Jump to content
panpanou

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ....(ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΙΟΝΙ)

Recommended Posts

πάω, με το αυτοκίνητο μου, :D μέχρι τη βάση της Πάρνηθας

για να ασχοληθώ με το ενεργοβόρο άθλημα της ορεινής πεζοπορίας (θα ανέβουμε την ενεργοβόρα χαράδρα της Χούνης ...)

μετά, το απόγευμα, μπορεί με τη παρέα να φάμε στον "Έλληνα" ενεργοβόρα σουτζουκάκια .... :D:D

άντε καλή Κυριακή σε όλους ....

κανονικά δεν πρέπει να κουνιόμαστε, σπαταλάμε ενέργεια... μείνετε στα κρεβάτια σας .... :D :D :D

σε είδα ....

εκινιήθεις ..... :D

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

:D :D :D

Εσύ Πάνο δεν έχεις σκύλο τουλάχιστον για αστικούς περιπάτους ! Εγώ έχω ΔΥΟ και τα άτιμα ειναι πραγματικά ενεργοβόρα !!!

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Eιναι πολυ ενδιαφεροντα οσα αναφερετε κ οι δυο. Αλλα μηπως να κλεισουμε το παρον τοπικ? Οχι τιποτα αλλο αλλα απασχολειται ο ΜΙΚ αρκετα και φοβαμαι μην χασουμε καμια κακοκαιρια :D

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

OK εντάξει κατάλαβα ....

" ... 31. How much water does it take to process a pound of meat? 3.6 gallons ..."

λίγο πιο κάτω γράφεις για ένα συγγραφέα που αναφέρει (που ;:D

" ... He reports that a pound of beef however, requires 12,000 gallons of water ..."

και το site της peta.org στο οποίο μας παραπέμπεις, αναφέρει

" ... It takes more than 2,400 gallons of water to produce 1 pound of meat ..."

αποφάσισε και ξαναέλα ....

υποθέτω ότι έχεις κάνει ΕΣΤΩ και μιά εργασία σε πανεπιστήμιο στη ζωή σου ...

υποθέτω θα σου είπαν ότι το να googlάρεις και να αραδιάζεις χύμα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή για references ...

τα 2 pdf αρχεία που παραθέτεις (Carbon Footprint και CO2 Εmissions from Fuel Combustion,

τα είδα, τα ξεφύλισα, είναι αποδεκτή βιβλιογραφία, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με αυτά που σε ρωτούν εδώ μέσα ...

Από την πρώτη σελίδα σου έδινα τεράστια γκάμα για το νερό και το κρέας. Με έχεις για τόσο χαζό? Άλλωστε εσύ είχες κάνεις thread με το home αν το είχες δει προσεκτικά θα καταλάβαινες ότι το κρέας, το πετρέλαιο και τα μέταλλα είναι οι μεγαλύτερες σπατάλες νερού που κάνει η σύγχρονη κοινωνία. Πόσο? Για το κρέας έχουμε εύρος ανάλογα με τις παραδοχές, για τα άλλα δύο έχει προσδιοριστεί καλύτερα.

Έχει απόλυτη σχέση ότι χαρακτηρίζεις ηλίθιους αυτούς που χρησιμοποιούν τεχνητό ενώ εσύ κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον. Και όταν λέω εσύ εννοώ τον κάθε άνθρωπο πάνω στον πλατήτη χιονοδρόμο, ορειβάτη, περιπατητή, απλός ταξιδιώτη του κόσμου και γενικά όποιος κάνει ατελείωτα χιλιόμεττα με το αυτοκίνητό και το αεροπλάνο.

Επιμένεις να αγνοείς όλα τα στοιχεία που σου έδωσα και τα οποία να διαβάσεις προσκεκτικά θα δεις ότι τεκμηριώθηκε πλήρως ότι όλα παρέθεσες είναι ανακρίβειες, υπερβολές και αναφέρονται πάνω σε τεχνολογίες τεχνητού προηγούμενων δεκαετιών.

Επιμένεις να μου ζητάς report ενώ είναι προφανές ότι απλά αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι μπορεί και να έχω ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

Eφόσν δεν είσαι ούτε ο καθηγητής μου ούτε το ΕΣΠΑ report θα πάρεις όποτε βρω καιρό.

Μέχρι τότε χαίρομαι που όσοι διάβασαν κατάλαβαν ότι: που ξέρεις....αν διαβάσω λίγο παραπάνω...μπορεί και να προκαλώ μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον σαν χιονοδρόμος/καταναλωτής/πολίτης της πιο ενεργοβόρας χώρας του κόσμου από το τεχνητό

Δεν το παίζω οικολόγος απλά δηλώνω ότι δουλεύω ΑΠΕ και για όσο ζω θα λέω στους "οικολόγους" ότι όσο δεν ξεκινάν κάθε έκφρασή τους με τη φράση "καταρχάς η δικιά μου ενεργοβόρα ζωή φταίει που πεθαίνει αυτός πλανήτης" για πάντα θα τους το θυμίζω.

Για να τελειώνουμε. Η χιονοδρομία προκαλεί 2-10-100 δε με νοιάζει και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από την επέκτασή της με τεχνητό. Όσο και να μη το θέλουν κάποιοι γιατί τους χαλάει τη θέα καλύτερα ένα ΄"μη λάθος" χιονοδρομικό στην Ελλάδα με τεχνητό παρά χωρίς τεχνητό χιονοδρομικά που θες αεροπλάνο να πας.

Όλα αυτά με τη παραδοχή και τη γνώση, ότι το κέφι να μας ανεβαίνουμε στα βουνά σκίζει το περιβάλλον. Όσο έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να ανεβαίνουμε στα βουνά έχουμε δικαίωμα να βάζουμε και λιφτ και τεχνητά. Πάντα με μέτρο και πάντα αφού σκεφτείς τις υπόλοιπες ιδιαιτερότητες του μέρους.

Και μιας και έρχονται τα Χριστούγεννα, όσο έχουμε δικαίωμα να ανάβουμε λαμπάκια και να καταναλώνουμε άχρηστα προϊόντα για να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό/καταναλωτισμό/πνεύμα των Χριστουγέννων μας το ίδίο έχεις δικαίωμα να γυρίσεις άλλες 300 φορές όλη την Ελλάδα για να γράψεις ωραία ταξιδιωτικά και το ίδιο δικαίωμα έχουμε να ζητάμε ένα "μη λάθος, μεγάλο ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ χιονοδρομικό στην Ελλάδα.

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι και τα τρια πρέπει να τα περιορίσουμε ελπίζω να μην είναι πια αργά για τον πλανήτη. Και φυσικά η ίδια σκέψη επεκτείνεται σε όλα τα άλλα από το καινούργιο σου αυτοκίνητο μέχρι τις μπαταρίες μέχρι μέχρι μέχρι όλα όσα κάνουν τη ζωούλα μας άνετη και θεωρούμε ότι για αυτά δεν έχουμε καν να λογοδοτήσουμε.

Και ξέρεις τι με φοβίζει περισσότερο. Ότι κάτι "οικολόγοι" αποπροσανατολίζουν. Και έχουμε φτάσει στο 2011 και αντί να κοιτάξουν τον εαυτό τους κοιτάνε μόνο αλλού. Ελπίζω μια μέρα για το περιβάλλον να κοιτάξουν όλοι πρώτα τον εαυτό τους γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι και κυρίως ελπίζω τότε να μην είναι αργά.

Σας ευχαριστώ για τα pm μάγκες και μην ανησυχείτε οι κακοκαιρίες θα έρθουν.

Υ.Γ. Να πω την αμαρτία μου πήγα μέχρι Αγία Μαρίνα και ανέβηκα με το αμάξι επάνω. 200 μέτρα ψηλά θα μπορούσα να τα είχα περπατήσει. Σήμερα μόλυνα πιο πολύ από σένα το περιβάλλον. Δε πιστευω να ανέβηκες μέρος του βουνού με το αμάξι υποθέτω κάτω κάτω το άφησες?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

(...)Έχει απόλυτη σχέση ότι χαρακτηρίζεις ηλίθιους αυτούς που χρησιμοποιούν τεχνητό ενώ εσύ κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον. Και όταν λέω εσύ εννοώ τον κάθε άνθρωπο πάνω στον πλατήτη χιονοδρόμο, ορειβάτη, περιπατητή, απλός ταξιδιώτη του κόσμου και γενικά όποιος κάνει ατελείωτα χιλιόμεττα με το αυτοκίνητό και το αεροπλάνο.(....)

