Jump to content
louis

Ανεμογεννήτριες και αντιδράσεις

Recommended Posts

Εκεί στον Καναδά οι ανεμογενητριες από πίσω φαινονται;;;;

Χαχαχαχ

Στην ήπειρο βρίσκουν συνεχως πετρέλαιο από το 1930. Αν ήταν οι ελπίδες βαρέλια Σαουδική Αραβία θαχαμαι γίνει.

 

Και μια αλλη παραμετρος απο το μπλουμπεργκ.

Οι τραπεζες δεν δανειζουν τις πετρελαικες για ερευνες.

Γιατι μπορει τα κερδη να ειναι τεραστια οτσν βρεθει το κοιτασμα αλλα οπως λεει ο μακης...αγοραστε και καμμια κελεμπια.

Και αν στα θαλασοδανεια εγγυηση ειναι το καραβι στα γεωτρισιοδανεια δεν υπαρχει εγγυηση.

Ετσι αναγκαστικα η Εxon πχ χρηματοδοτει τις ερευνες τις χωρις μοχλευση.

Ομως μπαινοντας στην εγγυημενη αγορα των αιολικων , παρ ολο που το κερδος ειναι σημαντικα μικρωτερο, ειναι συγκεκριμενο και εγγυημενο.(βεβαια αλλη εγγυηση τα γερμανικα αιολικα αλλη τα ελληνικα). Ετσι κατεχωντας αιολικα εχει εγγυηση τις εγγημενες θεωρητικες εισπραξεις τις οποιες υποθηκευει γθα να δανειστει με σκοπο να κανει ερευνες με δανεικα λεφτα και να επιστρεψει στους μετοχους κεφαλαιο.

Ειδες ο εγγυημενος αερας;

 

https://www.mononews.gr/bloomberg/thisavros-gia-tous-metochous-ton-petrelaikon-to-anigma-stis-ananeosimes

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε συ Vro... Κανεις δεν σε υποχρεωνει να εισαι expert επι παντος επιστητου. Αλλα εκει που δεν εισαι, κανε κρατει ρε παιδακι μου...

 

Οι τραπεζες δεν δανειζουν σχεδον ποτε για εξερευνηση. Δανειζουν κατα περιπτωση, οταν τους πας ζεστο πραμα. Οσο μεγαλυτερο το περιθωριο κερδους, τοσο πιο προθυμοι να σε δανεισουν ειναι.

 

Αυτο που διαβασες στο Bloomberg ισχυει για την παραγωγη μεσω fracking μια περιπτωση αρκετα ιδιαζουσα και σχετικα προσφατη.

 

Το fracking γινεται σε πεδια ηδη γνωστα, που εχει γινει σημαντικη προηγουμενη παραγωγη (Permian Basin, Bakken formation κλπ). Ετσι οι εταιρειες (μικρες και μεγαλες) ηδη ξερουν τι ποσοστο πετρελαιου υπαρχει, τι ποιοτητας ειναι, ποια ειναι η διαπερατοτητα των πετρωματων και εχουν μοντελα που με σημαντικη πιστοτητα μπορουν να περιγραψουν την παραγωγη για οποιοδηποτε σχηματισμο πηγαδιων παραγωγης σε δεδομενη περιοχη. Μπορω να γραψω διατριβη γι αυτο αλλα δεν θα το κανω εδω.

 

Πρωτο μειονεκτημα του fracking ειναι οτι ειναι σχετικα ακριβο. Αλλα αποτελει το ονειρο καθε CEO (Τσεο στην ελληνοβαρβαρικη) γιατι ξερεις ποσα λεφτα πρεπει να του πεταξεις για να σου πεταξει πισω συγκεκριμενο ποσο (μεγαλυτερο απο το προηγουμενο ε?). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΙΣΚΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ/Reservoir simulation. Σιγουρα λεφτα! Ολοι, ακομα και οι τραπεζες αγαπανε το σιγουρο...

 

Που ομως δεν ειναι τελειως σιγουρο, γιατι τα λεφτα που θα σου πεταξει πισω αυτη η επενδυση εξαρταται απο την τιμη του πετρελαιου οταν το παραγεις, δηλαδη 1-3 χρονια στο μελλον. Οι τραπεζες απο το 2010 εχουν δανεισει δισεκατομμυρια, μπορει κα τρις σε διαφορες εταιρειες, μικρες και μεγαλες.

 

Η επικρατουσα γνωμη το 2014 ηταν οτι για να ειναι το fracking επικερδες, πρεπει η τιμη του πετρελαιου να ειναι πανω απο $80. Οταν λοιπον οι Σαουδαραβες και λοιποι ΟΠΕΚατζηδες ειδαν οτι χανουν μεριδιο της αγορας απο τους Αμερικανους φρακατζηδες, αρχισαν να αυξανουν την παραγωγη τους ριχνοντας τις τιμες. Αυτο που δεν υπολογισαν, ηταν οτι τα $80 οριο ηταν με τις τιμες των προμηθευτων των φρακατζηδων στα συννεφα. οταν επεσε το πετρελαιο στα $60, αρχισαν και οι προμηθευτες τις οικονομιες, απολυσεις, εκπτωσεις και τσουπ, $60 ηταν το νεο οριο κερδους...

 

Το δικο τους οι ΟΠΕΚατζηδες κατεβαζουν την τιμη στα $40. Το δικο τους και οι φρακατζηδες, οικονομιες, απολυσεις, εκπτωσεις, κατεβαζουν το οριο κερδους στα $30. καπου εκει τα εφτυσαν οι ΟΠΕΚατζηδες και οι ΗΠΑ ξαναεγιναν η Νο1 παραγωγοι παιζοντας 1-2 με τους Σαουδαραβες.

 

Επειδη σ'αυτη την πορεια, απολυσεων, οικονομιων, ελπτωσεων, αρκετες εταιρειες φαλιρισαν, καηκαν οι τραπεζες που ειχαν δωσει τρελλα δανεια και τωρα φυσανε και το γιαουρτι. Οχι ακριβως τωρα, το 2016 περιπου. Απλα τωρα βλεπουν ενα καινουριο κυκλο μειωσης της τιμης του πετρελαιου (απο εξωγενεις λογους αυτη τη φορα, οχι γιατι ετσι θελουν οι ΟΠΕΚατζηδες, αλλα να, υφεση ερχεται, οι ΑΠΕ ανεβαινουν (ασε τι λεει ο Vro) η πιεση για περισσοτερη παραγωγη κατεβαινει). Ετσι, προληπτικα, κοβουν την πιστωση στους πιο επιφοβους πελατες τους (μικρες εταιρειες που εχουν ξανοιχτει). Αυτο συμβαινει κατα κορον αυτο τον καιρο.

 

Τελος οσον αφορα τις Exxonmobil αυτου του ντουνια...

 

Η Exxonmobil, Chevron, Royal Dutch Shell, BP, κλπ εχουν (αλλες πιο πολυ, αλλες πιο λιγο) χρηματικες ροες που τους επιτρεπουν να κανουν τις επενδυσεις παραγωγης αυτοχρηματοδοτουμενες (η αυτοχρηματοδοτηση περιλαμβανει και χρηματοροες απο πωλησεις προϊοντων, και απο ομολογα που εκδιδει η εταιρεια και απο μετοχες που βγαζει στην αγορα και απο πωλησεις λιγωτερο κερδοφορων επενδυσεων).

 

Αυτες οι εταιρειες ξερουν και μπορουν να κανουν τον τραπεζιτη στον εαυτο τους (και να νεμονται και το κερδος του τραπεζιτη). Οσο καιρο δουλευα στην Exxonmobil η εταιρεια ειχε μονο μια γραμμη πιστωσης για ψιλολογια. Αφου εφυγα, ο Rex Tillerson εκανε την κουτουραδα και δανειστηκε δις για να αγορασει την ΧΤΟ. Το εχουν σκυλομετανοιωσει, αλλα θα παρει καιρο να ξετυλιξουν αυτο το κουβαρι του χρεους.

 

Η Exxonmobil αξιολογει αλυπητα τις επενδυσεις/θυγατρικες της και τις ξεφορτωνεται αν το μιγμα κοστους/κερδους δεν ειναι συναγωνιστικο με τις πιο καινουριες επενδυσεις. Ετσι, αυτο τον καιρο πουλαει την Esso Norge (Νορβηγια) στην Var και τα συνολικα operations στον Κολπο του Μεξικου στην Repsol. Καθε συναλλαγη ειναι τις ταξεως κατι δις (1-5 δις).

 

Αυτα ως προς τις δημοσιευσεις Bloomberg και το πως δουλευουν οι πολυεθνικες πετρελαιου αλλα και πως χρηματοδοτουν τι οι τραπεζες.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αν στο φόρουμ του Bloomberg μπορεί να βρει κανείς αντίστροφα ποιοτικό νήμα για χιονοδρομία.

Edited by panchristo
  • Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάκη δεν διαβάζεις . Λέει απλά ότι παίρνει εγγύηση τις εγγυημένες αποδώσεις στα αιολικά και δίνει δάνεια στις πετρελαϊκές.

Αυτό λέει το άρθρο. Δεν λέει ότι δίνει δάνειο για έρευνες. Λέει ότι δίνει δάνειο με υποθήκη τις θεωρητικές εγγυημένες αποδώσεις των αιολικών.

Τα άλλα που γράφεις ενδιαφέροντα πολύ αλλά άσχετα.

Την έννοια της μόχλευσης την ξέρεις φαντάζομαι.

Δίνεις 10 για να φτιάξεις ένα αιολικό που εγγυημένα θα σου δώσει σε 20 χρόνια λέω τώρα 100. Άρα η τράπεζα δέχεται την εγγύηση των 100 και σου δίνει δάνειο το πχ 60%.με εγγύηση τα 100.

Άρα βάζοντας 10, παίρνεις αλλά 50 τα οποία αν τα χάσεις θα τα επιστρέψεις από τα 90 που θα πάρεις κέρδος μείον τους τόκους και τα έξοδα λειτουργίας. Αν βέβαια βρεις το κοίτασμα αυτά είναι οδοντογλυφίδες. Στο ενδιάμεσο επιστρέφεις μέρος των 60 στους μετόχους που πετάνε από την χαρά τους.

Πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω, ρωτά κάνα συνάδελφό σου στα χρηματοοικονομικά.

Για αυτό τα αιολικά αυξάνουν την χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου αφού κάνουν πιο εύκολη την έρευνα και εξόρυξη.

Προβοκατορικο αλλά....ολοσωστο.

 

Μάκη να σου κάνω μια ερωτηση

10χρονια πριν πόσο φυσικό αέριο πουλιωτανε;

Πώς βλέπεις ότι επεσε η αγορά υδρογονανθράκων; άντε εξηγα το στον μυτηληναιο πριν κάνει την μαμακια να χτίσει την νέα μονάδα και χάσει τα λεφτά του.

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x7mezdr"allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>

 

 

Αθάνατη ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία.

Να φυλάει η αστυνομία το...βουνό σε μόνιμη βάση....

Να φυλάει τις πέτρες και τα χόρτα....

Κατά τα άλλα τα μεγάλα πρότζεκτ τους μαραναν τους εργολάβους...ούτε σεκιούριτι δεν πληρώνουν....

Edited by vro
  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Για αυτό τα αιολικά αυξάνουν την χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου αφού κάνουν πιο εύκολη την έρευνα και εξόρυξη.

Προβοκατορικο αλλά....ολοσωστο.

