Jump to content
proteusdiver

Τεχνικός ρουχισμός για το βουνό

Recommended Posts

Ναι σιγουρα οι μποτες μου είναι το σωστό νούμερο...απλά πάντα έχω αυτό το πρόβλημα, μελανιασμένα χέρια και πόδια το χειμώνα ακόμα και μέσα στην πόλη,πόσο μάλλον στο βουνό...

Μια έρευνα που έκανα για το therm-ic φαίνεται ενδιαφέρον και πρωτοποριακό και επίσης υπάρχει εισαγωγέας στην Ελλάδα και βρίσκεται στο Περιστέρι και θα τον επισκεφθώ όποτε ξαναέρθω Αθήνα, αλλά οι τιμές που είδα στο net είναι υπερβολικές και ίσως λίγο όλο αυτό το καλωδίωμα πέρα των ορίων κατά την γνώμη μου, αν και μπορεί να κάνει την δουλεία του πολύ καλά...Οι τιμές που βρήκα για το όλο σετ, πάτους, ρυθμιστής θερμοκρασίας(ναι! έχει και από αυτο!) στην αμερική πάει περίπου 175$.

Παρόλα αυτά θα πάω να δω και από κοντά περί τείνος πρόκειται. :D ,αν και νομίζω πως θα ακολουθήσω πιο συμβατικές μεθόδους.(Βλέπε καλτσούλες) B)


Make my Day!

IPB Image

Means Snow!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ναι σιγουρα οι μποτες μου είναι το σωστό νούμερο...απλά πάντα έχω αυτό το πρόβλημα, μελανιασμένα χέρια και πόδια το χειμώνα ακόμα και μέσα στην πόλη,πόσο μάλλον στο βουνό...

 

δε πας και σε κανενα γιατρο να κοιταξεις το κυκλοφορικο σου?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το εχω κοιτάξει αλλά δεν είναι τπτ,είναι συνηθισμένο στις γυναίκες και ειδικά αν έχεις χαμηλό αιματοκρίτη :D αλλά αυτό είναι εκτός τόπικ :D ,τέσπα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι σωστός ρουχισμός γενικότερα. έχω γερή κράση! B)


Make my Day!

IPB Image

Means Snow!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα συμπτώματα όπως τα αναφέρεις θα μπορούσαν να σχετίζονται με το φαινόμενο Reynaud. Μια εγγενής "ανωμαλία" του κυκλοφορικού που δεν είναι και τόσο σπάνια και ειδικά ανάμεσα στις γυναίκες. Δεν είναι κάτι σοβαρό για να ανησυχείς, με την ένοια ότι κινδυνεύεις από κάτι, απλά είναι ενοχλητικές οι εκδηλώσεις των συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα, (κυάνωση των άκρων, πονοκέφαλοι, εφύδρωση) μπορούν να προκληθούν από έκθεση σε κρύο, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να είναι έντονο αλλά και καταστάσεις στρες.

 

Δεν είμαι γιατρός και αυτά που έγραψα παραπάνω είναι όλα όσα ξέρω για το φαινόμενο/σύνδρομο Reynaud. Απλά έτυχε πολύ πρόσφατα να διαγνωσθεί σε άνθρωπο του στενού μου περιβάλοντος, που παρουσίαζε τα ίδια συμπτώματα στο κρύο. Μια κουβέντα με έναν ρευματολόγο ίσως να σου λύσει κάποιες απορίες.

 

Αν τα αγγλικά σου το επιτρέπουν ρίξε μια ματία

ΕΔΩ

 

αλλιώς χρησιμοποιείς τον Γούγλη (Google) για ελληνικά αποτελέσματα.


Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια ακόμη συμβουλή για την Sandoula:να έχεις ζεστές τις μπότες σου και τα πόδια σου πριν τις φορέσεις και το ίδιο να κάνεις με τα γάντια και τα χέρια σου.

Είναι πολύ σημαντικό γιατί,ο οργανισμός καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας για να φέρει σε σωστή θερμοκρασία τα άκρα σου συν όλη αυτή την κρύα μάζα απο πλαστικά και συνθετικά μέρη,που έχουν οι μπότες και τα γάντια.

