε το ΧΚΠ είτε γιατί δεν έτυχε να περάσει κανένας. Διαφωνεί κανείς ότι το επόμενο πιο δυνατό trigger είναι το F-16? Το ζουμί ζουμί...όσο δεν επιτρέπονται εκρηκτικά(και ο πουδρόκερος δεν υπάρχει Μάκη ούτε ο Άγιος Βασίλης) Ο κάτωθι υπογεγραμμένος δηλώνω υπεύθυνα ότι βάση των κανόνων της επιστήμης δεν θα προκληθεί ατύχημα από αποκόλληση χιονοστιβάδας λόγω υπερπτήσεων μαχητικών αεροσκαφών στο ΧΚΠ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ 1. Κάποια από τις χιονοστιβάδες 1-7 θα σκάσει από υπερπτήση F-16 ενώ νωρίτερα ακόμα και με τεχνητά μέσα (πέρασμα με σκι) δεν κόπηκε ή απλά να σκάσει πριν την ώρα της (μεσημέρι ή με Νοτιά κλπ κλπ ανάλογα με τα μαθηματικά). Νυξ! Ο Λαππας με τα 4000 Pa θα την κοψει, πολυ πριν απο το F16 me ta 200-400 Pa του... Συνεχιζετε να κανετε off-piste χωρις να ελεγχετε την επικινδυνοτητα του snowpack και καποια στιγμη θα εχουμε περισσοτερες θεσεις στο πουλμαν της επιστροφης... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ 100% Και ερωτώ: Είναι θέμα να το αγνοεί κανείς όσο χαρούμενοι σκιερ κάνουν σκι από κάτω και δεν επιτρέπονται τα εκρητκικά στον Παρνασσό? Υ.Γ. Ο δρόμος εκτός από τη δική του ιστορία θέλει νέο thread τον αγνοούμε κι ας πεθάνουν οι 1000πλάσιοι από όσους θα πεθάνουν από χιονοστιβάδα τα επόμενα 100 χρόνια στην Ελλάδα +1 Κοντα εφτασες... α) Η περιοχη εκτος των οριων πιστων του ΧΚΠ οντως εχει δυναμικο για χιονοστιβαδες β) Τετοιες χιονοστιβαδες, ΑΝ αποκολληθουν, μπορει να φτασουν και μεσα στις πιστες γ) Το interface μεταξυ δυο στρωματων μπορει να ειναι τοσο αδυνατο, καποια χρονικη στιγμη (λιγο πριν την αποκολληση), που μπορει να φυγει με λιγα kg/cm2 διατμητικη ταση (οσο παταει η γατα...ο Λαππας... ). δ) Αυτοι οι κινδυνοι αποκολλησης καλυτερα να εκτονωνονται με εκρηκτικα, παρα με σκιερ, πιστερ, κασκαντερ... [off-topic] Εμενα με ανησυχει οτι εχω διαβασει καποιες ρομαντσες (οχι του Λαππα, προς Θεου) για το 'εκοψα και μια χιονοστιβαδα '... Η χιονοστιβαδα δεν ειναι απαραιτητο να σε θαψει... μπορει να σε παρασυρει πανω απο τιποτα βραχακια και να σε κανει κιμα... Φοβαμαι οτι αρκετος κοσμος βλεπει την ρομαντσα του off-piste χωρις να κατανοει τους κινδυνους που κρυβονται απο πισω και δεν ειναι μονο οι χιονοστιβαδες... Ποσες φορες εχουμε δει καποιο μοναχικο καβαλλαρη να κατεβαινει σε σημεια δυσπροσιτα και να εξαφανιζεται απο την κοινη θεα. Αν πεσει και σπασει κατι... και δεν πιανουν τα ασυρματα του... θα τον βρουνε την ανοιξη... Ποσους σανιδαδες ειδα μονους τους μεσα στα δεντρα στο Πισοδερι; Καμμια 15αρια στο τριημερο... Η κακια η ωρα.... [/off-topic] Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #59 Posted February 17, 2010 Εμενα με ανησυχει οτι εχω διαβασει καποιες ρομαντσες (οχι