Απομονώνω αυτό το κόμματι για να σου δείξω τα θεμέλια του σφάλματος.

Λοιπον αυτό που κάνεις στην επιχειρηματολογία σου είναι οτι απομονώνεις παράγοντες κατα το δοκουν για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που έχεις ΠΡΟ-αποφασίσει , ΠΡΙΝ δηλαδή την εξέταση με τρόπο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. Αυτό συμβαίνει γιατί προφανώς πρώτα επηρεάζεσαι απο το συναίσθημα!

Το ξέρουμε οτι με το αυτοκίνητο μολύνουμε το περιβάλλον , δεν είμαστε χαζοί αλλά και εμείς σε αυτήν την κοινωνία γεννηθηκαμε δεν ήρθαμε από άλλο πλανήτη ή άλλη εποχή. Το οτι μολύνουμε λοιπον το περιβάλλον μας με τον χ, ψ τρόπο ΔΕΝ σημαίνει οτι μας δίνει άλλοθι για να το κάνουμε με νέους τρόπους που δεν είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Κατάλαβες τι εννοώ; Η λογική που χρησιμοποιείς είναι fuzzy logic (ΑΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΗ ) κάνεις άλματα χωρίς να βλέπεις το προφανές , γιατί; Γιατί παρασύρεσαι απο το συναίσθημα. Ποιο συναίσθημα ; θέλεις να κάνεις Σκι ! :D (και άλλοι το νιώθουμε αυτό αλλά δεν τρελενόμαστε για κανόνια στα χιονοδρομικά μας..να μας λείπει το βύσσινο :D )

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

@ MIK:

αααα μάλιστα ...

επειδή έχω τζιπ, iphone και ηχειάκια με μπαταρίες, έχω παραπάνω κιλά, τρώω που και πότε καμιά μπριζολίτσα (στα ΚΑΡΒΟΥΝΑ ... :D )

πάω και σε κανά συνέδριο με αεροπλάνο και έβαλα φωτάκια για τα Χριστούγεννα στο κήπο μου ...

επειδή λοιπόν κάνω όλα αυτά, δεν έχω το δικαίωμα να κάνω κριτική για τίποτα ...

και ούτε βέβαια να διανοηθώ να αμφισβητήσω τη χρήση τεχνητού χιονιού ή την εγκατάσταση λιφτ

όλο και πιο ψηλά (αφού εκεί θα υπάρχει το χιόνι ) ...

τα επόμενα ταξιδιωτικά μου θα τα κάνω πεζοπορώντας, θα επικοινωνώ με σήματα καπνού,

πρέπει ρε γμτ μου να χάσω τα παραπάνω κιλά μου, θα ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στη δουλειά μου

αφού πεθαίνουν οι άρρωστοι μου και θα κάνω φέτος Χριστούγεννα μέσ' στο σκοτάδι, τυλιγμένοι

η οικογένεια μου κι εγώ, με κουβέρτες και φλοκάτες ... :D

ΥΓ: το Laserάκι να το βγάζω βόλτα ή κλέβω αέρα από τα ΑΠΕ; να πλένω με λίγο νεράκι τα πανιά να φύγουν τα αλατόνερα;

μήπως να κάτσω ακίνητος αύριο πρωί στο κρεβάτι μου ;;;; μέχρι να τα κακαρώσω ;;;;

μεγάλε, μάλλον δεν πάμε καλά ... :D

έχεις ξεφύγει πολύ μακριά σου λέω .......

τρολάρεις απίστευτα ...

YouTube Video ->

:D

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

b243.gif

Το θέμα είναι ενδιαφέρον....

Μην το χαλάτε με προσωπικές αντιπαραθέσεις... ;)

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Αφού το λέει η Μαίρη εντάξει...μαλλον πρέπει να κόψουμε τα προσωπικά. Θα κάνω ότι μπορώ. Τελευταία φορά κύριε

αααα μάλιστα ...

επειδή έχω τζιπ, iphone και ηχειάκια με μπαταρίες, έχω παραπάνω κιλά, τρώω που και πότε καμιά μπριζολίτσα (στα ΚΑΡΒΟΥΝΑ ... ;) )

πάω και σε κανά συνέδριο με αεροπλάνο και έβαλα φωτάκια για τα Χριστούγεννα στο κήπο μου ...

επειδή λοιπόν κάνω όλα αυτά, δεν έχω το δικαίωμα να κάνω κριτική για τίποτα ...

και ούτε βέβαια να διανοηθώ να αμφισβητήσω τη χρήση τεχνητού χιονιού ή την εγκατάσταση λιφτ

όλο και πιο ψηλά (αφού εκεί θα υπάρχει το χιόνι ) ...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με κάλυψες και χαίρομαι που κατάλαβες πόσο λάθος ήταν το πρώτο σου post. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να κάνεις κριτική. Δογματισμούς και απόλυτη απόριψη δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις. Τα λέμε στο βουνό

Πρέπει προφανώς να κοιτάξουμε να μειώσουμε την επίπτωση που προκαλουμε όλοι μας και πρώτος εσύ και εγώ στο περιβάλλον, και να δούμε πως με όσο το δυνατών μικρότερη επίπτωση θα μπορούμε να κάνουμε τουριστικό σκι (που θέλει λιφτ και χιόνι μη το ξεχναμε οπότε λιφτ πιο ψηλά και τεχνήτό) ακόμα και να αναγκαστούμε να πηγαίνουμε λιγότερο στα αγαπημένα μας χιονισμένα βουνά.

[ΥΓ: το Laserάκι να το βγάζω βόλτα ή κλέβω αέρα από τα ΑΠΕ; να πλένω με λίγο νεράκι τα πανιά να φύγουν τα αλατόνερα;

Σοβαρά μιλάς? Με γλυκό νερό τα πλένετε?

Αέρα δε κλέβεις (τουλάχιστον κάτι μετρήσιμο. Η θεωρία λέει ότι κάθε εμπόδιο προκαλεί 100 φορές το ύψος του μετρήσιμη αλλαγή στον αέρα μεμονωμένο. Ίσως πολλά σκάφη μαζί να μπορούσαν να προκαλέσουν κάτι μετρήσιμο αλλά μιλάμε για πολύ λίγο και άντε για κάνα δυο χιλιόμετρα downdwind)

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

θέλεις να κάνεις Σκι ! ;) (και άλλοι το νιώθουμε αυτό αλλά δεν τρελενόμαστε για κανόνια στα χιονοδρομικά μας..να μας λείπει το βύσσινο :P )

Εεεεε. Εμένα ψιλοδιχασμένοι μου φαίνονται οι υπόλοποι και μάλιστα διάβασα σε αυτό το thread αρκέτούς που...τέλως πάντων ας ρωτήσουμε τους πελάτες των 3-5 Πηγαδιών

Και από που και ως που το τεχνητό χιόνι είναι νέο "κακό". Όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου σχεδόν το έχουν.

Είναι σαν να διαφωνούσες το 1940 να έρθουν τα πρώτα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, να μπει ηλεκτρικό σε κάθε σπίτι το 1950, τηλεόραση, ηλεκτρικό σίδερο, πλυντήριο, φώτα, θερμοσίφωνα, να αποκτήσουμε πολιτική αεροπορία, και να μη έρθουν τα κινητά κλπ κλπ. Οι ξένοι το είχαν πρώτοι ερχόταν σιγά σιγά εδώ γ@μάει το περιβάλλον αλλά...γίνεται.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κάτσε να σου δώσω άλλο παράδειγμα της fuzzy λογικής σου.

" Το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία , αλλά σιγά πάει μια χαρά με το καφεδάκι και το θέλουν πολλοί. Επίσης όταν το ξεκίνησα ήταν πολύ cool , το κάνουν και στο εξωτερικό"

" Το τεχνιτό χιόνι επιβαρύνει το περιβάλλον , αλλά σιγά μια χαρά θα κρατήσει τις πίστες κάτι που το θέλουν πολλοί. Επίσης γιατί να μην το κάνουμε αφού το κάνουν και στο εξωτερικό"

Επίσης ασαφή είναι και η λογική σου όταν στις διατυπώσεις σου εξισώνεις ΚΑΙ τις ανάγκες πρώτου και δευτέρου βαθμού. Πχ γιατί να μην φέρουμε τεχνητό χιόνι , αφού όλοι πετάμε με αεροπλάνα , όλοι έχουμε θερμοσίφωνα και φώτα στο σπίτι. Παρόλο που υπάρχει λογική συνδεση των παραπάνω ωστόσο συνοδεύεται απο μεγάλη ΑΣΑΦΕΙΑ και ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΑ.

Φαίνεται και παρατηρώ δηλαδή οτι αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα απο ανθρώπους κυρίως τεχνοκράτες μιας και το θέμα αφορά και την τεχνολογία που ειδικεύονται και δρουν μόνο στον τεχνοκρατικό τους μικρόκοσμο.

Σου συνιιστώ να το σκεφτείς για λίγο..

Edited by Fidelio

Βρε συ μη βγαίνεις εκτός θέματος και μη το γυρνάς σε προσωπικά κουράσαμε τον κόσμο

Το τεχνητό κάνει ζημιά στο περιβάλλον. Το ίδιο κάνουν και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητές του πλανήτη είτε για χόμπι είτε για "κονφορμισμό" είτε για να βελτιωθεί ο τρόπος κάλυψης βασικών αναγκών.

Το τεχνητό καταρχάς είναι θεμελιώδες συστατικό των χιονοδρομικών εδώ και δεκαετίες και δεν έχει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως αναφέρονται στο πρώτο post του thread. Όλοι εδώ μέσα θέλουν να κάνουν σκι με λιφτ σε χιόνι. Αυτό συμπεριλαμβάνει παγκοσμίως και το τεχνητό το οποίο με σύγχρονες τεχνολογίες (και προφανώς χωρίς χημικά και μικρόβια) και προφανώς χωρίς να κάνω δεξαμενή από το 0 στο δάσος κόβωντας ρέματα μπορεί να γίνει χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον τουλάχιστον σε σχέση με τις τεράστιες επιπτώσεις που όλοι αποδεχόμαστε του δεδομένου ότι...απλά πάμε για σκι.

Πρέπει να σκεφτούμε πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις του σκι μας (σε κοντινά βουνά, με λεοφορεία, γεμίζοντας μη ενεργοβόρα αμάξια) και παράλληλα να δούμε σε ποια σημεία δεν θα υπάρχουν οι τοπικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός συστήματος τεχνητού.

Ποιος μπορεί να τεκμηριώσει ότι το να μπεις στο αεροπλάνο, το να ανοίξεις την τηλεόραση, το να τρως κρέας, το να σπαταλάς νερό για να πλύνεις το αμάξι σου, το να οδηγείς αμάξι, το να αγοράζεις καινούργιο αμάξι είναι ανάγκες και δεν είναι το να κάνεις σκι με επέκταση το να κάνεις σκι σε τεχνητό?

Για μένα όσο είναι δικαίωμα του κατοίκου αυτού πλανήτη να μπει με μέτρο σε αεροπλάνο το ίδιο είναι δικαίωμα να κάνει σκι και το ίδιο να κάνει σκι σε τεχνητό. Αρκεί να υπάρχει το μέτρο και κάθε μέρα που περνάει να μη προσπαθεί να μειώσει τη συνολική περιβαλλοντική επίπτωσή του. Και με την λογική όπως παρουσιάστηκε στο πρώτο post του hread...δεν το βλέπω και προσπαθώ να το τοποθετήσω στην κουβέντα

Ειδικά από τη στιγμή που δεν μου βγαίνουν με τίποτα οι πράξεις να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον το να βάλω λιφτ ψηλά και τεχνητό σε Ελληνικό Χιονοδρομικό από τα να κλείσουν τα Ελληνικά και να τρέχουμε όλοι Bansko/Άλπεις/Καναδά για να κάνουμε την ίδια ποσότητα σκι. Δεν βγαίνει το συνολικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Ίσως ο μόνος τρόπος να βγει είναι να κοιτάξεις μόνο τις τοπικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά ξέρουμε όλοι πόσο λάθος είναι αυτό.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.. ;)

Αιντε καλημέρα ! λολ...

Αφού το λέει η Μαίρη εντάξει...μαλλον πρέπει να κόψουμε τα προσωπικά. Θα κάνω ότι μπορώ. Τελευταία φορά κύριε

;):D

Αλλιώς αύριο με τον κηδεμόνα σου..... :P

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif