Jump to content

Recommended Posts

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Επισκεφτείτε την νέα ιστοσελίδα του χιονοδρομικού από όπου προέρχεται ο χάρτης και ο πίνακας με τις πίστες. Επίσης θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το βουνό και τα τιμολόγια του χιονοδρομικού.


parnassos-ski-map.jpg

(Click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)

 

 

πηγή: http://www.parnassos-ski.gr/webtop/modules/_repository/documents/parnassos-ski-map.jpgΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 6 ΜΕΡΕΣ:
Στα 2260 μέτρα
Στα 1950 μέτρα
Στα 1640 μέτρα

Πρόσβαση:

Το Χ.Κ.Π απέχει 195χλμ από την Αθήνα και 359χλμ από Θεσσαλονίκη. Aπό όποια μεριά της Ελλάδας και αν το επισκεφθείτε, ειδικά του χειμερινούς μήνες, χρειάζεται πολύ προσοχή στους παγωμένους ή και χιονισμένους δρόμους και να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας αλυσίδες για το αυτοκίνητο.

Λίγα λόγια:
Το Χ.Κ.Π. είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά αποτελείται από 2 σχετικά ανεξάρτητες περιοχές, τα Κελάρια και την Φτερόλακα ανάμεσα στις οποίες ο χιονοδρόμος μπορεί να κινηθεί ακολουθώντας διάφορες διαδρομές.

Τα Κελάρια συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των περισσότερων τουριστών χιονοδρόμων, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από εύκολες/πολύ εύκολες πίστες και ήπιο τερέν για τα πρώτα βήματα στο εκτός πίστας. Η Φτερόλακα από την άλλη πλευρά του βουνού, είναι το πιο συνηθισμένο σημείο του βουνού για αγώνες σκι και η πίστα Ηνίοχος (γνωστή σε όλους μας ως "6") αγαπημένο στέκι των αθλητών. Αυτή η δεύτερη περιοχή είναι και το πιο παρεξηγημένο κομμάτι του βουνού και γενικά μαζεύει πολύ λιγότερο κόσμο παρόλο που έχει και πίστες για αρχάριους και μέτριους χιονοδρόμους. Βρίσκεται στην σκια για μεγαλύτερο μέρος της ημέρας από τα Κελάρια και γενικά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε χιονοδρομικό επίπεδο. Ανταμείβει όμως με καταπληκτικές διαδρομές, κυρίως εκτός πίστας.

Η Σαχάρα, η Καλλιόπη, αλλά και οι διαδρομές μέσα στα δέντρα στον δρόμο προς την αφετηρία της τριπλής καρέκλας που ανεβάζει από τα 1640 στα 1840 μέτρα, είναι ιδιαίτερα αγαπημένες στους γνώστες του βουνού. Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε τις πολύ έντονες συγκινήσεις που μπορούν να βιώσουν οι πολύ καλοί χιονοδρόμοι στα λούκια του Δία, εύκολα προσβάσιμα αρκεί να λειτουργεί ο ομώνυμος αναβατήρας.

post-7-0-85238200-1378032005.jpg


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Νομίζω λόγο κοβιντ θα πάει ενα χρόνο πίσω Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Πιστεύω ότι την ταινία "Καλάβρυτα 1940"  πρέπει να την δούμε όλοι.  Για να μην ξεχνάμε τι έγινε εκεί, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
  • The goat with the many colors laughs.  What did you have Johny? What i always had Αντίο κύριε Χονδρέ, πραγματικά καταπληκτική δουλειά σε 10 σημεία και καταστροφικά κακή σε άλλα 10.  Συμφωνώ με τον Παναγιώτη και δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος θα αναλάβει 1η Νοέμβρη (λέμε τώρα) και θα προλάβει να διαχειριστεί/μάθει να δουλέψει κάτι τόσο σύνθετο (και μη ξεχνάμε χτυπημένο από Covid 1,5 χρόνο κλειστό) όσο το χιονοδρομικό. Οι δικές μου πληροφορίες μιλάνε για αρκετά καλή δουλειά στην συντήρηση (όπως σχεδόν κάθε χρόνο) και μεγάλου οράματος και σχεδίου για το κοινό ζητούμενο....το 2023. Για φέτος ούτε σχέδιο οργανωμένο βλέπω, ούτε διοίκηση υπάρχει και κανένας δεν έχει την παραμικρή ιδέα πως θα δουλέψει το βουνό. Τις καλές χρονιές του Παρνασσού από Οκτώβρη φαινόταν ότι πήγαινε καλα η οργάνωση και το σχέδιο. Τις κακές τον Οκτώβρη κανένας δεν είχε ιδέα τι θα γίνει. Δυστυχώς φέτος παρόλο που υπάρχει ιδέα τι θα ήθελαν να γίνει, δεν έχουν ιδέα πως θα γίνει, από ποιους και πότε...
  • Αλλάζει η  διοίκηση του ΧΚΠ. Συχνό φαινόμενο ... κάθε 2-3 χρόνια περίπου. H αλλαγή ως φαινόμενο δεν είναι κακό. (Είναι μάλλον απαραίτητη όταν γίνεται για την προσαρμογή και εξέλιξη ενός οργανισμού, προκειμένου να αντέχει/επιβιώνει/αναπτύσσεται  στο μεταβαλομένο πλαίσιο του).Όταν το νέο ενσωματώνει την εμπειρία του παλιού και διαθέτει  ένα δυναμισμό κι όραμα/καινοτομία για την συνέχεια. Διαφορετικά είναι ένα πλατσούρισμα σε στάσιμα, άρα και "άρρωστα" νερά, με σκοπό...θολό. Φεύγει  ο Ν.Χ (Προιστάμενος ΧΚΠ από 12/2018)....Γενικά..., χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, δυστυχώς θά'λεγα! Για να δούμε την συνέχεια του  χκπ/εταα αε....την νέα κατάσταση. Θα μας (ως πελάτες ΧΚΠ/φίλοι του βουνού/φορολογούμενοι πολίτες)  πεί κανένας άραγε, καταρχήν το όραμα και εν συνεχεία το σχέδιο του  για το κοινό ζητούμενο, την ....ασφαλή, εύρρυθμη, βιώσιμη λειτουργία του ΧΚΠ? 
  • Soelden (AUT) Σαβ 23/10/2021     W GS Κυρ 24/10/2021    M GS
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. bear
   bear
   (64 years old)
  2. germanos
   germanos
   (55 years old)
  3. mainalo
   mainalo
   (50 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,789
  • Total Posts
   451,365
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,888
  • Most Online
   208

  Newest Member
  VsdSdsf
  Joined
×
×
 • Create New...