του Λαππα, προς Θεου) για το 'εκοψα και μια χιονοστιβαδα '... Η χιονοστιβαδα δεν ειναι απαραιτητο να σε θαψει... μπορει να σε παρασυρει πανω απο τιποτα βραχακια και να σε κανει κιμα... Φοβαμαι οτι αρκετος κοσμος βλεπει την ρομαντσα του off-piste χωρις να κατανοει τους κινδυνους που κρυβονται απο πισω και δεν ειναι μονο οι χιονοστιβαδες... Ποσες φορες εχουμε δει καποιο μοναχικο καβαλλαρη να κατεβαινει σε σημεια δυσπροσιτα και να εξαφανιζεται απο την κοινη θεα. Αν πεσει και σπασει κατι... και δεν πιανουν τα ασυρματα του... θα τον βρουνε την ανοιξη... Ποσους σανιδαδες ειδα μονους τους μεσα στα δεντρα στο Πισοδερι; Καμμια 15αρια στο τριημερο... Η κακια η ωρα....[/color] Μπράβο ρε Μάκη εξαιρετικό post. Αυτό είναι για ανακοίνωση. Έλεγα μη τα θέσω όλα μαζί Στο εκτός πίστας για αρχαρίους έγραφα "πάντα να είσαι ορατός από κάποιους εκτός του γκρουπ σου...και να ενημερώνεσαι από τους pister για τα σημεία με κίνδυνο χιονοστιβάδας...όχι μετά τις 2-3 το μεσημέρι" κανόνες τους οποίους έχουμε όχι απλά ξεχάσει...(myself included) Συμφωνώ πάντως απόλυτα μαζί σας ότι αν είχαμε παιδεία και εκρηκτικά το F-16 θα ήταν εντελώς ακίνδυνο. Τώρα δεν είναι Και αν θέλει κάποιος από το χιονοδρομικό ας απαντήσει γιατί δεν έχουν άδεια για μπαμ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
skimad 663 Report post #60 Posted February 17, 2010 λοιπον η λυση ειναι μια να προσλαβει το ΧΚΠ τον Λαππα να κοβει τις χιονοστιβαδες οταν υπαρχει ο κινδυνος ετσι ωστε να δεινεται το πεδιο πλεον ακινδυνο προς χρηση στους χιονοδρομους Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
louis 52 Report post #61 Posted February 17, 2010 Καλό κολύμπι Λούη και να ξέρεις ότι κάποιες μέρες θεωρούμε ότι κάνετε λάθη χοντρά στην κίνησή σας στο βουνό αλλά μάλλον εγώ απλά είμαι κότα όπως και οι φίλοι μου που σας βλέπουν. Έπίσης από όσο ξέρω μόνο Κυριακές πας οπότε δεν πετάνε μαχητικά τότε. Για τις καθημερινές μιλάμε. Τι γράφεις εδώ το είδες καλά; Με προσβάλλεις νομίζω κι εμένα και την παρέα μου, ακόμα και τον εαυτό σου, που έρχεσαι καμιά φορά μαζί... Και αφού κάνουμε τόσα λάθη στο βουνό, γιατί δεν μας τα λες εκεί; Έγινες ειδικός στην κίνηση στο βουνό Μιχάλη και ξαφνικά σε έπιασε ο καημός για τις χιονοστιβάδες; Όταν η παρέα μου εξοπλίστηκε και άρχισε να εξασκείται στη χρήση εργαλείων για χιονοστιβάδες, εσύ μάλλον δεν είχες πατήσει καθόλου απάτητο χιόνι. Ακόμα και αυτοί που φωνάζουν για χιονοστιβάδες σήμερα και δουλεύουν στο χιονοδρομικό, μας κοίταζαν και μας κορόιδευαν κάποτε, λόγω οργάνωσης με σακίδια, φτυάρια, probe, και arva. Και όχι διακοσμητικά...κάθε χρόνο κάνουμε 2-3 φορές εξάσκηση...