Jump to content

Recommended Posts

Υπέροχη φωτογραφία η παραπάνω. Μπράβο Snowligan.

• Like 1

Μηδέν άγαν.

Διάσχιση χαράδρας Ρεκά.Απαραμιλλης ομορφιάς.3ad6664146aae0394fc20233b67bd263.jpg

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 9

Γκιωνα Γρηγόρη.Ξεκινάς απο Βινιανη και καταλήγει στο καταφύγιο Γρηγόρης Περδικης.

• Like 1

Το καταφύγιο του ΠΟΑ "Γρηγόρης Περδίκης" βρίσκεται σε υψόμετρο 1850μ στη τοποθεσία Λάκκα Καρβούνη (38 37' 58,7'' Ν 22 15' 44,1'' Ε). Είναι το μοναδικό καταφύγιο της Γκιώνας και χτίστηκε το 1959, στην τοποθεσία αυτή, καθώς τότε ήταν η κύρια οδός πρόσβασης προς το βουνό, μέσω της χαράδρας της Ρεκάς. Διαθέτει 3 χώρους, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με σκεύη και εστίες υγραερίου, τραπεζαρία με τζάκι και ξυλόσομπα, και κοιτώνα 20 ατόμων με αρκετές κουβέρτες και ξυλόσομπα. Η κουζίνα διαθέτει τρεχούμενο νερό πηγής όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν διαθέτει ηλεκτρισμό κι ο φωτισμός γίνεται από λάμπες υγραερίου. Επίσης δεν διαθέτει τουαλέτα.΄

Δυστυχώς το καταφύγιο ανάγκης έχει γκρεμιστεί.

Η πρόσβαση γίνεται α) από την Βίνιανη μέσω σηματοδοτημένου μονοπατιού από τη χαράδρα της Ρεκάς σε 5 - 5,5 ώρες β) από την Καλοσκοπή με σηματοδοτημένο μονοπάτι (κόκκινο) ως τη Διασέλα κι από εκεί με άλλο μονοπάτι (κίτρινο τετράγωνο σε άσπρο πλαίσιο) σε 5,5 - 6 ώρες και οδικά από την Καλοσκοπή μόνο το καλοκαίρι με χωματόδρομο 22χλμ και 20 λέπτα πεζοπορίας σε μονοπάτι.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από το σύλλογο για την ανακαίνιση και βελτίωση του καταφυγίου, εξαιρετικά πολυδάπανη, λόγω της μή ύπαρξης δρόμου και τη μεταφορά των υλικών με τα χέρια. Τον τελευταίο καιρό μπήκε παροχή νερού μέσα στο καταφύγιο, λειτουργούν πια και οι δύο ξυλόσομπες, ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται αντικατάσταση των κουφωμάτων και της πόρτας με σύγχρονα θερμομονωτικά κουφώματα, με χορηγία της εταιρίας EUROPA.

Για κρατήσεις 2108218401 ΔΕ-ΠΑ 19.00-21.00

Το κειμενο ειναι του 2012. Παρτε κανα τηλεφωνο πρωτα τον πεζοπορικο.

• Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Όπως τα γράφει ο Vro.Εμείς διανυκτερεύσαμε εκεί.Καταφυγιας δεν υπάρχει.Τα κλειδιά τα παίρνεις απο τον ΠΟΑ.Σε μεμονωμένα άτομα νομίζω δεν τα δίνουν.Σε συλλόγους και πολυμελή ομάδες κατόπιν συνεννόησης και κάποιου αντιτίμου.Ξύλα υπήρχαν άφθονα για φωτιά,εντός του καταφυγίου.Η πηγή του νερού ήταν στα 10 μέτρα απόσταση.

Ξημέρωμα Κυριακής στο καταφύγιο ΕΟΣ Άμφισσας Βαρδούσια. 8f1a9359c5d22af4dd701f0df9b35020.jpg

• Like 9

Ανεβαίνοντας στην κορυφή Κόρακας. b1b83df548f0bd3390f5df939264156f.jpgc315e9156c585fb775297da407d430ae.jpg

• Like 10

Αστείος τύπος που θα χάνεται ακόμη και σε βόλτα σε πάρκο. Την ηλιθιότητα δεν μπορεί να την "παλέψει" κανένας σύλλογος. Οι μεγάλοι σύλλογοι θα πρέπει να μην παίρνουν μαζί τους , οποιονδήποτε. Αν το κάνουν όμως , όπως στην προκειμένη περίπτωση, έχουν ευθύνη για αυτόν. Ο Γιάννης είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος πάντως και λογικά δεν είχε χρόνο να τον ψυχολογησει , και έγινε ότι έγινε.

Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk

Αστείος γιατί επειδή χάθηκε σε βουνό που δεν γνώριζε και στο οποιο δεν υπάρχει και επαρκής σήμανση στο μονοπάτι? Δεν ξέρω αν έχεις περπατήσει στο βόιο (αν όχι πρέπει να το κάνεις είναι πανέμορφο μέρος) αλλά στο συγκεκριμένο σημείο τα χρειάζονται ακόμα και οι ποιο έμπειροι προσωπικά την έχω κάνει 3 φορές την σκάλα και τις τρεις με το σκατό στην κάλτσα. Αν και εμένα μου λέγανε πως μπορώ να κάνω τον κύκλο και να αποφύγω την σκάλα ευχαρίστως θα το έκανα έλα όμως που το κυκλικό είναι αρκετά ποιο κάτω και σου προσθέτει και καμια ώρα εξτρά και χάνεις και όλη τη θέα οπότε ναι έκανε λάθος αλλά δεν ήταν μονο δικό του. Που ήταν η σκούπα? Αυτ΄΄ος που του είπε να κάνει τον κύκλο του εξήγησε ότι δεν έχει πάει κάποιος άλλος από εκεί? Ότι σε σχέση με το σημείο που ήταν η ομάδα είναι πολύ μακριά και ότι επουδενή δεν πρέπει να πάει μόνος του?κλπ κλπ κλπ

Edited by miltos

Milto εχεις καμμια φωτο απο τις σκαλες;

Ποιος την εβαλε εκει;

Ασε βρηκα. Οχι με βροχη εγω δεν θα πηγαινα.

post-911-0-43903100-1522173059_thumb.jpg

post-911-0-99115500-1522173077_thumb.jpg

http://www.news247.gr/koinonia/araxwva-anasyrthhke-nekros-o-30xronos-poy-epese-se-gkremo.6595681.html

Χτες στις 8,30 το.πρωι ανεβαινωντας μετα το <σκεπαστο> ειδα τρια παρκαρισμενα αμαξια και καμμια 6-7 ανθρωπους οι τρεις με μπουφαν της ελας.100 μετρα πιο πανω ενας αλλος περπατουσε μιλωντας στο κινητο. Δεν εδωσα σημασια. Πιο πριν ειχα πετυχει το τζιπακι περιπολικο να κατεβαινει.

http://www.iefimerida.gr/news/409627/diesothi-i-traymatismeni-oreivatissa-ston-olympo-apo-elikoptero-super-puma

Τελικά ισως ειναι οικονομικα βιοσιμη μια υποχρεωτικη ασφαλιση για τον ολυμπο.

Χρειαζεται μια σοβαρη συζητηση.

Τον βρηκανε τελικα.

Η πυροσβεστικη.

Απλη εξαντληση.

Αν ομως κατι ειχε παει στραβα;

Αν δεν ειναι σοβαρη η παρεα-ομαδα- συλλογος.

Προσπαθηστε να ειστε εσεις.

Ακομα και αν δεν σας νοιαζει να επιστρεψετε ζωντανοι, μην βαζετε αλλους να ρισκαρουν για εσας.

Αν θελετε να αυτοκτονησετε παρακαλεισθε να μην αλλαζετε γνωμη στην κορφη.

• Like 1

Οι Συκάρης-Θεοχάρης πάτησαν την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα!

https://www.facebook.com/anevenontas/posts/1914229321920657

https://www.facebook.com/KangchenjungaTheFirstGreekExpedition2018/

post-7503-0-30024900-1526803247_thumb.jpg

• Like 10

Οποιος ενδιαφερεται τελευταιες θεσεις για Ολυμπο το 3ημερο του Αγ. Πνευματος!!! Αν ενδιαφερεται καποιος info σε εμενα ή εδω:

https://www.facebook.com/events/231628267607531/

• Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

post-4408-0-23290400-1529566159_thumb.jpg

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

3η Ανοιχτη (Δωρεαν) νυχτερινη πεζοπορια Παρνηθας

Παρασκευη 28 Σεπτεμβριου

https://www.facebook.com/events/625780491107437/

• Like 2