Jump to content
MakisM

Οικονομική (και όχι μόνο) κρίση

Recommended Posts

Δικο σου η το βρηκες καπου?

 

Καποτε πρεπει να σταματησει η διαδοση τετοιων Hoax...... Ελεος....... Κυκλοφορουν κατα δεκαδες στο Νετ, ειναι ανυπογραφα, τα περισσοτερα ατεκμηριωτα..... και προιον κυριως των μεγαλων κοματων που δεν θελουν να χασουν ουτε 1 φασολι απο το σακουλι.......

 

Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ολων των Πολιτων να πανε να ψηφισουν!!!! Το ΤΙ θα ψηφισουν ειναι καθαρα δικο τους θεμα. Οποιος δεν παει να ψηφισει, ΔΕΝ εχει δικαιωμα μετα ουτε να γκρινιαζει ουτε να διαμαρτυρεται... Ετσι ειναι η ζωη, εχει Υποχρεωσεις και Δικαιωματα......

 

Ψηφειστε αυτο που σας εκφραζει ΟΤΙ και να ειναι αυτο και μην ψαρωνετε με κειμενα οπως τα παραπανω.......

  • Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ποσοστό υπολογίζεται πάντα επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Γι'αυτό ψήφος διαμαρτυρίας δεν είναι το άκυρο, το λευκό ή η αποχή. Γιατί η ψήφος διαμαρτυρίας δεν είναι η αποχή της παραλίας και του φραπέ, η ψήφος του δεν βαριέσαι να κάνουμε πλάκα. Το λευκό δηλώνει άγνοια και αποδοχή αυτού που θα ψηφήσουν οι περισσότεροι. Το άκυρο είναι για αυτούς που ψηφίζουν λανθασμένα-αντικανονικά, είτε συνειδητά είτε όχι, η αποχή είναι για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται.

Η ψήφος σε κόμμα κάτω του 3%, δεν πάει χαμένη, φυσικά και καταγράφεται ως ποσοστό, απλά ο συνδυασμός δεν παίρνει έδρες και κατά την γνώμη μου ορθώς.

Το εκλογικό σύστημα είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα, όπως άλλωστε και ο τρόπος σχηματισμού κυβέρνησης και το σύστημα διακυβέρνησης.

Το "δωράκι" των 50 εδρών, σε κάθε εκλογές εφαρμόζεται με κάποια αναλογία με διαφορετικό τρόπο. Μάλλον με το σημερινό σύστημα σε σχέση με αυτά που είχαμε τα τελευταία 35 χρόνια εξασφαλίζεται μεγαλύτερη συμμετοχή διαφορετικών συνδυασμών στην Βουλή, κάτι που από την εμπειρία και εκ των υστέρων έδειξε ότι δεν βοήθησε και πολύ τις δημοκρατίες. Διότι στην ώριμη δημοκρατία έχεις κυβέρνηση και όχι μπαχαλάκηδες.

Επίσης με το σημερινό σύστημα ο πρώτος δυσκολεύεται περισσότερο σε σχηματισμό κυβέρνησης σε σχέση με παλιότερα, κάτι που δεν μου πολυαρέσει διότι δίνει στον κάθε εξτρεμιστή σοβαρές δυνατότητες επηρεασμού.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, όσο περισσότεροι συνδυασμοί πάρουν πάνω από 3 % (και δεν είναι λίγοι αυτοί που φλερτάρουν το όριο), τόσο δυσκολότερα θα πάρει αυτοδυναμία ο 1ος και τόσο δυσκολότερα θα μπορέσει ακόμα και με τον 2ο να κάνει κυβέρνηση.

Αν μπούνε λιγότερα κόμματα στην βουλή, τότε το πιθανότερο σενάριο (αναλόγως των ποσοστών βέβαια) είναι η βαρύτητα της βουλευτικής δύναμης του 2ου να είναι ανάλογη με του 3ου και του 4ου και του 5ου, αφού όποιος και αν συμφωνήσει με τον 1ο κάνει κυβέρνηση.

Σκοπός δεν είναι η κατήχηση του τι θα ψηφήσει ο καθένας, αλλά η ερμηνεία της νομοθεσίας και του συστήματος ώστε ο καθένας να επιλέξει ανάλογα με το σκοπό που επιθυμεί και τις ιδέες του. Και επειδή πάει λίγο να κομματικοποιηθεί το νήμα, ας προσπαθήσουμε να μην το κάνουμε.

Βλέποντας από τα τελευταία 2 χρόνια και εκτιμώντας που είμαστας πριν 2 χρόνια και που είμαστε τώρα, ακόμα και "ισχυρή" αυτοδυναμία μπορεί να αποδειχθεί εντελλώς ανισχυρη, ως εκ τούτου απαιτείται ωριμότητα που δυστυχώς δεν την βλέπω και γι'αυτό δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος, φοβάμαι ανεξαρτήτως αποτελέσματος.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να προσθέσω στα παραπάνω οτι, στο θέμα της κατ' επιλογήν αποχής πρέπει να καταλάβουν όσοι αρνούνται να πάνε να ψηφίσουν πως, κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε σημείο να εκλέξει κυβέρνηση μία μικρή μειοψηφία της χώρας. Δηλαδή, να πάνε για ψήφο π.χ. πεντακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι και οι υπόλοιποι εννέα εκατομύρια να ψάχνονται μετά...