όπως είπε και ο SPR... Ποιοι είπαν ότι υπάρχει θέμα παντού, με χιονοστιβάδες και θέλει προσοχή η κίνηση και το σκι στα βουνά; Για ψάξε λίγο στο θέμα με τις χιονοστιβάδες. Και γιατί δεν συνέχισες σε αυτό το τόπικ και άνοιξες καινούργιο; Ναι εγώ πάω τις Κυριακές και τις αργίες πλέον στο βουνό, αλλά κάποτε πήγαινα 4 φορές την εβδομάδα. Για να κάνεις το σκι που κάνω εκτός πίστας σε μία Κυριακή, πρέπει να κάνεις μέρες σκι και πάλι αμφιβάλλω αν περάσεις από τα μέρη που περνάω, για αυτό μην λες σαχλαμάρες για να αφήνεις λάθος εντυπώσεις, σε ανθρώπους που δεν με ξέρουν. Επειδή άνοιξες ένα θέμα με τα αεροπλάνα και τις χιονοστιβάδες, για πες μου σε προσωπικό επίπεδο τι κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να σε θάψει σε πρώτο βαθμό μια χιονοστιβάδα και αν σε θάψει πως υπάρχει περίπτωση να βγεις ζωντανός; Και μη μου πεις ότι δεν πας εκεί που πάω εγώ...αυτό το ξέρω, αλλά μπορείς επίσης να ξεκινήσεις κι εσύ το ασφαλές σκι του Σαββατοκύριακου και να αφήσεις αυτό το τρομερά ρισκαδόρικο σκι των καθημερινών, στη Φτερόλακκα... Αφού λοιπόν κάνεις ότι χρειάζεται σε αυτό το επίπεδο, τότε μετά φρόντισε και τα αεροπλάνα, τα ρατράκ, τα ελικόπτερα, τους σεισμούς (αυτοί γίνονται και τις Κυριακές λες να ρισκάρω πολύ; ) και τις κλανιές ακόμα... Α και να αναφέρω ότι τα ελικόπτερα είναι πολύ πιο επικίνδυνα στην πρόκληση χιονοστιβάδων και ακόμα πιο πολύ τα snowmobiles... Εσύ κυνήγα ανεμόμυλους... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Heater 0 Report post #62 Posted February 17, 2010 Το link της USAF δηλώνει ρητά ότι έγιναν tests σε επικινδυνότητα "low".Επόμενο επιχείρημα. Αυτό και η μελέτη απλά αππορίπτεται. Η ίδια μελέτη σε high επικινδυνότητα είναι αυτή που ψάχνουμε. Μιχαλη επετρεψε μου να σου πω πως το κυνηγι μαγισσων σταματησε τον μεσαιωνα. Το κυνηγι φαντασματων συνεχιζεται ακομη αλλα με μηδενικα αποτελεσματα Ναι το λινκ λεει οτι τα τεστ εγινεν σε low risk περιοχη, και οτι πρεπει να γινουν τεστ σε υπερηχητικες ταχυτητες σε περιοχες high risk. Το οτι με τα δεδομενα του παρνασου οπου απλα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ υπερπτησεις σε υπερηχητικες ταχυτητες, η μελετη αυτη αναφερει οτι δεν δημιουργουνται χιονοστιβαδες δεν σου λεει κατι για το αν ειναι επικυνδηνο η οχι? Γαλλοι εκαναν παρομοια μελετη και κατεληξαν στο ιδιο συμπερασμα, οτι δηλαδη ουτε το ωστικο κυμα ουτε το ακουστικο κυμα ειναι ικανα να δημιουργησοιυν χιονοστιβαδα (δεν την εχω ευκαιρη...με λιγο ψαξιμο μπορεις να την βρεις). Τωρα αν συκγρινουμε τα βουνα της γαλλιας η της αμερικης και τον ογκο χιονιου που δεχονται, με τον παρνασο, και ψαχνουμε να βρουμε αν το F-16 θα κοψει πλακα...εε συγνωμη αλλα κυνηγας η μαγισσες η φαντασματα. Και στην τελικη απο οτι γραφεις ψαχνεις για καποιον που θα σου πει οτι ακομη και οταν οι συνθηκες ειναι τετοιες που η χιονιστιβαδα ειναι τοσο σιγουρη οσο και οτι ο ηλιος ανατελλει απο ανατολικα, το αεροπλανο δεν θα ειναι αιτια αποκολλησης. Οσο και να ψαχνεις κατι τετοιο δεν θα βρεις.....γιατι μπορει η χιονοστιβαδα που περιγραφεις οτι την ειδαν μαρτυρες να ειχε τις συνθηκες για να κοπει οτι και να συνεβαινε, και να κοπηκε την στιγμη που τυχαια περνουσε απο εκει μαχητικο, και το συνδιασαν με την αποκολληση. Φιλικα Κωστας Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 391 Report post #63 Posted February 17, 2010 Όπως το βλέπω όμως για να το υποστηρίξεις και να υπολογίσουν τη γνώμη σου στο ΓΕΕΘΑ ή όπου απευθυνθείς θα πρέπει να έχεις βρει στοιχεία και μελέτες που να στηρίζουν τη θέση σου, πέρα από μαρτυρίες από αυτόπτες, τις οποίες προσωπικά δέχομαι ως βάσιμες. Διαφορετικά μάλλον θα σε βλέπουν σαν "εξωγήινο"... Δε θα πας σε δίκη με αντίδικο την Π.Α για να έχεις ατράνταχτα επιχειρήματα.Το να στείλεις μια επιστολή ή στις πτέρυγες από όπου προέρχονται τα α/φη (προσωπικά μόνο Mirage 2000 έχω δει,άρα στην 114Π.Μ ή αν είναι και F-16 στην 111 και την 110 στη Λάρισα) ή στο ΑΤΑ στη Λάρισα όχι ως καταδικαστική αλλά ως ενημερωτική για τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από την πτήση των μαχητικών πάνω από την περιοχή του Χ.Κ.Π (όχι σε όλο τον ορεινό όγκο του Παρνασσού) δεν είναι κακό.Ιδίως αν γίνει από τον Σύλλογο μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #64 Posted February 17, 2010 Α και να αναφέρω ότι τα ελικόπτερα είναι πολύ πιο επικίνδυνα στην πρόκληση χιονοστιβάδων και ακόμα πιο πολύ τα snowmobiles... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στην παραπάνω πρόταση αλλά...δε πολυπετάνε μέρες με κίνδυνο χιονοστιβάδας(αν πετάξουν θα είναι έγκλημα εκ προμελέτης) και φυσικά θα ήξερες ότι τα snowmobile ούτε που μπορούν να πλησιάσουν στην επίμαχη περιοχή με φρέσκο χιόνι. Για να δούμε ειδικότητες χιονοστιβάδων και σε άλλες ανακρίβειες που θα γράψεις(μη το πάρεις προσωπικά σε παρακαλώ έγραψες μια ανακριβειούλα παραδέξου το). Επί προσωπικού δε σχολιάζω τα γραφόμενά σου γιατί ξέρω ότι σύντομα θα περνάμε αξέχαστες στιγμές παρέα και αν δεν περνάμε θα είναι γιατί εγώ θα κάνω σκι με τη παρέα μου σε μέρη ασφαλή ενώ εσείς θα ξεκολλάτε κορνίζες. Σε κάθε περίπτωση οι περιορισμένες μέρες που ξέρω ακριβώς πόσες χιονοστιβάδες κόψατε (αν δε κάνω λάθος 5-6 μέρες ήταν high risk και κόψατε 2-3 θηρία τη μέρα) και η παρέα μου με συμβούλευε να μην πάμε εκεί που πάτε καθώς και το ότι πιθανών να σε κατηγορώ για πράγματα που έχουν κάνει άλλοι της ευρύτερης παρέας σου και δεν ήμουν εκεί να σε δω με κάνουν να μην θέλω να κάνω σκι μαζί σας. Έχει αναρωτηθεί γαιτί πάντα σε/σας βλέπω από μακριά πουδρομέρες? Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάω προσωπικά για τον Λούη (ήταν σαφές το μύνημά μου) αλλά για την παρέα που (πιστεύω/ακούω/έχω δει βίντεο) να κυκλοφορεί με υπερμέτρα ξεθάματος θαμμένων την οποία (άποψη μου πιθανώς και λανθασμένη πείσε με) θεωρώ ότι μια μέρα θα ξεθάβει κάποιον. Επί μέτρων "επιβίωσης" όπως μου τα έλεγε ο δάσκαλός μου που πράγματι ακολουθείτε, θεωρώ ότι μια μέρα...μπορεί να έχει σημασία η πρόληψη. Άλλωστε η σύγχρονη επιστήμη χιονοστιβάδων δίνει σημασία στην αποφυγή θαψίματος αλλά δεν έχω δει κανέναν σας να έχει τον εξοπλισμό (ούτε είναι η δουλειά του φυσικά του ΧΚΠ είναι) ούτε να έχει αποφύγει περιοχές που φώναζαν από μακριά "ΘΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ". Και επειδή στη ζωή μου προτιμάω τη πρόληψη από την επιβίωση δεν κάνω σκι μαζί σας όταν έχει medium και high. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
SPR 1 Report post #65 Posted February 17, 2010 (edited) κατα τη γνωμη μου το θεμα ειναι αρκετά άκυρο, εκτός του ότι δεν εχει πραγματική βαση, ...ΜΙΚ εχεις γραψει αρκετά ποστ χωρις να έχεις μπει στον κοπο να αγορασεις το στοιχειωδη μετρα αυτοπροστασίας σου... με 400Ε όλο το σετακι(που θεωρούνται σε όλους όσους κανουνε off piste... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ) ..φαινεται δηλ σαν όλο το ενδιαφερον σου να εξαντλέιται στο τι πρεπει να κανει το ΧΚΠ και το ΓΕΑ-ΑΤΑ για σενα..ακουμε παραπανω και για δικες με το ΑΤΑ...ημαρτον ρε παιδιά...ελεος πια...λίγο μετρο...ας ανοιξουμε ενα τοπικ για τις χιονοστοιβαδες....τα μετρα προληψης κλπ.... αλλά όχι αυτό το πραμα... ΥΓ ΜΙΚ όλες οι χιον/δες που εχουμε εμπλακει στον Παρνασσό ητανε baby stuff ..πίστεψέ με...καλά κανεις και απέχεις παντως...ο καθένας μας αποφασίζει από μόνος του πόσο ρισκο θελει να πάρει...οπως ειπε και Μακης ο κινδυνος ειναι αλλού ...σπασιματα...ρηξεις κλπ.... Edited February 17, 2010 by SPR Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #66 Posted February 17, 2010 Και στην τελικη απο οτι γραφεις ψαχνεις για καποιον που θα σου πει οτι ακομη και οταν οι συνθηκες ειναι τετοιες που η χιονιστιβαδα ειναι τοσο σιγουρη οσο και οτι ο ηλιος ανατελλει απο ανατολικα, το αεροπλανο δεν θα ειναι αιτια αποκολλησης. Οσο και να ψαχνεις κατι τετοιο δεν θα βρεις.....γιατι μπορει η χιονοστιβαδα που περιγραφεις οτι την ειδαν μαρτυρες να ειχε τις συνθηκες για να κοπει οτι και να συνεβαινε, και να κοπηκε την στιγμη που τυχαια περνουσε απο εκει μαχητικο, και το συνδιασαν με την αποκολληση. Ραντεβού για καφέ με παππούδες. 5 διαφορετικά παραδείγματα 4 διαφορετικοί άνθρωποι. Λυπάμαι όταν διαφωνούμε αλλά κράτα και μια πισινή μπορεί να έχεις άδικο. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 3,950 Report post #67 Posted February 17, 2010 Ναι αυτό το thread πάει να καεί.... δυστυχώς ... ...καμιά φορά πρέπει να λέμε ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ οκ ... ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ! Δεν είναι δύσκολο.. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #68 Posted February 17, 2010 κατα τη γνωμη μου το θεμα ειναι αρκετά άκυρο, εκτός του ότι δεν εχει πραγματική βαση, ...ΜΙΚ εχεις γραψει αρκετά ποστ χωρις να έχεις μπει στον κοπο να αγορασεις το στοιχειωδη μετρα αυτοπροστασίας σου... με 400Ε όλο το σετακι(που θεωρούνται σε όλους όσους κανουνε off piste... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ) .. Από κοντά για καφέ γιατί συνεχίζεται να γράφετε πράγματα που θεωρώ/ξέρω/υπάρχουν μάρτυρες ότι έχετε άδικο... Πιθανό τα δικά μου 540 ευρώ να είναι πιο χρήσιμα από τα δικά σου 400 γιατί τα δικά μου είναι μέτρο αποφυγής θαψίματος και όχι ξεθάματος όπως τα δικά σας όπως και ο τρόπος κίνησής μου και οι προτάσεις μου. Και όσο πιστεύω/ξέρω/έχω μάρτυρες ότι έχω δικια θα σας το γράφω i am sorry όπως θα το γράφω και για το ΧΚΠ και για τους καρχαρίες Θεωρώ πιθανών μια μέρα και να παρασυρθεί κάποιος της παρέας σας (μπορεί να κάνω λάθος) θεωρώ το ΧΚΠ επικίνδυνο (μπορεί να κάνω λάθος) και θεωρώ του καρχαρίες επικίνδυνους (δε κάνω λάθος για την Αυσταλία θα επεκταθώ για την Ελλάδα και σε κάθε περίπτωση φοβάμαι τη θάλασσα) Προτιμάς ξέθαμμα προτιμάω μη θαψιμο Σε κάθε περίπτωση θέσε επιχείρημα ότι έχω άδικο και έχεις δίκιο Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
SPR 1 Report post #69 Posted February 17, 2010 (edited) Σας θεωρώ επικίνδυνους (μπορεί να κάνω λάθος) καλό ειναι να μη γραφεις τετοιους χαρακτηρισμούς... δεν υπάρχει δικιο και αδικο..ο καθενας παιρνει τα ρισκα του μεχρι εκει που αντέχει... τον καφε τον κερνας!!! ...μας στεναχώρεσες. Edited February 17, 2010 by SPR Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #70 Posted February 17, 2010 καλό ειναι να μη γραφεις τετοιους χαρακτηρισμούς...τον καφε τον κερνας!!! ...μας στεναχώρεσες. Καλά το διόρθωσα (και το ξαναδιόρθωσα ακόμα πιο σωστό), δίκιο έχεις και σαφώς θεωρώ πιο επικίνδυνη την κουτσή και τη Μαρία που δεν έχουν καν ιδέα του θέματος. Δεν αμφιβάλλω ότι το επίπεδο γνώσεων σας είναι αξιόλογο. Αν έχει καλή πουδρομέρα κερνάω και μπριζόλα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,958 Report post #71 Posted February 17, 2010 Για μενα, ενα Grand Marnier κοκινο παρακαλω! Ο καθενας σας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 52 Report post #72 Posted February 17, 2010 Δηλαδή Μιχάλη δεν έρχεσαι μαζί μας γιατί κρίνεις ότι πάμε σε τερέν επικίνδυνο λόγω χιονοστιβάδων και όχι γιατί όλο αυτό το σκι είναι έξω από το comfort zone το δικό σου και σε βγάζει εκτός ρυθμού; Μην ξεχνάς ότι σε ημέρες επικίνδυνες ούτως η άλλως δεν παίρνουμε κανέναν που δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό... Ζητάς από όλους να αποδεχτούν την άποψη σου περί ρίσκου, αλλά έχεις σκεφτεί μήπως απλά υπάρχει και η πιθανότητα να έκανες λάθος, όπως είπε και ο Fidelio; Τέλος πάντων, το πήγες επί προσωπικού, κάτι που θα μπορούσες να αποφύγεις στο φόρουμ συζητώντας το, απλά στο βουνό, γι αυτό και με θύμωσες...ολίγον, προς στιγμή. Από τη άλλη συγχωρώ εύκολα... Ο καφές στο σαλέ είναι χάλια, καλύτερα μια μπύρα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,243 Report post #73 Posted February 17, 2010 Δηλαδή Μιχάλη δεν έρχεσαι μαζί μας γιατί κρίνεις ότι πάμε σε τερέν επικίνδυνο λόγω χιονοστιβάδων και όχι γιατί όλο αυτό το σκι είναι έξω από το comfort zone το δικό σου και σε βγάζει εκτός ρυθμού; Δεν θέλω να ξαναδωδω χιονοστιβάδα ποτέ μπροστά μου να ξεκολάει από κοντά. Από μακριά όσες έχω δει μου έχουν φανεί εκπαιδευτικές και θεωρώ ότι αρκεί η απόσταση δεν χρειάζεται να τις εμπεδώσω πιο πολύ. Και τα σεμινάρια καλά τις έδειξαν Μια είδα (λόγω F-16) από κοντά και μου φτάνει. Θα έχεις προσέξει ότι μέρες με medium λέω σε όλους αρχίστε το σκι από Κελλάρια. Το θεωρώ λάθος να ξεκινάς σε οτιδήποτε είναι στη πορεία και των 7 που ξεκολλάνε. Καπου εδώ να αναφέρουμε ότι τα Κελλάρια είναι ασφαλέστατα και μιλάμε μόνο για διαδρομές που ο απλός σκιερ δεν θα πάει ποτέ. Φοβάμαι μη τρομάξει κανένας το παρακάναμε. Για τον πάγο στο δρόμο sp οι δύο μας μόνο. Κανένας δε του δίνει σημασία ενώ θα έπρεπε να έχουν τρομάξει όλοι. Η μπύρα τελειώνει τη μέρα σκι και οδήγώ πάντα οπότε δεν πίνω ποτέ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 391 Report post #74 Posted February 17, 2010 Για τον πάγο στο δρόμο sp οι δύο μας μόνο. Κανένας δε του δίνει σημασία ενώ θα έπρεπε να έχουν τρομάξει όλοι. Όποτε είσαι έτοιμος τηλ/σε μου,να ετοιμάσουμε μια ωραία επιστολή προς κάθε υπεύθυνο. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 3,950 Report post #75 Posted February 17, 2010 Μια είδα (λόγω F-16) από κοντά και μου φτάνει. (...) Συνεχίζεις την ιστορία με το φ-16 , τώρα τι να πω ... Ζήτησες μελέτες , τις πήρες.... Επαγγελματίας πιλότος θέλησε να ρισκάρει την υποληψή του ... Εχεις παρακολουθήσει σεμινάρια , αλλά ΔΙΚΟ ΣΟΥ εξοπλισμό ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ για να αντιμετωπίσεις ένα σενάριο... Ενταξει Μιχάλη , ξέρω πλέον οτι λογική συνέπεια στο τεχνικό ζήτημα δεν παίζει πλέον σε αυτο το thread ... Και μετά στεναχωριέσαι με το χιουμοράκι ...ε , ...Ε λέω ! .. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites