Jump to content
Vanzel

Δεκέμβριος 2011

Recommended Posts

Πληροφοριες λενε οτι οι επιστημονες του CERN θα κανουν εκει πειραματα, για να αποδειξουν οτι ο χρονος διαστελλεται εκθετικα πανω στην καρεκλα του Καϊμακ με ανεμο πανω απο 3 μποφορ. :thumbsup::help:

 

 

:LMAO::LMAO: και αυτο γιατι πραγματικα συνειδητοποιησα οτι αυτο σκεφτομαι

οσες φορες ανεβαινω στην καρεκλα ....τα πιο αργα και βασανιστικα λεπτα της ζωης μου...


"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ότι καλύτερη άκρη βγαίνει μέχρι τώρα, ελπίζω να (μην) ξαναγράψω γιατί πάω για σκι.

 

Καλές μέρες για σκι αύριο και μεθαύριο. Πέμπτη μεσημέρι θα αρχίσει να σκοτεινιάζει από τα Δυτικά με υψηλή νέφωση, αλλά δεν θα ενοχλήσει καθόλο στο σκι μας. Εξαίρεση αποτελεί η Βασιλίτσα όπου σε κάθε περίπτωση ανεβείτε νωρίς. Και πάλι δύσκολο να προλάβει να μας χαλάσει αρκετές ώρες σκι. Όσο πιο Ανατολικά τόσο πιο πολές ώρες θα έχει καλο καιρό τη Πέμπτη

 

Έχουμε χαμηλό στο Ιόνιο Παρασκευή πρωί, τίποτα το πολύ σημαντικο αλλά θα ρίξει κάποια μέα χιόνια στα χιονοδρομικά. Δύσκολο να φανεί ακριβώς πως θα κινηθεί αλλά μάλλον η Βασιλίτσα θα είναι ιδιαίτερα ευνοημένη αρχικά. Με τα σημερινή στοιχεία η Παρασκευή είναι με κακοκαιρία, όμως τίποτα το πολύ σοβαρό και θα έλεγα ότι δεν αποκλείεται να κάνουμε ωραίο σκι και τη Παρασκευή. Άνεμοι μέτριοι.

 

Το Σάββατο περνάμε καθαρά σε ψυχρό μέτωπο με τα σημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι μάλλον πάει Αιγαίο το χαμηλό. Αν γίνει έτσι αρκετά χιόνια σε 3-5, Σέλι, Ελατοχώρι, Πήλιο και καλό χιόνι στον Παρνασσό. Χιονοκαταιγίδες κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αλλά και πάλι δεν φαίνεται και πολύ κακός καιρός και μάλλον στα πιο πολλά χιονοδρομικά εκτός από τα παραπάνω θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα. Επίσης με τα σημερινά στοιχεία δεν φαίνεται οι άνεμοι να είναι πάνω από μέτριοι.

 

Τέλος με τα σημερινά στοιχεία η το νέο έτος μπαίνει με εκπληκτικές συνθήκες για σκι με χαμηλές θερμοκρασίες, φρέσκα χιόνια και πολύ καλό καιρό για τη Κυριακή και την Δευτέρα.

 

 

 

 

Νέα διαταραχή με χιονοπτώσεις περιμένουμε στις 3 Ιανουαρίου ενώ πολύ αισιόδοξη είναι η εικόνα που παραμένει για σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα και περιοδικότητα 3-4 ημερών σε κακοκαιρίες, με σαφή την τάση για οργάνωση ταυτόχρονης καθόδου ψύχους και δημιουργίας χαμηλού το διάστημα 5-9 Ιανουαρίου.

 

 

δηλαδη στο πισοδερι μιχαλη !! μαυρο σκοταδι απο χιονι κατεμας τιποτα :thumbsup:


ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από την χτεσινή πρόγνωση, αύριο παραμένει ΑΝΕΒΑ και θα σκοτεινιάσει από το μεσημέρι με υψηλή νέφωση χωρίς προβλήματα. Μια χαρά θα είναι.

 

Προσωπική αίσθηση χωρίς καμία τεκμηρίωση. Το νου σας για χιονοστιβάδες αύριο.

 

Παρασκεύή κακοκαρία , Σάββατο κακοκαιρία αλλά και τις δύο μέρες είναι πολύ πιθανό σε αρκετά βουνά η ορατότητα να είναι καλή. Λεπτομέρειες αύριο. Σάββατο θα φυσάει γενικά.

 

Αν εξαιρέσουμε ότι εξαυλώθηκε η κακοκαιρία για τις 3 του μήνα και περνάμε σε υπέροχες λιακάδες μέχρι τις 6-7 μια χαρούλα πάμε.

 

Πρόεδρε θα φάτε κάποιο χιόνι, υποθέτω θέλετε μπόλικο ακόμα στο Πισοδέρι δυστυχώς ΚαλαβρυτοΒασιλιτσο3-5ΣέλιΕλατοχώριΠήλιοΠαρνασσό βλέπω να πιάνει πιο πολύ η κακοκαιρία κατά σειρά προτεραιότητας αλλά θα το ξαναδούμε. Ψυχρομέτωπάκι είναι μπορεί και να έχεις ευχάριστη έκπληξη. Και πάλι πάνω από 25 πόντους μην περιμένει κανένας εξαίρεση ίσως να αποτελέσει το Πήλιο.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τα λίγα που έχω καταλάβει είναι ότι:

Το Σαββατοκυρίακο θα έχουμε μια loght κακοκαιρία με λίγο φρέσκο χιόνι.

Αυτό σημαίνει ότι η Δευτέρα πάει να βγει καλή μέρα με καλό καιρό.

Από Τρίτη όμως μπαίνουμε γερά στο παιχνίδι και θα είναι θέμα χρόνου να απολαύσουμε Σαχάρες, Καλιόπες, Καμινάδες, Στύγες, Αυγά.

Right;


JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρασκευή κακοκαιρία χωρίς αέρα με ελπίδες για ανοίγματα, Σάββατο ψυχρό μέτωπο με αέρα με ελπίδες για ανοίγματα, Κυριακή Δευτέρα υπερμέρες

 

Από Τρίτη βλέπουμε τάση και μόνο τάση για κακοκαρία μάλλον για λιακάδες πάει σερί μέχρι τις 7 αλλά θα το δούμε


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
:Just Kidding: :LMAO: και αυτο γιατι πραγματικα συνειδητοποιησα οτι αυτο σκεφτομαι

οσες φορες ανεβαινω στην καρεκλα ....τα πιο αργα και βασανιστικα λεπτα της ζωης μου...

 

στο καρεκλακι αυτο με εχει παρει ο υπνος για κανα 2λεπτο...τελος παντων...

 

στο Καιμακ θα πεσει καθολου φρεσκο;; ή θα παιξουμε πετροπολεμο;;

μας βλεπω κανα Σελι το κε--το μου....


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πότε να ανέβω:

 

Σίγουρα πάρα πολύ καλές μέρες θα είναι η Πρωτοχρονιά και η Δευτέρα. Με τα σημερινά στοιχεία αύριο Παρασκευή είναι μέσα στη κακοκαιρία, ενώ το Σάββατο αν εξαιρέσουμε τον άερα πάει να βελτιωθεί γρήγορα ο καιρός. Αύριο Παρασκευή δεν φαίνεται και κανένας ιδιαίτερα κακός καιρός όποιος δεν έχει καλύτερη δουλειά ίσως αξίζει να το τολμήσει.

 

Για το Σάββατο θα ξαναγράψω αύριο.

 

Η εικόνα της ατμόσφαιρας περίπου στη Λαμία είναι αυτή*

 

MS_2239eur_g05.png

Το βρίσκουμε εδώ

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html

 

Και κάνουμε κλικ στο GFS 0.5 EUROPA NEU και μετά στο σημείο της Έλλάδας που μας κάνει. Το συγκρίνουμε με το windguru και αποφασίζουμε αν θα ανέβουμε. Μας δείχνουν την νεφοκλαλυψη στα ύψη της ατμόσφαιρας. Εμείς κάνουμε σκι γενικά στην κατώτερη προς μέση.

 

 

Για όλα τα χιονοδρομικά αυτή (το Καιμάκ είναι λάθος)*

 

http://www.windguru.cz/int/index.php?go=1&...=1&pu=40950

 

 

 

Επόμενη κακοκαιρία:

 

Όλα τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας θα φάνε καλό χιόνι αύριο και το Σάββατο President και turms. Στο Καιμάκ πόσο θα πιάσει κανένας δεν μπορεί να το ξέρει. Πάντως ο αέρας δεν φαίνεται πολύς και μάλλον το Καιμάκ θα δει κάνα 15-20 πόντους ακόμα στις πίστες. Ευνοημένη από τη κακοκαιρία η Βασιλίτσα.

 

Ο αέρας στα Υψηλά (Αντικυκλώνες Αζορικός Σιβηρικός) κινείται αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού. Όπως βλέπουμε υπάρχει η τάση για κακοκαιρία την Παρασκευή αλλά κάθε σενάριο είναι διαφορετικό. Δείτε τα ensemble παρακάτω.

 

semb48.gif

 

Πιο μετά:

Περί προγνωσημότητας και μακροπρόθεσμης τάσης κοιτάμε τα ensemble

 

Αυτη τη στιγμή έχουμε πολύ ασαφή εικόνα για το τι θα γίνει στις 3 του μήνα όπου το euro επιμένει σε κακοκαιρία ενώ το gfs παρατείνει την καλοκαιρία μέχρι τις 7 του Ιανουαρίου.

 

MS_2239_ens.png*

 

 

Τα ελέγχουμε με το παρακάτω κομβικό σημείο

 

Εuro Recm1441.gif*

Το gfs Rtavn1441.png*

 

*Ο λόγος που το snowforecast σου σπάει τα νεύρα είναι ότι παίρνει κάθε 6 ώρες το run του gfs. Τα run 00 και 12Ζ είναι run, τα run 06 και 18Ζ τρέχουν με πολύ λιγότερη ανάλυση και με λιγότερα δεδομένα. Αυτό τα οδηγεί σε μεγάλες διαφορές με το προηγούμενο και χρησιμέυουν μόνο σαν να βλέπεις ένα ensemble (σενάριο). Ο ψυχίατρος προτείνει να αγνοούμε το snowforecast όταν βλέπουμε πάνω δεξια issued 00 και 12 local time.

 

Για να μη σου σπάνε καθόλου τα νεύρα βλέπε υετό και θερμοκρασίες από τα run κατευθείαν (πάντα αγνόωντας τα 18Ζ και 06Ζ του gfs που το βλέπεις εκεί που λέει gfs ημερομηνία και από κάτω λέει πιο run είναι). Oι συντεταγμένες του Καιμάκ είναι λάθος αλλά αν θέλετε να δειτε τι καιρό θα κάνει στην Πολωνία καλές είναι.

http://www.windguru.cz/int/index.php?go=1&...=1&pu=40950

 

Παράλληλα κοίτα τη σύγκριση ευρωπαικού και gfs από εδώ το euro (πρόσεξε να βάλεις forecast base time στο πιο πρόσφατο)

http://www.ecmwf.int/samples/d/inspect/cat...1700!!/

και το gfs από εδώ κλικ στο niedershlag

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάει να βγει πολύ καλό το Σάββατο στα χιονοδρομικά που δεν τα πιάνει και πολύ ο αέρας. Θα φτιάξει ο καιρός γρήγορα από τα Δυτικά και ελπίζω αύριο να ξεκαθαρίσει γιατί μάλλον πάει για πολύ ΑΝΕΒΑ στα χιονοδρομικά που δεν κλείνουν τα λιφτ λόγω αέρα. Πιθανότατα και Παρνασσό και Καλάβρυτα δεν θα είναι άσχημη ημέρα. Θα ξαναγράψω αύριο.

 

 

Να κλείσουμε το 11 με πουδρομέρα και τι στον κόσμο.

 

Οι πληροφορίες που θέλουν να κατευθύνομαι στο χιονοδρομικό που θα φάει το πιο πολύ χιόνι και θα κάνει ένα τσαφ ο καιρός και θα ανοίξει Σάββατο11 το πρωί ελέγχονται για την αξιοπιστία τους.

 

Επαναλαμβάνω για αύριο δεν φαίνεται και ιδιαίτερα κακός ο καιρός. Λιακάδα δεν θα είναι.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απίστευτη διχογνωμία των μοντέλων για τις 144 ώρες ουσιαστικά 5 μέρες μπροστά.

 

Κοιτάξτε τους χάρτες παραπάνω όλα τα προκαλεί το χαμηλό που εμφανίεζεται και εξαφανίζεται Δυτικά της Ισπανίας. Για αυτό και όχι καρδιακά από το sf.

 

Είμαστε ουσιαστικά 50-50 να παραμείνει με λιακάδες μέχρι τις 5-6 του μήνα ή να έχουμε γερή κακοκαιρία με έντονες χιονοκαταιγίδες στις 3.

 

Παρόλα αυτά παραμένει σαφέστατη η περιοδικότητα κάθε τέσσερις μέρες κακοκαιρία και μάλλον 7 του μήνα πάμε για καλό μπαμ.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχαλη θα μας ενημερωνεις ενδιαμεσα ετσι?Μη σε ψαχνουμε στη Βασιλω...................


2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω έτσι που είναι γραμμένο παραπάνω βγάζεις άκρη και μόνος σου. Αν δεν βγάζεις άκρη μόνος σου πάρε ή στείλε pm να προσθέτω στοιχεία. Είχε πλάκα το τριήμερο που ήμουν Καλάβρυτα είχα το λαπτοπ ενός φίλου το οποίο όμως είχε χαλάσει το keybord και δεν μπορούσα να συνδεθώ. Απλά έβλεπα ότι δεν είχε αλλάξει η πρόγνωση και δεν είχε νόημα να γράψω από το κινητό.

 

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Καρπενήσι ανυπομονώ να το πετάξω. Να κάτσουν τα χιόνια και θα σε αγκαρέψω :D

 

Λόγικά αύριο το πρωί θα φανεί και για το Σάββατο και για τις 3.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν κατσει η φαση θα ειμαι απο Σαββατο επανω....Διαφορετικα Δευτερα-Τριτη πανω κατω και βλεπουμε..........Εννοειτε πως θα σκιαρουμε μαζι αλλα μονο σαν αγκαρεια δε θα το δω :D


2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και θα χαρώ να κάνουμε σκι παρέα δεν εννοώ αυτό :D .

 

Και σήμερα ψοφήσαμε στα γέλια με τους μετεωρολόγους των καναλιών να προσπαθούν να πουν τη φράση "δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα" αλλά επειδή οι δημοσιογράφοι τους περίμεναν με το τουφέκι μάλλον τα γύρισαν στο ξερόκρυο με ίσως και μπορεί και λίγα φαινόμενα κλπ.

 

Ε όχι κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας. Πείτε σαν άντρες(και η Σούζη): Νέα κακοκαιρία κυρίως Βόρειας Ελλάδας, λευκά Χριστούγεννα από το βράδυ για αρκετές πόλεις της Μακεδονίας και νέα φρέσκα χιόνια στα χιονοδρομικά. Υπολείματα της κακοκαιρίας μέχρι τις 27 κάπου εκεί φτιάχνει ο καιρός και περιμένουμε την νέα βόμβα 2 Γενάρη.

Όποις είδε Σούζη στο SKAI μόλις κατάλαβε τι εννοώ. Η καημένη είχε τη Κοσιώνη όρθια μπροστά της και είπε "έχω μια μεσοβέζικη λύση για την Τρίτη κλπ κλπ"

Πολύ γέλιο


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανάλογα με τα γούστα του καθενός σήμερα δεν είναι και άσχημη μέρα για σκι τελικά.

 

Και για άυριο κάτι τέτοιο φαίνεται όποιος δεν έχει καλύτερη δουλειά αξίζει να ανέβει. Ο αέρας νομίζω μόνο Καιμάκ θα είναι πρόβλημα. Όσο πιο Δυτικά τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει ο καιρός.

 

Υπέροχες μέρες Κυριακή Δευτέρα.

 

Για την Τρίτη θα συμφωνήσω με την Σούζη δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει, αλλά επειδή φοράω παντελόνια, περιμένουμε κακοκαιρία εξπρές μικρής διάκρειας με κάνα 20ποντό φρέσκο που δεν αποκλείετε να μη μας ενοχλήσει καθόλου τις ώρες που θα κάνουμε σκι.

 

Βελτίωση Τετάρτη Πέμπτη επόμενη σοβαρή κακοκαιρία 6 Γενάρη

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αν και θα χαρώ να κάνουμε σκι παρέα δεν εννοώ αυτό :wub: .

Το ξέρω πως δεν εννοουσες το σκι αλλα δεν έχω ακόμα διπλωμα πιλοτου :P :P


2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχεις όμως οδηγού :wub:


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο οτι καταλαβα εσυ θα οδηγας στην στερια και ο Μιχαλης στους αιθερες...το πιασες το υποννοουμενο τωρα :wub:


ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλα θα με μαζεψεις καπου ανατολικα της πολης του καρπενησιου,ενας απο τους στοχους του 12 μια απο τις καλυτερες καταβασεις

 

Μεσα γεναρη περιπου

 

Καλο σκι σε ολους αυριο με το δεξι να μας μπει,μακρια απο ορθοπεδικους και ο καιρος μη σας νοιαζει, παντα σου χρωστει μια υπερμερα


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...