Jump to content
Wipika

XK Μαινάλου 2012

Recommended Posts

Φίλοι χιονοδρόμοι, ζητούμε την βοήθεια σας!

 

Όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να έχουμε ένα οδηγό στο πρώτο μήνυμα κάθε χιονοδρομικού κέντρου με πληροφορίες για τις πίστες, χάρτες, πρόσβαση, την γύρω περιοχή, ταβέρνες, διαμονή ή ότι άλλο θεωρείτε απαραίτητο ή χρήσιμο να γνωρίζει ο επισκέπτης. Αυτές οι πληροφορίες θα μπουν με σύνδεσμο και στην ανανεωμένη πρώτη σελίδα του snowclub.gr

 

Το Μαίναλο για την ώρα είναι "ορφανό" και περιμένει εναγωνίως την δική σας συμβολή!


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δρόμος από Βυτινα είναι ανοικτός

 

Πετροπουλε (Mainalo) είσαι ήρωας

Edited by korn

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Που σε ανέχθηκε; :Tounge:

 

 

χαχαχα ήταν με το κορνηλιάκι επάνω αλλα πολύ κρύο και ομίχλη σήμερα


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ομίχλη ήταν πολύ μα πολύ ενοχλητική.Το κρύο παλευόταν σχετικα εύκολα στα χαμηλά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τεχνητό χιόνι στο Μαίναλο; Δεν ξέρω κατα ποσο θα ηταν σκόπιμο δεδομένων των θερμοκρασιών ανω του μηδενός που συχνα επικρατούν στο βουνό καθώς και στην αλόγιστη σπατάλη νερου που προϋποθέτει ένα τέτοιο εγχείρημα.Αντιγράφω άρθρο από τη σημερινή "Ελευθερία¨ (τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας)

 

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκμεταλλευόμενη κοινοτικό πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη και περαιτέρω αξιοποίηση των χιονοδρομικών της χώρας, ήρθε σε επαφή με εταιρείες - μελετητικά γραφεία που ασχολούνται με τα χιονοδρομικά και πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στα γραφεία της Περιφέρειας συνάντηση με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των αντιπεριφερειαρχών Βαγγέλη Γιαννακούρα και Ντίνας Νικολάκου, των δημάρχων Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου, του προέδρου του ΕΟΣ Τρίπολης Νίκου Παναγιωτόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων των μελετητικών εταιρειών που παρουσίασαν τα σχέδιά τους για το βουνό (masterplan).

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γιαννακούρας μετά το πέρας της σύσκεψης έλαβε τα εύσημα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τόνισε στα ΜΜΕ πως σκοπός τους είναι το Μαίναλο να λειτουργεί όλο το χρόνο και να μη σχετίζεται μόνο με το χιόνι, αφού γύρω από αυτό υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχουν σχέση με την ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία… Επίσης σημείωσε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι μελετητές προωθούν τη λειτουργία του Μαινάλου όλη τη χρονιά με διάφορες δραστηριότητες, ενώ έχουν προτάσεις ακόμα και για την αρχιτεκτονική του χώρου, για τα λιφτ, για τα σαλέ και γενικά για όλο το βουνό. Βέβαια προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει χιόνι και τις αργίες γιατί τότε έρχεται περισσότερος κόσμος στο βουνό. Για το λόγο αυτό προκρίνεται η λύση του τεχνητού χιονιού. Από εδώ και πέρα περιμένουν να τους δοθούν οικονομοτεχνικά στοιχεία για να δουν το τελικό κόστος και βέβαια θεωρεί πως θα πρέπει να εμπλακεί και ιδιώτης στην όλη διαδικασία. Τα χρήματα από το πρόγραμμα για το χιονοδρομικό του Μαινάλου είναι γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Εξάλλου από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου έχει ηλεκτροδοτηθεί."

Share this post


Link to post
Share on other sites

πάντως φέτος μου έχουν πει πολύ καλά λόγια για το Μαίναλο... :Batting Eyelashes:

 

Ν.


...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Σαββατοκύριακο, 28-29/01/12 εγώ και το επιτελείο μου επισκευτήκαμε το ΧΚ Μαινάλου και δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε κατενθουσιασμένοι για μία ακόμη φορά. Από τις καταβάσεις μας εντός και εκτος χιονοδρομικου, απο το κλίμα, το τοπίο, την ομορφιά και την ενέργεια που χαρίζει στον επισκέπτη αυτός ο μικρός ορεινός κήπος που ακούει στο όνομα Μαίναλο.

 

Σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία του ΧΚ τα πράγματα σαφώς βελτιώνονται και το ΧΜΜ μεταμορφώνεται σιγά σιγα σε αυτό που ήταν στις δόξες του. Θα σημειώσουμε όμως ένα θετικό και ένα αρνητικό στα τις λειτουργιάς του ώστε να συνεχιστούν οι ενέργειες βελτίωσης.

 

Στα θετικά αξίζει να σημειώσουμε το γεγονός ότι όλο το βουνό αλλά κυρίως η βορινή πίστα ήταν πατημένη στην εντέλεια και σε ολόκληρο το πλάτος της κάτι που είδαμε να πραγματοποιείτε για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα ήταν το εμβαδό της να αυξηθεί εντυπωσιακά βοηθώντας τους χιονοδρόμους να επιλέγουν ‘’καθαρότερες’’ γραμμές για τις καταβάσεις τους. Αυτό, και σε συνδυασμό με το πολύ καλής ποιότητας χιόνι σου έδινε την δυνατότητα για αμέτρητες καταβάσεις σε GS mode εκμεταλλευόμενος το μεγάλο πλέον εύρος τις πίστας.

 

Στα αρνητικά όμως η ελλιπής παρουσία προσωπικού ασφαλείας (πιστερ) στις πίστες αξίζει επίσης σημειωθεί. Η βορινή πίστα και το lift της είναι η μοναδική και αναγκαστική δίοδος προκειμένου κάποιος να επισκευτει και τις υπόλοιπες πίστες του βουνού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα (ως άλλο Βιετνάμ) να γεμίζει από αρχάριους χιονοδρόμους που είτε δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κορυφή και έπεσαν από το lift είτε θεώρησαν ότι μπορούν να την κατέβουν αλλά στο μεταξύ τα βρήκαν πολύ σκούρα. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις ανθρώπους, ανήμπορους να γλιστρούν στην κατηφόρα χωρίς αύριο ή άλλους να χαροπαλεύουν έως ότου κατέβουν. Δεδομένης της ελλιπούς σήμανσης η συνεχείς παρουσία ενός ανθρώπου από το προσωπικό ασφαλείας σε όλες τι πίστες πιστεύουμε ότι θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση.

 

Επίσης στο ΧΚΜ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει δυνατότητα για καταβάσεις στο χιόνι με ποδήλατα MTB υπό την αιγίδα του συλλόγου MTB Αρκαδίας. Περισσότερα εδώ.

 

Μερικες εικονες (σε υφος Alcatraz) απο το Σάββατο που είχαμε τις ιδανικοτερες καιρικες συνθηκες.

 

Η Βορινή

DSC01635.jpg

 

Βορινή πατημένη σε όλοκληρο το πλάτος της

DSC01636.jpg

 

Ο οικίσκος των πιστερ

DSC01637.jpg

 

H Κορφή του ΑγιοΛιά

DSC01639.jpg

 

Στις πουδρες της Φάκας

DSC01646.jpg

 

Το φωτεινό παιδί

DSC01647.jpg

 

Το δέντρο μας

DSC01648.jpg

 

More powder !

DSC01652.jpg

 

more

DSC01653.jpg

 

and more

DSC01657.jpg

 

GS στην βορινή

DSC01658.jpg

Edited by Wipika

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK μας επεισες θα το επισκεφτουμε!!!


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tετάρτη πάμε? Μαίναλε πούδρα θα βρούμε?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολυ ωραιες φωτο,με την πρωτη ευκαιρια θα το επισκεφτουμε!


DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανέβηκα κι εγώ στο Μαίναλο το Σάββατο για πρώτη φορά για σκι! Το βουνό το έχω ξαναδεί αλλά όχι χιονισμένο.

 

Εντυπώσεις:

 

Ιδανικός καιρός, blue sky τουλάχιστον μέχρι την ώρα που φύγαμε κατά τις 14:00 μμ

 

Πανέμορφο τοπίο, βουναλάκια χιονισμένα μέσα στα δέντρα!

 

Συμπαθητικό σαλέ, περιποιημένο.

 

Εξυπηρετικοί λιφτιέριδες, σου έδιναν το πιατάκι, βοηθούσαν αρχαρίους, κλπ.

 

Απίστευτα μικρό χιονοδρομικό πεδίο....ουσιαστικά 1 πίστα, πατημένη, ψιλοκοκκινούλα και λίγο ξυρισμένη στην κορυφή της που λίγο μετά έβγαλε και πέτρες. Τελείωνε σε dt και έπρεπε να ξανανεβείς με το πιό αργό συρόμενο που έχω συναντήσει ποτέ.

 

Η άλλη πατημένη διαδρομή είναι ουσιαστικά ένας πανέμορφο δρομάκι μέσα στα δέντρα, αλλά δρομάκι χωρίς κανένα ενδιαφέρον για σκι, πολύ ευχάριστο να το τρέξεις για τουρισμό μία φορά αλλά μετά είναι βαρετό να το ξανακάνεις.

 

Υπάρχουν άλλες 2-3 διαδρομές απάτητες όπως μας πληροφόρησε ο λιφτιέρης, που με φρέσκο χιόνι θα ήταν λουκούμι, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά λόγω χαμηλού υψομέτρου, το χιόνι (2-3 ημερών) ήταν πολύ βαρύ τουλάχιστον για τις δικές μου δυνατότητες και κολλούσε ακόμη και στην τραβέρσα, οπότε δεν το επιχείρησα.

 

Τεράστιο αρνητικό: στρατιές αρχαρίων που πλημμύρησαν το βουνό μετά τις 11 - 12 που κατέβαιναν τη μοναδική πίστα σαν χάροι, χωρίς κανένα control και μάλιστα ένας έπεσε και πάνω μου και με παρέσυρε όντας εγώ σταματημένη στην άκρη της πίστας όπου συνομιλούσα με την παρέα μου...μου στράβωσε και το μπατόν!! 8 μέρες στις Άλπεις σε 225 + 250 χλμ, με κόσμο, δεν έπεσα και ουδείς με άγγιξε και παραλίγο να πάθω ατύχημα σε 2 ώρες σε μία πίστα 200 μέτρων max !

 

Συμπέρασμα: Το Μαίναλο είναι τέλειο βουναλάκι για βόλτα, καφέ και φωτογραφίες και για να πάει κάποιος τα παιδιάκια του για χιονοδρομική εξόρμηση, τύπου παιδική χαρά. Όχι για σκι, χώρια που το πεδίο το εξαντλείς σε ένα 2ωρο το πολύ έχοντας κάθε καλή πρόθεση, είναι κι επικίνδυνο!!

 

Με ολόφρεσκο χιόνι υποψιάζομαι ότι θα είναι τέλειο για εκτός, αλλά μόνον τότε!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συμπέρασμα: Το Μαίναλο είναι τέλειο βουναλάκι για βόλτα, καφέ και φωτογραφίες και για να πάει κάποιος τα παιδιάκια του για χιονοδρομική εξόρμηση, τύπου παιδική χαρά. Όχι για σκι, χώρια που το πεδίο το εξαντλείς σε ένα 2ωρο το πολύ έχοντας κάθε καλή πρόθεση, είναι κι επικίνδυνο!!

 

Καλά εγω τι εκανα δυο μερες τωρα απο τις 8:00 εως τις 16:00. Μήπως κατι μου ξεφευγει?

Edited by Wipika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να τις ανεβάσεις στο Photobucket.com και μετά copy-paste τον κωδικό img που σου δίνει...

 

Όντως το Μαιναλάκι είναι μικρό ... Το μεγάλο του όμως πλεονέκτημα είναι η πολύ κοντική ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ απόσταση από Αθηνα... και φυσικά το πολύ δύσκολο κλείσιμο του από αέρα... Όταν τα άλλα σταματούν... το ΧΚΜ συνεχίζει... Με καλή παρέα ωσάν τον Τrifika-wonna-be-Alcatraz που γνωρίζει πολύ καλά το πεδίο σίγουρα θα περάσεις καλά... Απαιτήσεις δεν είχε ποτέ κανένας από το ΧΚΜ... Αρκεί να δουλεύει τουλάχιστον με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας... Αυτό...

 

Εγώ αν δεν δω .... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απ'τον Πετρόπουλο... ΔΕΝ ανεβαίνω... τελεία και πάυλα... (ααα... θα πάρω Τριπολιτσώτισσα freestyler οδηγό βουνού... και θα έρθω νομίζω....)

Και τα θέλω όλα... Ύψη χιονιού.... καιρικές προβλέψεις.... μήκος πιστών.... μήκως παϊδακίων.... βάθος χωριάτικης.... κλπ κλπ κλπ...

 

Το Σάββατο έχει μάθημα με Κοτρωνάρο στο ΧΚΠ... Κυριακή που όλα θα είναι κλειστά... ψήνομαι για ...καρπούλι στο ΧΚΜ από τώρα... (εγώ δεν οδηγώ θα κοιμάμαι... να φρέψω μάγουλο Δον Ζουάν... για την οδηγό μου...)

 

Αυτα...

 

υ.γ. Μαλλιά ανάρχα εσύ συχνάζεις καθόλου εκεί.... ή και από 'κει απέχεις...?


O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς


1956280u02tpdods5.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδια ποια διαδρομη ακολουθω απο αθηνα για το μαιναλο;εχω καταγωγη απο νεστανη και το ψηνω χρονια το μαιναλο αλλα δεν καθοταν...


DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συμπέρασμα: Το Μαίναλο είναι τέλειο βουναλάκι για βόλτα, καφέ και φωτογραφίες και για να πάει κάποιος τα παιδιάκια του για χιονοδρομική εξόρμηση, τύπου παιδική χαρά. Όχι για σκι, χώρια που το πεδίο το εξαντλείς σε ένα 2ωρο το πολύ έχοντας κάθε καλή πρόθεση, είναι κι επικίνδυνο!!

 

 

 

Να γιατί ακόμα δεν εχω καταφέρει να μάθω σκι ακόμα , γιατί απο μικρό παιδί κάθομαι και κάνω σκι στο Μαίναλο αντί να πηγαίνω στη La Grave και στα άλλα φτασμένα χιονοδρομικα.

 

 

Liapos μετά τα διόδια της Νεστάνης μπαίνεις στον κόμβο και σε 20 χλμ είσαι στο χκ. υπάρχουν ταμπέλες

 

ΤΕΟ ενημέρωση απο εμένα θα εχεις μόνο για τον δρόμο το πάτημα των πιστών και για τα παϊδάκια

 

ο μαλλιάς έχει βαλθεί να ξεπεράσει και τον Versace ( ρε μήπως το γράφω λάθος;) ξεχάστε τον....αν αυτός ερθει για σκι μετά θα ρίξει 3 μέτρα χιονι στη Ρόδο.


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites
Liapos μετά τα διόδια της Νεστάνης μπαίνεις στον κόμβο και σε 20 χλμ είσαι στο χκ. υπάρχουν ταμπέλες

σ'ευχαριστω mainalo!


DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Να γιατί ακόμα δεν εχω καταφέρει να μάθω σκι ακόμα , γιατί απο μικρό παιδί κάθομαι και κάνω σκι στο Μαίναλο αντί να πηγαίνω στη La Grave και στα άλλα φτασμένα χιονοδρομικα.

 

No sweat. Υποψιάζομαι άλλωστε ότι όσοι δραστηριοποιούνται εμπορικά γύρω από την La Grave και τα άλλα φτασμένα χιονοδρομικά και κανουν σκι εκεί από παιδιά είναι ακόμα χειρότεροι χιονοδρόμοι από εσένα.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διευκρίνιση: Μιλώ πάντα για εμένα που το εκτός δεν το έχω παρά μόνον όταν πρόκειται για την απίστευτα ελαφριά πούδρα.

 

Τους λόγους για το συμπέρασμά μου τους ανέλυσα, για άλλους είναι λογικοί, για άλλους παράλογοι...

 

Στα θετικά ξέχασα να αναφέρω την όντως πολύ εύκολη και γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από Αθήνα καθώς ο δρόμος προς Τρίπολη είναι ένα θαύμα για τα ελληνικά δεδομένα!! :Praying:


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Να γιατί ακόμα δεν εχω καταφέρει να μάθω σκι ακόμα , γιατί απο μικρό παιδί κάθομαι και κάνω σκι στο Μαίναλο αντί να πηγαίνω στη La Grave και στα άλλα φτασμένα χιονοδρομικα.

 

Το θαύμα είναι που έχεις καταφέρει να είσαι ζωντανός και αρτιμελής μέχρι σήμερα!!! ΄

 

Σε θέλει η στατιστική υποψιάζομαι!! Εμένα όμως όχι!! :Praying:


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλά εγω τι εκανα δυο μερες τωρα απο τις 8:00 εως τις 16:00. Μήπως κατι μου ξεφευγει?

 

Ανέβηκες το συρόμενο 657 φορές !!!

 

Και πες την αλήθεια: από τις 8 ώρες που ήσουν στο χκ, πόσες ώρες ανέβαινες και πόσες κατέβαινες;;

 

Εγώ στην ηλικία που βρίσκομαι δεν έχω πιά τόση υπομονή!!!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλά εγω τι εκανα δυο μερες τωρα απο τις 8:00 εως τις 16:00. Μήπως κατι μου ξεφευγει?

 

Μήπως είναι εύκολο φίλε μου να με μάθεις λίγο powder ski ?


Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

 

www.freeride.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λάππας εχω αρκετά χρόνια ακόμα μπροστά μου και εχω να μάθω πολλά ακόμα. Απο το V τώρα αρχίζω να ξεφεύγω και κάνω λίγο παράλληλο.

 

 

Yota κάνω απο 3 ετών στο Μαιναλάκι και ακόμα γρατζουνιά δεν εχω πάθει.μπορεί να είναι και θέμα τύχης


9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Μένεις κοντά στον ακατανόμαστο συν τις δεήσεις του Μαλλιά...και δεν σε πιάνει... εσένα τίποτα... :clapping:

 

Όπως όταν είσαι κάτω από κεραία κινητης... που δεν έχεις καλό σήμα... :P


O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς


1956280u02tpdods5.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...