Jump to content
mil

ISCHGL, GALTUR, KAPPL, SEE - PAZNAUNTAL

Recommended Posts

Παραθέτω και γω λοιπόν την εμπειρία μου στο ischgl και την ευρύτερη περιοχή...σημειώνω κάνω snowboard όποτε όλες οι εμπειρίες είναι απο αυτή την οπτική γωνία..

Δεύτερη φορά στην περιοχή λοιπόν πάντα με τον εξαιρετικό οικοδεσπότη gianis50..

Μαζί με κολλητό φίλο ο οποίος έρχεται για τρίτη φορά.. η εβδομάδα ξεκίνησε στο see με εξαιρετική ηλιοφάνεια και πιθανόν τις καλύτερα στρωμένες πίστες όλης της εβδομάδας.. παρότι πρώτη μέρα πιάσαμε τις μεγαλύτερες ταχύτητες εκει..πολυ καλό κ το παράλληλο με την πίστα off piste..μειονέκτημα το μικρό μεγεθος αλλά για πρώτη μέρα δεν μας πείραξε.. δεύτερη μέρα ισγκλ όπου πλέον μιλάμε για ένα απο τα καλύτερα κ πιο οργανωμένα χιονοδρομικά των Άλπεων.. περισσότερες καταβάσεις έγιναν απο την ελβετική πλευρά με πολυ παιχνίδι εκτός πίστας και τις παραδοσιακες φωτό στη θρυλική γριβαλεα!(που σαι Γιάννη!!) το χιονοδρομικό διαθέτει ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία πιστών για ολα τα γούστα τόσο για σανίδι ή σκι, όπως κ είχαμε στην παρέα..κλασσικά διάλειμμα για μπυρα στο ταγια και κάψιμο ως το κλείσιμο σε μεγάλο πλατό δίπλα απο την μαύρη 35..Τρίτη μέρα ο χειρότερος καιρός με βροχή και χιονόνερο..αποφασίσαμε να πάμε στο καπλ, το οποίο λόγω καιρού δεν εντυπωσίασε με αποτέλεσμα ξανά να φύγουμε με σκι μπας στο ισγκλ..εκει χιονόπτωση συνεχής που γέμισε τις πίστες με πούδρα κάνοντας άλλη μια εξαιρετική μέρα τουλάχιστον για το δεύτερο μισό..Τετάρτη συνεχίστηκε με ισγκλ (όπως καταλαβαίνετε δεν το χορταίναμε). Λόγω της προηγούμενης χιονόπτωσης η ποιότητα του χιονιού ήταν άριστη πούδρα, μέσα και έξω απο την πίστα γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.Φυσικά ξέχασα να αναφέρω ότι κάθε απόγευμα η μέρα έκλεινε με το πατροπαράδοτο απρε, στα διαφορά μπαράκια του χωριού όπου όσοι έχετε πάει γνωρίζετε το κέφι που ακολουθεί μετά μια μέρα σκληρό σκι. Ο Γιάννης ως γνήσιος οικοδεσπότης μας έδειχνε το δρόμο ?. Πέμπτη αποφασίσουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα απο την περιοχή, έχοντας πάρει εισητηριο 5/7,δλδ επιλογή 5 οποιαδήποτε ημερών μέσα σε μια εβδομάδα. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε στο διάσημο st Anton όπως κ παλιότερα. Το χιονοδρομικό πραγματικά τα σπάει με τεράστια πλατώ , φαρδιές και μεγάλες πίστες.πλεον συνδέεται με λίφτ με το Lech και το zurs δημιουργώντας μια αρένα 340 χλμ πιστών..το χιόνι ιδιαίτερα στο lech ήταν για άλλη μια μέρα εξαιρετικό κ η μέρα έκλεισε με το πατροπαράδοτο απρε ..τελευταια μέρα αποφασίσαμε και καθώς χιονίζε απο το πρωί να μείνουμε ισγκλ ενώ τρεις φίλοι της παρέας έφυγαν για Γκαλτουρ. Το στοίχημα βγήκε σε καλό καθώς ο καιρός άνοιγε στα ψηλά με την πούδρα να άνανεωνεται συνεχώς απο τη ελαφρά χιονόπτωση..η τελευταία μας μέρα μας επιφύλαξε την καλυτερη ποιότητα χιονιού με τις πιο βαθιές πούδρες και σχετικά όχι πολυ πολυκοσμία..η βδομάδα έκλεισε λοιπον με το συναίσθημα της πληρότητας ως προς το αγαπημένο μας χόμπι.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το Γιάννη50 ο οποίος συντόνισε όλη την παρέα,τά γούστα και τις επιθυμίες του καθενός. Γνωρίζει πως να δημιουργεί άριστο κλίμα, ξέρει τα πάντα για τα χιονοδρομικά τους δρόμους και το τρόπο ζωής των ντόπιων, και μας έκανε άλλη μια φορά να νιώσουμε κ να περάσουμε άψογα..τα δε δωμάτια που μας διαθέτει είναι πλήρως εξοπλισμένα και ανετα για την κατάκλιση μας..εις το επανιδείν για του χρόνου λοιπον! Καλές κατεβάσιες σε όλους..

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι όμως το kappl αξίζει

Ο Γιάννης 50 επίσης αν καιμεγάλωσε λιγάκι.☺

  • Like 2

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι το καππλ είναι πολυ καλό,απλώς φέτος έτυχε την ημέρα που πήγαμε να βρέχει απο την μέση του χιονοδρομικού και κάτω ενώ στα ψηλά είχε χιόνι με ομίχλη..η autobahn είναι απο τις πιο ευχάριστες κατεβασιες της περιοχής..ο Γιάννης δεν ξέρω αν μεγάλωσε,πάντως τελευταία μέρα τον ψάχναμε να τον μαζέψουμε αντί να μας μαζέψει αυτοςNon stop είναι..

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Edited by gianis50

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Edited by gianis50
  • Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτη που σε 30 χρονια την εχω κανει μια φορα....και αυτη κατα λαθος! :animier:

Δεν μας ακολουθείς Γιάννη εμένα και τον Κώστα που συχναζουμε εκεί!!!


Και όταν όλο το χιόνι λιώσω, μπορεί να παλαβώσω!

metronm10cu5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ και η οικογένεια μου περάσαμε μια υπεροχη εβδομάδα παρεα με τον Giannis50 στο Ischgl και στα περιξ χιονοδρομικά. Ο καιρος συνηγόρησε και μαζι με την καλή παρέα περάσαμε αξέχαστα κάνοντας το σκι της ζωης μας. Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ και στο επανιδειν.

 

post-3082-0-63512500-1515534834_thumb.jpg

 

post-3082-0-60982500-1515534884_thumb.jpg

 

post-3082-0-24262800-1515534861_thumb.jpg

 

 

Edited by maestros1
  • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

εκλεισε ο δρομος απο και προς ischgl-see-kapll-galtur (silvretta strasse) λογω κινδυνου πτωσης χιονοστιβαδας


μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άρχοντα ετοιμάσου !

Ετοίμασε και τις πιστες ! ( κοτλε τις θέλω λαιμαι ! )

Ετοίμασε και τα σκι σου !

Προετοίμασε και τις μπαργουμεν της (ευρυτερης) περιοχής ...

:P

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έτυχε να εκπληρώσω όνειρο ζωής να βρεθώ και να σκιάρω στις Άλπεις.Αυτό συνέβη λόγω του κυρίου Γιάννη.

Οτι και να προσπαθήσω να γράψω,νομίζω θα αδικήσει τον άνθρωπο αυτό.

Δεν είναι οι υπηρεσίες, δεν είναι οι τίτλοι και οι λαμπερές συμφωνίες, είναι κάτι πολύ παραπάνω αρκεί να μπορείς να το διαπιστώσεις.

Η χιονοδρομία είναι χιονοδρομία, το μέρος απι μόνο του δεν λέει κάτι, όμως όταν την δραστηριότητα μας την περιβάλουν τέτοιοι άνθρωποι, η εμπειρία ειναι μοναδική.

Τον αγάπησα τον κύριο τζονι τζονι ντεπ ντεπ ντεπ ντεπ, και δίνω δημόσια ραντεβού του χρόνου ισως και για ενα μήνα στην αγαπημένη κοιλάδα!.

ΥΓ. Δεν ξέρει από αλυσίδες και χιονολαστιχα ο τύπος το νου σας χαχα.

 

 

1b0cefc56ad0329db84fcbd90a959bb9.jpg5fb3e358ea237ff15501ebcf3d87aabc.jpgc2622c0da0451c2fb9463870911d3aaf.jpgadb880f8eacaa757ef15f35da5056a9f.jpg

Edited by savo
  • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άρχοντα ετοιμάσου !

Ετοίμασε και τις πιστες ! ( κοτλε τις θέλω λαιμαι ! )

Ετοίμασε και τα σκι σου !

Προετοίμασε και τις μπαργουμεν της (ευρυτερης) περιοχής ...

:P

 

 

Πρόσεχε Γιάννη, κινδυνεύεις με διαγραφή από το Ski Club Arlberg, μη πω και με διαζύγιο (λόγω Barwomen) !!! :Just Kidding:

Edited by nx250
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρόσεχε Γιάννη, κινδυνεύεις με διαγραφή από το Ski Club Arlberg, μη πω και με διαζύγιο (λόγω Barwomen) !!! :Just Kidding:

1. Διαγραφή ??? Θα πάω επίσημα σαν ειδικός απεσταλμένος φίλε μου ! ?

2. Να τις προετοιμάσει να έχουν μπόλικο τσαγακι και κανένα παξιμάδι εννοούσα ρε φίλε, δεν είμαστε για να κοιμόμαστε έξω στην αυλή με τον σκύλο ...χειμωνιάτικα. :P

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • При сильном затоплении водой следует немедленно разобрать пол из ламината, дабы предотвратить впитывание панелями влаги. Ламинат имеет защитный слой с двух сторон панели, однако же, его торцы не всегда бывают надежно защищены от влаги. Именно поэтому рекомендуется использовать герметик для пола при укладке покрытия. Он не склеивает соседние панели, но предохраняет торцы от воздействия сырости Blog
    • To σκι στην Ελλάδα είναι πια βέβαιο ότι βασίζεται σε παραπληροφόρηση και σε "θρύλους" που κυκλοφορούν. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι είμαστε σε επίπεδο Δημοτικού σταθμού σαν χιονοδρομικά. Με την παραπληροφόρηση που υπάρχει τι να κάνουν και οι καημένοι οι χιονοδρόμοι? Άλλωστε έκατσε κανείς να τους μάθει χιονοδρομική παιδεία? Έκατσαν μόνοι τους? Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει ορθολογική φωνή και συνολικός σχεδιασμός πάνω σε κάτι? Για όποιον θέλει να διαβάσει ιδού επισήμως τα νέα του χιονοδρομικού και επισήμως και μέσα από τη βουλή. Σχεδόν 100% ψέματα. https://iparnassos.gr/2024/03/i-etad-ypevale-aitima-eksygchronismou-tou-irakli-sto-tameio-anakampsis/?fbclid=IwAR2-iVfLWVwYvszEg5Hu788np7iC_-lvJVu_wzyDu5NxfyONesxnbaOTwH4_aem_AdtwiajTFasz6xd93s-XwD_Q_2mIZRrxSKgvvwySHq_5wXD-6hEf6CWVDEvhCfvV-_-rqE7oNBLxK00e859k7Iye https://parnassos-ski.gr/me-ameioto-rythmo-synechizetai-i-proetoimasia-gia-ti-leitoyrgia-kai-tin-anavathmisi-toy-chionodromikoy-kentroy-parnassoy/ Η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΤΑΔ και ο κάθε διακινητής "θρύλων" λένε ψέματα στη μούρη μας. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε σαν στόχο την παραπληροφόρηση να την μετατρέψει σε πληροφορία στο forum. 20 χρόνια μετά μας έφαγαν τα social media, οι "δημοσιογράφοι" και η παραπληροφόρηση όσο και να γράφεις επιχειρήματα κερδίζει. Το "μικρό" τεχνητό του Παρνασσού, εφικτότατο. Δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητο? Μα είναι τόσο χαζά όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου? Κανένας δεν διαφωνεί να γίνει το σέρβις στον Ηρακλή. Τα ΕΤΑΔ θα το κάνουν? Κανένας δεν διαφωνεί ότι καλό θα ήταν να μπει λιφτ στα Άνω Κελλάρια. Χρονοδιάγραμμα? Για να σε προλάβω, πολύ αισιόδοξα το 2030. Ξεκίνησαν την αδειοδότηση? Από την άλλη τι να πει κανείς για την μπανανία που ζούμε
    • Η τεχνίτη χιονωση στον Παρνασσό ειναι ποιο δύσκολο  να γίνει απ ότι να μπει νέο λιφτ στα άνω κελάρια η ακόμα καλύτερα να βρουν τα χρήματα για να γίνει το service στον Ηρακλή  ανάποδα έχετε ξεκινήσει  από την άλλη τι να πεις για την  μπανανία που ζούμε 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. elgeo
      elgeo
      (45 years old)
    2. popitsi
      popitsi
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,307
    • Total Posts
      460,687
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,477
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Charefaf
    Joined
×
×
  • Create New...