Jump to content
louis

Ανεμογεννήτριες και αντιδράσεις

Recommended Posts

Έχει απόλυτο δίκιο όποιος φωνάζει για τις α/γ ως προς τα φωτάκια. Τα παράπονα στην ΥΠΑ που σε αναγκάζει να βάζεις φωτάκια λες και έχει η κάθε κορφή φωτάκι να μην πέφτουν πάνω της τα αεροπλάνα.

 

Φταίει η ΥΠΑ δεν φταίνε οι ανεμογεννήτριες και πιστέψτε με όλοι οι επενδυτές πιέζουν να μην μπαίνουν φωτάκια αλλά στην ΥΠΑ είναι Δημόσιο. Ειδικά σε μέρη όπως τα Άγραφα προσωπικά συμφωνώ απόλυτα να μπουν 30-50 ανεμογεννήτριες διαφωνώ απόλυτα να μπουν 30-50 φωτάκια.

 

Το νούμερο 600 για τα Άγραφα δεν βγαίνει πουθενά ρεαλιστικά είναι παντελώς ανέφικτο. Με αυτή τη λογική θα μπουν 300 στην Άνδρο και 3500 στον νομό Βοιωτίας. Μην ακούτε ασυναρτησίες.

 

Το κόστος αποξήλωσης βάση νόμου είναι καθορισμένο και υποχρεωτικό και έχω γράψει αναλυτικά και τι γίνεται όταν τελειώσει η ζωή τους απλά ή βάζεις καινούργιες ή τις συντηρείς.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Υπήρχαν τουλάχιστον 3 περιπτώσεις όπου ο καθένας μπορούσε να πει τη γνώμη όπως έκαναν σε όοοοοοληηηη την Ελλάδα σε δημόσια διαβούλευση, σε Περιφερειακό συμβούλιο, σε πράξη χαρακτηρισμού . Γιατί βάλατε τις εταιρίες να ρίχνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες χωρίς να αντιδράσετε με νόμιμους τρόπου της σωστή στιγμή ΠΡΙΝ γίνουν οι νόμοι που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα απαντήσω μόλις βρω δωρεάν wi fi και καλοβολο ταβερνιάρη. Ναι στην πατρίδα αυτού που υποσχέθηκε δωρεάν wi fi....

Μόνο ένα όμως να πω.

Κουβέντα για τα κάθε Άγραφα χωρίς άποψη για τα αιολικά είναι ισοδύναμη με το να μην μπουνε εδώ ,να πάνε αλλού.

 

........

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Υπήρχαν τουλάχιστον 3 περιπτώσεις όπου ο καθένας μπορούσε να πει τη γνώμη όπως έκαναν σε όοοοοοληηηη την Ελλάδα σε δημόσια διαβούλευση, σε Περιφερειακό συμβούλιο, σε πράξη χαρακτηρισμού . Γιατί βάλατε τις εταιρίες να ρίχνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες χωρίς να αντιδράσετε με νόμιμους τρόπου της σωστή στιγμή ΠΡΙΝ γίνουν οι νόμοι που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα?

....................

 

Την απάντηση ότι έχουμε δουλειές ,οικογένειες και παιδιά την κάνεις δεκτή ή την θεωρείς ανοησία και προσβολή;

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά αδυνατω να μετασχω σε τέτοια σαλαμοποιηση, οπότε θέλουν με ότι κριτιριο θέλουν οι μοντς μετακινούν τα ποστ από τοπικ σε τοπίκ, με αποτέλεσμα να ψάχνω να βρω που είναι η απάντηση και που η ερώτηση.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η αναδρομική επέμβαση σε ποστ με βάση την κρίση του μοντ για το περιεχομενο του. Είναι σαφής λογοκρισία. Τελικά σε αυτό το φόρουμ πρέπει να γίνεται αποδεκτό το περιεχόμενο. Ούτε στην Χιλή του Πινοσέτ και στην Ιερά εξέταση αυτό. Ο μοντ φροντίζει για την τήρηση του κανονισμού. Πουθενά ο κανονισμός αυτός δεν λέει ότι επεμβαίνει στο περιεχομενο αν αυτό του φαίνεται ότι δεν είναι συμφωνο με τις αντιλήψεις του. Εξ αρχής εγραψα ότι το θέμα δεν είναι αν θα πρέπει η όχι να μπουν ανεμογενητριες στα Άγραφα. Αν είναι ανάγκη να σωθεί η ανθρωπότητα πρέπει να μπουν και στην Ακρόπολη. Άλλοιως δεν έχει νόημα καμμία συζήτηση αν τα δικά μου Άγραφα είναι πιο Άγραφα από τα Άγραφα του άλλου.

Παρακαλώ να γίνεται σεβαστή η άποψη μου και το δικαίωμα να την εκφράζω στα πλαίσια του κανονισμού. Παρακαλώ να επανέλθουν τα ποστ στο τοπικ που τα έβαλα γιατί δεν τα έβαλα τυχαία ή κατά λαθος, όπως και όλα τα ποστ των άλλων. Η κουβέντα για τα Άγραφα δεν μπορεί να γίνεται μόνο με τον τρόπο που ορισμένοι θελουν. Διότι τότε δεν έχουμε διάλογο. Επαναλαμβάνω δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός βάση των απόψεων. Να γίνονται σεβαστές αλλά όχι υποχρεωτικές. Διαφωνώ με την άποψη του Μιχάλη ότι το θέμα είναι θέμα χωροταξίας. Πώς να το κάνουμε δηλαδή.

Δεν είναι θέμα χωροταξίας, είναι θέμα αν πολιτική στα θέματα ενέργειας είναι η σωστή. Οκ καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική αντιμετώπιση αλλά δεν μπορεί να διαμορφωνει κατά αυτόν τον τρόπο την συζήτηση, δηλαδή ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του να πηγαίνει αυθαίρετα σε τοπίκ που αυθαίρετα το διαλέγει.

Διότι έτσι όποιος δεν έχει την απόψη ότι πρέπει να μπουν λίγες ή πολλές ανεμογενητριες στα Άγραφα ή κοντά ή λίγο πιο μακριά δεν δικαιούται δια να ομιλεί...

 

Πολλές κουβέντες για την ελευθερία του λόγου νομίζω.

Edited by vro
  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και να αναλάβετε και τις ευθύνες σας για προσωπικά προβλήματα στις σχέσεις των μελλβν του φόρουμ που δημιουργεί αυτή η παράλογη κοπτοραπτικη.

Επικοινωνεί μαζί ο φαεθωνας να με ρωτήσει για τα φώτα των ανεμογενητριων. Του λέω πως σου ήρθε μεσημεριατικα. Αφού το συζητάς στο φόρουμ με τον Μιχάλη μου λέει

Εγώ; Μπαίνω να δω , πέφτω σε ένα ποστ του Μιχάλη που μου λέει οτι του την έπεσα αγαρμπα για τα νούμερα , λέω πως δεν το είδα αυτό; Κοιτάω σε άλλο ποστ από εκει που κάναμε κουβέντα. Βλέπω και μια αναφορά στο ότι δεν υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία ,λέω ποτε το είπαμε αυτό; Στο ποστ για γριλανδια ήταν τελικά.

Τραγελαφος τρία τοπικ για το ίδιο θέμα.

Ναι για το ίδιο θέμα , γιατί όταν τους λες στα αγραφα; Η απάντηση είναι με την κλιματική αλλαγή τι θα γίνει; Θες να έχουμε την Πτολεμαϊδα και co2? Ας πληρώσουμε λίγο παραπάνω.....

Εμ έτσι είναι...

Σε ποιο ποστ να γράψω στον Μιχάλη ότι εκείνος μίλησε για κόστοςρευματος ανά Κwh και μου έστειλε κοστος κατασκευής ανα κw dc. Ναι το ξέρω Μιχάλη, τυφλός δεν είμαι δίπλα μου το έχω το πάνελ, σε dc βγάζει.

Αλλά εγώ σου έγραψα ότι είναι ακριβή η ενέργεια από απε και εσύ απάντησες ότι είναι πιο φτηνή τώρα η κατασκευή ΑΠΕ.

Λοιπόν σε πιο τοπικ να βάλω την απάντηση;

Σε ποιο τοπικ να σου γράψω ότι γίνεσαι προκλητικός όταν λες όχι αιολικά στα 6 χλμ από την Ακρόπολη όταν τώρα ούτε στα 50 δεν μπορείς να βάλεις.... Εσύ παραπονιοσουν για τον νόμο αυτόν.

Σε ποιο τοπικ , στα Άγραφα; Στο γενικό για ανεμογενητριες, στην κλιματική αλλαγή; Σε άλλο τοπικ;

Νομίζω ότι είναι παράλογο αυτό που γίνεται.

  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ο Φαεθωνας φταιει που σε πριζωνει

 

Η ερώτησή μου είχε να κάνει καθαρά με θέματα υψομέτρων και εμποδίων, για τις πτήσεις με drone που ασχολούμαι και με ενδιαφέρουν. Δεν ξέρω πώς προέκυψε τώρα αυτή η αναστάτωση, δεν έχω εμπλακεί καθόλου στο θέμα.

  • Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γειααα, τι κάνετε παιδιά;

Βλέπω κάποιες εξελίξεις στην συζήτηση. Κρίμα που την ξετρολαρετε γιατί ήρθα με νέα σχέδια που έπεσαν στην αντίληψη μου για Ακρόπολη και Στεφάνι.

...εγώ πάντως δεν προσπαθώ να το κρύψω. Το τρολαρισμα είναι επιχείρημα και μάλιστα σοβαρό. Είναι σαν να κόβουμε την σάτυρα από την πολιτική, την δημιουργική λύτρωση απέναντι στην ανημπορια του παραλογισμού.

 

Τρέλα λα λα λα .... :Ρ

 

Τι να κάνουμε όμως, όπως θα αποδεχτούμε τους έλικες στην Πίνδο θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει φίλοι μου χιονοδρόμοι και ορειβάτες, έτσι θα αποδεχτούμε και delete του τελευταίου ελιξίριου διαφυγής. Το τρολαρισμα υπέρ των γυμνών Αγραφων.

 

Παρατήρησα πρόσφατα από τα 30000 πόδια πως οι ανεμογεννήτριες φαίνονται πεντακάθαρα και το θυμήθηκα ξανά το ζήτημα. Φίλε από τόσα ψηλά...! :Ο

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απορίες αδαούς για τα αιολικα στα Άγραφα χωρίς μαθηματικά και χαρακτηρισμούς

 

Τι έχουν τα Άγραφα που δεν το έχουν ο καφηρεας, η Άνδρος, τα Κύθηρα , ο ψειλοριτης,το βόιο, ο Γράμμος, το Αρτεμησίο, το Ναυαρίνο, ο Ελικώνας κλπ κλπ κλπ.

 

Αφού δεν ενοχλούν οι ανεμογεννητριες, βόσκουν τα πρόβατα από κάτω, είναι ωραίο θέαμα , είναι η τρανή απόδειξη ότι πολεμάμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γενικώς είναι θέαμα όμορφο και απαραίτητο γιατί πρέπει να υπάρχει όριο στο πόσες θα μπούνε κάπου. Όσο πιο πολλές τόσο καλύτερα.

 

Αφού είναι ωραίες και απαραίτητες και αφού ο ουρανοξύστης 200 μέτρων στο ελληνικό απέχει 20 χλμ από την Ακρόπολη γιατί δεν έχει μια ανεμογεννήτρια στην κορφή του.

 

Αφού έρχεται με γρήγορα βήματα η καταστροφή γιατί υποχρεωτικά σε κάθε οικοδομική άδεια δεν μπαίνουν φωτοβολταϊκά στις ταράτσες;

 

Αφού ο ορίζοντας είναι η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων γιατί δίνουμε άδειες για εξορύξεις σε Ιόνιο και Αιγαίο. Σε περίπτωση που βρεθεί κάτι και το τραβήξουν σε 10 χρόνια ποια θα είναι η συμβολή μας στην κλιματική αλλαγή, που έρχεται όπως λένε με τραγικά γρήγορα βήματα;

 

Αυτά προς το παρόν , δεκτές απαντήσεις από όλους όχι μόνο από όσους συμφωνούν μαζί μου.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quiz: Βρείτε τις εγκατεστημένες Α/Γ στον Προσκυνά. Μετά βρείτε το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα (οι κλίμακες είναι ίδιες).

 

post-5297-0-46699400-1571928689_thumb.png

 

post-5297-0-24060000-1571928709_thumb.png

  • Like 2

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eδώ είναι το σωστό θέμα να το συζητήσουμε και έχουν δίκιο οι mods. H δικιά σου προσωπική άποψη είναι ότι πρέπει να συζητηθεί στα άγραφα η δικιά μου προσωπική είναι άλλη του mod είναι άλλη και έχουμε δίκιο και άδικο όλοι.

 

Είναι η τελευταία φορά που σου επιτρέπω χωρίς να ζητήσω από mod να επέμβει σε απαξιωτικούς τρόπου ςέκφρασης για μένα όταν σου έχω απαντήσει κάτι ΠΛΗΡΩΣ και εσύ αντί να με πάρεις ένα τηλέφωνο να στο εξηγήσω γράφεις τα δικά σου.

 

Η απάντηση μου στο τελευταίο σου σχόλιο "Σε ποιο ποστ να γράψω στον Μιχάλη ότι εκείνος μίλησε για κόστος ρευματος ανά Κwh και μου έστειλε κοστος κατασκευής ανα κw dc. Ναι το ξέρω Μιχάλη, τυφλός δεν είμαι δίπλα μου το έχω το πάνελ, σε dc βγάζει."

 

 

Με παραδοχές 6% επιτόκιο, 70-30δάνειο, 0%πληθωρισμό, αποσβέσεις στα 10 και επιτόκιο αναγωγής 2%.

Αέρας ίδιος. κόστος ανηγμένης KWh ΑΓ 20 έτη 23€/MWh 2019, 52€/MWh το 2008

Ήλιος ίδιος: κόστος ανηγμένης KWh ΦΒ 20 έτη 32€/MWh 2019, 140€/MWh 2008

Πηγή: Γνωστή Ελληνική Τράπεζα

Περιμένω και από εσένα και από όποιον θέλει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα και κάποιους προβληματισμούς γενικά για τις αγ και θα χαρώ να απαντήσω


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα που το ξαναβλέπω, από το Λευκαντί μέχρι και την Έξω Παναγίτσα είναι μια νεκρή ζώνη για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας.Για να μπορώ εγώ να έχω ρεύμα και να μη μου χαλάνε τη θέα οι Α/Γ...

  • Like 2

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχουμε μια Πτολεμαϊδα και πόσους προσκυνάδες;


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 Πτολεμαΐδα Vs 100 Προσκυνάδες που και πάλι τέτοιο αποτύπωμα στη γη δεν αφήνουν. Να βάλουμε και τους καρκίνους?

  • Like 1

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

100;

Βάλε 1000

Στην πληρη ανάπτυξη ίσως και λίγα λέω.

Καρκίνοι από το ορυχείο φαντάζομαι εννοείς;.

Ναι όλα τα ορυχεία ειδικά τα ανοιχτά έχουν ένα θέμα με την εισπνεόμενη σκόνη. Νάτανε μόνο αυτό , που να δεις τα χρυσορυχεια τι γίνεται. Ρίξε μια ματιά στις σκουριές.

Στα εργοστάσια δόθηκε αγώνας και μπήκαν φίλτρα. Είναι πολυ καλύτερα από τότε.

Κάθε τεχνολογία έχει τα κόστη της. Για αυτό και δεν είναι χωροταξικό το θέμα. Να υποθέσω ότι απαντάς θετικά στα δύο πρώτα ερωτήματα μου. Ναι να μπουν παντού και σε απεριόριστους αριθμούς.

 

Επισεις για να είμαστε σωστοί και να μην γράφουμε όλοι μας αρλουμπες πχ οι 73 ανεμογενητριες του Καφηρέα πχ έχουν εγκατεστημένη ισχυ 170 Mw.

Και θα παράγουν σε Μwh όσες ακριβώς σου πει ο Μιχάλης. Άμα τα συγκρίνεις με τις Μwh τις Πτολεμαϊδας είναι...αστείο νούμερο.

Θα στα έβγαζα εγώ αλλά δεν έχω γρήγορο ίντερνετ εδώ που είμαι

Να σκεφτείς ούτε χάρτη δεν μπορώ να κατεβάσω να δω πως λέγεται το αιολικό στον προσκυνά, να σου βγάλω κατευθείαν την παραγωγή του. Αλλά τα έχει γράψει ο Μιχάλης για την σχέση ισχύος με παραγωγή στα αιολικά και εκείνα της ΔΕΗ για Πτολεμαϊδα είναι και στην wiki.

Όπως και να είναι η σύγκριση είναι ...αστεία.

Ναι το πατίνι του Χρήστου ενοχλεί πολύ λιγότερο από την μπέμπα αλλά δεν πάει Σαλονίκη...χονδρικά στο λέω.

Για αυτό επιμένω προσθέτουμε μήλα με μήλα και αχλάδια με αχλάδια. Δυστυχώς η οπτική ενοχλήση δεν έχει ποσοτικοποιήθει (νομιζω) ώστε να πούμε ότι η οπτική ενόχληση ανά Μwh είναι τόση στον αης και τόση στο αιολικό. Θα ήθελα όμως να βρω έναν να μου ενώσει όλα τα ΑΠΕ σε έναν χάρτη να δω έστω και σε φωτοσοπ την συνολική τους έκταση.

Edited by vro
  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο διαχωρισμός προσωπικά μου φαίνεται σαν να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

 

Κόστος παραγωγής από λιγνίτη;

 

Για ποσά χρονιά επαρκεί ο λιγνίτης;

 

Θα φεσωθούμε τις ΑΠΕ και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απορίες αδαούς για τα αιολικα στα Άγραφα χωρίς μαθηματικά και χαρακτηρισμούς

 

Τι έχουν τα Άγραφα που δεν το έχουν ο καφηρεας, η Άνδρος, τα Κύθηρα , ο ψειλοριτης,το βόιο, ο Γράμμος, το Αρτεμησίο, το Ναυαρίνο, ο Ελικώνας κλπ κλπ κλπ.

 

Όλα τα μέρη που λες έχουν και θα αποκτήσουν και άλλες ανεμογεννήτριες. Συμφωνώ μαζί σου τα Άγραφα είναιι εξίσου σημαντικά με τις ανησυχιες των κατοίκων αυτών των περιοχών.

 

Αφού δεν ενοχλούν οι ανεμογεννητριες, βόσκουν τα πρόβατα από κάτω, είναι ωραίο θέαμα , είναι η τρανή απόδειξη ότι πολεμάμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γενικώς είναι θέαμα όμορφο και απαραίτητο γιατί πρέπει να υπάρχει όριο στο πόσες θα μπούνε κάπου. Όσο πιο πολλές τόσο καλύτερα.

 

Αν σε χαλάει που το κράτος φρόντισε να μην μπορείς να γεμίσεις όλους τους Δήμους με πάνω από τόσες http://www.rae.gr/geo/?tab=panel-1394 α/γ διαφωνούμε ριζικά. Συμφωνώ απόλυτα στον περιορισμό σε α/γ ώστε κανένα μέρος στην Ελλάδα να μη γίνει γεμάτο από α/γ και να κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα. Αν διαφωνεί κάποιος με τα νούμερα έπρεπε να το πει όταν γραφόταν ο Νόμος το 2007.

 

Αφού είναι ωραίες και απαραίτητες και αφού ο ουρανοξύστης 200 μέτρων στο ελληνικό απέχει 20 χλμ από την Ακρόπολη γιατί δεν έχει μια ανεμογεννήτρια στην κορφή του.

Δεν μπορείς να βάλεις α/γ που να έχει ιδιαίτερο νόοημα στην κορφή κτιρίου. Βασικά μπορείς αλλά θα κοστίσει πολύ πολύ παραπανω

Αφού έρχεται με γρήγορα βήματα η καταστροφή γιατί υποχρεωτικά σε κάθε οικοδομική άδεια δεν μπαίνουν φωτοβολταϊκά στις ταράτσες;

Συμφωνώ 100%. Νομίζω ήδη υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη.

Αφού ο ορίζοντας είναι η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων γιατί δίνουμε άδειες για εξορύξεις σε Ιόνιο και Αιγαίο. Σε περίπτωση που βρεθεί κάτι και το τραβήξουν σε 10 χρόνια ποια θα είναι η συμβολή μας στην κλιματική αλλαγή, που έρχεται όπως λένε με τραγικά γρήγορα βήματα;

Συμφωνώ 100%

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο διαχωρισμός προσωπικά μου φαίνεται σαν να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

 

Κόστος παραγωγής από λιγνίτη;

Εξαρτάται από πάρα πολλά κυρίως αν πληρώνει φόρο άνθρακα και αν έχει τη γη δωρεάν και πόσο οικονομικά θα χτίσεις τον σταθμό. Οι γκάμα είναι 30-90E/MWh

 

Για ποσά χρονιά επαρκεί ο λιγνίτης;

Mε ΑΠΕ και φυσικό αέριο για πάντα. Μόνος του για λίγες δεκατίες απλά όπως το πετρέλαιο θα ψάχνεις ακόμα και πιο ακριβό λιγνίτη.

 

Θα φεσωθούμε τις ΑΠΕ και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Έχουμε φορτωθεί το λιγνίτη και το φυσικό αέριο και ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και πρέπει να τους ξεφορτωθούμε άμεσα όσο περισσότερο μπορούμε με ΑΠΕ


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχοντας διαβάσει ελάχιστα, από όσα γράφτηκαν, και περνώντας καθημερινά τον τελευταίο μήνα ,κάτω από ανεμογεννήτριες σε σχετικά "εύκολα" βουνά, δεν έχω καταλάβει ούτε διάβασα κάτι, γιατί παιδευονται να της τοποθετούν τόσο πολύ σε κορυφές και όχι στον κάμπο?πέραν από το ελάχιστο περισσότερο αέρα στις κορυφές, Πίος ο λόγος για τέτοιο τεράστιο κόστος εγκατάστασης, πέραν από πληγές στα βουνά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

σε κορυφές και όχι στον κάμπο?πέραν από το ελάχιστο περισσότερο αέρα στις κορυφές, Πίος ο λόγος για τέτοιο τεράστιο κόστος εγκατάστασης, πέραν από πληγές στα βουνά?

Αν μιλάμε για ένα μέρος σαν τη Δράμα ή την Ξάνθη, μια αγ παράγει το οχταπλάσιο ρεύμα στα 1600 μέτρα σε σχέση με την ίδια στον κάμπο από κάτω της. Πάρε τηλ για λεπτομέρειες. Στη Θήβα είναι το τετραπλάσιο και στην Άνδρο επί 1,3. Τα νούμερα στο πολύ περίπου μην αρχίσεις (όχι εσύ).

 

http://www.cres.gr/kape/datainfo/maps.htm

post-6-0-66741900-1571936829_thumb.jpg

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ο διαχωρισμός προσωπικά μου φαίνεται σαν να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

 

Κόστος παραγωγής από λιγνίτη;

Εξαρτάται από πάρα πολλά κυρίως αν πληρώνει φόρο άνθρακα και αν έχει τη γη δωρεάν και πόσο οικονομικά θα χτίσεις τον σταθμό. Οι γκάμα είναι 30-90E/MWh

 

Για ποσά χρονιά επαρκεί ο λιγνίτης;

Mε ΑΠΕ και φυσικό αέριο για πάντα. Μόνος του για λίγες δεκατίες απλά όπως το πετρέλαιο θα ψάχνεις ακόμα και πιο ακριβό λιγνίτη.

 

 

 

1) Για πόσα χρόνια επαρκεί ο λιγνίτης: Φαντάζομαι ότι εννούμε το λιγνίτη στην Ελλάδα. Αν ναι, και με την υπόθεση ότι δραστικές επιλογές τύπου να ανασκαφεί η Δράμα ή / και η Ελασσόνα αποκλείονται, είχαμε υπολογίσει κάποια χρόνια πριν ότι το 2030-35 είναι το τέλος. Στο μεταξύ μπήκαν σε λειτουργία οι σταθμοί φυσικού αερίου (Λαύριο Ι & ΙΙ και μετά άλλοι), οι ΑΠΕ και αρα μειώθηκε η ζήτηση . ΧΩΡΙΣ φόρο ρύπων, κερδήθηκαν κάποια χρόνια. ΜΕ φόρο, τελειώσαμε χθες. ΟΜΩΣ οι λιγντικοί ΑΗΣ έχουν πλέον γεράσει και αρκετοί πλέον είναι, σχεδόν συνέχεια, σε ψυχρή εφεδρεία. Αν δεν βρεθούν χρήματα για κατασκευή καινούργιων, το απόθεμα λιγνίτη είναι αδιάφορο. Σημειώνω ότι κάποια δεκαετία δικαιολογήθηκε η κατασκευή λιγντικών ΑΗΣ διότι το τότε ΔΣ αποφάσισε ότι το κόστος χρηματοδότησης ήταν 0%.

 

2) Κόστος παραγωγής με λιγνίτη: Τα 30 €/MWh που βρέθηκαν; Για την Ελλάδα είναι περισσότερο (και εμπορικό μυστικό).

 

Τέλος, εισαγωγή στο κόστος της παραγωγής Η/Ε: απόσβεση της επένδυσης + κόστος καυσίμου. Επιπλέον, κόστος μεταφοράς. Για το κόστος της επένδυσης ξέρω ανθρώπους που σπούδασαν 5-6 χρόνια, δούλεψαν 2-3 και ακόμα ψάχνονται. Για το καυσίμο: Κάποιος λόγος υπάρχει που στο ΕΜΠ υπάρχει Σχολή Μεταλλειολόγων Μηχανικών.

 

Έχουμε δύο στοιχεία που τιμολογούμε. Την ισχύ και την ενέργεια: σχηματικά, αν πατήσεις το διακόπτη να (μπορεί να) ανάψει η λάμπα, και πόση ώρα είναι αναμένη η λάμπα. Δείτε το λογαριασμό και θα με καταλάβετε.

 

ΑΠΕ στο σπίτι: βάλτε ηλιακό. Γνωστή η τεχνολογία, σχεδόν 100% ελληνική.

 

ΥΓ Τα μαθηματικά της οικονομικής ανάλυσης της Η/Ε είναι εξαιρετικά σύνθετα. Για το συγχωριανό: κάποιες εξισώσεις είναι δανεικές από τη φυσική πλάσματος. Το ότι είχε τοποθετηθεί, σε υπεύθυνη (τεχνοκρατική) θέση για την αγορά Η/Ε, άτομο που ήταν το ανέκδοτο της τάξης στα μαθηματικά απλά με ξεπερνάει.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πληροφοριακά όταν ιδρύθηκε η σχολή κάπως έπρεπε να παραχθεί το ρεύμα και να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Άλλες εποχές χωρίς φυσικό αέριο, μόνο με πετρέλαιο και υδροηλεκτρικά. Χωρίς τον λιγνίτη θα είχαμε πολύ πιο ακριβό ρεύμα τότε και θα αργούσε πολύ να φτάσει το ρεύμα σε κάθε χωριό. Φυσικά ούτε που υπήρχε σαν σκέψη το Co2, ενώ οι καρκίνοι στην περιοχή ήταν κάπου μακρυά στο μέλλον (νόμιζαν).

 

Για την ίδια ιστορία τα ίδια και άλλα λαμπρά μυαλά εξέταζαν πολύ σοβαρά την κατασκευή του δικού μας πυρηνικού εργοστασίου, σε ένα παράλληλο σύμπαν είχε χτιστεί και έχουμε όλοι καρκίνο επειδή κάποιος ξέχασε να γυρίσει ένα διακόπτη.

 

Τα 30 €/MWh που βρέθηκαν; Για την Ελλάδα είναι περισσότερο (και εμπορικό μυστικό).

 

Aπό παρουσία κάποιου (μπορεί εμένα μπορεί Θείου, μπορεί νονού, μπορεί συνεργάτη) σε ΔΣ της ΔΕΗ πριν (λίγα πολύ λίγα μπορεί και πέρσι) χρόνια. Δωρεάν σταθμός ήδη αποσβεσμένος αλλά καλής τεχνολογίας/πρόσφατος και σχετικά εύκολη εξόρυξη, χωρίς ίχνος ενοικίου και φόρο άνθρακα. Η γκάμα είναι μεγάλη και για αυτό έβαλα εύρος.Σωστός στα άλλα συμφωνώ απόλυτα αλλά ξεχνάς ότι έχουμε έναν ολοκαίνουργιο υπό κατασκευή επειδή είμαστε χαζοι

 

ΑΠΕ στο σπίτι: βάλτε ηλιακό. Γνωστή η τεχνολογία, σχεδόν 100% ελληνική.

 

Ο ηλιακός είναι η μεγάλη οκολογική και επιχειρηματική νίκη της Ελλάδας. Μακάρι να είχαμε κάνει το ίδιο και με τα φβ, την εξοικονόμηση ενέργειας και να παραγάγαμε και αγ.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σαν;

Τον μόνο που παραδέχομαι είναι μαζωχας που βολοδερνω σε τρία τοπικ για το ίδιο θεμα.

Η ευγένεια απαιτεί να μου εκθέτεις τις απειλές σου στο ίδιο τοπικ που κατά την γνώμη σου έγραψα απαξιωτικά για σένα.

Δηλαδή κάνεις παράπονα στους μοντ;

Δεν το είχα καταλάβει....


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέρα από θεωρίες πραγματικότητα .

Με νούμερα όχι στο περίπου.

Πηγή Άμπε Μπε

Ενεργειακό μίγμα προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας 2018 ελλαδα, συσχέτιση ποσοστού ΑΠΕ με παραγωγή co2.

Κατηγορία α προμηθευτές με εγγυήσεις προελευσης.

ΔΕΗ 30,75% ΑΠΕ. 638,39 gr/Mwh co2

Mytilineos 35,48%AΠΕ. 594,85 gr/Mwh co2

Ήρων 33,61% ΑΠΕ. 612,01gr/Mwh co2

Elpedison 30,11% ΑΠΕ 644,32 gr/MWh.

Eunice ολως ειδική περίπτωση. 84,97% ΑΠΕ 138,59 gr/Mwh co2

Κατηγορία β

Που δεν χρησιμοποιούν εγγυήσεις προελεύσης

28,22% ΑΠΕ 661,09 gr/ Mwh co2

 

Απλά και κατανοητά. Και επίσημα

Μην ακούσω ξανά για την Κακια ΔΕΗ με τον λιγνίτη θα κάνω, δίκαια, σχόλιο για το IQ....

 

Άντε πια , στο τελος θα μας κάνετε να αμφιβσλουμε από πού ανατέλλει ο ήλιος.

Νταξ τώρα;

Τελείωσε η παραμύθα με την Πτολεμαϊδα να πούμε κανένα σοβαρό;

 

Τι ζω ρε γμτ μου. Μόνο στις βουνοκορφές. Όσοι τις βάζουν σε υψόμετρο μηδέν είναι μαμακες. Όλες για πεταμα στην Ολλανδία ...dutch mountains.....

Αυτοί οι ηλίθιοι που τις βάλανε στον άι Γιώργη....τι ηλίθιοι θεε μου. Δεν ρωτούσαν τον Μιχάλη....

Αχ ναι δεν θα είναι παραγωγική στα 250 μέτρα ύψος ....δεν θα έχει σωστή...γκανιοτα....

Τι ζω....

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτον γράφετε σε λάθος νημα (θα μεταφερθούν σε λίγο).

 

Δεύτερον, οι Ολλανδοί.., δεν έχουν βουνά. Αν είχαν, και είχαν την δυνατότητα να παράγουν 8 φορες περισσότερη ενέργεια με 3πλασιο κόστος εγκατάστασης/συντήρησης, δεν είναι και πολύ δύσκολο να μαντέψουμε που θα τις έβαζαν.

  • Like 2

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...