Jump to content
mankaragian

ποιό είναι το κατάλληλο μήκος σκι;;

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.Είμαι καινούργιο μέλος στο forum αυτό.Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το ιδανικό μήκος σκι για μένα γιατί θέλω να πάρω καινούργια.Είμαι 1,77 και 70 περίπου κιλά.Κάνω πάνω από 6 χρόνια σκι συστηματικά κάθε χρόνο οπότε καταλαβαίνεται πως θα ήθελα σκι για εντός-εκτός πίστας αλλά και freestyle αν μπορώ να το πω αυτο.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Πρέπει να προσδιορίσεις τι θέλεις να κάνεις με το πέδιλό σου. Κανένα πέδιλο δεν τα κάνει όλα άριστα, και πίστα και εκτός και freestyle. Πού θέλεις να δώσεις έμφαση;

Kοίτα, ένα πέδιλο που να τα κάνει όλα και καλά όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει....

Με άλλο σκι θα καρβάρεις με το σκουλαρίκι στο χιόνι, και με άλλο σκι θα πετάς στα απάτητα....

Γνώμη μου είναι από την στιγμή που είσαι πορωμένος με το σκι να αγοράσεις 2 πεδιλα....

Ενα για εντός και ένα για εκτός....τώρα πιο θα αγοράσεις πρώτο εσύ ξέρεις καλύτερα....

Πάντως οι περισσότεροι εδώ μεσα καπως έτσι το έχουμε κανει.....

Προσωπικά για πιστοημέρες έχω τα Rossignol Z9 και για χαβαλοαπατητοππουδροημέρες έχω τα πεδιλάκια της υπογραφής μου.....

Φιλικά

Σπύρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Kαλώς ήρθες.

Και εγώ από το post σου κατάλαβα ότι ζητάς ένα πέδιλο που να κάνει όλα τέλεια. Και εγώ το ίδιο ακριβώς ψάχνω αλλά δεν υπάρχει. Κάπου πρέπει να βάλεις προτεραιότητα αλλιώς δύο πέδιλα.

To πέδιλο που έβαλες θα τα κάνει όλα αλλά...μέτρια, εκτός από άλματα και πάρκο που θα τα κάνει...πολύ καλά

Ταυτόχρονο post με porfirio :)

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παιδιά κατάλαβα πάνω κάτω τι μου λέτε.Κατ'αρχην ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα.

Κατέληξα στην εξής απόφαση.Επειδή σκι κάνω στο χ.κ.Βασιλίτσας Γρεβενών,δεν έχω πάει να κάνω σκι κάπου αλλού,κατάλαβα πως τα σκι που πρέπει να πάρς είναι καπου στο 60% πίστα-40% απάτητο να με βοηθούν όμως στα άλματα και στα freestyle κόλπα.Καταλαβαίνετε ελπίζω.

Αν θέλετε κάτι άλλο να σας πω για μένα και να βγάλετε περισσότερα συμπεράσματα πείτε μου.

Kαλώς ήρθες.

Και εγώ από το post σου κατάλαβα ότι ζητάς ένα πέδιλο που να κάνει όλα τέλεια. Και εγώ το ίδιο ακριβώς ψάχνω αλλά δεν υπάρχει. Κάπου πρέπει να βάλεις προτεραιότητα αλλιώς δύο πέδιλα.

To πέδιλο που έβαλες θα τα κάνει όλα αλλά...μέτρια, εκτός από άλματα και πάρκο που θα τα κάνει...πολύ καλά

Ταυτόχρονο post με porfirio :)

Ωραία,χαίρομαι αλλά το ύψος μου είναι 1,77 και το βάρος μου γύρω στα 70 κιλά.

Είναι καλό πέδιλο για μένα αυτό???Αν ναι με ποιά δέστρα να το συνδιάσω σε περίπτωση που δεν μου δίνει???

Edited by mankaragian

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη πέρα απ' αυτό που είπαν τα παιδιά...

Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνεις διαφέρουν και τα ύψη.Αν θα πας σε freeride πρέπει να επιλέξεις κάτι πιο ψηλό από σένα (διορθώστε με αν κάνω λάθος).Αντιθέτως, αν θες για πάρκο τότε πρέπει να πας σε κάτι ανάλογο του ύψους σου.

Πιο κοντά=πιο ελαφριά=πιο ευέλικτα. (Υστερούν όμως στις μεγάλες ταχύτητες) :blink:

Edited by Giannis90

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Τελικά θα μου πει κάποιος?????να τα αγοράσω αυτά τα σκι ρε παιδιά η όχι???τι λέτε???

Αν δεν μου δίνουν δέστρες τι δέστρες να πάρω???Μπορεί να μου προτείνει κάποιος??

an einai kato apo 170(ipsos) min to pareis

PS signomi alla den exei ellinika

1,68 είναι.Λες να μην το πάρω??γιατί??δεν είναι για το ύψος μου??

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη πέρα απ' αυτό που είπαν τα παιδιά...

Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνεις διαφέρουν και τα ύψη.Αν θα πας σε freeride πρέπει να επιλέξεις κάτι πιο ψηλό από σένα (διορθώστε με αν κάνω λάθος).Αντιθέτως, αν θες για πάρκο τότε πρέπει να πας σε κάτι ανάλογο του ύψους σου.

Πιο κοντά=πιο ελαφριά=πιο ευέλικτα. (Υστερούν όμως στις μεγάλες ταχύτητες) :lol:

Σωστά απλά πια δεν κοιτάμε το ύψος κοιτάμε το βάρος. Για 70 κιλά θα έλεγα 1.60 αν θέλει 100% πίστα και 1.75 αν θέλει 100% εκτός πολύ χοντρικά.

1,68 είναι.Λες να μην το πάρω??γιατί??δεν είναι για το ύψος μου??

Και εγώ την ίδια απόρία έχω Δημήτρη. Εμένα μου φαίνεται καλό στο 1.68 για αυτό που θέλει. Ίσως ο Δημήτρης εννοεί ότι για πιο εκτός και άλματα καλό θα ήταν πιο ψηλό.

Για δέστρες φίλε πες μοντέλα αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι όλες οι δέστρες καλές είναι αρκεί να μην είναι γυναικίες και αρχαρίων και να τις συντηρείς καλά. Τι μοντέλα σου προτείνουν? Αν θες μια καλή συμβουλή πάρε ορειβατικές θα σου ανοίξουν νέες προοπτικές :lol: .

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ούτε το βάρος κοιτάμε ακριβώς, αλλά το βάρος σε συνδυασμό κυρίως με την ταχύτητα, που συνήθως πηγαίνουμε με τα σκι...

Κάποιος επιθετικός σκιέρ θέλει σαφώς μακρύτερο σκι από κάποιον πιο "ήσυχο", γιατί η ενέργεια του συστήματος σκιέρ-σκι, άρα και η δυνατότητα να λυγίσουμε το σκι επηρεάζεται από το τετράγωνο της ταχύτητας και μόλις από το μισό της μάζας...

Το σκι που να τα κάνει όλα, δεν υπάρχει και κατά τη γνώμη μου, τα σκι για "όλες" τις συνθήκες σε αφήνουν πίσω τεχνικά παντού, καθώς δεν κάνουν τίποτα καλά, απλά επιβιώνουν, έστω και αξιοπρεπώς καμιά φορά.

Λένε πολλοί, ότι πάνε με τα σλάλομ παντού και άλλοι με τα fat, ότι καρβάρουν στη πίστα κλπ, αλλά κακά τα ψέματα, το θέμα δεν είναι αν το κάνουν αλλά πως το κάνουν...

Είμαι εντελώς προσανατολισμένος στο σκι εκτός πίστας και έχω πέντε ζευγάρια σκι για να καλύπτω όλο το εύρος των συνθηκών που θα βρω.

Με όλα μπορώ να πάω παντού, αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό και το σπουδαιότερο όχι με την ίδια ευχαρίστηση και εξαρτάται από την ημέρα, το βουνό, τις συνθήκες και το τι θέλω να κάνω, για το ποιο θα επιλέξω, για να πετύχω το ιδανικό πάντρεμα, ώστε να κάνω τους μικρότερους δυνατούς συμβιβασμούς.

Εσύ προφανώς θέλεις ένα σκι και αυτό περιορίζει τις επιλογές των άκρων, που φέρνουν όμως και τη μέγιστη ευχαρίστηση.

Μην πάρεις κάτι πολύ κοντό αν θέλεις να έχεις κάποιες δυνατότητες για εκτός (μη φανταστείς να κάνεις ότι βλέπεις στα βίντεο, απλά να κάνεις αξιοπρεπείς στροφούλες σε φρέσκο χιόνι με μέτρια ταχύτητα), ούτε κάποιο πολύ στενό, ούτε κάποιο πολύ φαρδύ, ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό.

Το 160 είναι καθαρά μήκος πίστας..δοκίμασα κάτι αγωνιστικά σλάλομ 170 (κι εγώ 70 κιλά είμαι) και στρίβουν με τη σκέψη. Δεδομένου ότι σχεδόν κανένας ερασιτέχνης δεν κάνει πόρτες σε συστηματική βάση, δεν χρειάζεται να παίρνει σκι στο κατώτερο όριο του "συνιστώμενου" μήκους.

Το 175 για εκτός είναι αστείο για μένα, ειδικά τα σύγχρονα σκι με ρόκερ και σηκωμένες ουρές και ανάποδο κάμπερ πολλές φορές, είναι απελπιστικά κοντά σε αυτό το μήκος...

Τώρα πίστα και freestyle δεν ταιριάζουν και πολύ, καθώς απαιτούν διαφορετικές ουρές και κατανομή σκληρότητας για να τα απολαύσεις.

Κατά τη γνώμη μου διάλεξε το περιβάλλον που θέλεις να πηγαίνεις πιο πολύ και συμβιβάσου στα υπόλοιπα...

Αν δεν είσαι piste freak ένα freestyle ski 175-178 μαλακό και με μέτριο πάχος μέσης θα σε ικανοποιήσει, σύμφωνα με το πως μου φαίνεσαι από τα γραφόμενα σου...

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις και προτάσεις σας.Τελικά πιστεύω πως αξίζει να τα πάρω ειδικά σε τέτοια τιμή.Αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα σας ενημερώσω.. ;).Να'στε όλοι καλά και καλό χειμώνα με πολλά χιόνια.

S1 Howell με δέστρες Marker τελικά.. :blink: