Jump to content
panpanou

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ....(ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΙΟΝΙ)

Recommended Posts

Και τι μας νοιάζουν αυτά που λές αγαπητέ wipika , εμέις θέλουμε να πάμε για σκι. Κατάλαβες;

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ποτέ και για κανένα λόγο. Ο ορος μικρο δεν είναι τοσο οθωος. Το μικρό αφορά το ποσό της παραγόμενης ενέργειας και όχι τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Αλλοίωση νερού και εδάφους, ιχθυοπανίδα, θόρυβος, απόβλητα, συν το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λίγο kayak με την ησυχία μας μας. Ποτέ είναι ότι χειρότερο, προτιμώ τον ταμιευτηρα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θεωρώ τα μικρά υδροηλεκτρικά σε κάποιες περιπτώσεις περιβαλλοντικά εγκλήματα. Για μια τεχνητή λίμνη στο βουνό όμως χωρίς πολύ τσιμέντο συζητάμε, και εγώ δεν θα συμφωνούσα ποτέ σε αποκοπή τρεχούμενου νερού για τεχνητό και ούτε νομίζω κανένα χιονοδρομικό να αιτηθεί κάτι τέτοιο.

Οι "παράδειγμα προς μίμηση Καναδοί" με μια μικρή έρευνα έχουν σκίσει μπόλικα πρώην ποταμάκια για το τεχνητό στο Whistler τους.

Fid για κάνε ένα poll πόσοι σε αυτό το forum θα πάνε για σκι φέτος. Εσύ για ορειβατικό πως φτάνεις στο βουνό όμως? με ηλεκτρικό αυτοκίνητο?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παλιά συνήθιζαμε όπου και να πηγαίναμε με παρέες, για trekking, kayak, παραλία, κατασκήνωση οπουδήποτε να ανάβουμε και από μια φωτιά για συντροφιά. Μέγα λάθος, τραγική συμπεριφορά, το έκοψα αφότου άκουσα την κραυγή της φύσης σε μια επιχείρηση εθελοντικής δασοπυρόσβεσης στις φωτιές του 2007.

Να πάμε και για ski αφού όλοι το αγαπάμε αλλά να κοιτάμε πόσο βαθειά είναι τα ίχνη από τις γωνίες μας που αφήνουμε πίσω μας. Αφήνουμε πληγές, είτε ski σε κανονικό ή τεχνητό χιόνι, είτε ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, είτε τρώμε γουρούνια και μοσχάρια. Ας μην κάνουμε σκι από το Νοέμβριο ή τα Χριστούγεννα ας κάνουμε κάτι άλλο. Ας δούμε λίγο το ευ ζην και ας αφήσουμε πίσω μας την κατανάλωση.

Fid για κάνε ένα poll πόσοι σε αυτό το forum θα πάνε για σκι φέτος. Εσύ για ορειβατικό πως φτάνεις στο βουνό όμως? με ηλεκτρικό αυτοκίνητο?

Δυστυχως δεν καταλαβαίνεις την ουσία του αντεπιχειρήματος για την χρήση της τεχνολογίας πάνω στην φύση και δη σε περιπτώσεις που μας αφορά πρωταρχικά η ανθρώπινη ψυχαγωγία. Στην πλειονότητα βέβαια των περιπτώσεων δεν μιλάμε για ψυχαγωγία , αλλά για την ανθρώπινη ματαιότητα. Επίσης σου συμβαίνει πολλές φορές να αντιπαρέρχεσαι κάνοντας άλματα από το ένα θέμα στο άλλο.

Μερικά πράγματα ο άνθρωπος τα έχει εδραιώσει τόσο βαθειά στην συνειδησή του , που πλέον θέλει αλλαγή σε επίπεδο hardware για να καταλάβει το σφάλμα του. Κοινώς με την διαλεκτική δεν γίνεται τίποτα. Εγώ εγκαταλείπω.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

@ΜΙΚ:

χιονοδρομία, χιονοδρομικά, τεχνητό χιόνι, κρέας, υποκρισία, πετρέλαιο, αυτοκίνητα,

τουρισμός, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά έργα ....

τάχεις κάνει όλα αχταρμά στο μυαλό σου και αδυνατείς να αρθρώσεις ΛΟΓΟ και λογικά συμπεράσματα ....

ο λόγος σου είναι αποσπασματικός, χωρίς ειρμό, χωρίς εστίαση, με συνεχείς άπειρες μετακινήσεις από

το ένα θέμα στο άλλο ....

ό,τι θυμάμαι χαίρομαι δλδ ...

τα επιχειρήματα που γράφεις είναι κουλουβάχατα ... είναι από αστεία έως γελοία ....

και βέβαια είναι ταλαιπωρία για κάποιον να προσπαθεί να σε αντικρούσει ...

σου μιλάνε για το αν δικαιούται κάποιος να ζητά τεχνητό χιόνι στις δεδομένες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής

και ανταπαντάς ρωτώντας τον αν τρώει κρέας, αν οδηγεί αυτοκίνητο κλπ κλπ ...

συμπέρασμα 1: όποιος τρώει κρέας και οδηγεί αυτοκίνητο δικαιούται να ζητάει και τεχνητό χιόνι .... !!! :angry:

συμπέρασμα 2: όποιος θέλει να έχει λόγο για την τεχνητή χιόνωση και την σχέση της με την περιβαλλοντική επιβάρυνση

από την δραστηριότητα της χιονοδρομίας σε χιονοδρομικά, πρέπει να ζει σαν τον άγιο Συμεών τον Στυλίτη, να προσεύχεται και να κλαίει έξω από την σπηλιά του και να τρώει τα χόρτα που φυτρώνουν ποτισμένα από τα δάκρυα του ....

έπεα πτερόεντα δλδ ... τρικυμία στο κρανίο ...

σταματώ και εγώ τον "διάλογο" μαζί σου, διότι νιώθω ότι χάνω την σοβαρότητα μου, αλλά θα συνεχίσω να γράφω στο ποστ μου, διότι

είμαι πεισμένος ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ αυτοί που ενώ γύρω τους το τοπίο αλλάζει, αυτοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αυτό που σε 10- 20 χρόνια από τώρα θα είναι παρελθόν και όνειρο ...

και μιλάω για τους ηλίθιους στο Ischgl, που θεωρούν κατάκτηση να στρώσουν τις πίστες με 20 πόντους τεχνητό χιόνι ....

για να κάνουν σκι !!!! άλλοι ηλίθιοι ....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@υπόλοιποι:

o παγετώνας Rettenbach στην Αυστρια.

Πριν απο καποια χρονια καλυπτε σχεδον ολη την κοιλαδα, τωρα εχει περιοριστει σε υψος πανω απο 3000μ.

Οι επίσης ηλίθιοι, του εκεί χιονοδρομικού, στρώνουν υφάσματα !!!!! πάνω στον πάγο για να μην λιώνει από τον ήλιο ...!!!!

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ !!!!

6p19ux.jpg

xej1wp.jpg

10qfg61.jpg

(από post του constanti)

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

σταματώ και εγώ τον "διάλογο" μαζί σου, διότι νιώθω ότι χάνω την σοβαρότητα μου, αλλά θα συνεχίσω να γράφω στο ποστ μου, διότι

είμαι πεισμένος ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ αυτοί που ενώ γύρω τους το τοπίο αλλάζει, αυτοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αυτό που σε 10- 20 χρόνια από τώρα θα είναι παρελθόν και όνειρο ...

και μιλάω για τους ηλίθιους στο Ischgl, που θεωρούν κατάκτηση να στρώσουν τις πίστες με 20 πόντους τεχνητό χιόνι ....

για να κάνουν σκι !!!! άλλοι ηλίθιοι ....

Διαφωνώ απόλυτα μαζί σου, οι άνθρωποι κάνουν την ίδια ζημιά στο περιβάλλον με όση να ανεβαίνουμε μια μέρα για σκι στον Παρνασσό, δεν είναι ηλίθιοι, οι απόψεις σου δείχνουν μέγιστη υποκρισία

Σταματά τον διάλογο αυτός που δεν ξέρει να κάνει διάλογο μάλλον γιατί παραπάνω σου τεκμηρίωσα όσα σε οδηγούν στην υποκρισία σου.

Τρικυμία εν κρανίο έχει αυτός που έχει μια μανία ότι το τεχνητό είναι κακό δεν θέλει να ακούσει άλλη άποψη.

Η άποψή μου για σένα είναι αυτή "O οικολογικός παράδεισος στα νησιά Φίτζι σας προσκαλεί να μπείτε όλοι στα αεροπλάνα να ταξιδέψετε χιλιάδες χιλιόμετρα να νιώσετε λίγο οικολόγοι. Ο ίδιος οικολογικός παράδεισος καταγγέλει την δημιουργία τουριστικών υποδομών δίπλα στο σπίτι σας γιατί βλάπτουν το περιβάλλον."και ευχαριστώ που μου την επιβεβαιώνεις συνέχεια

Αν πιστεύεις ότι έχω κάνει την "βιώσιμη ανάπτυξη" αχταρμά στο κεφάλι μου μάλλον είναι γιατί είναι η δουλειά μου και δεν την ξέρεις γιατί από όσο ξέρω είσαι γιατρός.

Μήπως την έχω πλήρως στο κεφάλι μου και εσύ δεν μπορείς να την παρακολουθήσεις γιατί απλά δεν την ξέρεις αλλά έχεις πιαστεί από ένα κομματάκι της?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

τα δεδομένα είναι από τις Γαλλικές Άλπεις

(έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και αναφορές της Mountain Wilderness)

για το τεχνητό χιόνι:

για κάθε 10 στρέμματα καλυμμένης με τεχνητό χιόνι έκτασης γης χρειάζονται 4000 κυβικά μέτρα νερού (= 4.000.000 λίτρα)

(για σύγκριση η πιο απαιτητική καλλιέργεια ίδιας έκτασης χρειάζεται 1700 κυβικά μέτρα νερού ... (= 1.700.000 λίτρα)

Στην Γαλλία, το νερό αυτό προέρχεται κατά

55% από δεξαμενές (reserves), 30% από ποταμούς και 15%

από το δίκτυο ύδρευσης ..... (είναι δλδ πόσιμο νερό ...)

το τι απογίνεται αυτό το νερό τωρα δεν είναι τόσο απλό .....

σίγουρα δεν ισχύει η εξίσωση όσο νερό πάρθηκε, τόσο θα αποδοθεί ... και μάλιστα καλύτερα που θα είναι σε μορφή χιονιού ......

κατ' αρχήν, το νερό που συλλέγεται, τροποποιεί τον ρυθμό ροής των ποταμών, αφού τους στερεί νερό

στην πιο κρίσιμη φάση τους = φθινόπωρο και αρχή του χειμώνα ........

κατά δεύτερο, από το νερό που συλλέγεται στα ρεζερβουάρ για να γίνει τεχνητό χιόνι, ένα ~ 30% θα χαθεί με εξάτμιση ...

το "χιόνι" που προέρχεται από μηχανήματα τεχνητής χιόνωσης δεν είναι καθαρό, αφού έχει μέσα ουσίες που λέγονται nucleators,

οι οποίες χρησιμοποιούνται για να επιταχύνουν τη παγοποίηση του νερού ...

οι ουσίες αυτές αν και χαρακτηρίζονται από τη χιονοδρομική βιομηχανία ως βιοδιασπώμενες, είναι άγνωστο τι μπορεί να προκαλούν αφού δεν υπάρχει καμμία πληθυσμιακή μελέτη στην βιβλιογραφία ....

στην Ευρώπη εξ άλλου, έχει απαγορευτεί (πάλι καλά !!! ...)

η χρήση μικροβίων !!!! που χρησιμοποιεί η χιονοδρομική βιομηχανία των ΗΠΑ για να επιτύχει γρήγορη παγοποίηση ...

η όλη διαδικασία της τεχνητής χιόνωσης όμως πέρα από υδροβόρα, ενέχεται και στη πρόκληση καταστροφών

στους υγρότοπους και στις καρστικές ζώνες .....

αυτό διότι το χιόνι που προέρχεται από τεχνητή χιόνωση

έχει 2πλάσια ποσότητα νερού από αυτήν που περιέχει το φυσικό χιόνι .....

και επειδή το τεχνητό χιόνι αργεί να λιώσει σε σχέση με το φυσικό,

λιώνοντας

αποδίδει ΑΠΟΤΟΜΑ μεγάλες ποσότητες νερού, στην επιφάνεια των εδαφών ...

αυτό σημαίνει ΑΠΟΤΟΜΑ παραπάνω νερό στο έδαφος και στη χλωρίδα

και υπέρμετρη αύξηση της πίεσης που μπορεί να αντέξει το οικοσύστημα ......

Edited by panpanou

dropdown.gif

...... ΔΕΝ τρώ κρέας εδώ και 9 μήνες είμαι καθόλα χορτοφάγος......

Δλδ.,αν σε πάρει καμμιά τσίκνα από νεφραμιά προβατίνας,θα σε αφήσει αδιάφορο; :angry:

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Ωραία το τεκμηρίωσες ότι υπάρχει πράγματι σπατάλη σε νέρό για να κάνουμε σκι σε τεχνητό.

Πόσο νερό δικαιούται ο κάθε χιονοδρόμος/ορειβάτης/αναρριχητής/ιστιοπλόος/παραπεντιστής/περιπατητής/απλός ταξιδιώτης/θαλάσσιο σκι βάλε κάθε χόμπι στην εξίσωση να σπαταλά κάθε χρόνο?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δλδ.,αν σε πάρει καμμιά τσίκνα από νεφραμιά προβατίνας,θα σε αφήσει αδιάφορο; :blink:

Δεν βλεπω την ωρα να διαβασω την απαντηση που θα σου δωσει :angry:

το "χιόνι" που προέρχεται από μηχανήματα τεχνητής χιόνωσης δεν είναι καθαρό, αφού έχει μέσα ουσίες που λέγονται nucleators,

οι οποίες χρησιμοποιούνται για να επιταχύνουν τη παγοποίηση του νερού ...

οι ουσίες αυτές αν και χαρακτηρίζονται από τη χιονοδρομική βιομηχανία ως βιοδιασπώμενες, είναι άγνωστο τι μπορεί να προκαλούν αφού δεν υπάρχει καμμία πληθυσμιακή μελέτη στην βιβλιογραφία ....

στην Ευρώπη εξ άλλου, έχει απαγορευτεί (πάλι καλά !!! ...)

η χρήση μικροβίων !!!! που χρησιμοποιεί η χιονοδρομική βιομηχανία των ΗΠΑ για να επιτύχει γρήγορη παγοποίηση ...

Mόλις ήρθε email από les arcs που λέει ότι καταρχάς δεν χρησιμοποιούν μικρόβια και κατά δεύτερον έχουν όλες τις εγκρίσεις ότι δεν προκαλούν τίποτα σαν παρενέργειες.

Ποιον να πιστέψω? Άλλωστε και εσύ εικασία κάνεις "είναι άγνωστο τι μπορεί να προκαλούν ". Για γίνε επιστημονικός εδώ

Για μένα μάλλον μιλάμε για απλό νούμερο λίτρων νερού οπότε επαναλαμβάνω την ερώτησή μου

Πόσο νερό δικαιούται ο κάθε χιονοδρόμος/ορειβάτης/αναρριχητής/ιστιοπλόος/παραπεντιστής/περιπατητής/απλός ταξιδιώτης/θαλάσσιο σκι βάλε κάθε χόμπι στην εξίσωση να σπαταλά κάθε χρόνο?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΩΠ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ. Προχειρη μετάφραση

Και καλά για τα παλιά κανόνια να δεχτώ ότι υπάρχουν κάποια χημικά μέσα μπορεί ο φίλος σου να έχει κάποιο δίκιο.

Στα νέα συστήματα δεν χρησιμοποιεί το τεχνητό κανένα χημικό μόνο νεράκι. Για ποια τεχνολογία μιλάμε γιατί λογικά μια νέα εγκατάσταση χωρίς χημικά θα στηθεί πια και στις Άλπεις και στην Ελάδα?

Ποιός είναι αντιεπιστημονικός ο panpanoy ή ο φίλος μας από το les Arcs

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δλδ.,αν σε πάρει καμμιά τσίκνα από νεφραμιά προβατίνας,θα σε αφήσει αδιάφορο; :angry:

αμα θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά για την χορτοφαγία ευχαρίστως. (σε κάποιο άλλο θρεντ φυσικά , αν και το "ΗΛΙΘΙΟΙ" ταιράζει γάντι και για αυτό το θέμα. )

Πριν ομως το κάνουμε αυτό δείτε το παρακάτω βίντεο:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470

"Το Earthlings, σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του Moby, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Με τη χρήση κρυφών καμερών και υλικού που δεν είχε δημοσιευθεί ως τώρα, το Earthlings καταγράφει τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών παγκοσμίως, όλες εκ των οποίων βασίζονται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση ζώων για τα κέρδη τους. Δυνατό, ενημερωτικό,αντιφατικό και προκλητικό, το Earthlings είναι μακράν το πιο κατανοητό ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί σχετικά με την στενή σχέση φύσης, ζώων και ανθρώπινου οικονομικού συμφέροντος"

Edited by Fidelio

άκου ΜΙΚ

στό' πα και προηγουμένως

δεν πρόκειται να συνεχίσω τις ερωταποκρίσεις μαζί σου, διότι δεν βγάζω νόημα,

ούτε και είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε ό,τι σου κατεβαίνει στη γκλάβα να με ρωτάς ....

λοιπόν

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πόσο νερό δικαιούται ο κάθε χιονοδρόμος/ορειβάτης/αναρριχητής/ιστιοπλόος/παραπεντιστής/περιπατητής/απλός ταξιδιώτης/θαλάσσιο σκι να σπαταλά κάθε χρόνο ....

ΔΕΝ ΞΕΡΩ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ

μπορείς να μου πεις εσύ ποιό χελιδόνι είναι πιο γρήγορο;;;

το αμερικανικό ή το αφρικανικό ;;;;

dropdown.gif

το ότι υπάρχει θέμα (στη Γαλλία τουλάχιστον που την γνωρίζω καλά ...),

με το τεχνητό χιόνι, φαίνεται από πολλές μεριές ...

οι άνθρωποι έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται όχι μόνο για το χιόνι αλλά και για το αν η παρέμβαση που έκαναν

τόσα χρόνια στο οικοσύστημα των ψηλών βουνών (= Άλπεις) δεν ήταν καταστροφική ...

πχ έχουν απαγορέψει το heliskiing, και οι ενέργειες τους να χτίζουν μεγαθήρια σε μεγάλα υψόμετρα

ήδη θεωρείται καταστροφική πρακτική ...

πάρτε μιά ιδέα, για την συζήτηση για το τεχνητό χιόνι ...

υπ 'όψιν ότι στην Γαλλία το 15% των πιστών υπάρχουν και συντηρούνται με τεχνητό χιόνι

Canonassos12_06_Page_1-1.jpg

Canonassos12_06_Page_2.jpg

Μαιρούλα,

αντί να τρως πασατέμπο :) θα ήθελα να μας πεις την άποψη σου ....

εσύ, ο Γιώργος κι εγώ κάνουμε σκι στα Καλάβρυτα, δεν κάνει ο φούφουτος ...

ΕΜΑΣ ενδιαφέρει τι θα απογίνει στα βουνά ;)

Edited by panpanou

dropdown.gif

Δε ξέρεις γιατί δε σε συμφέρει να ξέρεις και εκεί είναι η υποκρισία σου και όλων.

Oπότε μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια γενικά νούμερα ότι κάνεις 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο για τα ταξίδια των χόμπι σου κάθε χρόνο?

Θα σε παρακούσα παράλληλα να τεκμηριώσεις τα χημικά που χρησιμοποιεί το τεχνητό γιατί για νέες τεχνολογίες τεχνητού μάλλον είναι προιόντα της φαντασίας σου οι περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.

Την ενέργεια την καλύψαμε με μια ανεμογεννήτρια

Το νερό θα το καλύψουμε λίγο υπομονή να γίνω επιστημονικός. Να το κλείσουμε στα 20.000 χιλιόμετρα για το κέφι σου?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Aφου το ξέρεις ότι θα τα πούμε μια μέρα πιο κόσμια στο καρεκλάκι της Στύγας να δεις ότι όλοι αγαπάμε τα βουνά απλά εσύ τα έχεις βάλει με το τεχνητό σαν να είναι η καταστροφή του κόσμου.

Να εκεί

YouTube Video ->

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

KAI MIA δικια μου απορια !!!δεν σας παρακολουθώ πια ,απλως σας κοιτώ και απορω????και δυο φαίνεστε οτι εχτε ανωτέρα εκπαίδευση πανεπιστήμιό κλπ μπραβο σας !!

αλλα πως γίνετε εγω που δεν ειμαι και πολλη εως καθολου υψιλου επιπέδου μόρφωσής !! να εχω καταλαβει οτι εχετε πια ξεφυ=γη σε βαθμο ,θα ελεγα ανεπίτρεπτο .....και εσείς να μην το εχετε ακομα καταλαβει ???

ισως θα επρεπε το θεμα να κλείδωση διοτι δεν ειναι καθολου πρέπον ατομα τοσο μορφωμένα να κατρακυλούν σε αντιπαραθέσεις για το ποιος ειναι ετσι και οχι ετσι ...

κυριοι σας γνωρίζω ελάχιστα εως καθολου αλλα στην κοινη λαικη εκφραση ..εχετε εκτροχιαστεί ..παρακαλω σταματήστε πια αυτη την κατηφόρα

φιλικοτατα Αγαθοπουλος Νικος

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Μια απλή τεκμηρίωση ότι το τεχνητό δεν μολύνει τόσο όσο θέλει να σας παρουσιάσει ο εκκινητής του thread και φανατικός μισητής του τεχνητού χιονού προσωπικά κάνω.

Παράλληλα όπως βλέπεις και τα τέσσερα επιχειρήματα πάνε για πανυγηρική κατάρριψη (ενέργεια, νερό, χημικά, χωματουργικά)

Στο forum του συλλόγου τουριστικής χιονοδρομίας δεν είμαστε? Το τεχνητό παγκοσμίως δεν είναι κομμάτι του σκι? Στην Ελλάδα δεν πρέπει να το συζητήσουμε για το αν θα μπει τεχνητό?

Θα το συζητήσουμε επιστημονικά κοιτώντας το συνολικά σαν εννιαίο κομμάτι της χιονοδρομίας ή στον "φανατισμένο" μικρόκοσμό του τύπου ΚΚΕ γενικού όχι? Θα ρωτήσουμε επιτέλους τις σωστές ερωτήσεις ή θα μείνουμε στο "το τεχνητό είναι κακό, πάω για σκι στον Καναδά"?

Μαιρούλα δεν έχεις παράπονο 36 λεπτά υλικό σου ανέβασα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μαιρούλα,

αντί να τρως πασατέμπο :happy2:

ΠΟΠ ΚΟΡΝ είναι... :)

θα ήθελα να μας πεις την άποψη σου ....

Αφού σε ενδιαφέρει λοιπόν η άποψή μου ορίστε:

Τα χιονοκάνονα δεν έρχονται πρώτα στην καταστροφή του περιβάλλοντος που προκαλεί η χιονοδρομία γενικότερα στον πλανήτη.

Προσωπικά πρώτο θα έβαζα, την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος ενός ορεινού όγκου.(άνοιγμα πιστών, κόψιμο δέντρων, άνοιγμα δρόμων, ρύπανση από τους εμάς χιονοδρόμους- καταναλωτές βουνού).

Το να βάλει ένα χκ (ελληνικού μεγέθους) 5 κανόνια για να βοηθήσει χιονόστρωση ώστε να δοθεί μια πίστα ασφαλέστερα για χρήση σε εμάς τους χιονοδρόμους, δεν το κατακρίνω.

Το να ανοίξει ένα ολόκληρο χκ τις πίστες του μόνο με την χρήση τεχνητού χιονιού, σίγουρα δεν το επικροτώ.

Για παράδειγμα, πέρυσι στο Bansko, (μέσα Δεκέμβρη) οι Βούλγαροι κάνανε τα πάντα να δώσουν πίστες μόνο με τεχνητό.

Ακόμα και αυτή του Ski Road την ώρα που οι θερμοκρασίες ήταν θετικές, τα κανόνια συνέχιζαν να ρίχνουν περισσότερο νερό παρά να δημιουργούνε χιόνι.

Ε ναι λοιπόν, αυτό είναι υπερβολή, άσκοπη κατανάλωση ενέργειας και νερού με μοναδικό σκοπό να έχουν το κέντρο με χιόνι (άρα και κόσμο) τις ημέρες των γιορτών.

Αυτά....

Πάω να φάω το ΠΟΠ ΚΟΡΝ μου τώρα.....thEmoticons-EatingPopcorn.gif

Μαιρούλα δεν έχεις παράπονο 36 λεπτά υλικό σου ανέβασα

Ναι ρε γμτ...μαζί με τα ποπ κορν θα χρειαστώ και 1 λίτρο coca - cola....pepsi...ότι βρω..drinking-smileys-emoticons34.gif

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

To date, probably the most reliable and widely-accepted water estimate to produce a pound of beef is the figure of 2,500 gallons/pound

It takes an estimated 39,090 gallons of water to make a car. It's unclear if that includes the more 2,000 gallons used to make its tires--each tire takes 518 gallons to make. [1]

What is the total amount of water used to manufacture a new car, including new tires?

39,090 gallons per car

How much water does the average residence use during a year?

107,000 gallons

How much water does it take to process one chicken?

11.6 gallons

How much water does it take to process one can of fruit or vegetables?

9.3 gallons

How much water does it take to refine one barrel of crude oil?

1,851 gallons

http://media.mgbg.com/wkrg/photos/weather/...Water_Facts.pdf

Έχω βρει και +- 30% τα παραπάνω νούμερα απλά αυτός τα έχει ωραία μαζεμένα

Για πιάσε ένα κομπιουτεράκι ρε Μαιρούλα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Νομίζω ότι όχι άδικα, οι περισσότεροι έπαψαν πια να ασχολούνται διαβάζοντας δογματισμούς και όλα τα παραπάνω.

Έτσι θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πολύ φρέσκο:

[Το να βάλει ένα χκ (ελληνικού μεγέθους) 5 κανόνια για να βοηθήσει χιονόστρωση ώστε να δοθεί μια πίστα ασφαλέστερα για χρήση σε εμάς τους χιονοδρόμους, δεν το κατακρίνω.

Μπήκε ποτέ σαν θέμα η δημιουργία τεχνητού χιονιού στην Ελλάδα; Η απάντηση σε ανάλογη υπόθεση, έχει ήδη ψηλαφηθεί και δεν καταλαβαινω γιατί αναμασάται. Υπό προϋποθέσεις ναι, προϋποθέσεις που τουλάχιστον στα ΧΚ του Νότου δεν φαίνονται να πληρούνται με τα δεδομένα που ΕΜΕΙΣ ξέρουμε και με αυτά μπορούμε εμείς από εδώ να δούμε. Μπορεί να μην είναι αυτή όλη η αλήθεια, αλλά σίγουρα την πλησιάζει αρκετά.

Το κυρίαρχο θέμα, είναι η ονομασία-τίτλος ως "ΗΛΙΘΙΟΙ" όσοι φτιάχνουν τεχνητό χιόνι και όσοι το επικροτούν.

Το κυρίαρχο ζητούμενο δεν είναι η συζήτηση, απλά να προκαλέσουμε και να βρίσουμε όσους έχουν αντίθετες ιδέες.

Και εδώ υπάρχει ζήτημα, προς τους moderators, αν αποδέχονται όλο το παραπάνω σενάριο και τίτλο.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Επιτρέψτε μου να πώ παρά το γεγονός ότι κι εγώ δε ξέρω κάποιον από τους δύο σας πολύ καλά (μόνο με τον ΜΙΚ έχουμε μιλήσει κανα-δυό φορές) ότι τα άλλα δύο χόμπι σας (αλεξίπτωτο - ιστιοπλοΐα) είναι μακράν λιγότερο ενεργοβόρα (μόνο η μετάβαση στο χώρο), γιατί δεν κοιτάτε να μας πείσετε να τα ακολουθήσουμε (με τα καταπληκτικά βιντεάκια σας δε μπορώ να πω ότι δεν προσπαθείτε βέβαια) και να αλλάξουμε το όνομα και την αποστολή του συλλόγου?

Και τώρα μια πιο πρωτοποριακή πρόταση:

Κοιτάχτε να δείτε πώς θα βάλει ο ένας στο αλεξίπτωτο κι ο άλλος στο πανί του, φωτοβολταϊκά που θα φορτίζουν τη μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας όσο κάνετε το χόμπι σας για να το τροφοδοτήσετε στο γυρισμό για το σπίτι.

Ο πρώτος που θα βρεί και θα καταθέσει τη σχετική πατέντα, θα πάρει το μετάλλιο του άξιου ανθρώπου να κατοικεί τον πλανήτη. ;):)

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Κοιτάχτε να δείτε πώς θα βάλει ο ένας στο αλεξίπτωτο κι ο άλλος στο πανί του, φωτοβολταϊκά που θα φορτίζουν τη μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας όσο κάνετε το χόμπι σας για να το τροφοδοτήσετε στο γυρισμό για το σπίτι.

Bαρύ πολύ το φβ και λιγη αποδοση για πετούμενα.

Η καλύτερη προσπάθεια είναι αυτή

http://www.solarimpulse.com/

Τα καράβια έχουν πλεονέκτημα σε αυτό μιας και το βάρος έχει λιγότερο σημασία

http://inhabitat.com/worlds-largest-solar-...-boat-unveiled/

Αφού έχουμε τον άνεμο και τα ανοδικά τι να τα κάνουμε τα φβ? Με ένα πανί και μια ανεμογεννητριούλα τα καράβια είναι κομπλέ. H ενεργειακή πυκνότητα του αέρα είναι ακόμα και χιλιάδες φορές μεγαλύτερη

Το μέλλον ανήκει (μακάρι) και στο skysails

http://www.skysails.info/english/

Σήμερα πίστεψέ με αιολικά θες να φορτίζεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο από άποψη κόστους (περίπου 1/3 με 1/10 ανάλογα με τον ήλιο και τον άνεμο) αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι μπαταρίες είναι ακριβές, βαριές και δεν αντέχουν πολύ.

Αν και δεν αργεί πολύ το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μακάρι να μπορέσουμε να το φορτίζουμε με ΑΠΕ και όχι με λιγνίτη. Η μάχη χρόνου είναι αμάξι υδρογόνου ή ηλεκτρικό και μάλλον δεν αργεί καθόλου μα καθόλου η μέρα. Το σημαντικό είναι να το φορτίζεις με ΑΠΕ γιατί αλλιώς έκανες μια τρύπα στο CO2 και απλά έστειλες τις εκπομπές από Αθήνα Πτολεμαίδα ή να παράγεις το υδρογόνο με ΑΠΕ και όχι από μεθάνιο ας πούμε ή από συμβατικό ηλεκτρισμό.

Ενδεικτικά 100KW που είναι το αμάξι σου είναι 2 στρέματα φβ και μια ανεμογεννήτρια με φτερό 10 μέτρα.

Η πρότασή σου είναι να βάλω δύο στρέματα φβ και μπαταρία 200-300 κιλά πάνω στο πανί μου για να φορτίζω το αμάξι μου?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε