Jump to content
hunter123

Δεκέμβριος 2012

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

Πρόγνωση καιρού από 03-12-2012 έως 09-12-2012

 

 

Διαδοχικές μεταβολές του καιρού θα σημειωθούν την βδομάδα που διανύουμε. Η πρώτη θα μας επηρεάσει από την Δευτέρα το πρωί με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, η δεύτερη από την Τετάρτη το μεσημέρι με παρόμοια χαρακτηριστικά και η τρίτη από το Σάββατο το πρωί με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Άνεμοι γενικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

 

 

 

Χαρακτηριστικά της βδομάδας αυτής είναι:

 

- Η σταδιακή επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της Ηπείρου, την δυτικής Μακεδονίας, την βορειοδυτικής Θεσσαλίας και των δυτικότερων τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και ενίσχυση των ΒΒΔ ανέμων σε τοπικά θυελλώδεις (πρόγνωση βορείου Ιονίου) και (πρόγνωση νότιου Ιονίου).

 

- Η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τρίτη και η στροφή των ανέμων σε ΔΝΔ μέτριους έως ισχυρούς.

 

- Η νέα επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και την δυτική Ελλάδας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων).

 

- Η βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, η άνοδος της θερμοκρασίας και η εξασθένηση των ανέμων.

 

- Η νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας (πρόγνωση περιφέρειας Θράκης).

 

- Η βελτίωση του καιρού την Κυριακή αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια.

 

 

Πιο αναλυτικά, αντικυκλωνικές πιέσεις στον ανατολικό Ατλαντικό σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της νότιας Βαλτικής ευνοούν την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται στην νότια Σουηδία, την Δανία, την Γερμανία (πρόγνωση καιρού Γερμανίας), την Πολωνία, την Τσεχία, την Ελβετία, την Αυστρία (πρόγνωση καιρού Αυστρίας) και την Ουγγαρία. Το ψυχρό μέτωπο εξερχόμενο στην κεντρική Μεσόγειο θα δώσει κυκλογένεση (κέντρο χαμηλών πιέσεων) στην βόρεια Αδριατική η οποία θα επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό στην νότια Ιταλία και τα δυτικά Βαλκάνια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

 

Στην περιοχή μας αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και την δυτική Στερεά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πρόγνωση καιρού Φλώρινας). Νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πάντως σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση την Δευτέρα και άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο έως θυελλώδεις.

 

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη και την Πεμπτη με βροχές και τοπικές καταγίδες στα πεδινά και νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και των δυτικότερων τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στον νομό Έβρου (πρόγνωση καιρού Ορεστιάδας). Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις τοπικά έως θυελλώδεις.

 

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων για να επιδεινωθεί εκ νέου το Σάββατο με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα ενδεχομένως τα ξημερώματα της Κυριακής να είναι έντονα στην βορειοανατολική χώρα. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και άνεμοι σε ενίσχυση και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως θυελλώδεις.

 

Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.

 

Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή ενίσχυση των ΒΒΔ ανέμων σε τοπικά ισχυρούς την Δευτέρα. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες και την Τρίτη ενώ σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πρόγνωση καιρού Πάρνηθας) και τον Κιθαιρώνα. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων. Νέα επιδείνωση αναμένεται το Σάββατο με παροδικές βροχές και σημαντική ενίσχυση των Ν ανέμων. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή.

 

Αθήνα

Ελάχιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Παρασκευή τα ξημερώματα: 6 βαθμοί Κελσίου

Μέγιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Τετάρτη το μεσημέρι: 18 βαθμοί Κελσίου)

(πρόγνωση καιρού Αθήνας)

 

 

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες όπου δεν αποκλείεται να σημιεωθούν παροδικές βροχές ή ψεκάδες την Δευτέρα και την Τρίτη. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη με μεγαλύτερα όμως διαστήματα νεφώσεων κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στον Χολομώντα ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Βελτιωμένος ο καιρός την Παρασκευή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας για να επιδεινωθεί εκ νέου το Σάββατο με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή.

 

Θεσσαλονίκη

Ελάχιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Κυριακή τα ξημερώματα: 0 βαθμοί Κελσίου

Μέγιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Τετάρτη το μεσημέρι: 13 βαθμοί Κελσίου)

(πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης)

 

 

Επόμενη βδομάδα:

 

Η επόμενη βδομάδα (10 έως 16 Δεκεμβρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται αρκετά βροχερή κυρίως στα δυτικά, με άνοδο της θερμοκρασία και επικράτηση ΝΔ ανέμων.

 

 

Δημήτρης Καμπόλης

  • Like 2

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη καλημέρα,

 

παρατηρώντας την πρόγνωση για την Στύγα δεν μπορώ να μην συμφωνήσω πως το πολύ χιόνι που εξακολουθεί να δίνει, ενδέχεται να μην μπορεί να σταθεί στο έδαφος.

 

http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=667

 

9 μποφόρ σήμερα, 9 μποφόρ την Τετάρτη και 8-9 μποφόρ το Σ/Κ δεν είναι και ότι καλύτερο για την βάση που ψάχνουμε σε ένα χιονοδρομικό όταν μάλιστα για 4η συνεχόμενη μέρα ο συνολικό υετός ξεπερνάει τα 75mm!

 

Πάντως και για Παρνασσό που βλέπω μια από τα ίδια στους ανέμους και μάλιστα εδώ έχουμε και 10άρια στο τριπλό με πολύ λιγότερο υετό.

 

http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=728

  • Like 1

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην Γκιώνα σήμερα οι κορυφές με αρκετό χιόνι όπως τις είδα. Άντε και στα υπόλοιπα

 

itiotis σου έχω ειδική φωτορεαλιστική πρόγνωση για το βουνό σου:

 

http://www.youweather.com/weather.php?cid=2692

  • Like 1

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν άλλαξαν και πολλά από χτες. Σε γενικές γραμμές αυτά που περιμέναμε έπεσαν, λογικά Καιμακ, Πισοδέρι, Βασιλίτσα, Ανήλιο καλή σεζόν. Το θέμα είναι πόσο πέτρο θα έχει το σκι και αν μέχρι τις 15 θα εξαφανιστεί το πέτρο και θα ανοίξουν και τα άλλα χκ.

 

Ειλικρινά για τα Καλάβρυτα δεν τολμάω να γράψω καλή σεζόν αν και δεν αποκλείετε με λίγη τύχη στις θερμοκρασίες και στον αέρα να μπορούν να δωθούν οι πίστες.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αλέξη σου δίνω πολλές ευκαιρίες φέτος να με κράξεις δεν έχεις παράπονο
Ήμουν σίγουρος οτι δεν θα πέσεις μέσα ούτε αυτή τη φορά. Για να είμαι δίκαιος βέβαια, αυτό το τριήμερο έπεσαν κι άλλοι έξω, ως προς τις χιονοπτώσεις, οπότε το κράξιμο μετατίθεται για το τέλος της εβδομάδας όπου φυσικά και δέν πρόκειται να ανοίξει κανένα χ/κ... Κρύψουουουουουουουουουουουουουου...
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήμουν σίγουρος οτι δεν θα πέσεις μέσα ούτε αυτή τη φορά. Για να είμαι δίκαιος βέβαια, αυτό το τριήμερο έπεσαν κι άλλοι έξω, ως προς τις χιονοπτώσεις, οπότε το κράξιμο μετατίθεται για το τέλος της εβδομάδας όπου φυσικά και δέν πρόκειται να ανοίξει κανένα χ/κ... Κρύψουουουουουουουουουουουουουου...

 

 

Μίλησε ο μαυρόγατος χωρίς μαλλιά , ξεχάστε το οτι ρίξει απο χιόνι θα το πάρει με βροχή μετά, σκόρδα γρήγοραααα

  • Like 1

9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανέβηκε το 12άρι να δούμε σε λίγο και τα ensembles του. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

 

Βασικά μην πανικοβληθείτε σήμερα και αύριο με τις ψυχρολουσίες που θα βγάλει το snow-forecast για όσους το κοιτάνε.

 

Μαλλιά για 13 έλεγα πάντα (που έπεσα έξω το σκ ρε?)

 

Το πιο κρίσιμο είναι αύριο το πρωί σε τι κατάσταση θα είναι τα βουνά. Μετα για όποιον ενδιαφέρετε έχουμε μαθήματα καιρού έξω από το παράθυρο σας με θερμά ψυχρά και συνεσφιγμένα μέτωπα σερί, κυκλογενέσεις Ιόνιο και Αιγαίο. Άμα γράφουν tsipla και kabman μαθαίνεις καιρό τσακ μπαμ.

 

ENJOY THE SHOW

 

Υ.Γ. Ρε παιδιά τι χιόνι έχει πιάσει στα Καλάβρυτα?

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανέβηκε το 12άρι να δούμε σε λίγο και τα ensembles του. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

 

Βασικά μην πανικοβληθείτε σήμερα και αύριο με τις ψυχρολουσίες που θα βγάλει το snow-forecast για όσους το κοιτάνε.

 

Μαλλιά για 13 έλεγα πάντα (που έπεσα έξω το σκ ρε?)

 

Το πιο κρίσιμο είναι αύριο το πρωί σε τι κατάσταση θα είναι τα βουνά. Μετα για όποιον ενδιαφέρετε έχουμε μαθήματα καιρού έξω από το παράθυρο σας με θερμά ψυχρά και συνεσφιγμένα μέτωπα σερί, κυκλογενέσεις Ιόνιο και Αιγαίο. Άμα γράφουν tsipla και kabman μαθαίνεις καιρό τσακ μπαμ.

 

ENJOY THE SHOW

 

Υ.Γ. Ρε παιδιά τι χιόνι έχει πιάσει στα Καλάβρυτα?

 

Μιχάλη χωρίς να έχω ενημέρωση ή εικόνα από Χελμό τολμώ να κάνω πρόβλεψη πως το πρωί όσοι ανέβουν στο βουνό θα δουν 30 πόντους χιόνι τουλάχιστον από το πάρκινκ και όλα αυτά τα λέω μόνο και μόνο παρακολουθώντας και συγκρίνοντας το βουνό με τον καιρό του Αιγίου .

Ίδωμεν

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ουτε καν ....στην πατρα παιζει να εχει και 8 μποφορ , φαντασου στο βουνο... που να κατσει το χιονι ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά τα μοντέλα - μέχρι στιγμής - σε αυτήν την κακοκαιρία τα πάνε περίφημα.

Απείρως καλύτερος ο Χελμός σε σχέση με τον Παρνασσό, απλά στις κορυφές του για να σταθείς πρέπει να είσαι αλυσοδεμένος αυτήν την στιγμή.

Επίσης μούφα για Αθήνα - αναμενόμενο λόγω ισχυρού ΒΔ - κάτι που όμως ελάχιστοι έπιασαν ενώ η πλειοψηφία παρασύρθηκε από την γενική θεωρητικά εξέλιξη.

Πάμε πάντως καλά και τολμώ να πω πως το σενάριο της σύγκλισης στα τέλη της βδομάδας παίζει καλά με αποτέλεσμα να δούμε την πλειοψηφία των Χ.Κ. ανοιχτά την ερχόμενη βδομάδα.

 

Καλό βράδυ - προς το παρόν τουλάχιστον!

  • Like 4

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

με αποτέλεσμα να δούμε την πλειοψηφία των Χ.Κ. ανοιχτά την ερχόμενη βδομάδα.

αμιν

  • Like 1

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λέτε να ανοίξει κανένα και αυτό το ΣΚ?


SKI


SKI


SKI


SKI


SKI


SKI


SKI


SKI


Share this post


Link to post
Share on other sites

Λέτε να ανοίξει κανένα και αυτό το ΣΚ?

Μπααααααααααα


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρνασσο παντως αυτο που φαινεται στις καμερες.........βαση δεν το λες....... Περιμενουμε αναφορα απο Καλαβρυτα και αλλα Χ/Κ.......

 

Για να δουμε τις επομενες μερες..........


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι όμως kaps δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμο είναι αυτό (αν δεν το πάρει ο αέρας μέχρι το βράδυ, που δεν θα το πάρει) μόλις αρχίσει να χιονίζει η επόμενη κακοκαιρία.

 

Θερμό μέτωπο σήμερα το βράδυ και αμέσως ψυχρό και συνεσφιγμένο Πέμπτη έξω από τα παράθυρά σας προσφορά του Ιονίου στα χιονοδρομικά σας. Υπέροχη μέρα μετά το μέτωπο στην Αθήνα σήμερα με διαύγεια και προτείνω σε όλους να παρακολουθήσουν τον ουρανό που το απόγευμα θα βάλει τα πρώτα cirrus καθώς σιγά σιγά θα μπαίνει το μέτωπο.

 

Έλα δεν είναι δύσκολος ο καιρός δυο κακοκαιρίες είναι όλες κι όλες, θερμό και ψυχρό μέτωπο. Όταν ρίχνει ρίχνει ρίχνει αργά και σταθερά με χαμηλά σύννεφα είναι θερμό και όταν κάνει κρύο και ρίχνει τα κέρατά μου ξαφνικά είναι ψυχρό. Όταν βρεθούν μαζί είναι σύσφιξη των δύο το ψυχρό έχει προλάβει το θερμό.

 

Νέα κακοκαιρία το απόγευμα του Σαββατου για κάλυψη των όποιον κενών αφήσει αυτή η κακοκαιρία

 

Νομίζω ότι εκτός από Σέλι, 3-5, Ελατοχώρι, Πήλιο, Καρπενήσι που βέβαια έχουν ελπίδες, μέχρι την Δευτέρα μπορούμε να πούμε καλή σεζόν στα υπόλοιπα χιονοδρομικά μας.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλέξη λες να έχουμε ελπίδες να σκιαρουμε ΧΚΠ 12 με 25/12;

 

Επίσης μήπως έχεις γεμάτο το inbox σου με π.μ.;

Edited by djscooby

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Έλα δεν είναι δύσκολος ο καιρός δυο κακοκαιρίες είναι όλες κι όλες, θερμό και ψυχρό μέτωπο. Όταν ρίχνει ρίχνει ρίχνει αργά και σταθερά με χαμηλά σύννεφα είναι θερμό και όταν κάνει κρύο και ρίχνει τα κέρατά μου ξαφνικά είναι ψυχρό. Όταν βρεθούν μαζί είναι σύσφιξη των δύο το ψυχρό έχει προλάβει το θερμό.

 

 

Και οταν βρεθουν μαζι, ποια ειναι τα καιρικά φαινόμενα;


But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι όμως kaps δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμο είναι αυτό (αν δεν το πάρει ο αέρας μέχρι το βράδυ, που δεν θα το πάρει) μόλις αρχίσει να χιονίζει η επόμενη κακοκαιρία.

 

 

Το ξερω οτι ειναι σημαντικο.... απλα περιμενα ισως κατι περισσοτερο....... Παρνασσο δεν τον βλεπω να ανοιγει συντομα...... Ισως καλαβρυτα να ειναι πρωτα?? Για να δουμε..........


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κaps Κελάρια τη Δευτέρα θα είναι κομπλέ.

 

pink ρίχνει ρίχνει ρίχνει αργά και σταθερά με χαμηλά σύννεφα και ρίχνει τα κέρατά tου ξαφνικά. Eπαναλάβετε

 

Metopa.jpg

 

 

 

MetopoPsixro.jpg

 

 

ThermoMetopoVroxi.jpg

 

PsixroMetopoVroxi.jpg

 

ParatirYfeseos.JPG

Edited by ΜΙΚ
  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow great! το καταλαβα νομιζω! ευχαριστω! :) εχεις αντιστοιχες εικονιτσες και για τα ψηλα-χαμηλα βαρομετρικα;

Edited by MrPinkEyes

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.meteociel...6&code=0&mode=0

 

Θα μπαίνεις εδώ κάθε μέρα και θα βλέπεις τις πιέσεις και μετά έξω από το παράθυρό σου. Υψηλό όπου έχει υψηλή πίεση, χαμηλό όπου έχει χαμηλή πίεση. Όλα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή αλλά υψηλό καλός καιρός, χαμηλό κακός καιρός. Ενδεικτικά τυφώνα sandy 940, χαμηλό που έβαλε 1 μέτρο χιόνι στην Αθήνα 970, χαμηλό 1000 αυτό που έρχεται, υψηλό 1050 Σιβηρικός Αντικυκλώνας (στέπες Ρωσίες άσπρο έδαφος δεν κουνιέται τίποτα για μια βδομάδα).

 

Στο χαμηλό ο αέρας ανεβαίνει στο υψηλό ο αέρας κατεβαίνει. Υψηλό ο αέρας στην φορά των δεικτών του ρολογιού, χαμηλό ο άερας αντίθετα από τους δείκτες του ρολογιού.Όταν κοιτάς κόντρα τον αέρα το χαμηλό είναι πάντα στα δεξιά σου.

 

΄Ήλιος χτυπάει το έδαφος, το έδαφος ζεσταίνει τον αέρα, ο αέρας ανεβαίνει. Κατεβαίνει η πίεση του. Φτιάχνει σιγά σιγά χαμηλό. Όταν ανέβει πολύς αέρας (είτε από ήλιο είτε από χαμηλό) ανάλογα με την υγρασία που έχει φτιάχνει σύννεφα. Σύννεφο = νερό. Η δημιουργία σύννεφου είναι εξώθερμη αντίδραση και ρουφάει και άλλο αέρα και φτιάχνει και άλλο σύννεφο. Όταν το νερό γίνει πολύ πέφτει και ...βρέχει ή χιονίζει.

 

Χαμηλό γνωστό ως: σκατόκαιρος, τυφώνας, κυκλώνας

KykloforiaXamilouVarom.jpg

Υψηλό γνωστό και ως: Ωραία μέρα, Αντικυκλώνας

KykloforiaYpsilouVarom.jpg

Edited by ΜΙΚ
  • Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως βλέπω Μιχάλη έναν βαρομετρικό χάρτη γεμάτο ενδιαφέρον αλλά και καθόλα δυσκολοπρόβλεπτο. Μιλάμε για χαμηλό τέρας στον Ατλαντικό και ανάμεσα στην Ισλανδία και Γροιλανδία, για αντικυκλώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και για super Σιβηρικό. Συνυπολογίζουμε και τις κυκλογενέσεις στην Μεσόγειο και μιλάμε για ένα "υλικό" που σπάνια βλέπεις σε τέτοια έκταση.

Τολμώ πάντως να πω πως την Κυριακή/Δευτέρα κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα δουν πρωτοφανείς για την εποχή χιονοπτώσεις.

  • Like 7

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Περασε αρκετος  καιρος και ειναι ωρα για συνάντηση στο γνωστο μας στεκι  ΚΑΦΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ   Τριτη 7μμ εχουμε   αντάμωμα με πολύ κεφι  για κουβεντα  για τον χειμωνα που περασε Και φυσικα οργανωση  για  εξορμισεις  την επομενη  σεζον που  ερχεται Η προσκληση    ειναι για ολους  οσους θελουν να ερθουν να τα πουμε απο κοντα και να γνωριστούμε  🥰
    • Τελευταία μέρα σήμερα που ήταν ανοιχτό το χιονοδρομικό. Τις τελευταίες καταβάσεις κάναμε στην κρεμαση. Του χρόνου, με υγεία και περισσότερα χιόνια.
    • Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας συγκαλούν την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου (άρθρο 10, παρ. 3), το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00  στο Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου.   Θέματα ημερησίας διατάξεως : 1) Έγκριση του οικονομικού ισολογισμού και απολογισμού. 2) Απολογισμός του έργου του Δ.Σ και απαλλαγή μελών Δ.Σ και ελεγκτικής επιτροπής. 3) Η εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής 4) Εκλογή μελών Δ.Σ. 5) Εκλογή μελών Ελεγκτικής Επιτροπής 6) Διάφορες ανακοινώσεις.   Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη για την περίοδο 2023-2024. Ο Πρόεδρος   H Γραμματέας   Σημ.: Οι υποψηφιότητες των μελών για το νέο Δ.Σ θα πρέπει να υποβληθούν 24 ώρες πριν την Γ.Σ. στο email του συλλόγου snowclub@snowclub.gr 
    • Δεν είναι από χιονοδρομικό, αλλά έγινε με τηλεκαμπίνα:   One person has been killed and 10 others injured after a cable car cabin collided with a broken pole and burst open in southern Turkey. Passengers plummeted to the ground following the crash on Friday evening after the supporting pylon collapsed near Antalya. The whole cable car system was immobilised while emergency workers tried to evacuate stranded passengers. An investigation into the accident has been opened, the justice ministry said.  According to Turkey's disaster and emergency management agency a total of 128 passengers were rescued from the 16 cable cars on Friday night in Antalya's Konyaaltı district. But, officials said 43 passengers remained stranded by Saturday morning.   Getty Images Throughout Saturday, search and rescue operations continued for the people trapped in the cabins at the Tunektepe Cable Car Facility, Konyaalti district in Antalya Seven helicopters and more than 500 rescuers, including specialist mountaineers, remained at the scene on Saturday, the Turkish interior ministry said in a social media post. Turkey's Health Minister Dr Fahrettin Koca also paid his respects on X.  "May God have mercy on our citizen who lost his life in the accident," he said. "I wish a speedy recovery to our injured, and I wish a speedy recovery to the rescued and waiting to be rescued victims." The cable car is run by the Antalya Metropolitan Municipality and carries tourists from Konyaalti beach to a restaurant and viewing platform at the summit of the 618m (2027ft) Tunektepe peak. According to the information on its website, the cable car has 36 cabins with a capacity of six people each.   It takes an average of nine minutes to go uphill to the Tunektepe facility with panoramic views of Antalya.   https://www.bbc.com/news/world-europe-68806204 (κλικ στο λιγκ για να παίξει και το βίντεο)
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. Krits
      Krits
      (56 years old)
    2. samick
      samick
      (42 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,312
    • Total Posts
      460,803
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,613
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Kevinmus
    Joined
×
×
  • Create New...