 

Το τερμάτισες στην ατεκμηρίωτη λανθασμένη πληροφόρηση

 

Απλά σε πληροφορώ ότι το 99% των επενδυτών σε αιολικά πάρκα δεν έχει καμία σχέση με έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων. Έπιασες κάτι άσχετο και το έκανες σφεντόνα να αποδείξεις κάτι που είναι παράλογο.

 

Θερμή παράκληση να παραμείνεις στο θέμα και να μας αναλύσεις πως διάολο θα μειώσουμε τις εκπομπές co2 χωρίς ανανεώσιμες.

 

Παράλληλα θα χαρώ να αναλύσεις πόσες ανεμογεννήτριες πρέπει να μπουν στα Άγραφα και γιατί να μπουν τόσες αφού πχ στην Ρόδο θα μπουν 40 και στην ευρύτερη περιοχή Θήβας 200.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοίτα λίγο

Μιχάλη για να γίνει διάλογος σοβαρός δεν μπορείς να μειωνεις αυθαιρετα τις απόψεις των άλλων.

Ακόμα περιμένω να μου πεις ένα ποσοστό που έγραψες που το βρήκες.

Τα παράπονά σου στον bloomberg.

Έχω γράψει πως το co2 δεν το

μειώνουν τα αιολικά σε τελική αναλυση. Ας πούνε και άλλοι αν τα νουμερα που δίνω και οι πηγές μου είναι λάθος. Εγώ τουλάχιστν τις αναγράφω,δεν γράφω με αφορισμούς.

Αυτό 99% που γράφεις περιλαμβάνει τον κοπελουζο;

Από διαστροφή της πραγματικότητας πάμε πρίμα. Τι ωραία που το γράφεις το 99% δεν έχει σχέση με έρευνα και εξόρυξη, η αγορά , η μεταφορά και η χρήση υδρογονανθράκων είναι σε άλλα σύμπαν ε Μιχάλη;;;;;

Για αυτό σου γράφω ότι συνειδητά διαστρεφεις

Χαζός δεν είσαι. Ίσα ίσα.

Panchristo ο bloomberg είναι συγκεκριμένης κατεύθυνσης πρακτορείο. Οι δείκτες του λαμβάνονται υπ όψη από σχεδόν όλους τους οικονομολόγους. Έχει και για χιονοδρομία. Από σκοπιά οικονομική βέβαια που είναι και αδιέξοδη....

Πχ

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-30/giant-vultures-circle-slopes-in-truly-depressing-ski-season

 

Όπου βλέπεις ότι απάντηση στην κλιματική αλλαγή είναι η αύξηση χρήσης ενέργειας.

Αλλά είπαμε δεν είναι ολιστική η απόψη του μπλουμπεργκ. Το κέρδος τους ενδιαφέρει

Είναι μέρος της εικόνας. Όπως το να λέμε ότι το 99% όσων έχουν αιολικά δεν έχει να κάνει με έρευνα και εξορυξη και να εννοούμε ότι δεν έχει να κάνει με φυσικό αέριο.

Δείτε λίγο το ομολογιακό δάνειο της ΤΕΡΝΑ που περνάει από υπεράκτια σε υπεράκτια και μετά ελάτε πείτε μου ότι η ιδιοκτησία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαν τα δικά μας τα σπίτια επώνυμη και δημόσια ...

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
........................................

But no amount of marketing could change the poor physics of resource-intensive and land-intensive renewables. Solar farms take 450 times more land than nuclear plants, and wind farms take 700 times more land than natural gas wells, to produce the same amount of energy.

....................................

 

Αυτό είναι μια δυστυχώς απολύτως βάσιμη κριτική από την σκοπιά εκείνων που θεωρούν ότι η αποδοτική και φτηνή παραγωγή ενέργειας είναι δείκτης προόδου.

 

Εγώ πιστεύω ότι αξίζει να γίνουν θυσίες ακόμα και αν αυτές περιέχουν και μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αίμα και δάκρια.

Ένα πράγμα που δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των εργολάβων ΑΠΕ-ΑΗΣ που το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος τους και τίποτα άλλο.

Αν πρέπει να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών μέχρι να δοθούν απαντήσεις αυτό πρέπει να γίνει.

Αν πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση από το 100% εισαγωμενο φυσικό αέριο αυτό πρέπει να γίνει.

Δεν μπορεί οι θυσίες να είναι του λαού και τα κέρδη των εργολάβων.

Πώς να το κάνουμε δηλαδή....

Άποψη μου.

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η πραγματικότητα είναι περίπλοκη και όταν διαβάζω δογματισμους του στυλ είναι καθαρά τα ΑΠΕ ντε φάκτο,ή θα γίνει τούτο η το άλλο και οι υπόλοιποι δεν ξέρετε είμαι πάντα επιφυλακτικός.

 

Άραγε η παρακάτω χρήση της ηλιακής ενέργειας είναι οικολογική;

Βοηθά να βγαίνει πετρέλαιο που άλλοιως δεν θα έβγαινε....

Γιατί δεν θα συμφέρει. Άρα Μιχάλη κοίτα να δεις που το τερματησε...η πραγματικότητα.

 

https://www.eniday.com/en/sparks_en/enhanced-oil-recovery-solar-power/

 

Ωραίο ε Μάκη ;

Και φρακινκ και οικολογικό.....

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους...

 

post-911-0-36812500-1570652215_thumb.jpg

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάκη δεν διαβάζεις . Λέει απλά ότι παίρνει εγγύηση τις εγγυημένες αποδώσεις στα αιολικά και δίνει δάνεια στις πετρελαϊκές.

Αυτό λέει το άρθρο. Δεν λέει ότι δίνει δάνειο για έρευνες. Λέει ότι δίνει δάνειο με υποθήκη τις θεωρητικές εγγυημένες αποδώσεις των αιολικών.

Τα άλλα που γράφεις ενδιαφέροντα πολύ αλλά άσχετα.

Την έννοια της μόχλευσης την ξέρεις φαντάζομαι.

Δίνεις 10 για να φτιάξεις ένα αιολικό που εγγυημένα θα σου δώσει σε 20 χρόνια λέω τώρα 100. Άρα η τράπεζα δέχεται την εγγύηση των 100 και σου δίνει δάνειο το πχ 60%.με εγγύηση τα 100.

Άρα βάζοντας 10, παίρνεις αλλά 50 τα οποία αν τα χάσεις θα τα επιστρέψεις από τα 90 που θα πάρεις κέρδος μείον τους τόκους και τα έξοδα λειτουργίας. Αν βέβαια βρεις το κοίτασμα αυτά είναι οδοντογλυφίδες. Στο ενδιάμεσο επιστρέφεις μέρος των 60 στους μετόχους που πετάνε από την χαρά τους.

Πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω, ρωτά κάνα συνάδελφό σου στα χρηματοοικονομικά.

Για αυτό τα αιολικά αυξάνουν την χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου αφού κάνουν πιο εύκολη την έρευνα και εξόρυξη.

Προβοκατορικο αλλά....ολοσωστο.

 

Μάκη να σου κάνω μια ερωτηση

10χρονια πριν πόσο φυσικό αέριο πουλιωτανε;

Πώς βλέπεις ότι επεσε η αγορά υδρογονανθράκων; άντε εξηγα το στον μυτηληναιο πριν κάνει την μαμακια να χτίσει την νέα μονάδα και χάσει τα λεφτά του.

Δεν μας χαιρετας ρε Vro που θα μας πεις και αδιαβαστους. Εγω σας παρεθεσα σε γενικες γραμμες πως σκεφτονται και πως δρουν οι μεγαλες πολυεθνικες πετρελαικες εταιρειες. Το πως θα μοχλευσει τα λεφτα του το καθε λαμογιο το αφηνω στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

 

Στην ερωτηση σου για το ποσο φυσικο αεριο πουλιωτανε, σιγουρα μπορουσες να το βρεις, αλλα οριστε μασημενο. Οσο παραγοτανε, πουλιοτανε. Για τις ΗΠΑ τουλαχιστον...

 

post-614-0-26285000-1570675423_thumb.png

 

Τι καταλαβες? Ποιο ειναι το επιχειρημα?

 

Η τιμη των υδρογονανθρακων επεσε. Η αγορα επεσε σαν ορος δεν υπαρχει. Αντε ξηγα εσυ στον Μυτιληναιο οτι θελεις...

 

Τελος για τα φωτοβολταϊκα διπλα στις αντλιες πετρελαιου. Ναι, χρειαζονται ενεργεια για να λειτουργησουν. Το δικτυο στις ερημους του Τεξας και του Ν.Μεξικου δεν ειναι διαδεδομενο και επαρκες. Προφανως θα μπορουσαν να χρησιμοποιησουν γεννητριες ντηζελ, αλλα οι ΑΠΕ ειναι φτηνοτερες!... :hehe:

Share this post


Link to post
Share on other sites

vro σου έχω ξαναγράψει για το παράδειγμα της Δανίας ενώ μπορείς να googlάρεις το πόσο έχει κόψει co2 η Αγγλία και η Γερμανία και και και χάρη στις ανεμογεννήτριες. Επιλέγεις να μην τα διαβάσεις και να λες τα δικά σου.

 

Εύγε. Θες να ζεις σε ένα ψέμα δικαίωμά σου πάντως, άσε την Ελλάδα που έχει τόσο ήλιο και αέρα να κλείνει τους λιγνίτες και τα φυσικά αέρια σιγά σιγά χάρη στις ΑΠΕ.

 

Μόνο ο Κοπελούζος έχει σχέση με εξόρυξη για αυτό έγραψα 99%. Οι άλλοι 99 που ξέρω είναι παραγωγοί ρεύματος και δεν έχουν σκάψει και τρυπίσει τίποτα. Συνέχισε να γράφεις ασυναρτησίες έχει πλάκα.

 

Υπενθύμισέ μου το ποσοστό και θα χαρώ να το τεκμηριώσω.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βρε Μάκη καταλαβαίνω την απόσταση και εκτιμώ ότι είσαι συνεπης σαν ιδιωτικοποιημενο τρένο στο να απαντάς.

Αλλά δεν διαβάζεις πριν απαντήσεις.

Δεν είναι φωτοβολταϊκά ....

Είναι στην αραβική χερσόνησο , κάνουν το νερό...ναι αυτό που το βρίσκουν...ποιος ξέρει δεν λένε,...ΑΤΜΟ και το βάζουν με πίεση στο κοίτασμα αντί να βάζουν φυσικό αέριο όπως είναι το σύνηθες ή co2 όπως είναι το πιο σύγχρονο και παίρνουν και τα βαρύτερα κλάσματα μέχρι να το αδειάσουν όλο. Οικολογικά....σαν να λέμε φόνος με κατανόηση και στυλ.

 

Μάκη έγραψες κατά λέξη

 

οι ΑΠΕ ανεβαινουν (ασε τι λεει ο Vro) η πιεση για περισσοτερη παραγωγη κατεβαινει

 

Όπως βλέπεις ούτε στις ΗΠΑ δεν ισχύει αυτό που λες . Οι ΑΠΕ θέλουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φυσικό αέριο. Το διάγραμμα που ανέβασες.....

 

Άσε μας βρε Μιχάλη.... Δεν έχει ο Βαρδινογιάννης αιολικα;;;;;

Γράψε 98....

Μου αρέσει ο τρόπος που βγάζεις τα ποσοστά.

 

Πάει το δούλεμα σύννεφο.

Το διάγραμμα της γιουροστατ το είδες για τις ΑΠΕ και τους στόχους και την πραγματικότητα;;;;;;; Επίσημα στατιστικά και όχι δημιουργικές λογιστική όπως 99% μή κοπελουζος...... αφορά και την δανια και όλους.

Μιχάλη όλα όσα έχεις αμφισβητήσει αν δεν είναι κωμωδια από μέρος σου απαιτούν στοιχεία , όμως όχι του τύπου 99% μη κοπελουζος.

Και όχι ουρανομηκεις ανακρίβειες ότι οι ΑΠΕ στην Ελλάδα κλείνουν το φυσικό αέριο.

Να είμαστε σοβαροί. Στην ίδια χώρα ζούμε.

Οι ΑΠΕ προκαλούν στρεβλή αντικατάσταση του λιγνίτη από φυσικό αέριο.

Τα έχω γράψει, πως, γιατί και ποια προβλήματα δημιουργουνται.

Επισεις έχω γράψει ότι το μόνο όπλο των αεπητζηδων-φυσικοαεριουχων είναι η χρέωση του co2.

Πάρτε και κάνα καινούργιο τζιπακι στους αστυνομικούς που φυλάνε τις πέτρες στα νιαλα. Τσιγκούνηδες.

  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τερμάτισες.

Πώς το τερματησα Χρήστο. Επειδή ζητώ στοιχεία για κάθε τι που γράφεται;

 

Έχεις δει εσύ πουθενά στόχο, δεν λέω καν πραγματικότητα 80% απο ΑΠΕ που έγραψε ο Μιχάλης.?????

Για αυτό του την μπαίνω κατά αυτό τον τρόπο.

Μηχανολόγος είναι δεν μπορεί να γράφει τέτοιες κουτουραδες....

 

Όσο για το τζιπακι δες το βίντεο.

Ρωτάει ο αστυνόμος

Γιατί πρέπει να φυλάω τις ανύπαρκτες εγκαταστασεις του ιδιώτη στα νιαλα;;;;;

Γιατί δεν βάζει σεκιουριταδες;;;

Έχω και το Καρπενήσι όλο να φυλάξω. Δεν μπορεί να στέλνω μια ντουζίνα άτομα , 3 ώρες να πάνε χώμα, τρεις ώρες να γυρίσουν

Δεν θα μείνει περιπολικό όρθιο

Και co2 παραγωγή να συμπληρώσω....

 

https://www.capital.gr/diethni/3386963/eikosi-etaireies-euthunontai-gia-to-1-3-ton-pagkosmion-rupon-apo-to-1965-mexri-simera

 

Μπορεί να φαίνεται άσχετο αλλά δεν είναι.

Να υπενθυμίσω δύο πολύ απλά πράγματα.

Για το co2 είναι κυρίως οι μεταφορές.

Και η γη είναι σφαιρική. Δηλαδή τζάμπα δεν έρχεται το φυσικό αέριο από την άλλη άκρη.

Όμως βαζουμε στόχο την

λογιστική μείωση του co2 που για να την πετύχουμε πρέπει πχ η Αλγερία να αυξήσει το δικό της....

Πηγη ΑΠΕ από γκαρντιαν. Για αυτό γράφω, δεν μπορεί ο καθένας να πιάνει το θέμα από όπου τον συμφέρει. Δεν τεμαχίζεται η πραγματικότητα. Δεν είμαι το θέμα κυρίως οπτική ενόχληση. Είναι τι προτεραιότητες μπαίνουν, ποιος πληρώνει και τι αποτέλεσμα υπάρχει. Βέβαια όταν από όλα τα τετραγωνικά της ελληνικής επικρατειας μπαινουν ανεμογενητριες στα Άγραφα και όχι στο Ελληνικό που είναι το σωστό για πολλούς λογους γίνεται και το που θα μπούνε θέμα ουσίας.

  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η μιση αληθεια

 

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3386983/prasino-ependutiko-tsounami-254-ekat-euro-apo-tin-terna-energeiaki

 

 

Και η αλλη μιση

 

 

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1687886/giati-erhontai-ependyseis-15-dis-sto-reyma-apo-fys.html

 

 

Μιχαλη 98% ακομα ή θα γελανε και οι πετρες με αυτα τα νουμερα

 

 

Τα παρακατω ειναι για τον Μακη που λειπει χρονια και δεν τα ξερει

Ο Μιχαλης τα ξερει απ εξω και ανακατωτα....

....,...........................

 

Ο κ. Γιαρέντης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ελκυστικό εργαλείο των «πράσινων» ομολόγων ειδικά για την αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Η παγκόσμια αγορά των πράσινων ομολόγων είναι μια τεράστια αγορά που προσελκύει εντυπωσιακά κεφάλαια. Σύμφωνα με το Climate Bonds Initiative. Το 2018 τα πράσινα ομόλογα που εκδόθηκαν συγκέντρωσαν κεφάλαια ύψους 167,3 δισ. ευρώ, ενώ ένα χρόνο πριν, το 2017 συγκέντρωσαν 162,1 δις. ευρώ».

 

«Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν και αυτές να αντλήσουν κεφάλαια από αυτήν την τεράστια δεξαμενή κι εδώ έρχεται ο ρόλος του ΔΑΠΕΕΠ, ως διαχειριστή των ΑΠΕ και εγγυήσεων προέλευσης, ώστε ο επενδυτής να αισθάνεται ασφάλεια ότι η επένδυσή του θα αποσβεστεί και θα αποφέρει σταθερά και αδιάλειπτα έσοδα. Για να μπορέσει η χώρα να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται έναν ισχυρό και ανεξάρτητο ΔΑΠΕΕΠ» κατέληξε ο κ. Γιαρέντης.;

 

Ποιος ειναι αυτος; ειναι ο διευθηνων συμβουλος της ΔΑΠΕΕΠ αε, πρωην, ΛΑΓΗΕ αε, πρωην ΔΕΣΜΗΕ αε.

Το γιατι σε 10 χρονια αλλαξε 3 φορες ονομα δεν ειναι τυχαιο αλλα ειναι αλλη κουβεντα.

Αυτη η εταιρεια πληρωνει τις επιδοτησεις σε αιολικα- φυσικο αεριο. Ναι επιδοτηται και το φυσικο αεριο. Αλλωστε οι ιδιοι ανθρωποι τα εχουν και τα δυο.

Τι τους λεει λοιπον.

Οτι αμα πας στην τραπεζα να εκδοσεις ομολογιακο δανειο για να κανεις πχ εξορυξη εγω θα σου δωσω πιστοποητικο οτι αυτη η παραγωγη απο αιολικα σε κwh εχει εγγυημενη αποροφηση σε εγγυημενες τιμες.

Να τα βαλεις υποθηκη και να το πουλησουν το ομολογο οι αγοραστες του στην δευτερογενη αγορα ως προιον εγγυημενου κεφαλαιου.

Απορω μακη που στο αμερικα δεν τα πουλανε στα συνταξιοδοτηκα αυτα τα....πρασινα...ομολογα.

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πώς το τερματησα Χρήστο. Επειδή ζητώ στοιχεία για κάθε τι που γράφεται;

 

Έχεις δει εσύ πουθενά στόχο, δεν λέω καν πραγματικότητα 80% απο ΑΠΕ που έγραψε ο Μιχάλης.?????

Για αυτό του την μπαίνω κατά αυτό τον τρόπο.

Μηχανολόγος είναι δεν μπορεί να γράφει τέτοιες κουτουραδες....

Μη σχετικός είσαι γράφεις απλά ότι ασυναρτησία σου γράφει το google

 

Φιλαράκι την μέρα (που δεν αργεί) που θα έχει η Ελλάδα 10.000MW αιολικά και 10.000MW φωτοβολταικά και θα συνδεθούν τα ηλεκτρικά αμάξια μας για buffer και θα έχουμε και (λίγο) καλύτερες διασυδέσεις με γειτονικές χώρες η Ελλάδα δεν θα εκπέμψει ούτε ένα γραμμάριο CO2.

 

Δεν θες να πιστέψεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί? Δικαίωμά σου. Εκείνη τη χρονιά πάντως η Ελλάδα θα έχει κόψει κατά περίπου ΠΡΟΦΑΝΩΣ 80% τις εκπομπές Co2 για ηλεκτροπαραγωγή.

 

Σου εύχομαι να είσαι γερός να βαρέσεις το κεφάλι στον τοίχο τότε

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και όλα τα βγάζουμε σκάρτα (αιολικά, φ/β, φυσικό αέριο κλπ), προφανώς μας αρέσει η παλιά κατάσταση με το λιγνίτη. Και μιας και μπαίνουν πολλά λινκ για άρθρα σε αυτό το thread, αφήνω και το παρακάτω εδώ

 

https://www.theguardian.com/environment/2018/mar/23/lignite-mining-greeces-dirty-secret-in-pictures

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά από όνειρα που συμφέρουν και από λάσπη που πετιέται πάμε καλά.

Άλλοι γράφουν ψωνίζοντας από μη αναγραφόμενες πηγές

 

Και ένα πολύ σημαντικό για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται

 

Η σύνθεση της κατανάλωσης αλλάζει και το υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά φέτος ξεπέρασε για πρώτη φορά το αέριο των αγωγών, ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Gastrade Κ. Σιφναίος, ο οποίος υπογράμμισε ότι φέτος η αγορά κινήθηκε με ρυθμό ανάπτυξης 17%.

 

Από την προχτεσινή ημερίδα για το φυσικό αέριο.

Η δεύτερη ρεβυθουσα έχει σχεδιαστεί στην Αλεξανδρούπολη.

Υπάρχει μεγάλη πρεμουρα να εξασφαλιστεί φυσικό αέριο αφού οι συνομιλίες με τον Πούτιν έχουν καταρρεύσει , όχι τυχαία....

Και ο μόνος άλλος προμηθευτής είναι πια η Τουρκία και ότι περνάει από το έδαφος της. Το υγροποιημένο είναι πια μονόδρομος.

Λάσπη λάσπη λάσπη

 

Μιας και όλα τα βγάζουμε σκάρτα (αιολικά, φ/β, φυσικό αέριο κλπ), προφανώς μας αρέσει η παλιά κατάσταση με το λιγνίτη. Και μιας και μπαίνουν πολλά λινκ για άρθρα σε αυτό το thread, αφήνω και το παρακάτω εδώ

 

https://www.theguardian.com/environment/2018/mar/23/lignite-mining-greeces-dirty-secret-in-pictures

Μιας και γκαρντιαν αναφέρει την Μαυροπηγή που είναι μια υπόθεση του 2011 δυστυχώς

 

 

Τον Ιανουάριο του 2011 επισκέφθηκε το χωριό ο τότε επικεφαλής της ∆ΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, και πρότεινε στους κατοίκους φιλικό διακανονισµό για την αποζηµίωσή τους και την άµεση εγκατάλειψη των σπιτιών τους, πριν ακόµη από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης και τον ορισµό της τιµής µονάδας από τα δικαστήρια. «Λόγω του κατεπείγοντος µας πρότεινε την καταβολή του 50% της αποζηµίωσης µε βάση την τιµή της δικής τους εκτίµησης, µε τη δέσµευση ότι θα πληρώσει το σύνολο του τελικού τιµήµατος σύµφωνα µε την προσωρινή τιµή µονάδας που θα ορίσει το δικαστήριο» λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληττοµένων και πρώην κοινοτάρχης Μαυροπηγής, Αναστάσιος Εµµανουήλ.

 

Η τεχνική έκθεση που είχε συντάξει η ∆ΕΗ προέβλεπε ενιαία τιµή οικοπέδου 25 ευρώ/τ.µ., ανεξάρτητα από τη θέση του στον οικισµό. Το δικαστήριο, ωστόσο, ανέβασε την τιµή στα 60 ευρώ/τ.µ. και βάσει αυτής της τιµής έγινε η πληρωµή των αποζηµιώσεων. Για τα σπίτια των ιδιοκτητών προβλέφθηκαν τέσσερις κατηγορίες αποζηµιώσεων, µε τιµές από 310 ευρώ/τ.µ. έως 430 ευρώ/τ.µ. Το Εφετείο ∆υτικής Μακεδονίας «κούρεψε» κατά µέσο όρο 45% αυτές τις τιµές, µε αποτέλεσµα οι δικαιούχοι να καλούνται να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά. «Για ένα σπίτι πρώτης κατηγορίας 100 τ.µ. σε οικόπεδο 500 µέτρων ο ιδιοκτήτης έχει εισπράξει 159.000 ευρώ και µε τον νέο υπολογισµό το ποσό που δικαιούνταν έπεσε στα 104.000. Για ένα αντίστοιχο σπίτι πέµπτης κατηγορίας εισέπραξε 120.000 ευρώ και έπεσε στα 44.000 ευρώ. Αυτός, δηλαδή, πρέπει να επιστρέψει το 62% του τιµήµατος» αναφέρει ο κ. Εµµανουήλ.

 

Απόφαση του Αρείου Πάγου

 

Η αρνητική εξέλιξη µετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ελήφθη τον Μάιο και δεν έχει ακόµη καθαρογραφεί, έφερε τους πρώην ιδιοκτήτες σε κατάσταση αδιεξόδου. «Αυτά τα χρήµατα µπορούν να βρεθούν µόνο αν κατασχεθούν τα σπίτια τα οποία αγοράσαµε µε τις αποζηµιώσεις, κάτι που δεν θα επιτρέψουµε να γίνει. Είναι παράλογο» επισηµαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληττόµενων.

 

Η ΔΕΗ αποζημιώνει, όχι τζάμπα.

Για μένα θα έπρεπε να παραδίδει σπίτια και όχι χρήματα. Να χτίζει δηλαδή νέα χωριά σε κανονικούς τόπους.

Αλλά τι να κάνουμε τέτοιο είναι το σύστημα...κακώς.

Ναχεται υπ όψη ότι τα ορυχεία είναι σε άθλια κατασταση παραδωμενα σε εργολάβους που δίνουν τους μισθούς που αναφέρει το άρθρο.

Μέτρο σύγκρισης να είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες το 2019 έχουν βάλει το κόστος κατασκευής αν τετραγωνικό στα 1000 ευρώ. Για αυτό πιστεύω ότι πρέπει η κάθε ΔΕΗ να παραδίδει σπίτια.

Ένας λόγος που μπαίνουν αιολικά στην αλπική ζώνη είναι ότι δια νόμου δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες ιδιωτών εκεί. Τζάμπα.

Το ίδιο και τα δασικά.

 

Οι φωτό στην γκαρντιαν είναι Ελληνίδας φωτογράφου. Πολύ καλές . Δυστυχώς η βιομηχανία παράγει άσχημες φωτό.

Μια από μένα

 

post-911-0-18979600-1570709001_thumb.jpg

 

Αν δεν κάνω λάθος ο υπάρχον αης είναι πάνω αριστερά.ο καινούργιος είναι ακόμα στα σχέδια. Ναι η αλουμίνα είναι.

 

Και άλλη μία , στο κέντρο κάτω είναι αης φυσικού αεριου. Ναι η μοτορ οιλ είναι στους αγ. Θεοδώρους.

 

post-911-0-78558900-1570709265_thumb.jpg

 

Να δούμε και έναν σταθμό υγροποίησης και φόρτωσης LNG. Ναι αυτό παραλαμβάνουμε στην ρεβυθουσα.

Ο παρακάτω είναι στην αρκτική Σιβηρία. Είναι και αμερικανικές εταιρείες μέσα που τώρα έχουν πρόβλημα.

Γενικά ενώ προβάλονται οι αγωγοί σαν οικολογική λύση η τάση μας ξαναπάει στα δεξαμενόπλοια. Για πολλούς λόγους.

 

 

 

post-911-0-03557100-1570712646_thumb.jpg

 

 

After more than 5 years of construction Novatek’s $27bn Yamal LNG project has received state permission to commission the first liquefaction train, 58 gas wells, and the respective infrastructure. The first shipment of liquefied natural gas (LNG), expected before the end of the year, will be destined for China in a symbolic move previously announced by Novatek.

 

Yamal LNG constitutes Russia’s second LNG plant, after Sakhalin II, and its first in the Arctic. The facility will receive natural gas from the Yuzhno-Tambeyskoye field and other fields on the Yamal Peninsula. In its final configuration the plant will consist of three production lines, or trains, and have an annual capacity of 16.5 million tons of LNG. The completed first production line has a capacity of 5.5 million tons and trains 2-3 are expected to open by 2021.

 

Τέτοιο θέλουν να φτιάξουν στην Κύπρο αλλά δεν επαρκούν οι ποσότητες που νομίζουν ότι υπάρχουν για τώρα. Προσπαθούν να βρουν άκρη με το Ισραήλ το οποίο ομως δικαίως θέλει τον σταθμό στο έδαφος του. Δεν είναι άνετο να είναι Κύπρο, Παρ όλο που είναι ΕΕ. Λόγοι ασφαλείας. Εμάς δεν μας νοιάζει να περνάνε οι αγωγοί από Τουρκία...

Εναλλακτικά μιλανε για το καλώδιο ανάμεσα σε Κρήτη Κύπρο αφού γίνει το Αθήνα Κρήτη.

Αλλά το θέμα είναι περίπλοκο και σαν δυναμικότητα ούτε κατά διάνοια να στέλνεις ρεύμα αντί για Lng... Τι θα γίνουν οι αης φυσικού αερίου εδώ;;

Αλλά ποιος νοιάζεται αν όντως παράγεται ρεύμα και αν υπάρχουν αγοραστές....έχει πουληθεί ήδη η παραγωγή μέσω χρηματοπιστωτικής μόχλευσης 2 και 3 φορές. Όσο συνεχίζει το αεροπλανακι με απε-φυσικο αέριο , πρόβλημα ουδέν. Άμα σκάσει μάντεψε που θα μείνει ο...Μουτζούρης....ο αντιλιγνιτικος....

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν αξιζει κανεις να ασχοληθει μαζι σου. Αν και επισημα συνταξιουχος, εχω πολυ λιγοτερο χρονο και διαθεση να συζητησω μαζι σου, καθως προσπαθεις να μορφωθεις στο ποδι απο διαδικτυακα λημματα (και λυμματα).

 

Εσυ προφανως εχεις το χρονο και την διαθεση να ασχοληθεις, το κινητρο μου διαφευγει, αλλα ποιος το @#$@ το κινητρο.

 

Θα εχουν αρχισει να παροπλιζουν τις ανεμογεννητριες στα Αγραφα, η εστω να κλεβουν το σιδερο απο τα κουφαρια οι γυφτοι και εδω θα συνεχιζει ο ΜΙΚ και ο Vro.

 

Χαιρετισματα!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαιρετίσματα

Λίγο πιο ευγενικα, αλλά δεν...

 

Γύφτοι;

 

Χρήστο παράκληση μην το ενώσεις.

Καίγομαι να μάθω μια απλή στατιστική.

Πόσοι ήταν οι κάτοικοι, τι δουλειά κάναν, ηλικία , παιδιά.

Και κυρίως

Που πήγαν και αγόρασαν σπίτια.

Διότι αν μπορούσαν να ρίξουν ...μαύρη πέτρα και δεν το έκαναν...

Τότε μιλάμε για επιλογή μιας κοινωνίας που θέλει μελέτη και όχι ευκολιες.

Αν βρω χρόνο το σ/κ θα βρω την απόφαση. Αλλά ρε παιδιά τόσα μάστερ και διδακτορικά παράγονται στις πολιτικές και κοινωνικές επιστημες. Δεν ασχολήθηκε κάνεις με την Μαυροπηγή;


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πωπω πολύ σχετικά με την κουβέντα πόσες και που μπορούν να μπουν ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα και κατ΄επέκτασιν στα Άγραφα όλα αυτά που γράφεις.

 

Αν θέλει κάποιος να συζητήσει για το πόσο βοηθάν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά το να μειωθούν οι εκπομπές Co2 από ηλεκτροπαραγωγή και τι θα μπορούσε να γίνει ή να μη γίνει στα Άγραφα ας το πει.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια σχετική άποψη δημοσιεύεται #Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας θα εξαρτηθεί επίσης από την ταχύτητα με την οποία θα περιοριστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που μπλοκάρουν επενδύσεις, από την εφαρμογή θεσμικού πλαισίου για την αποθήκευση ενέργειας, από την πρόοδο των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών (όπως η Κρήτη) με το ηπειρωτικό σύστημα και από την αναβάθμιση των ηλεκτρικών συνδέσεων της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες. Πρόκειται για ζητήματα που «επιλύονται επί χρόνια, στα χαρτιά, αφού στα περισσότερα μέτωπα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος». Πηγή: Protagon.gr#

post-4703-0-11548700-1570731626_thumb.jpeg

Edited by vaggelis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά, την μετάφραση στα Ελληνικά ποιος την έκανε;;;;

Ευρωπαϊκές χώρες:

Αυστραλία,

Λάτβια,

Εστονία

Ουγκαρία

  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Εε συγγνωμη.. χιονιζει..
    • Rafting στο Λούσιο - Κυριακή 26 Μαϊου 2024 Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 26 Μαϊου και ώρα 11:00 στην Ανοιξιάτική μας εξόρμηση στην Αρκαδία. Σε συνεργασία με την Trekking Hellas Arcadia θα κάνουμε Rafting στα πανέμορφα νερά του Λούσιου. Κόστος συμμετοχής 50€, προκαταβολή 20€ έως και 4 Μαϊου.  Σημείο συνάντησης, βάση trekking hellas Αρκαδίας, Βλαχορράπτης  https://maps.app.goo.gl/XkX9kXCkbEYDfmRX8 Διάρκεια  4 ώρες. Εξοπλισμό που θα χρειαστείτε:  Αθλητικά παπουτσια που θα βραχούν Μαγιό. Πετσέτα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site:  https://trekking.gr/el/activity/rafting-lousios-alfeios Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής,  τηλεφωνικά/viber: 6976101568 Ισιδώρα Σουμάνη & Δημήτρης Καρυστηναίος 6937009885, ή  email στο snowclub@snowclub.gr Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής το Μ.Σάββατο 4 Μαϊου. Σας περιμένουμε όλους!!!!! Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη - 6976101568
    • Tα μέλη και οι φίλοι του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 21:00 και μετά στο Piu-Verde.  Η γραμματέας Ισιδώρα Σουμάνη Tηλέφωνο επικοινωνίας 6976101568   
    • την Ακρόπολη των ΧΚ της Ελλάδας 🤪
    • Αν δεν υφίσταται ΧΚ, τι θα επισκέπτονται οι επισκέπτες; 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Alexis c
      Alexis c
      (63 years old)
    2. petroskavala
      petroskavala
      (43 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,314
    • Total Posts
      460,819
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,630
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    bongdainfottbd
    Joined
×
×
  • Create New...