Εγώ βάζω τις μπότες στο καλοριφέρ στα πόδια του συνοδηγού, τουλάχιστον μισή ώρα πριν φτάσω στο χιονοδρομικό και όταν έχει άσχημο καιρό φοράω τις μπότες μέσα στο αυτοκίνητο(είναι λίγο ταλαιπωρία βέβαια).:lol:

Μεγάλη διαφορά να ξεκινάς με ζεστές μπότες στα πόδια(έχουν και καλύτερο fit) και δεν βγάζουν σημεία πίεσης,όπως οι κρύες... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό με τις ζεστές μπότες μου το έχει πει και ένα φίλος αλλά μου είπε πως αυτός τις ζεσταίνει στα διαλείματα του στο στεγνωτήρα χεριών στις τουαλέτες!!!! :lol:

 

Υπάρχει περίπτωση να έχω αυτό το φαινόμενο Reynaud...και σίγουρα απ'οτι διάβασα συνδέεται με ανεμίες, εγώ έχω σιδηροπενική ανεμία σε συνδιασμό με χαμηλό αιματοκρίτη, σε καταστάσεις σιδηροπενικής ανεμίας χρειλαζεται και αγωγή με χάπια που βελτίωνουν την κατάσταση, ζαλάδες, υποτονία, υπνηλίες, υψηλοί σφοιγμοί, κούραση, λαχάνιασμα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα! Με λίγο παραπάνω ύπνο που κρατάει και το δερματάκι φρέσκο φρέσκο και φυσικά την σωστή θεραπεία εφόσον χρειάζεται! Δεν παύει να είναι όμως ενοχλητικό, αφού πρέπει το χειμώνα να είσαι σαν κρεμυδάκι ντυμένος

αλλά πάντα έχεις την δικαιολογία από το αγόρι σου να σου πιάνει τα χέρια να σου τα ζεστάνει :P:D ,έχει και τα καλά του!


Make my Day!

IPB Image

Means Snow!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...αχ αυτές οι γυναίκες.Τί κάνουν για ένα άγγιγμα των αγοριών :lol:

Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι καλό είναι τις μπότες να τις έχουμε στην καμπίνα των επιβατών και όχι στο χώρο αποσκευών ώστε να είναι σχετικά ζεστές.

 

Φιλικά, KonstantinosV

Share this post


Link to post
Share on other sites

ακουγεται σα να εισαι ετεροζυγωτης Β μεσογειακης αναιμιας (στιγμα).

Φολικο Οξυ και μερικα μεταλλα συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου σου θα σε βοηθησουν πολυ γενικοτερα.

 

Μεγάλη διαφορά να ξεκινάς με ζεστές μπότες στα πόδια(έχουν και καλύτερο fit) και δεν βγάζουν σημεία πίεσης,όπως οι κρύες...

Αυτο ειναι απο τις καλυτερες συμβουλες. Η μποτα θελει πολυ χρονο για να κρυωσει το εσωτερικο της οπως επισης και για να ζεσταθει οταν της φορας.

 

Ποτε στο πορτμπαγκαζ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α μάλιστα. Γι'αυτό όσες φορές έκανα μονοήμερες "καμμένες" εκδρομές στο ΧΚΠ παρατήρησα ότι είχα τις μπότες μου ζεστές. Δεν τις έβαζα στην θήκη μαζί με την σανίδα αλλά τις έπερνα στο λεωφορέιο και μέχρι να φτάσουμε είχαν ζεσταθεί από το καλοριφέρ! :lol:

 

Τεσπά, στο θέμα μας, βλέπω για softsell και fleeces της Dainese. Έχει κανείς άποψη;


JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γενικά, κάποια πρόταση σε μάρκα για fleece? ή μήπως όλα είναι καλά (λόγω του "απλού" σχετικά υλικού") ?

 

Για αυτό της salomon http://www.salomonski.com/others/product.a...&product=461468 τί λέτε? Χρησιμοποιεί τη Polartec? Thermal Pro. Αυτή είναι windstopper? Δηλαδή δεν ενδείκνυται για ενδιάμεσο στρώμα (ανάμεσα μπουφάν με μόνωση και ισοθερμικό)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχει κανείς αγοράσεις σακίδιο πλάτης που να κουβαλάει και τα σκί, τι τιμές παίζουν, μάρκες και απο που?

 

Σας ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα Alpamayo Pro και Nazca έχει ποικιλκία και οι τιμές είναι ίδιες.

