Jump to content
Nickel

Κριτική / συμβουλές για βελτίωση

Recommended Posts

Gigi δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια που ήταν το βλέμα μου, πάντως πολύ πιθανό να έγερνα το κεφάλι χαμηλά,

Θα δοκιμάσω και το σήκωμα της ουράς του μέσα σκι, αν και σε αυτό περιμένω απο τώρα την κολοτούμπα.... :stuart::P

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Υ.Γ. Θα ανοίξω και σχετικό thread για αφορά σκι οπότε θα χρειαστώ και εκεί τα φώτα σας :D

Αυτό με το βλέμμα έχει σημασία γιατί όσο κοιτάς κάπου κοντά, είναι βέβαιο ότι θα σε πάρει πίσω (εδώ μπορεί να σε πάρει και κοιτώντας μακριά).

Μπακάλικα, υπολόγιζε το βλέμμα σου να προηγείται 1 στροφή από αυτήν που εκτελείς. Δηλαδή αν στρίβεις εδώ, το βλέμμα σου κοιτάει εκεί που θα ξαναστρίψεις.

Αυτό με την φτέρνα είναι περισσότερο τεστ για να καταλάβεις αν είναι αρκετά μπροστά, δεν σου προσφέρει κάτι από μόνο του (οκ, κάποιους τους βολεύει). Αν δεν είσαι μπροστά, απλά δεν πρόκειται να μπορέσεις να τη σηκώσεις.

(Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο για την "απομυθοποίηση" του "μπροστά" αλλά δεν το αναφέρω τώρα μην σε οδηγήσουμε σε λάθος συμπεράσματα)

• Like 1

Αυτό με το βλέμμα έχει σημασία γιατί όσο κοιτάς κάπου κοντά, είναι βέβαιο ότι θα σε πάρει πίσω (εδώ μπορεί να σε πάρει και κοιτώντας μακριά).

Μπακάλικα, υπολόγιζε το βλέμμα σου να προηγείται 1 στροφή από αυτήν που εκτελείς. Δηλαδή αν στρίβεις εδώ, το βλέμμα σου κοιτάει εκεί που θα ξαναστρίψεις.

Αυτό με την φτέρνα είναι περισσότερο τεστ για να καταλάβεις αν είναι αρκετά μπροστά, δεν σου προσφέρει κάτι από μόνο του (οκ, κάποιους τους βολεύει). Αν δεν είσαι μπροστά, απλά δεν πρόκειται να μπορέσεις να τη σηκώσεις.

(Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο για την "απομυθοποίηση" του "μπροστά" αλλά δεν το αναφέρω τώρα μην σε οδηγήσουμε σε λάθος συμπεράσματα)

Πολύ σωστά. Ένας δάσκαλος μόνο που θα έχει εμπειρία με πολλούς σαν εσένα ξέρει το μπροστά που είναι για σένα και το κόλπο να έρθεις μπροστά εύκολα και σωστά με μια άσκηση ή με μια παρατήρηση.

Αλάνθαστο πάντως είναι το "η στροφή σου να ξεκινά με απαλή κίνηση καρπού για το μπατόν-λεκάνη προσπαθεί μπροστά θέση τσολιάς-ξεκόλλημα φτέρνας να βγει από την μπότα-κράτα τα πέδιλα πίσω σου" και νομίζω σε σένα πάει γάντι πχ το ότι σηκώνεις τα χέρια σου σε βγάζει εκτός σωστής θέσης, απαλά μόνο καρπό κούνα να σκάσεις μπατόν

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για το φίλο μας που επανεπέστρεψε, καλό να υπενθυμίσουμε (το λένε και οι προηγούμενοι νομίζω) ότι ένας καλός δάσκαλος θα βρεί που ακριβώς είναι ο ελλείπων κρίκος της κινητικής αλυσίδας ή που έχει μπερδευτεί με κάποιον άλλο και θα τα ξεμπλέξει όχι με σκόρπιες συμβουλές αλλά με ασκήσεις στο σωστό τόπο και χρόνο ξεδιαλύνοντας στο νευρο-μυο-σκελετικό σύστημα του μαθητή του τί πρέπει να κάνει, πριν το εξηγήσει στο συνειδητό του κομμάτι.

Εμένα μου έκανε μια μικρή εντύπωση το ότι έτσι όπως έχει ή σηκώνει τα χέρια του, χαλάει το χαμήλωμα του έξω (κάτω, downhill, όπως θέλετε τέλοσπάντων) ώμου με αποτέλεσμα να μειώνεται το angulation και να γέρνει πιο μονοκόμματα προς το εσωτερικό της στροφής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση σκινταριστών στροφών.

Μάθημα, μάθημα και μετά ξανά μάθημα.

Και βέβαια το γνωστό Disclaimer:

Το ότι ενδεχομένως κάνω μια σωστή παρατήρηση (ανοικτή στο σχολιασμό) δεν σημαίνει ότι εγώ μπορώ να εκτελώ καλύτερα.

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Αυτο με το ότι μένω πίσω,με παίρνει πίσω και δεν είμαι μπροστά δηλαδή, δεν μπορώ ακριβώς να το αντιληφθω. Τι ακριβως νοείται να είμαι μπροστά??

Να φέρνω το σώμα μού μπροστά? Να μη κάνω κάθισμα? Ή το ότι δεν εφαρμόζω αυτο που είπα στο πρώτο ποστ, το οποίο διάβασα από κάποιο ποστάρισμα αλλού παιδιού, το να προσπαθώ δηλαδή να προσπεράσω τα πέδιλα τραβώντας τα προς τα πίσω σαν να θέλω να τα προσπεράσω με το σώμα μου??

Κάπως έτσι το καταλαβαίνω, αν φυσικά έχω ερμηνεύσει σωστά τις παρατηρήσεις σας. Αν είναι αυτό, θα προσπαθήσω να το"δούλεψω" σε συνδυασμό με τα χέρια.

Και μία διευκρίνηση με το pole plant forward. Λέγεται και open pole plant? Είναι κάτι εξειδικευμένο που υποδεικνύει κάποια συγκεκριμένη τεχνική, ή είναι απλώς αυτό πού καταλαβαίνω?? Να "καρφώνω" μπροστά το μπατόν? Και αν ναι, πόσο είναι αυτό το μπροστά,σε ποιο σημείο δηλαδή ακριβώς?

Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων. Γίνεται άθελα μου λόγω δίψας για μάθηση

Pole plant λέγεται η τεχνική που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι με τα μπατόν δηλαδή απλά το χτύπημα του μπατόν πριν τη στροφή. Το forward είναι άσκηση ώστε να συνηθίσει το σώμα να κάνει αυτό που πρέπει να γίνεται με το pole plant (δηλαδή να πηγαίνει μπροστά το σώμα). Οι περισσότεροι (και ο γράφων) αφήνουν το σώμα πίσω, λίγο πριν τη στροφή και στη στροφή. δες ενα βιντεάκι να καταλάβεις Νίκο:

Επίσης κατά τη γνώμη μου και ισχύει το disclaimer του Panchristou, δεν είναι σωστό να τραβάς το πόδι πίσω, αλλά να σπρώχνεις τη λεκάνη πάνω και μπροστά.

• Like 4

1162895.jpg

Αυτο με το ότι μένω πίσω,με παίρνει πίσω και δεν είμαι μπροστά δηλαδή, δεν μπορώ ακριβώς να το αντιληφθω. Τι ακριβως νοείται να είμαι μπροστά??

Να φέρνω το σώμα μού μπροστά? Να μη κάνω κάθισμα? Ή το ότι δεν εφαρμόζω αυτο που είπα στο πρώτο ποστ, το οποίο διάβασα από κάποιο ποστάρισμα αλλού παιδιού, το να προσπαθώ δηλαδή να προσπεράσω τα πέδιλα τραβώντας τα προς τα πίσω σαν να θέλω να τα προσπεράσω με το σώμα μου??

Κάπως έτσι το καταλαβαίνω, αν φυσικά έχω ερμηνεύσει σωστά τις παρατηρήσεις σας. Αν είναι αυτό, θα προσπαθήσω να το"δούλεψω" σε συνδυασμό με τα χέρια.

Και μία διευκρίνηση με το pole plant forward. Λέγεται και open pole plant? Είναι κάτι εξειδικευμένο που υποδεικνύει κάποια συγκεκριμένη τεχνική, ή είναι απλώς αυτό πού καταλαβαίνω?? Να "καρφώνω" μπροστά το μπατόν? Και αν ναι, πόσο είναι αυτό το μπροστά,σε ποιο σημείο δηλαδή ακριβώς?

Υπάρχει η στάση του σωστού σκι. Αν δεις όλοι οι δάσκαλοι όταν κάνουν μάθημα με χαμηλή ταχύτητα είναι κάπως κρεμασμένοι να το πεις, κολλημένοι να το πεις πάντως είναι κάπως σαν ρομποτάκια. Αυτή είναι η στάση του σωστού σκι. Με ταχύτητα αυτή η ίδια στάση είναι που βλέπεις να έχουν οι σωστοί σκιερ. Μάθημα μάθημα και θα την βρεις (πάντως δεν είναι αυτή που κάνεις)

Όχι μην καρφώνεις. πρέπει να απαλή κίνηση καρπού να ακουμπάει το μπατόν στο χιόνι αρχικά. Ανάλογα με το πόσο δυναμικό σκι μιλάμε υπάρχουν και καρφώματα. Για σένα νομίζω το πιο χρήσιμο είναι να πεις ότι η απαλή κίνηση του καρπού που θα ακουμπήσει το μπατόν στο χιόνι είναι το σήμα στο κορμί σου να σηκωθεί και να κάνει έναρξη των κινήσεων της στροφής.

"η στροφή σου να ξεκινά με απαλή κίνηση καρπού για το μπατόν-λεκάνη προσπαθεί μπροστά θέση τσολιάς-ξεκόλλημα φτέρνας να βγει από την μπότα-κράτα τα πέδιλα πίσω σου"

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Νίκοςςς ωραία τα γράφουν οι παραπάνω... αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με πιο απλά πράγματα / ασκήσεις

https://www.facebook.com/iGOSKi/videos/1438091166263700/?hc_ref=NEWSFEED

• Like 4

MIK σίγουρα η σωστή στάση δεν είναι αυτή που κάνω εγώ. Αυτό στο εγγυώμαι και εγω ο ίδιος... :P

Άλλωστε αν σκίαρα όπως ήθελα ή όπως θα ήταν σωστά, ίσως να βρισκόμουν απο την απέναντι πλευρά της όχθης, με αυτούς που παρείχαν συμβουλές και οχι που ζητούσαν. Έχω πολύ δρόμο ακόμα και εκτιμώ ιδιαίτερα την ανταπόκρισή σας, η οποία είναι άνω του αναμενόμενου!!

Μετά απο τις προτροπές σας έχω αρκετά πραγματάκια να δουλέψω το ΣΚ. Δυστυχώς με τις υποχρεώσεις να αντιμάχονται τις οικονομικές εισροές μου, η ιδέα του δασκάλου φαντάζει ιδανική, αλλά μόνο σαν όνειρο προς το παρόν. Ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να επενδύσω σε κάποια μαθήματα τα οποία σίγουρα θα με βοηθήσουν. Προς το παρόν προσωπική προσπάθεια και ελπίζω για το καλύτερο.

Στο δια ταύτα. Το βίντεο που παρέθεσα ο Κυριάκος το έχω παρακολουθήσει ήδη, όπως και πολλά ακόμα καθώς έχω καταβροχθίσει το Youtube σε οτι αφορά τεχνικές, σωστή στάση σώματος, τοποθέτηση χεριών και πολλά ακόμα. Φτάνει τώρα η εφαρμογή στην πράξη που εκεί είναι όλο το παιχνίδι.

Δεν κουράζω άλλο. Παίρνω σας εφόδια όλες τις συμβουλές σας για το βουνό, και ενημερώνω με νεότερα μετά την επόμενη επίσκεψή μου στο βουνό. Σας ευχαριστώ όλους

• Like 2

MIK σίγουρα η σωστή στάση δεν είναι αυτή που κάνω εγώ. Αυτό στο εγγυώμαι και εγω ο ίδιος...

Άλλωστε αν σκίαρα όπως ήθελα ή όπως θα ήταν σωστά, ίσως να βρισκόμουν απο την απέναντι πλευρά της όχθης, με αυτούς που παρείχαν συμβουλές και οχι που ζητούσαν.

Οι περισσοτεροι απ αυτούς που σου απαντησαν (πρωτος εγω) επισης ζητουν συμβουλες μεσω αυτου εδω του τοπικ (δεν υπαρχει αντιστοιχο στην Ελλαδα νομιζω) και ολοι μαθητες ειμαστε και οχι δασκαλοι (ok, πλην ενός). Ακομα και οταν βλεπουμε τους εαυτους μας, για καποια πραγματα καταλαβαινουμε τι κανουμε στραβα, οπως και συ αλλωστε.

Για δασκαλο, προσπαθησε να μπεις σε group που ειναι οικονομικοτερα και ας θυσιασεις πχ 1 ημέρα σκι.

• Like 1

Με την ευκαιρία της αναφοράς από τον GiGi, να σημειώσω ότι κανονικά οι δάσκαλοι πρέπει να δουλεύουν το σκι τους και οι ίδιοι και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Δεν πρόκειται να βελτιωθεί ο οποιοσδήποτε αν δεν νιώθει συνεχώς την ανάγκη για τη βελτίωση. Γενικά, με το που πεις στον εαυτό σου (άσε και το τι λες στους άλλους...) "ξέρω σκι" κάπου εκεί τελείωσε κι η ελπίδα να μάθεις...

Nikosssss, όπως λέει ο GiGi, αν μπεις σε ομάδα με κάποιον άλλον (δεν θα πρότεινα πάνω από 3 άτομα στο ίδιο μάθημα, παρόμοιου επιπέδου), η διαφορά είναι σημαντική για τα οικονομικά σου.

Αλλά θα ξαναπώ... μακάρι και οι αυτοδίδακτοι όλοι να είχαν την σοβαρή προσέγγιση που δείχνεις να έχεις εσύ. Τα βουνά μας θα ήταν και πιο ασφαλή και οι σκιέρ κατά μέσο όρο καλύτεροι...

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Gigi συμφωνώ μαζί σου καθώς και με την φιλοσοφία της δια βίου μάθησης. Ποτέ στη ζωή μου, αν και σχετικά μικρός ακόμα, δεν πιστεύω οτι θα τολμήσω να πω οτι τα ξέρω όλα. Παρόλα αυτά, μετά απο κόπο, χρόνο, μελέτη, εφαρμογή σε οτιδήποτε κάνει κάποιος, πιστεύω οτι μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο, όπου έστω μπορεί να δώσει κάποιες ασφαλείς συμβουλές, χωρίς να παραπλανήσει και να παραπληροφορήσει κάποιον προς το χειρότερο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν θεωρώ οτι είσαι εσύ, όπως και πολλά παιδιά ακόμα σαφώς οχι σαν δάσκαλοι, αλλά σαν έμπειροι και λάτρες σε αυτό που τους εκφράζει.Και είμαι της άποψης οτι κάποιος "εθισμένος" με την καλή έννοια, σε κάτι, μπορεί να είναι καλύτερος και αποδοτικότερος σε αυτό, απο κάποιον που είναι υποχρεωμένος να το κάνει επειδή είναι το επάγγελμά του και μόνο, χωρίς να τον εκφράζει και να το αγαπάει!!Και μιλάω γενικά οχι συγκεκριμένα

Δε με πειράζει εννοείται να θυσιάσω μια, δυο ή όσες μέρες χρειάζεται ώστε να πάρω τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσω να σκιάρω σωστά. Θα το ψάξω για ομαδικό μάθημα, ίσως εκεί μπορέσω να ανταπεξέλθω. Phaethon σε ευχαριστώ πολύ. Γενικώς με διακατέχει αυτογνωσία και ποτέ δεν υπερβαίνω τις ικανότητές μου όταν είναι να βάλω σε κίνδυνο κάποιον.

Παρακολουθώντας ξανά το βίντεό μου ποιο διεξοδικά, βάζοντάς το σε ταχύτητα 0.25 στο YouTube, το σταμάτησα σε κάποια συγκεκριμένα δευτερόλεπτα, για την ακρίβεια λίγο πριν το ανασήκωμα για το transition και θέλω να ρωτήσω τα εξής.

Στα δευτερόλεπτα 0:06, 0:08 καθώς και 0:09, αν πατήσετε pause (στο τελείωμα των δευτερολέπτων προς το επόμενο δευτερόλεπτο) είναι ακριβώς το σημείο που υποθετικά παίρνω το rebound και ετοιμάζομαι για το σήκωμα και το ξεκίνημα του transition. Θέλω να σχολιάσετε σε αυτές τις τρεις στροφές το angulation κατά πόσο και αν υφίσταται?? Εδώ έχω και μια παρατήρηση/ερώτηση. Η γωνία του angulation δημιουργείται στο σημείο της μέσης ή των γονάτων???

Γενικά βλέπω στο βίντεο οτι όσο η κάμερα με πιάνει απο μπροστά, σκιάρω κάαααααααπως καλύτερα απο οτι μόλις η λήψη γίνεται απο πίσω και συγκεκριμένα απο το 0:11 και μετά. Ειδικά στην συγκεκριμένη στροφή (0:11), εικάζω οτι μόλις πάτησα σε παγωμένο σημείο, όπου και αρχίζει το γλύστριμα (και εδώ υπάρχει σίγουρα ωρολογία για αυτό) και δεν μπορώ να "καρφώσω" τις ακμές ώστε να καταφέρω να στρίψω σωστά ψιλοκαρβάροντας στην ουσία. Ίσως σε αυτό να μη με βοηθάν και τα εν λόγω πέδιλα που πιθανόν να μην έχουν καλές ακμές.

Σίγουρα η στάση του σώματος δεν είναι ιδανική σε καμία στροφή, απλώς θέλω να δω αν τουλάχιστον μπορώ να κρίνω σωστά, ώστε την επόμενη φορά να δοκιμάσω να διορθώσω οτι χρειάζεται.

Κούρασα για άλλη μια φορά, αλλά ευχαριστώ για την κατανόηση :)

2cent....

Σκεφτεσαι πολυ παραπανω απο οσο πρεπει αυτο που θελεις να κανεις
Με αποτέλεσμα να εισαι σφιγμενος πολυ, ιδιαιτερα στον κορμο ,γι'αυτο και τα χερια αιωρουνται ενω στα ποδια εισαι κλειδωμενος και ψαχνεις να τα φωλιασεις, ετσι λοιπον δεν εχεις ροή...

Το λάθος ειναι οτι χτυπας σε λαθος σημειο το μπατον (πιο πισω) και με λιγη καθυστερηση .
Το κεφαλι σου ειναι μια χαρα απο το λιγο που ειδα στις στροφες αυτες.

Στηριξου πιο μπροστα στις μποτες και χτυπα πιο μπροστα το μπατον θα αναγκαστεις να παρεις πιο σωστη θεση και Χαλαρωσε...

• Like 4

Στοχευμενες και κατατοπιστικες συμβουλές. Nickel με βοήθησαν πολύ οι αναφορές σου και ειδικά για το λάθος pole planting. Το είχα προσέξει και εγω στο βίντεο, καθώς και τήν καθυστέρηση.

Για αυτό που αναφέρεις να στηριχτω ποιό μπροστά στίς μπότες, πίστεψε με πιεζα πολύ παραπάνω απο οτι φαίνεται, σε σημείο που τα πόδια μού στά γόνατα, τιναν να ισιωσουν, καί τό σώμα μου άρχισε να γέρνει επικίνδυνα στο fall line. Έφτανα σε σημείο να μη μπορώ να πιεσω παραπάνω και να είμαι στη μέγιστη πιεση. Τότε ήταν που μαζευομουν ξανά πίσω και φαινόταν σαν να κάνω κάθισμα. Ίσως χρειάζεται να απλωσω/πεταξω παραπάνω τα πόδια προς τα έξω, να αύξησω το inclination ώστε να μπορέσω να πάρω το angulation που θέλω χωρίς να νιώθω ότι θα πέσω μπροστά.

σημερινο...για πειτε οι εμπειροτεροι!!!συζητηση να γινεται

• Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Η βιντεοσκοπηση ή η φωτογράφηση ενός χιονοδρόμου σε τόσο ήπιες κλήσεις δεν αναδυκνείουν την τεχνική του, αν και μπορεις να καταλάβεις κάποια πραγματα. Λήψεις σε πιο αποτομες πλαγιές και εκεί θα φανουν όλα...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

αυτα τα σκι σε τετοια πιστα-κλιση δε μπορουν να σου δωσουν και πολλα Χρησταρα
σε αυτη τη πιστα τετοια σκι απλα τους δινεις γκαζι χαλαρωνεις κορμο γιατι εισαι πολυ σφιχτος και κλειδωμενος και καρβαρεις
106 μεση η 108 δε θυμαμαι τι εχουν αυτα κατι τετοιο τελος παντων ειναι για αλλα πραγματα σε αλλα τερεν.
πιστα μονο καρβαρισμα η κλειστες στροφες σε αποτομη με μεταφορα δυναμης απο δαχτυλα ποδιου σε φτερνα γονατο λεκανη ,κορμο στη fall line
με τετοια μεση το transision ειναι αργο οποτε αφηνεις την ταχυτητα να δουλεψει για να ρολαρει το σκι ;) next βιντεο πες του Γιαννακη να πατε στη γομαρα απεναντι η κατω απο το διπλο ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

σε αυτη τη πιστα τετοια σκι απλα τους δινεις γκαζι χαλαρωνεις κορμο γιατι εισαι πολυ σφιχτος και κλειδωμενος και καρβαρεις

106 μεση η 108 δε θυμαμαι τι εχουν αυτα κατι τετοιο τελος παντων ειναι για αλλα πραγματα σε αλλα τερεν.

πιστα μονο καρβαρισμα η κλειστες στροφες σε αποτομη με μεταφορα δυναμης απο δαχτυλα ποδιου σε φτερνα γονατο λεκανη ,κορμο στη fall line

με τετοια μεση το transision ειναι αργο οποτε αφηνεις την ταχυτητα να δουλεψει για να ρολαρει το σκι ;) next βιντεο πες του Γιαννακη να πατε στη γομαρα απεναντι η κατω απο το διπλο ;)

θα φτιαξω τα speedwall και θα το ξανακανω...ο γιαννακης εκτως του οτι δεν τη παλευει :P θα ξανανεβει στο βουνο καλο μαρτη...εδω θα μαστε χαχαχχα

108 εχουν

Edited by miscelano
  • Like 2

Το καρβάρεις το soul παντως.

Επειδή την ξέρω την πίστα, μέχρι το 0:22 που έχει λίγο κλίση, νομίζω ότι οι αλλαγές transitions είναι πάρα πολύ καλές. Δεν βοηθάει το πέδιλο μετά. Πάρε ένα slalom να γουστάρεις πίστα όλη μέρα ρε Χρήστο. Θα έχει ένα μέτρο έξω και θα είσαι μέσα (λέμε τώρα). Τα slalom θα τα ευχαριστηθείς και στο μπαχαλόχιονο το χαλασμένο και με τα bumps. Είναι άλλη φάση. Και όταν έχει πάγο θα τους λες σιγά τον πάγο ρε γατιά :D Επίσης νομίζω ότι η αριστερή στροφή είναι καλύτερη από την δεξιά. Και καμιά φορά ξεχνάς το κεφάλι κάτω ε?

• Like 1

1162895.jpg

Με πάγους κλπ θεματακια στη πιστα δεν έχω θέμα...μια χαρά πανε τα soul ή εμένα μου φαίνεται έστω...οσο για slalom πέδιλο πουλες ρε Κυριάκο δεν είδες πως το κανα το μαχαίρι???δεν με παρακολουθυυθεις...θα τα φτιάξω κ θα επανέλθω...

Skimad σε απότομες κλίσεις το λάθος που βλέπω εγώ σε μένα είναι ότι έχω πολύ ανοιχτά τα πόδια...

Σωστός

Χαλάρωσε...θα τον φας που θα τον φας απόλαυσέ το :santa:

Συμφωνώ με τον Κυριάκο, δυστυχώς έχεις καλομάθει στις πούδρες και όπως όλοι μας, είσαι (όταν έχει μόνο πίστα και δεν έχει πούδρα φυσικά) για ώρες ατελείωτες ρελαξαρίσματος και δουλειάς με πιστοπέδιλα. Νομίζω σαν βασικό μου στόχου αν σε είχα μαθητούδι θα ήταν ρολάρεις με γωνίες τα πόδια δεξιά αριστερά. Φυσικά πρέπει να χαλαρώσεις τον κορμό να σηκώσεις κεφάλι πιο ψηλά, αυτό να σηκώσει ένα κλικ το κορμό και να "αγναντέψεις το απεναντι βουνό" τσολιάς με μέση μπροστά αφήνωντας τα πόδια να ρολάρουν σε μεγάλες γωνίες.

Βασικά ότι μου λένε και εμένα οι δάσκαλοι τα τελευταία χρόνια...

Τα πόδια νομίζω το πέδιλο σε κάνει να τα ανοίγεις. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον όπως λέει ο Χρήστος να σε δούμε σε ένα φουλ καρβ και σε ένα φουλ απότομη πίστα βίντεο.

Τέλος...άααααασεεεεεε τα πέδιλα να μπουν στη στροφή μη βιάζεσαι καθόλου, είσαι οριακά για τέλειο άααααασεεεεεε να κάνει τη δουλειά το πέδιλο.

Πληρωμένο μάθημα θα σου κάνει θαύματα νομίζω

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αυτό ακριβώς είχα σκοπό να κάνω φέτος...πολλες ώρες στη πιστα με σλαλομαδικο πέδιλο αλλά εκείνη η πέτρα είχε αντίθετη άποψη!!!το επόμενο σκ λογικά θα τα έχω στα πόδια μου όμως κ έχω σκοπό να τους βγάλω τα μάτια!!!ειδομεν..!!!σας μερσο ολους

Αυτό ακριβώς είχα σκοπό να κάνω φέτος...πολλες ώρες στη πιστα με σλαλομαδικο πέδιλο αλλά εκείνη η πέτρα είχε αντίθετη άποψη!!!το επόμενο σκ λογικά θα τα έχω στα πόδια μου όμως κ έχω σκοπό να τους βγάλω τα μάτια!!!ειδομεν..!!!σας μερσο ολους

το είχα δει ρε φιλε ναι

Στάλθηκε από το κινητό μου...

1162895.jpg

Ο Reilly McGlashan φέτος έχει ξεκινήσει μια σειρά από βίντεο όπου κάνει τις δικές του παρατηρήσεις για την τεχνική των αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αρκετά από αυτά που λέει έχουν ενδιαφέρον και εφαρμογή και στο "τουριστικό" σκι. Τελευταίο του βίντεο αυτό για τους Hirscher-Kristoffersen.

• Like 8

Κατά τη γνώμη μου αξίζει να δώσετε έμφαση (εκτός από τα πολύ ωραία σχόλια του McGlashan για μπατόν και κορμό) στο κάτω μέρος, με τον Hirscher να κάνει εκπληκτική δουλειά στα πόδια, το πώς τα κινεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σώμα.

Θα εκτιμουσα καποιο σχολιο για την τεχνικη... Ειχα βαλει τα δυνατα μ σε αυτο το βιντεο.. (Με πεδιλα all mountain 102mm waist)

• Like 9