 

Επίσης, καλός και εύκολος είναι ο αναθεματισμός και η ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά τουλάχιστον να έχουμε τον νού μας, μήπως με αυτή την τακτική δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα απ' ότι ήδη έχουμε.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγη σημασία έχει αν είναι δικό μου ή όχι. Για τα πρακτικά δεν είναι δικό μου, μου το έστειλαν.

 

Παρόλα αυτά είναι σωστότατο και κατ' ερμηνεία του εκλογικού νόμου. Επειδή επίσης μιλάτε και για ανυπόγραφα, ορίστε και ένα υπογεγραμμένο http://www.koutipandoras.gr/?p=17180.

 

Σταματήστε να διαβάζεται ένα και να καταλαβαίνετε 100. Σας παραθέτω παρακάτω και τον εκλογικό νόμο. Σε αντίθεση με τις πολλές αρλούμπες που γράφονται εδώ, πριν ποστάρω κάτι το διερευνώ.

 

Στο προκείμενο τώρα, η αντίληψη του παραπάνω κειμένου είναι -μάλλον- υποκειμενική από ότι φάνηκε. H αφορμή μου, ήταν η γνωστοποίηση του ισχύοντος εκλογικού νόμου. Δυστυχώς πάρα πολύς κόσμος -δικαιολογημένα μεν απογοητευμένος- θα διαλέξει να απέχει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημοσιεύτηκε το κείμενο. Για να τους δείξει ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ψηφίσεις, θα γυρίσει μπούμερανκ. Ότι ίσως είναι η σημαντικότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, όπως ακριβώς το λέει ο ΑΛΕΞΗΣ.

  • Επίσης πάρα πολύς κόσμος νομίζει ότι ψηφίζοντας λευκό “τραυματίζει” το σύστημα.
  • Επίσης σε αντίθεση με τον εκλογικό νόμο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ανώτερο του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας) με την απόφασή του με αριθμό 12/2005 έκρινε ότι η λευκή ψήφος δεν πρέπει να προσμετράτε υπέρ των κομμάτων όπως η άκυρη ψήφος (αλλά από πότε νόμοι και δικαστήρια έχουν σημασία στην Ψωροκώσταινα?) διαβάστε το σχόλιο anonimos λέει: 23 Απριλίου 2012 στις 16:01 κάτω από το παραπάνω Link.

Το χειρότερο δε όλων από το κείμενο είναι, η "Χαμένη ψήφος".

 

Δεν έχω καταλάβει που κολάι η ατάκα Ψηφειστε αυτο που σας εκφραζει ΟΤΙ και να ειναι αυτο και μην ψαρωνετε με κειμενα οπως τα παραπανω.......” Είπε κανείς το αντίθετο; Ακριβώς αυτό ήταν ο στόχος του κειμένου.

 

Τα υπόλοιπα περί παρότρυνσης να μην πάει να ψηφίσει ο κόσμος ή να ψηφίσει τα γνωστά κόμματα, αποδεικνύουν μόνο πόσο διαβάζετε τα όσα γράφει ο καθένας.

 

Από κομματόσκυλα ξέρω καλά….υπήρξα κάποτε ένα.

 

 

Καληνύχτα, καλό διάβασμα και προ πάντων καλό "βόλι"

 

Πηγές (μερικές και πολλές άλλες στον Γούγλη):

http://el.wikipedia.....BC.CE.BF.CF.82

 

http://www.ekloges.g...gid=1&pageid=49

 

Εκλογικός Νόμος 3231-2004.pdf

Edited by elgreco

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

 

 

http://www.pelionski.gr/

Share this post


Link to post
Share on other sites

o actor/singer με το σουπερ κοστουμι και το γυαλι το στυλατο τι ρολο βαραει;

ο ξαδερφος του βαρουφακη ειναι;


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ανέφερα και παραπάνω, έμμεσα δηλαδή μέσω των μετοχών που κατέχουν διάφορα ασφαλιστικά ταμεία (για τα οποία ψηφίζει ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών), κάποια ΑΕΙ κλπ.

 

ΥΓ Είναι ενδιαφέρον πάντως το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος (συγκεκριμένα, Μητρόπολη Ιωαννίνων) είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής.

 

Πριν 10-15 χρονια το ποσοστο της Μητροπολης Ιωαννινων ηταν στο +/-10%,σημερα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 1,5%-2%.

 

Και στην ΤτΕ βαση καταστατικου δεν μπορει το δημοσιο να εχει πανω απο το 35%.

 

 

Η διοίκηση της διορίζεται από το κοινοβούλιο. Δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη, υπάρχει ιεραρχία, κάτι σαν τον στρατό ας πούμε, όπου υπάρχει υπουργείο άμυνας και αρχηγός στρατού.

 

Οχι απολυτα.Ο Προβοπουλος,πριν γινει διοικητης ηταν καθηγητης,προεδρος Δ..Σ. στην Εμπορικη,στην Αlpha, στην Πειραιως και μετα εγινε διοικητης στην ΤτΕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οχι απολυτα.Ο Προβοπουλος,πριν γινει διοικητης ηταν καθηγητης,προεδρος Δ..Σ. στην Εμπορικη,στην Αlpha, στην Πειραιως και μετα εγινε διοικητης στην ΤτΕ.

Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Πλέον, στον ορισμό του Δτη, πρέπει να συνεναίσει και η ΕΚΤ.

Όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό και θα ήθελα καλύτερη ενημέρωση είναι στο τι είδους ανάλυση και παρέμβαση μπορεί να κάνει. Για παράδειγμα όλοι ζήσαμε τον καταιγισμό τηλεφωνικών (και όχι μόνο) πιέσεων για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, τις ατελείωτες χρηματοδοτήσεις για αγορά ακινήτων χωρίς εγγυήσεις για τα κεφάλαια που δίνει. Ενέργειες που αυξήσαν τα μικρά αλλά επισφαλή δάνεια, αλλά αυτά που έπαιρναν χρήματα από την Ευρώπη (ΕΚΤ) φτηνά για να τα κάνουμε όχι δουλειά αλλά κατανάλωση. Και αυτό ήταν κατά την γνώμη μου ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν, μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που μας δόθηκε με το ευρώ και όχι μόνο δεν την αξιοποιήσαμε αλλά την βάλαμε θηλιά. Η κατάσταση μου θυμίζει πριν την Μικρασιατική καταστροφή, που επίσης μας δόθηκε μία ιστορική ευκαιρία σαν αυτή που δεν μας είχε δοθεί για αιώνες (και δεν μας έχει ξαναδοθεί από τότε και δεν ξέρουμε αν ποτέ θα μας ξαναδοθεί). Και τότε οι εκλογές οργής (και υπεύθυνος είναι κυρίως ο λαός-κι ας έστησε κρεμάλες για να εξαγνιστεί) οδήγησαν στην καταστροφή και όταν προεκλογικά κάποιοι θα έλεγαν ότι πιθανώς θα πηγαίναμε σε καταστροφή θα τους κατηγορούσαν για καταστροφολόγους, όμως έγινε η μεγαλύτερη καταστροφή στην νεοελληνική ιστορία. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα και η ιστορία γράφεται μόνο μία φορά και όχι με τα αν του παρελθόντος, ελπίζω στο μέλλον να μην μιλάμε για μία άλλη τεράστια καταστροφή που ελοχεύει τώρα. Αλλά επανερχόμενοι στο θέμα μας, είχε ή δεν είχε ερμοδιότητα η ΤτΕ να βάλει χέρι στις εμπορικές τράπεζες, να βάλει αυστηρά κριτήρια (αν όχι να "απαγορεύσει") τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και στην χορήγηση καρτών και να διοχετεύσει την ρευστότητα ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ στην πραγματική αγορά και όχι στην χρηματοδότηση της κατανάλωσης και στις υπερχρεωμένες και ελλειματικές ΔΕΚΟ των συνδικαλιστών;


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγη σημασία έχει αν είναι δικό μου ή όχι.

 

Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.

 

Δεν έχει λίγη σημασία αν είναι δικό σου, όταν μας απευθύνεται κάποιος τρίτος, άγνωστος, διαμέσω εσένα με συνεχείς εκφράσεις τύπου "Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου". Αυτά που διαπίστωσε ο φίλος σου, δεν μας τα λέει εμάς "φιλικά", αλλά από τον τρόπο που τα λέει τα λέει έχοντας κάποιον στόχο.

Ο τόνος το ύφος και ο τρόπος λέει αρκετές ανακρίβειες λέγοντας την μισή αλήθεια. Μου θύμισε ένα παλιότερο ανέκδοτο. Σε αγώνες στις ΗΠΑ, έτρεξε ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός. Πρώτος ήρθε ο Αμερικανός και δεύτερος ο Ρώσος. Την άλλη ημέρα η Πράβδα έγραψε: σε αγώνες στις ΗΠΑ, ο Ρώσος αθλητής ήρθε δεύτερος και ο Αμερικανός μόλις προτελευταίος.

Δέχομαι την ειλικρινή σου προσέγγιση και όχι τον πολύ προσφιλή σε εμένα προσυλητισμό που έχω δεχθεί όταν ήμουν στο Πολυτεχνείο και που καταλήγει ατο συμπέρασμα:

"Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε."