Lowe Alpine η προτεινόμενη εταιρία. Τιμές από 40 ευρώ


JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα! Ξεθάβω αυτό το τόπικ για να μην ανοίγω νέο για κάθε νέα απορία που έχω-και έχω πολλές :P

Πέρσι που ξεκίνησα το σκι είπα να μην ξοδέψω πολλά για ρούχα καθώς δεν ήξερα αν θα το συνεχίσω. Εν τέλει όμως αρρώστησα με το άθλημα και λέω φέτος να πάρω τίποτα καλύτερο. Είχα αγοράσει λοιπόν από τα Intersport μια φτηνή σαλοπέτα Etirel (50-60€) που στο τελευταίο σκι της χρονιάς (Παρνασσός, 06/04/08) σκίστηκε, μάλλον από τις ακμές του πέδιλου, μετά από μια τούμπα-υπερπαραγωγή ;) και ένα μπουφάν McKinley τεχνολογίας Aquamax :) , μάλλον ορειβατικό παρά για σκι, με αποσπώμενη επένδυση φλις (100€ περίπου). Για τα λεφτά που έδωσα δεν έχω παράπονο (το μπουφάν με κράτησε ζεστό όλες τις φορές) αλλά θα ήθελα ένα μπουφάν που να αναπνέει καλύτερα.

Πήγα λοιπόν χθες στην αντιπροσωπεία της Dainese στην Κηφισιά. Είδα ένα Gore-tex φανταστικό με τιμή στα 600 από 640 και ένα D-Dry, επίσης πολύ ωραίο που σκέτο βγαίνει στα 360 από 480 ενώ με το αντίστοιχο παντελόνι, το πακέτο βγαίνει από 850 στα 640. Γενικά οι τιμές τσούζουν λιγάκι και σε σχέση με τις τιμές που δίνει το online shop της εταιρίας είναι ψηλότερες αν και στο site δεν είδα τα μπουφάν που είδα χθες για να κάνω άμεση σύγκριση. Επίσης στο online shop δεν έχει επιλογή Ελλάδα στις χώρες ενώ έχει όλες τις άλλες :)

Γενικότερα ποια είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα ρούχα? Ξέρω για την ποιότητά τους στα μοτοσυκλετιστικά αλλά στα του σκι δεν έχω ιδέα!

Είναι η πόιότητά τους αντίστοιχη της τιμής τους?

Επειδή το Gore-tex το αποκλείω λόγω τιμής , η τεχνολογία D-Dry αξίζει ή όχι?

Μήπως να κοιτάξω για Gore-tex άλλης εταιρείας? Θα είναι φθηνότερο?

Σας έπρηξα ε? :)

Sorry!

Edited by PID

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συγκεκριμένη μάρκα θεωρείται premium απ' ότι ξέρω, πράγμα που δικαιολογεί και την πολύ υψηλή τιμή.

 

ΌΜΩΣ, η 15 εμπειρία μου μου λέει ότι για ρούχα στο σκι τελικά δεν αξίζει να δίνεις μια περιουσία γιατί ποτέ δεν κρατούν πάρα πολύ. Κλασικό παράδειγμα το μαδημένο μου μπουφάν summit series της North Face (€540 στις εκπτώσεις :) ) που ξέφτισε χειρότερα και από μαϊμού του Μοναστηρακίου μέσα σε 2 χρόνια. :)

 

Τα ίδια αν θυμάμαι καλά και με το original Spyder του ΜΙΚ. Ωραίο, καλό, χρυσό, αλλά είναι ρούχο για σκι και μετά από 2-3 σεζόν θα τα παίξει, όσο καλή και να είναι η μάρκα. Καλύτερα να δώσεις €200-300, άντε 400 ευρώ για ένα καλό μπουφάν και όταν χρειαστεί να το αλλάξεις να μην κλαις τα χρήματα σου όπως κάνω εγώ τώρα.

 

Καλά που είχαμε και την στολή του συλλόγου, δηλαδή και θα βολευτώ φέτος.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Dainese είναι δημοφιλης εταιρεία με ποιοτικά ρούχα και όμορφες γραμμές αλλά γενικά είναι τσιμπιμένη λόγο marketing μάλλον.

