Jump to content
Χρήστος Λάππας

Bansko, (Προηγούμενες Σεζόν)

Recommended Posts

Μην ξεχνάτε ότι στο Μπάνσκο ακόμα και αν πας φθηνά δεν πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος. Αν παρ' ελπίδα συμβεί ατύχημα ή τραυματισμός θα καταλάβετε πολύ απότομα ότι βρίσκεστε στη Βουλγαρία.

Δε βλέπω το λόγο πλέον μετά από ενδελεχή αναζήτηση στις Αλπεις να φύγει άνθρωπος που μένει κάτω απο τη Λάρισα και να πάει στο Μπάνσκο.

έτυχε μια φορά με την γυναίκα μου.

σε χρόνο ρεκόρ με επαγγελματική εξυπηρέτηση ήρθε έλκηθρο φορείο και μετά στην βάση της καμπίνας για ακτίνες με καροτσάκι.

έσκασα το 50ευρω για τις ακτινογραφίες, δεν είχε τίποτε είπα ευχαριστώ και έφυγα...ομολογώ με έκπληξη που πήγαν όλα καλά.

μην ψάχνουμε ψεγάδια γιατί παντού υπάρχουν.

οι Βούλγαροι τα κατάφεραν και εμείς όχι.

Και μην ακούω χαζά για Βουλγάρικη μαφία κλπ, γιατί με

την διαφθορά στην χώρα μας 5 Μπάνσκο θα έπρεπε να έχουμε!!!

να πάτε άφοβα Μπάνσκο...

Ρίξε μια ματιά εδώ!

http://www.snow-forecast.com/resorts/Bansko/6day/bot

Στην συνέχεια εδώ!

http://www.banskoski.com/?page=bansko-live&sub=panocams

Νομίζω είναι ένας καλός λόγος να σκεφτείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω... :(

*Αν επαναληφθεί ο καιρός της προηγούμενης βδομάδας νομίζω τα πράγματα είναι τραγικά για Bansko

παιδιά χαλαρά. άμα σε ακούσει και γίνει αυτό

καιρός στο Μπάνσκο και όχι στο χιονοδρομικό

τότε τρέξε να κρυφτείς :P

Edited by Dolomites

Οταν εμείς λοιπόν είχαμε ατύχημα:

ΚΑΝΕΙΣ δεν ήρθε να πάρει την κοπέλα που είχε σπάσει το γόνατό της.

Το περαστικό snowmobile ζήτησε 50 λέβα για να την κατεβάσει κάτω γιατί λέει αυτό το νοικιάζουν για βόλτα.

Πλήρωσε 250 ευρώ για τις πρώτες βοήθειες, ήτοι μια ακτινογραφία και ένας επίδεσμος.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά στα σύνορα δεν της επέτρεψαν να περάσει χωρίς το αυτοκίνητό της γιατί λέει στα αρχεία τους ήταν σημειωμένο ότι εισήλθε στη χώρα με αυτό (το πόδι της ήταν ακινητοποιημένο από το γοφό ως τον αστράγαλο).

Μακάρι τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί. Μακάρι να είχαμε κι εμείς ένα τέτοιο βουνό και τέτοιες εγκαταστάσεις. Οι υπηρεσίες τους όμως παρασάγκας απέχουν από το να ονομαστούν επαγγελματικές.

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Και δεν ήταν μόνο το ατύχημα το πρόβλημα. Και δεν έχω κάνει λίγο σκι στο Μπάνσκο.

η δική μου άποψη από τις 4 φορές που έχω πάει τα τελευταία 3 χρόνια:

Pros:

- το χκ καλό & οργανωμένο, όταν απαιτείται τα κανόνια βαράνε ανελλιπώς και όπου δε φτάνουν, οι Βούλγαροι απλώνουν μάνικα και ψεκάζουν. Τους είδα πως λειτούργησαν και σε ατύχημα ενός άλλου Έλληνα και μου φάνηκε επαγγελματική η στάση τους (τον κατέβασαν κάτω αλλά μετά τον έχασα και δεν ξέρω αν και τι πλήρωσε το παλικάρι)

- μαφία δεν παίζει, είναι απόλυτα ασφαλές

- έχει φτηνή μαϊμού αγορά

- αποτελεί φτηνό συνολικά προορισμό για 2-3 μέρες για εμάς τους Βορειοελλαδίτες

Cons:

- οι πίστες την υψηλή σεζόν είναι pita, σε κάποια σημεία κυρίως δεν ξέρεις από που θα σου 'ρθει

- οι Βούλγαροι γενικά είναι ψιλοξινοί και αντιτουριστικοί, για να δεις χαμόγελο πρέπει να κάνεις αίτηση

- μερικές φορές η συμπεριφορά τους σε καταστήματα, cafes κλπ. είναι αντιεπαγγελματική (κι έχω πολλά παραδείγματα)

- η οδηγική τους συμπεριφορά κακή

- έχει φτηνή μαϊμού αγορά

- διαφθορά μπόλικη αλλά σε διαφορετικό στυλ από ότι στην Ελλάδα και μέχρι τα χαμηλά στρώματα (πχ αστυνομικοί στους οποίους δίνεις κάτι για να ξεμπερδεύεις ακόμα κι αν δεν έχεις παρανομήσει)

- λίγες επιλογές apres ski

- γενικά έχεις ένα feeling ότι αν κάτι σου συμβεί θα έχεις κακά ή μάλλον δύσκολα ξεμπερδέματα (μάλλον κάτι τέτοιο υπονοεί η Ράνια), όπως και σε κάθε άλλη χώρα του Ανατολικού μπλοκ...ίσως είναι κι η γλώσσα...δεν ξέρω...

συμπερασματικά, είναι μια επιλογή αλλά εγώ προσωπικά, αν δεν το είχα στις 2-2,5 ώρες δεν θα πήγαινα ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά

πιο πολύ πηγαίνω λόγω του χκ (ασύγκριτα καλύτερο σε υποδομές και ποιότητα χιονιού από τα δικά μας) σε συνδυασμό με την έλλειψη χιονιού στα γειτονικά μου βουνά

Edited by jorge_ver

Ευτυχως μου δώσατε θάρρος για το θέμα κλοπων. Το χειροτερο ειναι οτι ακουσα πως το πουλμαν αυτο το εκλεψαν και σε παρκινγκ ξενοδοχειου! ΤΡΕΛΟ! χαχα! Παω να βγαλω καρτες κλπ και εφυγα για Βουλγαρια... μολις καταληξω σε ξενοδοχειο, σας ρωταω πρωτα εννοειται.. οσο για τα περιχωρα διαβασα οτι εχει μοναστηρια, η Σοφια ειναι κοντα και κατι αλλες πολεις για φτηνες αγορες... αληθεια και κατι αλλο, βενζιναδικο κοντα στο μπανσκο υπαρχει? και οι τιμες ποσο πανε ανα λιτρο?

Edited by stagml

η Σόφια δεν είναι και τόσο κοντά

βενζινάδικα έχει και κοντά στο Μπάνσκο και παντού

η βενζίνη είναι γύρω στο 1 €/λτ

παιδιά χαλαρά. άμα σε ακούσει και γίνει αυτό

και όχι στο χιονοδρομικό

τότε τρέξε να κρυφτείς :lol:

:P:drinks:

Το περιμένω με αγωνία να έρθει αλλά έγραφε ότι θα πήγαινε 10-12 κάπου εκεί, θα το βλέπει να πέφτει και να στρώνεται αλλά δεν θα μπορέσει να το χαρεί!!! :(

η Σόφια δεν είναι και τόσο κοντά

βενζινάδικα έχει και κοντά στο Μπάνσκο και παντού

η βενζίνη είναι γύρω στο 1 ?/λτ

αυτα ειναι!!! θα ανεβαινω απο αθηνα τοτε να βαζω...χαχα.! παιδια διαβαζω πολλα σχολια και για ωραια φαινομενικα ξενοδοχεια πως δεν εχουν στην ουσια αυτα που δινουν, δεν εχουν καλη θερμανση, ουτε καν καθαρες πετσετες και αλλαγες σεντονιων... χωρια τα αρνητικα σχολια για τους υπαλληλους... τι συμβαινει αληθεια?

Edited by stagml

αυτα ειναι!!! θα ανεβαινω απο αθηνα τοτε να βαζω...χαχα.! παιδια διαβαζω πολλα σχολια και για ωραια φαινομενικα ξενοδοχεια πως δεν εχουν στην ουσια αυτα που δινουν, δεν εχουν καλη θερμανση, ουτε καν καθαρες πετσετες και αλλαγες σεντονιων... χωρια τα αρνητικα σχολια για τους υπαλληλους... τι συμβαινει αληθεια?

Εχω παει 3 φορες σε 3 διαφορετικα ξενοδοχεια(και οχι τπτ Super duper)και σε κανενα δεν ειχα προβλημα με την θερμανση και σεντονια αλλαζαν καθε 2 μερες.Οσο αφορα τους υπαλληλους ,αν λες αρνητικο το οτι δε μπορεις να μιλησεις μαζι τους γτ δε ξερουν αγγλικα η ελληνικα τοτε ναι θα ακουσεις αρνητικα σχολια.βεβαια αρνητικο μπορεις να πεις και το γεγονος οτι ορισμενοι σου μιλανε και εχουν μουτρα , αλλα τι να πεις για καποιον που ειναι απο το πρωι εως το βραδυ στο ξενοδοχειο?ουτε σε εμενα αρεσε αυτο και θα ηθελα λιγο χαμογελο αλλα τι να κανεις?παντως στα καταστηματα και στις ταβερνες βρησκεις πολυ ευκολοτερα κοσμο να μιλησεις (οι περοσσοτεροι και Ελληνικα)

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Mπορειτε να πατε μια μερα εκδρομη στο μοναστηρι της Ριλα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rila_Monastery

Επισης μπορειτε να πατε στο χ/κ του Μποροβετς και στο χ/κ διπλα στο Μπανσκο στο Dobrinishte.

Eχει ''πραμα'' στην γυρω περιοχη,αρκει να ψαξει κανεις.

Αν ειναι να παω Βουλγαρια να δω το μοναστηρι,τοτε να καθησω Λαμια (Φθιωτιδα)που ειναι γεματη απο μοναστηρια

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Λοιπόν παιδιά ακούστε και την δική μου γνώμη: (από 5 επισκέψεις)

Τα συν:

1. Το χιονοδρομικό είναι εξαιρετικό. Οι πίστες αρκετές, το χιόνι καλά πατημένο. Πέρυσι λόγω ζέστης τα Χριστούγεννα το χιόνι λάσπωνε γρήγορα!

2. Τα 4* ξενοδοχεία είναι πολύ καλά, η πισίνα το τζακούζι και η σάουνα δεν χρεώνονται (μια φορά πληρώσαμε την σάουνα 10 λέβα η χρήση!, νομίζω ήταν το Mountain Paradise by the Walnut Trees !!)

3. To χωριό είναι ωραίο για βόλτα το βράδυ και υπάρχουν ωραίες ταβέρνες και 1-2 μπαρ

4. Τα 4* ξενοδοχεία έχουν συνήθως διαμερίσματα με 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι-κουζίνα, χωλ και μπάνιο σε εξαιρετικές τιμές. Προσοχή όμως πολλά ξενοδοχεία έχουν μικρά λόμπι (Belvedere) και μερικά απαράδεκτα διαμερίσματα (Belvedere). Γενικά προτείνω ψάξιμο στα σχόλια του booking.com, αν βρείτε 2-3 αρνητικά σχόλια να ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά!!!

5. Αν ανέβεις με το όχημά σου στο χ.κ. είναι πολύ καλύτερα για την ψυχική σου ηρεμία (βέβαια πληρώνεις 10 λέβα πάρκινγκ-μαύρα- ενώ οι Βούλγαροι όχι)

Τα πλην:

1. Αν πας να βγάλεις εισητήριο για την γόνδολα και το χιονοδρομικό σου βγαίνει η πίστη στην αναμονή. (συμπέρασμα: βγάζουμε εισητήριο από την προηγούμενη μέρα, είναι ανοιχτά μέχρι τις 17:00)

2. Μετά την αναμονή για το εισητήριο υπάρχει η αναμονή για την γόνδολα που είναι μεγάλη έως πολύ μεγάλη (15 λεπτά έως 1 ώρα!!)

3. Οι Βούλγαροι πληρώνουν παντού τα μισά λεφτά από σένα (κοινώς σε θεωρούν μ.....) στο χ.κ εσύ πληρώνεις 50 λέβα οι Βούλγαροι 25 !!!!!

Στο ξενοδοχείο εσύ πληρώνεις π.χ. 40 Ευρώ οι Βούλγαροι λιγότερα από 20. Ρώτα κάποιον Βούλγαρο να σου τα πει αναλυτικά! Εννοείται ότι το σέρβις είναι το ίδιο για σένα που πληρώνεις τα υπερδιπλάσια με τον ....Βούλγαρο!!

4. Αν σου τύχει κάτι στο ξενοδοχείο πρέπει να απευθυνθείς στους Άγγλους του booking.com ή στο τουριστικό γραφείο που το έκλεισες. Μου έτυχε 2 φορές στο Belvedere Holiday club, να με βάλουν σε διαμέρισμα μικρότερο από αυτό που είχα κλείσει. Πήρα 10 τηλέφωνα Αγγλία για να αναγκαστούν οι γαϊδαροι να μου δώσουν κανονικό διαμέρισμα 2 δωματίων!!

5. Ελάχιστες ταβέρνες εχουν καλό φαγητό. Εγώ προτείνω μια: Λόβνα Σρέστα, οδός Pirin χαμηλά!

6. Το φαγητό γίνεται κάθε χρόνο πιο ακριβό στο Bansko. Λίγο παραέξω οι τιμές είναι -50% (Razlog κλπ)

7. Τα Σαββατοκύριακα είναι πήχτρα στους Βούλγαρους!

8. Το χαμόγελο δεν έχει περάσει ακόμη τα σύνορα για να επισκευτεί την γείτονα χώρα !!

9. Το πρωϊνό είναι αίσχος! Η πορτοκαλάδα σαν δηλητήριο, το μέλι αχαρακτήριστο, ο καφές ψιλοβελτιώνεται με τα χρόνια αλλά είναι κατω του μετρίου! Πολλά ξενοδοχεία δεν εχουν καν ψωμί! Έχουν βέβαια ένα τρισάθλιο ψωμί για τοστ.

10. Οι δυο φορές που έκλεισαν (οι φίλοι μου) με ημιδιατροφή θα μου μείνουν αξέχαστες! Το φαγητό στα ξενοδοχεία είναι σαν της φυλακής στις Αμερικάνικες ταινίες!!! 2 φορές αίσχος !

Εάν γνωρίζεις τα παραπάνω και αποφύγεις τις κακοτοπιές, αξίζει τον κόπο να πας!!

Γενικά είναι ένα χιονοδρομικό σε πολύ μικρή απόσταση απ' την Ελλάδα και βολεύει πολύ!

Καλά να περάσετε!

Edited by grigorosSkier

εγω μια φορα πηγα πριν 3 χρονια και ειχα μεινει στο Hotel Perun (οχι στα διαμερισματα, στο ξενοδοχειο). εκει και το πρωινο και το βραδυνο ηταν πολυ καλο και με αρκετες επιλογες. δεν φαγαμε ουτε μια φορα εκτος. μαλιστα καποιοι που δεν ειχαν στην τιμη βραδυνο κατεληξαν τελικα να τρωνε στο ξενοδοχειο γιατι εφαγαν φολα αρκετες φορες εκτος!

Καταστροφές στο οδικό δίκτυο Προμαχώνα - Μπλαγκόεβγκραντ

Κλειστή είναι η οδός Προμαχώνα - Μπλαγκόεβγκραντ, λόγω βλαβών στο οδόστρωμα που προκάλεσε η ροή του Στρυμώνα -με την άνοδο της στάθμης του- στο οδικό δίκτυο λίγο μετά την πόλη Κρέσνα της Βουλγαρίας.

Ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον ομόλογό του από το Μπλαγκόεβγκαρντ συγκάλεσε εκτάκτως το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκαν τομές στο βόρειο ανάχωμα με παροχέτευση προς την παλιά κοίτη του Στρυμόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Βουλγαρία μπορούν να επιλέξουν το τελωνείο της Εξοχής Δράμας.

Κλειστή θα παραμένει προληπτικά μέχρι και αύριο η γέφυρα Βυρώνειας - Μεγαλοχωρίου στο δήμο Πετριτσίου λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Στρυμόνα. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

πηγή:zougla.gr

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Καταστροφές στο οδικό δίκτυο Προμαχώνα - Μπλαγκόεβγκραντ

Κλειστή είναι η οδός Προμαχώνα - Μπλαγκόεβγκραντ, λόγω βλαβών στο οδόστρωμα που προκάλεσε η ροή του Στρυμώνα -με την άνοδο της στάθμης του- στο οδικό δίκτυο λίγο μετά την πόλη Κρέσνα της Βουλγαρίας.

Ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον ομόλογό του από το Μπλαγκόεβγκαρντ συγκάλεσε εκτάκτως το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποφασίστηκαν τομές στο βόρειο ανάχωμα με παροχέτευση προς την παλιά κοίτη του Στρυμόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Βουλγαρία μπορούν να επιλέξουν το τελωνείο της Εξοχής Δράμας.

Κλειστή θα παραμένει προληπτικά μέχρι και αύριο η γέφυρα Βυρώνειας - Μεγαλοχωρίου στο δήμο Πετριτσίου λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Στρυμόνα. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

πηγή:zougla.gr

Ε λογικά μέχρι την άλλη βδομάδα θα το έχουν φτιάξει! ή όχι??? :o

Ε λογικά μέχρι την άλλη βδομάδα θα το έχουν φτιάξει! ή όχι??? :o

Κοίτα, επειδή το ελικόπτερό μου χάλασε :P ....ελπίζω μέχρι την άλλη Τετάρτη να έχει φτιαχτεί, για να μπορέσουμε να πάμε χωρίς ταλαιπωρία...

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα...μήπως όλα αυτά(χαλασμένος δρόμος-αχιονία) είναι σημάδια για το να μην πάμε...? :blink::o :o

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Καλησπερα , νεος στο FORUM 80

Εψαχνα κι εγω για BANSKO αλλα τελικα με βλεπω για 3-4 μερες Καλαβρυτα :lol:

Οι λογοι ειναι διαφοροι ομως δεν σημαινει οτι εχω ξεχασει την ιδεα για ενα ταξιδι στην βουλγαρια.

Ελεγα λοιπον να πηγαινα πριν το πασχα , ομως δεν ξερω τι γινεται απο κοσμο και τιμες εκεινη την περιοδο χωρια που δεν ξερω τα επιπεδα χιονιου τους μηνες φλεβαρη εως απριλη.

Οποτε ζηταω απο τα τσακαλια του FORUM να μου δωσουν ενα LINK με καποιο αναλογο σχεδιαγραμμα (ενα παλικαρι ειχα ανεβασει ενα αναλογο για τον δεκεμβρη) και ισως καποιες εντυπωσεις αν καποιος πηγε bansko αυτη την περιοδο .

80

Κλειστός είναι και σήμερα για τους οδηγούς ο οδικός άξονας

που συνδέει τον Προμαχώνα Σερρών με το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας,

μετά την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμώνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας,

ο οδικός άξονας έκλεισε στο ύψος της βουλγαρικής πόλης Κρέσνα.

Ως εκ τούτου οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, συνιστούν στους οδηγούς

που προτίθενται να κινηθούν προς τη γείτονα χώρα,

να επιλέγουν ως σημείο εξόδου το τελωνείο στην Εξοχή Δράμας.

Κλειστή παραμένει και η γέφυρα Βυρώνειας-Μεγαλοχωρίου στο Δήμο Πετριτσίου,

λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Στρυμώνα.

Και στο σημείο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1906035

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

:D

Κλειστός είναι και σήμερα για τους οδηγούς ο οδικός άξονας

που συνδέει τον Προμαχώνα Σερρών με το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας,

μετά την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμώνα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας,

ο οδικός άξονας έκλεισε στο ύψος της βουλγαρικής πόλης Κρέσνα.

Ως εκ τούτου οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, συνιστούν στους οδηγούς

που προτίθενται να κινηθούν προς τη γείτονα χώρα,

να επιλέγουν ως σημείο εξόδου το τελωνείο στην Εξοχή Δράμας.

Κλειστή παραμένει και η γέφυρα Βυρώνειας-Μεγαλοχωρίου στο Δήμο Πετριτσίου,

λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Στρυμώνα.

Και στο σημείο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1906035

Συνιστω σε ολους γενικα να πηγαινουν Bansko Απο τον συνοριακο σταθμο ΕΞΟΧΗΣ. Οδηγειτε λιγοτερα χιλιομετρα μεσα στην Βουλγαρια, γλυτωνετε τα μπλοκα της τροχαιας αλλα και την μεγαλη κινηση απο Προμαχωνα (ειδικα τις Νταλικες!!!) ;)

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Συνιστω σε ολους γενικα να πηγαινουν Bansko Απο τον συνοριακο σταθμο ΕΞΟΧΗΣ. Οδηγειτε λιγοτερα χιλιομετρα μεσα στην Βουλγαρια, γλυτωνετε τα μπλοκα της τροχαιας αλλα και την μεγαλη κινηση απο Προμαχωνα (ειδικα τις Νταλικες!!!) :D

Για ποιό λόγο όμως μέχρι τώρα όλοι πέρναγαν από Προμαχώνα, αφού όπως λές είναι καλύτερα από ΕΞΟΧΗ? Μήπως είναι χειρότερος δρόμος?

Προσωπικά προτιμώ μέσω Προμαχώνα

Έχοντας δοκιμάσει και τους δύο δρόμους, θα έλεγα ότι έχουν και οι δύο επιλογές τα + και -.

Από Προμαχώνα όντως υπάρχει περισσότερη κίνηση (και νταλίκες, μπλόκα κλπ.). Η κίνηση όμως έχει και τα καλά της γιατί υπάρχουν διάφορα σημεία για να σταματήσεις χωρίς να φοβάσαι (να με συγχωρείτε αλλά ακόμα και μετά από καμιά δεκαριά μεταβάσεις στην Βουλγαρία, αυτό το αίσθημα ότι είμαι σε ανατολική χώρα και ότι αν γίνει μια στραβή θα έχω κακά ή τούλάχιστον δύσκολα ξεμπερδέματα δεν μπορώ να την αποβάλλω). Οπότε προτιμώ να τρώω λίγη κίνηση αλλά και να είμαι (ή να νιώθω αν προτιματε) ασφαλής.

Από Εξοχή όντως έχει λιγότερη κίνηση και η διαδρομή εντός Βουλγαρίας είναι όμορφη αλλά ταυτόχρονα μοναχική/άγρια. Ακόμα θυμάμαι πέρυσι επιστρέφοντας από εκεί σε ένα χωριό καμιά 30αριά χλμ από τα σύνορα περνώντας από ένα Βουλγάρικο χωριό, ήταν στη μέση του δρόμου κάτι παράξενοι που φορούσαν προβιές και κρατούσαν κάτι κουδούνες και κάτι γκλίτσες οι οποίοι μας έκαναν νόημα να σταματήσουμε. Περίπου αναγκαστικά σταματήσαμε και τους δώσαμε κάτι μονόευρα για να περάσουμε (ίσως και λόγω του feeling που περιέγραψα παραπάνω δεν ήθελα να το συζητήσω και πολύ - απλά ήθελα να ξεμπερδεύω).

Α, να μην ξεχάσω και τα 5 ευρώ που πληρώσαμε λίγο πριν το Βουλγάρικο τελωνείο για τη χρήση κατά τα τελευταία 15-20 χλμ. εντός Βουλγάρικου εδάφους της super duper autobahn (ναι, είχε νησίδα στη μέση και 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση).

Για ποιό λόγο όμως μέχρι τώρα όλοι πέρναγαν από Προμαχώνα, αφού όπως λές είναι καλύτερα από ΕΞΟΧΗ? Μήπως είναι χειρότερος δρόμος?

Kαι τις 2 φορες εχω παει απο εκει. Αν εξαιρεσεις 500 μετρα μεσα σε ενα χωριο (τωρα εχουν φτιαχτει) με λιγες λακουβες, δεν εχω συναντησει κανενα απολυτως προβλημα ακομα κ τη νυχτα. Το ιδιο ισχυει για ενα φιλο ο οποιος παει απο εκει Bansko σχεδον καθε Σ/Κ :blink: Εγω το προτιμω. Απο Προμαχωνα εχω περασει πηγαινοντας αλλου κ εχω ασχημες εμπειριες....

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Για όσους θα πάνε την άλλη βδομάδα Bansko !!! 80 <_<:) :)

http://i54.tinypic.com/t6e3wn.jpg

Για όσους πάμε :) την άλλη εβδομάδα Bansko καλύτερα να κοιτάμε εδώ

Sorry Evagelos αλλά το snfrc δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστο... ;)

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...