Και σταματάω εδώ γιατί ακροβατώ με την κομματικοποίηση.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως θα έπρεπε να δώσουμε σημασία στην ανακοίνωση πρωτογεννούς πλεονάσματος το Α' τρίμηνο του 2012;

Περιμένω σχόλια καλά και κακά (αλλά καλοπροαίρετα) από τους γνώστες.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Πλέον, στον ορισμό του Δτη, πρέπει να συνεναίσει και η ΕΚΤ.

Όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό και θα ήθελα καλύτερη ενημέρωση είναι στο τι είδους ανάλυση και παρέμβαση μπορεί να κάνει. Για παράδειγμα όλοι ζήσαμε τον καταιγισμό τηλεφωνικών (και όχι μόνο) πιέσεων για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, τις ατελείωτες χρηματοδοτήσεις για αγορά ακινήτων χωρίς εγγυήσεις για τα κεφάλαια που δίνει. Ενέργειες που αυξήσαν τα μικρά αλλά επισφαλή δάνεια, αλλά αυτά που έπαιρναν χρήματα από την Ευρώπη (ΕΚΤ) φτηνά για να τα κάνουμε όχι δουλειά αλλά κατανάλωση. Και αυτό ήταν κατά την γνώμη μου ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν, μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που μας δόθηκε με το ευρώ και όχι μόνο δεν την αξιοποιήσαμε αλλά την βάλαμε θηλιά. Η κατάσταση μου θυμίζει πριν την Μικρασιατική καταστροφή, που επίσης μας δόθηκε μία ιστορική ευκαιρία σαν αυτή που δεν μας είχε δοθεί για αιώνες (και δεν μας έχει ξαναδοθεί από τότε και δεν ξέρουμε αν ποτέ θα μας ξαναδοθεί). Και τότε οι εκλογές οργής (και υπεύθυνος είναι κυρίως ο λαός-κι ας έστησε κρεμάλες για να εξαγνιστεί) οδήγησαν στην καταστροφή και όταν προεκλογικά κάποιοι θα έλεγαν ότι πιθανώς θα πηγαίναμε σε καταστροφή θα τους κατηγορούσαν για καταστροφολόγους, όμως έγινε η μεγαλύτερη καταστροφή στην νεοελληνική ιστορία. Και επειδή τα λόγια είναι εύκολα και η ιστορία γράφεται μόνο μία φορά και όχι με τα αν του παρελθόντος, ελπίζω στο μέλλον να μην μιλάμε για μία άλλη τεράστια καταστροφή που ελοχεύει τώρα. Αλλά επανερχόμενοι στο θέμα μας, είχε ή δεν είχε ερμοδιότητα η ΤτΕ να βάλει χέρι στις εμπορικές τράπεζες, να βάλει αυστηρά κριτήρια (αν όχι να "απαγορεύσει") τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και στην χορήγηση καρτών και να διοχετεύσει την ρευστότητα ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ στην πραγματική αγορά και όχι στην χρηματοδότηση της κατανάλωσης και στις υπερχρεωμένες και ελλειματικές ΔΕΚΟ των συνδικαλιστών;

 

Ειχε αρμοδιοτητα και θα μπορουσε και θα επρεπε να βαλει χερι.My2cents....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Πριν 10-15 χρονια το ποσοστο της Μητροπολης Ιωαννινων ηταν στο +/-10%,σημερα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 1,5%-2%.

 

Και στην ΤτΕ βαση καταστατικου δεν μπορει το δημοσιο να εχει πανω απο το 35%.

 

Οχι απολυτα.Ο Προβοπουλος,πριν γινει διοικητης ηταν καθηγητης,προεδρος Δ..Σ. στην Εμπορικη,στην Αlpha, στην Πειραιως και μετα εγινε διοικητης στην ΤτΕ.

 

Είπα να το αφήσω να περάσει ντούκου, αλλά ..... Καταρχήν το κληροδότημα δεν είναι στη Μητρόπολη Ιωαννίνων αλλά στην Κοινότητα των Ιωαννίνων. Με ποιο τσαμπουκά, θεωρεί η Μητρόπολη ότι εκπροσωπεί τους Γιαννιώτες στο σύνολο τους, δεν ξέρω (το νομικό μέρος πάντως ούτε ο Αλέκος Αλ. δεν έχει τα ούμπαλα να το αμφισβητήσει). Υποθέτω για αυτό ο Αντωνάκης φωτογραφίζεται (photoshop) μπροστά από την Αγιά Σοφιά (άνευ μιναρέδων).

 

Η ΤτΕ παλαιότερα (αλλά σε ελάχιστο βαθμό και σήμερα) δεν ήταν αμιγώς εκδοτική τράπεζα διότι εκτελούσε και εμπορικές εργασίες (δάνεια, προεξοφλήσεις, πώληση συναλλάγματος, κα). Αυτό ήταν ελληνική πατέντα :wallbash: και σχετικές αναφορές υπήρχαν σε παλαιά βιβλία νομισματικής οικονομικής (κουτόφραγκοι, πόσα έχουμε να σας διδάξουμε :yes ). Για το λόγο αυτό, οι μετοχές της ήταν εισηγμένες στο ΧΑ. Επιπλέον, στο ΔΣ της ΤτΕ υπήρχε και εκπρόσωπος των ξένων δανειστών (μην νομίζετε ότι το 2009 ήταν η πρώτη φορά που βαρέσαμε κανόνι και υπογράψαμε μνημόνιο) κατόπιν ρύθμισης (κούρεμα) των χρεών μας μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο εν λόγω εκπρόσωπος είχε δικαίωμα βέτο σε ορισμένες αποφάσεις.

 

Τέλος ο Προβόπουλος βρεθηκε στη θέση του Διοικητή διότι υπήρχε αντίρρηση να αναλάβει τη θέση του διοικητή γυναίκα (η καθηγήτρια Ε. Λουρή).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%!!!!!!!!

ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να και κάποια αχρωμάτιστα νούμερα:

 

Θεωρώντας (για το παράδειγμα) σταθερά ποσοστά των πρώτων 28% και 23% (για να δούμε πως μεταβάλλονται οι έδρες τους σε σχέση με τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων) και

α)θεωρώντας ότι οι επόμενοι 4 (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Δ.ΑΡ.) παίρνουν ποσοστά 6,7,8,9 (για να βλέπουμε την αναλογία εδρών ανά ποσοστό)

β)θεωρώντας ότι οι επόμενοι 4 (ΛΑΟΣ, Δ.Σ., ΟΙΚ., Χ.Α.) παίρνουν ποσοστό από 2,99 έως 3,00 (δηλαδή 5 περιπτώσεις για το αν μπαίνουν στην βουλή από-6 έως 10 κόμματα)

έχουμε την κατανομή εδρών:

 

......................% ΕΔΡ

ΝΔ.................28 ... 136 -- 133 -- 130 -- 128 .. 125

ΠΑΣΟΚ..........23 ... 71 -- .. 68 -- .. 66 -- .. 64 .. .. 62

ΣΥΝΟΛΟ..............207 -- 201 -- 196 -- 192 .. 187

 

Α1..................9 ... 28 -- .. 27 -- .. 26 -- .. 25 .. .. 24

Α2..................8 ... 25 -- .. 24 -- .. 23 -- .. 22 .. .. 22

Α3..................7 ... 22 -- .. 21 -- .. 20 -- .. 20 .. .. 19

Α4..................6 ... 18 -- .. 18 -- .. 17 -- .. 17 .. .. 16

 

Β1.............................0 -- .. 9 -- .. 9 -- .. 8 .. .. 8

Β2.............................0 -- .. 0 -- .. 9 -- .. 8 .. .. 8

Β3.............................0 -- .. 0 -- .. 0 -- ... 8 .. .. 8

Β4.............................0 -- .. 0 -- .. 0 -- .. 8 .. .. 8

 

 

Αν αφαιρούσαμε από 1% από τους 4 τελευταίους, ώστε να πάρουν 2% και να μην μπουν με διαφορά στην Βουλή και αυτό το 4% το δώσουμε στον 3ο και πάρει αντί για 9%, 13%, τότε η κατανομή εδρών γίνεται ως εξής: 132,68 (ΣΥΝΟΛΟ 200), 38,23,21,18.

Ως εκ τούτου η πραγματική μείωση εδρών των 2 "μεγάλων" θα υλοποιηθεί μόνο με την αύξηση των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή και όχι με την ενίσχυση του 3ου ή του 4ου.

Edited by mil
  • Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

mil, πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση. Η διαφορά από τα 6 στα 10 κομματα, στερει απο τα πρωτα 6, 32 εδρες (4 επιπλεον κομματα επι 8 εδρες). Η απωλεια ομως του πρωτου κομματος, που κατειχε περιπου το 45% των εδρων (136/300), ειναι μονο 11 εδρες (ενω με βαση το 45% θα επρεπε να ειναι 14-15). Ετσι η επιδραση της εισοδου περισσοτερων κομματων μειωνεται για τον πρωτο, παραμενοντας φυσικα και παλι, οπως εγραψες, πολυ μεγαλυτερη απο την περιπτωση να δοθει αυτο το 4% της Β' ομαδας (πολυ δε περισσοτερο το 0,04% απο το 2,99% στο 3%), στο 3ο κομμα.

Edited by kantoniou

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η απωλεια ομως του πρωτου κομματος, που κατειχε περιπου το 45% των εδρων (136/300), ειναι μονο 11 εδρες (ενω με βαση το 45% θα επρεπε να ειναι 14-15)

Ο λόγος είναι το "+50" έδρες στον 1ο.

