Jump to content
spider

Τραυματισμός Υπερακανθιου Τένοντα

Recommended Posts

Shoulder_2_thumb_1_nu_E0C50281.jpg

φωτογραφία αναδημοσιευμένη από το sportsmed.gr

 

 

είχα παθει ολικη ριξη του υπερακανθιου τενοντα τον χειμωνα και προχτες την τριτη πηγα και εκανα εγχειρηση γιατι μας περιμενει μακρυς χειμωνας και πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για τα παντα σε ολους τους τομεις!!

  • Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

ειχα παθει ολικη ριξη του υπερακανθιου τενοντα τον χειμωνα και προχτες την τριτη πηγα και εκανα εγχειρηση γιατι μας περιμενει μακρυς χειμωνας φιλεναδα και πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για τα παντα σε ολους τους τομεις!!

υπερακάνθιος στον ώμο εε??μικρός μυς αλλά άμα πάθει κάτι,ούτε μια μπλούζα δεν μπορείς να βγάλεις....

περαστικά!!

  • Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο υπερακάνθιος με είχε ταλαιπωρήσει και εμένα πέρσι μετά από πολύ άτσαλη τούμπα στο Καϊμάκ. Και όταν μιλάμε για "ταλαιπωρία", εννοώ μήνες πόνου και δυσκολίας στις κινήσεις του χεριού.

 

Ευτυχώς πέρασε από μόνο του.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι είναι η τενοντίτιδα των στροφέων του ώμου ;

 

Li4vLi4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL3lnZWlhL2lwZXJha2FudGhpb3MxLmpwZyZ3PTQyMCZoPTI2NyZxPTkwJmFvZT0x.jpgΟι στροφείς μύες του ώμου είναι μια ομάδα μυών οι οποία ξεκινούν από την ωμοπλάτη και καταλήγουν στο βραχιόνιο αστό (βλέπε ανατομία ώμου).

Συλλογικά οι στροφείς μύες προσφέρουν σταθερότητα στη άρθρωση του ώμου και βοηθούν στην ανύψωση και στις στροφικές κινήσεις του. Οι 4 κύριοι μύες του στροφικού πετάλου είναι οι εξής (εικόνα 1) :

1. Υπερακάνθιος

2. Υπακάνθιος

3. Υποπλάτιος

4. Μικρός στρόγγυλος

Κατά την διάρκεια άσκησης τους η τάση μεταφέρεται στους τένοντες που τους συνδέουν με το βραχιόνιο οστό. Όταν η τάση αυτή είναι υπερβολική τότε οι τένοντες αυτοί τραυματίζονται (εικόνα 2). Έτσι συμβαίνουν μικρορήξεις στις ίνες του τένοντα και έχουμε φλεγμονή. Η φλεγμονή αυτή ονομάζεται τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου. Από όλους πιο επιρρεπής είναι ο υπερακάνθιος.

iperakanthios2.jpg

Αιτία τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου

Συνήθως η τενοντίτιδα συμβαίνει όταν ασκηθεί μια υπέρμετρη δύναμη στους τένοντες των στροφέων μυών. Αυτό μπορεί να συμβεί από μια απότομη ή δύσκολη κίνηση άρσης κάποιου μεγάλους βάρους , πτώση με τεντωμένο χέρι , δυνατό σπρώξιμο ή τράβηγμα με τα χέρια ή δυνατή ρήψη. Τις περισσότερες φορές όμως συμβαίνει σταδιακά μέσω κάποιας επαναλαμβανόμενης δραστηριότητας η οποία φορτίζει τους στροφείς μύες του ώμου. Αυτό προκαλεί σταδιακή εκφύλιση και αδυναμία των μυών οι οποίες προδιαθέτουν περαιτέρω τραυματισμό και φλεγμονή. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν κινήσεις στις οποίες το χέρι βρίσκεται ψηλότερα από των ώμο. Σε αθλητές συνήθως η τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου παρατηρείται σε αθλήματα ρήψεων ( δισκοβολία , ακόντιο ), κολύμβηση , τένις , άρση βαρών ή κωπηλασία.

Συμπτώματα τενοντίτιδας στροφέων μυών του ώμου

Οι ασθενείς με τενοντίτιδα των στροφέων μυών βιώνουν μια αίσθηση «καψίματος» κατά την διάρκεια των κινήσεων. Οι ενοχλήσεις αυξάνουν με την ξεκούραση ( ιδιαίτερα την νύχτα ή το επόμενο πρωινό ). Ο πόνος είναι πολύ εντοπισμένος σε συγκεκριμένο σημείο του ώμου και όχι διάσπαρτος. Πιο σπάνια ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί στην ωμοπλάτη , τον αυχένα ή τον βραχίονα. Ο πόνος γίνεται κοφτερός με τις κινήσεις του ώμου. Ιδιαίτερα επώδυνες και αδύναμες είναι οι κινήσεις ανύψωσης του χεριού. Ο πόνος μπορεί να χειροτερεύει κατά την διάρκεια πίεσης ή έλξης και όταν ο ασθενής ξαπλώνει πάνω στον εμπλεκόμενο ώμο. Σε χρόνιες περιπτώσεις στην τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου εμφανίζεται νυχτερινός πόνος ( ανεξαρτήτως της θέση που βρίσκεται).

Διάγνωση της τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου.

Η υποκειμενική (λήψη ιστορικού) και η αντικειμενική (κλινική εξέταση) αξιολόγηση είναι αρκετές για να οδηγήσουν τον φυσικοθεραπευτή στην διάγνωση της τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου. Επιπλέον διαγνωστικός υπέρηχος ή μαγνητική τομογραφία βοηθούν στην επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Θεραπεία της τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου

Οι περισσότερες περιπτώσεις τενοντίτιδας των στροφέων του ώμου θεραπεύονται με την κατάλληλη φυσικοθεραπεία. Η επιτυχία της θεραπείας εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό από την συνεργασία του ασθενή με τον φυσικοθεραπευτή. Πολύ βασική είναι η αποφυγή των δραστηριοτήτων που αυξάνουν τα συμπτώματα. Αυτό βοηθάει το σώμα μας να επουλώσει την περιοχή της φλεγμονής.

Δραστηριότητες όπως κινήσεις πάνω από το επίπεδο του ώμου ρήψεις ,άρση βαριών αντικειμένων , σπρώξιμο τράβηγμα και πίεση του ώμου στον ύπνο πρέπει να αποφεύγεται. Τις πρώτες 72 ώρες η αντιμετώπιση μας στόχο έχει την μείωση της φλεγμονής. Οπότε ξεκουράζουμε τον ώμο με την βοήθεια ενός νάρθηκα, χρησιμοποιούμε παγοθεραπεία τακτικά και κοιμόμαστε στο αντίθετο πλάι ( για να είναι ώμος μας ψηλά).

Πρόγραμμα βελτίωσης της δύναμης και ελαστικότητας πρέπει να εφαρμοστεί όσο υποχωρούν τα συμπτώματα, πάντα με την καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή.

Πρόγνωση τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου

Με την κατάλληλη διαχείριση οι περισσότεροι ασθενείς με τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε χρόνιες περιπτώσεις η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες (τρις με έξι μήνες).

Παράγοντες ανάπτυξης της τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τενοντίτιδας των στροφέων μυών του ώμου. Πρέπει να αξιολογηθούν όλοι και να διορθωθούν κατά την διάρκεια της αποκατάστασης από τον φυσικοθεραπευτή. Μερικοί από αυτούς είναι : αστάθεια ώμου, μυϊκή αδυναμία (ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του ώμου), μυϊκή δυσκαμψία( ασκήσεις βελτίωσης της ελαστικότητας των μυών του ώμου), αρθρική δυσκαμψία ( άρθρωση ώμου, ακρομιοκλειδική άρθρωση , αρθρώσεις αυχένα), μυϊκές ανισορροπίες, Λάθος / θέση στάση, υπερβολική ή ακατάλληλη άσκηση, λανθασμένη τεχνική αθλήματος, άσκηση χωρίς προθέρμανση, ιστορικό τραυματισμού ώμου.

Φυσικοθεραπεία για τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου

Η φυσικοθεραπεία για την τενοντίτιδα των στροφέων μυών του ώμου είναι πολύτιμη για την επίσπευση της ανάρρωσης , εξασφαλίζει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μειώνει την πιθανότητα επανατραυματισμού. Η φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει :

1. Τεχνικές μαλακών μορίων ( μάλαξη )

2. Ηλεκτροθεραπεία

3. Taping

4. Κινητοποίηση αρθρώσεων (ώμου , ακρομιοκλειδικής , αυχένα ) ( manual therapy)

5. Τεχνική στεγνής βελόνας

6. Παγοθεραπεία ή θερμοθεραπεία

7. Προοδευτικό πρόγραμμα βελτίωσης της δύναμης και της ελαστικότητας των στροφέων μυών του ώμου

8. Εκπαίδευση

9. Διόρθωση τεχνικής αθλήματος

 

πηγη athlisis.gr

Edited by madskier
  • Like 3

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν 2 χρόνια περίπου κολυμπώντας στο γυμναστήριο με άκουσαν όλοι από τον πόνο.

Η διάγνωση του γιατρού ήταν ακριβώς τενοντίτιδα υπερακανθίου, κάτι που άκουγα για πρώτη φορά. Υπέφερα για μήνες και δεν μπορούσα καλά-καλά ούτε ρούχα να αλλάξω.

Επειδή πλησίαζε το καλοκαίρι ο γιατρός δε μου έδωσε φυσιοθεραπεία, μου είπε να κολυμπάω πολύ ΠΡΟΣΘΙΟ. Το ελεύθερο απαγορεύεται, δεν μπορείς με τίποτα άλλωστε να το κάνεις, αλλά το πρόσθιο είναι πολύ καλή άσκηση.

Υπάρχουν γιατροί που υποστηρίζουν ότι μπορεί να κάνει και 3 χρόνια για πλήρη αποκατάσταση και αν δεν επανέλθει το πρόβλημα από λάθος κινήσεις.

Πάντως μέχρι σήμερα σε ορισμένες κινήσεις ο ώμος μου κάνει μια υπενθύμιση.

 

ΥΓ. Στάθη περαστικά!

Edited by MAC

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

 

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, τώρα ξέρω τί έχω, δεν μπορώ να θυμηθώ όμως πού το απέκτησα....

 

Προφανώς κάποια τουμπίτσα άτσαλη.

 

Περαστικά μας, Στάθη σιδερένιος.

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τί εγινε βρε παιδιά???επιδημία υπερακάνθιου??

ποσο καιρό σε ταλαιπωρεί...περαστικά!! :hope:


"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Share this post


Link to post
Share on other sites

η ενασχολιση μου με το ποδοσφαιρο μου εμαθε τους συγκεκριμενους μυεις.

Σε πτωση απο αλμα επαθα καταγμα κλειδας και ριξεις στους δυο (υποκανθιο,υπερκανθιο)

Θυμαμαι για να βγαλω την μπλουζα στο νοσοκομειο την κοψανε και φυσικα ακολουθησε ναρθηκας και μετα απο 15 ημερες αρχισε αποκατασταση και ξεκινησα αγωνιστικα σε 1 μηνα με μπαταρισμενο χερι!!!!

υ.γ

....ημουν μολις 21 χρ............

 

 

Περαστικα Σταθη.....μην ανησυχεις και σει τοσο δεν εισαιι?

σεκανα μηνα θα κολυμπας .

Edited by Gavis

o τρελος του χωριου......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

Υπερακάνθιος και υπακάνθιος είναι το σωστό.

 

Νομιζω οτι απο αυτό κινδυνευουμε εμεις οι σνοουμπορντάδες. Μαλιστα κανα δυο φορες σε κατι καλες πτωσεις εμεινε το χερι μου πισω και παρατριχα να ακουσω το κρακ. Ενιωσα τον μυ να διαχωρίζετε, αλλά τη γλίτωσα. Ισως επειδη ειναι γυμνασμενη η περιοχη, ή απλά ήμουν τυχερή.

 

Κι ενα αρθρο που βρηκα σχετικά.

 

 

 

ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ

Πόνος στην περιοχή του ώμου

 

FA05A754-7FB4-4969-BF4C-26E35FA64489.jpg

Αιτίες που προκαλούν πόνο στην περιοχή του ώμου.

Η άρθρωση του ώμου χαρακτηρίζεται σαν «άρθρωση των μαλακών μορίων», καθώς η σταθερότητα της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους μύες και τους συνδέσμους της περιοχής. Μόνο το 25% έως 30% της κεφαλής του βραχιονίου οστού έρχεται σε επαφή με την ωμογλήνη.

Η άρθρωση του ώμου σχηματίζεται από τρία οστά. Την ωμοπλάτη, το βραχιόνιο και την κλείδα. Οι τένοντες τεσσάρων μυών σχηματίζουν το πέταλο των στροφέων μυών (rotator cuff). Αυτοί οι μύες είναι ο υπερακάνθιος, ο υπακάνθιος, ο ελάσσων στρογγύλος και ο υποπλάτιος. Οι τένοντες ενώνουν τους μύες με τα οστά. Οι μύες μετακινούν τα οστά μέσο των τενόντων. Το πέταλο των στροφέων μυών, ενώνει την ωμοπλάτη με το βραχιόνιο οστό, ενώ συμμετέχει στην ανύψωση και στροφή του χεριού. Καθώς το χέρι σηκώνεται το πέταλο αυτό σταθεροποιεί την κεφαλή του βραχιονίου με την ωμογλήνη (την αρθρική επιφάνεια της ωμοπλάτης). Το τμήμα της ωμοπλάτης πάνω από την άρθρωση του ώμου λέγεται ακρώμιο. Μεταξύ του ακρωμίου και του τένοντα υπάρχει ο θύλακος. Αυτός είναι ένας λιπαντικός σάκος που προστατεύει τους μύες και τους τένοντες στην διάρκεια της κίνησης, ελαχιστοποιώντας τις τριβές.

shoulder.gif

Πέρα από το γεγονός ότι η άρθρωση του ώμου πρέπει να είναι λειτουργική, πρέπει να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα για την λειτουργικότητα ολοκλήρου του χεριού. Αυτός ο ρόλος την κάνει επιρρεπή σε τραυματισμούς. Τις περισσότερες φορές ο πόνος στην περιοχή του ώμου είναι αποτέλεσμα τραυματισμού ή υπερκόπωσης του θύλακα, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων της περιοχής.

shoulder1.gif

Αναλυτικά:

· ΤΕΝΤΙΝΙΤΙΔΑ – φθορά από μικροτραυματισμό στους τένοντες της περιοχής, αποτέλεσμα έντονης δραστηριότητας ή επαναλαμβανόμενης λανθασμένης κίνησης της άρθρωσης.

· ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ – φλεγμονή του αρθρικού θύλακα της άρθρωσης που συνοδεύεται από οίδημα. Συνήθως λόγω υπερκόπωσης της περιοχής.

· ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ – εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον αρθρικό χόνδρο των αρθρικών επιφανειών.

· ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ – αλλαγή στη διάταξη της άρθρωσης ως αποτέλεσμα βίαιου τραυματισμού της άρθρωσης.

3291_f3a.jpg

· TRIGGER POINTS ή ΣΗΜΕΙΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΝΟΥ – ο μικροτραυματισμός των μυών μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία trigger point, δηλαδή επώδυνων σημείων που που μπορούν να προβάλλουν πόνο σε διάφορες περιοχές του χεριού μακριά από το σημείο τραυματισμού.

· ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ – ο πόνος είναι αποτέλεσμα φλεγμονής νεύρου (ριζίτιδα) από την Αυχενική Μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

. ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΩΝ

· Σε σπάνιες περιπτώσεις η αιτία του πόνου μπορεί να οφείλεται σε νεοπλασία ή άλλες παθολογικές αιτίες.

art_1.jpg

shoulder2.gif

Βασικά συμπτώματα

Τα συμπτώματα είναι ανάλογα της βασικής αιτίας του προβλήματος. Μπορούμε όμως να τα συνοψίσουμε:

1. Πόνος που πιθανόν να έχει υφέσεις και εξάρσεις, να μεταβάλλεται ή να είναι συνεχής, να ακτινοβολεί σε ολόκληρο το χέρι, ή να γίνεται αντιληπτός στην διάρκεια συγκεκριμένων κινήσεων ή κατά την νυκτερινή ανάπαυση.

2. Περιορισμός της κίνησης που μπορεί να καταλήξει σε «Σύνδρομο Παγωμένου Ώμου».

3. Αστάθεια της άρθρωσης.

4. Οίδημα στην οξεία φάση.

5. Μυϊκή αδυναμία

Πρώτες Βοήθειες

Οι πρώτες βοήθειες περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Σταματάμε την δραστηριότητα που προκάλεσε τον πόνο.

2. Εφαρμόζουμε πάγο στην περιοχή (ΟΧΙ ζέστά επιθέματα).

3. Περιορίζουμε τις δραστηριότητες (ΟΧΙ ακινησία).

4. Αν ο πόνος συνεχιστεί πέρα των τεσσάρων ή πέντε ημερών και συνοδεύεται από αδυναμία να χρησιμοποιούμε το χέρι τότε πρέπει να επισκεφθούμε τον ιατρό.

Διάγνωση

Λόγω της πολυπλοκότητας της άρθρωσης, αλλά και των πολλών πιθανών αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν τον πόνο, η αξιολόγηση του προβλήματος, η κατανόηση του μηχανισμού που προκάλεσε το πρόβλημα και η προοπτική για αποκατάσταση είναι μια σύνθετη διαδικασία. Περιλαμβάνει την κλινική αξιολόγηση του ασθενή, δηλαδή τον έλεγχο του εύρους κίνησης της άρθρωσης, τον έλεγχο της μυϊκής ισχύος, την νευρολογική εξέταση (αισθητικότητα – αντανακλαστικά), την ψηλάφηση, με σκοπό να αναπαράγουμε τον πόνο και διάφορες άλλες δοκιμασίες. Επιστρατεύονται διαγνωστικές μέθοδοι όπως είναι η απλή ακτινογραφία, η αξονική ή η μαγνητική τομογραφία, το Ηλεκτρομυογράφημα κ.α.. Στην συνέχεια σύμφωνα με τα ευρήματα σχεδιάζουμε την θεραπεία σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες του ασθενή.

3291_f4.jpg

3079_f2a.jpg

 

Θεραπεία

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:

· Φαρμακευτική αγωγή.

· Laser Χαμηλής Ισχύος.

· Θεραπευτικό Υπέρηχο.

· Ιοντοφόρεση με χρήση αντιφλεγμονώδους ή κορτιζονούχου φάρμακου. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι η ιοντοφόρεση ή η έγχυση με κορτιζονούχο φάρμακο αντενδείκνυται σε συνδυασμό με Laser Χαμηλής Ισχύος, καθώς μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων.

· Απελευθέρωση των trigger points με την ισχαιμική πίεση ή την τεχνική της στεγνής βελόνας πάντα σε συνδυασμό με διατάσεις.

· Κινητοποίηση της άρθρωσης (mobilization), στα όρια του πόνου, με στόχο την αύξηση του εύρους κίνησης.

· Μυϊκή ισχυροποίηση.

· Σε περίπτωση «Συνδρόμου του παγωμένου ώμου», θεωρείται απαραίτητο η χρήση του μηχανήματος CPM (Παθητικής κινητοποίησης του Ώμου).

· Όταν υπάρχει αστάθεια του ώμου απαιτείται ειδική επίδεση του ώμου (Shoulder taping) και ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης που να περιλαμβάνει επανεκπαίδευση με Biofeedback.

· Ασκήσεις Ιδιοδεκτικότητας.

. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, σε περίπτωση αποτυχίας της συντηρητικής αντιμετώπισης

shoulder3.gif

Πρόληψη

Καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε για αυτό:

· Ασκήσεις διατάσεων πριν από έντονη μυϊκή δραστηριότητα.

· Καλό μυϊκό σύστημα.

· Συχνά διαλείμματα σε περιόδους έντονης δραστηριότητας.

· Ποικιλία στις κινήσεις, χρησιμοποιούμε περισσότερες της μιας αρθρώσεις.

· Βελτίωση της τεχνικής σε αθλητές ή σε ανθρώπους με χειρονακτική εργασία.

· Σε περίπτωση πόνου σταματάμε ότι κάνουμε και εφαρμόζουμε πάγο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

exeshoulder.jpg

exeshoulder1.jpg

exeshoulder2.jpg

exeshoulder6.jpg

exshoulder3.jpg

exshoulder5.jpg

exshoulder4.jpg

exshoulder2.jpg

exeshoulder8.jpg

exshoulder9.jpg

exeshoulder10.jpg

 

Πηγή http://physio.gr/art...read.asp?id=127

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπραβο κατ αρχην στο Χρηστο Λαππα που καρφιτσωσε το θεμα, επισης συνχαρητηρια ειδικα στην φιλεναδα μου την Λιανα αλλά και στην Αφρο για τα ιατρικα θεματα που αναπτυξανε για τον τραυματισμο του υπερακανθιου!!!

Η αληθεια ειναι οτι ενω λες 'ελα μωρε ειναι τις πλακας η εγχειρηση αυτη' απεναντιας ειναι πολυ 'μανικι θα ελεγα'

Με εγχειρησε ο Κο Τζανακακης Νικολαος, μαλιστα εχει γραψει ηδη στο περιοδικο Ski & Snowboard+ ο οποιος διετελεσε και γιατρος στο Χ.Κ.Παρνασσου.

Εχω αρχισει ηδη καποιες κινησεις και απο βδομαδα ξεκιναω τις φυσιοθεραπειες οι οποιες ειναι εξισου αναγκαιες οσο και η επεμβαση.

Σας ευχαριστω ολους για τα περαστικα μου, αλλά να ξερετε οτι δεν φταιει μονο το ομορφο αθλημα που διαλεξαμε να ασχοληθουμε, αλλά γενικως ολες μας οι δραστηριοτητες μας μιας και δεν ειμαστε ανθρωποι του καναπεως....

Παω να κανω μερικες ασκησεις γιατι αρχισε να ποναει και θα τα πουμε συν το χρονο, φιλια σε ολους σας!!! :rolleyes:


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολλα περαστικα!


"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στάθη περαστικά. Δεξί ή αριστερό είναι?

Προσοχή στο ράκετμπολ στην παραλία :D


Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

O πατέρας του Νιφάδα έκανε πριν από 6 εβδομάδες εγχείριση υπερακανθίου με τον Αντωνογιαννάκη, που συνεργάζεται με τον Τζανακάκη. Όλα καλά πήγαν, τώρα ο πατέρας του είναι σε φάση φυσικοθεραπειών. Ο,τιδήποτε κι αν χρειαστείς, στείλε pm στο Νιφάδα! Εύχομαι σιδερένιος!


*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

Περαστικά Σταθη... Και το κολυμπι στη θαλασσα μπορει να σε βοηθησει. Αργοτερα βεβαια...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χμμμμμ.... τελικα εχουμε πολλοι θεματακι με αυτον τον Υπερακανθιο......... Περαστικα!

 

Προς το παρον ακολουθω συντηρητικη αγωγη....... μακρια απο εμας η επεμβαση.....


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικά Σταθη... Και το κολυμπι στη θαλασσα μπορει να σε βοηθησει. Αργοτερα βεβαια...

 

..................kai προσοχη στα μακροβουτια απο μεγαλο υψος.

Οπως επισης μιας και εισαι expert στην ρακετα μακρια απο το επιθετικο παιχνιδι.


o τρελος του χωριου......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω κι εγώ μία μερική ρήξη υπερακανθίου που κληρονόμησα από ένα πέσιμο στο Hintertux το 2006, όπου καρφώθηκε το μπατόν και έκανα ένα εντυπωσιακό άξελ από πάνω, οπότε, από την υπερέκταση, έπαθα ρωγμώδες κάταγμα στον ώμο + μερική ρήξη του τένοντα του υπερακανθίου...Πέρασε με πολλές φυσιοθεραπείες μετά την ίαση του κατάγματος.

 

Περαστικά πολλά Στάθη!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπερακάνθιος:μια καταραμένη λέξη γι αυτούς που ασχολούνται με αναερόβια προπόνηση...

Ζντάθη περαστικά!!!!

Edited by koukos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικά γρήγορα κι αγύριστα


Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαίρετε,

παθόν και εγώ, 1α στο αριστερό αλλά σύντομα και στον δεξί ώμο, και βλέπωντας την πληρέστατη κάλυψη του θέματος, προσπαθώ να προσθέσω ένα λιθαράκι γνώσης-εμπειρίας.

Το πρόγραμμα ασκήσεων που προτείνει η αφροδίτη στο #10 στο συνολό του ή εν μέρη, είναι ότι καλύτερο και ίσως γλυτώσει κανείς και το χειρουργείο. Απαραίτητο να δει τις ασκήσεις με φυσικοθεραπευτή καθώς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι γωνίες και εύκολα γίνονται λάθη που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Κάποιες από αυτές γινονται εύκολα και μέσα στο νερό, στα διαλείματα από το αγαπημένο μας ελεύθερο ή την πεταλούδα!

Θέλει οπωσδήποτε τον σεβασμό και τον χρόνο να φύγει η φλεγμονή, μετά δε σιγά σιγά τις ασκησούλες, έστω και σαν προθέρμανση.

 

Παρατήρηση 1η: οι γυμναστές να με βλέπουν να κάνω τις ασκήσεις/προθέρμανση και να μου λένε μακάρι να έκαναν όλοι τέτοια προθέρμανση, χωρίς ποτέ να μου έχουν δείξει/προτείνει κάτι τέτοιο...

Παρατήρηση 2η: σε 2 προσωπικές περιπτώσεις α) τενοντίτιδας ώμων και β) μερικής ρίξης χιαστού και ρίξης μηνίσκου (από πέδιλο που δεν βγήκε για γνωστούς λόγους), μου προκάλεσε εντύπωση η προτροπή πολλών γιατρών για άμεση αποκατάσταση με επέμβαση (έστω και λαπαροσκοπική). Τελικά προτίμησα φυσιοθεραπεία και άσκηση, με απίστευτα καλά ποσοστά αποκατάστασης. Όταν ένας γιατρός με συμβούλεψε για το γόνατο ότι αν η αξονική δεν γίνει εντός λίγων ωρών (4-5) τότε για να φανεί ξεκάθαρα η κατάσταση πρέπει να ξαναγίνει αξονική μετά από 2 μήνες και μέχρι τότε κινησιολογικά και με μαντείες ξέρουν τι γίνεται, 2 άλλοι γιατροί επέμεναν ότι χρειαζόταν άμεσα χειρουργείο!!! Προσοχή φίλοι μου...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαίρετε,

παθόν και εγώ, 1α στο αριστερό αλλά σύντομα και στον δεξί ώμο

 

μιλάς για ρήξη? ολική ή μερική?


How you stand is how you ski

Share this post


Link to post
Share on other sites

μιλάς για ρήξη? ολική ή μερική?

Μιλάω για μερική ρήξη και τενοντίτιδα στροφέων ώμου.

Αυτά σε εμένα προκλήθηκαν από άσκηση/παιχνίδι και όχι σε κάποιο ατύχημα. Γιαυτό τονίζω τις ασκήσεις γιατί με αυτές ίσως να είχα γλιτώσει και επιπλέον με βοήθησαν πάρα πολύ στην αποκατάσταση και συνέχιση των σπορ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιλάω για μερική ρήξη και τενοντίτιδα στροφέων ώμου.

 

 

Πάντως σχετικά με την ολική ρήξη υπερακανθίου, όλοι οι γιατροί συστήνουν συρραφή του τένοντα με αρθροπλαστική και κάποιοι με ανοιχτή επέμβαση( κάτι που κρίνεται κατά περίπτωση και σηκώνει πολύ κουβέντα). Αλλιώς το χέρι έχει δύναμη, αλλά καθόλου στήριξη.

 

Δεν είναι δηλαδή όπως του χιαστού συνδέσμου, που μπορεί κάποιος να την αποφύγει

  • Like 1

How you stand is how you ski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον θα μπω κι εγώ στη λίστα των παθόντων... :(

 

Από βδομάδα θα πάω σε γιατρό...

 

Και αυτό από πτώση στο parking στα Κελλάρια, που είχε πάγο-γυαλί.


sinox-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Την προηγούμενη φορά που ένας GOAT (Greatest Of All Time) - σε extreme  άθλημα (F1 συγκεκριμένα) - επέστρεψε μετά από σύντομη αποχώρησή του, τελικά την έπαθε στο άθλημα που έκανε ως χόμπυ. Μιλάω για τον αγαπημένο σε όλους μας Michael Schumacher. Ας ελπίσουμε ότι επιστρέφοντας στο ΠΠ σκι, ο Hirscher, δεν θα έχει μετά κανένα ατύχημα με αυτοκίνητο... (γιατί ο συγκεκριμένος κάνει και πολύ μοτοκρός)
    • Marcel Hirscher to represent the Netherlands in 'new project' after announcing surprise comeback Marcel Hirscher has announced he is coming out of retirement to race under the Dutch flag and is targeting a return next season. The alpine skiing legend walked away from the sport in 2019 having competed as an Austrian throughout his career but has now opted to switch nationalities, having been born to a Dutch mother. Hirscher is a two-time Olympic champion and eight-time World Cup winner. Austrian two-time Olympic champion Marcel Hirscher is planning a sensational comeback to alpine skiing. The 35-year-old is one of the sport’s most decorated champions, having claimed a record eight straight World Cup titles, 67 World Cup victories, five world titles and three Olympic medals before hanging his skis up in 2019. He has, however, been unable to shake the competitive itch and is plotting a racing return for the upcoming 2024/25 season. In another twist, he will do it under the flag of the Netherlands, having been born to an Austrian father and a Dutch mother. “I have an excellent relationship with the OSV [Austrian Ski Federation] and am grateful to them for everything we have achieved,” said Hirscher. “This new project is best realised as a Dutch person.” The Austrian Ski Federation expressed its “regret” that Hirscher had opted to switch nationalities but supported his decision. “We have of course tried to offer Marcel the best possible and individual conditions in the event of a return to alpine racing," a statement read. “Of course, we very much regret his decision to switch to the Dutch Ski Association, but in the end we supported it. Marcel's achievements for the sport and the Austrian federation have been enormous.” eurosport.com    
    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. dmar
      dmar
      (117 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (39 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,319
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,674
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    awajonn11
    Joined
×
×
  • Create New...