Jump to content
louis

Ανεμογεννήτριες και αντιδράσεις

Recommended Posts

ΔΕΗ 30,75% ΑΠΕ. 638,39 gr/Mwh co2

 

Έχει τα υδροηλεκτρικά. Χωρίς τα υδροηλεκτικά είναι τραγικά τα νούμερα της ΔΕΗ

 

Αυτοί οι ηλίθιοι που τις βάλανε στον άι Γιώργη....τι ηλίθιοι θεε μου. Δεν ρωτούσαν τον Μιχάλη....

Αχ ναι δεν θα είναι παραγωγική στα 250 μέτρα ύψος ....δεν θα έχει σωστή...γκανιοτα....

Τι ζω....

 

Διάβασε προσεκτικά το παρακάτω ο Αι Γιώργης επηρεάζεται από το ίδιο ρεύμα ανέμου και έχει μια χαρά αέρα ακόμα και στο επίπεδο της θάλασσας. Πιάνεσαι απ΄μια λέξη μου και αντί να ρωτήσεις αμέσως γράφεις ειρωνικά.

 

 

Αν μιλάμε για ένα μέρος σαν τη Δράμα ή την Ξάνθη, μια αγ παράγει το οχταπλάσιο ρεύμα στα 1600 μέτρα σε σχέση με την ίδια στον κάμπο από κάτω της. Πάρε τηλ για λεπτομέρειες. Στη Θήβα είναι το τετραπλάσιο και στην Άνδρο επί 1,3. Τα νούμερα στο πολύ περίπου μην αρχίσεις (όχι εσύ).

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα απαντήσω μόλις βρω δωρεάν wi fi και καλοβολο ταβερνιάρη. Ναι στην πατρίδα αυτού που υποσχέθηκε δωρεάν wi fi....

Μόνο ένα όμως να πω.

Κουβέντα για τα κάθε Άγραφα χωρίς άποψη για τα αιολικά είναι ισοδύναμη με το να μην μπουνε εδώ ,να πάνε αλλού.

 

........

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Υπήρχαν τουλάχιστον 3 περιπτώσεις όπου ο καθένας μπορούσε να πει τη γνώμη όπως έκαναν σε όοοοοοληηηη την Ελλάδα σε δημόσια διαβούλευση, σε Περιφερειακό συμβούλιο, σε πράξη χαρακτηρισμού . Γιατί βάλατε τις εταιρίες να ρίχνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες χωρίς να αντιδράσετε με νόμιμους τρόπου της σωστή στιγμή ΠΡΙΝ γίνουν οι νόμοι που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα?

....................

 

Την απάντηση ότι έχουμε δουλειές ,οικογένειες και παιδιά την κάνεις δεκτή ή την θεωρείς ανοησία και προσβολή;

 

δεν γίνεται δεκτη...και δεν πάει προσωπικά σε εσένα...
όπως αποδείχτηκε πολλές φορες , ο έλληνας είναι "μακριά από εμάς k ας είναι ότι η ναι"...
όταν όμως πλησιάζει σε εμάς, τότε ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους.
δες πχ τι έγινε με τους μετανάστες στα βρασνά χαλκιδικής...
τα άγραφα είναι μακριά...ποιος νοιάζεται εκτος από μερικούς λάτρεις του βουνού...τον frappe μου θα τον πίνω πάλι ανενόχλητος...
βάλε τους έλικες πάνω από καμια παραλια στην χαλκιδική, να δεις για ποτε ξεσηκώνεται ο κόσμος
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ διαβάζω για το ζήτημα στα Άγραφα από ανθρώπους του βουνού, όχι από το ,mini market magazine.

Για παράδειγμα του Παναγιώτη Κοτρωναρου.

Φωτογραφίες από τα Άγραφα επιτρέπετε να βάλουμε , στην παρθενία του, ή είναι τρολαρισμα και αυτό;


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites
k εγώ από αυτόν το έμαθα...

δεν παύει όμως να είναι ένα θέμα που αφορά λίγους ανθρώπους

η πλειοψηφία των ελλήνων δεν νοιάζεται...


ποιο mini market magazine?


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bάλτε όσες θέλετε. Μετά όμως πρέπει να βάλετε και από την υπόλοιπη Ελλάδα.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτον γράφετε σε λάθος νημα (θα μεταφερθούν σε λίγο).

Δεύτερον, οι Ολλανδοί.., δεν έχουν βουνά. Αν είχαν, και είχαν την δυνατότητα να παράγουν 8 φορες περισσότερη ενέργεια με 3πλασιο κόστος εγκατάστασης/συντήρησης, δεν είναι και πολύ δύσκολο να μαντέψουμε που θα τις έβαζαν.

Όχι δ ν θα μεταφερθούν. Το θέμα έχει να κάνει με τα Άγραφα. Ο συγγραφέας το έχει βάλει εδώ. Οποιαδήποτε μεταφορά είναι αυθερετη κρίση του μοντ σχετικά με το περιεχόμενο.

Να μείνει εδώ παρακαλώ.

Έχει άμεση σχέση με τα Άγραφα.

Edited by vro
  • Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη κατα την γνώμη κακώς "εμπλέκεσαι" σε τόσο βάθος με το θέμα , εσύ συγκεκριμένα με βάση την επαγγελματική σου ιδιότητα, ΧΩΡΙΣ πρώτα να έχεις ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητες θέσης , στο ζήτημα των Αγραφων. Μέχρι τώρα λίγο πολύ αμφιταλαντεύεσαι στην τραμπάλα Εναλακτική Ενέργεια - Πολιτισμός του βουνού. Να σου θυμίσω οτι εδώ , πρώτα από όλα είμαι ΒΟΥΝΙΣΙΟΙ και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είναι πρόβλημα αυτό στην συλογιστική γιατί είμασε σε φόρουμ χιονοδρομίας. Αυτό που σου λέω , το καταλαβαίνω γιατί καλούμε μερικές φορές να υπερασπιστώ το επάγγελμα που κάνω αυτήν την εποχή και που έχει σχέση με την eco-φιλοσοφία.. Κατα την γνώμη μου ως άνθρωπος του βουνού ή θέση σου ΕΔΩ έπρεπε να είναι καθαρή. Οχι στα Αγραφα - τα υπόλοιπα δεν είναι δικό μας πρόβλημα, που , τι , πως . Anyway όμως αυτή είναι η αποψή μου.

 

Οσο αφορά για την υπόλοιπη Ελλάδα. Δείτε εδώ πχ ένα από τα πολλά ,...

 

post-193-0-82590700-1571996501_thumb.jpg

 

Φλάμπουρο 2194μ, κορυφή Πειρών. Υπο αδειοδότηση...

 

Φ@μήστε μας κιάλο , αφού μπορείτε .....

 


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητε turms βεβαίως και δεν γίνεται δεκτή η απάντηση αυτού του τύπου.

Αλλά συχνά πυκνά ακούω εδώ μέσα άλλες δουλειές δεν εχεις; Και από τον Μιχάλη αναφορά στην οικογένεια και στα παιδιά του λες και τον απασχολω ιδιαίτερα.

 

Από την άλλη εγκαλουμαι γιατί πριν από δέκα χρόνια δεν μετειχα κάποιον Αύγουστο σε μια διαβούλευση για αιολικά και στο δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου που συνήθως δεν υπάρχει πια ..

Ελπίζω να κατάλαβες.

 

Αγαπητέ Μιχάλη όντως γράφεις αοριστίες και διαστρεφεις τα πάντα.

Ναι όντως η ΔΕΗ έχει ένα 10% από υδροηλεκτρικά , τα οποία εσύ και όσοι είστε στα ΑΠΕ δεν τα θεωρήσατε επισήμως ΑΠΕ και ούτε επιδότηση ούτε προτεραιότητα στο εθνικό μίγμα.

Φάτε την λοιπόν που όλοι οι πετρελαιαδες δεν μπορούν να συναγωνιστουν την δεη στο co2 με τόσο λιγνίτη....

Η αλήθεια είναι ότι αγοράζουν από την δεη και οι ίδιοι , ναι....

Αλλά όλα αυτά ψιλά γράμματα ....

Η αλήθεια πάντως έλαμψε Παρ όλη την διαστροφή περί πτολεμαιδας και βουνοκορφών.

Ναι βρε Μιχάλη μόνο όπου θες εσύ θα μπαίνουν. Και στην Κάρυστο στα 1600 μέτρα μπήκαν. Αρλουμπα στην αρλουμπα και όπου τα βρούμε σκούρα Χρήστο βοήθεια.

  • Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Facebook13TwitterLinkedIn

 

 

 

 

 

Η ταυτόχρονη προώθηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ – Αποθήκευση – Διασυνδέσεις, θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους, με τεράστια οφέλη. Οι τρεις αυτές κατηγορίες αθροιστικά μπορούν να ξεπεράσουν τα επόμενα πέντε χρόνια τα 8 δισ. ευρώ, αθροίζοντας στο ΑΕΠ 1,5% πρόσθετη ανάπτυξη και να δημιουργήσουν τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της καθαρός εξαγωγέας ενέργειας και "μπαταρία" του ευρωπαϊκού νότου. Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας χθες στο Forum για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Αποθήκευση, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης.

 

Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προωθεί νέες επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ σε νέα έργα ΑΠΕ και σε δύο μεγάλα έργα αποθήκευσης στην Κρήτη και την Αμφιλοχία, τα οποία εφόσον ξεκινήσουν θα δημιουργήσουν περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

"Ας προχωρήσουμε άμεσα με σωστό και δεσμευτικό προγραμματισμό κι ας αποδείξουμε ότι ως Έλληνες έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε στην παγκόσμια πρωτοπορία της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια” τόνισε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι η χώρα διαθέτει τεράστιες φυσικές δυνατότητες. "Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να τις εκμεταλλευτούμε κι ας παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ενεργειακά καθαρότερη, ασφαλέστερη και πιο αυτόνομη Ελλάδα, μία καλύτερη Ελλάδα” υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΗΑΠΕ η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τα εγχώρια "καύσιμα" που είναι ο άνεμος κι ο ήλιος, δηλαδή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα νερά. Για τον λιγνίτη τόνισε ότι ενώ έπαιξε για δεκαετίες καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, πλέον οδεύουμε σε μια εποχή σταδιακής απόσυρσης και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε μαζικά στις άλλες εγχώριες ενεργειακές πηγές, δηλαδή στις ΑΠΕ.

 

Πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι μόνο η ενέργεια από ΑΠΕ

Ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι μόνο η ενέργεια από ΑΠΕ. "Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο. Πράγματι, ως ορυκτό καύσιμο το φυσικό αέριο ρυπαίνει λιγότερο και είναι χρήσιμο για λόγους ισορροπίας κι ευστάθειας του συστήματος. Η χρήση του, όμως, πρέπει να είναι ορθολογική και στοχευμένη” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι η ενέργεια που έχει μηδενικούς ρύπους, δηλαδή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

 

Για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην αποθήκευση ενέργειας, ο κ. Περιστέρης εξέφρασε την απορία του γιατί τόσα χρόνια η χώρα μας δεν έχει αποκτήσει καν το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει αυτές τις επενδύσεις. "Η ΔΕΗ έχει έτοιμα έργα αντλησιοταμίευσης που – ας μου επιτραπεί η έκφραση - λιάζονται, πολλοί ιδιώτες επενδυτές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλες και μικρές επενδύσεις κι η Πολιτεία μέχρι σήμερα είχε επιλέξει να θεσμοθετήσει την απαγόρευση της ανάπτυξης όλων των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων και να επιτρέψει τη λειτουργία μόνο ενός μικρού και ταλαιπωρημένου έργου της κρατικής εταιρείας στην Ικαρία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν μπορεί να μην προχωράμε στις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις επειδή δήθεν πρόκειται για μια διαδικασία σε δυναμική εξέλιξη και κάθε φορά πρέπει να κάνουμε μια νέα μελέτη για τα νέα κάθε φορά δεδομένα και τελικά τίποτα να μην κάνουμε” σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ.

 

Ο ίδιος κάλεσε να μην επαναληφθούν με την αποθήκευση λάθη του παρελθόντος, όπως συνέβη με το ενεργειακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Κρήτη. "Γνωρίζαμε, επίσης, ότι οφείλουμε εγκαίρως να προετοιμαστούμε για μια εποχή χωρίς λιγνίτη και πάλι καθυστερήσαμε να προγραμματίσουμε έναν ορθολογικό τρόπο μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή με αποτέλεσμα και πάλι να τρέχουμε με τρόπο που δεν είναι κι ο πλέον ορθολογικός” τόνισε.

 

"Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος και με την αποθήκευση. Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει και είναι και στην διάθεση των αρμόδιων Αρχών εδώ και χρόνια κάνουν λόγο για ανάγκη έως και 2 GW μεγάλης αποθήκευσης έως το 2025 – 2026. Για να επιτευχθεί αυτό, οι σχετικές επενδύσεις θα έπρεπε ήδη να υλοποιούνται. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε πάλι σε αδιέξοδο και θα καταφεύγουμε σε αδόκιμες λύσεις υπό την πίεση του χρόνου, όπως π.χ. οι εισαγόμενες μπαταρίες που τίποτα δεν προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας μας” κατέληξε ο κ. Περιστέρης.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Σας αποχαιρετώ με το παρακάτω, αν και είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα λογοκριθεί.

 

Από τον ίδιο τον ....εχθρό...

Προβληματισμοί που εξέθεσα εδώ μέσα φυσικά από αντίπαλη σκοπιά.

Έτσι για να πλαταινουν οι ορίζοντες μας.

Και βέβαια υπάρχει ανυσηχια από τους αιολητζηδες για την μαζική είσοδο του φυσικού αερίου και την τρίπλα με τα φωτοβολταϊκά . Και προτείνει την αποθήκευση για Κρήτη αντί για την διασύνδεση. Αν πουλούσε καλώδια θα πρότεινε το αντίθετο. Μην έχετε καμια αμφιβολία.

Ο καθένας κοίτα την δικιά του κονόμα. Να δούμε εμείς ποτέ θα δούμε τα συμφέροντα μας. Όχι όλοι βέβαια, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

 

 

 

 

Η ταυτόχρονη προώθηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ – Αποθήκευση – Διασυνδέσεις, θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους, με τεράστια οφέλη. Οι τρεις αυτές κατηγορίες αθροιστικά μπορούν να ξεπεράσουν τα επόμενα πέντε χρόνια τα 8 δισ. ευρώ, αθροίζοντας στο ΑΕΠ 1,5% πρόσθετη ανάπτυξη και να δημιουργήσουν τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της καθαρός εξαγωγέας ενέργειας και "μπαταρία" του ευρωπαϊκού νότου. Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας χθες στο Forum για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Αποθήκευση, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης.

 

Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προωθεί νέες επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ σε νέα έργα ΑΠΕ και σε δύο μεγάλα έργα αποθήκευσης στην Κρήτη και την Αμφιλοχία, τα οποία εφόσον ξεκινήσουν θα δημιουργήσουν περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

"Ας προχωρήσουμε άμεσα με σωστό και δεσμευτικό προγραμματισμό κι ας αποδείξουμε ότι ως Έλληνες έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε στην παγκόσμια πρωτοπορία της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια” τόνισε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι η χώρα διαθέτει τεράστιες φυσικές δυνατότητες. "Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να τις εκμεταλλευτούμε κι ας παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ενεργειακά καθαρότερη, ασφαλέστερη και πιο αυτόνομη Ελλάδα, μία καλύτερη Ελλάδα” υπογράμμισε.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΗΑΠΕ η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο τις εγχώριες ενεργειακές πηγές, τα εγχώρια "καύσιμα" που είναι ο άνεμος κι ο ήλιος, δηλαδή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα νερά. Για τον λιγνίτη τόνισε ότι ενώ έπαιξε για δεκαετίες καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, πλέον οδεύουμε σε μια εποχή σταδιακής απόσυρσης και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε μαζικά στις άλλες εγχώριες ενεργειακές πηγές, δηλαδή στις ΑΠΕ.

 

Πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι μόνο η ενέργεια από ΑΠΕ

Ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι μόνο η ενέργεια από ΑΠΕ. "Δεν έχει νόημα να καταργήσουμε τον λιγνίτη επειδή όντως ρυπαίνει και να τον αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα καύσιμα, απλά επειδή ρυπαίνουν λιγότερο. Πράγματι, ως ορυκτό καύσιμο το φυσικό αέριο ρυπαίνει λιγότερο και είναι χρήσιμο για λόγους ισορροπίας κι ευστάθειας του συστήματος. Η χρήση του, όμως, πρέπει να είναι ορθολογική και στοχευμένη” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πραγματικά καθαρή ενέργεια είναι η ενέργεια που έχει μηδενικούς ρύπους, δηλαδή οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

 

Για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην αποθήκευση ενέργειας, ο κ. Περιστέρης εξέφρασε την απορία του γιατί τόσα χρόνια η χώρα μας δεν έχει αποκτήσει καν το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει αυτές τις επενδύσεις. "Η ΔΕΗ έχει έτοιμα έργα αντλησιοταμίευσης που – ας μου επιτραπεί η έκφραση - λιάζονται, πολλοί ιδιώτες επενδυτές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλες και μικρές επενδύσεις κι η Πολιτεία μέχρι σήμερα είχε επιλέξει να θεσμοθετήσει την απαγόρευση της ανάπτυξης όλων των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων και να επιτρέψει τη λειτουργία μόνο ενός μικρού και ταλαιπωρημένου έργου της κρατικής εταιρείας στην Ικαρία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν μπορεί να μην προχωράμε στις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις επειδή δήθεν πρόκειται για μια διαδικασία σε δυναμική εξέλιξη και κάθε φορά πρέπει να κάνουμε μια νέα μελέτη για τα νέα κάθε φορά δεδομένα και τελικά τίποτα να μην κάνουμε” σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ.

 

Ο ίδιος κάλεσε να μην επαναληφθούν με την αποθήκευση λάθη του παρελθόντος, όπως συνέβη με το ενεργειακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Κρήτη. "Γνωρίζαμε, επίσης, ότι οφείλουμε εγκαίρως να προετοιμαστούμε για μια εποχή χωρίς λιγνίτη και πάλι καθυστερήσαμε να προγραμματίσουμε έναν ορθολογικό τρόπο μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή με αποτέλεσμα και πάλι να τρέχουμε με τρόπο που δεν είναι κι ο πλέον ορθολογικός” τόνισε.

 

"Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος και με την αποθήκευση. Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει και είναι και στην διάθεση των αρμόδιων Αρχών εδώ και χρόνια κάνουν λόγο για ανάγκη έως και 2 GW μεγάλης αποθήκευσης έως το 2025 – 2026. Για να επιτευχθεί αυτό, οι σχετικές επενδύσεις θα έπρεπε ήδη να υλοποιούνται. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα. Πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε πάλι σε αδιέξοδο και θα καταφεύγουμε σε αδόκιμες λύσεις υπό την πίεση του χρόνου, όπως π.χ. οι εισαγόμενες μπαταρίες που τίποτα δεν προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας μας” κατέληξε ο κ. Περιστέρης.

 

Να μετακινηθεί και αυτό ως άσχετο με τα Άγραφα αφού όποιος πει κάτι ενάντια στα φουρφουρια καίγεται στην πυρά...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποιος σε κυνήγησε και ποιος σε πέταξε στην πυρά; Στέλνεις στον διαχειριστή προσωπικό μήνυμα ότι θα φυγεις, μετά το γραφεις δημόσια λεγοντας ότι το εστειλες ως προσωπικό μήνυμα, πραγματική τρικυμία.

 

Κανενας δεν σε διώχνει, οπως κανενας δεν σε παρακαλάει να μείνεις. Αυτά τα «φεύγω αλλά μένω» ή «γράφω ένα τελευταίο μήνυμα» δεν έχουν νόημα. Εγώ όταν χαλάστηκα με ένα forum απλά σταμάτησα να γράφω. Ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε τίποτα. Αυτοί έχασαν που στερήθηκαν την προσφορά μου, όπως και εμείς θα χάσουμε αν στερηθούμε την δίκη σου.

 

Αν παρόλα αυτά θελεις τα μηνύματα σου να φιλοξενούνται στο snowclub forum (και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχεις σημαντική προσφορά σε κάποια θέματα και θα ήταν καλό να γράφεις), πρέπει να κατανοήσεις ότι ο διαχειριστής έχει την ευθύνη της διαχείρισης του forum και το κάνει κατά την κρίση του όπως ορίζει ο κανονισμός:

 

8. Οι ιδιοκτήτες του snowclub.gr και οι Administrators, Moderators του Forum διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν, διορθώσουν ή κλειδώσουν οποιοδήποτε post ή topic θεωρήσουν αναγκαίο, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτούν γι’αυτό.

9. Απαγορεύεται δημόσια απάντηση από χρήστη η οποία αμφισβητεί προειδοποίηση που του έγινε ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (π.χ. μετακίνηση ή κλείδωμα topic) από administrator ή moderator με αυτόματη ποινή ban 10 ημερών χωρίς άλλη προειδοποίηση. Αν κάποιος έχει αντιρρήσεις ή πιστεύει πως αδικήθηκε από κάποια ενέργεια της ομάδας διαχείρισης μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις του μόνο με pm πρώτα στον administrator/moderator που έκανε την εν λόγω ενέργεια και εφ'όσον δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση στην υπόλοιπη ομάδα διαχείρησης.

Οπότε αυτό:

 

Όχι δεν θα μεταφερθούν. Το θέμα έχει να κάνει με τα Άγραφα. Ο συγγραφέας το έχει βάλει εδώ. Οποιαδήποτε μεταφορά είναι αυθερετη κρίση του μοντ σχετικά με το περιεχόμενο.

Να μείνει εδώ παρακαλώ...

Είναι τουλάχιστον ατυχές και σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό οποιουδήποτε forum.

 

Στο θέμα μας τώρα:

 

Έχουμε να κάνουμε με δυο θέματα τα οποία είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να διαχωριστούν. Έγινε μια πρώτη προσπάθεια, μάλλον απέτυχε καθώς συνεχως προστίθενται μηνύματα ανακατεμένα, όποτε ισως το πιο λογικό είναι να ενωθούν σε ένα: «Ανεμογεννήτριες».

Αυτό δηλαδή που έπρεπε να γίνει εξ αρχής, καθώς το θέμα προϋπήρχε του νήματος των Αγράφων.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

πρώτα από όλα είμαι ΒΟΥΝΙΣΙΟΙ και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είναι πρόβλημα αυτό στην συλογιστική γιατί είμασε σε φόρουμ χιονοδρομίας. Αυτό που σου λέω , το καταλαβαίνω γιατί καλούμε μερικές φορές να υπερασπιστώ το επάγγελμα που κάνω αυτήν την εποχή και που έχει σχέση με την eco-φιλοσοφία.. Κατα την γνώμη μου ως άνθρωπος του βουνού ή θέση σου ΕΔΩ έπρεπε να είναι καθαρή. Οχι στα Αγραφα - τα υπόλοιπα δεν είναι δικό μας πρόβλημα,

 

Οσο αφορά για την υπόλοιπη Ελλάδα. Δείτε εδώ πχ ένα από τα πολλά ,...

 

attachicon.gif75237572_3142658332473551_1716561045092302848_n.jpg

 

Φλάμπουρο 2194μ, κορυφή Πειρών. Υπο αδειοδότηση...

 

Φ@μήστε μας κιάλο , αφού μπορείτε .....

 

Θα έλεγα ότι πρώτα πρέπει να είμαστε άνθρωποι της φύσης. Βουνό ή θάλασσα ή κάμπος ή λίμνη ή ποτάμι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Ότι κάνει κακό στη φύση να το πολεμαμε και ότι κάνει καλό να το υποστηρίζουμε. Η ταπεινή μου άποψη (και του 90+% των επιστημώνων) είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα σκίζουν τον πλανήτη και οι ΑΠΕ δεν σκίζουν τον πλανήτη.

 

Τα Άγραφα και το Φλάμπορο και το Πισοδέρι και και και σαφώς και πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, να βλέπουμε κάποια μέρη που κάποιος αγαπάει με κάτι μεγάλες ανεμογεννήτριες για να εκπέμπουμε όλο και λιγότερο Co2. Τα μέρη που έπρεπε να προστατευτούν υπήρχε η ευκαιρία από οποιοδήποτε να γίνουν νόμος. Όλυμπος, Γράμμος, Αρχαιολογικοί Χωροι, Αισθητικά δάση, παραδοσιακοί Οικισμοί, Ζωνες για τα πουλιά, Εθνικοί Δρυμοί, Μακρόνησσος, Γυάρος κλπκλπ δεν μπορούν να μπουν ανεμογεννήτριες. Ο νόμος λέει ότι στα Άγραφα μπορούν επειδή κανένας δεν είπε τίποτα και ευτυχώς η Ελλάδα έχει νόμους.

 

Έχει δίκιο το από πάνω άρθρο αν τελειώσουν τα έργα αντλιοταμιευτήρων κερδίζουμε πάρα πολύ σε Co2.

 

Έχω γράψει τη θέση μου για τα Άγραφα ναι σε 30-50 ανεμογεννήτριες όχι σε 100+ ανεμογεννήτριες. Την ίδια άποψη έχω για όλη την Ελλάδα, αυτό που είναι ασήμαντο για σένα είναι σημαντικό για κάποιον άλλο. Και για να σας προλάβω ναι στη Νότια Εύβοια δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που έχει γίνει.

 

Tα αρνητικά των αιολικών στα Άγραφα σε όσα διαβάζω τις τελευταίες μέρες στο διαδύκτιο τα πολλαπλασιάζουν επί 100. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι εμείς αγαπάμε κάποια βουνά και θέλουμε να τα βλέπουμε όπως είναι. Έλα μου ντε που κάπως πρέπει να παράξουμε και ηλεκτρικό ρεύμα. Και κάποιοι άλλοι αγαπάνε κάποια άλλα βουνά και κάποιον άλλο κάμπο και κάποια άλλη θάλασσα.

 

Γιατί να προστατευτούν τα Άγραφα και όχι ο Ελικώνας? Το Παναιτωλικό? Ο Κίσσαβος? Ο Κόζιακας? Το Περιστέρι? Που μπαίνει το όριο "εμένα μου αρέσει πιο πολύ αυτό το βουνό?"

 

Στα 1600 στη Νότια Εύβοια παράγει 1,3 φορές το ρεύμα που παράγει στο επίπεδο της θάλασσας από κάτω. Μια χαρά το ένα μια χαρά και το άλλο.

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο Λάππα, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου...


"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρειάζεται λίγο φαντασία , θα έλεγα οι ανεμογεννήτριες δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους ανεμόμυλους που τόσο πολύ μας γοητεύουν ,εκτός και εάν ήμαστε ο Δον Κιχώτης .....!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η άποψη ενός ανθρώπου του βουνού όπως θα την παραθέσω στο τέλος της ανάρτησης , και όχι των περαστικών - και για τον εαυτό μου που έζησα το βουνό από τα 6 μέχρι τα πατημένα 35 (τώρα είμαι 46 ...), θεωρώ οτι είμαι ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ από τα βουνά , χιονοδρόμος από τα 12 σε ΕΟΣ δεν έχασα ούτε μια μέρα από το βουνό , επέλεξα σπουδές συναφείς με την χιονοδρομία ως άθλημα στις αθλητικές επιστήμες, δεν έχασα ούτε μια μέρα από το βουνό , επαγγελματική δράση στην χιονοδρομία ως εκπαιδευτής , δεν έχασα ουτε μια μέρα από το βουνό - έφτασα , και δεν το λέω ναρκισσιστικά , σε σημείο να με ξέρει ο κύκλος μου ως σκιέρ και όχι ως Χρήστο. Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του βουνού και σας τα λέω αυτά..... Ο παρόν τίτλος λοιπον σε αλλαγή μετά από την εξέλιξη του περιεχομένου μιας συζήτησης , με τα όλα της μέσα, είναι παραπλανητικός και δείχνει χονδρικά την ασχετοσύνη με την νοοτροπία του βουνού. (δεν θα το αναλύσω τώρα αυτό.)

 

Πρώτον , κάνατε μεγάλη τραμπάλα που κόψατε το θρεντ Αγραφα , αυτό είναι τρολιά και όχι τα υπόλοιπα. (το σβήσατς το θρεντ γιατί δεν το βρίσκω; ) Γιατί έτσι χάνεται όλο το νόημα που διαχωρίζεται από το κεφάλαιο Εναλλακτική Ενέργεια και λέγεται Πολιτισμός Βουνού και συγκεκριμένα για τις ευαισθησίες μιας περιοχής Natura όπως αυτή που πάνε να "κουρέψουν". Τους υποστηρικτές της μη παρέμβασης στα Αγραφα του μετατρέπει σε γραφικούς τύπους ενώ είναι αυτοί που σας ξεστραβώνουν όταν κάνετε τα κακάκια σας εκει πάνω.... (αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα ωστόσο και δεν είναι αιχμή αυτή για τον Χρήστο, για τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στην διαχείριση με διάφορους τρόπος δεν έχω άποψη και στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει να έχω άποψη) .

 

Δεύτερον , Μιχάλη καλύτερα όταν μιλάμε για επιστήμη , θα ήταν χρήσιμο να ξεχωρίσετε πρώτα μεταξύ σας οι μηχανικοί τις διαφορές σας στο θέμα και μετά να παρουσιάσετε το πόρισμα στον κόσμο. Εσείς όμως δεν είστε επιστήμονες, είστε υπάλληλοι εταιριών που δρουν ανεξέλεγκτα στο φυσικό περιβάλλον χωρίς νομική έγκριση ή με μαγείρεμα αυτής. Είστε σουπερ μάρκετ αγαπητέ. Βρείτε τα λοιπον πρώτα μεταξύ σας οι μηχανικοί και μετά έλα να μου μιλήσεις για επιστήμη . Ολα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα.

 

 

Ποιός είναι ο άνθρωπος του βουνού; Ελα μου ντε, τόσα χρόνια εγώ δεν κατάλαβα να σας πω την αλήθεια , μια τάση την έχω βέβαια να τους διαχωρίζω προς τα εκεί: Π.Κοτρωνάρος

 

.."για να διαφυλάξουμε το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον των Αγράφων" ~ Π.Κοτρωνάρος

 

http://www.dimotikoradiofono.gr/%CF%80-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD/

 

Αμα δεν ξέρετε ποιός είναι ο Κ. , ε, είστε άξιοι της μοίρας σας....και μαζί και της τουριστικής χιονοδρομίας.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο, το νημα για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα δεν σβήστηκε. Ενσωματώθηκε στο παρόν θέμα, το οποίο προϋπήρχε. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εξ αρχής βασικά ώστε να μη μιλάμε για το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά σημεία.

 

Τον Παναγιώτη εγώ τον ξέρω πολύ καλά και τον εκτιμώ βαθύτατα, όπως και άλλους αξιόλογους ανθρώπους στον χώρο που έχουν παρόμοιες τοποθετήσεις (πχ τον Γιώργο Κλαουδάτο). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να έχουμε τις ίδιες απόψεις σε κάθε θέμα που μας απασχολεί.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο όπως σου είπα δεν έχω θέμα με το τι αναγκάζεσαι να κάνεις - το ξέρεις , και το έχω ξαναπεί στο παρελθόν και αν κάτι με κρατάει κάτι στο φόρουμ , πέρα από τα δικά μου απωθυμένα , είναι το πνεύμα ελευθερίας που θέλεις να υποστηρίξεις στην βάση της λογικής και του ορθού λόγου. Για αυτό λέω και εγώ οτι κάποιος ανυποψίαστος θα νομίζει πως η ορειβατική κοινότητα είναι κατα της Εναλλακτικής ενέργειας διαβάζωντας θρέντ σαν αυτό , πόσο μάλλον όταν διαστρβλώνεται το περιεχόμενο με συγχωνεύσεις και αλλαγές τίτλων.

 

Όσον αφορά το τι πιστεύει ο καθένας με το τι διακυβεύεται στην συνολική οπτική της ορειβατικής κοινότητας έχει σημασία να ξέρουμε να κάνουμε πίσω και να σκεφτόμαστε πολύ καλύτερα ποιο είναι το κόστος όλης αυτής της πρακτικής στο ελληνικό πεδίο. Το ορεινό εν προκειμένω.

 

Ο Κοτρωνάρος και η σύσσωμη ορειβατική κοινότητα που εκπροσωποούν το ελληνικό χώρο δεν είναι δυνατόν να είναι σε μια σχέση διαφοροποιήσης με την νεοσύστατη δράση ενός συλλόγου, της Τουριστικής Χιονοδρόμιας, , που από το πουθενά από ανθρώπους της πόλης θέλησε να αγκαλιάσει το βουνό χωρίς να ξέρει πολλά πράγματα.

 

Αυτό κατα την γνώμη μου πρέπει να σας προβληματίσει σοβαρά.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Δεύτερον , Μιχάλη καλύτερα όταν μιλάμε για επιστήμη , θα ήταν χρήσιμο να ξεχωρίσετε πρώτα μεταξύ σας οι μηχανικοί τις διαφορές σας στο θέμα και μετά να παρουσιάσετε το πόρισμα στον κόσμο. Εσείς όμως δεν είστε επιστήμονες, είστε υπάλληλοι εταιριών που δρουν ανεξέλεγκτα στο φυσικό περιβάλλον χωρίς νομική έγκριση ή με μαγείρεμα αυτής. Είστε σουπερ μάρκετ αγαπητέ. Βρείτε τα λοιπον πρώτα μεταξύ σας οι μηχανικοί και μετά έλα να μου μιλήσεις για επιστήμη . Ολα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα.

 

Βέβαια, ενώ σε όοοοοολεεεεεεες τις άλλες επιστήμες το 100% των αναθρώπων συμφωνεί. Βρείτε τα οι δάσκαλοι του σκι και του windsurf φίλε.

 

Το 100% των μηχανικών συμφωνούν ότι κάθε α/γ κόβει κάτι από λιγνίτη. Δεν θα βρεις κανέναν* μηχανικό που να λέει ότι μια ανεμογεννήτρια έχει μηδενική συνεισφορά στην μείωση των εκπομπών από λιγνίτη. ΚΑΝΕΝΑΝ

 

*Ίσως εξαιρούνται κάποιοι υπάλληλοι της Shell, της BP κλπκλπ αλλά και αυτοί αγοράζουν α/γ και φβ κάργα τα τελευταία χρόνια

 

 

Ποιός είναι ο άνθρωπος του βουνού; Ελα μου ντε, τόσα χρόνια εγώ δεν κατάλαβα να σας πω την αλήθεια , μια τάση την έχω βέβαια να τους διαχωρίζω προς τα εκεί: Π.Κοτρωνάρος

 

.."για να διαφυλάξουμε το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον των Αγράφων" ~ Π.Κοτρωνάρος

Και να μη φυλάξουμε τον αέρα που αναπνέουμε? Το πολιτιστικό περιβάλλον δε θα πάρει χαμπάρι, το φυσικό περιβάλλον το συζητάμε αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω από το να βλέπει ο Παναγιώτης τα βουνά που αγαπάει θα χαλάσει. Ας μη διαφυλάξουμε τον Κόζιακα , την Σάμο και τον Κίσσαβο ας πούμε του μοιάζει λογικό

 

Επναλαμβάνω όλα τα κακά παρουσιάζονται 100 φορές χειρότερα από ότι είναι. Ας μου εξηγήσει ένας τι θα πάθει το πολιτιστικό περιβάλλον πχ θα πέσουν οι ανεμογεννήτριες πάνω σε αρχαία ή μήπως απλά θα ενοχλήσουν το μάτι του κυρίου Κοτρωνάρου και Χρήστου Μ? Τα Ιμαλάια δεν έχουν πολιτιστικό περιβάλλον αν για κάθε μια κορφή Εβερεστ αφήνουμε τόνους σκουπίδια?

 

Όταν μας συμφέρει είναι μαγικό το βουνό μη το αγγίξει κανένας, όταν δεν μας συμφέρει ας πάμε στο βουνό. Και εμένα δε μου αρέσει που βάλατε καταφύγια και δρόμο μέχρι εκεί στα πανέμορφα παρθένα βουνά μας και καίτε και βενζίνη να πάτε να χαζέψετε τη θέα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάθε μέρα θα γράφω τα δεδομένα για μια ακόμα ασυναρτησία που ακούτε για τις ανεμογεννήτριες (και τα φβ)

 

1. Οι Γερμανοί ξηλώνουν τις ανεμογεννήτριες και τις στέλνουν στην Αφρική

 

Γεγονός: Ξηλώνουν 2-5-10 παλιές για να βάλουν στη θέση τους μια καινούργια που παράγει πολύ πιο πολύ ρεύμα. Δεν χωράνε παραπάνω στον ίδιο χώρο, αν χωράνε βάζουν 2 ή 3κλπκλπ. Αντί να τις κάνουν σκραπ πολλές από αυτές είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά από 10-15-20 χρόνια.

 

Σε πολύ φθηνότερη τιμή μπορούνν να τις αγοράσουν δεύτερο χέρι και να συνεχίσουν να παράγουν αξιοπρεπέστατη ενέργεια κάπου αλλού. Και Ελλάδα μας έρχονται φανταστικές προσφορές για μεταχειρισμένες πχ πελάτης μου είναι έτοιμος να βάλει μια 8ετίας 2.3MW που την αντικατέστησαν με μια 5MW στη Γερμανία. (βασικά ένα πάρκο των 9 Χ 2.3MW στην ίδια έκταση το έκαναν 6 Χ 5MW). Και αν η 2.3 έβγαζε Χ ρεύμα, στον ίδιο αέρα η 5 βγάζει περίπου 4Χ ρεύμα. Περίπου λέμε.

 

Και γιατί το κάνουν αυτό οι Γερμανοί? Γιατί απλούστατα έχουν βάλει πια όπου τους επιτρέπει ο νόμος και φυσάει ταυτόχρονα. Αν κάπου δεν έχει ανεμογεννήτριες στην Γερμανία ή στη Δανία είναι γιατί είτε έχει σπίτια, αρχαία, προστατευόμενα πουλια, δάση κλπκλπ είτε απλά δεν φυσάει.

 

Για αυτό και Γερμανοί, Άγγλοι, Δανοί και πολλοί άλλοι κάνουν απίθανα έξοδα για να βάλουν στη θάλασσα. Περίπου διπλάσιο κόστος. Περίπου λέμε.

 

Και να αναρωτιέστε η ατάκα που ακούμε στο εξωτερικό οταν καποιος λέει να τις βάλουμε στη θάλασσα στην Ελλάδα είναι: "Αφού έχεις τα νησιά και τα βουνά, γιατί να ξοδεύεις τα διπλάσια?. Αν είχαμε νησιά και βουνά...".

 

Για να σας προλάβω στις Άλπεις είτε δεν φυσάει, είτε φυσάει πολύ λίγο για τα έξοδα να ανέβεις εκεί πάνω, είτε είναι πολύ ψηλά εκεί πάνω (πχ 2500+μ) και το φοβούνται ακόμα, είτε είναι γκρεμίδι το βουνό και έρχεται ο αέρας αχταρμάς, είτε είναι προστατευόμενη περιοχή. Σιγά σιγά θα βλέπετε και στις Άλπεις όλο και πιο πολλές.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

"...()..Ας μου εξηγήσει ένας τι θα πάθει το πολιτιστικό περιβάλλον...().."

 

Εδώ συμπυκνώνεται η άγνοια που σε διακατέχει. Πρώτα από όλα ο πολιτισμός δεν είναι μέσα στο φυσικό περιβάλλον, τι ασυρνατησιες είναι αυτές. Πολιτισμός είναι αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου/μας και προκύπτει από τα βιώματα.

 

Θα έλεγα ότι αυτό που δεν μπορείς να δεις εσύ, όπως για παράδειγμα το ανάγλυφο που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να διαμορφωθεί και έρχεται ένας Έλληνας απετζής να το καταργήσει σαν τερηδόνα με δρόμους και μπετά, είναι αυτό που βλέπουν όλοι οι πραγματικοί ορειβάτες και περιπατητες και χιονοδρόμοι. Με άλλα λόγια είσαι τυφλός.

 

Τίποτα δεν γίνεται εξάλλου ορθά, ουτε νομικά, δεν σέβεστε Natura ούτε τον Θεό σας τον ίδιο, ούτε βάση σχεδίου. Υπό αδειοδότηση τα πάντα και όπου κάτσει! Απατεώνες εργολάβοι, απολίτιστα δίποδα , αυτοί είναι η "επιστήμη" των Ελλήνων απετζηδων.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

το ανάγλυφο που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να διαμορφωθεί και έρχεται ένας Έλληνας απετζής να το καταργήσει σαν τερηδόνα με δρόμους και μπετά,

Ενώ τοσα χρόνια που σκάβαμε δασικούς και εθνικούς δρόμους, αντιπυρικές ζώνες φυτεύαμε κεραίες κινητής, περνάγαμε γραμμές ηλεκτρικού, εξολοθρεύαμε δάση, κάναμε λατομεία σκάβαμε για χιονοδρομικά και βάζαμε τα υπέροχα καταφύγιά σας το πολιτιστικό περιβάλλον είχε μείνει ακατάργητο.

 

100 φορές παραπανω ζημιά φαντάζεσαι ότι κάνουν οι ανεμογεννήτριες. Ένας δρόμος θα γίνει σαν αυτόν που έχουν όλα τα βουνά της Ελλάδας

 

Παραδέξου ότι απλά σου χαλάνε τη θέα, ενώ όλα τα παραπάνω τα χρειαζόσουνα.

 

Σας προκαλώ να κάνετε μια βόλτα στο google earth να δεις ότι κάθε βουνό έχει δρόμους και επεμβάσεις, οι ανεμογεννήτριες έναν απλό δρόμο έχουν απλά επειδή σας χαλάνε τη θέα φωνάζετε.

 

Θα συμφωνούσα μαζί σου απόλυτα αν έλεγες πάνω από τα 1500 μέτρα πχ καμία απολύτως παρέμβαση στο περιβάλλον και κανένας άνθρωπος να μη πάει εκεί. ΚΑΜΙΑ. Αυτό σημαίνει όμως ότι δεν θα πηγαίνεις πια στα Άγραφα, τέρμα το σκι, τέρμα η ορειβασία κλπκλπ. Δε συμφέρει ε?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε ναι , με την επιχειρηματολογία του συμψηφισμού ποτέ δεν επικοινώνησε κανένας, καλά το πόσο βέβαια απλοϊκή είναι η αντιπαραβολή αυτή με τις κεραίες, τα καταφύγια και τα χιονοδρομικά, δηλαδή αφού έχουμε κινητή άρα γιατί να μην σκάψουμε όλη την ορεινή Ελλάδα για αιολική;, είναι κάτι που οφείλεται στην ελληνική νοοτροπία διαχείρισης των προτάσεων παντός τύπου εξέλιξης, τεχνολογικής, πολιτιστικής, "αναπτυξιακής". Αρπάξτε ότι μπορείτε!

 

Γεγονός με τα Άγραφα είναι ένα, καταπάτησαν Natura, πάει και τελείωσε. Ο εργολάβος έγραψε στα @ του την νομοθεσία την έσπρωξε κάτω από το χαλί και πάμε παρακάτω , 200 θα βάλουν α/γεννήτριες και βάλε. Αν ήταν όμως στην Γερμανία θα του τα είχαν ΚΟΨΕΙ στην πρώτη κιόλας σκέψη.

 

Η διαφορά μας με αυτούς είναι ότι κάνουμε την επιστήμη λαϊκή αγορά , πάρε πάρε και δεν μας ελέγχει κανείς.

 

Να διαβάσετε στον λινγκ που παρέθεσα καλά και την επίσημη θέση του συνδέσμου Ελλήνων οδηγών βουνού και να σταματήσετε τον γκεμπελισμο με την πράσινη ενέργεια και να μάθετε επιτέλους να κάνετε σωστά την δουλειά σας. Είναι ηθική σας υποχρέωση , γιατί την νομική είδαμε τι την κάνατε...

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεγονός με τα Άγραφα είναι ένα, καταπάτησαν Natura, πάει και τελείωσε. Ο εργολάβος έγραψε στα @ του την νομοθεσία την έσπρωξε κάτω από το χαλί και πάμε παρακάτω , 200 θα βάλουν α/γεννήτριες και βάλε. Αν ήταν όμως στην Γερμανία θα του τα είχαν ΚΟΨΕΙ στην πρώτη κιόλας σκέψη.

 

Λυπάμαι αλλά η άγνοιά σου σε οδηγεί να γράφεις κάτι που δεν ισχύει. Επιτρέπονται εντελώς οι ανεμογεννήτριες σε Natura καθώς ένα μεγάλο ποσοστό της Ελλάδας είναι Natura. Υπάρχουν ζώνες αποκλεισμού συγκεκρημένες.

 

Πλήρως συμβατό με την Ελληνική Νομοθεσία είναι το έργο πάρτε το απόφαση και μη γράφεις ανακρίβειες.

 

Ξαναρωτάω αφού είχατε την ευκαιρία να εντάξετε τα Άγραφα εντός των ζωνών αποκλεισμού γιατί δεν το κάνατε και το θυμηθήκατε τώρα?

 

Ναι είμαι βέβαιος ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα να καταστρέφετε το περιβάλλον όποτε σας συμφέρει και όπου δεν το βλέπετε και η αγάπη σας για κάποια βουνά σας οδηγεί σε απόψεις "όχι εδώ να πάτε αλλού". Κάποιος άλλος αγαπάει το αλλού παρτε το απόφαση.

 

Και ρεύμα καίτε και βενζίνη καίτε και τον δρόμο χρησιμοποιείτε και στο αεροπλάνο μπαίνετε και σκουπίδια αφήνετε (όχι όλοι) και κρέας τρώτε (όχι όλοι) και μπάνιο με ζεστό νερό κάνετε και το σπίτι σας ζεσταίνεται και σπίτι χτίσατε από λατομεία και πλαστικά σας χρησιμεύουν και κινητό χρησιμοποιείτε και ελάχιστη εξοικονόμηση ενέργειας κάνετε. Τώρα θυμηθήκατε την περιβαλλοντική επίπτωση. Τώρα που έχουμε ευκαιρία να εκπέμψουμε λιγότερο Co2.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ποιος παραπληροφορεί και ποιος διαστρεβλώνει δεν θα το συζητήσω άλλο. Απόφαση προσωπικά το έχω πάρει, ξέρω ποιοι είναι οι εργολάβοι απετζήδες και αυτό μου φτάνει, κατανοώ πλήρως την θέση μου απέναντι στην αρρωστημένη νοοτροπία και κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια. Γενικώς ξέρω που βαδίζουμε σαν κωλοχώρα - αυτή είναι η διαφορά μας και συγκεκριμένα βάση αυτού που εκπροσωπείς με τις θέσεις σου σε ένα χιονοδρομικό φόρουμ και ως επαγγελματίας , αυτό που θα σε έσωνε είναι να συμβιβάζεσαι κάπου ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές της αντιφατικής θέσης που στην ζωή μας καλούμαστε να ισορροπήσουμε . Επίσης θα ήταν αρκούντως υποστηρικτικό για την ορειβατική-χιονοδρομική κοινότητα. Δεν μπορώ να πω στην περίπτωση αυτή πως η θέση σου είναι σεβαστή στα μάτια μου. Και αυτό δεν είναι προσωπικό.

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρακαλώ να αποφεύγουμε απαξιωτικους χαρακτηρισμούς. Η δημόσια συζήτηση στο forum επιτρέπεται αυστηρά και μόνο στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου και του σεβασμού στον συνομιλητή μας.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Posts

    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Phoebus
      Phoebus
      (56 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,317
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,661
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Marinavon
    Joined
×
×
  • Create New...