Yπαρχουν εξίσου καλά και ακόμα καλύτερα με λιγότερα λεφτά αλλά μάλλον δε θα ξέρει και η κουτσή Μαρία στο βουνό ότι το ακριβοπλήρωσες :)

 

διαλέγεις και παίρνεις. στα ρούχα να κοιτάς διαπνοή - αδιαβροχοποιηση απο 20.000+ (κορυφαίο) σε όλες τις μάρκες και απλά να σου αρέσουν τα σχέδια :)

Παίρνα μια βόλτα απο τον Τσέγα (το κόκκινο banner στην πρωτη σελίδα) να δείς κανα Mammut,Sun Valley περσινό θα τα έχει και σε εκπληκτικές τιμές υποθέτω και είναι γνωστά για τα ποιοτικά χιονοδρομικά ρούχα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις. Δε με απασχόλησε ποτέ το να με βλέπουν και να καταλαβαίνουν ότι πλήρωσα πολλά για κάτι, όχι μόνο στο σκι αλλά γενικά σε ό,τι αγοράζω στη ζωή μου... Απλώς τα Dainese μου άρεσαν πάρα πολύ εμφανισιακά.

Θα πάω σήμερα στο Μαρούσι στο κατάστημα που μου πρότεινες Nickel μήπως και βρω τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ :)

 

Πάνος

Edited by PID

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια άλλη κάπως οικονομική λύση είναι η λύση κρεμμύδι με τα κλασικά εσωτερικά στρώματα (ισοθερμικό εσώρουχο και fleece διοφόρων βαρών) και απ΄έξω μια μεμβράνη που μοιάζει με Gore-Tex (π.χ. TriplePoint της Low Alpine) και είναι πάρα πολύ λεπτή, σχεδόν σαν αντιανεμικό αλλά δεν είναι Gore-Tex. Αυτό την κάνει αρκετά φθηνότερη και το συνολικό κόστος είναι σχετικά μικρό (ουσιαστικά μόνο η μεβράνη) και το σύνολο αρκετά αξιόπιστο (η πρώτη τέτοια μεμβράνη που αγόρασα ήταν η MicroFiber πάλι από την Lowe και μου κράτησε=ανέπνεε σχεδόν 8 χρόνια - τώρα την έχω για αδιάβροχο).

 

Παρεπιπτόντως, οι γνήσιες μεμβράνες Gore-Tex μετά τον δεύτερο χρόνο χάνουν τα περισσότερα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

 

Φιλικά

 

gtsap


Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλησπέρα! Ξεθάβω αυτό το τόπικ για να μην ανοίγω νέο για κάθε νέα απορία που έχω-και έχω πολλές :P

Πέρσι που ξεκίνησα το σκι είπα να μην ξοδέψω πολλά για ρούχα καθώς δεν ήξερα αν θα το συνεχίσω. Εν τέλει όμως αρρώστησα με το άθλημα και λέω φέτος να πάρω τίποτα καλύτερο. Είχα αγοράσει λοιπόν από τα Intersport μια φτηνή σαλοπέτα Etirel (50-60€) που στο τελευταίο σκι της χρονιάς (Παρνασσός, 06/04/08) σκίστηκε, μάλλον από τις ακμές του πέδιλου, μετά από μια τούμπα-υπερπαραγωγή :lol: και ένα μπουφάν McKinley τεχνολογίας Aquamax <_< , μάλλον ορειβατικό παρά για σκι, με αποσπώμενη επένδυση φλις (100€ περίπου). Για τα λεφτά που έδωσα δεν έχω παράπονο (το μπουφάν με κράτησε ζεστό όλες τις φορές) αλλά θα ήθελα ένα μπουφάν που να αναπνέει καλύτερα.

Πήγα λοιπόν χθες στην αντιπροσωπεία της Dainese στην Κηφισιά. Είδα ένα Gore-tex φανταστικό με τιμή στα 600 από 640 και ένα D-Dry, επίσης πολύ ωραίο που σκέτο βγαίνει στα 360 από 480 ενώ με το αντίστοιχο παντελόνι, το πακέτο βγαίνει από 850 στα 640. Γενικά οι τιμές τσούζουν λιγάκι και σε σχέση με τις τιμές που δίνει το online shop της εταιρίας είναι ψηλότερες αν και στο site δεν είδα τα μπουφάν που είδα χθες για να κάνω άμεση σύγκριση. Επίσης στο online shop δεν έχει επιλογή Ελλάδα στις χώρες ενώ έχει όλες τις άλλες <_<

Γενικότερα ποια είναι η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα ρούχα? Ξέρω για την ποιότητά τους στα μοτοσυκλετιστικά αλλά στα του σκι δεν έχω ιδέα!

Είναι η πόιότητά τους αντίστοιχη της τιμής τους?

Επειδή το Gore-tex το αποκλείω λόγω τιμής , η τεχνολογία D-Dry αξίζει ή όχι?

Μήπως να κοιτάξω για Gore-tex άλλης εταιρείας? Θα είναι φθηνότερο?

Σας έπρηξα ε? :unsure:

Sorry!

 

 

Γι' αυτά τα ρούχα τι να πώ! Εγώ θα έλεγα ότι είναι περισσότερο για apre παρα για να κάνεις σκι. Είναι ογκώδης, βαριά και πάρα πολύ ζεστά. Τόσο που είναι φτιαγμένα για να κάθεσαι και όχι για να αθλησαι. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς τα ρούχα σε στρώματα όπως ανέφερε και ο gtsap και θα είσαι πάντοτε άνετος. Ειδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα δεν χρειάζεσαι τίποτα το εξωφρενικό.

Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:

Τις περισσότερες φορές που πηγαίνω για σκι φοράω ένα θερμοεσώρουχο, ένα fleece 100άρι και ένα windstopper 100άρι φυσικά και αυτό. Με αυτο τον συνδιασμό, πάνω στο λιφτ με -15 πηγαίνοντας για todorka (που φυσάει αρκετά συνήθως) είμαι καλυμένος και είμαι στο όριο το κρύου. Εκείνη την ώρα δροσίζομαι δηλαδή.

Το windstopper έχει την ιδιότητα να είναι water resistant δηλαδή αντιστέκεται στο νερό. Όταν πέφτω σηκώνομαι και τινάζομαι απ΄ευθείας. Δεν αφήνω το χιόνι να κάτσει πάνω στο fleece. Με αυτή μέθοδο, παρ΄ όλο που το windstopper είναι fleece δεν βρέχομαι ΠΟΤΕ!

Όταν χιονίζει τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Το windstopper βρέχεται όσο περνάει ο χρόνος. Σε αυτή την περίπτωση κουβαλάω πάντοτε μαζί μου μία φλουδίτσα καλοκαιρίνή με υλικό HyVENT. Βγάζω το ένα fleece (το windstopper κατα προτίμηση) και είμαι τζάμι!

Πέρυσι πήγα ένα πρωι στο Φαλακρό και είχε -20 με απίστευτα μποφόρ! Απο το windstopper ο σβέρκος μου είχε παγώσει. Εκεί έβγαλα και φόρεσα και μία φλουδα απο πάνω πρώτη φορά μαζί με τα δύο fleece. Έσκασα! Όταν κατέβαινα άνοιγα αεραγωγους απο την φλούδα! Εκείνη την ημέρα θυμάμαι ότι ήμουν πάνω στον παππού και έβγαλα το ένα χέρι απο το γάντι για να βγάλω καμιά φωτό. Το χέρι μου εκανε ένα τέταρτο να συνέλθει! Είχε τρελό κρύο!

Όσο αναφορά το κάτω μέρος, να προτιμάς πάντοτε σαλοπέτες που δεν έχουν επένδυση. Αν κρυώνεις να φοράς απο μέσα μία ισοθερμική σκελέα και είσαι εντάξει!

Να προσέχεις πάντοτε τα θερμοεσώρουχο που πέρνεις τι προδιαγραφές έχουν. Πάντοτε πάνω τα καλά ρούχα αναφέρουν για τι συνθήκες προορίζονται. Εγώ για καράδειγμα έχω ένα North Face γι ήπιες συνθήκες και ένα odlo για λίγο πιο extreme συνθήκες. Δεν περίμενα ότι θα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά! Το odlo είναι πολύ πιο ζεστό!

Τώρα όσο αναφορά το κοστολόγιο, χονδρικά, θερμοεσώρουχο 50 ευρώ, ένα καλό fleece 100άρι έχει 80-90 ευρώ, ένα windstopper έχει 220 και μία φλούδα τριών εποχών έχει 200 ευρώ (οι πολύ καλές). Σύνολο: 560 ευρώ! Να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις πολύ καλύτερο ντύσιμο όμως απο αυτά τα ρούχα spyder, dainese που είναι μονοκόματα. Επιπλέον θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για άλλες δραστηριότητες και όχι μόνο για να κάνεις σκι.

 

Τώρα όσο αναφορά την συντήρηση των ρούχων που έθιξε και ο Χρήστος Λάππας. Τα ρούχα αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να πλένονται συχνά αν και στα καρτελάκια που οι περισσότεροι πετάνε όπως μάλλον πέταξε και ο Χρήστος θα έβλεπε ότι το ρούχο έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής και αναφέρεται μέσα χαρακτηριστικά ότι μπορείτε να το πλένετε και να το φοράτε διαρκώς για πολλά χρόνια. Μάλιστα στην φλούδα μου αναφέρει ότι μπορώ να την πλένω στο πλυντήριο χωρίς πρόβλημα. Δεν την έβαλα βέβαια ποτε! Η North Face βγάζει καλά ρουχαλάκια γενικότερα και ταιριάζουν απόλυτα σε κάποιον που ασχολείται με το βουνό αλλά δεν τον ενδιαφέρει και το απόλυτα τεχνικό ρούχο. Χρήστο πάνε πίσω το ρούχο. Θα στο αντικαταστήσουν!

Πάντως εγώ συνηστώ τα ρούχα να μην τα πλένετε χωρίς λόγο, παρα μόνο όταν χρειάζεται, και να τα πλένετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ και με πολύ λίγο απορρυπαντικό αν δεν έχετε το ειδικό απορρυπαντικό που συνύσταται. Τα ρούχα αυτά είναι εξοπλισμός! Δεν είναι απλά ρούχα. Προστατεύστε τα μετά την χρήση αποθηκεύοντας τα σε μέρος που δεν έχει κάπνα απο τσιγάρα και γενικά μυρωδιές γιατί κολλάνε πάνω στο ρούχο και χαλάνε το υλικό (έτσι λένε).

 

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να πλένετε το θερμοεσώρουχο κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε έστω και λίγο! Αν δεν το πλύνετε δεν θα δουλέψει. Θα πρέπει να είναι πάντοτε καθαρό για να δουλεύει. Φυσικά το πλένουμε και αυτό στο χέρι με λίγο απορρυπαντικό και δροσερό νεράκι ;-)

 

Ουφ! Αυτά.

 

Χάρης

Edited by gargalatas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ'αρχήν Χάρη σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Πάντα όταν κάνω σκι φοράω ισοθερμικά εσώρουχα.Από μπλούζες έχω 2 ίδιες Helly Hansen της σειράς Dry που με κρατάνε πάντα ζεστό και στεγνό και μια της trespass πιο χοντρή. Έχω και το αντίστοιχο κολάν της HH αλλά το φόρεσα μόνο στο Bansko που είχε πιο πολύ κρύο. Πάνω από το ισοθερμικό φοράω μόνο το μπουφάν (με φλις επένδυση) και είμαι ΟΚ. Μόνο σε θερμοκρασία πολύ κάτω του μηδενός θα βάλω και άλλο φλις από μέσα, δηλ. στην Ελλάδα σχεδόν ποτέ. Το μόνο σημείο που συνήθως κρυώνω όταν φυσάει πολύ είναι το πρόσωπο (πραγματικά νομίζω πως θα μου πέσει η μύτη) και φέτος λέω αντί για σκουφί να φοράω μπαλακλάβα στα πολλά κρύα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Θα κοιτάξω πάντως για καμιά καλή μεμβράνη(20000+ διαπνοή,αδιαβροχοποίηση) όπως ειπε και ο Nickel, γιατί και ως αρχάριος η επαφή μου με το χιόνι είναι πολλές φορές ιδιαίτερα στενή... <_<

 

@Nickel πήγα στο Μαρούσι, στο Αίθριο και ένα μαγαζί για σκι που βρήκα είναι κλειστό από την άνοιξη. Μήπως έχει κι άλλο και δεν το είδα? Ρώτησα έναν τύπο εκεί και μου είπε πως δεν υπάρχει άλλο στο εμπορικό. <_<

 

Πάνος

Edited by PID

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πανο το μαγαζι ειναι στον οροφο.

 

Στο κεφαλι καλα ειναι να φοραμε μπαλακλαβα και κρανος <_< Τουλαχιστον εμεις ετσι κανουμε οικογενειακως <_<

 

Φιλικα

 

ΜακηςΜ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία, θα ξαναπεράσω αύριο! Σ'ευχαριστώ Μάκη <_<

Κράνος δεν έχω βάλει ποτέ αλλά πρέπει να πάρω ένα. Είναι όντως απαραίτητο!

 

Πάνος

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ωραία, θα ξαναπεράσω αύριο! Σ'ευχαριστώ Μάκη :)

Κράνος δεν έχω βάλει ποτέ αλλά πρέπει να πάρω ένα. Είναι όντως απαραίτητο!

 

Πάνος

Πριν πας φιλε μου κανε του ενα τηλ.,6944357390 γιατι συνηθως αργει να παει τα πρωινα ο "τουριστακος μας",βλεπεις ειναι ακομα

καλοκαιρι!!!!!! ;)

Το καταστηματα του λειτουργει αυστηρα ωρες καταστηματων,ΠΛΕΟΝ!!!!! ;)


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η μπαλακλάβα ειναι καλη για το κρύο αλλα οχι και το καλυτερο για τον ορίζοντα ορασης του σκιερ. Πολλές φορές στο παρελθόν εχει γινει αιτιο ατυχημάτων. Εάν ο σκιέρ φοράει κράνος, μάσκα και κασκόλ ή buff δεν έχει κανένα πρόβλημα με το κρύο.

Τα καινουργια κράνη που πληρούν τα διεθνή πρότυπα, εκτός των κανόνων ασφαλείας, υπάρχουν και κανόνες γωνίας ορασης που πρέπει επίσης να τηρουν.

 

Τη λυση layers την βρίσκω καλυτερη και με εχει βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ειδικά στην Ελλάδα που μπορεί το πρωί να εχει -15 και το μεσημέρι πάνω απο το 0, η λυση αυτή εξυπηρετεί καλυτερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oι μεβράνες βέβαια είναι λίγο παραπάνω ακριβές απο τα "σκι μπουφάν" και με σωστά "συμπληρώματα" θα είσαι τελεια αφου μπορείς να προσθαφαιρείς ρούχα αναλογα.

Ειδικά για έντονες καταστάσεις εκτός πιστας,ορειβατικό,μεγαλα χιονοδρομικά είναι η καλυτερη λυση ,σκοπός στα ρούχα είναι να μην ιδρώνεις γιατί μετά αρχίζει το κρύο :) ,για βουνά όπως ο Παρνασσός που πιο πολύ είσαι σταματημενος στο καρεκλάκι ή στην ουρά παρα κανεις σκι ένα μπουφάν με επενδυση είναι μια χαρά... μέχρι τον Μάρτιο που αρχίζει το καλοκαίρι :P

 

 

Mπαλακλάβα/full face έχω φορέσει μόνο σε extreme κρύο με πολύ αέρα κάτω απο -30°C και αυτό ήταν μισό μισό fleece στον λαιμό και ελαστική φλούδα windstopper στο πρόσωπο γενικός της αποφευγω όσο μπορώ, με το που σταματάς οι υδρατμοί θαμπώνουν μάσκες,γυαλιά.... στο stAnton είχε φτασει στο σημείο να παγώνει ο υδρατμός στην μάσκα και την κατέστρεψα ξύνοντας την να καθαρισει ο πάγος... :P

άσε που άμα είσαι αξύριστος νιώθεις σαν να φοράς γυαλλόχαρτο και αμα ιδρώσεις κιόλας η αίσθηση είναι μοναδική ,mpliax

Ενα καλό σκουφί (σαν του συλλόγου) ή ένα κράνος θα κρατάει το τριχωτό της κεφαλής μια χαρά ζεστό :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν κρυώνεις στο πρόσωπο η καλύτερη λύση είναι με διαφορά μια μάσκα νεοπρενίου. Έχω δοκιμάσει buff διαφόρων ειδών, fleece κτλ αλλά τίποτα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Δεν παγώνει, δεν κρατάει δυσάρεστες οσμές μέσα στη μέρα και κυρίως δεν προκαλεί θάμπωμα στη μάσκα του σκι. Άνετο αρκετά για να ξεχνάς ότι το φοράς. Είχα πάρει μια πριν κάνα δυο χρόνια από Δημητριάδη αλλά θα βρεις και αλλού.

 

facemask-half-composite.jpg


white fluffy stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Alexis c
      Alexis c
      (63 years old)
    2. petroskavala
      petroskavala
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...