Jump to content

Recommended Posts

Το τριήμερο 2-4/4/2011 πήγαμε για σκι στην Αστράκα-Γκαμήλα, μια παρέα 5 ατόμων, που την τρίτη μέρα έγινε 8 άτομα και κάναμε αρκετές αναβάσεις και καταβάσεις, σε ένα από τα ομορφότερα ορεινά συγκροτήματα της χώρας μας.

Είναι πολύ δύσκολο να σας μεταφέρω το εκπληκτικό οπτικό εύρος, την ηρεμία και την γαλήνη που αισθανθήκαμε. Ταυτόχρονα τα καλέσματα των σειρήνων από τα γύρω λούκια, πλαγιές και κορυφές ήταν εκεί, για να μας δώσουν, αυτό το κάτι που ψάχνουμε και μας τραβάει χρόνια τώρα στα βουνά...

Ξεκινάω με το βίντεο του Νίκου...

χαχαχαχαχα!!! B)

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε κουμπάκι like στο forum!

Το Σαμάρι το κουβαλήσατε στο πορτ μπαγκάζ; Τον γάιδαρο που τον είχατε; Στις σχάρες; :P

Make Parnassos Great Again!

Mεχρι τωρα ηξερα το γατοσκι,

τωρα εμαθα και το μουλαροσκι... B)

Μπραβο ρε παιδια να εισαστε παντα καλα :P

Like like

Πολύ ζωόφιλοι σκηνοθέτες τώρα που λιώνουν τα χιόνια. Μπεεεε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

χαχαχαχαχα γ@μ@το λεμε B):P :P

DALTONS POW ROBBERY.....

το μουλαρι θέλει αυτοκόλλητο στα καπουλια Κ2

γουστάρω στο 0.52 που εχει το στάχυ στο στόμα μαγκικα... στυλάκι σαν τους ελικοπτεράδες της Αλάσκας αχαχαχα

ωραία ωραία ...!!!

πάντα υγιείς, ζωηροί και χαρούμενοι !!!

ευτυχώς μάγκες μου, που υπάρχετε κι εσείς ... για να θυμόμαστε τι είναι στ' αλήθεια το σκι, τα βουνά και το χιόνι ...

και για να ξεστραβωθεί και κανάς πιτσιρικάς ... και δει λίγο παραπέρα ...

διότι σήμερα, σύμφωνα με την ελληνική χιονοδρομική κοινότητα, τα βουνά της Ελλάδας είναι τα εξής τρία:

Παρνασσός - Χελμός - Βασιλίτσα :P

και χιονοδρομία στην Ελλάδα

είναι να πλακώνονται την Κυριακή το βράδυ στα φόρουμ αν οι πίστες ήταν καλά

ή κακά πατημένες, αν η ουρά στα λιφτ ήταν 1 ή 2 ώρες, ή αν το εισιτήριο έπρεπε να είναι 15 ή 35 ευρώ .... B)

πρέπει ο Ροκάς πάντως να μας κάνει ολονώνε φροντιστήριο, πως σαμαρώνουμε το μ'λαρ

και πως δένουμε το τελάρα ...

γιατί μας βλέπω τα επόμενα χρόνια να τη χρειαζόμαστε αυτή τη γνώση ... :P

μπράβο σε όλους σας .... :P

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

τελειο,, βιντεο τέλειο τοπιο ,,χαρας το κουράγιο σας παιδια για μια τετοια ανάβαση ..στο βιντεο ειδα και τον διαχειριστή του καταφυγίου αστρακας τον κωστη ,πολλη καλο παιδι καθώς και δασκαλος στο σκι ,,

καταπληκτική ομορφιά του τοπίου και παρουσια του βουνου ...

μηπως ο συλλογος να οργάνωνε καμια εκδρομη και προς τα εκει ???

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

μηπως ο συλλογος να οργάνωνε καμια εκδρομη και προς τα εκει

αν βρεθεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη...

.....

Panο όλα μέσα στο παιχνίδι είναι... το παν ειναι να ευχαριστιέσαι τα βουνά και το χιόνι οπως μπορείς... το tour ski ειναι στο τέλος της διαδρομής...

αν βρεθεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη...

δεν ενοουσα για σκι μα σαν πεζοπορια και ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ..την εχω ανέβει την διαδρομή και ειναι υπέροχη αν υπαρχουν και αλλοι ενδιαφερόμενη το ξανακάνω το τετράωρο τις ανάβασης :shysterical:

τελειο,, βιντεο τέλειο τοπιο ,,χαρας το κουράγιο σας παιδια για μια τετοια ανάβαση ..στο βιντεο ειδα και τον διαχειριστή του καταφυγίου αστρακας τον κωστη ,πολλη καλο παιδι καθώς και δασκαλος στο σκι ,,

καταπληκτική ομορφιά του τοπίου και παρουσια του βουνου ...

μηπως ο συλλογος να οργάνωνε καμια εκδρομη και προς τα εκει ???

Ο καταφυγιάς είναι φίλος, ο Γιώργος Ροκάς και είναι οδηγός βουνού, όχι δάσκαλος του σκι...

Μας έκανε έκπληξη με το φόρτωμα των σκι και των μποτών στο μουλάρι...Τον ευχαριστούμε αυτόν και φυσικά το μουλάρι... :shysterical:

Ο καταφυγιάς είναι φίλος, ο Γιώργος Ροκάς και είναι οδηγός βουνού, όχι δάσκαλος του σκι...

Μας έκανε έκπληξη με το φόρτωμα των σκι και των μποτών στο μουλάρι...Τον ευχαριστούμε αυτόν και φυσικά το μουλάρι... :shysterical:

εχω ενα προβλημα με τα ονοματα ..

αλλα σε κουβεντα που εχουνε κάνει επανω στο καταφυγιο αυτο μου ειπε και μαλιστα σε ορειβατικο σκι ..και επισης οτι ειναι απο του λιγους που εχει κατεβεί την αστρακα καθετα ,απέναντι απο το καταφύγιο αυτος και αλλοι δυο η τρεις ..

αν ξαναπάς δώσε χαιρετισμούς απο τον πρεζιτεντ ..που κατασκευάζει τεντες για σκαφη

.αξέχαστο αυτο το ονομα .. :lol:

Edited by PRESIDENT

μπραβο στον Νικο για τα πλανα της πριμας μπαλαρινας στο 2:12..μου εφτιαξε τη μερα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

εχω ενα προβλημα με τα ονοματα ..

αλλα σε κουβεντα που εχουνε κάνει επανω στο καταφυγιο αυτο μου ειπε και μαλιστα σε ορειβατικο σκι ..και επισης οτι ειναι απο του λιγους που εχει κατεβεί την αστρακα καθετα ,απέναντι απο το καταφύγιο αυτος και αλλοι δυο η τρεις ..

αν ξαναπάς δώσε χαιρετισμούς απο τον πρεζιτεντ ..που κατασκευάζει τεντες για σκαφη

.αξέχαστο αυτο το ονομα .. :lol:

Οκ θα του δώσω...

Την Αστράκα ντιρέκτ την κατέβηκαν πρώτοι πριν χρόνια κάποιοι Αυστριακοί, λένε...

Πρώτοι Έλληνες απ' ότι ξέρω το 2004 από το Αγρίνιο (ο αδερφός μου, ο SPR και εγώ), με συνθήκες πάγου, που δεν έβλεπες καθόλου ίχνη στο χιόνι.

Την επόμενη χρονιά 2005 την έκανε ο Ροκάς.

Το 2007 ακολούθησε ο Θεοχαρόπουλος του ΕΟΣ Αχαρνών.

Πέρσι 2010 την έκανε από μια παραλλαγή ένας επαγγελματίας αθλητής του σκι, της Black Diamond (είχε και μια πτώση, ευτυχώς χωρίς επακόλουθα).

Φέτος είχε πολύ λίγο χιόνι για να έχει μια καλή γραμμή, χωρίς τραβέρσες και το χιόνι πάλι πολύ σκληρό, έτσι δεν την δοκιμάσαμε και αρκεστήκαμε σε ένα απότομο couloir πιο κάτω, που είχε καλύτερη συνέχεια... :shysterical:

παρτε και λιγο αστρακα απο παλιοτερα

hpim1543.th.jpg

hpim1542h.th.jpg

hpim1541.th.jpg

hpim1540p.th.jpg

hpim1537.th.jpg

hpim1530l.th.jpg

hpim1531u.th.jpg

hpim1532.th.jpg

hpim1533d.th.jpg

hpim1534.th.jpg

hpim1535.th.jpg

hpim1536.th.jpg

hpim1529p.th.jpg

hpim1528s.th.jpg

dsc00207os.th.jpg

dsc00206ol.th.jpg

dsc00205fn.th.jpg

dsc00204q.th.jpg

dsc00197rh.th.jpg

dsc00198qo.th.jpg

dsc00199vq.th.jpg

dsc00200pu.th.jpg

dsc00201ps.th.jpg

dsc00202nw.th.jpg

dsc00203ib.th.jpg

dsc00195h.th.jpg

dsc00194gk.th.jpg

dsc00193hca.th.jpg

dsc00192dj.th.jpg

dsc00191sb.th.jpg

dsc00190gq.th.jpg

dsc00189td.th.jpg

dsc00188t.th.jpg

dsc00187b.th.jpg

dsc00186p.th.jpg

dsc00184lv.th.jpg

dsc00185rf.th.jpg

dsc00183ht.th.jpg

dsc00182h.th.jpg

dsc00181fk.th.jpg

dsc00180r.th.jpg

dsc00179ya.th.jpg

dsc00178ul.th.jpg

dsc00176l.th.jpg

dsc00175tt.th.jpg

dsc00174tg.th.jpg

dsc00171eh.th.jpg

dsc00168p.th.jpg

Edited by PRESIDENT

διότι σήμερα, σύμφωνα με την ελληνική χιονοδρομική κοινότητα, τα βουνά της Ελλάδας είναι τα εξής τρία:

Παρνασσός - Χελμός - Βασιλίτσα :(

και χιονοδρομία στην Ελλάδα

είναι να πλακώνονται την Κυριακή το βράδυ στα φόρουμ αν οι πίστες ήταν καλά

ή κακά πατημένες, αν η ουρά στα λιφτ ήταν 1 ή 2 ώρες, ή αν το εισιτήριο έπρεπε να είναι 15 ή 35 ευρώ .... :blink:

;):P;)

μπραβο στον Νικο για τα πλανα της πριμας μπαλαρινας στο 2:12..μου εφτιαξε τη μερα

Υπεύθυνες για την διασκέδαση σου ήταν οι παλιές μου φώκιες, που γλιστρούσαν σαν τρελές...

Τις είχα πάρει πριν από 10 χρόνια για σκι με μέση 84mm και αυτά που έχω τώρα είναι 92mm...

Με ταλαιπώρησαν αρκετά και "έφαγαν" πολλά μπινελίκια...φυσικά πήρα καινούργιες και πήγα και τις δοκίμασα σε παγωμένες πλαγιές 30 μοιρών...Καμία σχέση...μέρα με τη νύχτα με τις παλιές...

πω πω ... δεν το χορταίνω αυτό το βίντεο ....

ρε συ Λούη,

τι spray είναι αυτό που περνάς τα σκι σου και γιατί;

skispray.jpg

υποθέτω ότι δεν είναι γυαλιστικό για ταμπλώ αυτοκινήτου και το' χεις για να τα γυαλίζεις ε;;; :blink:

dropdown.gif

ρε συ Λούη,

τι spray είναι αυτό που περνάς τα σκι σου και γιατί;

υποθέτω ότι δεν είναι γυαλιστικό για ταμπλώ αυτοκινήτου και το' χεις για να τα γυαλίζεις ε;;; :blink:

Είναι ένα απλό σπρέι σιλικόνης...Το βάζω στα σκι, στις δέστρες και στις μπότες, για να μην κολλάνε χιόνια και βαραίνουν όταν κινούμαι με τις φώκιες...

Επίσης λίγο σπρέι βάζω και στα εσωτερικά πλαστικά από τις μπότες, για να μπαινοβγαίνουν εύκολα τα εσωτερικά παπουτσάκια...

Ηθελα κι εγώ να ρωτήσω σε τι χρησιμεύει η λακ :blink:

Εξυπνη πατεντα παντως!

Το σπραιϋ σιλικονης ειναι ανεκτιμητο για τα κρυα. Στην αρχη της σαιζον, ψεκαζω τα λαστιχα γυρω γυρω απο τις πορτες του αυτοκινητου, ωστε να μην κολλησουν το βραδυ σε χαμηλες θερμοκρασιες.

Την επαθα στο St. Johann in Tirol σε -10C, (καινουριο τ'αμαξι, ειχα ξεχασει να τα ψεκασω...) οπου την αλλη μερα δεν μπορουσα να ανοιξω καμμια απο τις 4 πορτες η το liftgate πισω...

Περιμεναμε καμμια ωρα μεχρι να ζεστανει λιγο ο ηλιος και σιγα-σιγα καταφερα να ανοιξω την πισω δεξια πορτα χωρις να σκισω τα λαστιχα... Απο τοτε, τα ψεκαζω αρχες Δεκεμβριου... Δουλευει και για τις κλειδαροτρυπες!

Να και ένα βίντεο από αυτά που ζαλίζουν τον Πάνο... :rolleyes:

χαχαχα ...!!! πλάκα έκανα βρε ...

ωραίο βίντεο ... ωραία μουσική ... και αγαπημένα μέρη ...

τι ωραιότερο από το να κάνεις σκι την άνοιξη στα βουνά της Ελλάδας, μαζί με τους καλούς σου φίλους ...

χαίρομαι πολύ που υπάρχει μια παρέα σαν τη δική σας, δεμένη και αγαπημένη,

χωρίς να χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα ο ένας στον άλλον, που αγαπάτε τα βουνά και

που κάνετε πράξη αυτό που πάντα ήταν το σκι: όχι αυτοσκοπός, αλλά μέσο κίνησης στο βουνό ...

αυτό που ζείτε, πάντως, να ξέρεις ότι είναι ευλογία ...

σας ζηλεύω γιατί δεν είχα τη τύχη και τη χαρά να τα ζήσω ...

το '90 που γύρναγα κι εγώ με τα ορειβατικά μου, ήμουν ολομόναχος,

δεν υπήρχε ψυχή να της κάνω και να μου κάνει παρέα ...

ανέβαινα και κατέβαινα χωρίς να ακούω καμμιά φωνή, μόνο το σους από τα σκι μου ...

mountainski1.jpgmountainski2.jpg

να είστε όλοι πάντα γεροί .... και να μας μαθαίνετε πως είναι η χαρά της ζωής !!!

κι εσύ να μην ακουμπάς την άκρη από το μπατόν στο χιόνι, όταν κατεβαίνεις ....

σου κόβει ταχύτητα .... :D :D

ΥΓ: τη Λάκκα του Τσουμάνη μήπως πρέπει πια να την ονομάσουμε Λάκκα του Λούη;;; :D :D :D

Edited by panpanou

dropdown.gif

πολυ ωραίο βιδεο , ομορφη κατεβασιά... χεχε πιεστηκε μεχρι το 2.20 να μεινει κοντά... μετα ανοιξε το afterburner