Βέβαια τα ποσοστά είναι εικονικά, έβαλα λίγο πιο μεγάλα (από τις προσωπικές εκτιμήσεις) για τον 1ο και 2ο και λίγο πιο μικρά για τον Α1 και Α2, αν και η κατάσταση είναι εντελώς ρευστή και δεν θα εκπλαγώ ακόμα και αν δω αποτελέσματα προς την αντίθετη τάση από αυτή που εκτιμώ. Ενώ το πιθανότερο είναι Βουλή 8 κομμάτων, όμως είναι τόσο κοντά και η 6κομματική ή η 10 κομματική Βουλή. Πάντως ιστορικά, η προηγούμενη 10κομματική Βουλή οδήγησε σε δικτατορία.

Το παράδοξο είναι ότι με την είσοδο και των τεσσάρων Β στην Βουλή, η απώλεια των Α είναι σχετικά μικρή, άνευ σημασίας πρακτικά στην επιρροή τους (εκτός και αν πέσει κάποιος συμπτωματικός συνδυασμός αποτελεσμάτων), ενώ οι αντίθετες καταβολές της κατηγορίας Β πρακτικά πολύ δύσκολα θα δώσει λύση σε αδιέξοδο, αποδυναμώνει όμως συγκριτικά την δυναμική των πρώτων, μιας και το άθροισμα των 170-180 εδρών φαντάζει δύσκολος στόχος. Την αποδυνάμωση της κατηγορίας Β, την έχει ως στόχο ο 3ος (κυρίως) και ο 4ος, αφού ήδη στοχεύουν στις επόμενες εκλογές.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευρωπαϊκή Ένωση ή Τρίτος Κόσμος

 

 

 

 

ee_exit.jpg

 

 

Των Θανάση Μαυρίδη - Σταμάτη Ζαχαρού

 

Σε αυτές τις εκλογές το ερώτημα δεν είναι, όπως στο παρελθόν, Αριστερά ή Δεξιά, λιγότερο ή περισσότερο κοινωνικό κράτος. Τα πράγματα για τον Έλληνα ψηφοφόρο είναι πιο ξεκάθαρα: Καλείται να απαντήσει αν επιθυμεί να συνεχίσει να ζει σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ή αν έχει νοσταλγήσει την Ελλάδα των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60.

 

Είναι βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή πορεία απαιτεί θυσίες. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να σημαίνει για τη χώρα η... άλλη λύση κι αν υπάρχει, εντέλει, «άλλη λύση».

 

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει τους αντιμνημονιακούς να ζητούν την καύση του Μνημονίου στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης, αλλά δεν έχουμε ακούσει ποια θα είναι η λύση από εκεί και πέρα. Πώς θα είναι η καθημερινότητά μας έξω από την Ευρώπη και έξω από το ευρώ...

 

«Ευρώπη ή Τρίτος Κόσμος;». Μπορεί η αγανάκτηση του κόσμου να είναι έκδηλη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα «ατυχήματα». Η επιλογή της Κυριακής θα σημαδέψει την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Η ψήφος δεν προσφέρεται για χαβαλέ. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι έχουν ήδη υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης και ότι δεν έχουν πλέον κάτι να χάσουν. Κάνουν λάθος.

 

Ο εφιάλτης μιας τριτοκοσμικής Ελλάδας δεν μπορεί να συγκριθεί με τα... δεινά του Μνημονίου.

 

Εκτός κι αν φορτώνει κανείς στο Μνημόνιο την αδυναμία του πολιτικού κόσμου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας να αντιμετωπίσουν ένα κράτος παμφάγο, που αυτήν την ώρα απειλεί με ολοκαύτωμα ολόκληρη την κοινωνία.

 

Ο θυμός

 

Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση υπήρχε ένα στοιχείο που εύκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει ότι θα έκανε τη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις: ο θυμός. Όλοι ήταν θυμωμένοι. Για κάποιον δικό του λόγο, ο καθένας βγήκε στην αρένα αποφασισμένος να εκφράσει κάπως τον θυμό του.

 

Γιατί είναι θυμωμένος; Επειδή η κρίση τον οδήγησε στην ανεργία. Ή του έκλεισε την επιχείρηση. Είναι επαρκείς λόγοι για να είναι κανείς θυμωμένος. Θα προσθέταμε και την αδυναμία της κοινωνίας και του κράτους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

 

Αλλά υπήρξαν κι άλλοι που δήλωσαν αγανακτισμένοι: Δημόσιοι υπάλληλοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Αλλά και άλλοι: Κάποιοι διότι έχασαν στον Εμφύλιο πριν από μισό και πλέον αιώνα και κάποιοι άλλοι επειδή δεν ζούμε ακόμη σε καθεστώς Εμφυλίου. Ποιος είπε ότι η κρίση είναι μόνο οικονομική;

 

Αυτός ο θυμός, λοιπόν, είναι χρήσιμος στον βαθμό που μπορεί να δείξει στους πολιτικούς ότι οι Έλληνες δεν είναι πλέον ανεκτικοί σε πρακτικές Μαυρογιαλούρου. Το ίδιο συναίσθημα, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις τη χώρα, αν παραμείνει απλώς και μόνο ως κίνημα διαμαρτυρίας.

 

Κι η αλήθεια είναι ότι ο μέσος ψηφοφόρος δείχνει διατεθειμένος να μετατραπεί σε τιμωρό, αλλά δεν έχει, αντίθετα, την παραμικρή διάθεση για αυτοκριτική. Κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο σημείο των ημερών μας...

 

Ο θάνατος του μεσαίου χώρου;

 

Ο μεσαίος χώρος είναι κυρίως αυτός που υπέστη τις συνέπειες της κρίσης. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μεσαίος χώρος ήταν εκείνος που αναπτύχθηκε σημαντικά στις προηγούμενες δεκαετίες. Δυστυχώς, όμως, και παρά την κοινωνική αναταραχή που προηγήθηκε των εκλογών, δεν προέκυψε κάποιο νέο μεγάλο κοινωνικοπολιτικό ρεύμα. Αυτά που ευνοήθηκαν ήταν τα άκρα και τα κόμματα που τα εκφράζουν.

 

Μάλιστα, ήταν τόση η δυναμική της... άρνησης, που αρκετοί επέλεξαν να αλλάξουν τη ρητορεία τους και να σκληρύνουν τη στάση τους, για να επωφεληθούν από το «ρεύμα», χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πυροδοτούν μια έκρυθμη κατάσταση για τη χώρα.

 

Την ίδια ρήση ασπάζονται, φυσικά, και οι πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων «εξουσίας», καθώς βλέπουν (έστω δημοσκοπικά) την επιρροή τους να περιορίζεται. Όσοι προσδοκούσαν ότι οι επιφανείς πολιτικοί θα άλλαζαν απόψεις και συμπεριφορές μάλλον διαψεύδονται. Μπορεί η εποχή να μην προσφέρεται για καλλιέργεια «ελπίδας», αλλά οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, αυξήσεις και... προσλήψεις δεν λείπουν, παρότι το αναθεωρημένο Μνημόνιο αναφέρει ρητώς τι θα συμβεί.

 

Ο συνδυασμός της χαμηλής ποιότητας του πολιτικού προσωπικού με την αύξηση των ακραίων απόψεων δημιουργεί αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ αβεβαιότητας που προκαλεί νευρικό κλονισμό στις αγορές και, βεβαίως, κρατά τη χώρα δέσμια ενός εκλογικού αποτελέσματος.

 

Η επιλογή

 

Η ώρα της απόφασης έφτασε και οι ψηφοφόροι αμφιταλαντεύονται μεταξύ θυμού και λογικής. Κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει τον κόσμο για τις επιλογές του. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά μεταξύ του τυφλού θυμού και της ορθολογικής προσέγγισης της ψήφου.

 

Είναι διαφορετικό να υποχρεώσεις το πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί λαοί, και διαφορετικό να δημιουργήσεις πόλους ισχύος που διέπονται από φανατισμό, λαϊκισμό ή απλή βλακεία...

 

Οι ίδιοι πολίτες που για δεκαετίες ψήφιζαν «μονοκούκκι» δικομματισμό τώρα απειλούν ότι θα τον «μαυρίσουν». Δεν θα υπήρχε αντίρρηση, αν οι εναλλακτικές ήταν υπαρκτές. Τα περισσότερα κόμματα, όμως, δεν έχουν σαφείς θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της χρεοκοπίας. Ζητούν απλώς την ψήφο διαμαρτυρίας, χωρίς να διευκρινίζουν γιατί θέλουν νομή στην εξουσία.

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της Παρασκευής 4 Μαΐου

 

 

Πηγή:www.capital.gr

 

http://www.capital.g....asp?id=1490413

  • Like 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικα μας..... το μονο σιγουρο ειναι οτι σε μερικες μερες αυτοι που ψηφισαν οτι ψηφισαν ( Τσιπρα- Χ.Α. κτλ) παλι θα γκρινιαζουν οτι τους εξαπατησαν και φυσικα για ακομη μια φορα θα φταινε ΟΛΟΙ οι αλλοι εκτος αυτων.........


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό αλλά γιατί αποκλείεται να υπάρχει ο "τρίτος" δρόμος;;;;

 

Από το αποτέλεσμα των εκλογών, ένα είναι το σίγουρο: Ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, ΝΙΩΘΕΙ τουλάχιστον ότι δεν έχει τίποτα να χάσει...

 

Το ερώτημα είναι: Έχουν τα κόμματα την ωριμότητα να συνειδητοποιήσουν ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η συνεργασία των τριών τουλάχιστον μεγάλων κομμάτων;

 

Ότι το αίτημα του λαού είναι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και η επανάληψή τους δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μας αλλά ούτε και σε επίπεδο μικροκομματικού συμφέροντος;

 

Προσωπικά είμαι ανήσυχη όπως όλοι, αλλά βαθιά μέσα μου αισιοδοξώ ότι ο Συνασπισμός θα έχει την ευφυία και την ευελιξία να συνειδητοποιήσει ότι είναι η μοναδική του ευκαιρία να αναλάβει σχεδόν εξίσου τη διακυβέρνηση της χώρας και θα κάνει το παν για να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα αφήσει τους ρομαντισμούς περί κυβέρνησης αριστεράς που είναι το παντελώς άτοπο μιά και αυτή η επιλογή ισοδυναμεί στην πράξη με την καταδίκη μας, την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την Ευρώπη.


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό αλλά γιατί αποκλείεται να υπάρχει ο "τρίτος" δρόμος;;;;

...................το παντελώς άτοπο μιά και αυτή η επιλογή ισοδυναμεί στην πράξη με την καταδίκη μας, την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την Ευρώπη.

 

Η πρακτική των 2 (πρώην) μεγάλων είναι να πάρω την εξουσία ΤΩΡΑ, ανεξαρτήτως κόστους. Γι'αυτό και έγιναν τώρα εκλογές. Και μπροστά στα προδοκόμενα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ωφέλη δεν έχουν (στο παρελθόν) σταματήσει να ρισκάρουν παίζοντας με την Ελλάδα. Άλλωστε για να γίνει το πανηγυράκι ξοδεύτηκαν 100 εκ., όταν κόβουμε συντάξεις. Λεφτά για την δημοκρατία υπάρχουν.....

http://www.nooz.gr/g...es-na-fovointai

Δείτε τα βιντεάκια, βέβαια πρώτα να σηκωθείτε όρθιοι.

 

Η νοοτροπία του 2ου πλέον, εμφανίζεται η ίδια, πίσω από τα ξύλινα λόγια που δικαιολογούν την άρνηση.

Τι θα έγινε που θα αλλάξει αυτή την νοοτροπία;

http://news.in.gr/ec...?aid=1231194638

 

Απ'ότι φαίνεται μόνο μία εθνική καταστροφή θα βρει πάτο.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλέξη τί περιμένεις να μας πει η GS?

 

Όχι ότι στο συγκεκριμένο άρθρο γράφει κάτι παράλογο, αλλά ο ρόλος, ειδικά της εν λόγω Τράπεζας, γενικά στα Ευρωπαϊκά πράγματα, αμφισβητείται ευρύτατα και η βαρύτητα του λόγου της είναι αντίστοιχα περιορισμένη.


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό αλλά γιατί αποκλείεται να υπάρχει ο "τρίτος" δρόμος;;;;

 

Από το αποτέλεσμα των εκλογών, ένα είναι το σίγουρο: Ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, ΝΙΩΘΕΙ τουλάχιστον ότι δεν έχει τίποτα να χάσει...

 

Το ερώτημα είναι: Έχουν τα κόμματα την ωριμότητα να συνειδητοποιήσουν ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η συνεργασία των τριών τουλάχιστον μεγάλων κομμάτων;

 

Ότι το αίτημα του λαού είναι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και η επανάληψή τους δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μας αλλά ούτε και σε επίπεδο μικροκομματικού συμφέροντος;

 

Προσωπικά είμαι ανήσυχη όπως όλοι, αλλά βαθιά μέσα μου αισιοδοξώ ότι ο Συνασπισμός θα έχει την ευφυία και την ευελιξία να συνειδητοποιήσει ότι είναι η μοναδική του ευκαιρία να αναλάβει σχεδόν εξίσου τη διακυβέρνηση της χώρας και θα κάνει το παν για να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα αφήσει τους ρομαντισμούς περί κυβέρνησης αριστεράς που είναι το παντελώς άτοπο μιά και αυτή η επιλογή ισοδυναμεί στην πράξη με την καταδίκη μας, την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την Ευρώπη.

 

Νομιζω οτι αδικα αισιοδοξεις....... Εδω δεν μπορει να συνεργαστει με τα υπολοιπα "αριστερα" κομματα θα συνεργαστει με τους 2???.....

 

Επίσης σου υπενθιμιζω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κομματων.... Ο έλεγχος των οποιων απο τον Τσιπρα ειναι καθαρα φαινομενικος........ Απλα τωρα εχουν γλυκαθει...... Σε λιγο καιρο θα αποκαλυφθει το πραγματικο τους προσωπο.....

 

Νομιζω οτι τα χειροτερα ερχονται...........


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλα τα σενάρια ήταν απαισιόδοξα για την αγορά και επιβεβαιώθηκαν.

 

Παρόλα αυτά, έχουμε ακόμα περιθώρια να γίνουν πιο άσχημα τα πράγματα:

 

  • Like 1

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλα τα σενάρια ήταν απαισιόδοξα για την αγορά και επιβεβαιώθηκαν.

 

Παρόλα αυτά, έχουμε ακόμα περιθώρια να γίνουν πιο άσχημα τα πράγματα:

 

http://youtu.be/UHY0tPTRadM

 

"Oταν λέμε όλοι.....εννοούμε όλοι"....κατά το γνωστό διαφημιστικό σπότ :D :D ....

 

Γλέντα τους καλά Μιχαλολιάκο :popo: .....

Edited by porfirio

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...